Επιστροφή στο Forum : Απορία για τραπεζικό λογαριασμό
Είμαι διαχειριστής της πολυκατοικίας εδώ και ένα χρόνο. Όταν παρέλαβα υπογράψαμε μαζί με τον προηγούμενο διαχειριστή ότι μου παραδίδει το ταμείο με τα μετρητά καθώς και ένα ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό (Alpha bank) που είναι το αποθεματικό της πολυκατοικίας. Όταν κοίταξα το βιβλιάριο, διαπίστωσα ότι είναι στο όνομα δύο συγκατοίκων. Δεδομένου ότι υπήρχαν αρκετά μετρητά και επειδή τις γνωρίζω πολλά χρόνια το άφησα στην άκρη θεωρώντας καλή τη πίστη ότι αν χρειαστεί θα τους ζητήσω και θα μου δώσουν πρόσβαση. Η στιγμή που χρειάστηκε ήρθε και δυστυχώς διαπίστωσα κακοπιστία από τη μεριά της μίας, η οποία έχει την τάση να τριγυρίζει και να ελέγχει τα πάντα και επιμένει να της δώσω το βιβλιάριο να πάει αυτή να βγάλει λεφτά όταν έχει χρόνο όσες φορές και αν αρνήθηκα και είπα να πάμε όλοι μαζί, η δεύτερη είναι απλά πιόνι των χειρισμών της πρώτης. Το ερώτημά μου είναι, αν πάω στην τράπεζα με αποδεικτικά της ταυτότητάς μου και το βιβλίο εσόδων-εξόδων που υπάρχουν οι υπογραφές που ανέφερα πιο πάνω και φαίνεται από τις κινήσεις ότι το βιβλιάριο είναι της πολυκατοικίας θα μου δώσουν πρόσβαση; Το σκέφτομαι να απευθυνθώ σε δικηγόρο αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλω να αποφύγω όσο γίνεται να φτάσω την αντιπαράθεση με την εν λόγω κυρία στα άκρα. Όλες οι γνώμες θα εκτιμηθούν.
Είμαι διαχειριστής της πολυκατοικίας εδώ και ένα χρόνο. Όταν παρέλαβα υπογράψαμε μαζί με τον προηγούμενο διαχειριστή ότι μου παραδίδει το ταμείο με τα μετρητά καθώς και ένα ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό (Alpha bank) που είναι το αποθεματικό της πολυκατοικίας. Όταν κοίταξα το βιβλιάριο, διαπίστωσα ότι είναι στο όνομα δύο συγκατοίκων. Δεδομένου ότι υπήρχαν αρκετά μετρητά και επειδή τις γνωρίζω πολλά χρόνια το άφησα στην άκρη θεωρώντας καλή τη πίστη ότι αν χρειαστεί θα τους ζητήσω και θα μου δώσουν πρόσβαση. Η στιγμή που χρειάστηκε ήρθε και δυστυχώς διαπίστωσα κακοπιστία από τη μεριά της μίας, η οποία έχει την τάση να τριγυρίζει και να ελέγχει τα πάντα και επιμένει να της δώσω το βιβλιάριο να πάει αυτή να βγάλει λεφτά όταν έχει χρόνο όσες φορές και αν αρνήθηκα και είπα να πάμε όλοι μαζί, η δεύτερη είναι απλά πιόνι των χειρισμών της πρώτης. Το ερώτημά μου είναι, αν πάω στην τράπεζα με αποδεικτικά της ταυτότητάς μου και το βιβλίο εσόδων-εξόδων που υπάρχουν οι υπογραφές που ανέφερα πιο πάνω και φαίνεται από τις κινήσεις ότι το βιβλιάριο είναι της πολυκατοικίας θα μου δώσουν πρόσβαση; Το σκέφτομαι να απευθυνθώ σε δικηγόρο αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλω να αποφύγω όσο γίνεται να φτάσω την αντιπαράθεση με την εν λόγω κυρία στα άκρα. Όλες οι γνώμες θα εκτιμηθούν.
H τράπεζα δεν θα δώσει πρόσβαση σε κανένα πέραν των δικαιούχων.
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η δικαιούχος να κάνει προσωπική χρήση του κεφαλαίου και για αυτό να είναι αρνητική. Μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν συναλλαγές και χωρίς το βιβλιάριο.
Στη θέση σου θα συγκαλούσα έκτακτη γενική συνέλευση των ιδιοκτητών και θα τους ενημέρωνα σχετικά. Το λιγότερο που θα ζητούσα θα ήταν αναλυτική κατάσταση κινήσεων από τότε που παρέλαβες, και σε κάθε ανάγκη να ανταποκρίνονται άμεσα. Το σωστό θα ήταν να είναι σε λογαριασμό που να είσα και εσύ δικαιούχος.
Αν δεν έχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα μπορείς και να παραιτηθείς.
Υπόψιν ότι λόγω Capital Controls δεν γίνεται να προστεθεί συνδικαιούχος σε υπάρχοντες λογαριασμούς.
Το μόνο που μπορεί να γίνει (ύστερα από απόφαση ΓΣ) είναι να ανοιχτεί νέος λογαριασμός στο όνομά σου και να μεταφερθούν τα χρήματα από τον προηγούμενο λογαριασμό με την μέθοδο ανάληψης 420 ευρώ την εβδομάδα που θα πρέπει να κάνει η δικαιούχος του λογαριασμού.
Τώρα αν θα είσαι διαχειριστής για 1 χρόνο δεν βλέπω κανένα λόγο για να γίνει όλη αυτή η μανούρα
H μεταφορά μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά ακόμη και στο γκισέ και να μεταφερθεί όλο το ποσό.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Για μένα θέμα κατάχρησης των χρημάτων από οποιονδήποτε δεν τίθεται, εξάλλου και το βιβλιάριο (με τα χίλια ζόρια) το ανανεώσαμε πρόσφατα και δεν υπάρχουν κινήσεις. Το να ανοιχτεί λογαριασμός και να τα μεταφέρουμε, εδώ δεν δέχεται να πάμε μαζί να εκδώσουμε μία κάρτα ανάληψης για να έχω πρόσβαση, θα δεχτεί αυτό; Το μόνο που επαναλαμβάνει είναι δώσε μου το βιβλιάριο να πάω εγώ κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο να σηκώσω λεφτά να σου δώσω, για να ελέγχει την κατάσταση δηλαδή επειδή δεν με εμπιστεύεται και θεωρεί ότι εγώ μπορεί καταχραστώ. Τη λύση της παραίτησης την σκέφτομαι, δηλαδή αν μετά από ένα χρόνο που είμαι λαμβάνω τέτοια κακοπιστία, ποιο το νόημα να συνεχίσω. Από την άλλη όμως, μήπως αυτός είναι ο σκοπός της, να με αναγκάσει να παραιτηθώ για να τα πάρει αυτή; Δεν ξέρω, μάλλον θα ρωτήσω και δικηγόρο. Ευχαριστώ και πάλι.
κανονικά το αποθεματικό της πολυκατοικίας δεν μπαίνει σε τράπεζα ποτέ
θα πρέπει να το αποσύρεται
Ναι και εμένα περίεργο μου φάνηκε όταν το είδα να είναι σε τέτοιο λογαριασμό.
κανονικά το αποθεματικό της πολυκατοικίας δεν μπαίνει σε τράπεζα ποτέ
θα πρέπει να το αποσύρεται
Γιατί τι θα πάθει ;
Σπίτι σου κινδυνεύει από κλοπή και μετά τρέχα να το ξεπληρώνεις και να κλείνεις και τα στόματα των καλοθελητών που θα διαδίδουν ότι ήταν "μούφα κλοπή" και ότι είχες φάει τα χρήματα και γι αυτό το έκανες
Το μόνο που μπορεί να γίνει (ύστερα από απόφαση ΓΣ) είναι να ανοιχτεί νέος λογαριασμός στο όνομά σου και να μεταφερθούν τα χρήματα από τον προηγούμενο λογαριασμό με την μέθοδο ανάληψης 420 ευρώ την εβδομάδα που θα πρέπει να κάνει η δικαιούχος του λογαριασμού.
Τώρα αν θα είσαι διαχειριστής για 1 χρόνο δεν βλέπω κανένα λόγο για να γίνει όλη αυτή η μανούρα
Νομίζω ότι δεν ανοίγουν λογαριασμοί λόγω CC, εκτός συγκεκριμένων λόγων..
Γιατί τι θα πάθει ;
Σπίτι σου κινδυνεύει από κλοπή και μετά τρέχα να το ξεπληρώνεις και να κλείνεις και τα στόματα των καλοθελητών που θα διαδίδουν ότι ήταν "μούφα κλοπή" και ότι είχες φάει τα χρήματα και γι αυτό το έκανες
Ο διαχειριστής όμως αλλάζει κάθε χρόνο περίπου και δεν είναι εύκολο να αλλάζει ο δικαιούχος του λογαριασμού κάθε φορά, ειδικά αυτή την περίοδο..
Νομίζω ότι δεν ανοίγουν λογαριασμοί λόγω CC, εκτός συγκεκριμένων λόγων..
Ναι
Ρε παιδιά δεν χρειάζονται 200 λογαριασμοί.
Ένας σε κάποιο όνομα (το αρχικό) και κάρτα ανάληψης που πάει από διαχειριστή σε διαχειριστή
Ναι και εκει που λες κάτσε να βγάλουμε λεφτά απο το αποθεματικό, βλέπεις οτι στα έχει τραβήξει η εφορία γιατί ο παλιός χρωστούσε.
Ρε παιδιά δεν χρειάζονται 200 λογαριασμοί.
Ένας σε κάποιο όνομα (το αρχικό) και κάρτα ανάληψης που πάει από διαχειριστή σε διαχειριστή
Αυτό πρότεινα και εγώ, η μία από τις δύο δικαιούχους όμως δε συνεργάζεται
Ναι και εκει που λες κάτσε να βγάλουμε λεφτά απο το αποθεματικό, βλέπεις οτι στα έχει τραβήξει η εφορία γιατί ο παλιός χρωστούσε.
Σωστό και αυτό
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
@ ADSLgr.com All rights reserved.