PDA

Επιστροφή στο Forum : Επεξεργασία PDF

Prometheus
28-05-15, 17:33
καλησπέρα...ψάχνω κάποιο πρόγραμμα που θα με βοηθήσει να επεξεργαστώ pdf αρχεία...κυρίως να επεμβαίνω για να προσθέτω κείμενα και διορθώσεις σε κάποια pdf...υπάρχει κάτι τέτοιο?και να ναι ποιο?ευχαριστώ

raspoutiv
28-05-15, 17:57
καλησπέρα...ψάχνω κάποιο πρόγραμμα που θα με βοηθήσει να επεξεργαστώ pdf αρχεία...κυρίως να επεμβαίνω για να προσθέτω κείμενα και διορθώσεις σε κάποια pdf...υπάρχει κάτι τέτοιο?και να ναι ποιο?ευχαριστώ

σε τι λειτουργικό;
ο pdf reader της adobe σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις γενικά

Prometheus
28-05-15, 23:55
σε τι λειτουργικό;
ο pdf reader της adobe σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις γενικά

windows 7 64

biggeo65
29-05-15, 06:20

Δες το PDF Editor (http://download.cnet.com/DL-PDF-Editor/3000-18497_4-76126099.html) στο CNET ή τον Free PDF Editor (http://free-pdf-editor.en.softonic.com/)

Αλλά δεν τους έχω δοκιμάσει. Εγώ χρησημοποιώ Αdobe Acrobat,δεν είναι δωρεάν.

jap
29-05-15, 07:24
Το καλύτερο free που έχω δοκιμάσει είναι το PDF XChange Editor (http://www.tracker-software.com/product/pdf-xchange-editor). Προσθέτεις κείμενα και annotations.

Αν θες να διορθώνεις κιόλας κείμενα χωρίς να φαίνεται ότι έχεις κάνει διόρθωση, πας σε full πρόγραμμα επεξεργασίας. Το πιο φτηνό που γνωρίζω είναι το Nitro Pro (https://www.gonitro.com/pro) (μέχρι πρότινος Nitro PDF Professional). Είχε και μια δωρεάν έκδοση με προσθήκη σχολίων αλλά και υπογραφών, βλέπω την μετονόμασαν σε Nitro Cloud και πετσόκοψαν τις δυνατότητες χωρίς να πληρώσεις.

OxAp0d0
29-05-15, 13:13
Είχα δοκιμάσει το foxxit παλιά γι' αυτή τη δουλειά. Πριν κανά δίμηνο όμως όταν έψαξα να το ξαναβρω είδα σχόλια στο CNET πως είναι τίγκα στα malwares (κλασσικός εκφυλισμός δημοφιλούς freeware προγράμματος), οπότε μακρυά.

Κι εγώ το acrobat χρησιμοποιώ για επεξεργασία pdf, αλλά η τιμή του είναι εκτός πραγματικότητας (εγώ χρησιμοποιώ την ποντιακή έκδοση :p ), οπότε δες αν σε βολεύει κάποιο από τα free που πρότεινε ο Bigeo.

Prometheus
29-05-15, 20:13
δηλαδη με το Nitro θα μπορω να κανω διορθωσεις,διαγραφη,προσθηκη και οτι αλλο θελω σε ενα Pdf?

biggeo65
29-05-15, 21:14
δηλαδη με το Nitro θα μπορω να κανω διορθωσεις,διαγραφη,προσθηκη και οτι αλλο θελω σε ενα Pdf?

Μπορείς ,αλλά το Nitro δεν είναι δωρεάν.

jap
30-05-15, 10:54
@Prometheous: Πρόσεξε, διευκρίνιση: To πληρωτικό Nitro, όπως και το πλήρες Acrobat έχουν κάποιες δυνατότητες, π.χ. εκεί που έχει γραμμένο κάτι να πας να το διορθώσεις και να μη φαίνεται ότι έχει διορθωθεί. Αυτό το λέμε πλήρη επεξεργασία. Αλλά δεν είναι εγγυημένο ότι το υποστηρίζουν όλα τα pdf αρχεία, εξαρτάται από πολλά πράγματα. Αλλά ακόμα κι αν το υποστηρίζουν, δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα. Π.χ. αν προσθέσεις 2-3 λέξεις στη μέση μιας παραγράφου, το τέλος της γραμμής δεν θα 'γυρίσει' στην από κάτω γραμμή της παραγράφου και να προωθηθεί αυτόματα το κείμενο, γιατί απλά στη μορφή PDF δεν υποστηρίζεται σαν έννοια η παράγραφος. Επίσης, στα προγράμματα αυτά έχεις κι άλλες δυνατότητες, όπως ανακατάταξη της σειράς των σελίδων, ένωση πολλών εγγράφων σε ένα κ.λπ.

Τώρα, το Nitro free και το PDF Exchange που προτείνω κάνουν τη λεγόμενη προσθήκη annotations. Πάνω στο υπάρχον κείμενο προσθέτεις κείμενο, κουτιά, σημάδια διαγραφής, βέλη, σφραγίδες και πολλά άλλα, αλλά το αρχικό κείμενο δεν εξαφανίζεται, παραμένει εκεί που είναι. Μπορείς να το κρύψεις π.χ. πίσω από ένα πλαίσιο αλλά όχι να το σβήσεις. Τη δυνατότητα annotations έχει και το απλό δωρεάν Acrobat, αρκεί να την έχει ενεργοποιήσει στο έγγραφο κάποιος με τη full έκδοση του Acrobat.

Όλα αυτά για να μην τα σκάσεις και διαπιστώσεις πως κάτι που χρειάζεσαι δεν γίνεται. Αν θες συγκεκριμένα πράγματα, γράψε.

stelakis1914
31-05-15, 00:13
Καλύτερα να μετατρέψεις το pdf σε κάποια άλλη μορφή αρχείου κειμένου, που μπορείς να επεξεργαστείς με ευκολία.

Prometheus
01-06-15, 16:33
@Prometheous: Πρόσεξε, διευκρίνιση: To πληρωτικό Nitro, όπως και το πλήρες Acrobat έχουν κάποιες δυνατότητες, π.χ. εκεί που έχει γραμμένο κάτι να πας να το διορθώσεις και να μη φαίνεται ότι έχει διορθωθεί. Αυτό το λέμε πλήρη επεξεργασία. Αλλά δεν είναι εγγυημένο ότι το υποστηρίζουν όλα τα pdf αρχεία, εξαρτάται από πολλά πράγματα. Αλλά ακόμα κι αν το υποστηρίζουν, δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα. Π.χ. αν προσθέσεις 2-3 λέξεις στη μέση μιας παραγράφου, το τέλος της γραμμής δεν θα 'γυρίσει' στην από κάτω γραμμή της παραγράφου και να προωθηθεί αυτόματα το κείμενο, γιατί απλά στη μορφή PDF δεν υποστηρίζεται σαν έννοια η παράγραφος. Επίσης, στα προγράμματα αυτά έχεις κι άλλες δυνατότητες, όπως ανακατάταξη της σειράς των σελίδων, ένωση πολλών εγγράφων σε ένα κ.λπ.

Τώρα, το Nitro free και το PDF Exchange που προτείνω κάνουν τη λεγόμενη προσθήκη annotations. Πάνω στο υπάρχον κείμενο προσθέτεις κείμενο, κουτιά, σημάδια διαγραφής, βέλη, σφραγίδες και πολλά άλλα, αλλά το αρχικό κείμενο δεν εξαφανίζεται, παραμένει εκεί που είναι. Μπορείς να το κρύψεις π.χ. πίσω από ένα πλαίσιο αλλά όχι να το σβήσεις. Τη δυνατότητα annotations έχει και το απλό δωρεάν Acrobat, αρκεί να την έχει ενεργοποιήσει στο έγγραφο κάποιος με τη full έκδοση του Acrobat.

Όλα αυτά για να μην τα σκάσεις και διαπιστώσεις πως κάτι που χρειάζεσαι δεν γίνεται. Αν θες συγκεκριμένα πράγματα, γράψε.

πολλα λεφτα....δε με πειραζει να μη σβηνω το υπαρχων κειμενο αρκει να μπορω να προσθετω τις αλλαγες που κανω...πχ σε παλαιοτερα ΦΕΚ θελω να περναω τυχων αλλαγες αρθρων

Καλύτερα να μετατρέψεις το pdf σε κάποια άλλη μορφή αρχείου κειμένου, που μπορείς να επεξεργαστείς με ευκολία.

προγραμμα;

stelakis1914
01-06-15, 17:29
προγραμμα;

Εγώ προσωπικά χρησιμοποιω μια shareware εφαρμογή σε λειτουργικό mac OS όμως. Υπάρχουν βέβαια αρκετές online λύσεις που μετατρέπουν έγγραφα pdf όπως για παράδειγμα αυτή (http://www.pdfonline.com/pdf-to-word-converter/) Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις μια δοκιμή.

Prometheus
06-06-15, 17:07
ευχαριστω για το χρονο σας

Vasilis135
05-07-15, 23:42
Παίδες καλησπέρα! Θέλω να συμπληρώσω μια αίτηση σε pdf, η οποία απαιτεί να βάλω υπογραφή! Το πρόβλημα είναι πώς η επιλογή στο toolbar του adobe είναι γκριζαρισμένη και δε με αφήνω να παρέμβω στο έγγραφο.Έχω μόνο δυνατότητα να κάνω εγγραφή στο esign.com που προορίζεται για επαγγελματίες...

Ευχαριστώ!

nemesis1
05-07-15, 23:59
Foxit reader

Προχτές έκανα update και μάλιστα έκανα κι εγώ κάποιες αιτήσεις και έβαλα και υπογραφές κανονικά και με το νόμο....
Βάζεις την τζίφρα σου με στύλο σε ενα χαρτί, το βγάζεις φωτο, (με το κινητό πχ)το φορτώνεις στον Foxit και αυτός στο μετατρέπει σε ink sign και το χρησιμοποιείς όποτε θες....

Ενας φίλος πιο πάνω μιλάει για malware και τετοια να πώ ότι δεν έχω τίποτα απο όλα αυτα....Ειναι μια χαρά και το χρησιμοποιώ χρόνια

Vasilis135
06-07-15, 00:13
Foxit reader

Προχτές έκανα update και μάλιστα έκανα κι εγώ κάποιες αιτήσεις και έβαλα και υπογραφές κανονικά και με το νόμο....
Βάζεις την τζίφρα σου με στύλο σε ενα χαρτί, το βγάζεις φωτο, (με το κινητό πχ)το φορτώνεις στον Foxit και αυτός στο μετατρέπει σε ink sign και το χρησιμοποιείς όποτε θες....

Ενας φίλος πιο πάνω μιλάει για malware και τετοια να πώ ότι δεν έχω τίποτα απο όλα αυτα....Ειναι μια χαρά και το χρησιμοποιώ χρόνια

Eυχαριστώ νεμεσις!!!

tsigarid
06-07-15, 00:50
Και εγώ χρησιμοποιώ το FoxIt χωρίς πολλά παράπονα. Έχει adware (όπως πλέον σχεδόν όλοι) κατά την εγκατάσταση, τα οποία αν διαβάσεις τα μηνύματα κατά την εγκατάσταση (και δεν πατάς τυφλά next, next, next, next) δεν θα εγκατασταθούν.

Vasilis135
06-07-15, 03:45
Πάλι δε με αφήνει να εισάγω υπογραφή...document is protected λέει!
:)

tsigarid
06-07-15, 05:47
Δεν μπορείς να κάνεις προσθήκη γιατί είναι κλειδωμένο, πρέπει πρώτα να το ξεκλειδώσεις

dimitri_ns
06-07-15, 08:45
Γιατί παιδεύεσαι?

Τυπώνεις, συμπληρώνεις, σκανάρεις, το στέλνεις

mathew
06-07-15, 09:24
Κατέβασε το Microsoft Office 2016 preview (δωρεαν). Στη συνέχεια απλά άνοιξε το pdf αρχείο με το Word και έχεις ένα ακριβές αντίγραφο που μπορείς να το τροποποιήσεις και να το αποθηκεύσεις ξανά ως pdf.
Το εντυπωσιακό είναι ότι κάνει και ακριβές OCR ,αρκεί να έχεις εγκαταστήσει το greek language pack (δωρεάν επίσης).

Vasilis135
06-07-15, 14:52
Γιατί παιδεύεσαι?

Τυπώνεις, συμπληρώνεις, σκανάρεις, το στέλνεις

To software του hp officejet 4500 μόνο για τη σάρωση δε λειτουργεί με τίποτα.Όλο πρόβλημα βγάζει...

- - - Updated - - -

Κατέβασε το Microsoft Office 2016 preview (δωρεαν). Στη συνέχεια απλά άνοιξε το pdf αρχείο με το Word και έχεις ένα ακριβές αντίγραφο που μπορείς να το τροποποιήσεις και να το αποθηκεύσεις ξανά ως pdf.
Το εντυπωσιακό είναι ότι κάνει και ακριβές OCR ,αρκεί να έχεις εγκαταστήσει το greek language pack (δωρεάν επίσης).

Θα το δοκιμάσω...!! Ευχαριστώ!!

dimitri_ns
06-07-15, 16:05
To software του hp officejet 4500 μόνο για τη σάρωση δε λειτουργεί με τίποτα.Όλο πρόβλημα βγάζει...

Πριν από κανά μήνα αναγκάστηκα να πάρω καινούργιο printer γιατί τα μελάνια του hp officejet pro 8500 πήγαν στα 85€ !!

Ετσι πήρα τον hp4645 στα 100 € (είχε και λίγα μελάνια)

ΟΠΟΙΟΝ HP kai να έχω πάρει σκανάρει άψογα σε linux. Μήπως να βρεις ένα απλό πρόγραμμα σκαναρίσματος για τον 4500 ??

Vasilis135
06-07-15, 16:10
Υπάρχει κάτι συμβατό που να λειτουργεί? :)

dimitri_ns
06-07-15, 16:15
Υπάρχει κάτι συμβατό που να λειτουργεί? :)

Δεν ξέρω για win, για linux χρησιμοποιώ το simple scan
Θα σου πρότεινα να ανοίξεις νέο θέμα στο adslgr, γκούγκλαρε και λίγο, είναι κρίμα να μην λειτουργεί το scanner, είναι κάτι που χρησιμοποιώ συχνά, σκανάρω και στέλνω με μαιλ (κι έχω καταργήσει το φαξ)

Είναι καλοί οι hp
Ποιό λειτουργικό έχεις?

nemesis1
07-07-15, 14:41
Και σαν τελευταία λύση αν έχεις android κινητό μέσα απο το Google Drive που σου δίνει δυνατότητα σάρωσης εγγράφων...

Το χρησιμοποιώ κατα κόρον....αφού τον εκτυπωτή τον έχω να σκονίζεται χρόνια τώρα...

dimitri_ns
07-07-15, 18:59
Και σαν τελευταία λύση αν έχεις android κινητό μέσα απο το Google Drive που σου δίνει δυνατότητα σάρωσης εγγράφων...

Το χρησιμοποιώ κατα κόρον....αφού τον εκτυπωτή τον έχω να σκονίζεται χρόνια τώρα...

Κατά σύμπτωση χρειάστηκε σήμερα να στείλω fax από το πολυμηχάνημα σε νομική υπηρεσία τράπεζας. Σκανάρισμα εγγράφων και φαξ. Δεν δέχονται email μόνο φαξ. Καλό είναι να λύσει όλα τα προβλήματα του πολυμηχανήματος.

@ ADSLgr.com All rights reserved.