PDA

Επιστροφή στο Forum : Zyxel VMG1312-B10D

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6] 7

indasi
16-11-18, 01:45
Παιδιά sorry κιόλας, αλλά εγώ νόμιζα πως το vdsl profile υποδηλώνει κατά κάποιο τρόπο και την ταχύτητα...
Βλέπω στο screenshot "profile 17a"* και η (attainable) ταχύτητα στα 50! Εγώ έχω "Profile 8b" και είμαι στα 50.

*νόμιζα πως το 17a είναι για 100+ (https://en.wikipedia.org/wiki/VDSL#Profiles)

indasi
23-11-18, 23:40
Τι γίνεται, δεν υπάρχει κάποιος "γνώστης" των profiles εδώ στο forum;

goana12
24-11-18, 01:39
Αν κοιταξεις πιο προσεκτικα στο λινκ που δινεις. θα δεις οτι το 17a ειναι ΩΣ 100 και οχι 100+

Κι εγω 17a εχω και ειμαι στα 50mbps. 8b (αν δεν κανω λαθος) δουλευει το VDSL που παρεχετε απο το Αστικο Κεντρο, ενω 17a εχουν παντα οι καμπινες.

Ολα τα profiles ομως εχουν μεγιστες ταχυτητες που φαινονται καθαρα στον πινακα που δινεις.

indasi
24-11-18, 02:54
Μάλιστα, ενδιαφέρουσα η πληροφορία περί ΑΚ και καμπίνας! (αν κι εγώ παντα νόμιζα πως έτσι κι αλλίως όλα καταλήγουν στο ΑΚ οπότε όλα αθτά δεν έχουν νόημα...) μάλλον έκανα λάθος(;)
Αλλά κι αυτά στο λινκ δεν είναι απόλυτα (τουλ για το ελλαντα) προσωπικά ξέρω άτομο με 17a που έχει attainable 137 και συγχρονίζει 113

panospc
02-12-18, 02:22
Έχοντας περασμένο το τελευταίο επισημο firmware, την τελευταία εβδομαδα δεν μπορούσα να μπω στις ρυθμίσεις του router. Αρχικα δοκιμασα restart αλλά πάλι δεν έμπαινε, μετά δοκίμασα reset αλλά πάλι τα ίδια, με το reset πλέον χαθηκαν οι ρυθμισεις του internet και δεν μπορω να μπω να το ξανά ρυθμίσω.

Έχω δοκιμασει σχεδον με ολους τους browser και ασύρματα και με καλωδιο αλλά τιποτα, και από το κινητό τα ιδια, η σελιδα φορτώνει και φαινεται επάνω ο τιτλος "Welcome to the Web-Based Configurator" αλλά εκτός απο το γκρι φοντο δεν φαινεται τίποτα άλλο.

Υπάρχει κανένας τρόπος να του περάσω firmware χωρίς πρόσβαση στο web interface;

goana12
02-12-18, 10:23
Μηπως τυχον σου κοβει την προσβαση κανενα τειχος προστασιας (αν και λιγο δυσκολο αφου δοκιμασες και με κινητο)? Δοκιμασε με κλειστο το αντιβαιρους.

Επισης εχε υποψην πως μετα το ρεσετ θελει ΙΡ 192.168.1.1 και κωδικο 1234. Αν εχεις αλλαξει τις ρυθμισεις τις καρτας δικτυου του υπολογιστη σου γυρισε τες στο "αυτοματο" και ξαναδοκιμασε. Δε νομιζω πως μπορεις να περασεις filmware χωρις προσβαση στο μενου του ρουτερ. Αν ξερει καποιος κατι παραπανω ας το γραψει...

Με αλλο PC, Laptop, κ.λ εχεις δοκιμασει?

panospc
02-12-18, 12:21
Δοκίμασα και σε άλλο υπολογιστή αλλά και μέσω μιας live διανομής linux.
Όπως έγραψα, φορτώνει η σελίδα, φαίνεται ο τίτλος και το background αλλά δεν έχει περιεχόμενο.

Παραθέτω και το source code της σελίδας

<!DOCTYPE html>
<html>

<head>
<meta charset=utf-8>
<meta http-equiv=Cache-Control content=no-store>
<meta http-equiv=cache-control content=no-cache>
<meta http-equiv=cache-control content="max-age=0">
<meta name=viewport content="width=device-width,initial-scale=1,minimum-scale=1,maximum-scale=1">
<title>.::Welcome to the Web-Based Configurator::.</title>
<link rel=stylesheet href=./static/plugins/bootstrap-4.0.0/bootstrap.min.css>
<link type=text/css href=https://maxcdn.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.7.0/css/font-awesome.min.css rel=stylesheet>
<link rel=stylesheet href=./static/plugins/glyphicons/glyphicons.css>
<link type=text/css href=./static/plugins/zyxel-icon/styles.css rel=stylesheet>
<link rel=stylesheet href=./static/css/layout.css>
<link rel=stylesheet href=./static/css/colorTheme.css>
<link href=/static/css/app.2795a8c35541122b54457e820f436034.css rel=stylesheet>
</head>

<body>
<div id=app class=yellow></div>
<script src=./static/plugins/jquery-3.2.1.slim.min.js></script>
<script src=./static/plugins/popper/popper.min.js></script>
<script src=./static/plugins/bootstrap-4.0.0/bootstrap.min.js></script>
<script src=./static/js/site.js></script>
<script src=./static/js/zyxel.js></script>
<script src=./static/js/jsencrypt.min.js></script>
<script src=./static/js/aes.js></script>
<script type=text/javascript src=/static/js/manifest.js></script>
<script type=text/javascript src=/static/js/vendor.js></script>
<script type=text/javascript src=/static/js/app.js></script>
</body>

</html>

deniSun
02-12-18, 15:53
Έχοντας περασμένο το τελευταίο επισημο firmware, την τελευταία εβδομαδα δεν μπορούσα να μπω στις ρυθμίσεις του router. Αρχικα δοκιμασα restart αλλά πάλι δεν έμπαινε, μετά δοκίμασα reset αλλά πάλι τα ίδια, με το reset πλέον χαθηκαν οι ρυθμισεις του internet και δεν μπορω να μπω να το ξανά ρυθμίσω.

Έχω δοκιμασει σχεδον με ολους τους browser και ασύρματα και με καλωδιο αλλά τιποτα, και από το κινητό τα ιδια, η σελιδα φορτώνει και φαινεται επάνω ο τιτλος "Welcome to the Web-Based Configurator" αλλά εκτός απο το γκρι φοντο δεν φαινεται τίποτα άλλο.

Υπάρχει κανένας τρόπος να του περάσω firmware χωρίς πρόσβαση στο web interface;

Στην αρχή λες ότι δεν μπορούσες να μπεις στις ρυθμίσεις του ρούτερ.
Μετά λες ότι έκανες reset.
hw reset να φανταστώ αφού δεν μπορούσες να μπεις στις ρυθμίσεις.
Το ότι χάθηκαν οι ρυθμίσεις του Internet από που το κατάλαβες αφού δεν μπορούσες να μπεις στο μενού και να το ελέγξεις.
Απ όσο ξέρω η wind δεν χρειάζεται κωδικούς για να έχεις πρόσβαση.
Οπότε και hw reset να έκανες θα έπρεπε να μπει και να έχεις δίκτυο κανονικά.

panospc
02-12-18, 16:25
Στην αρχή λες ότι δεν μπορούσες να μπεις στις ρυθμίσεις του ρούτερ.
Μετά λες ότι έκανες reset.
hw reset να φανταστώ αφού δεν μπορούσες να μπεις στις ρυθμίσεις.
Το ότι χάθηκαν οι ρυθμίσεις του Internet από που το κατάλαβες αφού δεν μπορούσες να μπεις στο μενού και να το ελέγξεις.
Απ όσο ξέρω η wind δεν χρειάζεται κωδικούς για να έχεις πρόσβαση.
Οπότε και hw reset να έκανες θα έπρεπε να μπει και να έχεις δίκτυο κανονικά.Ναι hardware reset έκανα. Μετά το reset άλλαξε το όνομα του WiFi σε zyxel αλλά και το λαμπάκι του internet είναι πλέον κόκκινο. Απ' όσο ξέρω σε ADSL μπορείς να βάλεις ότι username και κωδικό θέλεις αλλά σε VDSL πρέπει να βάλεις το δικό σου username και κωδικό. Έχω κάνει και στο παρελθόν reset και είναι αρκετές οι ρυθμίσεις που αλλάζουν σε σχέση με αυτές που είχε από την wind.

deniSun
02-12-18, 18:35
Ναι hardware reset έκανα. Μετά το reset άλλαξε το όνομα του WiFi σε zyxel αλλά και το λαμπάκι του internet είναι πλέον κόκκινο. Απ' όσο ξέρω σε ADSL μπορείς να βάλεις ότι username και κωδικό θέλεις αλλά σε VDSL πρέπει να βάλεις το δικό σου username και κωδικό. Έχω κάνει και στο παρελθόν reset και είναι αρκετές οι ρυθμίσεις που αλλάζουν σε σχέση με αυτές που είχε από την wind.

Πιθανό να μην πήγε κάτι καλά με το upd.
Δεν το γυρίζεις πίσω να σου δώσουν κάποιο άλλο;
Από την wind δεν το έχεις;

indasi
31-12-18, 19:50
Με χρήση IPTV (wind) είναι καλό να περαστεί κάποια ρύθμιση στο zyxel ή δεν χρειάζεται (/δεν υπάρχει) ;

YannisA
11-06-19, 18:20
Remote Management. The password is not correct
Το router είναι στο εξοχικό. Πριν 10 μέρες ήμουν εκεί και έκανα ρυθμίσεις για Remote Management.
DDNS MyDomain, Port xxxxx, αλλαγή του admin / admin σε admin / password και τσεκάρισμα στις επιλογές HTTP, HTTPS, FTP.

Μετά τα παραπάνω, με http://MyDomain:xxxxx και admin / password, έμπαινα στο Web Interface κανονικά. Άλλαξα το IP Address του Router από 192.168.1.254 σε 192.168.1.10 έβαλα στον DHCP να δίνει από 20 - 40 χωρίς πρόβλημα, ως χθες. Από χθες μου βγάζει όπως είπα "The password is not correct" και στη 3η προσπάθεια κλειδώνει για 5 λεπτά.

Δοκίμασα το FTP δλδ ftp://MyDomain και admin / password. Εκεί μπαίνει, αλλά νομίζω δε μου δείχνει όλα τα folders (εικόνα), Συγκεκριμένα στο folder "/" περιέχει μόνο 2 folders, "Data" και "FW". (Βάζω εικόνα και με τα περιεχόμενα του folder "Data").
204426
204427

Επίσης, στο System Log, βλέπω να βγάζει μηνύματα για folders που δε βρίσκει. Για παράδειγμα:
Jun 10 09:39:31 user.err zHttpd: Can't get log (/var/log/syslog.log)
Jun 10 11:34:00 daemon.err dnsmasq-dhcp: failed to read /etc/ethers: No such file or directory

Είναι σαν κάποιος να έχει αλλάξει το password. Επειδή όμως στο ftp μπαίνει, μόνο το HTTP password έχει αλλάξει. Επίσης φαίνεται σαν, ο admin να μην είναι ο SuperUser, μιας και στο FTP δεν δείχνει όλα τα folders.
Τι μπορεί να συμβαίνει? Μέχρι να ξαναπάω στο εξοχικό, είμαι "κλειδωμένος απ' έξω".

spyridop
15-08-19, 08:28
Νέα έκδοση firmware V5.13(AAXA.10)C0 με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2019 (https://www.zyxel.com/support/DownloadLandingSR.shtml?c=gb&l=en&kbid=M-02263&md=VMG1312-B10D#searchZyxelTab4)
Release Notes (ftp://ftp2.zyxel.com/VMG1312-B10D/firmware/VMG1312-B10D_V513AAXA10C0_2.pdf)

deniSun
15-08-19, 10:41
Καλές αναβαθμίσεις.

Superman
15-08-19, 17:15
μπράβο στη zyxel που δίνει αναβαθμίσεις ακόμα και για τόσο παλιά μοντέλα...έτη φωτός μπροστά από κάτι technicolor και zte :p

deniSun
15-08-19, 17:35
Στα μοντέλα της δίνει πολύ συχνές αναβαθμίσεις.

spyridop
25-08-19, 10:58
Πέρασα το νέο firmware και λειτουργώ τον εν λόγω ρούτερ σε ένα εξοχικό σπίτι που δεν υπάρχει DSL γραμμή, έχοντας στη USB θύρα του κουμπωμένο το Huawei E3372 4G USB modem της Cosmote. Όλα δουλεύουν τέλεια μέχρι στιγμής.

deniSun
25-08-19, 18:15
Πέρασα το νέο firmware και λειτουργώ τον εν λόγω ρούτερ σε ένα εξοχικό σπίτι που δεν υπάρχει DSL γραμμή, έχοντας στη USB θύρα του κουμπωμένο το Huawei E3372 4G USB modem της Cosmote. Όλα δουλεύουν τέλεια μέχρι στιγμής.

Παρατήρησέ το για καμιά εβδομάδα για σίγουρα συμπεράσματα.

goana12
25-08-19, 23:03
Εμενα διστυχως χαλασε. Ενω απο βραδις το εκλεισα μια χαρα, το πρωι αναβε μονο το power. Μιλησα με την τεχνικη εξυπηρετηση και μου εστειλαν το ΖΤΕ. Αν και δεν εχω καποιο προβλημα με το νεο ρουτερ, το Zyxel το συμπαθουσα περισσοτερο, και ενας λογος ηταν οι συχνες αναβαθμισεις. Επισης κλειδωνε λιγο ψηλοτερα απο το ΖΤΕ (και απο ενα speedport w724v που εχω).

Το περιεργο ειναι οτι δεν μου το ζητησαν πισω κατα την αλλαγη. Λετε να μου ζητησουν αν ποτε φυγω και τα δυο???

deniSun
26-08-19, 19:36
Εμενα διστυχως χαλασε. Ενω απο βραδις το εκλεισα μια χαρα, το πρωι αναβε μονο το power. Μιλησα με την τεχνικη εξυπηρετηση και μου εστειλαν το ΖΤΕ. Αν και δεν εχω καποιο προβλημα με το νεο ρουτερ, το Zyxel το συμπαθουσα περισσοτερο, και ενας λογος ηταν οι συχνες αναβαθμισεις. Επισης κλειδωνε λιγο ψηλοτερα απο το ΖΤΕ (και απο ενα speedport w724v που εχω).

Το περιεργο ειναι οτι δεν μου το ζητησαν πισω κατα την αλλαγη. Λετε να μου ζητησουν αν ποτε φυγω και τα δυο???

Ναι. Κλειδώνει περισσότερο και από τα δύο.
Εξαρτάται βέβαια και από το fw που τρέχει.

spyridop
14-09-19, 13:38
Παρατήρησέ το για καμιά εβδομάδα για σίγουρα συμπεράσματα.
Και σαν να... το μάτιασε ο φίλος denisun :lol:, ξαναήρθα σήμερα στο εξοχικό και το ZyXEL αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με το Huawei E3372. Η λυχνία "USB" ανάβει κανονικά στο ZyXEL, αλλά στο web interface λέει "no USB device" και δεν φυσικά δεν παίρνει IP. Τι restart, τι factory reset, αναρίθμητα βάλε βγάλε, δεν πέτυχα τίποτα. Πριν τρεις εβδομάδες όλα τέλεια, σήμερα χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα αρνείται να δουλέψει. Καμιά ιδέα παιδιά;

deniSun
14-09-19, 16:40
Και σαν να... το μάτιασε ο φίλος denisun :lol:, ξαναήρθα σήμερα στο εξοχικό και το ZyXEL αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί με το Huawei E3372. Η λυχνία "USB" ανάβει κανονικά στο ZyXEL, αλλά στο web interface λέει "no USB device" και δεν φυσικά δεν παίρνει IP. Τι restart, τι factory reset, αναρίθμητα βάλε βγάλε, δεν πέτυχα τίποτα. Πριν τρεις εβδομάδες όλα τέλεια, σήμερα χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα αρνείται να δουλέψει. Καμιά ιδέα παιδιά;

Και εγώ έχω μείνει πολύ πίσω στα fw που βγάζει η εταιρεία.
Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ μια παλιά έκδοση γιατί συγχρονίζει υψηλότερα σε σχέση με νεότερες που είχα δοκιμάσει.
Το χρησιμοποιώ βέβαια σε bridge, οπότε οι λοιπές δυνατότητες δεν με απασχολούν.

bumbolicious
31-10-19, 15:49
Καλησπέρα!

Έχω το συγκεκριμένο μοντέλο και χρειάζομαι βοήθεια με την επικοινωνία των vlan.

Τοπολογία:
Mikrotik Routerboard(switch mode) συνδεδεμένο στο Ζyxel VMG1312-B10D.

Vlans στο Mikrotik: 10(10.0.10.X) και 20(10.0.20.Χ)

Το πρόβλημα που έχω λοιπόν είναι:
PC συνδεδεμένο στο Mikrotik κάνει ping το PC που είναι συνδεδεμένο στο Ζyxel αλλά όχι το ανάποδο. Πιστεύω είναι θέμα firewall/routing του Ζyxel αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να το φτιάξω.

deniSun
31-10-19, 18:43
Καλησπέρα!

Έχω το συγκεκριμένο μοντέλο και χρειάζομαι βοήθεια με την επικοινωνία των vlan.

Τοπολογία:
Mikrotik Routerboard(switch mode) συνδεδεμένο στο Ζyxel VMG1312-B10D.

Vlans στο Mikrotik: 10(10.0.10.X) και 20(10.0.20.Χ)

Το πρόβλημα που έχω λοιπόν είναι:
PC συνδεδεμένο στο Mikrotik κάνει ping το PC που είναι συνδεδεμένο στο Ζyxel αλλά όχι το ανάποδο. Πιστεύω είναι θέμα firewall/routing του Ζyxel αλλά δεν έχω καταφέρει ακόμα να το φτιάξω.

Στο ΜΤ πρόσθεσε έναν κανόνα για ΝΑΤ από το zyxel.

vasma
16-12-19, 06:27
Γεια, επειδη δεν ανοίγει η σελίδα να πάρω backup (chrome & explorer) εάν κάνω αναβάθμιση στο τελευταίο firmware (ΑΧΧΑ10), χάνονται οι προ-ρυθμίσεις της WIND? η επειδη δεν έχω κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα να κάτσω στα αυγά μου...?

K1m0n
16-12-19, 12:41
Γεια, επειδη δεν ανοίγει η σελίδα να πάρω backup (chrome & explorer) εάν κάνω αναβάθμιση στο τελευταίο firmware (ΑΧΧΑ10), χάνονται οι προ-ρυθμίσεις της WIND? η επειδη δεν έχω κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα να κάτσω στα αυγά μου...?

Σε έναν φίλο που το έκανα πρόσφατα:
Άλλαξε η local ip του router, αν θυμάμαι από 192.168.0.1 σε 192.168.1.1.
Άλλαξε το default pass, νομίζω σε admin/1234.
Νομίζω χάθηκαν και τα credentials του wan αλλά έτσι κι αλλιώς το κάναμε reset και το στήσαμε από την αρχή.
Το OEM firmware είχε διαθέσιμες πολύ περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης,
και η zyxel έχει διορθώσει πάρα πολλά πράγματα.
Θα έλεγα να το κάνεις.
Εμείς η διαφορά που είδαμε ήταν η μεγάλη βελτίωση στο wifi.
Η αλλαγή ήταν από το custom της wind (νομίζω V511AAXA1b5) στο V513AAXA10C0.
Προβλήματα δεν είχαμε, ymmv.

vasma
17-12-19, 02:43
Σε έναν φίλο που το έκανα πρόσφατα:.....

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, μάλλον θα το κάνω, αλλά θέλω να ρωτήσω γιατί δεν ανοίγει η σελίδα να πάρω μπακάπ... μήπως θέλει java εγκατεστημένα?

matzos
28-12-19, 23:31
Απανταω ετεροχρονισμενα αλλα καλο ειναι να υπαρχει μια λυση καταγεγραμενη για καποιον που μπορει να χρειαστει. Μετα απο 3-4 χρονια ειπα να συνδεσω το συγκεκριμενο μοντεμ ρουτερ (που δε χρησιμοποιουσα). Απ οσο μπορουσα να θυμηθω ειχα περασει καποιο firmware της μαμας εταιριας και το ειχα παρατησει. Οταν λοιπον το συνδεσα πριν 2 μερες με εβαζε σε μια σελιδα με γκρι φοντο χωρις να φορτωνει τιποτα απο οποιοδηποτε browser και αν εμπαινα. Εγραφε πανω "Welcome to the Web-Based Configurator" και τιποτα παραπανω χωρις να φορτωνει. Δοκιμασα τα παντα (hard reset στο ρουτερ, απενεργοποιηση ad blocker, java enabler, popup enable κλπ) αλλα τιποτα. Μου ηρθε φλασια να περασω με telnet firmware αλλα δε περναγε γιατι δεν ειχα ενεργοποιημενα τα ssh (και δε μπορουσα να ενεργοποιησω). Οποτε αυτοσχεδιασα και εδωσα λυση (που δε βρηκα πουθενα στο ιντερνετ). Συνδεθηκα με filezilla στο ρουτερ οποτε με εβαλε στο root directory του ρουτερ. Εκει εχει εναν φακελο fw. Μεσα στον φακελο fw εσυρα (drag n drop) μεσω filezilla το firmware που εχει στη σελιδα της wind για το modem/router και ως δια μαγειας εβγαλε τα πορτοκαλι λαμπακια και περαστηκε το firmware. μετα φορτωσε κανονικα το gui. Περασα τα credentials και δουλεψε κανονικα. Επειδη βεβαια με ετρωγε πηρα settings backup και περασα απο πανω και το τελευταιο official firmware (μεσα απο το gui) της zyxel και παλι δουλευει κανονικα. Αυτα τα λιγα για καποιον που μπορει να τα χρειαστει.
Δηλαδη με απλα λογια μεσω filezilla περναμε το firmware της wind στον φακελο fw του ρουτερ και μετα παιζουμε μπαλα κανονικα.
Καλες γιορτες και καλη χρονια σε ολους

deniSun
28-12-19, 23:56
Ευχαριστούμε για τον οδηγό.

NeCrOmAnCeR19
02-01-20, 12:05
σου έδινε από dhcp ip address ? ή έβαλες manual στον υπολογιστή ?

όταν είναι corrupt το firmware ανεβάζει FTP ? χμμμ .

Για δώσε μας καμια οδηγία παραπάνω , μπας και γλυτώσουμε από το άνοιγμα κάθε λίγο και λιγάκι και τα serial connection

YannisA
06-03-20, 22:46
Καλησπέρα σε όλους.
Το συγκεκριμένο μοντεμ / ρούτερ βρίσκεται στο εξοχικό μου, με σύνδεση WIND.
Έχω κάνει ρυθμίσεις No-IP και του έχω δώσει ένα domain name, έχω ενεργοποιήσει Remote access και μέχρι χθες, έμπαινα στο web interface (εδώ και 1,5 χρόνο), από Αθήνα.
Από χθες δε μπορώ, ο Edge και ο Chrome δεν βρίσκουν τη τοποθεσία. Απ' το No-IP πήρα το τελευταίο IP που έχει πάρει.
Σε command prompt, εντολές
ping IP
ping daomain
tracert IP
tracert domain
δείχνουν ότι υπάρχει επαφή.
Όμως το web interdface δεν εμφανίζεται. Καμιά ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?

zardoz
09-03-20, 02:31
Καλησπέρα σε όλους.
Το συγκεκριμένο μοντεμ / ρούτερ βρίσκεται στο εξοχικό μου, με σύνδεση WIND.
Έχω κάνει ρυθμίσεις No-IP και του έχω δώσει ένα domain name, έχω ενεργοποιήσει Remote access και μέχρι χθες, έμπαινα στο web interface (εδώ και 1,5 χρόνο), από Αθήνα.
Από χθες δε μπορώ, ο Edge και ο Chrome δεν βρίσκουν τη τοποθεσία. Απ' το No-IP πήρα το τελευταίο IP που έχει πάρει.
Σε command prompt, εντολές
ping IP
ping daomain
tracert IP
tracert domain
δείχνουν ότι υπάρχει επαφή.
Όμως το web interdface δεν εμφανίζεται. Καμιά ιδέα γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?

Φίλε μου, σε εμένα έχει τύχει πολλές φορές να "κολλήσει" το web interface και να χρειαστεί reboot
παρότι το router κατά τα άλλα λειτουργεί (ακόμα και τα port forwards).

Μπές με SSH (port 22) και επανενεργοποίησε το https interface:
https://support.zyxel.eu/hc/en-us/articles/360001390954-Reactivating-HTTPS-HTTP-access-via-SSH-terminal

YannisA
10-03-20, 00:02
Φίλε μου, σε εμένα έχει τύχει πολλές φορές να "κολλήσει" το web interface και να χρειαστεί reboot
παρότι το router κατά τα άλλα λειτουργεί (ακόμα και τα port forwards).

Μπές με SSH (port 22) και επανενεργοποίησε το https interface:
https://support.zyxel.eu/hc/en-us/articles/360001390954-Reactivating-HTTPS-HTTP-access-via-SSH-terminal

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τη βοήθεια, θα δοκιμάσω. (αν και δε θυμάμαι ποια πρωτόκολλα έχω αφήσει ενεργά για Remote management).
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω. Υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει Firmware Update? Μπορεί να το κάνει αυτό από μόνο του (μέσω WIND)? Κι αν το κάνει, σβήνει τις προηγούμενες ρυθμίσεις? Ρωτάω γιατί, η τελευταία ανανέωση του IP (απ' το noip.com), έγινε 5/3/20 15.36 Συνήθως το κάνει κάθε τρία 24-ωρα. Σήμερα συμπληρώθηκαν τέσσερα 24-ωρα, αλλά το IP παραμένει το ίδιο. (Εννοώ αν έχουν σβηστεί οι ρυθμίσεις, δε θα κάνει το κόπο να επικοινωνήσει με noip.com να ενημερώσει για το νέο IP). :)
Edit: Αν συμβαίνει αυτό, δε ξέρω το νέο IP.

deniSun
10-03-20, 00:14
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τη βοήθεια, θα δοκιμάσω. (αν και δε θυμάμαι ποια πρωτόκολλα έχω αφήσει ενεργά για Remote management).
Θα ήθελα όμως να ρωτήσω. Υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει Firmware Update? Μπορεί να το κάνει αυτό από μόνο του (μέσω WIND)? Κι αν το κάνει, σβήνει τις προηγούμενες ρυθμίσεις? Ρωτάω γιατί, η τελευταία ανανέωση του IP (απ' το noip.com), έγινε 5/3/20 15.36 Συνήθως το κάνει κάθε τρία 24-ωρα. Σήμερα συμπληρώθηκαν τέσσερα 24-ωρα, αλλά το IP παραμένει το ίδιο. (Εννοώ αν έχουν σβηστεί οι ρυθμίσεις, δε θα κάνει το κόπο να επικοινωνήσει με noip.com να ενημερώσει για το νέο IP). :)
Edit: Αν συμβαίνει αυτό, δε ξέρω το νέο IP.

Μπορούν να κάνουν απομακρυσμένα μέσω tr εγκατάσταση νέου fw.
Το κάνουν συνέχεια οι πάροχοι στα ρούτερ που δίνουν.
Με εγκατάσταση νέου fw δεν γίνονται reset οι ρυθμίσεις.
Στο συγκεκριμένο ρούτερ όμως έχω παρατηρήσει ότι νέα features δεν εμφανιζόταν μετά την εγκατάσταση fw παρά μόνο κάνοντας reset του default.

YannisA
10-03-20, 12:41
Μπορούν να κάνουν απομακρυσμένα μέσω tr εγκατάσταση νέου fw.
Το κάνουν συνέχεια οι πάροχοι στα ρούτερ που δίνουν.
Με εγκατάσταση νέου fw δεν γίνονται reset οι ρυθμίσεις.
Στο συγκεκριμένο ρούτερ όμως έχω παρατηρήσει ότι νέα features δεν εμφανιζόταν μετά την εγκατάσταση fw παρά μόνο κάνοντας reset του default.

Άρα σ' αυτή τη περίπτωση πρέπει να πατηθεί το reset και να ξαναπεραστούν οι ρυθμίσεις DHCP, DDNS και ότι άλλο. Το κακό είναι ότι είναι μακριά, στο εξοχικό. Δεν ξέρω αν εντός του εκεί δικτύου με 192.168.1.1 μπαίνω στο web interface και μπορώ να πάρω backup, πριν πατήσω το reset..

deniSun
10-03-20, 13:25
Άρα σ' αυτή τη περίπτωση πρέπει να πατηθεί το reset και να ξαναπεραστούν οι ρυθμίσεις DHCP, DDNS και ότι άλλο. Το κακό είναι ότι είναι μακριά, στο εξοχικό. Δεν ξέρω αν εντός του εκεί δικτύου με 192.168.1.1 μπαίνω στο web interface και μπορώ να πάρω backup, πριν πατήσω το reset..

ή επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων από το μενού ή hw reset από το κουμπί.

vasma
23-06-20, 18:23
Σήμερα παρατήρησα (το πότε δεν ξέρω) ότι έκανε update (μόνο του :hmm:) και πέρασε η βέρσιον V5.13(AAXA.11)b1_D0... με το καινούργιο μενού εμφάνισης...:rolleyes:

deniSun
23-06-20, 19:18
Σήμερα παρατήρησα (το πότε δεν ξέρω) ότι έκανε update (μόνο του :hmm:) και πέρασε η βέρσιον V5.13(AAXA.11)b1_D0... με το καινούργιο μενού εμφάνισης...:rolleyes:

Αν το έχεις με wind λογικό είναι να σου το έκαναν αυτόματα μέσω TR.

nkar
25-06-20, 18:16
Τελικα οι εκδοσεις με το νεο μενου προσφερουν τιποτε?
Εχω μια απο τις τελευταιες με το παλιο μενου και δεν εχω κανενα προβλημα

Μάλλον ξυνομαι στη γκλιτσα...

deniSun
25-06-20, 23:28
Τελικα οι εκδοσεις με το νεο μενου προσφερουν τιποτε?
Εχω μια απο τις τελευταιες με το παλιο μενου και δεν εχω κανενα προβλημα

Μάλλον ξυνομαι στη γκλιτσα...

Αν δεν έχεις πρόβλημα δεν χρειάζεται να ψάχνεσαι παραπάνω.
Οι νέες εκδόσεις κάποιες φορές δίνουν νέες δυνατότητες.
Συνήθως όταν είναι νέο το μοντέλο και υπάρχει περισσότερη υποστήριξη.
Τις υπόλοιπες φορές διορθώνουν προβλήματα σε κάποιες λειτουργίες ή κλείνουν τρύπες ασφαλείας.

Giorgos_VDSL
26-06-20, 22:15
Καλησπέρα. Παρατήρησα κι εγώ το νέο firmware. Διαπίστωσα όμως ότι με το κινητό μου (ΝΟΚΙΑ 4.2) με Android δεν μπορώ να συνδεθώ με το ρούτερ μέσω wifi, μετά την αναβάθμιση.
Οι λοιπές συσκευές του σπιτιου (πχ΄τάμπλετ, τηλεόραση, iphone κλπ) συνδέονται κανονικά.
Γνωρίζετε ίσως τον λόγο? Μήπως αλλάξαν κάποιες ρυθμίσεις? Ευχαριστώ

deniSun
27-06-20, 16:37
Καλησπέρα. Παρατήρησα κι εγώ το νέο firmware. Διαπίστωσα όμως ότι με το κινητό μου (ΝΟΚΙΑ 4.2) με Android δεν μπορώ να συνδεθώ με το ρούτερ μέσω wifi, μετά την αναβάθμιση.
Οι λοιπές συσκευές του σπιτιου (πχ΄τάμπλετ, τηλεόραση, iphone κλπ) συνδέονται κανονικά.
Γνωρίζετε ίσως τον λόγο? Μήπως αλλάξαν κάποιες ρυθμίσεις? Ευχαριστώ

Δες σε τι κανάλι εκπέμπει και τι πρωτόκολλο έχει ενεργοποιημένο b/g/n κλπ

Giorgos_VDSL
27-06-20, 16:47
Η μπάντα είναι 2G, το κανάλι σε AUTO , το bandwidth 20MHz , security level WPA2-PSK (δεν βλέπω να εμφανίζει αλλη επιλογή) και 802.11b/g/n mixed

deniSun
27-06-20, 16:57
Η μπάντα είναι 2G, το κανάλι σε AUTO , το bandwidth 20MHz , security level WPA2-PSK (δεν βλέπω να εμφανίζει αλλη επιλογή) και 802.11b/g/n mixed

Άλλαξε το auto και βάλε κάποιο άλλο κανάλι.

Giorgos_VDSL
27-06-20, 18:42
Το δοκίμασα, φίλε deniSun, αλλά δεν βλέπω κάποια αλλαγή...

kage
08-07-20, 03:14
παιζει να βλεπω 1η φορα auto update...
κλειδωσαν κατι?

kostas2005
08-07-20, 14:54
καλησπερα εχω το συγκεκριμενο modem σε bridge με την V5.11(AAXA.1)D0 με wind

Eιναι το δευτερο μιας και το πρωτο τα επαιξε, αναβει μονο το power button και μετα απο λιγο μαλλον κανει restart.
ισως και να εχει μπει σε ftp mode? παιζει κατι τετοιο να του περασω firmware?

Με αυτο που εχω και δουλευει εχω ενα προβλημα.
Σε ασχετες στιγμες χανει την vdsl.
Διαρκεια βλαβης σε wind 2 μηνες .
Μετα και καλα το εφτιαξαν αλλαζοντας κατα τα λεγομενα τους διαφορα.
Bλεπω ειναι οτι κλειδωνω στα 55000/5500 με 17Α, snr 20/25, transmit power 12/7.4, attenuation 14.5/22.8, attainable rate 107/51 αλλα το προβλημα αρχισε ξανα ( η δεν τελειωσε ποτε και δεν το παρατηρησα)
Δοκιμασα χωρις σπλιτερ αλλα και με αλλο τροφοδοτικο.

Να αναβαθμισω μπας και γινει τιποτα?
Δεν νομιζω να εχω custom wind firmware, δεν εχω δει πουθενα λογοτυπο, ποιο firmware να βαλω?
Αν αναβαθμισω θελει παλι στησιμο απο την αρχη ?

deniSun
08-07-20, 16:42
καλησπερα εχω το συγκεκριμενο modem σε bridge με την V5.11(AAXA.1)D0 με wind

Eιναι το δευτερο μιας και το πρωτο τα επαιξε, αναβει μονο το power button και μετα απο λιγο μαλλον κανει restart.
ισως και να εχει μπει σε ftp mode? παιζει κατι τετοιο να του περασω firmware?

Με αυτο που εχω και δουλευει εχω ενα προβλημα.
Σε ασχετες στιγμες χανει την vdsl.
Διαρκεια βλαβης σε wind 2 μηνες .
Μετα και καλα το εφτιαξαν αλλαζοντας κατα τα λεγομενα τους διαφορα.
Bλεπω ειναι οτι κλειδωνω στα 55000/5500 με 17Α, snr 20/25, transmit power 12/7.4, attenuation 14.5/22.8, attainable rate 107/51 αλλα το προβλημα αρχισε ξανα ( η δεν τελειωσε ποτε και δεν το παρατηρησα)
Δοκιμασα χωρις σπλιτερ αλλα και με αλλο τροφοδοτικο.

Να αναβαθμισω μπας και γινει τιποτα?
Δεν νομιζω να εχω custom wind firmware, δεν εχω δει πουθενα λογοτυπο, ποιο firmware να βαλω?
Αν αναβαθμισω θελει παλι στησιμο απο την αρχη ?

Για το πρώτο... αν δεν γίνει τίποτε ή δεν μπορείς να κάνεις hw reset... ξέχνα το.
Για το δεύτερο... κάνε ένα upd για να δεις τι γίνεται.
Επίσης δες τι γράφεται στα logs.
Τα upds στη zyxel για να εμφανίσουν τις νέες δυνατότητες θέλουν να κάνεις hw reset μετά.
Οπότε και περνάς όλες τις ρυθμίσεις ξανά από την αρχή.

kostas2005
08-07-20, 18:40
restore settings θα "πιασει" μετα απο τοσο μεγαλη διαφορα στα firmware?

deniSun
08-07-20, 18:46
restore settings θα "πιασει" μετα απο τοσο μεγαλη διαφορα στα firmware?

Γενικά αν στο release notes δεν βλέπεις να έχει νέα στοιχεία αλλά μόνο bug fix δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμα και χωρίς hw reset.
Εγώ όμως θα σου συνιστούσα να το κάνεις.
Μου έχει τύχει να περάσω fw και να μην μου εμφανίζει κάποιες ρυθμίσεις.
Μόλις έκανα hw reset εμφανίστηκαν οι νέες ρυθμίσεις και όλα οκ.
Είναι επίπονο, το ξέρω... αλλά...
Εγώ αυτό που κάνω συνήθως είναι να κρατάω screen shots από το configuration, ώστε να θυμάμαι τις ρυθμίσεις που έχω κάνει όταν πρέπει να τις περάσω χειροκίνητα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.