PDA

Επιστροφή στο Forum : Κλήση δημοτικής αστυνομίας.

Σελίδες : [1] 2

qwertyuiop
25-02-16, 21:24
Χαίρετε :p

Έπειτα από 2.5 χρόνια νομοταγούς οδήγησης, σήμερα πάρκαρα απηυδισμένος από τους κύκλους σε ένα σημείο που ήξερα ότι ΓΕΝΙΚΑ στον Κ.Ο.Κ. απαγορεύεται, αλλά όσο κι αν προσπάθησα, δε βρήκα κάποιο σήμα (P39).
Προς μικρή μου έκπληξη, όταν γύρισα μετά από 8 ώρες, βρήκα μία βεβαίωση παράβασης από τη δημοτική αστυνομία και κλήση για πληρωμή 40.00 ευρώ.
Καταγεγγραμμένη είναι μόνο η πινακίδα του οχήματος και η διεύθυνση παράβασης.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν πιστολιάζω την κλήση πληρωμής, και εφόσον δεν την πιστολιάζω, πού την εξοφλώ χωρίς προσαυξήσεις.
Είναι σημαντικό να τονίσω ότι υπάγεται στο δήμο Αθηναίων, με τον οποίον δε διατηρώ καμία σχέση ως δημότης Κηφισιάς, πέρα από 2 διαμερίσματα στα όριά του, τα οποία όμως δεν είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη του ΙΧ.

Αναφέρεται ότι το ποσό εντός 10 ημερών καταβάλλεται μισό (20 ευρώ). Στα ΕΛΤΑ υπάρχει η προσαύξηση που διάβασα αλλού; Αν υπάρχει, ξέρει κανείς που δγιάλο είναι το "Ταμείο του Δήμου" στην Αθήνα; :sorry:

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

nnn
25-02-16, 21:33
Και στα ΕΛΤΑ, πληρώνεις το μισό (20€).

Μην την πιστολιάσεις :p, γιατί το πιθανότερο είναι να μπει με προσαύξηση στο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ή να του έρθει ένα ωραίο χαρτάκ από τον δήμο πως χρωστάει μετά από κάνα δίχρονο και να μην θυμάται τι και από πότε είναι.

qwertyuiop
25-02-16, 21:35
Και στα ΕΛΤΑ, πληρώνεις το μισό (20€).

Μην την πιστολιάσεις :p, γιατί το πιθανότερο είναι να μπει με προσαύξηση στο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη ή να του έρθει ένα ωραίο χαρτάκ από τον δήμο πως χρωστάει μετά από κάνα δίχρονο και να μην θυμάται τι και από πότε είναι.

Δλδ στάνταρ δεν υπάρχει κάποιο κόστος επιπλέον στα ΕΛΤΑ; Γιατί ένας σε ένα φόρουμ έλεγε ότι κοστίζει 4 ευρώ. :p

nnn
25-02-16, 21:39
Δεν είδα να χρεώνουν κόστος, σε 2 γνωστές μου περιπτώσεις πρόσφατα.

29gk
25-02-16, 23:30
Δλδ στάνταρ δεν υπάρχει κάποιο κόστος επιπλέον στα ΕΛΤΑ; Γιατί ένας σε ένα φόρουμ έλεγε ότι κοστίζει 4 ευρώ. :p

Δεν είδα να χρεώνουν κόστος, σε 2 γνωστές μου περιπτώσεις πρόσφατα.

Εφαγα και εγω κληση πριν κανα μηνα στον Δημο Αθηναιων. Οντως δεν ειναι καλο να μην την πληρωσεις καθως θα παει μαλλον στην εφορια, οντως εντος 10 ημερων πληρωνεται στο μισο και οντως στα ΕΛΤΑ με χρεωσαν 4€

qwertyuiop
25-02-16, 23:35
Εφαγα και εγω κληση πριν κανα μηνα στον Δημο Αθηναιων. Οντως δεν ειναι καλο να μην την πληρωσεις καθως θα παει μαλλον στην εφορια, οντως εντος 10 ημερων πληρωνεται στο μισο και οντως στα ΕΛΤΑ με χρεωσαν 4€

Ξέρεις που είναι τα γραφεία προστίμων τους, να πάω αύριο αθόρυβα να το πληρώσω πριν το πάρει χαμπάρι κανας πατέρας και ακούσω τα χρειαζούμενά μου; :p

nnn
25-02-16, 23:35

Damn νέα χρέωση είναι αυτή φαίνεται.

Εκτός αν δεν χρεώνουν σε αυτές της τροχαίας.

29gk
25-02-16, 23:45
Ξέρεις που είναι τα γραφεία προστίμων τους, να πάω αύριο αθόρυβα να το πληρώσω πριν το πάρει χαμπάρι κανας πατέρας και ακούσω τα χρειαζούμενά μου; :p

Γραφει επανω. Στην Λιοσιων σιγουρα. Και να προσεξεις και τις ημερες. Ειναι ημερολογιακες και οχι εργασιμες.

qwertyuiop
25-02-16, 23:48
Α ναι. Λιοσίων, Αγίου Κων/νου για δημοτική αστυνομία και Δηληγιάννη για τροχαία.
Πού θα έχει λιγότερο λαό; Θα δώσω που θα δώσω τα κερατιάτικα, μην περιμένω και μισή ώρα να τα δώσω. :lol:

29gk
25-02-16, 23:56
Α ναι. Λιοσίων, Αγίου Κων/νου για δημοτική αστυνομία και Δηληγιάννη για τροχαία.
Πού θα έχει λιγότερο λαό; Θα δώσω που θα δώσω τα κερατιάτικα, μην περιμένω και μισή ώρα να τα δώσω. :lol:

Ολα ειναι σχετικα. Κατεβα με τον ηλεκτρικο Ομονοια, το δευτερο τετραγωνο δεξια ειναι η δημ.αστυνομια, μπαινεις, βλεπεις κι αν πεσεις σε κακη μερα, ροβολας για πλ. Βαθης και Λιοσιων.

qwertyuiop
26-02-16, 20:23
Ok, αποστολή εξετελέσθη, ας ευχηθούμε να μη χρειαστεί ξανά να πληρώσω το μεροκάματο κάποιου οδοκαθαριστή του δ. Αθηναίων. :lol:

nmavro73
27-02-16, 10:10
Μεχρι 300€ δεν τις στέλνουν εφορια. Απλα την αγνοεις

Doxaios
28-02-16, 11:13
Μεχρι 300€ δεν τις στέλνουν εφορια. Απλα την αγνοειςΤο έψαξα λίγο και δε βρήκα κάτι επίσημο για αυτό που γράφεις. Το έχεις διαβάσει κάπου;

nikomas50
28-02-16, 11:51
Πληροφορίες σημείων εξυπηρέτησης δημοτών (https://www.cityofathens.gr/sed).
Διαβάστε και το: Πώς να σβήσεις κλήση από παράνομο παρκάρισμα (http://www.fpress.gr/aytokinhto/item/14425-pos-na-sviseis-klisi-apo-paranomo-parkarisma)

nnn
28-02-16, 12:11
Μεχρι 300€ δεν τις στέλνουν εφορια. Απλα την αγνοεις

Θα του έρθει "χαρτάκι" από τον Δήμο, με προσαυξήσεις κλπ. Το δεν πληρώνω πέθανε.

29gk
28-02-16, 12:16
Θα του έρθει "χαρτάκι" από τον Δήμο, με προσαυξήσεις κλπ. Το δεν πληρώνω πέθανε.

Μετα απο καποια χρονια που θα το εχει ξεχασει και θα ψαχνεται. Και για το δυσθεωρητο μεγεθος του ποσου αλλα και για το πως βρεθηκε να χρωσταει.

Οσο για τις οδηγιες του στυλ "πως να μην πληρωσετε μια κληση", αφορουν μαλλον την εξαιρεση της εξαιρεσης καθως τα πραγματα εχουν εκσυγχρονιστει απο την στιγμη που το συγκεκριμενο αρθρο που αναπαραγεται συνεχως, πρωτο γραφτηκε πριν 10 και 15 χρονια.

dimitris.taxideytis
28-02-16, 13:24
Ακομη και εαν εχεις πληρωσει, καλο ειναι να κρατας αυτες τις αποδειξεις γιατι μπορει μετα απο μια δεκαετια να σου πουν οτι χρωστας...

thourios
28-02-16, 16:36
Υπήρχε τελικά σήμα P-39 ή τίποτε περίεργες διαγραμμίσεις; Σήμα για πληρωμή με κάρτα από το περίπτερο κτλ;
Με ποια αιτιολογία κόβουν κλήσεις;

167599

:hmm:

nmavro73
29-02-16, 17:00

Μου το πε υπάλληλος της δημοτικής αστυνομια πριν αυτη διαλυθεί.

qwertyuiop
29-02-16, 17:31
:hmm:

Δεν επρόκειτο να κάτσω να ασχοληθώ με τσακωμούς, φωτοτυπίες αδειών κυκλοφορίας και δεν ξέρω τί για 20 ευρώ, τη στιγμή που ήξερα όταν πάρκαρα ότι είναι πολύ πιθανό το παρκάρισμα να μην επιτρέπεται και να βρω κλήση πληρωμής προστίμου.
Θα ξανακοιτάξω από περιέργεια, αλλά 99% κάπου θα υπάρχει κάποιο σήμα κρυμμένο, είναι κεντρικός δρόμος σχετικά. Διαγράμμιση σίγουρα δεν υφίστατο.

blade_
01-03-16, 14:50
δεν κακο να το ψαξεις παντως.

απαραδεκτο τα ελτα να χρεωνουν 4 ευρω

qwertyuiop
01-03-16, 22:56
Τελικά σήμα υπήρχε, με στραβωμένο κοντάρι και χωμένο πίσω από μία ελιά. Έπειτα από ενδελεχές περπάτημα κατά μήκος της οδού το βρήκα. :p

Bananas
10-03-16, 12:23
Το έψαξα λίγο και δε βρήκα κάτι επίσημο για αυτό που γράφεις. Το έχεις διαβάσει κάπου;

Ισχύει φίλε μου όσον αφορά τις κλήσεις απο δημοτική αστυνομία (για αυτή την περίπτωση γνωρίζω) μέχρι 300 ευρώ δεν πάνε στην εφορία . Αυτό μου παν στον Δήμο για 3 κλήσεις η μία απο το 1987 και οι αλλες 2 το 1996 . Όλες έχουν την μέγιστη προσαύξηση απο τον νόμο 200 % η μία του 87 παραγράφηκε λόγο του νόμου . Οι άλλες 2 παραγράφονται στο τέλος αυτού του έτους οπότε...... :p

Βέβαια δεν ξέρω αν τώρα υπαρχει κάποιος άλλος νόμος . Επειδή οι κλήσεις αυτές είναι παλιές σε μένα αλλά δεν μου παν ότι ισχύει κάτι διαφορετικό τώρα. Ο υπάλληλος στο δήμο μου πε ότι κλήσεις κάτω απο 300 ευρώ δεν πάνε εφορία (δεν θυμάμαι αν μου πε για το κεφάλαιο ή για το συνολικό πόσο μαζί με τις προσαυξήσεις μέχρι 300 ευρώ) Ρώτα δικηγόρο .

- - - Updated - - -

Αν δεν του έρθει συστημένο ή δεν υπογράψει πουθενά ότι έλαβε γνώση και ο δήμος μέσα σε μια 20ετία δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον του τότε στα 20 χρόνια παραγράφονται και μας χαρτί λένε ότι μας στείλαν 2 φορές αλλά όχι συστημένο και δεν υπάρχει πουθενά απόδειξη ότι ενημερωθήκαμε οπότε η κλήση του 1987 επισήμως και δια στόματος υπάλληλου είσπραξης έχει διαγραφεί (συμβουλεύτηκα και δικηγόρο απο την νομική προστασία που έχω για το αμάξι)

- - - Updated - - -

δεν κακο να το ψαξεις παντως.

απαραδεκτο τα ελτα να χρεωνουν 4 ευρω

Δεν χρεώνουν. Εχω πληρώσει πριν 2 μήνες κλήση για κινητό :p

thourios
10-03-16, 12:24
Δεν νομίζω να πηγαίνεις να ζητάς φορολογική ενημερότητα κάθε 20 χρόνια.
:)

Bananas
10-03-16, 12:25
Δεν νομίζω να πηγαίνεις να ζητάς φορολογική ενημερότητα κάθε 20 χρόνια.
:)

Tι θες να πεις ;

thourios
10-03-16, 12:51
Η κλήση θα πάει στην εφορία και θα την πληρώσει και με προσαύξηση. Αν για κάποιο λόγο δεν πάει δεν θα την πληρώσει.
πάντως είναι δύσκολο κάποιος να μην την πληρώσει και να περάσει στο ντούκου.

Bananas
10-03-16, 13:18
Η κλήση θα πάει στην εφορία και θα την πληρώσει και με προσαύξηση. Αν για κάποιο λόγο δεν πάει δεν θα την πληρώσει.
πάντως είναι δύσκολο κάποιος να μην την πληρώσει και να περάσει στο ντούκου.

Είναι εφιτκό υπο κάποιες συνθήκες. Σε μένα για παράδειγμα είναι ! Ηδη η μία σβήστηκε βάση νόμου .
Απλά εμενα η περίτπωση είναι λίγο διαφορετική. Είναι κλήσεις που αγνόησ εο πατέρας μου και δεν το ξεραμε τόσα χρόνια . Τώρα που το μάθαμε πλέον αργά έχουν φτάσει την μέγιστη προσαύξηση. Πιο πάνω δεν πάει όμως είμαστε στην 20ετία τώρα οπότε πάνε δεν πάνε εφορία που δεν πάνε άλλη προσαύξηση δεν υπάρχει στνη περίπτωση μου .

29gk
10-03-16, 14:45
Δεν χρεώνουν. Εχω πληρώσει πριν 2 μήνες κλήση για κινητό :p

Εμενα παντως τα ΕΛΤΑ Κορυδαλλου, στο γκισε, με χρεωσαν κανονικοτατα 4€ για κληση 20€ ( πληρωσα 10€ εντος του δεκαημερου ) του Δημου Αθηναιων. Επισης, η δικη μου ενημερωση και παλι απο τον Δημο Αθηναιων οπου και ειμαι δημοτης, λεει πως οι κλησεις ή τα παληρωτα τελη κτλ καποια στιγμη πηγαινουν στην εφορια. Χωρις διακριση ποσου. Και φυσικα παντα οχι για "αρχαιες" χρεωσεις οπου ισχυαν ενδεχομενως αλλοι νομοι, αλλα για οτιδηποτε "τρεχον".

Bananas
10-03-16, 16:16
Εμενα παντως τα ΕΛΤΑ Κορυδαλλου, στο γκισε, με χρεωσαν κανονικοτατα 4€ για κληση 20€ ( πληρωσα 10€ εντος του δεκαημερου ) του Δημου Αθηναιων. Επισης, η δικη μου ενημερωση και παλι απο τον Δημο Αθηναιων οπου και ειμαι δημοτης, λεει πως οι κλησεις ή τα παληρωτα τελη κτλ καποια στιγμη πηγαινουν στην εφορια. Χωρις διακριση ποσου. Και φυσικα παντα οχι για "αρχαιες" χρεωσεις οπου ισχυαν ενδεχομενως αλλοι νομοι, αλλα για οτιδηποτε "τρεχον".

Aπλά πλήρωσα κλήση που είχα φάει απο τροχαία και όχι απο δημοτική αστυνομία. Δεν ξέρω αν σε αυτό υπάρχει διαφορά !

29gk
10-03-16, 18:53
To νημα παντως γραφει "Κλήση δημοτικής αστυνομίας" και επισης εγω εαν θες σκαναρω την αποδειξη του ταχυδρομειου. Να συμπληρωσω μονον πως και πριν απο 3 χρονια που πληρωσα και παλι στα ΕΛΤΑ κληση του Δημου Λευκαδας, και παλι υπηρχε χρεωση την οποια ομως δεν θυμαμαι. Εαν θες ομως ψαχνω και σκαναρω και αυτην.

Aias
08-10-16, 16:43
Να επαναφερω ενα παλιο θεμα.Μενω στην περιοχη της πανορμου και οπως οι περισσοτεροι γνωριζεται ειναι δυσκολο το παρκαρισμα.Πανω στο βουνο εκει που δεν παταει σχεδον κανενας παρα μονο οι κατοικοι εχει ενα μικρο παρκακι και εκει 2-3 αμαξια χωρανε να παρκαρουν το αμαξι πατωντας στο πεζοδρομιο να περνανε και τα αμαξια.Με εγραψε η δημοτικη αστυνομια 80 ευρω.Πληρωσα 40.

Το θεμα ειναι ενα .Αρχικα να ερθει εκει να γραψει πανω στο βουνο χωρις κανεναν κεντρικο κοντα μαλλον ηταν καρφωτη.Και ρωταω.Για να εχει καποιος παρκινγκ δεν πρεπει να πληρωνει δημοτικα τελη για αυτο?Μπορω να παω στον δημο και να ζητησω να μαθω τα ενομα παρκινγκ ωστε σε ολα τα αλλα να παρκαρω μπροστα αφου ψαχνουν και στα βουνα να οικονομησουν τα λαμογια? και 2ο για σε αλλους ειναι 20 ή 40 και σε μενα 80?για παρανομο παρκινγκ δεν ειναι ολα?ο,τι θελουν χρεωνουν?

Καποιος ξερει?

δεν περισσευει σε κανεναν ενα μεροκαμματο να τα παρουν αυτοι.

qwertyuiop
09-10-16, 17:05

Αν δε σου περισσεύουν μεροκάματα, μην παρκάρεις παράνομα και εν γνώσει σου.
Αμφισβήτηση προστίμου μπορείς να κάνεις μόνο αν υπάρχει δόκιμος λόγος (απουσία σήματος κλπ).
Πλήρωσέ το ή αγνόησέ το κι άσε τα ψαξίματα για "λαμόγια" και "καρφώματα".

Cyberdemon87
10-10-16, 14:50
Τα ΕΛΤΑ όντως χρεώνουν 4 ευρώ για όποιον αναρωτιέται. Μόλις πλήρωσα κλήση δημοτικής αστυνομίας για παράνομο παρκάρισμα των 80 ευρώ (40 επειδή είμαι μέσα στο 10ημερο).

Manolis_karas
15-10-16, 23:26
...και 2ο για σε αλλους ειναι 20 ή 40 και σε μενα 80?για παρανομο παρκινγκ δεν ειναι ολα?ο,τι θελουν χρεωνουν?
Καποιος ξερει?...
Μήπως η κλήση έγραφε ...και κατάληψη πεζοδρομίου;

dikal
22-10-16, 14:20
Να επαναφερω ενα παλιο θεμα.Μενω στην περιοχη της πανορμου και οπως οι περισσοτεροι γνωριζεται ειναι δυσκολο το παρκαρισμα.Πανω στο βουνο εκει που δεν παταει σχεδον κανενας παρα μονο οι κατοικοι εχει ενα μικρο παρκακι και εκει 2-3 αμαξια χωρανε να παρκαρουν το αμαξι πατωντας στο πεζοδρομιο να περνανε και τα αμαξια.Με εγραψε η δημοτικη αστυνομια 80 ευρω.Πληρωσα 40.

Το θεμα ειναι ενα .Αρχικα να ερθει εκει να γραψει πανω στο βουνο χωρις κανεναν κεντρικο κοντα μαλλον ηταν καρφωτη.Και ρωταω.Για να εχει καποιος παρκινγκ δεν πρεπει να πληρωνει δημοτικα τελη για αυτο?Μπορω να παω στον δημο και να ζητησω να μαθω τα ενομα παρκινγκ ωστε σε ολα τα αλλα να παρκαρω μπροστα αφου ψαχνουν και στα βουνα να οικονομησουν τα λαμογια? και 2ο για σε αλλους ειναι 20 ή 40 και σε μενα 80?για παρανομο παρκινγκ δεν ειναι ολα?ο,τι θελουν χρεωνουν?

Καποιος ξερει?

Κι εγώ χθες βρήκα κλήση, ίσως στο ίδιο σημείο με σένα αν λες για το παρκάκι στη συμβολή Πάγκα και Χατζηκωνσταντή. Παρκάρω στην περιοχή καθημερινά εδώ κι ένα χρόνο, και σε πολλές περιπτώσεις πάνω στο πεζοδρόμιο στο επόμενο τετράγωνο προς Λάμψα. Ποτέ δεν βρήκα κλήση, εκτός από χθες που πρώτη φορά πάρκαρα στο παρκάκι επειδή έσκαβαν τους δρόμους για φυσικό αέριο και δεν υπήρχε πουθενά θέση. Μάλλον για καρφωτή πρόκειται γιατί αν ανέβαινε εκεί η δημοτική αστυνομία θα είχε "πολλή δουλειά". Πάντως οι μόνοι που μπορεί να ενοχλούνται στο σημείο αυτό από τα αυτοκίνητα, είναι κάποιοι φιλόζωοι που ταΐζουν περιστέρια και γάτες στο παρκάκι και το έχουν μετατρέψει σε κόπρο του Αυγεία:evil:. Προσωπικά σιχαίνομαι να περάσω πεζός μέσα από αυτό.

Για το πρόστιμο νομίζω ότι είναι 80 για παράνομο παρκάρισμα και 40 ή 20 αν πρόκειται για περιοχή που πληρώνεις με την ώρα.

qwertyuiop
26-10-16, 02:54
Κι εγώ χθες βρήκα κλήση, ίσως στο ίδιο σημείο με σένα αν λες για το παρκάκι στη συμβολή Πάγκα και Χατζηκωνσταντή. Παρκάρω στην περιοχή καθημερινά εδώ κι ένα χρόνο, και σε πολλές περιπτώσεις πάνω στο πεζοδρόμιο στο επόμενο τετράγωνο προς Λάμψα. Ποτέ δεν βρήκα κλήση, εκτός από χθες που πρώτη φορά πάρκαρα στο παρκάκι επειδή έσκαβαν τους δρόμους για φυσικό αέριο και δεν υπήρχε πουθενά θέση. Μάλλον για καρφωτή πρόκειται γιατί αν ανέβαινε εκεί η δημοτική αστυνομία θα είχε "πολλή δουλειά". Πάντως οι μόνοι που μπορεί να ενοχλούνται στο σημείο αυτό από τα αυτοκίνητα, είναι κάποιοι φιλόζωοι που ταΐζουν περιστέρια και γάτες στο παρκάκι και το έχουν μετατρέψει σε κόπρο του Αυγεία:evil:. Προσωπικά σιχαίνομαι να περάσω πεζός μέσα από αυτό.

Για το πρόστιμο νομίζω ότι είναι 80 για παράνομο παρκάρισμα και 40 ή 20 αν πρόκειται για περιοχή που πληρώνεις με την ώρα.

Ο φίλος μάλλον εννοεί την Πανόρμου στα Δ. Προάστια της Αθήνας.
Εκεί που λες εσύ είναι η γειτονιά μου, και το πρόστιμο είναι 40 για όλες τις παραβάσεις. 80 είναι αν παρκάρεις σε περιοχή για ντόπιους κατοίκους (μπλε διαγράμμιση) και δεν είσαι ντόπιος κάτοικος. Στο παρκάκι αυτό έκανα κούνιες πιτσιρίκι και ήταν πολύ πιο βρώμικο.

klipitiklopos
22-11-16, 00:37
Kαλησπερα, να πω και εγω την αμαρτια μου...
Παρκαρα βιαστικα στην Αμερικης στο κεντρο, και οταν επεστρεψα ειδα την λυπητερη 80 ευρω, αλλα το χειροτερο μου ειχαν παρει και τις πινακιδες!:sorry:
Στην κληση γραφει για 20 μερες η μεχρι να προσκομισω σημειωμα της αρμοδιας υπηρεσιας συγκοινωνιων για καταλληλοτητα του οχηματος.
Τι σημαινει βρε παιδια αυτο; δεν θα εχω αυτοκινητο για 20 μερες, η οταν πληρωσω την κληση τις παιρνω πισω;:(

thourios
22-11-16, 11:22
Kαλησπερα, να πω και εγω την αμαρτια μου...
Παρκαρα βιαστικα στην Αμερικης στο κεντρο, και οταν επεστρεψα ειδα την λυπητερη 80 ευρω, αλλα το χειροτερο μου ειχαν παρει και τις πινακιδες!:sorry:
Στην κληση γραφει για 20 μερες η μεχρι να προσκομισω σημειωμα της αρμοδιας υπηρεσιας συγκοινωνιων για καταλληλοτητα του οχηματος.
Τι σημαινει βρε παιδια αυτο; δεν θα εχω αυτοκινητο για 20 μερες, η οταν πληρωσω την κληση τις παιρνω πισω;:(

Μήπως εννοεί ΚΤΕΟ; άλλο και αυτό. Εμένα μου τις έχουν πάρει έτσι από νόμιμο σημείο. Παλιά με τα παρκόμετρα.
Όσο υπήρχαν παρκόμετρα επιτρεπόταν το παρκάρισμα με πληρωμή.
Αφού όμως απαγορεύθηκαν ή βγήκαν παράνομες από τα δικαστήρια οι εταιρείες που εκμεταλλεύονταν τα παρκόμετρα τότε
άρχισαν να κόβουν κλήσεις και να παίρνουν πινακίδες χωρίς να υπάρχει σήμανση απαγόρευσης.
Όσο πλήρωνες επιτρεπόταν μετά ήταν παράνομο.

Πήγα και διαμαρτυρήθηκα αλλά δεν την γλύτωσα.
Θυμάμαι χαρακτηριστηκά πριν από μένα διαμαρτυρόταν για το ίδιο θέμα ένας δικηγόρος. Συζητάγαμε
έξω από το γραφείο αφού περιμέναμε με την σειρά μας. Σε αυτόν τις επέστρεψαν και έσβησαν
το πρόστιμο. Όταν μετά μπήκα μέσα στο γραφείο λέει ο δικηγόρος. Και ο κύριος ίδια περίπτωση είναι.
Καλά του λέει ο διευθυντής σήκω φύγε και μην ασχολείσαι με τους άλλους. Οπότε την έφαγα. Απλά πλήρωσα
το μισό πρόστιμο δεν θυμάμαι πόσο επειδή πλήρωσα αμέσως. Τις πινακίδες δεν τις πήρα.
Μιλάμε για αλητεία.

Iasonas86
02-10-17, 15:28
Δυστυχώς ένα ακόμα κρούσμα υπέρβασης άκρων ορίων διακριτικής ευχέρειας από τη Δημοτική Αστυνομία της Κοζάνης.
Πήγα επειγόντως σήμερα τον πατέρα μου, υπερήλικα και με αναπηρία 83% στο νοσοκομείο Κοζάνης για περίθαλψη και βγαίνοντας από το νοσοκομείο βρήκα κλήση 200€ και αφηρημένες πινακίδες. Δύο είναι τα πιο εξοργιστικά σημεία: αγνόησαν παντελώς το ταμπελάκι αναπηρίας και είχαν επιλεκτικά βεβαιώσει παράβαση μόνο στο συγκεκριμένο όχημα, από τα 26 οχήματα που ήταν σταθμευμένα στη σειρά.
Μάλλον οι συγκεκριμένοι δημοτικοί αστυνομικοί, κλασικό δείγμα της απαξιοκρατίας και του νεποτισμού στη δημόσια (μη) διοίκηση, εξήντλησαν όλα τα συμπλέγματα κατωτερότητας και τον ρατσισμό τους στο Ι.Χ. επιβατηγό ενός Ατόμου με Ειδικές Ανάγκες.
Να τους χαίρονται οι προϊστάμενοί τους!!
Εύχομαι να αποτελέσουν το φωτεινό παράδειγμα και για άλλους "συναδέλφους" τους! Τέτοια υποδείγματα δράσεως καθ' υπέρβαση των άκρων ορίων της διακριτικής ευχέρειας και κατάχρησης εξουσίας θα πρέπει, νομίζω, να επιβραβεύονται.

sdikr
02-10-17, 15:33
Είχες παρκάρει σε θέση που επιτρεπόταν το παρκάρισμα για άτομα με αναπηρία;

Αν ναι τότε ναι δεν θα έπρεπε να σε γράψουν, αλλά αν εκεί που πάρκαρες δεν επιτρεπόταν το παρκάρισμα τότε κάνανε την δουλεία τους σωστά.

Οχι το ότι και άλλοι παρκάρανε και δεν τους γράψανε δεν μετράει.
Κάτι τέτοια λένε και αυτοί που παρκάρουνε στις ράμπες ή στις θέσεις για ανάπηρους στα σουπερμαρκετ.

Iasonas86
02-10-17, 16:12
Είχες παρκάρει σε θέση που επιτρεπόταν το παρκάρισμα για άτομα με αναπηρία;

Αν ναι τότε ναι δεν θα έπρεπε να σε γράψουν, αλλά αν εκεί που πάρκαρες δεν επιτρεπόταν το παρκάρισμα τότε κάνανε την δουλεία τους σωστά.

Οχι το ότι και άλλοι παρκάρανε και δεν τους γράψανε δεν μετράει.
Κάτι τέτοια λένε και αυτοί που παρκάρουνε στις ράμπες ή στις θέσεις για ανάπηρους στα σουπερμαρκετ.

Είχα παρκάρει στη μία από τις δύο θέσεις που έχει με σήμανση για ΑμΕΑ. Αυτό είναι το εξοργιστικό και εξωφρενικό. Και έχει στο αυτοκίνητο το ταμπελάκι ότι φέρει ΑμΕΑ. Προφανώς ο Δήμος Κοζάνης έχει υιοθετήσει πολιτικής ρατσισμού κατά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Σε λίγο θα αρχίσουν να μαζεύουν ΑμΕΑ για το σύγχρονο Νταχάου του 4ου Ράιχ του Δήμου Κοζάνης.

sdikr
02-10-17, 16:21
Είχα παρκάρει στη μία από τις δύο θέσεις που έχει με σήμανση για ΑμΕΑ. Αυτό είναι το εξοργιστικό και εξωφρενικό. Και έχει στο αυτοκίνητο το ταμπελάκι ότι φέρει ΑμΕΑ. Προφανώς ο Δήμος Κοζάνης έχει υιοθετήσει πολιτικής ρατσισμού κατά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Σε λίγο θα αρχίσουν να μαζεύουν ΑμΕΑ για το σύγχρονο Νταχάου του 4ου Ράιχ του Δήμου Κοζάνης.

Απο την στιγμή που έχεις ταμπελάκι, γιατί δεν πας στον δήμο να την ακυρώσουν την κλήση;

TeoT
10-11-17, 03:13

Ειχες την ειδική μπλε κάρτα στάθμευσης ΑμεΑ που δίνει το υπουργείο μεταφορών η κάποιο δικό σου αυτοκόλητο. Αν είχες την μπλε κάρτα του υπουργείου σε εμφανές σημείο κακώς σε γράψανε, αλλα ακόμη και έτσι πιστεύω αν πήγες/πας στα αρμόδιο γραφειο με την καρτα λογικα θα σβήσει η κλήση.
Και με την ευκαιρία ειναι ΑμεΑ (Ατομα με Αναπηρία) και όχι ΑμΕΑ

nothing
05-05-18, 01:07
Ξεθαβω λιγο το θεμα για να ρωτησω επειδη βρηκα κληση σημερα (δυστυχως το αφησα κατα λαθος σε σημειο κατοικων, ενω νομιζα οτι ηταν αυτο που μετα τις 21.00 επιτρεπεται) 40€ απο δημοτικη αστυνομια Αθηνων. Επειδη δε βλεπω να αναγραφεται καπου σχετικο οτι πληρωνεις το μισο ποσο αν το πληρωσεις μεσα σε 10 μερες, γνωριζετε κατι παραπανω;

Αν ισχυει ακομη, υποψιαζομαι οτι γινεται μονο αν πας στα ΕΛΤΑ και οχι πχ απο e-banking;

qwertyuiop
05-05-18, 11:05
Ξεθαβω λιγο το θεμα για να ρωτησω επειδη βρηκα κληση σημερα (δυστυχως το αφησα κατα λαθος σε σημειο κατοικων, ενω νομιζα οτι ηταν αυτο που μετα τις 21.00 επιτρεπεται) 40€ απο δημοτικη αστυνομια Αθηνων. Επειδη δε βλεπω να αναγραφεται καπου σχετικο οτι πληρωνεις το μισο ποσο αν το πληρωσεις μεσα σε 10 μερες, γνωριζετε κατι παραπανω;

Αν ισχυει ακομη, υποψιαζομαι οτι γινεται μονο αν πας στα ΕΛΤΑ και οχι πχ απο e-banking;

40 είναι η ονομαστική αξία; Θυμάμαι ότι ήταν 80 η στάθμευση στο μπλε!
Αν γράφει διοικητικό πρόστιμο, δεν κόβεται στη μέση, όπως πχ αυτό της κάρτας καυσαερίων που είχα φάει κάποτε.
Στα ΕΛΤΑ έχει προμήθεια 3-4 ευρώ. Πήγαινε στο γραφείο προστίμων του δήμου στην Αγίου Κωνσταντίνου! Δε θα περιμένεις καθόλου (τα ελτα έχουν συνήθως ουρές) και θα σώσεις μία μπύρα - δύο καφέδες.

nothing
05-05-18, 11:21
Διοικητικο γραφει οντως. Ναι 40€ ειναι η ονομαστικη αξια. Δεν εχω το χρονο να τρεχω στο κεντρο και στην περιπτωση που δεν ειναι το μισο, θα το πληρωσω απευθειας με ebanking. Απλα ρωταγα για την περιπτωση να γλυτωσω το μισο ποσο.

OxAp0d0
05-05-18, 14:20

40 είναι η ονομαστική αξία; Θυμάμαι ότι ήταν 80 η στάθμευση στο μπλε!
Αν γράφει διοικητικό πρόστιμο, δεν κόβεται στη μέση, όπως πχ αυτό της κάρτας καυσαερίων που είχα φάει κάποτε.
Στα ΕΛΤΑ έχει προμήθεια 3-4 ευρώ. Πήγαινε στο γραφείο προστίμων του δήμου στην Αγίου Κωνσταντίνου! Δε θα περιμένεις καθόλου (τα ελτα έχουν συνήθως ουρές) και θα σώσεις μία μπύρα - δύο καφέδες.

Επίσης, αν πληρώσεις στα ΕΛΤΑ, υπάρχει περίπτωση να μην αποδώσουν την πληρωμή στο δήμο ποτέ και μετά από 3 χρόνια να δεις την χρέωση στο ΑΦΜ σου από την εφορία. Το έχω πάθει, δυστυχώς.

emeliss
05-05-18, 14:29
Διοικητικο γραφει οντως. Ναι 40€ ειναι η ονομαστικη αξια. Δεν εχω το χρονο να τρεχω στο κεντρο και στην περιπτωση που δεν ειναι το μισο, θα το πληρωσω απευθειας με ebanking. Απλα ρωταγα για την περιπτωση να γλυτωσω το μισο ποσο.
Η έκπτωση 50% αν την πλήρωνες γρήγορα καταργήθηκε.

nothing
05-05-18, 15:55

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες ολους σας!
Οποτε απλα πληρωνω με ebanking και τελειωνω :oneup:

qwertyuiop
05-05-18, 19:37

Έχεις κάποια πηγή επ' αυτού; Καταργήθηκε στα δημοτικά πρόστιμα μόνο, στον Κ.Ο.Κ. μόνο, ή παντού;

@ ADSLgr.com All rights reserved.