PDA

Επιστροφή στο Forum : Anytime για ασφάλιση σπιτιού?



nyannaco
07-01-15, 13:20
Εχω εδώ και χρόνια ασφαλισμένο το σπίτι μου σε παραδοσιακή μεγάλη εταιρεία, και πλέον πληρώνω τα μαλλιά της κεφαλής μου... παλιότερα μπορεί να μην μου πολυφαινόταν, αλλά οι εποχές άλλαξαν :(
Τώρα μου ήρθε η ειδοποίηση για την επόμενη δόση, και με αυτή την αφορμή έψαξα λίγο το site της anytime και είδα ότι για παρόμοιο πακέτο το ασφάλιστρο είναι το μισό!!! Είμαι μισό βήμα από το να μεταφερθώ στην Anytime, αλλά πριν το κάνω, έχει κανείς εμπειρία από ασφάλιση σπιτιού σε αυτούς, ή ξέρει να μου πει κάτι που θα ήταν χρήσιμο στην απόφασή μου; Κάποια παγίδα στο τυποποιημένο συμβόλαιό τους; μιλάω για το full πακέτο (premium), με ασφάλιση κλοπής κλπ.
Και μία συγκεκριμένη απορία: σε περίπτωση κλοπής, πώς αποδεικνύεται τί είχα και μου κλέψανε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

prometheas
08-01-15, 13:02
Δες καλά τα ψιλά γράμματα του οποιου συμβολαίου έχεις. Τα συμβόλαια περιεχομενου έχουν συνήθως

1. Μια γενική αξια ασφαλιζόμενης περιουσιας. Π.χ εγώ στο συμβόλαιο μου εχω βάλει αξια περιεχομένου 50.000 Ευρώ. Αυτο σημαινει οτι αν επέλθει ενας ασφαλιστικός κίνδυνος που περιγράφεται στο συμβόλαιο θα πρέπει η ασφαλιστική εταιρεία να μου αποζημιώσει αυτό το ποσό (αναλογα με την αιτία και αφαιρώντας το ποσό απαλλαγής)

2. Για αντικείμενα που θεωρώ αξιας και μπορέι να πέσουν θυμα μεμονωμενης κλοπής (ηλεκτρονικά, φωτογραφικός εξοπλισμος κλπ) , εχω συνταξει αναλυτική λιστα με περιγραφή και αξια. Σε περιπτωση που καποιος μπουκάρει στο σπιτι και μου κλέψει την SLR θα πρέπει η ασφαλιστική να μου την απαζημιώσει.

ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ : Σε περιπτωση κλοπής, το πρώτο που κάνουμς ειναι οτι καλουμε την σστυνομια για να δει το χώρο και να συντάξει αναφορά (την οποιά απαραίτητα πρεπει να έχουμε) και κατόπιν ειδοποιούμε και την ασφαλιστική ή τον ασφαλιστή μας.

Αυτά αναφέρονται στο συμβολαιο που υπογράφουμε, αν δεν ειναι κατι ξεκάθαρο ζητείστε διευκρινήσεις ΓΡΑΠΤΩΣ..

nyannaco
08-01-15, 14:23
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες :)

Doxaios
08-01-15, 20:33
Έχεις συντάξει αναλυτική λίστα με το τί πράγματα έχεις και κοστολογούνται 50.000. Πες οτι αυτό το χρόνο αγοράζεις 2 λάπτοπ και 2 τηλεοράσεις. Τί γίνεται κάνεις νέα λίστα και προσθέτεις και αυτά; Η τιμή 50.000 δεν αλλάζει μετά;

prometheas
14-01-15, 16:41
Οχι. Το ποσό των 50000 καλύπτει ολη την οικοσκευή, ειναι η αξια περιεχομενου του σπιτιού και αποζημιώνεται στο συνολό της σε καποια μεγάλη καταστροφή. Π.χ. σεισμος, φωτιά, διαρροή σωληνώσεων. Στην περιπτωση αυτή η ασφαλιστική θα πρέπει να σου καταβάλλει το συνολο της αξιας μειον πιθανά ποσά απαλλαγής αν υπάρχουν. Γιαυτο στην ασφαλιζομενη αξια βάζουμε πάντα ενα ποσό λίγο μεγαλυτερο απο την πραγματική αξια του περιεχομένου της κατοικίας μας το οποίο να καλύπτει και μελλοντικες αναβαθμισεις.

Τώρα για μεμονωμένα περιστατικά (ειδικά κλοπή) δεν θα κάτσω να απαριθμήσω ή να φτιαξω λιστα με περιεχομενο οικοσκευής ( ποτήρια πετσέτες κρυσταλα, καναπέδες, σαλονια, καρέκλες ...). Απλά καταγράφουμε και στέλνουμε στην ασφαλιστική εταιρεια αντικειμενα αξιας άνω των 1000 ή 1500 Ευρώ ανά τεμαχιο (πχ μια ακριβή TV, ενας φακος DSLR ένα ακριβο λαπτοπ, ένα ακριβό ρολόι) τα οποία έχουν μεγάλες πιθανότητες να πέσουν θυμα μεμονωμένης κλοπής με διάρρηξη. (Ενας κλέφτης που θα μπουκάρει στο σπιτι θα δώσει εμφαση σε αυτά και οχι στο να μου βουτήξει τον καναπέ...)

Αν αλλάξω κάποιο από αυτά, π.χ αν αγοράσω μια ακριβή SLR τότε θα ενημερώσω την ασφαλιστική ώστε αν μου την κλέψουν να αποζημιωθώ με βάση την αξια της. Το ποσό ομως της ολικής ασφάλειας περιεχομένου δεν μεταβάλλεται εκτος αν μεταβώ σε άλλο (ακριβότερο) συμβόλαιο

nyannaco
14-01-15, 16:54
Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, πραγματικά χρήσιμη :oneup:

@ ADSLgr.com All rights reserved.