Επιστροφή στο Forum : Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard
Σελίδες :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
ok οταν ερθει και δοκιμασω θα ενημερωσω!
θα προτιμουσα εξωτερικη κεραια αλλα ειναι δυσκολο να κανω τρυπα παλι στον τοιχο και καλωδια, εγκατασταση στον ιστο κεραιων κτλ....εδω θα την εβαζα http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/5gz_zpsh0aqyjjb.jpeg ειτε ηταν τυπου yagi, ειτε feeder για δορυφορικο πιατο 80αρι.
αυτο το πανελ επισης λενε οτι μπορει να γινει και εξωτερικη τοποθετηση το πως ειναι αλλο θεμα....
Kαλησπέρα! έχω καλά νεα επιτέλους! τελικά το Σάββατο έβαλα την 4G κεραία στο usbstick 4G στο 951 και είδα φως!!!
ανεβηκε το σημα πανω 2-3 γραμμες ακομα απο 1 που ειχα (το ειδα στο flybook με win xp), καθως στο ROS δεν παιζει ο τροπος για να δω το σημα....
Εδω να ευχαριστησω πολυ τον blue1975 καθως με εσωσε απο πολλες δοκιμες και φασαρια γιατι μου εδωσε την ιδεα πως θα παιξει δλδ μια φραση μονο : default route distance, παρακάτω θα δουμε γιατι και πως....
μερικες φωτος εδω οπως θα δειτε μπορω να στειλω και να λαμβανω μυνηματα, αυτο ειναι χρησιμο γιατι οπως φαινεται θα βαλω μια καρτα cosmote W.U που εχει την χαμηλοτερη χρεωση αφου τα ιντερνετικα πακετα κοστιζουν! και εδω μιλαμε για ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ιντερνετ και οχι μονιμο και συνεχης χρηση!
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20151003_181045_zpsdsspyvqt.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20151003_161930_zpsaccfka9h.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20151003_092927_zpsnlei2uno.jpg
η κεραια πηγε 21,60 ευρω απο κινα ebay και το stick απο Ρωσια ebay 25 ευρω.
Εχουμε και λεμε τωρα, οπως ειπαμε κανουμε ενα PPP interface που δηλωνει αυτοματα την USB, ειχα δειξει σε προηγουμενο ποστ φωτος απο αυτα.
Κατω στο 2ο παραθυρο απο τις καρτελες PPP δλδ λεει add default route το τικαρουμε και απο κατω default route distance βαζουμε 2!
ο λογος ειναι απλος, εγω παιρνω ιντερνετ απο την Αθηνα μεσω ασυρματων δικτυων (AWMN) και παιζω με ovpn client αυτο ειναι το 1. Ετσι το 2 σημαινει οτι αυτοματα αν το 1 δεν παιζει τοτε στο ip routes θα παει στο 2, αν δουμε εκει την λιστα τα γραφει διπλα (δεν την δειχνω γιατι φαινονται ολες οι ips μου κτλ).
Ετσι λοιπον οποτε πεσει το δικτυο κοβεται το ovpn οποτε εχω ιντερνετ κινητης αυτοματα. ΔΕΝ χρειαζεται script!
οταν σηκωθει ξανα τοτε παιζει παλι απο το 1! το PPP ειναι μονιμα συνδεδεμενο δλδ απλα δεν χαλαει δεδομενα αφου δεν κατεβαζει κατι.
Τωρα μας μενει το VPN πως θα γινει να εχω awmn μεσω της κινητης.
Στο σπιτι στην Αθηνα ετσι κι αλλιως τρεχω εναν pptp vpn server για να δινω δικτυο σε φορητες συσκευες ή σε αλλα pc πχ στην δουλεια για να βλεπω στο σπιτι μου.
Ετσι συνδεομαι σε αυτο το vpn, οποτε κανω ενα vpn pptp client και δινω τo static name (εγω εχω noip).
Το vpn επισης ειναι μονιμα συνδεδεμενο αλλα παμε στην καρτελα dial out και εδω παλι add default route αλλα στο distance βαζουμε 3.
Eδω να πω οτι θελει και ενα route δλδ να του πω στο ip route οτι ολα τα 10.0.0.0/8 να εχουν gateway το pptp vpn.
Επισης θελει ενα NAT masquerade source nat με dest address 10.0.0.0/8
Ετσι τι γινεται, οταν εχω δικτυο awmn δεν παιζει μεσω vpn γιατι το θεωρει distance 1 στα routes.
Με τον παραπανω τροπο δουλευουν ολα ΧΩΡΙΣ να θελει script, δλδ αμα πεσει το awmn εχω ιντερνετ κινητης και vpn για να εχω awmn και ετσι απο την Αθηνα παλι βλεπω εξοχικο.
Ολα ειναι θεμα προτεραιοτητων των routes! ουτε script ουτε τιποτα!
το παραπανω setup ειναι οπως ειναι στο δικο μου συστημα λογω awmn, οποιος θελει να κανει κατι διαφορετικο γραφει εδω και του βρισκουμε λυση!
να γινει η αρχη ηταν το θεμα!!!
Για την ιστορια σε speedtest στο κινητο με το oοkla οταν ιντερνετ μεσω awmn και ovpn client βγαζει 2-3mbps down και ουτε 0.8 up με το 4G ειδα μεχρι 23mbps down/9mbps up. Δυστυχως δεν ειναι για χορταση.....
επισης εγινε δοκιμη με συνδεση απο το κινητο στον asterisk στην Αθηνα μεσω κινητης ιντερνετ 4G + pptp vpn και επαιζε αψογα!
Νικηφόρε ποιό USB stick αγόρασες?
http://www.ebay.ie/itm/321754383162?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
αυτο εδω περα εχω παρει απο αυτον.
Εχει 2 εκδοσεις ομως ενα με ποιο μικρο νουμερο FW (τα εχουμε πει παραπανω) που θελει PPP για να παιξει, και εχει και ενα αλλο που το βλεπει σαν ethernet router οχι σαν usb modem και οταν το βαλεις σε RB το βλεπει σαν interface LTE, εκεινο θελει dhcp client στο LTE interface για να παιξει. Εμενα ειναι αυτο που το βλεπει σαν usb modem και θελει PPP.
Nα πω πως ειχα βαλει και το πακετο LTE που ειναι στα extra αν κατεβασουμε το .zip αρχειο απο την mikrotik αλλα τελικα δεν μου εκανε κατι γιατι εχω το stick με το αλλο FW.
Πιθανως αν καποιος εχει το αλλο αυτο το πακετο να χρειαζεται.
νικηφορε καλησπερα ειμαι δουλεια και ζαλιστηκα με τα ρουτ το πρωι με τον καφε να πω μονο γιατι δεν καταλαβα μπαινεισ με vpn εξοχικο ??? αν ναι οπως εισαι δεν θα παιξει (δεν κανεισ τιποτα λαθος αφου παιζουν ) εχουν μια ιδιαιτεροτητα οι καρτεσ και θελουν μια αιτηση για απν ιντερνετ αν θυμαμαι καλα το εχω διαβασει εδω μεσα ( και εμενα αυτο δεν εχω κανει ακομα για να κλεισει το στησιμο μου ) ειναι μια αλλαγη για να επιτρεπεται εισερχομενη συνδεση στην καρτα ιντερνετ
Κοιταξε το λιγο γιατι ειμαι δουλεια και δεν με παιρνει αλλο
καλημερα, σορρυ δεν καταλαβα τιποτα, οπως ειπα το εχω δοκιμασει ηδη και παιζει!!!
στο εξοχικο εχω awmn οπως και στην Αθηνα οποτε τα 2 σημεια ειναι συνδεδεμενα ηδη απλα μεσω ovpn περναω ιντερνετ.
Αμα πεσει το δικτυο πραγμα που γινεται μενω εκτος απο τα παντα, οποτε παιζει με κινητη τωρα και μεσω vpn αντιστροφου εχω και awmn για να μπορω να εχω συνδεση με Αθηνα, καταλαβες? το εχω δοκιμασει και παιζει!!!!
με το δικο μου setup οπως ειπα παιζουν ολα, τωρα για αλλα θα το συζητησουμε....
μενει να παρω καρτα κινητης λεω για cosmote w.u.
Nαι αμα παιζει εισαι οκ εμενα δεν παιζεο το vpn οταν παιρνω απο κινητη και για αυτο το ειπα
Nαι αμα παιζει εισαι οκ εμενα δεν παιζεο το vpn οταν παιρνω απο κινητη και για αυτο το ειπα
είναι αναλογα τις περιπτωσεις....
για πες τι ακριβως εχεις κανει και τι προβλημα παρουσιαζει να το δουμε αμα θες.
Εγω παντως εχω και vpn server σε 711 για να δινω σε φορητες συσκευες και παιζει κανονικα, αλλα αυτα δεν εχουν να κανουν με το τοπικ εδω γιατι εχουμε ηδη ιντερνετ.
Εγω με το vpn δινω ips απο το awmn στις συσκευες μου απο το δικο μου δλδ subnet και ετσι αμα ειμαι απεξω βλεπω και Αθηνα και εξοχικο.
Επισης με τον ιδιο τροπο μπαινω asterisk και κανω κλησεις κανονικα εχω δλδ οπου και να ειμαι το σταθερο μου γιαυτο και ποτε δεν βαζω προγραμματα ομιλιας στο W.U, μονο ιντερνετ και καμια φορα μυνηματα αμα μου τελειωσουν της 4net.
είναι αναλογα τις περιπτωσεις....
για πες τι ακριβως εχεις κανει και τι προβλημα παρουσιαζει να το δουμε αμα θες.
Εγω παντως εχω και vpn server σε 711 για να δινω σε φορητες συσκευες και παιζει κανονικα, αλλα αυτα δεν εχουν να κανουν με το τοπικ εδω γιατι εχουμε ηδη ιντερνετ.
Εγω με το vpn δινω ips απο το awmn στις συσκευες μου απο το δικο μου δλδ subnet και ετσι αμα ειμαι απεξω βλεπω και Αθηνα και εξοχικο.
Επισης με τον ιδιο τροπο μπαινω asterisk και κανω κλησεις κανονικα εχω δλδ οπου και να ειμαι το σταθερο μου γιαυτο και ποτε δεν βαζω προγραμματα ομιλιας στο W.U, μονο ιντερνετ και καμια φορα μυνηματα αμα μου τελειωσουν της 4net.
ΤΕΣΤ Εκανα να δω αν παιζει προς το παρον δεν το θελω κατι (στο τεστ παντως δεν με αφησε να ολοκληρωσω την συνδεση με πεταγε )
ΤΕΣΤ Εκανα να δω αν παιζει προς το παρον δεν το θελω κατι (στο τεστ παντως δεν με αφησε να ολοκληρωσω την συνδεση με πεταγε )
σου απαντησα με PM.
Σχετικά με το ιντερνετ τωρα τι καρτα να παρω? εγω που τα τσεκαρα ολα μιλωντας παντα για cosmote αφου δεν ξερω με τους αλλους παροχους εκει τι παιζει με το σημα τους σε 4G κυριως, κοιταξα internet on the go τοσο με καρτα οσο και με παγιο και οι τιμες ειναι ακρως πανακριβες για τον λογο που το θελω εγω, δλδ θες για 5GB τον μηνα 25 ευρω νομιζω και με καρτα για 2GB 15-20 ευρω. Καταρχην ειναι παρα πολλα για backup internet που θα παιζει μια στο τοσο και κατα δευτερον ειναι πολλα τα χρηματα, δλδ αμα βαλεις σταθερη γραμμη καλυτερα σου παει.
Λεω καλυτερα για καρτα whats up γιατι εχω και εγω στο κινητο και μπορω να στελνω κανα δωρακι αλλα και γιατι με 5 ευρω τον μηνα εχεις 500ΜΒ και ανανεωνεις πριν να ληξει και μαζευονται αμα δεν τα χαλας, στο κινητο που το λιωνω αμα ειμαι απεξω εχω παντα 3GB καβατζα.....
τωρα σχετικα με οτι η καρτα θα ειναι στο usbstick στο 951 μπορουμε εκει απο τo tools-sms να στειλουμε μυνηματα (δωρεαν για υπηρεσιες της cosmote) αλλα και να λαβουμε, αυτο σημαινει οτι απομακρυσμενα μπορω να δω το υπολοιπο καρτας, το υπολοιπο ΜΒ, καθως και να κανω ανανεωση, τα 2 πρωτα τα δοκιμασα.
Μαλιστα αν το προχωρησουμε και αλλο το θεμα μπορουμε πχ με ενα script ή στο watchdog (δεν ξερω αν γινεται απο εκει) να στελνει πχ 1 φορα την εβδομαδα ενα μυνημα και να βλεπουμε τι γινεται με τα ΜΒ, απλα πρεπει να το παρακολουθουμε ή αμα τελειωνουν να μας στειλει ενα sms στο κινητο (αλλα θα χρεωθουμε αν δεν εχουμε πακετο sms που εγω δεν θα βαζω).
Αυτα....
Υ.Γ αν εχει κανεις καμια ιδεα με scripts για παραπανω κολπακια ας γραψει! :oneup:
Νικηφόρε πόση κίνηση έχεις σε MB (απο το USB stick) τον μήνα περίπου ?
Καταρχην δεν εχω ακομα βαλει στο Routerboard (δλδ στο usbstick) οι δοκιμες εγιναν με twin sim cosmote whats up και δεν μπορω να την αφησω πανω γιατι απλα οποιος με καλεσει στο κινητο μου δειχνει οτι ειναι συνεχεια κατελλημενο!
Δεν ειδες στο απο πανω post που ρωταω τι καρτα να του βαλω?
Στο κινητο τωρα δεν εχω μετρησει ποτε για να σου πω, στην δουλεια και στο σπιτι εχω adsl οποτε μονο αμα ειμαι απεξω το δουλευω και παντα ανοιχτα τα δεδομενα, δεν το εχω μετρησει, αλλα βαζω 5 ευρω για 500MB τον μηνα και προστιθονται οταν ανανεωνω πριν να ληξει, μερικες φορες ξεχασα να ανανεωσω και μια φορα εχασα 4GB! ακομα τα κλαιω :down::twisted:
Το stick στο εξοχικο θα ειναι εναλλακτικο internet + vpn δλδ ΜΟΝΟ αμα πεσει το ιντερνετ που περναω μεσα απο δικο μου vpn και το awmn θα παιξει, αλλιως δεν θα χαλαει δεδομενα, δλδ η καταναλωση που θα εχει θα ειναι πολυ μικροτερη απο του κινητου μου. Γιαυτο κιολας με τιποτα δεν συμφερει το internet on the go και αλλα ιντερνετικα πακετα που δινουν πολλα GB.
Καταρχην δεν εχω ακομα βαλει στο Routerboard (δλδ στο usbstick) οι δοκιμες εγιναν με twin sim cosmote whats up και δεν μπορω να την αφησω πανω γιατι απλα οποιος με καλεσει στο κινητο μου δειχνει οτι ειναι συνεχεια κατελλημενο!
Δεν ειδες στο απο πανω post που ρωταω τι καρτα να του βαλω?
Στο κινητο τωρα δεν εχω μετρησει ποτε για να σου πω, στην δουλεια και στο σπιτι εχω adsl οποτε μονο αμα ειμαι απεξω το δουλευω και παντα ανοιχτα τα δεδομενα, δεν το εχω μετρησει, αλλα βαζω 5 ευρω για 500MB τον μηνα και προστιθονται οταν ανανεωνω πριν να ληξει, μερικες φορες ξεχασα να ανανεωσω και μια φορα εχασα 4GB! ακομα τα κλαιω :down::twisted:
Το stick στο εξοχικο θα ειναι εναλλακτικο internet + vpn δλδ ΜΟΝΟ αμα πεσει το ιντερνετ που περναω μεσα απο δικο μου vpn και το awmn θα παιξει, αλλιως δεν θα χαλαει δεδομενα, δλδ η καταναλωση που θα εχει θα ειναι πολυ μικροτερη απο του κινητου μου. Γιαυτο κιολας με τιποτα δεν συμφερει το internet on the go και αλλα ιντερνετικα πακετα που δινουν πολλα GB.
Εχω φοιτητική προσφορά απο cosmote (5 euro 1GB/μήνα ) και απο wind (8 euro 1.5GB/μήνα) οπότε πιστεύω ότι θα με καλύψει αυτό της wind για πρόσβαση στον MsSQL server μου και για περιστασιακή χρήση voip οπότε μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά του συγκεκριμμένου USB stick.Eυχαριστώ για την πληροφόρηση.
Δεν κάνει τπτ οτι θες εδω ειμαστε :))
Υποψην αν το παρεις και θες καποια στιγμη εξωτερικη κεραια να προσεξεις τα βυσματα γιατι μοιαζουν, μερικα μοντελα εχουν CRC9 οπως το δικο μου ενω αλλα TS9 ενω εμαθα προσφατα οτι εχει και TS5, παντως το ποιο συνηθισμενο ειναι το CRC9 και ειναι ποιο μικρο απο το TS9 και θελει προσοχη στα βγαλε-βαλε γιατι σπανε ευκολα, εμενα ηδη στο ενα εσπασε ενα μεταλακι απο το περιβλημα! ευτυχως δεν δημιουργει προβλημα.
Η ενισχυση σηματος ειναι φοβερη στο ιδιο σημειο εχω 2-3 γραμμες παραπανω απο 1 που ειχα χωρις κεραια, και απο 6-7mbps down ειδα 22-23mbps με το oocla speedtest απο το κινητο σε wifi συνδεση με το 951 που εδινε το ιντερνετ μεσω κινητης και του stick.
καλησπερα αυτο με τα sms λεσ να παιξει και με lte interface ???
gia ta μβ δωσμου μεχρι τις 13 να σου πω εβαλα σημερα με καταγραμμενο πακετο δεδομενων να δω τι θα εχει βγαλει σε μια βδομαδα οπως ειχε πει καποιος συμφορουμιτης οτι κανει ping και τετοια και στην αναμονη
Φυσικα και θα παιξει δεν εχει σχεση με τι τροπο παιζει το usbstick δεδομενων ειναι ανεξαρτητο.
Εμενα μονο W.U με συμφερει να βαλω, μιλαμε για χρηση μια στο τοσο. Και αν χρειαστω κατι παραπανω καρτα ειναι βαζω οτι θελω.
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους.
Παρακολουθώ την σχετική συζητηση που γίνεται εδώ κ με έχει βοηθήσει αρκετά σε πολλές ρυθμίσεις οπότε να μοιραστώ τις εμπειρίες μου κ να θέσω κ κάποιες απορίες.
Το αρχικό σχεδιο ήταν να συνδεθεί ενα στικάκι για ιντερνετ στο μικροτικ σε μια εξοχικη κατοικία, ωστε αυτο να λειτουργει σαν hotspot το καλοκαίρι για να εχουν λίγο ιντερνετ τα μικρα να ασχολουνται στις διακοπες τους και σαν απομακρυσμενη διαχειριση κ θεαση κλειστου κυκλώματος καμερων το χειμώνα.
Όσο αφορά το hotspot θα ήθελα να ρωτησω πως γινεται να ορισω συγκεκριμενο Data traffic per user per month για το καθενα ωστε να ξερουν πως αναλογως τη χρηση θα εχουν κ ιντερνετ.
Οσο αφορα την διαχειριση των καμερων το προβλημα που εχω είναι πως η καρτα wind που έχω με 1gb/month δεν εχει public ip οπότε δεν λειτουργουν υπηρειες τυπου dyndns κ μόνο με συμβολαιο ξερω ότι δινουν.
Βεβαια μπορω να τις βλέπω μέσω ip-steamer αλλα δεν μπορω να δω εγγραφες κλπ μόνο Live.
Αν εχετε καμια ιδεα πως μπορω με την υπαρχουσα κατασταση είμαι όλος αυτιά.
Όσο αφορά τον εξοπλισμό έχω το RB751G-2HnD κ μεχρι προσφατα ενα στικακι κλειδωμενο σε κοσμοτε το alcatel x221l που καταφερα να το δουλεψω σε ppp-out mode με την καρτα της wind αλλα δυστυχως κλείδωνε, αν κ 3g, σε gsm compact οπότε οι ταχυτητες ηταν τραγικες 200kbps down /100 up max.(πιθανολογω edge ταχυτητες).
Οπότε παραγγειλα το στικακι που πηρε ο Νικηφόρος (θενκς) από Ρωσσία πλευρά αλλα το Ε3372Η-153 Ηi-link cat4 το οποίο αναγωρίζεται σαν LTE με εσωτερική ip δικια του k ήδη εχει αντικαταστήσει το αλκατελ κλειδωνοντας σε LTE με 4 γραμμές χωρίς χρήση εξωτερικής κεραίας στην Χαλκιδική (μπράβο wind)
Σε σχετικό speedtest που έκανα πετυχα τις εξαιρετικές ταχύτητες των 14mbps down 9 up υπεραρκετες για αυτό που θέλω.
Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους για καλή χρονιά.
καλημερα! πραγματικα σορρυ δεν ειχα δει το μυνημα σου! υποτιθεται οτι παρακολουθω το θεμα!
αν και πολυ καθυστερημενα καλη χρονια και απο εμενα.
αυτο που ρωτας εγω το βλεπω σαν sms, δλδ τι εννοω.
Το στικακι μου εχει whats up twin sim καρτα προς το παρον, δλδ δουλευει ή αυτο ή το κινητο μου, μελλοντικα αμα εχει προβληματα το δικτυο θα βαλω αλλη καρτα πανω. Αμα στειλω sms μεσω του mikrotik μπορω να βλεπω χρηση, υπολοιπο κτλ.
Μπορω μαλιστα να κανω script να γινεται αυτο αυτοματα και να κοβει αυτοματα αμα υπερβει κτλ.
Δεν ξερω πως να το κανω αλλα γινεται.
Αμα η εταιρια δεν δινει public ip και ειναι πισω απο ΝΑΤ εχεις θεμα, δε νομιζω οτι εχει λυση, αλλαζεις εταιρια ισως? ή το συζητας να δινουν κανονικη εστω.
Εμενα ειναι παντα κανονικη και παιζουν τα παντα!
Με hotspot δεν εχω ασχοληθει σε αλλα θεματα που το λενε για wifi ειναι το ιδιο, οποτε οποιος ξερει ας βοηθησει.
Εγω παιζω με wifi AP μονο απλο οχι με hotspot.
Θενκς Νικηφόρε,
δυστυχως η λειτουργία sms δεν φαίνεται να δουλευει στο στικακι με hilink (δε ενεργοποιείται κάποιο port που χρειάζεται στην καρτέλα sms), οπότε μόνο σε πισι μπορώ αν δω υπόλοιπα κλπ.
Mάλλον θα χρησιμοποιήσω τον usermanager για να βάλω κάποια rules στους χρήστες.
δε νομιζω οτι εχει σχεση αυτο, πρεπει να σου δουλευει τσεκαρες τις ρυθμισεις του?
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Tools/Sms
https://www.youtube.com/watch?v=7xgjfdNKm1U
https://aacable.wordpress.com/2012/11/22/howto-enable-mikrotik-to-sendreceive-sms-using-gsm-modem/
Kαλησπερα
Νικηφορε να ρωτησω κατι ?
το δοκιμασες ποτε το στικακι για εισερχομενη συνδεση για να βλεπεισ τις καμερες και αν ναι με τι εταιρεια σου επαιξε ?
καλησπέρα! νομιζω το εχουμε ξαναπει αυτο. Εχω προς το παρον cosmote whats up twin sim, οποτε ειναι απο αυτο το ιντερνετ που βαζω 5 ευρω τον μηνα για 500ΜΒ βεβαια εφτασα να εχω 5GB.
δεν παιζει ποτε μα ποτε μεσω ΝΑΤ, ετσι παιζουν κανονικα το εχω δοκιμασει.
Ειχα σκοπο να βαλω αλλη καρτα παλι με W.U αλλα επειδη εφτιαξαν εναλλακτικες διαδρομες στο ασυρματο δικτυο τελικα το αφησα ετσι.
Δεν την εχω δλδ πανω την καρτα, μονο αμα παω εκει και εχει προβλημα το δικτυο το βαζω.
Επισης εχει σημα 4G εκει καμπανα με κεραια τυπου πανελ που εβαλα στο στικακι, την μια γραμμη που επιανα χωρις τις εφτασα τερμα full.
Οπως μου εχουν πει πακετα δεδομενων παιζουν πολλες φορες με ΝΑΤ και δεν δουλευει τιποτα!
να πω πως στο ROS μπορεις μεσω SMS να ελεγχεις τα δεδομενα και οτι αλλο θες, μαλιστα μπορεις να κανεις εναν προγραμματισμο πχ με script για να βλεπεις τακτικα.
Και μπορεις πχ αμα πας να τα περασεις να το κλεινει αυτοματα.
Αφου ελυσα και το προβλημα του εναλλακτικου routing ειναι φοβερη λυση!
επισης οφειλω να πω πως η ταχυτητα μεσω cosmote 4G ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερη απο το VPN μεσω του ασυρματου δικτυου (AWMN).
Μετα τις τελευταιες δρομολογησεις ομως λυθηκαν πολλα θεματα και πλεον μπορω να βλεπω και video streaming HD οποτε δεν με νοιαζει τοσο η λυση της κινητης. Για backup το ηθελα.
Αλλα με πολλες εναλλακτικες ασυρματες διαδρομες γιατι να πληρωνω τσαμπα?
καλησπέρα! νομιζω το εχουμε ξαναπει αυτο. Εχω προς το παρον cosmote whats up twin sim, οποτε ειναι απο αυτο το ιντερνετ που βαζω 5 ευρω τον μηνα για 500ΜΒ βεβαια εφτασα να εχω 5GB.
δεν παιζει ποτε μα ποτε μεσω ΝΑΤ, ετσι παιζουν κανονικα το εχω δοκιμασει.
Ειχα σκοπο να βαλω αλλη καρτα παλι με W.U αλλα επειδη εφτιαξαν εναλλακτικες διαδρομες στο ασυρματο δικτυο τελικα το αφησα ετσι.
Δεν την εχω δλδ πανω την καρτα, μονο αμα παω εκει και εχει προβλημα το δικτυο το βαζω.
Επισης εχει σημα 4G εκει καμπανα με κεραια τυπου πανελ που εβαλα στο στικακι, την μια γραμμη που επιανα χωρις τις εφτασα τερμα full.
Οπως μου εχουν πει πακετα δεδομενων παιζουν πολλες φορες με ΝΑΤ και δεν δουλευει τιποτα!
να πω πως στο ROS μπορεις μεσω SMS να ελεγχεις τα δεδομενα και οτι αλλο θες, μαλιστα μπορεις να κανεις εναν προγραμματισμο πχ με script για να βλεπεις τακτικα.
Και μπορεις πχ αμα πας να τα περασεις να το κλεινει αυτοματα.
Αφου ελυσα και το προβλημα του εναλλακτικου routing ειναι φοβερη λυση!
επισης οφειλω να πω πως η ταχυτητα μεσω cosmote 4G ειναι ΠΟΛΥ μεγαλυτερη απο το VPN μεσω του ασυρματου δικτυου (AWMN).
Μετα τις τελευταιες δρομολογησεις ομως λυθηκαν πολλα θεματα και πλεον μπορω να βλεπω και video streaming HD οποτε δεν με νοιαζει τοσο η λυση της κινητης. Για backup το ηθελα.
Αλλα με πολλες εναλλακτικες ασυρματες διαδρομες γιατι να πληρωνω τσαμπα?
Το θυμαμαι οτι επαιξες ετσι τελικα απλα ρωτησα μπασ και πειραματικα το δοκιμασες που θελουμε να κανουμε κατι αναλογο μιας και ετη 2016 στο χαιδαρι δεν εχουν διαθεσιμη πορτα ,,
ναι ειναι για γελια το ξερω
Και στο Περιστερι ο αδερφος μου σε μονοκατοικια που εχει αγορασει 4νετ και ΟΤΕ λενε οτι δεν εχει ζευγος απο ΚΑΦΑΟ! ελεος!!!! το ψαχνει ακομα με τον ΟΤΕ βεβαια.
Προτεινω να ρωτησεις καποια εταιρια για πακετο δεδομενων, καποια με καλο σημα εκει που εισαι 4G, και να πεις οτι ΔΕΝ ΘΕΣ να εισαι πισω απο ΝΑΤ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ γιατι εχεις προβλημα με τις υπηρεσιες που θες να περασεις.
Αν εχεις λιγοτερο σημα μπορεις να βαλεις κεραια εξωτερικη ακομα και απεξω απο το σπιτι και να πιανεις καμπανα σημα, υπαρχει και feeder για δορυφορικα πιατα, με ενα πιατο 80αρι εχεις τρελη απολαβη!!!!
http://i.ebayimg.com/00/s/NjMwWDczMA==/z/vYUAAMXQgfZRDlvr/$T2eC16hHJF0E9nmFTMvPBRDlvq0+-g~~60_35.JPG
http://www.satshop.fi/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/g/3g-4g-parabolic-antenna_01_1.png
θα το κανα γιατι εχω ενα πιατο απο νοβα αλλα τελικα με την εσωτερικη τυπου πανελ βολευτηκα και δεν θα το κανω.
Και στο Περιστερι ο αδερφος μου σε μονοκατοικια που εχει αγορασει 4νετ και ΟΤΕ λενε οτι δεν εχει ζευγος απο ΚΑΦΑΟ! ελεος!!!! το ψαχνει ακομα με τον ΟΤΕ βεβαια.
Προτεινω να ρωτησεις καποια εταιρια για πακετο δεδομενων, καποια με καλο σημα εκει που εισαι 4G, και να πεις οτι ΔΕΝ ΘΕΣ να εισαι πισω απο ΝΑΤ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ γιατι εχεις προβλημα με τις υπηρεσιες που θες να περασεις.
Αν εχεις λιγοτερο σημα μπορεις να βαλεις κεραια εξωτερικη ακομα και απεξω απο το σπιτι και να πιανεις καμπανα σημα, υπαρχει και feeder για δορυφορικα πιατα, με ενα πιατο 80αρι εχεις τρελη απολαβη!!!!
http://i.ebayimg.com/00/s/NjMwWDczMA==/z/vYUAAMXQgfZRDlvr/$T2eC16hHJF0E9nmFTMvPBRDlvq0+-g~~60_35.JPG
http://www.satshop.fi/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/g/3g-4g-parabolic-antenna_01_1.png
θα το κανα γιατι εχω ενα πιατο απο νοβα αλλα τελικα με την εσωτερικη τυπου πανελ βολευτηκα και δεν θα το κανω.
Τα εχω κανει αυτα . συγκεκριμενα παραγγειλα και το δικο σου στικακι που ειναι με ppo για να εχει την συνδεση το mikrotik αλλα δεν περναει με τιποτα εισερχομενη μεσω wind ( μιλαω μαζι τους 2 μερεσ τωρα ) απλα σκεφτηκα αν σου ειχε παιξει εσενα η συνδεση θα ελεγα οτι ειναι θεμα παροχου ,αλλα μιας και δεν το εχεισ δοκιμασει δεν μπορω να αποκλεισω το γεγονος του στικ και συμβατοτητας του .
Ευχαριστω παντως
περιμενε τι δεν παιζει λες? εμενα παιζει σου ειπα, καταρχην και στο κινητο περναω μεσω ιντερνετ και βλεπω καμερες, το εχω κανει και με CCTV DVR, και με linksys ip camera και με VPN, ολα περνανε τελεια.
Αλλα σου ειπα το W.U δεν παιζει ποτε πισω απο ΝΑΤ.
Tι ips παιρνεις απο wind? απο 10 ξεκινανε ?
Καλημερα αυτο ειναι το θεμα για καποιο λογο στα routes δειχνει με 10 στο speed τη δειχνει με εξωτερικη θα το ξαναδω ολο απο την αρχη . Αν σου παιζει εσενα δεν ειναι το στικ
Καλημερα αυτο ειναι το θεμα για καποιο λογο στα routes δειχνει με 10 στο speed τη δειχνει με εξωτερικη θα το ξαναδω ολο απο την αρχη . Αν σου παιζει εσενα δεν ειναι το στικ
καλησπέρα! να σου πω την καρτα σου την δοκιμασες απο αλλου πχ απο κινητο?
εμενα η ιδια καρτα με την ιδια συνδεση (οπως ειπα ειναι διδυμες twin sim whats up cosmote δλδ) και μπαινω κανονικα στις καμερες μεσω ιντερνετ που εχω ανοιξει πορτες στο router στο σπιτι. Αλλα και τo VPN μου παιζει, ετσι συνδεομαι και στον asterisk nas server αυτον δεν τον βγαζω online για λογους ασφαλειας.
Α ρε συ οταν ειμαι στο εξοχικο στο 951 με το στικακι αφου οι καμερες ειναι τοπικα! δεν περνανε απο ιντερνετ κινητης.
VPN ομως περναει κανονικα και συνδεση και ομιλια με τον asterisk, απο το κινητο ισχυει ομως.
ΝΙΚΗΦΟΡΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Τελικα ηταν απο τον παροχο το σφαλμα μετα απο 2 μερεσ και το ψαξιμο κατι αλλαξαν για 3 φορα και δουλεψε
καλησπερα! δεν κανει τπτ, απλα να ελεγχεις την public ip που σου δινουν, αν ειναι πχ απο 10 τοτε ειναι πισω απο ΝΑΤ και αυτο δημιουργει προβλημα σε οσες υπηρεσιες δουλευουν με πορτες κτλ.
Ευτυχως τοσο στην 4νετ οσο και στην cosmote με whats up ΠΟΤΕ δεν εχει συμβει αυτο.
Η wind συνηθιζει να δινει πισω απο ΝΑΤ τοσο σε κινητο ιντερνετ οσο και στις ADSL....αμα δεις στο θεμα τους τα λενε και εκει.
Αυτο θα ηταν το προβλημα σου.
Ναι το ξερω αυτο και η κοσμοτε το κανει και θελουν μια τηλ. Αιτηση απλα στη συγκεκριμενη περιπτωση ηταν και κατι αλλο που δεν εμαθα τι που στην ουσια φτιαχτηκε μετα απο 2-3 επικοινωμιες και αλλαγες απο μερια τους
καλημερα, ναι το ξερω η cosmote το κανει στα πακετα δεδομενων....οχι σε W.U ομως απ οσο ξερω.
Τωρα για τους αλλους δεν γνωριζω.
Αφού μετέτρεψα το huawei E3372 να δουλεύει σε ppp-mode , το έχω σετάρει κ εχω κανονικά ιντερνετ αλλά δεν μπορώ να το δω απομακρυσμένα επειδή θέλω να βλέπω τις κάμερες μου.
Εχω ενεργοποιήσει την υπηρεσία ddns cloud κ ενώ φαίνεται να παίρνει public ip (188.73.xx.xx) στo mikrotik δίνει 10.206.xxx.xx) κ μου βγάζει το μηνυματάκι που φαίνεται στην φωτο.
Καμμιά ιδέα πριν μιλήσω μ τον πάροχο μου??
167836
καλημερα! πως το εκανες μετατροπη να δουλεψει σε PPP? εμενα απο την αρχη δουλευε με PPP interface, δεν το εβλεπε αυτοματα σαν LTE interface οπως γινεται με αλλα.
αυτο το προβλημα που λες μπορει και να μην εχει σχεση με τον παροχο σου, το ιδιο ειχα παθει και εγω θα σου πω πως.
Εχω το adsl router απο την 4νετ το ΖΤΕ και το εχω σεταρει σε bridge mode αρα ειναι πλεον modem.
Eχω ενα routerboard CRS109 κατι και ειναι εσωτερικο εδω ειναι το ιντερνετ ρουτερ που εχω το PPOE client δλδ αρα εχει επανω του το ιντερνετ.
Εχω αλλο ενα routerboard (433ΑΗ) εξωτερικο στην ταρατσα με ασυρματες ζευξεις για το ασυρματο δικτυο AWMN ολα αυτα ειναι στο ιδιο subnet οποτε δεν εχει σχεση με αυτο.
Οταν εχω το ip cloud στο 109 που εχει δλδ επανω του το ιντερνετ τοτε ειμαι οκ δουλευει.
Αν το βαλω στο 433ΑΗ τοτε βγαζει το ιδιο μυνημα με το δικο σου! ειναι καθαρα θεμα ΝΑΤ, καπου ειχε αναλυθει παλι αλλα δεν ειχαμε βρει λυση, στο γενικο θεμα.
Στο εξοχικο δινω ιντερνετ μεσω openvpn server στο 951 εκει μεσω ασυρματων δικτυων (awmn), εχω ετοιμο το PPP του usb 4g modem, και ενα VPN ωστε αμα πεσει η διαδρομη τοτε παιζει με το PPP και εχει ιντερνετ και μεσω αυτου παιζει και το VPN για να εχω awmn μεσω του ιντερνετ.
Τα εχω κανει με νουμερα στο default route distance, ετσι δινω προτεραιοτητες.
Για εξηγησε ακριβως το setup σου. Που ειναι αυτο που κανεις το μηχανημα? οι καμερες που ειναι? πως συνδεεται το ενα σημειο με το αλλο?
δεν μπορω να καταλαβω, δωσε περισσοτερα στοιχεια.
Νικηφόρε είχα παραγγείλει το hilink (filmware 22.xx.....) κ με τη βοήθεια του πωλητή το έκανα να δουλεύει σε ppp mode(filmware 21.xxxx.....) για καλύτερη συμβατότητα πιστεύω κ ας χάνω λίγο σε ταχύτητα.
Λοιπόν το στικάκι είναι συνδεδεμένο σε ένα rb751u έχει σεταριστεί σωστά (data-info-apn κλπ) κ είναι κανονικά σε connected status-evolved 3g(LTE).
Το έχω βάλει σε mode (Home AP), απενεργοποίησα το firewall όρισα dhcp server k δίνω κανονικά ίντερνετ στο εσωτερικό μου δίκτυο.
Αddress aqqusition έχω βάλει automatic k φαίνεται περιέργως να μην παίρνει σαν ip την εξωτερική (π.χ 188.xx.....) αλλά την εσωτερική που δίνει ο πάροχος μου (10.xxx....).
Αυτό καταλαβαίνω από ότι βλέπω.
Κάποια στιγμή συνδέθηκα μέσω ιντερνετ με το webfig του μικροτικ χωρίς να καταλάβω τι έκανα καθώς σκάλιζα κ στο ddns cloud εμφάνιζε μόνο το updated. Αλλά δυστυχώς η χαρά μου κράτησε για λίγο :lol:
To mikrotik το έχω στο χώρο μου κ όχι εκεί που έχω τις καμερες για την ωρα καθώς θέλω να τεστάρω με την ησυχία μου.
Είναι θέμα nat? λύνεται? κ αν ναι τι πρέπει να κάνω?
ωπα περιμενε, τι ip παιρνει ακριβως απο τον παροχο? αν ειναι απο 10 τοτε δινει πισω απο ΝΑΤ γιαυτο εχεις προβληματα!
τι καρτα εχεις? εμενα η cosmote με whats up δινει κανονικες public ips!
οπως ειναι γνωστο τοσο σε στικακια οσο και μερικοι ISP πχ Wind δινουν πολλες φορες ΝΑΤ ips για να κανουν οικονομια προφανως στις ipv4 public με αποτελεσμα να εχουμε προβληματα!!!!
ευτυχως ποτε δεν μου εχει τυχει εμενα.
Αυτο ειναι φωτο απο την δικια μου δοκιμη http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_104536_zpsju0sahbr.jpg
το 951 εγω το εχω στο εξοχικο και εκει ειναι οι καμερες οποτε ειναι τοπικα, βεβαια η ιδια καρτα ειναι twin sim με του κινητου μου και απο εκει με δεδομενα μεσω ιντερνετ τις βλεπω μια χαρα.
εσενα εκει που λει address τι νουμερο εχει? ειναι απο 10? αν ναι τοτε αυτο φταιει σου δινουν πισω απο ΝΑΤ!
επισης ειχα βαλει ενα ΝΑΤ rule δες http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_105126_zpsn4wjhdev.jpg
action = masquerade
μηπως σου λειπει αυτο?
εδω βλεπουμε και το route που ειχε βαλει αυτοματα : http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_105200_zpsww8uxwjm.jpg
τωρα εχω εδω στην Αθηνα το CRS109 που εχει usb, αλλα δεν εχω ακομα δοκιμασει εδω το 4G stick.
Δοκιμασα τωρα ip cloud στο 951 στο εξοχικο που δινω εκει ιντερνετ μεσω openvpn server στο 109 Aθηνας, μεσω ασυρματων δικτυων AWMN και κανει και εμενα το ιδιο οπως σε εσενα, το ιδιο error....
επειδη ομως εγω ειμαι συνδεδεμενος με ασυρματα δικτυα στα 2 σημεια δεν μου χρειαζεται εκει DDNS, τα βλεπω σαν να ειμαι τοπικα.
Παντως γιαυτο το προβλημα σιγουρα θελει καποια καταχωρηση στο ΝΑΤ αλλα δεν ξερω τι......
αμα ξερει κανεις ας μας πει!
Νικηφορε εβαλα το nat rule που προτεινεις κ δεν φαινεται να αλλαζει κατι, εξακολουθει στο address list να μου δειχνει address: 10.206.xxx.... Ενω εσενα δειχνει 149.210........
Εχω ζητησει απο τη wind να μου δωσει public ip κ στο whatismyip μου δειχνει σωστα την 188.xxx...... Αλλα στο addres list μου δινει 10.xxx.....
Όλα τα αλλα ειναι οπως στις φωτογραφιες που ποσταρες.
Έχω απηυδήσει πλέον. :p
καλημερα! wind εχεις? α καλα.....παρε τηλ και πες τους να μην σε βαζουν ΠΟΤΕ πισω απο ΝΑΤ γιατι δεν παιζουν οι υπηρεσιες που θες και απειλησε τους ευθεως οτι αμα δεν στο φτιαξουν πας σε αλλη εταιρια....αντε με τις βλακειες τους επιτελους!!!!
αυτο φταιει μιλα μαζι τους!
Καλημέρα! το weekend ήμουν εξοχικό και λίγο πολύ είχε προβλήματα το ιντερνετ που οπως ειπαμε ειναι μεσω VPN και εξωτερικων ασυρματων δικτυων (awmn) που παιρνω απο την Αθηνα. Λογω κακης δρομολογησης, ποιοτητα δικτυων αλλα και αρκετου αερα ειχε καθυστερησεις και lag.
Σκεφτηκα λοιπον αν γινεται να εχω μαζι το VPN internet αλλα και το usbstick 4G ωστε σε περιπτωση που υπαρχουν καθυστερησεις κτλ να δουλευει ΜΑΖΙ και 4G.
Δεν κατεβαζω τιποτα, με ενδιαφερει μονο να ανοιγουν σωστα σελιδες, apps κοινωνικων δικτυων και youtube ή αλλες εφαρμογες streaming πχ απο το Nas server μου (Qfile κτλ). Εχω καταφερει μονο να το εχω ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ δλδ αν πεσει το δικτυο και χασω το VPN να παιζει απο 4G και μεσω αναποδου VPN να φτανω Αθηνα παλι. (με routes distance priorities).
Ομως οχι να παιζει αθριστικα και με επιλογες αναλογα το lag κτλ. Για αυτο φανταζομαι θα θελει script να κανει ελεγχο των ms.
Γνωριζει κανεις κατι γιαυτο που ρωταω? στο περιπου πως μπορει να γινει?
Έχω ένα Vodafone K4203, για το οποίο στη λίστα της πρώτης σελίδας βλέπω:
Not supported in ROS v6, but as this modem supports MBIM drivers support will be possible in ROS v7.. Υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει κάτι και να το κάνω να δουλέψει σε 6.x?
Έχω ένα Vodafone K4203, για το οποίο στη λίστα της πρώτης σελίδας βλέπω: . Υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει κάτι και να το κάνω να δουλέψει σε 6.x?
καλησπέρα, για να δουλεψουν αυτα που δεν υποστηριζονται πρεπει να προστεθουν modules στον kernel. Το mikrotik router OS μπορει να μην ειναι καθαρα linux οπως το openwrt πχ αλλα ομως χρησιμοποιει linux kernel και παιζει με τον ιδιο τροπο, δλδ θελει τα αντιστοιχα modules για να δουλεψουν διαφορες συσκευες. Οποτε ναι μπορει να εχει αλλαξει κατι.
Οταν το βαλεις πανω βλεπεις κατι αντιστοιχο με το δικο μου? http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_104600_zpspul0lfnp.jpg
και σε ποιο Routerboard δοκιμαζεις?
βαλτο πανω το στικ και δες τι λεει στο system-resources-USB πως το βλεπει εκει? αν δεν δειχνει κατι δεν υποστηριζεται απο τον kernel ακομα.
Mπορεις να δωσεις και την σελιδα που βρηκες αυτο που εγραψες? λες στην 1η σελιδα ποια ειναι η σελιδα αυτη?
καλησπέρα, για να δουλεψουν αυτα που δεν υποστηριζονται πρεπει να προστεθουν modules στον kernel. Το mikrotik router OS μπορει να μην ειναι καθαρα linux οπως το openwrt πχ αλλα ομως χρησιμοποιει linux kernel και παιζει με τον ιδιο τροπο, δλδ θελει τα αντιστοιχα modules για να δουλεψουν διαφορες συσκευες. Οποτε ναι μπορει να εχει αλλαξει κατι.
Οταν το βαλεις πανω βλεπεις κατι αντιστοιχο με το δικο μου? http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_104600_zpspul0lfnp.jpg
και σε ποιο Routerboard δοκιμαζεις?
βαλτο πανω το στικ και δες τι λεει στο system-resources-USB πως το βλεπει εκει? αν δεν δειχνει κατι δεν υποστηριζεται απο τον kernel ακομα.
Mπορεις να δωσεις και την σελιδα που βρηκες αυτο που εγραψες? λες στην 1η σελιδα ποια ειναι η σελιδα αυτη?
Εννοούσα στην πρώτη σελίδα του θέματος, που παραπέμπει στο φόρουμ της Mikrotik:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware#3G_cards_and_modems
Θα δοκιμάσω σήμερα στο στικάκι, να δω πώς το βλέπει. Ο ρούτερ είναι ένα CRS125.
καλησπέρα! ωραια δες εκει που εγραψα πριν και πες μου πως το βλεπει τι γραφει εκει?
Για την ιστορία, το Vodafone K4203 δεν υποστηρίζεται από το Mikrotik στην έκδοση 6.33.3 .
Για την ιστορία, το Vodafone K4203 δεν υποστηρίζεται από το Mikrotik στην έκδοση 6.33.3 .
καλημερα, σου βγαζει κατι συγκεκριμενο? λεει κατι? κοιταξεις εκει με τα usb δεν δειχνει τιποτα? αυτο ειναι? http://www.vodafone.gr/portal/eShop/K4203-USB-modem
καλημερα, σου βγαζει κατι συγκεκριμενο? λεει κατι? κοιταξεις εκει με τα usb δεν δειχνει τιποτα? αυτο ειναι? http://www.vodafone.gr/portal/eShop/K4203-USB-modem
Αυτό είναι, και δεν εμφανίζεται καθόλου ως USB συσκευή. Μόλις βρω ευκαιρία θα αναβαθμίσω το λειτουργικό και θα ξαναπροσπαθήσω, απλά είμαι συντηρητικός στις αναβαθμίσεις γιατί κάθονται αρκετές υπηρεσίες επάνω. Επίσης θα κάνω και μία προσπάθεια με ένα δανεικό 4G στικάκι που μάλλον είναι από τα υποστηριζόμενα.
Κάποιο 4G usb stick που να υποστηρίζεται από το 951G-2HnD ?
Είδα το Alcatel USB Stick L850V (https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HDV&sku=20298494&catName=USB_Sticks_Prs&s=0) αλλά δεν το βρήκα στην λίστα με τα υποστηριζόμενα.
Αυτό είναι, και δεν εμφανίζεται καθόλου ως USB συσκευή. Μόλις βρω ευκαιρία θα αναβαθμίσω το λειτουργικό και θα ξαναπροσπαθήσω, απλά είμαι συντηρητικός στις αναβαθμίσεις γιατί κάθονται αρκετές υπηρεσίες επάνω. Επίσης θα κάνω και μία προσπάθεια με ένα δανεικό 4G στικάκι που μάλλον είναι από τα υποστηριζόμενα.
καλησπέρα κανε γιατι μπορει να αλλαξει κατι, δεν χανεις τπτ και να γινει κατι ειναι ευκολο το downgrade, με την current δε νομιζω να εχεις προβληματα εγω παντα δουλευω αυτη σε 5 Rb's και ειναι σε σημαντικες υπηρεσιες.
Κάποιο 4G usb stick που να υποστηρίζεται από το 951G-2HnD ?
Είδα το Alcatel USB Stick L850V (https://www.cosmote.gr/mobile/cosmoportal/cosmote.portal?_nfpb=true&_pageLabel=HDV&sku=20298494&catName=USB_Sticks_Prs&s=0) αλλά δεν το βρήκα στην λίστα με τα υποστηριζόμενα.
εγω εχω το huawei e3372 που εχω παρει απο ebay Ρωσια και εχω παρει και εξωτερικη κεραια panel και εχω σημα καμπανα εντελως.
Γενικα υποστηριζονται αυτης της εταιριας, στο ιδιο μηχανημα το εχω δοκιμασει στο εξοχικο αλλα και στο 109 και παιζει αψογα. Δες τα ποστς μου 19 και 20 για περισσοτερες φωτος κτλ.
Παρε και link http://www.ebay.ie/itm/Huawei-E3372S-LTE-4G-USB-modem-E3372-E3370-E3272-/322095354255?hash=item4afe61118f:g:oqoAAOSwd0BV1GYv
μερικες φωτος πανω στο 951 που εχεις και εσυ και ρυθμισεις σχετικες με το 4G usb modem.
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20151003_161930_zpsaccfka9h.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20151003_092927_zpsnlei2uno.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_105455_zpsjozjjq16.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_105200_zpsww8uxwjm.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_105126_zpsn4wjhdev.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_104736_zpscpsi4enb.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_104600_zpspul0lfnp.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x207/NikiforosGT/AWMN/IMG_20150920_104536_zpsju0sahbr.jpg
Ωραίος :oneup:
Το βρήκα και σε ένα κατάστημα εδώ..αν το έχει θα το χτυπήσω άμεσα.
ελα ειναι σπανιο εδω περα, για δες οταν πας εχει και 2 υποδοχες για εξωτερικη κεραια τυπου CRC9? σημαντικο να εχει υποδοχες!
ΠΟΤΕ δεν θα επαιρνα στικακι χωρις να εχει!!!
@ ADSLgr.com All rights reserved.