PDA

Επιστροφή στο Forum : Είναι άραγε πιθανό να έχει κάποιος μακροπρόθεσμο κέρδος απ’ το στοίχημα?

kostas_trikala
24-01-15, 13:45
Γεια σας παιδιά!

Παίζω στοίχημα πάρα πολλά χρόνια και έχω δοκιμάσει σχεδόν κάθε τι πιθανό… Έχω ακολουθήσει άπειρα συστήματα και πιθανούς τρόπους (χηνάρια, μονά, αυξανόμενο ποντάρισμα κλπ.) και το μόνο κερδοφόρο που είχα βρει είναι να κάνω trading στην betfair… Ήταν το μόνο σύστημα που μου άφηνε κέρδος στο τέλος του μήνα. Και καλό κέρδος!
Αλλά από τότε που η betfair έφυγε από την Ελλάδα έχω βαρεθεί να πάω κουβά…
Έχει κάποιος να προτείνει τίποτα που να αξίζει τον κόπο???

Περιμένω εμπειρίες παίδες! Βοηθήστε! ;)

imr
25-01-15, 00:05
Σιγουρα γινεται, το θεμα ειναι οτι κανενας δεν προκειται να σου πει μαγικη φορμουλα για να βγαλεις λεφτα!

Στης ουσια για να εχεις μακροχρονιο κερδος πρεπει να ψαξεις να βρεις στοιχηματα που η πραγματικη τους αποδοση θα ειναι μεγαλυτερη απο αυτην που σου δινει ο book. Πχ αν βρισκεις ενα δελτιο που να εχει 1/10 πιθανοτητες να ερθει και η αποδοση που σου δινει αυτο ειναι μεγαλυτερη απο χ9 αν το παιξεις μακροχρονια θα εισαι κερδισμενος
Το θεμα ειναι ποσο ευκολο ειναι να βρεις ενα τετοιο δελτιο, πρεπει να μαζεψεις καλυτερη πληροφορια απο τον book που θα ορισει την αποδοση

Στο τελος ειναι πολυ απλο, απλα βρες στοιχηματα που η πιθανοτητα τους σε συμφερει σε σχεση με την αποδοση

narsis
25-01-15, 12:27
Όχι. Οι book και οι εταιρίες στοιχημάτων δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Επομένως οι αποδόσεις που σου δίνουν είναι έτσι στημένες που μακροχρόνια είτε κάτι κάνουν αυτοί λάθος και θα κλείσουν, είτε εσύ θα είσαι χαμένος. Μόνο από τύχη μπορείς να είσαι κερδισμένος στο τέλος και δεν μπορείς να είσαι τυχερός συνεχώς.

imr
25-01-15, 13:21
Όχι. Οι book και οι εταιρίες στοιχημάτων δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Επομένως οι αποδόσεις που σου δίνουν είναι έτσι στημένες που μακροχρόνια είτε κάτι κάνουν αυτοί λάθος και θα κλείσουν, είτε εσύ θα είσαι χαμένος. Μόνο από τύχη μπορείς να είσαι κερδισμένος στο τέλος και δεν μπορείς να είσαι τυχερός συνεχώς.

Εγω διαφωνω με αυτό. Δεν ειναι φιλανθρωπικά ινδρυματα οι εταιρίες και θα βγαλουν λεφτα απο την μεγάλη πληοψηφια των παιχτων.
Παρολα αυτα καποιος μπορεί να κερδισει τις αποδοσεις τους, αυτο θελει παρα πολες γνωσεις και πολυ ψαξιμο.
Οι εταιριες και παλι δεν θα κλεισουν γιατι και παλι θα βγαλουν λεφτα απο ολους οσους παιζουν στα τυφλα.

Απλα ξαναλεω οτι αυτο δεν ειναι ευκολο, δεν μπορουν να το κανουν ολοι και θελει απιστευτη δουλεια (πχ να ψαχνεις 10 ωρες την ημερα αγωνες και στατιστικα)!

cypher
25-01-15, 15:53
Δεν ασχολούμαι με το άθλημα οπότε με μια επιφύλαξη το αναφέρω. Είχα ακούσει ότι υπάρχουν κάποια συστήματα με πολλαπλές επιλογές σε διαφορετικές εταιρίες που απέφεραν κέρδη (μικρά αλλά σίγουρα) με μαθηματική ακρίβεια. Παλιότερα κυρίως που είχε πιο ευνοϊκές αποδόσεις. Πέρα από αυτό εγώ πιστεύω πως όχι, έτσι απλά... :p

giwrgosth
26-01-15, 10:49
Κοινή λογική:
Πόσα σούπερ μάρκετ υπάρχουν?
Πάρα πολλά!
Γιατί?
Γιατί έχουν συνολικά τεράστια κέρδη. Αν δεν είχαν θα ήταν μόνο ένα-δυο.
Πόσες εταιρείες στοιχημάτων υπάρχουν?
Πάρα πολλές!
Γιατί?
Γιατί έχουν τεράστια κέρδη! Αν δεν είχαν θα ήταν μόνο ο ΟΠΑΠ.
Άρα για να έχουν όλες αυτές κέρδος μάλλον χαμένοι είναι οι παίκτες.
Οπότε συνταγή που να κερδίζει δεν υπάρχει, γιατί αν υπήρχε η ανεργία θα ήταν στο 50%, θα βγάζαμε όλοι μεροκάματο από το στοίχημα.
Χάνουν όμως όλοι οι παίκτες?
Πιστεύω πως μακροχρόνια ναι, εκτός αν κάποιος είναι τόσο τυχερός, ή έχει ξάδερφο τον Μπέο :p

Atermon
26-01-15, 11:15
Νόμος των μεγάλων αριθμών, ψάξε το.

π.χ. σε ένα στοίχημα κορώνα-γράμματα που οι πιθανότητες να το πιάσεις είναι μισά-μισά, μια δίκαιη απόδοση θα ήταν 2,00. Που σημαίνει αν κερδίσεις, διπλασιάζεις τα λεφτά σου, αλλιώς τα χάνεις. Ο book όμως δε θα σου δώσει αυτή τη δίκαιη απόδοση, αλλά κάτι σε 1,95, που σημαίνει θα κερδίζεις λιγότερα απ' όσα θα χάνεις. Μπορεί να σταθείς τυχερός, ακόμα και με αυτήν την απόδοση, και να έχεις κέρδος στις πρώτες προσπάθειες. Ωστόσο, όσο συνεχίζεις να παίζεις τόσο θα πλησιάζεις στο μέσο όρο του 1,95, δηλαδή κάτω από το 2,00 που είναι το όριο για να μη βγεις χαμένος μακροχρόνια.
Οι αποδόσεις των book είναι μελετημένες, ώστε να είσαι χαμένος. Βάζουν μικρότερες απόδόσεις από το δίκαιο, ώστε να έχουν κέρδος. Μπορείς να τους ξεγελάσεις για μία βδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο και να έχεις όντως κέρδη. Αλλά αυτό δε μπορεί να κρατήσει για πάντα και θα επανέλθει τελικά με το μέρος των book.
Όποιος σας λέει ότι κερδίζει από το στοίχημα, αναφέρεται μόνο στον τελευταίο καιρό και δε σας λέει πόσο χαμένος είναι από την πρώτη-πρώτη μέρα που άρχισε να παίζει...

imr
26-01-15, 14:31
Νόμος των μεγάλων αριθμών, ψάξε το.

π.χ. σε ένα στοίχημα κορώνα-γράμματα που οι πιθανότητες να το πιάσεις είναι μισά-μισά, μια δίκαιη απόδοση θα ήταν 2,00. Που σημαίνει αν κερδίσεις, διπλασιάζεις τα λεφτά σου, αλλιώς τα χάνεις. Ο book όμως δε θα σου δώσει αυτή τη δίκαιη απόδοση, αλλά κάτι σε 1,95, που σημαίνει θα κερδίζεις λιγότερα απ' όσα θα χάνεις. Μπορεί να σταθείς τυχερός, ακόμα και με αυτήν την απόδοση, και να έχεις κέρδος στις πρώτες προσπάθειες. Ωστόσο, όσο συνεχίζεις να παίζεις τόσο θα πλησιάζεις στο μέσο όρο του 1,95, δηλαδή κάτω από το 2,00 που είναι το όριο για να μη βγεις χαμένος μακροχρόνια.
Οι αποδόσεις των book είναι μελετημένες, ώστε να είσαι χαμένος. Βάζουν μικρότερες απόδόσεις από το δίκαιο, ώστε να έχουν κέρδος. Μπορείς να τους ξεγελάσεις για μία βδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο και να έχεις όντως κέρδη. Αλλά αυτό δε μπορεί να κρατήσει για πάντα και θα επανέλθει τελικά με το μέρος των book.
Όποιος σας λέει ότι κερδίζει από το στοίχημα, αναφέρεται μόνο στον τελευταίο καιρό και δε σας λέει πόσο χαμένος είναι από την πρώτη-πρώτη μέρα που άρχισε να παίζει...

Ακριβως αυτο ειναι που λεω, η διαφορα ειναι οτι ουτε ο book εχει τελεια πληροφορια οποτε δεν θα ειναι ολα τα στοιχιματα του τελεια.
Θα ειναι ομως η μεγαλη πλειοψηφια οποτε θα βγαλει λεφτα απο τους περισοτερες παιχτες.
Οι book δεν ειναι μαντες να υπολογιζουν παντα τις σωστες πιθανοτητεε αλλα ειναι μπροστα απο ολους τους παιχτες που θα μελετησουν μια ωρα θα βαλουν και το feeling τους και θα παιξουν ενα στοιχιμα
Για κερδισεις μακροχρονια πρεπει απλα να βρεις συμφερουσες αποδοσεις (πανω απο 2 στο παραδειγμα σου) η διαφορα μας ειναι οτι εγω πιστευω οτι αυτο γινετε με παρα πολυ δουλεια, γνωσεις και σωστο ψαξιμο

narsis
26-01-15, 19:01
Ακριβως αυτο ειναι που λεω, η διαφορα ειναι οτι ουτε ο book εχει τελεια πληροφορια οποτε δεν θα ειναι ολα τα στοιχιματα του τελεια.
Θα ειναι ομως η μεγαλη πλειοψηφια οποτε θα βγαλει λεφτα απο τους περισοτερες παιχτες.
Οι book δεν ειναι μαντες να υπολογιζουν παντα τις σωστες πιθανοτητεε αλλα ειναι μπροστα απο ολους τους παιχτες που θα μελετησουν μια ωρα θα βαλουν και το feeling τους και θα παιξουν ενα στοιχιμα
Για κερδισεις μακροχρονια πρεπει απλα να βρεις συμφερουσες αποδοσεις (πανω απο 2 στο παραδειγμα σου) η διαφορα μας ειναι οτι εγω πιστευω οτι αυτο γινετε με παρα πολυ δουλεια, γνωσεις και σωστο ψαξιμο

Ναι αλλά πόσο πιθανό είναι να έχεις καλύτερη πληροφόρηση/ανάλυση από τον book? Που αν την έχεις μιλάμε μάλλον για παράνομο :)

Τέλος πάντων ο γενικός κανόνας για το 99% των συμμετεχόντων είναι ότι μακροχρόνια θα χάσεις. Αλλιώς δεν έχουν νόημα ύπαρξης οι εταιρίες στοιχημάτων.

imr
29-01-15, 17:40
Ναι αλλά πόσο πιθανό είναι να έχεις καλύτερη πληροφόρηση/ανάλυση από τον book? Που αν την έχεις μιλάμε μάλλον για παράνομο :)

Τέλος πάντων ο γενικός κανόνας για το 99% των συμμετεχόντων είναι ότι μακροχρόνια θα χάσεις. Αλλιώς δεν έχουν νόημα ύπαρξης οι εταιρίες στοιχημάτων.

Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι παρανομο, μπορεις απλα να μελετησεις φορμες στατιστικα κτλ

Μην το βλεπεις οπως το καζινο οπου ειναι καθαρα θεμα τυχης και σιγουρα θα εισαι χαμενος.
Στο ποδοσφαιρο υπαρχουν παρα πολλοι παραγοντες που θα διαμορφωσουν το αποτελεσμα ακομα και ο book δεν μπορει να προβλεψει τα αποτελεσματα και δεν εχει τελεια πληροφορια

Σημειωση οτι θεωρω οτι δεν υπαρχουν στημενα παιχνιδια οπου αλλαζει τελειως το πραγμα

Σιγουρα παντως ευκολο δεν ειναι, αυτοι που βγαζουν τις αποδοσεις το κανουν για δουλεια, οχι για χομπυ οπως οι περισοτεροι παιχτες, οποτε για να εχει πιθανοτητες καποιος να κερδισει πρεπει να αφιερωσει παρα πολυ χρονο, οχι απλα να διαβασει μια εφημεριδα και να παιξει ενα δελτιο

Brainstorm389
30-01-15, 03:09
Πρεπει να ψαχτεις με στημενα.

anonymos1982
30-01-15, 11:20
Μόνο σε ανταλλακτήρια όπως η betfair έχεις καλές πιθανότητες. Εκεί οι αποδόσεις δεν έχουν γκανιότα (μπορείς να βρεις ας πούμε U-O με απόδοση 2-2) και το κέρδος του ανταλλακτηρίου είναι ποσοστό επί των κερδών σου. Οπότε με μια σωστή στρατηγική στο live ας πούμε μπορείς να εκμεταλευτείς την μεταβολή των αποδόσεων και να έχεις κέρδος και ας σου πάρει ποσοστό επί των κερδών.

Δυστυχώς με την αλλαγή της νομοθεσίας και του τρόπου φορολόγησης που πλέον δεν είναι επί των καθαρών κερδών των εταιρειών τα ανταλλακτήρια δεν μπορούν να λειτουργούν με κέρδος στην Ελλάδα.
Έτσι όλες οι εταιρείες έχουν γκανιότα και φυσικά βάσει των πιθανοτήτων δεν μπορείς να βγεις κερδισμένος

Basilhs23_
31-01-15, 08:39
Τζάμπα σπατάλη χρόνου είναι το στοίχημα.

Αν βγεις κερδισμένος σε βάθος χρόνου είναι μόνο κατά τύχη.

Οι εταιρείες στοιχήματος βγάζουν κέρδη γιατί βασίζονται στον εθισμό του ανθρώπου από τον τζόγο. Η δουλειά του τζόγου είναι να σου δημιουργεί την ελπίδα οτι θα γίνεις πλουσιότερος από οτι είσαι τώρα ακόμα κι αν είσαι εκατομμυριούχος, έτσι παίζεις παίζεις παίζεις και ακόμα και αν κερδίζεις κάποια στιγμή μπορεί να χάσεις και να χαθούν όλα από λανθασμένη επιλογή υψηλού ρίσκου.

Έχω έναν φίλο που ασχολείται με στοίχημα από τότε που πρωτοήρθε στην Ελλάδα το 2001, τώρα είναι γραμμένος σε ξένες εταιρείες μέσω internet και ασχολείται πολύ σε κατάσταση εθισμού. Φυσικά όταν χάνει μια οποιαδήποτε ομάδα τόσο σε Ελλάδα όσο και έξω αρχίζει "όλα στημένα, φταίγαν οι διαιτητές", θεωρίες συνομοσίας, νεφελιμ ελοχιμ και πράσινα άλογα.

sadako
01-02-15, 13:51
Δεν ασχολούμαι με το άθλημα οπότε με μια επιφύλαξη το αναφέρω. Είχα ακούσει ότι υπάρχουν κάποια συστήματα με πολλαπλές επιλογές σε διαφορετικές εταιρίες που απέφεραν κέρδη (μικρά αλλά σίγουρα) με μαθηματική ακρίβεια. Παλιότερα κυρίως που είχε πιο ευνοϊκές αποδόσεις. Πέρα από αυτό εγώ πιστεύω πως όχι, έτσι απλά... :p

Υπάρχει αυτό που λες, είναι τα λεγόμενα surebets. Αλλά εκ των πραγμάτων είναι πολύ λίγες οι επιλογές αυτές, και θέλει μεγάλο συγχρνισμό (μιας και τέτοια λάθη θα τα βρουν αργά ή γρήγορα και οι εταιρίες και θα τα διορθώσουν με αλλαγή αποδόσεων), καθώς και ΜΕΓΑΛΟ κεφάλαιο για να βγάλεις μικρό κέρδος. Τα ποσοστά κέρδους (έστω εξασφαλισμένου) είναι της τάξης του 2% στην καλύτερη. Και πρέπει να'χεις λεφτά σε πολλές εταιρίες για να εκμεταλλευτείς όλες τις ευκαιρίες, άσε που σε πολλές εταιρίες μετά από μεγάλα πονταρίσματα (κερδισμένα) βάζουν όρια στο μέγιστο δυνατό ποντάρισμα, οπότε δεν είναι καν σίγουρο ότι θα μπορείς να τα εκμεταλλευτείς.. Με λίγα λόγια πολύ μεγάλος κόπος και άγχος για να βάλεις 100 ευρώ και να πάρεις 102 πίσω...

Γενικότερα, δεν μ'αρέσει γενικά να είμαι απόλυτος, σίγουρα υπάρχουν παίκτες που θα βγάζουν κάποια λεφτά, αλλά είναι νομίζω τρομερή μειοψηφία και είναι συνήθως άτομα με μεγάλη μπάνκα και τρομερή υπομονή. Δεν νομίζω πως μέσα σε αυτούς είναι άτομα που παίζουν 10 ματς και με 1 ευρώ πάνε να βγάλουν 10000. Ο πιο ασφαλής (συγκριτικά πάντα) τρόπος να βγάλεις χρήματα, λίγα αλλά σταθερά, είναι να παίζεις μονά αποδεκτά, κι αυτά μετά από (αξιοπρεπές έστω) ψάξιμο... Βέβαια για να μιλάμε για κέρδος άξιου λόγου, κι αυτό απαιτεί σημαντική μπάνκα. Το να βάζει 5 ευρώ κάποιος για να πάρει 9 ή 10, δεν νομίζω πως λογίζεται σαν σημαντικό κέρδος..

Προσωπικά, έχοντας περάσει από αρκετά στάδια (όχι πάντως extreme περιπτώσεις με μεγάλες χασούρες), θεωρώ πως το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος, είναι να παίζει για τον χαβαλέ του, με πονταρίσματα που δεν θα του στοιχίσει κι αν τα χάσει, έτσι απλά για να αποκτούν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα ματς... Ο,τιδήποτε περισσότερο, είναι επικίνδυνο να ξεφύγει από κάποια όρια (μην ξεχνάμε, το εύκολο χρήμα από τον τζόγο είναι γλυκό) και δεν θέλει πολύ για να καείς...

anonymos1982
02-02-15, 14:06
Υπάρχει αυτό που λες, είναι τα λεγόμενα surebets. Αλλά εκ των πραγμάτων είναι πολύ λίγες οι επιλογές αυτές, και θέλει μεγάλο συγχρνισμό (μιας και τέτοια λάθη θα τα βρουν αργά ή γρήγορα και οι εταιρίες και θα τα διορθώσουν με αλλαγή αποδόσεων), καθώς και ΜΕΓΑΛΟ κεφάλαιο για να βγάλεις μικρό κέρδος. Τα ποσοστά κέρδους (έστω εξασφαλισμένου) είναι της τάξης του 2% στην καλύτερη. Και πρέπει να'χεις λεφτά σε πολλές εταιρίες για να εκμεταλλευτείς όλες τις ευκαιρίες, άσε που σε πολλές εταιρίες μετά από μεγάλα πονταρίσματα (κερδισμένα) βάζουν όρια στο μέγιστο δυνατό ποντάρισμα, οπότε δεν είναι καν σίγουρο ότι θα μπορείς να τα εκμεταλλευτείς.. Με λίγα λόγια πολύ μεγάλος κόπος και άγχος για να βάλεις 100 ευρώ και να πάρεις 102 πίσω...

Και βέβαια πρέπει να συνυπολογίσουμε την προμήθεια της εταιρείας, αν παίξεις συνολικά Χ ευρώ για να βγάλεις κέρδος 1% και η προμήθεια είναι 2% μπαίνεις μέσα..

Ο πιο ασφαλής (συγκριτικά πάντα) τρόπος να βγάλεις χρήματα, λίγα αλλά σταθερά, είναι να παίζεις μονά αποδεκτά, κι αυτά μετά από (αξιοπρεπές έστω) ψάξιμο...

Το ψάξιμο δεν ωφελεί ιδιαίτερα, ξέρω ότι υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν σε αυτό (εφημερίδες, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα κλπ) αλλά το ψάξιμο το έχουν κάνει ήδη αυτοί που βγάζουν τις αποδόσεις που έχουν στα χέρια τους περισσότερες πληροφορίες και πιο εξελιγμένο λογισμικό από όλους μας. Οπότε μπορεί να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι το ψάχνουμε και βρίσκουμε ευκαιρίες αλλά αυτές οι "ευκαιρίες" είναι στην πλειοψηφία τους ήδη υπολογισμένες από τις εταιρείες στοιχημάτων.
Ίσως υπάρχουν περίοδοι που μπορείς να έχεις αυξημένες πιθανότητες (πχ στην αρχή ή στο τέλος μια σεζόν) όπου οι εταιρείες δεν έχουν αρκετά στοιχεία κατά τ' άλλα μόνο αν έχεις "εσωτερική πληροφόρηση"

giwrgosth
02-02-15, 14:25
Κέρδος (σημαντικό) είχα μόνο δύο φορές από στοίχημα, τη μια που μου έκατσαν (προφανώς από φάρδος!) 14 παιχνίδια στη σειρά (κάτι σαν να έπαιζα ΠΡΟΠΟ!) και πήρα 2.000 και έφυγα και άλλη μια με κάτι σκανδιναβικά με αποδόσεις από 2 και πάνω που έπιασα σε ένα σύστημα 5-6 από τα 7-8 που είχα παίξει και πήρα κάπου στα 700 ευρώ.
Από εκεί και πέρα μόνο ζημιά είχα, αλλά όχι σημαντική, μάλλον γιατί δεν έπαιζα και πολλά χρήματα και φυσικά δεν έπαιζα καθημερινά, αλλά όποτε το θυμόμουν!
Χρήμα πήρα από ρουλέτα παίζοντας κόκκινο-μαύρο με διπλασιασμό. Εκεί είναι σίγουρο κέρδος, φτάνει να έχεις χρήματα μέσα αν σου κάτσει στραβή και βγαίνει μόνιμα το αντίθετο και φυσικά αρκετή υπομονή!

sadako
02-02-15, 14:30
Και βέβαια πρέπει να συνυπολογίσουμε την προμήθεια της εταιρείας, αν παίξεις συνολικά Χ ευρώ για να βγάλεις κέρδος 1% και η προμήθεια είναι 2% μπαίνεις μέσα..
Δεν νομίζω πως είναι ακριβώς έτσι. Την προμήθεια τους οι εταιρίες την υπολογίζουν ήδη στον υπολογισμό των αποδόσεων. Αυτό έχει να κάνει με την γκανιότα. Τα surebets βγαίνουν με βάση τις αποδόσεις. Με τον νέο νόμο περί στοιχήματος είχε προκύψει ένα μικροθέμα, αλλά νομίζω (οι εταιρίες που συνεχίζουν νόμιμα στην Ελλάδα) το έλυσαν με ένα τέχνασμα, σπάνε τα μεγάλα πονταρίσματα σε πολλά μικρά του ενός ευρώ. Η μόνη περίπτωση να έχεις κρατήσεις από τα κέρδη σου είναι αν βγάλεις μεγάλη απόδοση σε ένα και μοναδικό στοίχημα (νομίζω απόδοση πάνω από 100, μπορεί να κάνω και λαθος)...

Το ψάξιμο δεν ωφελεί ιδιαίτερα, ξέρω ότι υπάρχουν εταιρείες που επενδύουν σε αυτό (εφημερίδες, ιστοσελίδες, ραδιόφωνα κλπ) αλλά το ψάξιμο το έχουν κάνει ήδη αυτοί που βγάζουν τις αποδόσεις που έχουν στα χέρια τους περισσότερες πληροφορίες και πιο εξελιγμένο λογισμικό από όλους μας. Οπότε μπορεί να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι το ψάχνουμε και βρίσκουμε ευκαιρίες αλλά αυτές οι "ευκαιρίες" είναι στην πλειοψηφία τους ήδη υπολογισμένες από τις εταιρείες στοιχημάτων.
Ίσως υπάρχουν περίοδοι που μπορείς να έχεις αυξημένες πιθανότητες (πχ στην αρχή ή στο τέλος μια σεζόν) όπου οι εταιρείες δεν έχουν αρκετά στοιχεία κατά τ' άλλα μόνο αν έχεις "εσωτερική πληροφόρηση"
Ψάξιμο δεν σημαίνει ότι πας να πιάσεις κορόιδο τους μπουκ. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι το λιγότερο αφελής. Όπως είπες κι εσύ, είναι η δουλειά τους, μελετάνε σίγουρα περισσότερο από εσένα κι από εμένα και καθορίζουν τις αποδόσεις αναλόγως. Καθώς επίσης, δεν υπάρχει "στανταράκι" στο στοίχημα. Το μαθαίνεις αυτό μετά από αρκετά 1,20 που χάνεις... Ψάξιμο εννοώ να μελετάς λίγο από την μεριά σου (απουσίες, φόρμα, εξωαγωνιστικά) και να καταλήγεις πού ακριβώς αξίζει να ρισκάρεις τα χρήματά σου... Απλά να μην παίζεις δηλαδή εντελώς κουτουρού. Γιατί ό,τι και να παίξεις, είναι ρίσκο. Ακόμα και το 1,20...

anonymos1982
02-02-15, 14:33
Χρήμα πήρα από ρουλέτα παίζοντας κόκκινο-μαύρο με διπλασιασμό. Εκεί είναι σίγουρο κέρδος, φτάνει να έχεις χρήματα μέσα αν σου κάτσει στραβή και βγαίνει μόνιμα το αντίθετο και φυσικά αρκετή υπομονή!

Αυτό το σύστημα σου δίνει την σοβαρή πιθανότητα να χάσεις πολλά λεφτά! Το κέρδος είναι το αρχικό ποσό μόνο. Αν ξεκινήσεις με 5 ευρώ ας πούμε μπορεί να φτάσεις να ποντάρεις ας πούμε 160 ευρώ και να έχεις ποντάρει ήδη άλλα 155 για να πάρεις μόνο 5 ευρώ και με την πιθανότητα να χάσεις πάλι.

sadako
02-02-15, 14:37
Συμφωνώ. Η μέθοδος λέγεται martingale και θέλει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ μπάνκα για να την ακολουθήσεις. Διαφορετικά, έχω διαβάσει ιστορίες σε στοιχηματικά φόρουμ για άτομα που είτε έχουν καεί από αυτό, είτε έφτασαν να βγάλουν τρελό άγχος όταν άρχισαν να έρχονται συνεχόμενα χαμένα στοιχήματα.. Κι αν αναρωτιέται κανείς "ε ΠΟΣΑ συνεχόμενα χαμένα στοιχήματα μπορούν να έρθουν", η απάντηση είναι "ΠΟΛΛΑ". Κι όταν το ποντάρισμα αυξάνεται εκθετικά, η πιθανότητα να πας φυλακή (μεταφορικά) δεν αξίζει για μένα προσωπικά το άγχος...

giwrgosth
02-02-15, 14:42
Ψάξιμο εννοώ να μελετάς λίγο από την μεριά σου (απουσίες, φόρμα, εξωαγωνιστικά) και να καταλήγεις πού ακριβώς αξίζει να ρισκάρεις τα χρήματά σου...
Θυμάμαι κάποτε τον συχωρεμένο Παρασκευά, πάνε 15 χρόνια περίπου, στον ALPHASPORT που έδινε προγνωστικά και μιλούσε για ένα παιχνίδι Γ-Δ Αγγλίας και είχε τόση ενημέρωση και ανάλυση που δεν πήγαινε άλλο!
Πχ έλεγε για την φιλοξενούμενη πως δεν είναι σε φόρμα, πως θα ταξιδέψει 5-6 ώρες με το τρένο, πως ο καλύτερος παίκτης της έχει τσακωθεί με τη γυναίκα του (!!!) κλπ και κατέληγε πως ο άσσος του 1,80 ήταν πολύ καλός.
1-6 τελικό...

- - - Updated - - -

Αυτό το σύστημα σου δίνει την σοβαρή πιθανότητα να χάσεις πολλά λεφτά! Το κέρδος είναι το αρχικό ποσό μόνο. Αν ξεκινήσεις με 5 ευρώ ας πούμε μπορεί να φτάσεις να ποντάρεις ας πούμε 160 ευρώ και να έχεις ποντάρει ήδη άλλα 155 για να πάρεις μόνο 5 ευρώ και με την πιθανότητα να χάσεις πάλι.

Συμφωνώ. Η μέθοδος λέγεται martingale και θέλει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ μπάνκα για να την ακολουθήσεις. Διαφορετικά, έχω διαβάσει ιστορίες σε στοιχηματικά φόρουμ για άτομα που είτε έχουν καεί από αυτό, είτε έφτασαν να βγάλουν τρελό άγχος όταν άρχισαν να έρχονται συνεχόμενα χαμένα στοιχήματα.. Κι αν αναρωτιέται κανείς "ε ΠΟΣΑ συνεχόμενα χαμένα στοιχήματα μπορούν να έρθουν", η απάντηση είναι "ΠΟΛΛΑ". Κι όταν το ποντάρισμα αυξάνεται εκθετικά, η πιθανότητα να πας φυλακή (μεταφορικά) δεν αξίζει για μένα προσωπικά το άγχος...
Έχετε δίκιο και οι δύο, αλλά έγραψα πως θέλει αρκετό κεφάλαιο και πολύ υπομονή!
Δε θα παίξεις 10 ευρώ κάθε φορά, εκτός αν έχεις τίποτα χιλιάρικα στην άκρη, μιλάμε να παίζεις μικροποσά, της τάξης το πολύ μέχρι ένα ευρώ.
Δε θα σας πω μαλακία, αλλά είχα φτάσει στα 20 λεπτά και από εκεί πήγα στα 500 ευρώ! Πως? Φυσικά με αρκετή τύχη γιατί μου καθόταν συχνά το κόκκινο που έπαιζα και με αρκετή υπομονή, αφού ήμουν βάρδια στη δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ και ξυνόμουν :p

anonymos1982
02-02-15, 14:50
Δεν νομίζω πως είναι ακριβώς έτσι. Την προμήθεια τους οι εταιρίες την υπολογίζουν ήδη στον υπολογισμό των αποδόσεων. Αυτό έχει να κάνει με την γκανιότα. Τα surebets βγαίνουν με βάση τις αποδόσεις. Με τον νέο νόμο περί στοιχήματος είχε προκύψει ένα μικροθέμα, αλλά νομίζω (οι εταιρίες που συνεχίζουν νόμιμα στην Ελλάδα) το έλυσαν με ένα τέχνασμα, σπάνε τα μεγάλα πονταρίσματα σε πολλά μικρά του ενός ευρώ. Η μόνη περίπτωση να έχεις κρατήσεις από τα κέρδη σου είναι αν βγάλεις μεγάλη απόδοση σε ένα και μοναδικό στοίχημα (νομίζω απόδοση πάνω από 100, μπορεί να κάνω και λαθος)...

Δεν εννοούσα κρατήσεις στα κέρδη αλλά προμήθεια που χρεώνουν μερικές εταιρείες όταν πας να κάνεις κατάθεση και πρέπει να συνυπολογιστεί το κόστος αυτό (αν υπάρχει) όταν πας να παίξεις superbets.

Ψάξιμο δεν σημαίνει ότι πας να πιάσεις κορόιδο τους μπουκ. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι το λιγότερο αφελής. Όπως είπες κι εσύ, είναι η δουλειά τους, μελετάνε σίγουρα περισσότερο από εσένα κι από εμένα και καθορίζουν τις αποδόσεις αναλόγως. Καθώς επίσης, δεν υπάρχει "στανταράκι" στο στοίχημα. Το μαθαίνεις αυτό μετά από αρκετά 1,20 που χάνεις... Ψάξιμο εννοώ να μελετάς λίγο από την μεριά σου (απουσίες, φόρμα, εξωαγωνιστικά) και να καταλήγεις πού ακριβώς αξίζει να ρισκάρεις τα χρήματά σου... Απλά να μην παίζεις δηλαδή εντελώς κουτουρού. Γιατί ό,τι και να παίξεις, είναι ρίσκο. Ακόμα και το 1,20...

Μα αυτό ακριβώς όταν διαλέγεις να παίξεις ένα στοίχημα ας πούμε με απόδοση 2 (σε έναν ιδανικό κόσμο) έχεις πιθανότητες 50% νσ κερδίσεις, αν παίζεις 1,2 απόδοση έχεις περίπου 17% πιθανότητα να χάσεις (πάλι σε έναν ιδανικό κόσμο με μηδενική γκανιότα), το ψάξιμο το αντιλαμβάνομαι ότι το κάνει κάποιος επειδή πιστεύει ότι υπάρχουν αποδόσεις που είναι υπερεκτιμημένες δηλαδή κάτι που έπρεπε να έχει απόδοση 1.2 έχει απόδοση 1,4, δηλαδή ψάχνεις να βρεις που έχει κάνει ο μπουκ λάθος, κάτι εξαιρετικά δύσκολο...

Προσωπικά πιστεύω ότι αν αποφασίσεις να παίξεις ένα στοίχημα με χ αγώνες και τις (α, β,...χΙ) αποδόσεις και καταλήξεις μετά από ατελείωτο ψάξιμο στους αγώνες που θα παίξεις και εγώ πάρω στην τύχη ίδιο αριθμό ομάδων και αποδόσεων οι πιθανότητες να κερδίσουμε ή να χάσουμε είναι ίδιες.

sadako
02-02-15, 14:51
Θυμάμαι κάποτε τον συχωρεμένο Παρασκευά, πάνε 15 χρόνια περίπου, στον ALPHASPORT που έδινε προγνωστικά και μιλούσε για ένα παιχνίδι Γ-Δ Αγγλίας και είχε τόση ενημέρωση και ανάλυση που δεν πήγαινε άλλο!
Πχ έλεγε για την φιλοξενούμενη πως δεν είναι σε φόρμα, πως θα ταξιδέψει 5-6 ώρες με το τρένο, πως ο καλύτερος παίκτης της έχει τσακωθεί με τη γυναίκα του (!!!) κλπ και κατέληγε πως ο άσσος του 1,80 ήταν πολύ καλός.
1-6 τελικό...

Εννοείται πως υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ τέτοιες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να ανατρέξεις 15 χρόνια πριν, σε κάθε αγωνιστική έχει πολλά ματς που πάνε στραβά. Αν δεν ίσχυε αυτό, θα'χαν κλείσει οι εταιρίες. Αλλά σίγουρα το να βλέπεις τι παίζει σε κάποια παιχνίδια σου αυξάνει, έστω συγκριτικά, τις πιθανότητες από το να παίζεις εντελώς στα τυφλά. Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο. Κι οι ίδιοι οι στοιχηματζίδες στα ραδιόφωνα και τα sites σου λένε πως ΣΙΓΟΥΡΟ ματς δεν υπάρχει.. Αν παίζεις εντελώς στην τύχη, ε παίξε ρουλέτα ή kino..

giwrgosth
02-02-15, 14:57
Εννοείται πως υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ τέτοιες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να ανατρέξεις 15 χρόνια πριν, σε κάθε αγωνιστική έχει πολλά ματς που πάνε στραβά. Αν δεν ίσχυε αυτό, θα'χαν κλείσει οι εταιρίες. Αλλά σίγουρα το να βλέπεις τι παίζει σε κάποια παιχνίδια σου αυξάνει, έστω συγκριτικά, τις πιθανότητες από το να παίζεις εντελώς στα τυφλά. Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο. Κι οι ίδιοι οι στοιχηματζίδες στα ραδιόφωνα και τα sites σου λένε πως ΣΙΓΟΥΡΟ ματς δεν υπάρχει.. Αν παίζεις εντελώς στην τύχη, ε παίξε ρουλέτα ή kino..
Θέλω να πω πως όσο και να το ψάξεις πάλι δεν είσαι σίγουρος πλέον, πάνε οι εποχές που ψάχνοντας μπορούσες να βρεις παιχνίδια που ήταν σίγουρα.
Από κάτι άλλο που κατά καιρούς έχω πάρει χρήματα ήταν από ζωντανά, που έβρισκα κάποια παιχνίδια από Ασία, Αυστραλία κλπ πρωινά για μας που ήταν πχ 1-0 στο ημίχρονο με απόδοση για το διπλό 20-30, έπαιζα ένα ευρώ και κάποια από αυτά μου καθόταν και σε βάθος χρόνου είχα κέρδος από αυτά, δε μιλάμε για χοντρά λεφτά, αλλά δεν έπαιζα και εγώ χοντρά!
Λίγα βάζεις, λίγα παίρνεις ;)

anonymos1982
02-02-15, 14:59
Βασικά στην ρουλέτα έχεις καλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις απ' ότι στο στοίχημα.

KLG
02-02-15, 16:54

Ναι. Η μια σχολή είναι αυτή που περιγράφεις: Οι εταιρίες στοιχημάτων αγοράζουν την υπηρεσία μεγάλων οργανισμών που καθορίζουν τις αποδόσεις και βάζουν το spin τους ανάλογα με τα τοπικές ιδιομορφίες. Μιλάμε για βάσεις δεδομένων που περιεχουν απειρες πληροφορίες με εξαιρετικά πολυπλόκα μοντέλα. Ο παίκτης δεν μπορεί να το πιασει αυτό επειδή δεν έχει πρόσβαση σε τέτοια πληροφορία όπως αναφερθηκε.

Η άλλη σχολή εχει να κάνει με παρακολουθηση των αποδόσεων σε σχεση με τα αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο μπορει να ληφθεί υποψη και το λάδωμα. π.χ. το ιστορικό της ομάδας Α οταν παιζει στην εδρα της με μια ομαδα 10 θεσεις πιο κατω στο πρωταθλημα είναι να κερδίζει 6 στα 10 ματς που την δίνουν 1.10, ενω η ομάδα Β κερδίζει 9 στα 10. Τα νουμερα και οι αποδόσεις δεν ενδεικτικα, αλλά καταλαβαίνεις.

Δεν μπορώ να τις αξιολογήσω τις 2 αποψεις γιατί δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Απο φίλους όμως που το εψαξαν διαπίστωσα οτι μακροπρόθεσμα ο παίκτης χάνει και στις δυο ;) Η διαφορα ειναι η δευτερη μεθοδος προσφερει συγκινησεις, επειδη μπορει να πονταρεις σε ενα ματς στη Γ' Σκωτια το οποιο το δινει 1.10 4.50 12.00, να σου κατσει το δωδεκαρι και να τους κουφανεις όλους. Κατα τα άλλα, αν εβγαζε ο κόσμος λεφτα απο το στοιχημα δεν υπηρχαν εταιρίες στοιχήματος (κλισε αλλα πραγματικότητα).

Atermon
02-02-15, 17:13
Για να έχεις καλύτερη πληροφόρηση από τους book, τότε χρειάζεσαι πολύ χρόνο και πολύ χρήμα.

Επειδή χρειάζεσαι πολύ χρόνο, σημαίνει δεν κάνεις τίποτα άλλο όλη τη μέρα, και που σημαίνει πρέπει να το κάνεις επαγγελματικά για να το στηρίξεις.
Κι επειδή χρειάζεσαι πολύ χρήμα για να έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες, σημαίνει ότι ίσως το κέρδος από το στοίχημα δε φτάνει για να αποζημιωθείς.

Το συμπέρασμα: ή θα είσαι book και θα έχεις κέρδος ή θα είσαι παίκτης και θα έχεις ζημία.

gcf
02-02-15, 17:27
Ακόμη και στο μαύρο - κόκκινο το καζίνο μακροπρόθεσμα κερδίζει και ο παίκτης χάνει. Αρκεί μια ελάχιστη πιθανότητα επιπλέον υπέρ της μπάνκας και ο νόμος των μεγάλων αριθμών κάνει τη δουλειά του. Στο μαύρο - κόκκινο φροντίζει γι΄αυτό η ύπαρξη του ζερό - που είναι λευκό. Στο 21 κλπ το ότι σε ισοβαθμία κερδίζει η μπάνκα κοκ.
Η μόνη περίπτωση ο παίκτης να μείνει με κέρδος είναι να σταθεί έγκαιρα τυχερός και μετά να την κάνει.

Godian
02-02-15, 17:31
Τζαμπα χανεται τα λεφτα σας παιδια. ο τζογος ειναι ασθενεια. πιειτε καλυτερα μια μπιρα

KLG
05-02-15, 18:07
Για να έχεις καλύτερη πληροφόρηση από τους book, τότε χρειάζεσαι πολύ χρόνο και πολύ χρήμα.

Επειδή χρειάζεσαι πολύ χρόνο, σημαίνει δεν κάνεις τίποτα άλλο όλη τη μέρα, και που σημαίνει πρέπει να το κάνεις επαγγελματικά για να το στηρίξεις.
Κι επειδή χρειάζεσαι πολύ χρήμα για να έχεις πρόσβαση σε πληροφορίες, σημαίνει ότι ίσως το κέρδος από το στοίχημα δε φτάνει για να αποζημιωθείς.

Το συμπέρασμα: ή θα είσαι book και θα έχεις κέρδος ή θα είσαι παίκτης και θα έχεις ζημία.

Ή -ακόμα καλύτερα- μπορεις να γινεις info broker και να τα κονομας. Να εχεις μια εφημεριδα, εκπομπη ή blog με συνδρομή και να πουλάς "σιγουράκια". Με μια προσεκτική διαχειριση στα σιγουρακια που θα δινεις θα πετυχαινεις περισσότερα απο όσα χάνεις ώστε να μπορεις να διατηρήσεις τη φήμη σου και να σε συντηρεί μια ομαδα κοροϊδων. Νομιζω οτι αυτή είναι η καλύτερη δουλεια με σχετικά λιγότερο κόπο (απο το να γίνεις book).

alekan
06-02-15, 01:44
Γκανιότα.

TheUser
30-03-15, 03:17
Λεφτά για τζόγο δεν έχω αν και έχω κάποια συμπάθεια στην 21 συγκεκριμένα. Είχα περιέργεια τι είναι τέλος πάντων αυτό το Στοίχημα. Τυχαίνει να με ενδιαφέρουν οι πιθανότητες και οι θεωρίες για αυτές αν και δεν τα έπαιρνα ποτέ πολύ τα μαθηματικά στο πρακτικό επίπεδο. Κάνοντας διάφορα διαδικτυακά μαθήματα και διαβάζοντας είπα να ασχοληθώ λίγο με το στοίχημα το καλοκαίρι που μας πέρασε, από άποψη περιέργειας και μελέτης όμως και όχι παιχνιδιού, γιατί όπως είπα λεφτά για τζόγο δεν έχω και είμαι συν τις άλλοις πολύ κακός λούζερ, δηλαδή "δεν ξέρω να χάνω", ή πολύ απλά, μου τη σπάει να χάνω.
Μελέτη λοιπόν και όχι παιχνίδι, δηλαδή καταγραφή κάθε ποσού που πληρώνω, και κάθε ποσού που κερδίζω. Σκεφτόμουν ότι, αφού δουλειά δεν υπάρχει, γιατί να μην κερδίζω 10 ευρώ τη μέρα στο στοίχημα. Τόσο δύσκολο είναι; Εκατομμύρια θα έχουν κάνει την ίδια σκέψη υποθέτω.
Αλλά δεν είμαι άπληστος, έστω και 5 ευρώ τη μέρα καλά θα είναι. Τι 5, 3 ευρώ να βγάζω τη μέρα πηγαίνοντας βόλτα μέχρι το πρακτορείο, ευχαριστημένος θα είμαι.
Αλλά και 1 ευρώ τη μέρα να βγάζω, πάλι καλά θα είναι. Σωστά;

Από ότι διαπίστωσα μετά από τους τρεις μήνες περίπου που ασχολήθηκα, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα..

Με δυο λόγια, παίζοντας τελείως συντηρητικά με ποσά όχι πάνω των 5-10 ευρώ τη μέρα και μέχρι και 30 και 60 λεπτά, και όχι απλά σιγουράκια αλλά σιγουράντζες, και με τα πιο ριψοκίνδυνα να είναι κάποιο συστηματάκι 2-3 ή 3-4 το πολύ ή 2 παιχνίδια Όβερ κλπ, το αποτέλεσμα είναι να είμαι χαμένος λίγο παραπάνω από το 50% του αρχικού κεφαλαίου. Δηλαδή γύρω στα 190 ευρώ έχω παίξει σύνολο, από τα οποία πήρα πίσω γύρω στο 48%. Είπαμε έχω καταγράψει κάθε ποσό ζημίας ή κέρδους από το πρώτο δελτίο.

Τώρα, από την μελέτη μου αυτή και ως άνθρωπος που απεχθάνεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τα 25 μου και μετά τουλάχιστον (δηλαδή εδώ και δέκα χρόνια), που βασίστηκα για τα στοιχήματα; Στις χαμηλές αποδόσεις φυσικά και στα προγνωστικά που είναι ευρέως διαθέσιμα μέσω του ηλεκτρονικού τύπου.
Επίσης διάβασα αμέτρητες ιστοσελίδες με συμβουλές και συστήματα, και "τα καλύτερα" και "πάμε ταμείο" και μ@λ@κίες... αλλά έπεσα και σε μερικά ενδιαφέροντα κείμενα που με βοήθησαν στις μελέτες μου.

Για όποιον ενδιαφέρεται, έχω βγάλει για τρεις μήνες που κάθε μέρα κατέγραφα τις ομοφωνίες προγνωστικών του τύπου, από το γνωστό σάιτ, πόσες επιτυχίες είχανε. Μήνες Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος του 14, όλες οι ομοφωνίες του τύπου, το αποτέλεσμα επιτυχιών λοιπόν στις ομοφωνίες του ελλαδικού τύπου, για όλους τους αγώνες που υπήρχαν τέτοιες είναι ακριβώς 63,68%. Το περιμένατε; Εγώ πριν κάνω την καταγραφή σκεφτόμουνα ότι πρέπει να είναι γύρω στο 75% τουλάχιστον.
Τώρα φτιάχνω μία καταγραφή για αγώνες μονά με απόδοση εώς 1,50 για να δω ποσοστά νικών, αλλά μέχρι τώρα μου βγαίνει κοντά στο 70%, όχι παραπάνω.

Οπότε για κάποιον σαν και εμένα, που δεν διαβάζει τις συνθέσεις των ομάδων και όλες τις ανοησίες σχετικά με την κατάστασή τους, και ο μόνος τρόπος αναζήτησης στοιχημάτων είναι μέσω των αποδόσεων και των προγνωστικών, δεν είναι οι πιθανότητες καλές ότι θα έχω μακροπρόθεσμο κέρδος. Είναι πολύ άσχημες για την ακρίβεια, με τα αποτελέσματα που περιέγραψα.

Πάμε τώρα σε κάποια ερωτήματα θεωρητικού τύπου. Πόσο έχει να κάνει η λεγόμενη πλάνη του τζογαδόρου με το στοίχημα, όπου οι παράγοντες είναι ποικίλοι που μπορεί να κρίνουν το αποτέλεσμα και όχι απλά δύο όψεις ενός νομίσματος;
Έχει κανείς απάντηση (πειστική) σε αυτό; Εγώ δεν έχω.

Πάντως όσον αφορά τα ποσοστά πρόγνωσης που σας παρουσίασα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, ας μιλήσουμε λίγο για αυτά. Θυμάμαι μια ιστοσελίδα που έδινε ένα 'αλάνθαστο' σύστημα για να κερδίσεις (κάποτε) λεφτά στο στοίχημα. Πολύ απλά έπαιζες με σκοπό να κερδίσεις ένα Α ποσό. Υπολόγιζες τις πιθανότητες του παιχνιδιού με το ποντάρισμά σου ώστε αν έβγαινε να έπαιρνες το Α. Αν έχανες, απλά προσέθετες τη χασούρα στο Α και υπολόγιζες το σύνολο για κέρδος βάση πιθανότητας νέου παιχνιδιού. Και ούτε καθεξής, μέχρι να κερδίσεις. Να κερδίσεις δηλαδή όοολη τη χασούρα συν το Α. Και πάλι από την αρχή με νέο ποσό που όριζες, έστω Β. κλπ.
Θυμάμαι λοιπόν ότι ο συγγραφέας έλεγε "στατιστικά, κάποια στιγμή θα κερδίσεις" και άρα θα πάρεις πίσω τη χασούρα συν το Α και άρα το σύστημα είναι αλάνθαστο.

Εδώ είναι λοιπόν το θέμα συζήτησης. Αν γυρίζω ένα κέρμα και επειδή ήρθαν 10 φορές γράμματα, πιστεύω πως την εντέκατη θα έρθει κορώνα, πέφτω στην πλάνη. Διότι και ένα εκατομμύριο συνεχόμενες φορές να έρθει γράμματα, την εκατομμυριοστή πρώτη πάλι έχει τις ίδιες πιθανότητες να έρθει κορώνα, μόνο 50%.

Αν λοιπόν παίζω με τα προγνωστικά και πιθανότητες όπως είδαμε γύρω στο 60-65% στοίχημα, είναι πλάνη να πιστεύω ότι θα πέφτω συχνότερα στο 60-65% και όχι στο 40-45% που χάνω;
Το ίδιο και με το αλάνθαστο σύστημα νίκης του φίλου μας. Το "στατιστικά κάποια στιγμή θα κερδίσεις" είναι πλάνη ή όχι; Αν στατιστικά έχεις έστω και 75% πιθανότητες να κερδίσεις, γιατί να μην πέφτεις συνέχεια στο 25% που χάνεις, μέχρι να τελειώσουν (θεωρητικά) όλα τα λεφτά σου και άρα να χάσεις γενικότερα;

Εδώ πάμε σε κάποιες διαφορές μεταξύ της πιθανότητας και της δυνατότητας, probability και possibility, που έχει να κάνει με τον θεωρητικό κόσμο και τον πραγματικό κόσμο, γιατί είναι "πιθανόν" να έρθουν ένα εκατομμύριο φορές συνεχόμενα γράμματα σε ένα γύρισμα κέρματος, θεωρητικά, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να επιβεβαιωθεί αυτή η απίθανη πιθανότητα στον πραγματικό κόσμο αν κάνουμε μόνοι μας ένα πείραμα. Κάτι σαν οι πιθανότητες της θεωρίας και οι πιθανότητες της πράξης. Πόσο σχέση έχουν αυτά με το στοίχημα και την προοπτική μακροπρόθεσμου κέρδους. You decide.

gcf
30-03-15, 13:53
Μακροπρόθεσμα σε κάθε τυχερό παιχνίδι που ο παίκτης έχει έστω και απειροελάχιστα μικρότερη πιθανότητα νίκης από το διοργανωτή (όπως ισχύει παντού) ο παίκτης θα χάσει.
Μόνο ενδεχόμενο κέρδους είναι να σταθεί βραχυπρόθεσμα τυχερός, να πάρει τα κέρδη και να μην ξαναπαίξει. ή να είναι το παιχνίδι στημένο και ο παίκτης να είναι στο κόλπο, ή να έχει μια φυσική δεξιότητα (πχ αριθμομνήμων) που γυρίζει τις πιθανότητες υπέρ του.
Τα "σίγουρα" συστήματα όπως το πιο πάνω, οδηγούν σίγουρα σε απώλειες. (Αλλιώς αντί να γράφουμε εδώ θα είμαστε σε ένα καζίνο και θα τα εφαρμόζαμε).
Τα παραπάνω δεν έχουν καμία ηθικοπλαστική χροιά, είναι καθαρά μαθηματικά, όσο το 1+1=2.

anonymos1982
30-03-15, 15:47
Το ότι έπαιζες μικρές αποδόσεις δεν σου χρησίμευσε καθόλου.
Μπορεί να έχανες σπανιότερα αλλά και κέρδιζες μικρότερα ποσά. Τελικά η γκανιότα είτε παίζεις "σίγουρα" είτε κυνηγάς μεγάλες αποδόσεις είναι εναντίον σου.

@ ADSLgr.com All rights reserved.