PDA

Επιστροφή στο Forum : Χτιστή/τσιμεντένια καμινάδα και καπέλο

hammered
08-09-15, 11:41
Έχω ξυλόσομπα με μπουρί 12εκ.
Αυτό βγαίνει κάθετα στην ταράτσα του σπιτιού. Επειδή μπαίνουν νερά όπως και να το μονώσω(από την τρύπα), θα βάλω τσιμεντένια καμινάδα. Ξέρετε αυτήν που είναι κομμάτια σαν τσιμεντόλιθοι με τρύπα στην μέση για το μπουρί και το χτίζεις το ένα πάνω στο άλλο.

Το θέμα μου είναι στο καπέλο. Στα διάφορα μαγαζιά που ρώτησα άλλοι μου λέγαν να βάλω ένα τσιμεντένιο σε στυλ παγόδας(?) (αυτό που είναι 3 φέτες και μια 4η επίπεδη πλάκα από πάνω) και άλλοι μεταλλικό, φουρφούρια, αντιανεμικό, αντιβροχικό, πετεινό.

Στα χρήματα όλες οι περιπτώσεις το ίδιο έβγαιναν με διαφορά 5 ευρώ.
Εγώ ουσιαστικά θέλω να βάλω το τσιμεντένιο καπέλο-παγόδα, μιας και εμφανισιακά ταιριάζει πολύ καλύτερα. Φοβάμαι όμως μήπως έχει πρόβλημα τον αέρα ή με την βροχή όπως κάποιοι άλλοι πωλητές ισχυρίζονταν.

Με τα μεταλλικά, πάλι θα έχω κίνδυνο μη σωστής στεγανοποίησης καθώς αυτά δεν κάθονται ακριβώς πάνω στο τετράγωνο τσιμεντόλιθο και θα χρειαστούν μόνωση στο πάνω μέρος. (είναι κυλινδρικά).

Εσείς τι λέτε; Θα έχω πρόβλημα με το τσιμεντένιο καπέλο;

manicx
08-09-15, 12:21
Τσιμεντένιο έχω εγώ σε τζάκι βέβαια. Δεν έχω κανένα θέμα.

nyannaco
08-09-15, 12:40
Αν η ίδια η καμινάδα είναι σωστή, ότι καπέλο και να βάλεις, πολύ μικρή διαφορά θα κάνει. Αν όχι, κανένα καπέλο δεν θα σε σώσει.
Πιο σημαντικό είναι να λάβεις μέτρα για να μην κάνουν φωλιά τα πουλιά μέσα.

hammered
08-09-15, 12:52
Αν η ίδια η καμινάδα είναι σωστή, ότι καπέλο και να βάλεις, πολύ μικρή διαφορά θα κάνει. Αν όχι, κανένα καπέλο δεν θα σε σώσει.
Πιο σημαντικό είναι να λάβεις μέτρα για να μην κάνουν φωλιά τα πουλιά μέσα.

Το χω υπόψη μου. Εφόσον βάλω το τσιμεντένιο καπέλο-παγόδα θα το περιτυλίξω με συρματόπλεγμα με μικρά ανοίγματα.

Btw, όταν λέω καπέλο-παγόδα αυτό εννοώ: http://www.oicodomica.gr/images/stories/virtuemart/product/resized/kaminades-tsimentenio.kapelo1_257x264.jpg

Οταν λες "αν η καμινάδα είναι σωστή" τι εννοείς; Λάθος κατασκευαστικό ή λάθος υλικά;
Πόσο λάθος μπορείς να κάνεις όταν απλά στοιβάζεις το έναν τσιμεντόλιθο επάνω στον άλλον (με την λάσπη στις ενώσεις)?
Λάθος υλικά; Εμένα ίδιοι μου φάνηκαν σε όσους πωλητές πήγα και ρώτησα.

nyannaco
08-09-15, 13:09
Σωστή καμινάδα σημαίνει σωστή διατομή (όχι τεράστια, δεν πάει μεγαλύτερη = καλύτερη), κατά το δυνατόν ευθεία κατακόρυφη διαδρομή (και εν πάση περιπτώσει με τις λιγότερες δυνατές γωνίες/κούρμπες, και οριζόντια τμήματα), όχι πολύ κοντή, και θερμικά μονωμένη, για να τραβάει. Επίσης, να βγαίνει τουλάχιστον ενάμισι μέτρο πάνω από την ταράτσα, και οποιοδήποτε εμπόδιο που είναι κοντά (π.χ. αν υπάρχει στα 2-3 μέτρα, να βγαίνει πάνω από το δώμα).

dimitris.taxideytis
08-09-15, 13:33
Σωστή καμινάδα σημαίνει σωστή διατομή (όχι τεράστια, δεν πάει μεγαλύτερη = καλύτερη), κατά το δυνατόν ευθεία κατακόρυφη διαδρομή (και εν πάση περιπτώσει με τις λιγότερες δυνατές γωνίες/κούρμπες, και οριζόντια τμήματα), όχι πολύ κοντή, και θερμικά μονωμένη, για να τραβάει. Επίσης, να βγαίνει τουλάχιστον ενάμισι μέτρο πάνω από την ταράτσα, και οποιοδήποτε εμπόδιο που είναι κοντά (π.χ. αν υπάρχει στα 2-3 μέτρα, να βγαίνει πάνω από το δώμα).

Καμμια σχεση με αυτο που θελει να κανει.Μην τον μπερδευεις τον ανθρωπο.
Το τραβηγμα το κανει το μπουρι.
Την καμιναδα θελει να την βαλει για να περασει το μπουρι απο μεσα και για να μονωσει την τρυπα στην οροφη.
Λεει ξεκαθαρα "κομμάτια σαν τσιμεντόλιθοι με τρύπα στην μέση για το μπουρί ".

hammered
08-09-15, 14:19
Ως προς την διάμετρο του τσιμεντόλιθου: Το μικρότερο που βρήκα είναι 20εκ. Το μπουρί είναι είτε 12εκ είτε 13εκ. Δεν το μέτρησα καλά.
Όταν λέω τσιμεντόλιθοι εννοώ κάτι σαν αυτό: http://www.fotishome.gr/index.php/thermansi-15/kaminada-216/kaminada-tsimentenia-227/1790-chountalas-001-kaminada-f21-chountalas-ekso-28ch28-detail

EDIT: Θα βάλω 5 τέτοια (25εκ/τεμαχ ύψος) + καπέλο

nyannaco
09-09-15, 08:26
Καμμια σχεση με αυτο που θελει να κανει.Μην τον μπερδευεις τον ανθρωπο.
Το τραβηγμα το κανει το μπουρι.
Την καμιναδα θελει να την βαλει για να περασει το μπουρι απο μεσα και για να μονωσει την τρυπα στην οροφη.
Λεει ξεκαθαρα "κομμάτια σαν τσιμεντόλιθοι με τρύπα στην μέση για το μπουρί ".Απάντησα συγκερκιμένα στη συγκεκριμένη ερώτηση:

Οταν λες "αν η καμινάδα είναι σωστή" τι εννοείς;
Δεν είδα να μπερδεύεται ο άνθρωπος, μάλλον τον υποτιμάς.

meletis
09-09-15, 23:12
Έχω ξυλόσομπα με μπουρί 12εκ.
Αυτό βγαίνει κάθετα στην ταράτσα του σπιτιού. Επειδή μπαίνουν νερά όπως και να το μονώσω(από την τρύπα), θα βάλω τσιμεντένια καμινάδα. Ξέρετε αυτήν που είναι κομμάτια σαν τσιμεντόλιθοι με τρύπα στην μέση για το μπουρί και το χτίζεις το ένα πάνω στο άλλο.

Το θέμα μου είναι στο καπέλο. Στα διάφορα μαγαζιά που ρώτησα άλλοι μου λέγαν να βάλω ένα τσιμεντένιο σε στυλ παγόδας(?) (αυτό που είναι 3 φέτες και μια 4η επίπεδη πλάκα από πάνω) και άλλοι μεταλλικό, φουρφούρια, αντιανεμικό, αντιβροχικό, πετεινό.

Στα χρήματα όλες οι περιπτώσεις το ίδιο έβγαιναν με διαφορά 5 ευρώ.
Εγώ ουσιαστικά θέλω να βάλω το τσιμεντένιο καπέλο-παγόδα, μιας και εμφανισιακά ταιριάζει πολύ καλύτερα. Φοβάμαι όμως μήπως έχει πρόβλημα τον αέρα ή με την βροχή όπως κάποιοι άλλοι πωλητές ισχυρίζονταν.

Με τα μεταλλικά, πάλι θα έχω κίνδυνο μη σωστής στεγανοποίησης καθώς αυτά δεν κάθονται ακριβώς πάνω στο τετράγωνο τσιμεντόλιθο και θα χρειαστούν μόνωση στο πάνω μέρος. (είναι κυλινδρικά).

Εσείς τι λέτε; Θα έχω πρόβλημα με το τσιμεντένιο καπέλο;

Ως προς την διάμετρο του τσιμεντόλιθου: Το μικρότερο που βρήκα είναι 20εκ. Το μπουρί είναι είτε 12εκ είτε 13εκ. Δεν το μέτρησα καλά.
Όταν λέω τσιμεντόλιθοι εννοώ κάτι σαν αυτό: http://www.fotishome.gr/index.php/thermansi-15/kaminada-216/kaminada-tsimentenia-227/1790-chountalas-001-kaminada-f21-chountalas-ekso-28ch28-detail

EDIT: Θα βάλω 5 τέτοια (25εκ/τεμαχ ύψος) + καπέλο

Επειδή εχω εγκαταστασεί εδω και 3 χρόνια λέβητα ξύλου το εχω ψάξει αναλύτικα το θέμα καμινάδα.
Χρισημοποίησα την υπάρχουσα απο το λέβητα πετρελαίου.
Είναι και εμένα χτιστή με τσιμεντόλιθους 30χ30 και για ενίσχυση της έγω βάλει σίδερα σε σχήμα Π.
Για το περιστοφόμενο καπέλο εξαερισμού εμένα δεν το πρότεινε ο εγκαταστάτης.Μου είπε θα σου τρώει πιο γρήγορα τα ξύλα.
Να προσέξεις να δώσεις τη σωστή κλίση απο την έξοδο της σόμπας για να φεύγουν τα καυσαέρια.
Εσένα η ξυλόσομπα έχει μοτέρ με αέρα?
Θερμοκρασία εξόδου καυσαερίων έχεις μετρήσει?(Μας δείχνει εαν έχουμε υγροποίηση στην καμινάδα καλό είναι να κυμαίνεται 150-180 βαθμούς)
Σημαντικό ρόλο στην απόδοση παίζει το ξύλο.Εαν μπορείς να πάρεις όσο πιο ξερό γίνεται.

- - - Updated - - -

Το χω υπόψη μου. Εφόσον βάλω το τσιμεντένιο καπέλο-παγόδα θα το περιτυλίξω με συρματόπλεγμα με μικρά ανοίγματα.

Btw, όταν λέω καπέλο-παγόδα αυτό εννοώ: http://www.oicodomica.gr/images/stories/virtuemart/product/resized/kaminades-tsimentenio.kapelo1_257x264.jpg

Οταν λες "αν η καμινάδα είναι σωστή" τι εννοείς; Λάθος κατασκευαστικό ή λάθος υλικά;
Πόσο λάθος μπορείς να κάνεις όταν απλά στοιβάζεις το έναν τσιμεντόλιθο επάνω στον άλλον (με την λάσπη στις ενώσεις)?
Λάθος υλικά; Εμένα ίδιοι μου φάνηκαν σε όσους πωλητές πήγα και ρώτησα.
Eννοεί να έχει την κατάλληλη διατομή για να φεύγουν τα καυσαέρια.Ο εγκαταστάτης τι σου πρότεινε?

hammered
10-09-15, 17:55
Η σόμπα δεν έχει μοτέρ. Επίσης βάζω την διατομή σωλήνας που παίρνει από μόνη της (νομίζω 12εκ) και δεν κάνω συστολές-διαστολές στην διατομή. Δεν έχω μετρήσει θερμοκρασία καυσαερίων καθώς δεν έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δεν ξέρω αν προλαβαινουν να κρυώσουν και τόσο γιατί μέσα στο σπίτι κάνουν διαδρομή περίπου 2,5 μέτρα από το στόμιο της σόμπας μέχρι την ταράτσα. Από την ταράτσα μέχρι την τελική έξοδο περίπου 1,5 μέτρο.

Βέβαια τώρα με την χτιστή καμινάδα αυτό που θα κάνω είναι να βάλω την σωλήνα περίπου 20 πόντους μέσα (από την ταράτσα) και την λοιπή διαδρομή μέχρι το καπέλο θα την κάνουν τα καυσαέρια εκτός σωλήνας αλλά εντός καμινάδας. Έτσι σίγουρα θα γλιτώσω από νερά που τυχόν γλύφουν ή περνούν μέσα από το καπέλο λόγω δυνατού αέρα.

Ναι για το φουρφύρι/στρογγυλό/φούσκα αυτό έχω διαβάσει και εγώ. Αυξάνει την ελκυση(?) του αέρα οπότε βγάζει τα αέρια πιο γρήγορα από ότι χρειάζεται. Βολεύει μόνο όταν έχεις πρόβλημα με την ροή.

Τα ξύλα είναι ευκάλυπτος και σίγουρα είναι ξερά. Τα προμηθεύομαι από τον ίδιο άνθρωπο εδώ και 3-4 χρόνια, οπότε ξέρω ότι δεν θα μου φέρει ξαφνικά χλωρά και θα μου τα πουλάει ως ξερά. Εξάλλου και στο χτύπημα των ξύλων μεταξύ τους ακούγονται ξερά. (αλλά και φαίνονται κιόλας)

hammered
14-09-15, 23:07
Δυο νέα πράγματα για να μην ανοίγω νέο thread:

Καθαρισμός σωλήνας

Πως στο καλό θα κάνω καθαρισμό της σωλήνας που θα είναι μέσα στην καμινάδα κάθε χρόνο;
Αρχικά σκέφτηκα ότι απλά θα την βγάζω από μέσα από το σπίτι και θα την καθαρίζω. Αλλά σήμερα που πήγα από έναν που κάνει στεγανοποιήσεις-μονώσεις για να μου πει τι υλικό να βάλω στη λάσπη μου τόνισε ότι η σωλήνα μου χρειάζεται μόνωση οπωσδήποτε για να αποφύγω υγροποιήσεις. Συγκεκριμένα μου είπε ότι είτε θα βάλω διπλή-μονωμένη σωλήνα ή μονή αλλά θα την ντύσω με πετροβάμβακα (η καμινάδα έχει τέτοιο περιθώριο).
Ωστόσο αν κάνω οποιοδήποτε από τα 2 δεν θα μπορώ πλέον να καθαρίζω το τμήμα της σωλήνας που θα είναι μέσα στην καμινάδα.

Έχετε καμιά ιδέα τι να κάνω;

Σοβάτισμα καμινάδας

Ο ίδιος ειδικός μου είπε ότι χρειάζεται να σοβατίσω την καμινάδα(τους τσιμεντόλιθους) διαφορετικά είτε πάλι θα μπάζει νερά είτε θα χαλάσουν πιο γρήγορα από τον καιρό οι γυμνοί τσιμεντόλιθοι/κισερόλιθοι. Αλλά και για να κάνω κυρτή γωνία στην βάση για να φεύγουν τα νερά.
Όντως ισχύει κάτι τέτοιο;
Ως σοβάτισμα, βάζω την ίδια λάσπη που θα βάλω και για την βάση+ενώσεις; Χρειάζεται να ρίξω και σε αυτήν το γαλάκτωμα/ρητίνη που μου έδωσε για την λάσπη της βάσης;

Δεν έχω καλή σχέση με τα οικοδομικά, αλλά από ότι βρήκα στο νετ το σοβάτισμα έχει 3 στάδια: α) Πεταχτή λάσπη(πιτσιλωτά) με προαιρετική εφαρμογή πλέγματος από πάνω για καλύτερα αποτελέσματα, β) λάσπη την οποία θα την "αλείφεις" πάνω στο προηγούμενο και να γίνει λεία και γ) τελική στρώση με μάρμαρο ή κάτι αντίστοιχο τελικής στρώσης ώστε να είναι λείο και να το βάψεις.

Είναι κάτι άλλο ως προς το σοβάτισμα;

Τελικά βγαίνει αρκετά περισσότερη δουλειά από ότι υπολόγιζα...

nyannaco
15-09-15, 08:38
Για το σοβάτισμα δεν μπορώ να σου πω πολλά πράγματα, δεν το πολυέχω το θέμα. Πάντως αν είναι να το κάνεις μόνος σου, κυκλοφορούν έτοιμα κονιάματα από εταιρείες όπως Isomat και Durostick (πιθανώς και μίας στρώσης; ), ρίξε μια ματιά στα sites και πάρε τους και κανένα τηλέφωνο αν χρειαστεί.
Για το θέμα της μόνωσης σωστά σου τα είπαν, αν δεις παραπάνω στο είχα γράψει κι εγώ στα πλαίσια της επεξήγησης της σωστής καμινάδας.
Οσο για το καθάρισμα, γιατί θα πρέπει να την ξηλώνεις; Ολες οι καμινάδες καθαρίζονται στη θέση τους, με ειδικό εξοπλισμό (βούρτσες με σχοινιά κλπ). Καταλαβαίνω ότι δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, αλλά από τη στιγμή που επέλεξες ξυλόσομπα, λογικά ήξερες πού έμπλεκες.

- - - Updated - - -

Παρεμπιπτόντως, εγώ θα σου θέσω κι άλλη μία δυνατότητα: ας υποθέσουμε ότι ξεχνάς τα τσιμεντένια προκατασκευασμένα στοιχεία και το απλό μπουρί, και βάζεις inox διπλού τοιχώματος με μόνωση, με προσεχτική δουλειά στη στεγάνωση γύρω από την καμινάδα στο ξετρύπημα της ταράτσας. Ούτε χτισίματα, ούτε σοβατίσματα, ούτε εκ των υστέρων μονώσεις σε προϋπάρχον απλό μπουρί. Για μένα, η πιο σωστή λύση. Δεν είναι τυχαίο που εφαρμόζεται ευρέως.

hammered
15-09-15, 10:56
Οσο για το καθάρισμα, γιατί θα πρέπει να την ξηλώνεις; Ολες οι καμινάδες καθαρίζονται στη θέση τους, με ειδικό εξοπλισμό (βούρτσες με σχοινιά κλπ).

Μα πως θα καθαριστεί στην δικιά μου περίπτωση έστω και έτσι που το λες; Να θυμίσω ότι το καπέλο θα είναι πάλι τσιμεντένιο (αυτό με τις φέτες που linkάρα πιο πάνω). Πως θα καθαρίζω την σωλήνα με βούρτσα σε αυτή την περίπτωση;

- - - Updated - - -

Παρεμπιπτόντως, εγώ θα σου θέσω κι άλλη μία δυνατότητα: ας υποθέσουμε ότι ξεχνάς τα τσιμεντένια προκατασκευασμένα στοιχεία και το απλό μπουρί, και βάζεις inox διπλού τοιχώματος με μόνωση, με προσεχτική δουλειά στη στεγάνωση γύρω από την καμινάδα στο ξετρύπημα της ταράτσας. Ούτε χτισίματα, ούτε σοβατίσματα, ούτε εκ των υστέρων μονώσεις σε προϋπάρχον απλό μπουρί. Για μένα, η πιο σωστή λύση. Δεν είναι τυχαίο που εφαρμόζεται ευρέως.

Ουσιαστικά αυτό είχα κάνει με το μονό μπουρί μέχρι και σήμερα. Παρότι είχα δει φέτος αρκετή βελτίωση με πέρσι, ακόμα μου έμπαζε νερά όταν η βροχή διαρκούσε πολύ ώρα.

Εξάλλου τώρα τα έχω αγοράσει τα κομμάτια. Απλά αναμένω να βρω το καλύτερο "σχέδιο δράσης".

meletis
16-09-15, 00:40
Μα πως θα καθαριστεί στην δικιά μου περίπτωση έστω και έτσι που το λες; Να θυμίσω ότι το καπέλο θα είναι πάλι τσιμεντένιο (αυτό με τις φέτες που linkάρα πιο πάνω). Πως θα καθαρίζω την σωλήνα με βούρτσα σε αυτή την περίπτωση;

Ουσιαστικά αυτό είχα κάνει με το μονό μπουρί μέχρι και σήμερα. Παρότι είχα δει φέτος αρκετή βελτίωση με πέρσι, ακόμα μου έμπαζε νερά όταν η βροχή διαρκούσε πολύ ώρα.

Εξάλλου τώρα τα έχω αγοράσει τα κομμάτια. Απλά αναμένω να βρω το καλύτερο "σχέδιο δράσης".
Για σοβάτισμα συμφωνώ οτι πρέπει να γίνει.
Το καπέλο που αναφέρεις(τα πλακίδια) μεταξύ τους τα κολλάς με λάσπη,(εγω έχω βάλει κόλλα πλακιδίων)
Προσωπικά εγω αφαιρώ το καπέλο και καθαρίζω την καμινάδα με τον παραδοσιακό τρόπο με πουρνάρι.
Για καθάρισμα τα συνεργεία χρεώνουν 50-70 ευρώ.
160971

hammered
16-09-15, 03:32
Το καπέλο που αναφέρεις(τα πλακίδια) μεταξύ τους τα κολλάς με λάσπη,(εγω έχω βάλει κόλλα πλακιδίων)
Προσωπικά εγω αφαιρώ το καπέλο και καθαρίζω την καμινάδα με τον παραδοσιακό τρόπο με πουρνάρι.
160971

Ερώτηση: αφού τα έχεις κολλημένα, πως τα ξεκολλάς για να καθαρίσεις;

Και εγώ σκέφτηκα κάτι παρόμοιο: Μιας και κάθε πλακίδιο είναι αρκετά βαρύ σκέφτηκα να μην κολλήσω το τελευταίο για να μπορώ να το βγάζω εύκολα και να καθαρίζω το εσωτερικό.

meletis
16-09-15, 04:08
Ερώτηση: αφού τα έχεις κολλημένα, πως τα ξεκολλάς για να καθαρίσεις;

Και εγώ σκέφτηκα κάτι παρόμοιο: Μιας και κάθε πλακίδιο είναι αρκετά βαρύ σκέφτηκα να μην κολλήσω το τελευταίο για να μπορώ να το βγάζω εύκολα και να καθαρίζω το εσωτερικό.
Σπάω ανάμεσα την κόλλα και ξεκολλάει,εαν το αφήσω χωρίς κόλλα θα το πάρει ο αέρας.

nyannaco
16-09-15, 08:21
Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι απαραίτητο το ξεκόλλημα... πες ότι ρίχνεις σχοινί από πάνω, δένεις το πουρνάρι (ή ό,τι άλλο) κάτω + σχοινί και από κάτω. Τραβάς επάνω, τραβάς κάτω.

meletis
16-09-15, 08:48
Δεν είμαι σίγουρος οτι είναι απαραίτητο το ξεκόλλημα... πες ότι ρίχνεις σχοινί από πάνω, δένεις το πουρνάρι (ή ό,τι άλλο) κάτω + σχοινί και από κάτω. Τραβάς επάνω, τραβάς κάτω.
Έχεις δίκιο, είναι διπλός κόπος
Φέτος θα ψαχτώ και εγω για μόνωση της καμινάδας.
Θα βάλω και απο το ξυλολέβητα εώς την έξοδο της καμινάδας inox μπουρί , γιατί εχω το με απλό σπιράλ.

- - - Updated - - -

hammered:Ποίο μοντέλο ξυλόσομπας έχεις?
Έχεις κάνει παράλληλη σύνδεση?
Να ξέρεις οτι πληροφορίες μπορείς να βρείς και στην εξής ενότητα:energ.gr

hammered
17-09-15, 11:16
Αν είναι να το ξεκολλάς, δεν είναι το τσιμέντο πιο εύκολο στο σπάσιμο από την κόλλα πλακιδίου;
(άντε θα το κολλήσω και εγώ, και θα σπάω κάθε χρόνο)

@nyannaco: Το σχοινί θα περνάει μέσα από τα ανοίγματα του καπέλου αλλά το εξάρτημα καθαρισμού χλωμό το βλέπω.

Όσο αφορά το μοντέλο, δεν μπορώ να σου πω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει. Δεν είναι "μάρκας".
Αν με την παράλληλη σύνδεση, εννοείς καλοριφέρ,θερμοσίφωνα τότε όχι. Η σόμπα μόνο είναι που βγάζει κατευθείαν το καπνό έξω χωρίς πολλές γωνίες και διαδρομές.

Ως προς την μόνωση: Θα πάω σήμερα να ρωτήσω για σωλήνες διπλές μονωμένες αλλά κάτι μου λέει ότι αν ντύσω μια μονή με πετροβάμβακα θα μου έρθει πολύ πιο φθηνά...
(πρέπει να δω τώρα ποιο μαγαζί πουλάει τέτοιο εδώ).

nyannaco
17-09-15, 13:29
Το σχοινί θα περνάει μέσα από τα ανοίγματα του καπέλου αλλά το εξάρτημα καθαρισμού χλωμό το βλέπω
Μάλλον δεν με διαβασες πολύ προσεχτικά... έγραψα:

Εκτός αν δεν ήμουν αρκετά σαφής: το εξάρτημα καθαρισμού δεν το περνάς από το καπέλλο, αλλά το δένεις στην κάτω μεριά, που θα ανοίξεις το μπουρί έτσι κι αλλιώς.

hammered
18-09-15, 11:42
Μάλλον δεν με διαβασες πολύ προσεχτικά... έγραψα:

Εκτός αν δεν ήμουν αρκετά σαφής: το εξάρτημα καθαρισμού δεν το περνάς από το καπέλλο, αλλά το δένεις στην κάτω μεριά, που θα ανοίξεις το μπουρί έτσι κι αλλιώς.

Τώρα σε κατάλαβα πλήρως.

- - - Updated - - -

160971

Να ρωτήσω εσένα και τους άλλους 2 που είπαν ότι έχουν καμινάδα τέτοια και μάλλον το ίδιο καπέλο.

Το καπέλο σας παρουσιάζει πρόβλημα; Ειδικά όταν έχει αέρα, μήπως καπνίζει η σόμπα/τζάκι/λέβητας σας;

Πήγα σήμερα σε αυτόν της γειτονιάς μου, που πάω συνεχώς, για σωλήνες κλπ και του είπα τι φτιάχνω. Μου είπε ορθά κοφτά ότι θα έχω τεράστιο πρόβλημα με αυτό το καπέλο και κακώς το αγόρασα. Θα έπρεπε να μου το είχαν πει. Μου εγγυήθηκε ότι με αυτό θα μου καπνίζει η σόμπα και όταν έχει αέρα θα μου βγάζει καπνούς ακόμα και με κλειστές τις πόρτες. Το εξήγησε λέγοντας ότι ο καπνός επειδή θα χτυπάει στην τελευταία πλάκα που είναι σαν καπάκι, θα γυρνάει πίσω και δεν θα φεύγει από τα πλάγια. Και αν φυσάει το πρόβλημα θα εντείνεται.

Εσείς τι λέτε; Το κακό είναι ότι το έχω αγοράσει ήδη.

Δυστυχώς στο internet δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τα καπέλα. Βρήκα μια μόνο μικρή αναφορά κάπου ότι αυτού του είδους τα καπέλα στηρίζονται στην ίδια αρχή σαν τα μεταλλικά τύπου παγόδα. Τα τύπου παγόδα θεωρούνται τα καλύτερα για προστασία από τον άνεμο και την βροχή.

meletis
18-09-15, 13:20
Kαλησπέρα.
Φτάσαμε στο χωρίο και αρχίσαμε να ασχολούμαστε με το θέμα της θέρμανσης.
Εχω την εξής ερώτηση.
Εχω και εγω χτιστή καμινάδα με τσιμεντόλιθους 25Χ25 τετράγωνη.
Εαν φτιάξω σε μαγαζί με στράντζα-ψαλίδι λαμαρίνα ώστε να την κάνω inox.
Σε ύψος η καμινάδα φτάνει τα 9μέτρα πώς θα συνδέσω τα κομμάτια μεταξύ τους έλεγα ανα 3 μέτρα να τα κόψω.

hammered
18-09-15, 17:03
Μάλλον δεν είδες την ερώτηση μου επειδή το σύστημα ένωσε τα 2 posts.
Μπορείς να απαντήσεις αν έχεις πρόβλημα με το καπέλο; Λινκ: http://www.adslgr.com/forum/threads/894294-%CE%A7%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%BF?p=5778806#post5778806

@ ADSLgr.com All rights reserved.