Επιστροφή στο Forum : ΕΝΟΙΚΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΗ
Γεια σας ,θα ηθελα να με διαφωτισετε σε ενα σοβαρο θεμα που αντιμετωπιζω.Νοικιασα ενα σπιτι και μενω με τον φιλο μου τον Φεφρουαριο 2015 .Το σπιτι ειναι πολυ παλια μονοκατοικια σε μη κεντρικο δρομο γειτονες διπλα μας δεν υπαρχουν παρα μονο ενα σπιτι και δεν μας βλεπουν καλα ουτε εμεις τους βλεπουμε.Η κυρια που μας νοικιασε το σπιτι ειναι περιπου 60 χρονων λιγο πιο μπροστα απο το σπιτι βρικσεται το καταστημα της.Το σπιτι ειναι το πατρικο της.εμεναν οι γονεις της οι οποιοι εχουν πεθανει.Οταν συμφωνησαμε να νοικιασουμε το σπιτι με τον φιλο μου εκεινη δεν μας εκανε συμβολαιο λεγοντας οτι επειδη γνωριζει τον φιλο μου και ειμαστε στο ιδιο χωριο υπαρχει εμπιστοσυνη και αλλα τετοια και οτι θελει να αποφυγει την εφορια.Το ρευμα επισης δεν μας ζητησε να το συνδεσουμε εμεις το εκανε εκεινη συνδεση και ειναι στο ονομα του θανοντος πατερα της.Τα ενοικια της καταβαλαμε ολο τον χρονο κανονικα μεχρι προτεινως που δυσκολευτηκαμε και εμεις αρκετα.
Της χρωσταμε 40 ευρω τον Μαρτιο μηνα 100 τον απριλιο και 100 τον μαιο .το συμφωνησθεν ποσο ηταν 100 ευρω τον μην.Σαυτο το σημειο να πω οτι οταν μπηκαμε στο σπιτι της δωσαμε 200 ευρω 100 για την εγγυηση και καλα και 100 ο ενας μηνας.Παντα μας επρηζε με το θεμα της πληρωμης τηλεφωνοντας και ζητωντας χρηματ οτι και καλ εχει αναγκες και τετοια κατι το οποιο το συνεχιζει.Το ρευμα που χρωσταμε εχει φτασει 1020 ευρω επειδη δεν μπορουσαμε να ανταπεξελθουμε βαζαμε εναντι.Πολλες φορες καναμε οικονομια και αλλες φορες δεν ιεχαμε και ουτε εχουμε να φαμε.Και ξαφνικα η εν λογω κυρια παρουσιαζεται λεγοντας μας οτι της εστειλε ενα χαρτι η ΔΕΗ που λεει οτι χρωσταει 2700 ευρω και οτι τα 1000 ειναι το δικο μας ρευμα και τα 1700 ενα προστιμο που δειχνει οτι κλεβανε ρευμα!
Ερχεται ο αντρας της και μας ζηταει να δει το ρολοι επειδη και καλα ειναι ηλεκτρολογος και ξερει απο αυτα ,το κοιταζει και μας λεει οτι ειναι κομμενα καλωδια!!
εμεις ουδεποτε πειραξαμε κατι!Ολη μερα λειπουμε γυριζουμε μονο βραδυ.Οι μονες συσκευες που καιμε ειναι το ψυγειο καμια λαμπα κια οταν μαγειρευουμε κουζινα και θερμοσιφωνα αλλα οχι σε καθερημενη βαση.Η κυρια υατη τωρα μας ζηταει να γινει ρυθμιση στο ρευμα να μην μας το κοψουν και αλλαγη ονοματος στο ονομα του φιλου μου,εμεις υποπτρυομαστε οτι αν γινει αυτο θα μας χρεωσουν εμας και τα 1700 ευρω προστιμο για την κλοπη του ρευματος που ουδεποτε καναμε.Οταν μας το ανεφεραν τους ειπαμε πως ειναι δυνατον να κανουμε κατι τετοιο τι θα κερσιζαμε απο αυτο?και ο ανθρωπος που ερχοταν και εκανε καταμετρηση δεν το εβλεπε τωρα ξαφνικα προεκυψε?Πειετε μου παρακαλω πως να χειριστουμε το θεμα ?Κινδυνευουμε απο κατι?Μπορουν να μας κανουν κατι?
Που παει και μπλεκει ο κοσμος; Ειναι φοβερες οι αυτοκτονικες παρορμυσεις που εχουν τοσοι πολλοι. Και τελικα και απυθμενη η βλακεια και η κουτοπονηρια.
Και αφου τελειωσα με τα ηθικοπλαστικα που δεν θα απασχολησουν και κανενα αλλωστε, μερικες συντομες απαντησεις:
- Ενοικιαση χωρις συμβολαιο δεν ειναι ενοικιαση. Ειναι χρηση, ειναι δουλεια, ειναι χρησικτησια ειναι οτιδηποτε αλλο εκτος απο ενοικιαση. Αν υπηρχε ενα συμβολαιο εστω και με 1€ το μηνα ο ιδιοκτητης θα ηταν κατοχυρωμενος. Το αυτο και ο ενοικιαστης.
- Σε περιπτωση που τα τσουγκρισετε, με τον ενα ή τον αλλο τροπο, και προχωρησετε σε αναφορα στην εφορια, η καλη κυρια ιδιοκτητρια δεν θα πληρωσει απλα προστιμο αλλα το ιδιο της το σκαλπ.
- Η ΔΕΗ για να δωσει παροχη ζητα απαραιτητα συμβολαιο. Ειτε ιδιοκτησιας ειτε ενοικιασης και παντα νομιμα και δηλωμενα στην εφορια. Ετσι το αιτημα για αλλαγη στο ονομα του φιλου σου απλα δεν παιζει ακομα κι αν το δεχτειτε.
- Οτι κι αν γραφει το ρολοι της ΔΕΗ και οτι προστιμο, προσαυξηση ή καταλογισμος εχει προκυψει, υπευθυνος και τελικα εκεινος που θα το πληρωσει ειναι ο ιδιος που το εχει στο ονομα του. Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα βλακειες. Δηλαδη θα πληρωσει η ιδιοκτητρια με οποιον τροπο επιθυμει, την οφειλη και μετα θα μπορει να τα ζητησει απο εσενα. ΕΑΝ φυσικα τα παρει, μιας και αυτο ειναι ενα αλλο ξεχωριστο ζητημα.
Σε ολες τις περιπτωσεις, αρχιστε να αναζητειτε νεα στεγη καθως μαλλον τα περιθωρια στην παρουσα στερεψαν.
Κλασσική περίπτωση νοοτροπίας του Έλληνα, άντε βγάλε άκρη με την ιδιοκτήτρια.
Πρόσφατα νοίκιασα και εγω 1 σπίτι.Η ΔΕΗ αμέσως γυρίστηκε στον όνομα μου και έγινε συμβόλαιο μέσω της εφορίας για 1 χρόνο.
Όταν έληξε το συμβόλαιο ενοικίου , η ιδιοκτήτρια μου πρότεινε να μήν γίνει εκ νέου συμβόλαιο.
Με δική μου απαίτηση της έφοσον ήμουν ευχαρίστημενος με το σπίτι, της είπα εάν δέν γίνει ξανά νέο συμβόλαιο θα φύγω.Φυσικά δέχτηκε και είμαστε και οι 2 μεριές καλλυμένοι σε οτιδήποτε συμβαίνει.
Εύχομαι να βγάλεις άκρη.
Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του μέλους 29gk.
Κλασσική περίπτωση νοοτροπίας του Έλληνα, άντε βγάλε άκρη με την ιδιοκτήτρια.
Πρόσφατα νοίκιασα και εγω 1 σπίτι.Η ΔΕΗ αμέσως γυρίστηκε στον όνομα μου και έγινε συμβόλαιο μέσω της εφορίας για 1 χρόνο.
Όταν έληξε το συμβόλαιο ενοικίου , η ιδιοκτήτρια μου πρότεινε να μήν γίνει εκ νέου συμβόλαιο.
Με δική μου απαίτηση της έφοσον ήμουν ευχαρίστημενος με το σπίτι, της είπα εάν δέν γίνει ξανά νέο συμβόλαιο θα φύγω.Φυσικά δέχτηκε και είμαστε και οι 2 μεριές καλλυμένοι σε οτιδήποτε συμβαίνει.
Εύχομαι να βγάλεις άκρη.
Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του μέλους
Τα συμβολαια ειναι πλεον υποχρεωτικα και για τα δυο μερη, τριετους διαρκειας.
Τα συμβολαια ειναι πλεον υποχρεωτικα και για τα δυο μερη, τριετους διαρκειας.
Το γνωρίζω καθώς το αποδέχτηκα μέσω της εφαρμογής του Taxisnet.
Επείδη ρώτησα εγω ίδιος στην ΔΟΥ της περιοχής μου είπε οτι λιγότερο απο 2 χρόνια δέν μπορεί να γίνει συμβόλαιο ενοικίου κατοικίας.
Που ξερετε οτι τα καλωδια δεν τα πείραξε ο μακαριτης? Γιατι τοσα χρονια που το ποσο ηταν χαμηλό και η δεη μονο μετρούσε και δεν έμπαινε στον κοπο να ανοίξει την χελώνα οποτε δεν εβλεπε την ρευματοκλοπη αλλα την ειδε τωρα που ανοιξε για να κόψει. Το ποσο που ηρθε στην δεη ειναι σε αυτον που ειναι το ρολοι γραμμενο αυτον κυνηγανε να πληρωσει. Αν κανει δηλωση η κυρια οτι το σπιτι το κληρονομησε τοτε γλυτωνετε κατα 90% να πληρωσετε την δεη γυριζει το ρολοι στο ονομα της και μετα σας κανει συμβολαιο και με πιστοποιητικο ηλεκτρολογου παιρνετε το ρολοι στο ονομα σας με μηδεν χρεος.
10% υπαρχει περιπτωση να κινηθει δικαστικα η δεη οπου πρεπει να αποδείξει οτι το σπιτι κατανάλωνε αρα κατοικούταν και με την ρευματοκλοπη σας κυνηγά ασχημα. Αλλα εχω ενα ερωτημα γιατι καπου βρωμάει η ιστορια . Πως ενω ειδε ρευματοκλοπη η δεη το ποσο εφτασε στα 1000 ευρω? 2ον Η δεη εβαλε προστιμο? Και τι ειναι η δεη δικαστηριο? Τεσπα πρωτα κινδυνεύει να παει μεσα η ιδιοκτητρια μετα η Δεη και μετα εσεις.Αν τραβηξει πολυ η ιστορια πληρωστε της τα ενοικια τα 1020 του λογαριασμου και βρειτε ενα αλλο σπιτι
Που ξερετε οτι τα καλωδια δεν τα πείραξε ο μακαριτης? Γιατι τοσα χρονια που το ποσο ηταν χαμηλό και η δεη μονο μετρούσε και δεν έμπαινε στον κοπο να ανοίξει την χελώνα οποτε δεν εβλεπε την ρευματοκλοπη αλλα την ειδε τωρα που ανοιξε για να κόψει. Το ποσο που ηρθε στην δεη ειναι σε αυτον που ειναι το ρολοι γραμμενο αυτον κυνηγανε να πληρωσει. Αν κανει δηλωση η κυρια οτι το σπιτι το κληρονομησε τοτε γλυτωνετε κατα 90% να πληρωσετε την δεη γυριζει το ρολοι στο ονομα της και μετα σας κανει συμβολαιο και με πιστοποιητικο ηλεκτρολογου παιρνετε το ρολοι στο ονομα σας με μηδεν χρεος.
10% υπαρχει περιπτωση να κινηθει δικαστικα η δεη οπου πρεπει να αποδείξει οτι το σπιτι κατανάλωνε αρα κατοικούταν και με την ρευματοκλοπη σας κυνηγά ασχημα. Αλλα εχω ενα ερωτημα γιατι καπου βρωμάει η ιστορια . Πως ενω ειδε ρευματοκλοπη η δεη το ποσο εφτασε στα 1000 ευρω? 2ον Η δεη εβαλε προστιμο? Και τι ειναι η δεη δικαστηριο? Τεσπα πρωτα κινδυνεύει να παει μεσα η ιδιοκτητρια μετα η Δεη και μετα εσεις.Αν τραβηξει πολυ η ιστορια πληρωστε της τα ενοικια τα 1020 του λογαριασμου και βρειτε ενα αλλο σπιτι
Εάν όντως βγεί άκρη πλέον για να υπογραφέι το συμβόλαιο στη εφορία, θα χρειαστεί απαραίτητα ενεργειακό πιστοποιητικό εάν η κατοικία είναι >50 τ.μ.
Προφανώς και χρεώνεται στον εκάστοτε ιδιοκτήτη και οχι ενοικιαστή.
Φοβαμαι π[ως η συζητηση κινδυνευει να παρεκτραπει. Και κυριολεκτω.
Η υποθεση για εμενα ειναι καθαρη και συμπηκνωνεται σε ενα "ο κλεψας του κλεψαντος".
Η "ενοικιαστρια" και ο φιλος της, γνωριζαν μεν την υποχρεωση τους για σωστο συμβολαιο, δηλωση στην εφορια και αναληψη του ρολογιου της ΔΕΗ στο ονομα τους, αλλα για δικους τους, αδιευκρινιστους απο το μηνυμα της φιλης και μαλλον οχι σωστους λογους, επελεξαν να μην κανουν τιποτε απο ολα αυτα. Ταυτοχρονα γνωριζαν και τα δικαιωματα τους. Και αυτα που θα πηγαζαν απο μια κανονικη σε ολα μισθωση αλλα και απο εκεινα "τα αλλα" που εχει καποιος οταν δεν φαινεται να υπογραφει στο παραμικρο.
Η καλη κυρια ιδιοκτητρια παλι, γνωριζε επακριβως ολα τα παραπανω και για δικους της λογους συμφεροντος, βλακωδως ενεργησε οπως ενεργησε. Αρχισε ομως η φαση να χαλαει, τα ενοικια να μην καταβαλλονται, ειτε απο πραγματικη δυσκολια ειτε απο αδιαφορια ειτε ακομα κι απο σκοπιμοτητα ( σε ενα ανωνυμο φορουμ κανεις δεν γνωριζει τον αλλο κι ετσι καλο ειναι να αναφερονται τα παντα ) και θελει με καποιο τροπο και να παρει τα λεφτα που νομιζει οτι της χρωστουν που στην πραγματικοτητα δεν χρωστουν σε αυτην αλλα εμμεσα στην εφορια, και απειλει ακομα βλακωδεστερα με ακομα πιο "ανορθοδοξες" και κουτοπονηρες μεθοδους μπας και εισπραξει ή διωξει τους κακους νοικαρηδες. Περισσοτερο μαλλον για το πρωτο παρα για το δευτερο αλλα αν δει κι αποειδει θα θελησει την εξωση.
Τα ωραια βεβαια και εκεινα που το πιο πιθανο ειναι να μην μαθουμε εμεις οι υπολοιποι ποτε, ειναι τα οσα θα συμβουν οταν τα δυο μερη και κυριως η ηλιθια ιδιοκτητρια, κλιμακωσουν τις επιθετικες ενεργιες και αρχισει η κανονικη συγκρουση.
- - - Updated - - -
Το γνωρίζω καθώς το αποδέχτηκα μέσω της εφαρμογής του Taxisnet.
Επείδη ρώτησα εγω ίδιος στην ΔΟΥ της περιοχής μου είπε οτι λιγότερο απο 2 χρόνια δέν μπορεί να γίνει συμβόλαιο ενοικίου κατοικίας.
Η συνταξη του συμβολαιου μπορει να ειναι οση θελει. Ακομα κι ετος ή κι εξαμηνου αναλογα με την περιπτωση. Η υποχρεωση ομως βασει του προσφατου νομου ειναι τα 3 ετη και δεσμευονται και τα δυο μερη. Ετσι, ακομα κι αν το συμβολαιο που ειχες υπογραψει ηταν ενος ετους, σαν ενοικιαστης ησουν απολυτα καλυμμενος εφοσον τηρουσες τις υποχρεωσεις σου για την πληρη τριετια απο τυχον εξωση ενω και ταυτοχρονα ο ιδιοκτητης σου, γνωριζε πως το ακινητο του ηταν εξασφαλισμενο για το ιδιο διαστημα. Δεν υπηρχε βασικα κανενας λογος για να υπογραψετε νεο συμφωνητικο και εαν αυτο τελικα κανατε μετα το πρωτο ετος, απλα το δευτερο ισχυει και παλι για μια τριετια. Το συνολο δηλαδη 4 τα ετη.
Σε κάθε περίπτωση καλά να πάθει η ιδιοκτήτρια
η κουτοπονηριά πληρώνεται
για να γλυτώσει την εφορία σε ένα χαμηλότατο ενοίκιο (ένας θεός ξέρει τι σαπάκι θα είναι αυτό το σπίτι) επέλεξε να μην κάνει συμβόλαιο κι ακόμα χειρότερα να αφήσει τη ΔΕΗ στο όνομα της
Ειδικά το τελευταίο είναι σαν να δίνεις στον νοικάρη το καρνέ των επιταγών σου ή το pin της κάρτας αναλήψεων σου
anonymos1982
14-06-16, 12:43
Εάν όντως βγεί άκρη πλέον για να υπογραφέι το συμβόλαιο στη εφορία, θα χρειαστεί απαραίτητα ενεργειακό πιστοποιητικό εάν η κατοικία είναι >50 τ.μ.
Προφανώς και χρεώνεται στον εκάστοτε ιδιοκτήτη και οχι ενοικιαστή.
Άλλαξε αυτό, σε όλες τις μισθώσεις είναι απαραίτητο το ενεργειακό πιστοποιητικό.
Και στην περιοχή μου το πρόβλημα είναι ευρύτατο, σε ένα μεγάλο μέρος της περιοχής τα ακίνητα είναι αυθαίρετα, κάτι που σημαίνει ότι χωρίς τακτοποίηση δεν μπορούν να βγάλουν ενεργειακό πιστοποιητικό. Όταν έψαχνα σπίτι σε όλα τα σπίτια που κοίταζα και μ' άρεσαν δεν ήθελαν ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Επειδή έπρεπε να μείνω κάπου έχουμε υπογράψει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό και μάλιστα ο ιδιοκτήτης (κι εγώ) δηλώνουμε κανονικά τα ποσά του ενοικίου στην εφορία;
Είμαστε τυπικοί; Όχι, αλλά από την άλλη αυτός που ενοικιάζει πολλές φορές δεν έχει την ίδια δυνατότητα να διαπραγματευτεί.
Λοιπον διαβασα ολων τις απαντησεις σας και πρωτα απολα να σας ευχαριστησω γιαυτο .Να ενημερωσω οτι δεν το κυνηγησαμε να κανουμε συμβολαιο γιατι η κυρια ηταν γνωστη και μονη της μας το προτεινε δεν σκεφτηκαμε κουτοπονηρα σε καμια περιπτωση και τα ενοικια της τα καταβαλαμε κανονικα .Σημερα μαλιστα της δωσαμε και χρηματα για το ενοικιο και τελικα της χρωσταμε αλλα 180 συνολο συν το ρευμα.Αλλα το ζητημα σε ολο αυτο ειναι το ρευμα που εμεις δεν εχουμε καμια ανμιξη και αυτο που μας κανει εντυπωση ειναι πως η ΔΕΗ εστειλε χαρτι με προστιμο 1700 ευρω και πως προεκυψε αυτο ξαφνικα.Σημερα που μιλησα μαζι της μου ειπε αν δεχομαστε να γινει στο ονομα καποιου απο εμας ο ΄λογαριασμος της δεη φυσικα της λεω ηταν κατι που απο την αρχη μπορουσε να γινει αλλα αυτη μας ειπε οτι επειδη ηταν και ειναι στο ονομα του πατερα της την βολευε να παραμεινει ετσι!!Δεν ξερω για ποιο λογο !!Και σημερα ειπε οτι πολυ πιθανο να κανει τον λογαριασμο στο ονομα της και να περασει και το χρεος των 1000 ευρω που της χρωσταμε σε ρευμα και να μπει σε 36 δοσεις ρυθμιση να πληρωνουμε 28 ευρω τον μηνα κατι που της το ζητησαμε εδω και μηνες να γινει αλλα δεν το εκανε ο λογος αγνωστος.Αν κανουμε μια πιθανη καταγγελια στην εφορια λογω του οτι εγω εχω καρτα ανεργιας και ζητησω τα ενοικια βαση νομο που δικαιουμαι την πατησε κανονικα ετσι που ειπε καποιος φιλος βεβαια σε καμια περιπτωση δεν θα θελα να το κανω αυτο αλλα αν συνεχιζει να μας τα πρηζει θα μας αναγκασει να φτασουμε εκει γιατι δικαιουμασταν επιδοτηση ενοικιου τουλαχιστον εγω με την ανεργια .θα μου πειτε τωρα γιατι δεν το εκανα γιατι οταν νοικιασαμε το σπιτι δουλευα ακομα και γιατι δνε ηθελε συμβολαιο η κυρια.Υπαρχει περιπτωση να μας βλαψει με καποιο τροπο?Δηλαδη να κανει τωρα συμβολαιο και να δηλωσει οτι εμεις ειχαμε νοικιασει το σπιτι πριν 1 χρονο ? δεν νομιζω να την συμφερει γιατι θα παει για φοροδιαφυγη σωστα?Συγνωμη που ρωταω τοσα πολλα αλλα ειμαι ασχετη επιτου θεματος!
- - - Updated - - -
''Που ξερετε οτι τα καλωδια δεν τα πείραξε ο μακαριτης? Γιατι τοσα χρονια που το ποσο ηταν χαμηλό και η δεη μονο μετρούσε και δεν έμπαινε στον κοπο να ανοίξει την χελώνα οποτε δεν εβλεπε την ρευματοκλοπη αλλα την ειδε τωρα που ανοιξε για να κόψει. Το ποσο που ηρθε στην δεη ειναι σε αυτον που ειναι το ρολοι γραμμενο αυτον κυνηγανε να πληρωσει. Αν κανει δηλωση η κυρια οτι το σπιτι το κληρονομησε τοτε γλυτωνετε κατα 90% να πληρωσετε την δεη γυριζει το ρολοι στο ονομα της και μετα σας κανει συμβολαιο και με πιστοποιητικο ηλεκτρολογου παιρνετε το ρολοι στο ονομα σας με μηδεν χρεος.''
φιλε serf 2 θελω να σε ρωτησω δηλαδη αν το γυρισει στο ονομα της το πσοο των χιλιων ευρω αλλα και του προστιμου δνε το πληρωνει κανεις ?δηλαδη περναει στον πατερα της που σε αυτον ειναι αυτη την στιγμη ο λογαρισμος?
- - - Updated - - -
κατι ακομα επειδη καποιος ανεφερε οτι ισως και εσκεμμενα να μην πληρωσαμε τα ενοικια και το λογαριαμσο αγαπητε φιλε δνε ειχαμε καμια κακη προθεση να κλεψουμε δεν ειμαστε απατεωνες ουτε κλεφτες να ζησουμε αξιοπρεπως προσπαθουμε δυο νεα παιδια που προσπαθουν να φτιαξουν το σπιτικο τους ειμαστε και παλευουμε με νυχια και με δοντια να κρατηθουμε σε εαυτην ζωη.ΔΥσκολευομαστε αρκετα αλλα δεν αφηνουμε εστι την εν λογω κυρια σημερα της ξαναδωσαμε χρηματα για τα χρωστουμενα οποτε μειωσαμε το χρεος και φυσικα θα πληρωσουμε και τα υπολοιπα.Αλλα αυτο το σπιτι απο την αρχη που μπηκαμε ειχε πολλα προβληματα νταβανι με κοντρα πλακε ξυλο και απο πανω με τσιγκια τρυπια που ετσαζε και σαπισε το ξυλο στο δωματιο της κουζινας ολα αυτα με αποτλεσμα με την πρωτη βροχη να σταζει επανω στον παγκο ζητησαμε να το φτιαξει και δνε δεχτηκε το φτιαξαμε εμεις λλα της ζητησαμε να μην πληρωσουμε ενα ενοικιο κια τα χρηματα αυτα να τα δωσουμε στα υλικαι για επιδιορθωση οπως και εγινε.εξολοθρευσαμε εν ασωρο ποντικια που καννα επιδρομη σε ολο το σπιτι.ειναι πολυ παλιο κια γενικα οι πριζες εχουν θεμα μας καψανε τηλεοραση και υπολογιστη ευτυχως εχουμε καλους φιλους και μας δωρισαν .οι δυσκολιες πολλες παιδι αλλα εμεις δνε το βαζουμε κατω να ζησουμε αξιοπρεπως θελουμε αλλα οχι να μας πουνε και κλεφτες !!!!και να προσπαθουν να βγαλουν εις βαρος μας λεφτα.ειναι δυνατον να βαλει η δεη προστιμο και να στειλει χαρτι εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο!!Απλα θελω να μου πειτε βρε παιδια επειδη δεν σκοπευουμε να φυγουμε απο εκει αμεσα πιστευετε οτι μπορουν να μας βλαψουν με καποιο τροπο?να παμε σε καμποιο δικηγορο?τι να κανουμε?ενας φιλος ειπε πως αν κανουμε μια καταγγελια στην εφορια τους γονατισαμε ,δεν θελουμε να φτασουμε ως εκει αλλα αν συνεχισουν τις χαζες κινησεις θα αναγκαστουμε.
H ΔΕΗ δεν μπορει σε καμια περιπτωση να γυρισει σε εσας απο τη στιγμη που δεν εχετε συμβολαιο. Η ιδιοκτητρια-κληρονομος φυσικα και μπορει να το περασει στο ονομα της και για την ακριβεια το σωστο και το τυπικο ειναι ακριβως αυτο. Μια καλη ιδεα θα ειναι να της πειτε πως δεχεστε να γινει σε δικο σας ονομα η παροχη της ΔΕΗ για να δειτε τι ακριβως θα κανει. Βασικα επαναλαμβανω ειναι απολυτως αδυνατο κατι τετοιο χωρις συμβολαιο ενοικιασης.
Δεν μπορει να παρουσιασει κανενα συμβολαιο ετεροχρονισμενα, απο τη στιγμη που δεν θα υπαρχει καμια υπογραφη ενοικιαστη σε κατι τετοιο. Εαν το κανει ( τιποτε δεν ειναι απιθανο με την βλακεια που τη δερνει ) η φαση θα παει αλλου. Σε καταστασεις πλαστογραφιας, απατης κτλ.
Η ΔΕΗ λετε εστειλε χαρτι με προστιμο 1700€. Το ειδατε αυτο το χαρτι ή προκειται για λεγομενα της ιδιοκτητριας; Κι αν το ειδατε για ποιο ακριβως λογο βαζει προστιμο;
Αν κανετε αναφορα στην εφορια πως νοικιαζετε το σπιτι και πληρωνετε ενοικια χωρις συμβολαιο και δηλωση, το πιθανοτερο ειναι να ψαξετε εσεις για νεο σπιτι ενω το σιγουρο ειναι οτι η ιδιοκτητρια θα βρει τεραστιο μπελα. Αναλογο και με το ποσο που θα δηλωσετε οτι πληρωνετε για ενοικια οπως και για το διαστημα που ενοικιαζετε το ακινητο. Βεβαια θα υπαρξουν ενδεχομενως και αλλες περιπλοκες αν υπαρχει αναμεσα σας καποιου ειδους χαρτι, εστω και της μορφης του ιδιωτικου συμφωνητικου. Εαν δεν υπαρχει ομως τιποτα, απλα και να σταματησετε εντελως τις πληρωμες, θα πρεπει η ιδιοκτητρια να κανει καταγγελια για καταληψη στο ακινητο μπας και σας βγαλει απο αυτο. Οχι βεβαια αυτοματα καθως η υποθεση θα πρεπει να παει δικαστικα οπου και θα κληθει να αποδειξει .....τις παρανομιες της. Εν ολιγοις την εχει πατησει γενικως και εχει καθε συμφερον να σας εχει με το καλο μπας και ειτε συνεχιστει η παρουσα κατασταση ειτε να φυγετε και να παρει το ακινητο της καλυπτοντας την παρανομια της. Για χρηματα οσο και να χτυπιεται μπορειτε ανετα να μην δεχτειτε τιποτα απολυτως.
Ειδα και το συμπληρωμα για την κακη κατασταση του σπιτιου και τα ηλεκτρικα οπως και τα αλλα προβληματα. Δεν γνωριζετε λοιπον, οτι σε περιπτωση που το σπιτι παρει μια φωτια ή γινει μια κλοπη ή καποιο αλλο ατυχημα και επεμβει μια κρατικη υπηρεσια, το πρωτο που θα ζητηθει ειναι το συμβολαιο. Το οποιο συμβολαιο και εχει υποχρεωσεις ασφαλειας, υγειονομικης προβλεψης κτλ. Εαν λοιπον αυτο δεν υπαρχει, η περιπτωση θα παει αυτοματα στον εισαγγελεα για τον ιδιοκτητη, ποινικο δηλαδη, ενω για τους ενοικιαστες εαν δεν ζητηθουν ευθυνες και απο αυτους, θα εχουν ενδεχομενως δυνατοτητες αξιωσης αποζημιωσης απο τον ιδιοκτητη και παλι. Αυτα φυσικα ενας δικηγορος θα τα εξηγησει καλυτερα.
Δεν ξεκινησατε παντως καλα τη νεα σας ζωη. Το οικονομικο ειναι το μεν το πρωτο και το τελευταιο αλλα η ζωη δεν μετριεται κι ουτε και ζυγιζεται με χρηματα. Φανταστειτε δηλαδη μια πυρκαια σε ενα σπιτι κακης καταστασης που θα προκληθει απο κακα ηλεκτρικα και ποντικια. Την ωρα που εσεις θα ειστε μεσα !!!!
H ΔΕΗ δεν μπορει σε καμια περιπτωση να γυρισει σε εσας απο τη στιγμη που δεν εχετε συμβολαιο. Η ιδιοκτητρια-κληρονομος φυσικα και μπορει να το περασει στο ονομα της και για την ακριβεια το σωστο και το τυπικο ειναι ακριβως αυτο. Μια καλη ιδεα θα ειναι να της πειτε πως δεχεστε να γινει σε δικο σας ονομα η παροχη της ΔΕΗ για να δειτε τι ακριβως θα κανει. Βασικα επαναλαμβανω ειναι απολυτως αδυνατο κατι τετοιο χωρις συμβολαιο ενοικιασης.
Δεν μπορει να παρουσιασει κανενα συμβολαιο ετεροχρονισμενα, απο τη στιγμη που δεν θα υπαρχει καμια υπογραφη ενοικιαστη σε κατι τετοιο. Εαν το κανει ( τιποτε δεν ειναι απιθανο με την βλακεια που τη δερνει ) η φαση θα παει αλλου. Σε καταστασεις πλαστογραφιας, απατης κτλ.
Η ΔΕΗ λετε εστειλε χαρτι με προστιμο 1700€. Το ειδατε αυτο το χαρτι ή προκειται για λεγομενα της ιδιοκτητριας; Κι αν το ειδατε για ποιο ακριβως λογο βαζει προστιμο;
Αν κανετε αναφορα στην εφορια πως νοικιαζετε το σπιτι και πληρωνετε ενοικια χωρις συμβολαιο και δηλωση, το πιθανοτερο ειναι να ψαξετε εσεις για νεο σπιτι ενω το σιγουρο ειναι οτι η ιδιοκτητρια θα βρει τεραστιο μπελα. Αναλογο και με το ποσο που θα δηλωσετε οτι πληρωνετε για ενοικια οπως και για το διαστημα που ενοικιαζετε το ακινητο. Βεβαια θα υπαρξουν ενδεχομενως και αλλες περιπλοκες αν υπαρχει αναμεσα σας καποιου ειδους χαρτι, εστω και της μορφης του ιδιωτικου συμφωνητικου. Εαν δεν υπαρχει ομως τιποτα, απλα και να σταματησετε εντελως τις πληρωμες, θα πρεπει η ιδιοκτητρια να κανει καταγγελια για καταληψη στο ακινητο μπας και σας βγαλει απο αυτο. Οχι βεβαια αυτοματα καθως η υποθεση θα πρεπει να παει δικαστικα οπου και θα κληθει να αποδειξει .....τις παρανομιες της. Εν ολιγοις την εχει πατησει γενικως και εχει καθε συμφερον να σας εχει με το καλο μπας και ειτε συνεχιστει η παρουσα κατασταση ειτε να φυγετε και να παρει το ακινητο της καλυπτοντας την παρανομια της. Για χρηματα οσο και να χτυπιεται μπορειτε ανετα να μην δεχτειτε τιποτα απολυτως.
Ειδα και το συμπληρωμα για την κακη κατασταση του σπιτιου και τα ηλεκτρικα οπως και τα αλλα προβληματα. Δεν γνωριζετε λοιπον, οτι σε περιπτωση που το σπιτι παρει μια φωτια ή γινει μια κλοπη ή καποιο αλλο ατυχημα και επεμβει μια κρατικη υπηρεσια, το πρωτο που θα ζητηθει ειναι το συμβολαιο. Το οποιο συμβολαιο και εχει υποχρεωσεις ασφαλειας, υγειονομικης προβλεψης κτλ. Εαν λοιπον αυτο δεν υπαρχει, η περιπτωση θα παει αυτοματα στον εισαγγελεα για τον ιδιοκτητη, ποινικο δηλαδη, ενω για τους ενοικιαστες εαν δεν ζητηθουν ευθυνες και απο αυτους, θα εχουν ενδεχομενως δυνατοτητες αξιωσης αποζημιωσης απο τον ιδιοκτητη και παλι. Αυτα φυσικα ενας δικηγορος θα τα εξηγησει καλυτερα.
Δεν ξεκινησατε παντως καλα τη νεα σας ζωη. Το οικονομικο ειναι το μεν το πρωτο και το τελευταιο αλλα η ζωη δεν μετριεται κι ουτε και ζυγιζεται με χρηματα. Φανταστειτε δηλαδη μια πυρκαια σε ενα σπιτι κακης καταστασης που θα προκληθει απο κακα ηλεκτρικα και ποντικια. Την ωρα που εσεις θα ειστε μεσα !!!!
Σας ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σας και τον κοπο που κανατε να μου απαντησετε σε ολα μου τα ερωτηματα ειλικρινα σας ευχαριστω απο καρδιας.Με ανακουφισατε πληρως με αυατ που μου ειπατε οτι δεν κθνδευνευουμε απλα αποτι καταλαβα τα κανει αυτα η ιδιοκτηκτρια γιατι φοβηθηκε οτι θα την αφησουεμ απληρωτη.Οσο για το ρευμα δε νομιζω οτι την καιει και τοσο σημερ ατην ειδα πολυ χαλαρη και σκεφτηκα κατι που διαβσα καπου στο ιντερνετ απο καποιον που ελεγε οτι ειχε λογαριασμο δεη στο ονομα του πατερα του και χρωσταγε πεθαινοντας ο πατερας του εκανα αλλαγη στο ονομα του με ενα συνδεση και το χρεος περασε στον θανοντα που ακομα ψαχνουν .Τι θελω να πω πως ισως το ιδιο αν σκεφτηκε και αυτη μιας και ο λογαριαμσος της Δεη ειναι στο ονομα του θανοντος πατερα της οποτε και στο δικο της ονομα να κανει αλλαγη θα ανοιξει νεος λογαρισμος αρα ....το πλαιο χρεος με το ρευμα των 1000 ευρω θα χαθεο !εμας τοτε γιατι μας ζηταει να το κανει ρυθμιση αφου κατι τετιοι δεν μπορει να γινεισ την παρουσα?για να παρει και αλλα λεφτα απο εμας?σημερα της ειπα οτι δεχομσατε να γινει αλλαγη στο ονομα μας και τοτε μου τα γυρισε λεγοντας κατσε να δουμε ισψς το κανω στο ονομα μου γιατι μπορει να μην γινεται στο δικο σας και σας πειραζει να γινει σε εμενα?θα πληρωνεται ομως κανονικα τις δοσεις καθε μηνα ε?? με ρωτησε φυσικα της ειπα αλλα κατι τετοιο τωρα που το σκεφτομαι δεν υφισταται.κανω λαθος?
anonymos1982
15-06-16, 09:12
Μπορεί λογικά, θα μπορούσε να κάνει ένα ηλεκτρονικό μισθωτήριο, να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικο καιθα βγει εκπρόθεσμο μεν (με 100 ευρώ πρόστιμο) αλλά αν το αποδεχτούν θα έχει κανονική ισχύ.
Ακόμα και για το ενοίκιο που δεν δήλωσε μια τροποποιητική δήλωση στην εφορία (με άλλα 100 ευρώ πρόστιμο) συν το φόρο που θα της αναλογεί, αρκεί να γίνει η τροποποιητική πριν την πιάσουν :-)
Βέβαια οι ενοικιαστές δεν έχουν κανένα συμφέρον να αποδεχτούν το μισθωτήριο.
Μπορεί λογικά, θα μπορούσε να κάνει ένα ηλεκτρονικό μισθωτήριο, να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικο καιθα βγει εκπρόθεσμο μεν (με 100 ευρώ πρόστιμο) αλλά αν το αποδεχτούν θα έχει κανονική ισχύ.
Ακόμα και για το ενοίκιο που δεν δήλωσε μια τροποποιητική δήλωση στην εφορία (με άλλα 100 ευρώ πρόστιμο) συν το φόρο που θα της αναλογεί, αρκεί να γίνει η τροποποιητική πριν την πιάσουν :-)
Βέβαια οι ενοικιαστές δεν έχουν κανένα συμφέρον να αποδεχτούν το μισθωτήριο.
Απατη λεγεται αυτο. Περιγραφεις δηλαδη κατι που θα μπορουσε να κανει ο καθενας και να ζητα απο τον οποιοδηποτε αγνωστο του ή σχετικα γνωστο του οτι και οσα θελει. Το συμβολαιο κανονικα ειναι σε χαρτι, υπογραφεται κανονικα και απο τα δυο μερη και με τα πληρη στοιχεια τους και στη συνεχεια αυτο δηλωνεται στο TAXIS και προσκομιζεται στην ΔΕΗ, τον ΟΤΕ ή και οπου χρειαστει και ζητηθει. ΠΧ σε μια διαφορα ενοικιαστη-ιδιοκτητη στο δικαστηριο, σε μια πυρκαια στο ανακριτικο της Πυροσβεστικης, σε μια παρανομη ενεργεια του ενοικιαστη που μενει στο οικημα στην Αστυνομια. Ετσι εαν εγω κανω ενα μισθωτηριο και ισχυριστω οτι εσυ εισαι ο ενοικιαστης μου, πολυ φυσικα εσυ θα ζητησεις να δεις την υπογραφη σου. Οταν αυτη βεβαια δεν θα υπαρχει πουθενα, η υποθεση παει αλλου.
Οσο για το ετεροχρονισμενο συμβολαιο με τροποποιητικη δηλωση, ειδικα οταν γινει αναφορα στην εφορια, το προστιμο στον ιδιοκτητη δεν θα περιοριστει σε 100€.
@FRAOULA,
για αυτο σας γραφω οτι δεν ξεκινησατε καλα τη νεα σας ζωη. Οταν δηλαδη δεν υπαρχει συμβολαιο και ετσι και συγκεκριμενες και γραπτες υποχρεωσεις και δικαιωματα, τετοια "περιεργα" και αλλα που μονον ευτραπελα δεν ειναι, θα παρουσιαζονται. Θα σας ζηταει οτι θελει, θα της δινετε οτι κι αν θελετε και πιαστο αυγο και κουρεψτε το. Ησυχια στο σπιτι σας δεν θα εχετε ποτε.
Απατη λεγεται αυτο. Περιγραφεις δηλαδη κατι που θα μπορουσε να κανει ο καθενας και να ζητα απο τον οποιοδηποτε αγνωστο του ή σχετικα γνωστο του οτι και οσα θελει. Το συμβολαιο κανονικα ειναι σε χαρτι, υπογραφεται κανονικα και απο τα δυο μερη και με τα πληρη στοιχεια τους και στη συνεχεια αυτο δηλωνεται στο TAXIS και προσκομιζεται στην ΔΕΗ, τον ΟΤΕ ή και οπου χρειαστει και ζητηθει. ΠΧ σε μια διαφορα ενοικιαστη-ιδιοκτητη στο δικαστηριο, σε μια πυρκαια στο ανακριτικο της Πυροσβεστικης, σε μια παρανομη ενεργεια του ενοικιαστη που μενει στο οικημα στην Αστυνομια. Ετσι εαν εγω κανω ενα μισθωτηριο και ισχυριστω οτι εσυ εισαι ο ενοικιαστης μου, πολυ φυσικα εσυ θα ζητησεις να δεις την υπογραφη σου. Οταν αυτη βεβαια δεν θα υπαρχει πουθενα, η υποθεση παει αλλου.
Οσο για το ετεροχρονισμενο συμβολαιο με τροποποιητικη δηλωση, ειδικα οταν γινει αναφορα στην εφορια, το προστιμο στον ιδιοκτητη δεν θα περιοριστει σε 100€.
@FRAOULA,
για αυτο σας γραφω οτι δεν ξεκινησατε καλα τη νεα σας ζωη. Οταν δηλαδη δεν υπαρχει συμβολαιο και ετσι και συγκεκριμενες και γραπτες υποχρεωσεις και δικαιωματα, τετοια "περιεργα" και αλλα που μονον ευτραπελα δεν ειναι, θα παρουσιαζονται. Θα σας ζηταει οτι θελει, θα της δινετε οτι κι αν θελετε και πιαστο αυγο και κουρεψτε το. Ησυχια στο σπιτι σας δεν θα εχετε ποτε.
Με βαση ολα αυτα τα γεγονοτα αποφασισαμε να μην μεινουμε αλλο σε αυτο το σπιτι θα παμε να νοικιασουμε αλλο με κανονικο συμοβλιαο και δεη στο ονομα μας να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο οσο για χρηματα θα παρουμε δανεικα.Σε μια εβδομαδα το πολυ θα εχουμε φυγει αλλα οι ανθρωποι αυτοι ειναι απαραδεκτοι σημερα πρωι πρωι ηρθαν σπιτι και ξυνπνησαν τον φιλο μου του ειπαν οτι σωνει και καλα αυτος εκανε την παραβαση και οτι οφειλει να αντικαταστησει την ζημια πριν ερθει η δεη και το ελεξγχει!!Οτι να ναι δηλαδη την μια μας λενε αλλα και την αλλη αλλα παλι.Ρωτησα δικηγορο κια μου ειπε οτι εφοσον δεν ηρθε η ιδια η δεη να ξηλωσει το κουτι να το παρει για αναλυση αποκλειεται να τους επεβαλε προστιμο μπορει να τους εκανε συσταση στελνοντας τους χαρτι οτι διορθωστε την ζημια αλλιως θα σας επιβληθει αυτο το προστιμο.Και η δικηγορος μου ειπε να μην κανουμε τιποτα απλα να ζητησουμε να δουμε το χαρτι.Απο νομικης πλευρας αλλα και απο καθε αποψη δεν μπορει να αποδειξει ουτε να ριξει σε εμνας μεριδιο ευθυνης οτι κλεψαμε ρευμα,Συμβολαιο δεν υπαρχει τα χρηματα τα επαιρναν μαυρα οποτε....το να κανει εκπροθεσμο συμβολιαο που καποιος ειπε πιο πανω δεν μπορει με τι στοιχεια????ουτε τα δικα μου ουτε του φιλου μου εχει και χωρις τις υπογραφες μας?????ηλεκτρονικα δεν υφισταται χωρις υπογραφη!!αυτα ολα πιθανον τα γνωριζουν και γιαυτο φαγωθηκαν μηπως και μας κανουν να φυγουεμ απο το σπιτι αυτο διαπιστωσαμε!!!
anonymos1982
15-06-16, 11:17
Δεν είναι καθόλου απάτη, η εφορία (για να μείνουμε στο θέμα μας) αναγνωρίζει και γραπτές και προφορικές συμφωνίες. Υπάρχει προθεσμία ενός μηνός για να δηλωθεί ένα μισθωτήριο ηλεκτρονικά και από κει και πέρα υπάρχει το πρόστιμο του εκπρόθεσμου. Αν ο κάτοχος του ακινήτου υποβάλλει εκπρόθεσμη δήλωση και ο νοικάρης κάνει αποδοχή του μισθώματος θα έχουμε την ορθή δήλωση της πραγματικής κατάστασης.
Στην συνέχεια με το μισθωτήριο θα πάει στην εφορία και θα δηλώσει τα ποσά που ως τώρα (κακώς δεν είχε δηλώσει) και θα απεικονιστεί και εδώ η πραγματική κατάσταση με το ανάλογο πρόστιμο των 100 ευρώ και τις προσαυξήσεις που αναλογούν στον φόρο για τους μήνες που είναι εκπρόθεσμο. Εσύ σε τι πρόστιμα αναφέρεσαι στην εφορία; Έχεις κάποιο συγκεκριμένο υπόψη;
Δεν είναι καθόλου απάτη, η εφορία (για να μείνουμε στο θέμα μας) αναγνωρίζει και γραπτές και προφορικές συμφωνίες. Υπάρχει προθεσμία ενός μηνός για να δηλωθεί ένα μισθωτήριο ηλεκτρονικά και από κει και πέρα υπάρχει το πρόστιμο του εκπρόθεσμου. Αν ο κάτοχος του ακινήτου υποβάλλει εκπρόθεσμη δήλωση και ο νοικάρης κάνει αποδοχή του μισθώματος θα έχουμε την ορθή δήλωση της πραγματικής κατάστασης.
Στην συνέχεια με το μισθωτήριο θα πάει στην εφορία και θα δηλώσει τα ποσά που ως τώρα (κακώς δεν είχε δηλώσει) και θα απεικονιστεί και εδώ η πραγματική κατάσταση με το ανάλογο πρόστιμο των 100 ευρώ και τις προσαυξήσεις που αναλογούν στον φόρο για τους μήνες που είναι εκπρόθεσμο. Εσύ σε τι πρόστιμα αναφέρεσαι στην εφορία; Έχεις κάποιο συγκεκριμένο υπόψη;
Συμφωνώ, επίσης να πούμε ότι δεν τίθεται θέμα εκπρόθεσμης δήλωσης των μισθωμάτων γιατί η μίσθωση άρχισε το 2015, έχει μέχρι τη λήξη των φετινών δηλώσεων προθεσμία.
Ακόμα και να υπήρχε θέμα (αν ας πούμε συνεχιζόταν για χρόνια η ιστορία) στη χειρότερη περίπτωση, το πρόστιμο είναι 100% του φόρου που απέφυγε, δηλαδή 1200*13% (υποθέτω ότι δεν έχει συνολικά πάνω από 12000€ ενοίκια) = 156 συν 156 ο φόρος συν προσαυξήσεις περίπου 15 ευρώ, σύνολο ~330 ευρώ το έτος. Δεν θα της πάρει και το σπίτι η εφορία, is my point.
anonymos1982
15-06-16, 13:21
Συμφωνώ, επίσης να πούμε ότι δεν τίθεται θέμα εκπρόθεσμης δήλωσης των μισθωμάτων γιατί η μίσθωση άρχισε το 2015, έχει μέχρι τη λήξη των φετινών δηλώσεων προθεσμία.
Ακόμα και να υπήρχε θέμα (αν ας πούμε συνεχιζόταν για χρόνια η ιστορία) στη χειρότερη περίπτωση, το πρόστιμο είναι 100% του φόρου που απέφυγε, δηλαδή 1200*13% (υποθέτω ότι δεν έχει συνολικά πάνω από 12000€ ενοίκια) = 156 συν 156 ο φόρος συν προσαυξήσεις περίπου 15 ευρώ, σύνολο ~330 ευρώ το έτος. Δεν θα της πάρει και το σπίτι η εφορία, is my point.
Ναι, δίκιο έχεις, δεν είχα παρατηρήσει ότι το μίσθωμα ήταν εντός του 2015, μπορεί να το δηλώσει κανονικά στην εφορία. Και για το πρόστιμο έχεις δίκιο φυσικά, με μια επιφύλαξη ότι ο έφορος πιθανόν να θεωρούσε ότι το πραγματικό μίσθωμα θα ήταν μεγαλύτερο (ας πούμε 300 ευρώ το χρόνο), και πάλι δεν θα ήταν εξοντωτικό το πρόστιμο.
Με την εφορία νομίζω είναι ξεκάθαρο, με την ΔΕΗ δεν ξέρω τι γίνεται και αν μπορεί να αλλάξει εκ των υστέρων κάτι.
φραουλα επειδη εγω δουλευα καποτε στην δεη και εχω γνωση απο ρευματοκλοπες θα σου πω οτι κατι δεν παει καλα. Οταν διαπιστωθει ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ (ειναι οταν η χελωνα του μετρητη ειναι σπασμενη η σφραγιδα) γινεται με ειδοποιηση και τις περισοτερες φορες τιποτα αν υπαρχει ρευματοκλοπη (ειναι οταν με επεμβαση του καταναλωτη δν γραφει ο μετρητης) ερχετε ο υπαλληλος της ΔΕΗ με αστυνομια και υπαρχει αυτοφορο αν σε βρουνε. Επειδη εκεινη σου ειπε εσυ μας λες παραφραζονται καποια πραγματα χωρις να κατηγορω κανενα απατεωνα ετσι?. Απο παραφρασεις χωρις να ξερουμε τι εγινε πραγματικα το καλυτερο που εχεις να κανεις πληρωσε της οτι της χρωστας , πληρωσε και το ρευμα που εκαψες παρε ενα χαρτι εστω προχειρο οτι αυτη δεν εχει καμια αξιωση απο εσενα και τραβα βρες ενα σπιτι αλλο.Τωρα τα νοικια ειναι χωμα και θα βρεις
Kατι δεν εχεις καταλαβει καλα. Και σε αυτα που εγραψα εγω αλλα και η ιδια η FRAOYLA παραπανω. Ενα συμβολαιο χρειαζεται απαραιτητα 2 υπογραφες οπως και τα νομικα στοιχεια και των δυο. Το να παει ο ενας απο τους δυο και μαλιστα ετεροχρονισμενα και μετα την παροδο μεγαλου χρονικου διαστηματος, σε μια προσπαθεια να προστατεψει το οτιδηποτε και να δηλωσει πως αυτος και καποιος αλλος ( αυθαιρετα και χωρις τη συμφωνη γνωμη του ) συμφωνησαν τα εξης δεν εχει την παραμικρη ισχυ. Εκτος κι αν χρησιμοποιησει στοιχεια, ψευτικα ή αληθινα και υπογραφη απο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Απατη και πλαστογραφια δηλαδη.
Αυτα στο κομματι που αφορα τη σχεση 2 συμβαλλομενων. Στις κρατικες υπηρεσιες τωρα, τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Η εφορια δεν θα απαιτησει απλα τη διορθωση των δηλωσεων αλλα θα μπορει καλλιστα να κινηθει για φοροδιαφυγη, φοροαποκρυψη, φοροκλοπη ή ακομα και να ριξει τα βιβλια της επιχειρησης που πιθανον να διαθετει ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης. Και τα προστιμα δεν ειναι τοσο απλα και ελαχιστα. Ποσο μαλλον οταν το ποσο του ενοικιου που θα δηλωσει ο ιδιοκτητης οτι απεκρυψε δεν θα συμφωνει με εκεινο που "αντικειμενικα" θα κρινει ο εφορος ή που θα δηλωσει ο τωρινος ενοικιαστης. Για αυτο και το σκεπτικο σου λοιπον ειναι εξ ολοκληρου ακυρο, αφου τελειωνεις με τη φραση
Αν ο κάτοχος του ακινήτου υποβάλλει εκπρόθεσμη δήλωση και ο νοικάρης κάνει αποδοχή του μισθώματος θα έχουμε την ορθή δήλωση της πραγματικής κατάστασης.
Κατι που ομως ουτε εξυπακουεται, ουτε ειναι κι αυτονοητο, ιδιως οταν ιδιοκτητης και ενοικιαστης βρισκονται σε προστριβη.
Σε καθε περιπτωση τελος, ενα ενοικιαστηριο αφορα 2 τμηματα. Το ενα ειναι εκεινο που οριζει τη σχεση αναμεσα σε ιδιοκτητη - ενοικιαστη, οπου και διαιτητης ειναι ενα δικαστηριο, ενω το δευτερο αφορα την εμφανιση ενος σωστα καταρτισμενου συμβολαιου, στην εφορια για να πληρωνονται οι φοροι, στην Πυροσβεστικη και στην Αστυνομια εαν προκυψει μια εκτακτη αναγκη και αυτο ζητηθει, στο υγιεινομικο και στις υπηρεσιες του τοπικου Δημου εφοσον υπαρχει καποια υγιεινομικη παραβαση κτλ. Η ΔΕΗ δεν ειναι απαραιτητη και κακως θεωρειται και αυτονοητη σε μια ενοικιαση καθως καποιος μπορει και να ζησει κανονικοτατα χωρις ηλεκτρικο. Το αυτο ισχυει και για το τηλεφωνο βεβαια. Το μονο που ειναι απαραιτητο και αυτονοητο και για αυτο το λογο και παραμενει παντα στο ονομα του ιδιοκτητη ειναι το νερο και η αποχετευση.
anonymos1982
15-06-16, 14:23
Τα περιπλέκεις πολύ τα πράγματα όσον αφορά την εφορία.
Έχω γράψει ήδη όπως μου παραθέτεις κι εσύ ότι η μίσθωση θα θεωρείται για την εφορία "ενεργή" εφ' όσον γίνει αποδοχή από τον νοικάρη, δεν θα ζητήσει ούτε συμβόλαιο υπογεγραμμένο ούτε τίποτα άλλο. Ακόμα και η ΔΕΗ, η εταιρεία ύδρευσης και οι άλλοι οργανισμοί ζητάνε πλέον το ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
Στο κομμάτι της δήλωσης σου εξηγήσαμε ήδη ποιο είναι το πρόστιμο (εφ' όσον δηλαδή αφορά δηλώσεις προηγούμενων χρόνων) για την φοροδιαφυγή, αν έχει υπ' όψιν κάποια συγκεκριμένη παράβαση και το πρόστιμο που αντιστοιχεί σε αυτήν πες μα το να την συζητήσουμε.
Τα περιπλέκεις πολύ τα πράγματα όσον αφορά την εφορία.
Έχω γράψει ήδη όπως μου παραθέτεις κι εσύ ότι η μίσθωση θα θεωρείται για την εφορία "ενεργή" εφ' όσον γίνει αποδοχή από τον νοικάρη, δεν θα ζητήσει ούτε συμβόλαιο υπογεγραμμένο ούτε τίποτα άλλο. Ακόμα και η ΔΕΗ, η εταιρεία ύδρευσης και οι άλλοι οργανισμοί ζητάνε πλέον το ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
Στο κομμάτι της δήλωσης σου εξηγήσαμε ήδη ποιο είναι το πρόστιμο (εφ' όσον δηλαδή αφορά δηλώσεις προηγούμενων χρόνων) για την φοροδιαφυγή, αν έχει υπ' όψιν κάποια συγκεκριμένη παράβαση και το πρόστιμο που αντιστοιχεί σε αυτήν πες μα το να την συζητήσουμε.
Το θεμα μας καταρχην ειναι η περιπτωση της φιλης. Οχι γενικα τα ενοικιαστηρια και οι διαδικασιες.
Η εφορια επισης μπορει να ζητησει ανα πασα ωρα το "χαρτι" το υπογεγραμμενο δηλαδη μισθωτηριο. Κανονικα ισχυει η ηλεκτρονικη δηλωση και αποδοχη αλλα απαιτειται και αυτο.
Η ΔΕΗ επισης τον Ισνουαριο σε δικη μου ενοικιαση ζητησε και αντιγραφο του "χαρτιου" αλλα και την βεβαιωση της ηλεκτρονικης δηλωσης.
Η Πυροσβεστικη και το Υγιεινομικο και παλι σε δικη μου περιπτωση, ζητησαν αντιγραφα μονον του "χαρτιου". Αφου τα ελαβαν δεν ζητησαν τιποτε αλλο επιπλεον. Για την ΕΥΔΑΠ δεν χρειαζεται καποιο μισθωτηριο αφου ειπαμε οτι το νερο ακολουθει παντα το σπιτι και τον ιδιοκτητη.
Στο κομματι της μη δηλωσης στην εφορια, εχω πλειστες περιπτωσεις γνωστων που ο εφορος απλα τους ξετιναξε. Με προστιμα μαλιστα συμφωνα παντα "με την κριση του".
Η εφορια επισης μπορει να ζητησει ανα πασα ωρα το "χαρτι" το υπογεγραμμενο δηλαδη μισθωτηριο. Κανονικα ισχυει η ηλεκτρονικη δηλωση και αποδοχη αλλα απαιτειται και αυτο.
Από την εφορία δεν απαιτείται, η εφορία απαιτεί να δηλώσεις τη μίσθωση και τα μισθώματα.
1. Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης;
Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και για το λόγο αυτό δεχόμαστε τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες.
Η δήλωση αυτή δεν καθορίζει τις σχέσεις των συμβαλλομένων μερών (εκμισθωτή και μισθωτή). Οι σχέσεις αυτές ρυθμίζονται και προστατεύονται από τον Αστικό Κώδικα.
Στο κομματι της μη δηλωσης στην εφορια, εχω πλειστες περιπτωσεις γνωστων που ο εφορος απλα τους ξετιναξε. Με προστιμα μαλιστα συμφωνα παντα "με την κριση του".
Έχουν αλλάξει τα πράγματα με τον καινούριο ΚΦΔ, και ο έφορος έχει πολύ λιγότερα περιθώρια πλέον. Δεν υπάρχουν πια αυτά τα κουλά πρόστιμα 117 με 1170 ευρώ του ΚΒΣ π.χ., είναι συγκεκριμένα.
Από την εφορία δεν απαιτείται, η εφορία απαιτεί να δηλώσεις τη μίσθωση και τα μισθώματα.
Έχουν αλλάξει τα πράγματα με τον καινούριο ΚΦΔ, και ο έφορος έχει πολύ λιγότερα περιθώρια πλέον. Δεν υπάρχουν πια αυτά τα κουλά πρόστιμα 117 με 1170 ευρώ του ΚΒΣ π.χ., είναι συγκεκριμένα.
Για το κατα ποσο εχουν αλλαξει τα προστιμα, δεν το γνωριζω, δεν εχω δηλαδη γνωση του νεου ΚΦΔ που αναφερεις και θα το ρωτησω. Θα γραψω ομως παραλληλα οτι δεν το εμπιστευομαι. Καθως εαν ειναι ετσι, απλα ο καθενας θα κανει μια μισθωση, δεν θα δηλώνει απολυτως τιποτα και απλα εαν κι εφοσον τον ψαξουν και βασικα τον βρουν, τοτε απλα και θα δινει κατιτις τσεπωνοντας το μεγαλο κερδος. Για αυτο λοιπον και δεν το πιστευω αλλα θα το ψαξω.
Απο την εφορια Αιγαλεω παντως, τον Νοεμβριο του 2015 μου ζητηθηκε και η αποδειξη της ηλεκτρονικης δηλωσης οπως και το μισθωτηριο συμβολαιο. Δεν θυμαμαι με ποια αιτιολογια αλλα μου τα ζητησαν και ευτυχως που τα ειχα στον ιδιο φακελλο αλλιως θα εχανα και ακομα μια ημερα.
Για το κατα ποσο εχουν αλλαξει τα προστιμα, δεν το γνωριζω, δεν εχω δηλαδη γνωση του νεου ΚΦΔ που αναφερεις και θα το ρωτησω. Θα γραψω ομως παραλληλα οτι δεν το εμπιστευομαι. Καθως εαν ειναι ετσι, απλα ο καθενας θα κανει μια μισθωση, δεν θα δηλώνει απολυτως τιποτα και απλα εαν κι εφοσον τον ψαξουν και βασικα τον βρουν, τοτε απλα και θα δινει κατιτις τσεπωνοντας το μεγαλο κερδος. Για αυτο λοιπον και δεν το πιστευω αλλα θα το ψαξω.
Απο την εφορια Αιγαλεω παντως, τον Νοεμβριο του 2015 μου ζητηθηκε και η αποδειξη της ηλεκτρονικης δηλωσης οπως και το μισθωτηριο συμβολαιο. Δεν θυμαμαι με ποια αιτιολογια αλλα μου τα ζητησαν και ευτυχως που τα ειχα στον ιδιο φακελλο αλλιως θα εχανα και ακομα μια ημερα.
Θα είχε ενδιαφέρον να πεις γιατί ακριβώς σου ζητήθηκε μισθωτήριο από την εφορία. Αν αφορούσε π.χ. έδρα επιχείρησης, είναι απόλυτα λογικό να απαιτήσουν έγγραφο συμφωνητικό, αλλά είναι και τελείως διαφορετικό από την περίπτωση που συζητάμε (δηλαδή ποιες είναι οι minimum ενέργειες για να είσαι εντάξει με την εφορία σε μια απλή μίσθωση κατοικίας).
Τώρα βέβαια θυμήθηκα και το ενεργειακό πιστοποιητικό που λογικά δεν θα είχε βγεί όταν άρχισε η μίσθωση, που έχει ένα ωραιότατο πρόστιμο 1000 με 10000 ευρώ :O. Οπότε ανεβαίνει σημαντικά ο λογαριασμός.
Θα είχε ενδιαφέρον να πεις γιατί ακριβώς σου ζητήθηκε μισθωτήριο από την εφορία. Αν αφορούσε π.χ. έδρα επιχείρησης, είναι απόλυτα λογικό να απαιτήσουν έγγραφο συμφωνητικό, αλλά είναι και τελείως διαφορετικό από την περίπτωση που συζητάμε (δηλαδή ποιες είναι οι minimum ενέργειες για να είσαι εντάξει με την εφορία σε μια απλή μίσθωση κατοικίας).
Τώρα βέβαια θυμήθηκα και το ενεργειακό πιστοποιητικό που λογικά δεν θα είχε βγεί όταν άρχισε η μίσθωση, που έχει ένα ωραιότατο πρόστιμο 1000 με 10000 ευρώ :O. Οπότε ανεβαίνει σημαντικά ο λογαριασμός.
Oχι δεν ηταν επαγγελματικη μισθωση αλλα σε ιδιωτη. Δυστηχως ομως δεν θυμαμαι το γιατι το ζητουσαν παρα μονον οπως ειπα οτι αν δεν το ειχα μαζι θα εχανα μια ακομα μερα για να τους το παω.
Serf2 έλειπε η ασφαλειοθηκη από το κουτί κάτι τέτοιο μας είπε ηλεκτρολόγος που φέραμε.
Serf2 έλειπε η ασφαλειοθηκη από το κουτί κάτι τέτοιο μας είπε ηλεκτρολόγος που φέραμε.
Ημαρτον δεν ειναι ρευματοκλοπη τοτε. Το πολυ πολυ και αν 15 ευρω να πληρωσετε που ειναι το κόστος του τεχνίτη και των υλικών.(Εγω τα εβαζα τσαμπα αν μου τυχαινε γιατι δεν τα χρεωνόμασταν και για να μην εχω φασαριες του τυπου δεν το καναμε εμεις καποιος αλλος για εκδικιση κλπ κλπ).Αιντε απο τοτε που δουλευα να εγινε αύξηση στα υλικά να σου πω 50 ευρω?
- - - Updated - - -
Ημαρτον δεν ειναι ρευματοκλοπη τοτε. Το πολυ πολυ και αν 15 ευρω να πληρωσετε που ειναι το κόστος του τεχνίτη και των υλικών.(Εγω τα εβαζα τσαμπα αν μου τυχαινε γιατι δεν τα χρεωνόμασταν και για να μην εχω φασαριες του τυπου δεν το καναμε εμεις καποιος αλλος για εκδικιση κλπ κλπ).Αιντε απο τοτε που δουλευα να εγινε αύξηση στα υλικά να σου πω 50 ευρω? Ετσι για περιεργεια πηγαινε στην δεη και ρωτα γιατι εβαλαν το προστιμο? Πηγαινε μεσα στον προισταμενο των τεχνικων και ρωτα
Τελικά ήρθε ηλεκτρολόγος το έφτιαξε και όλα οκ μέχρι στιγμής η ιδιοκτήτρια είπε θα πάει στην δεη να αλλάξει τον λογαριασμό από το όνομα του θανόντα πατέρα της στο δικό της να κάνει νέο συμβόλαιο. Σε αυτή την περίπτωση η οφειλή που είναι στο όνομα του πατέρα της περνάει στο δικό της? Κάτι τέτοιο μας είπε και ότι θα το βάλει ρύθμιση με 36 δόσεις για το πληρώνουμε. Ισχύει αυτό? Μπορεί να το κάνει? Μήπως ο παλιός λογαριασμός με τα χρωστούμενα που είναι στο όνομα του πατέρα της πάνε περίπατο και θέλει απλά να εισπράξει από εμάς?
Και παλι η υποθεση εχει 2 τμηματα.
Η ιδιοκτητρια ως κληρονομος οφειλει σε οτι εχει να κανει με τις υποχρεωσεις της προς την ΔΕΗ, ειτε να αλλαξει το ρολοι στο ονομα της ειτε να το καταργησει. Και στις δυο περιπτωσεις φυσικα πληρωνει οτι υπολοιπα υπαρχουν στον λογαριασμο και τακτοποιουνται και οι εγγυησεις. Το αν θα πληρωσει μετρητα εξοφλωντας ή σε δοσεις ειναι κατι που αφορα αυτην.
Το τι θα πληρωσετε εσεις τωρα ειναι θεμα συμφωνιας, προφορικης παντα, με την ιδιοκτητρια. Απο τη στιγμη βεβαια που δεν υπαρχει συμβολαιο αυτο ειναι κατι που χωρα πολλες κουβεντες και "διακανονισμους". Το ιδιο ισχυει εαν αποφασισει τωρα να σας κανει συμβολαιο μιας και τα χρεη αυτα αφορουν την περιοδο που εσεις μενατε, καταναλωνατε και χρησιμοποιουθσατε το ηλεκτρικο χωρις συμβολαιο παντα αλλα επισης περιεχουν και ακομα παλαιοτερες χρεωσεις τις οποιες υποθετω και δεν γνωριζατε οταν μπηκατε στο σπιτι.
Θα επαναλαβω παντως ακομα μια φορα την αποψη μου. Αφηστε το ρημαδι, δειτε πως θα εξοικονομησετε καποια χρηματα και βρειτε ενα αλλο σπιτι και αυτη τη φορα με κανονικο συμβολαιο. Με τις πρακτικες που λειτουργει η ιδιοκτητρια και ακολουθειτε και εσεις, θα εχετε μονιμα και συνεχη προβληματα.
Αγαπητέ μου 29gk σευχαριστω για μια ακόμη φορά για την απάντηση σου. Αυτό προσπαθούμε μαζεύουμε χρήματα και περιμένουμε και ένα φίλο μας που θα πληρωθεί αρχές του επόμενου μήνα να μας βοηθήσει για να νοικιάσουμε ένα άλλο σπίτι με συμβόλαιο κανονικά ήδη το βρήκαμε απλά μένει να συγκεντρώσουμε τα χρήματα.τώρα όσο αφορά την ιδιοκτήτριά για συμβόλαιο δε μας είπε κατι γιατί για να μας κάνει συμβόλαιο πρέπει να καταθέσει τα σχέδια του σπιτιού και να το κάνει ενεργειακό κάτι που αποτι κατάλαβα δε το θέλει όπως επίσης βολεύεται να τα παίρνει μαύρα σαφώς και δε θα συνεχίσουμε άλλο αυτή την συνεργασία μαζί τους διότι τα προβλήματα είναι πολλά και αν παραμείνουμε θα γίνουν περισσότερα. Απλά προσπαθούμε να κρατάμε χαμηλά επίπεδα για να μην δημιουργηθουν εντάσεις και φτάσουμε αλλού πριν φύγουμε.
anonymos1982
21-06-16, 13:32
για να μας κάνει συμβόλαιο πρέπει να καταθέσει τα σχέδια του σπιτιού και να το κάνει ενεργειακό κάτι που αποτι κατάλαβα δε το θέλει όπως επίσης βολεύεται να τα παίρνει μαύρα
Για να το μισθώσει πρέπει να βγάλει ενεργειακό πιστοποιητικό, δεν κοστίζει ωστόσο και ιδιαίτερα, εκτός αν το σπίτι είναι αυθαίρετο οπότε πρέπει να το νομιμοποιήσει.
Τα ενοίκια προφανώς δεν θέλει να δηλώσει για να γλυτώνει τον φόρο. Και η αλήθεια είναι ότι με την κατάργησης της έκπτωσης αυτός που το νοικιάζει δεν έχει κανένα κίνητρο να θέλει το σπίτι να δηλώνεται κανονικά.
Για να το μισθώσει πρέπει να βγάλει ενεργειακό πιστοποιητικό, δεν κοστίζει ωστόσο και ιδιαίτερα, εκτός αν το σπίτι είναι αυθαίρετο οπότε πρέπει να το νομιμοποιήσει.
Τα ενοίκια προφανώς δεν θέλει να δηλώσει για να γλυτώνει τον φόρο. Και η αλήθεια είναι ότι με την κατάργησης της έκπτωσης αυτός που το νοικιάζει δεν έχει κανένα κίνητρο να θέλει το σπίτι να δηλώνεται κανονικά.
Συμφωνω και εγω. Δεν ηθελε και ουτε και θα θελει να κανει συμβολαιο. Πολυ απλα και οχι μονον για τους λογους της φορολογησης, επειδη το συγκεκριμενο ακινητο οπως το περιγραφεις ειναι ρημαδι και δεν ειναι καθολου σιγουρο το εαν θα καταφερει να βρει καποιον που θα της δινει και χρηματα ως ενοικιο. Απο οσο ξερω δηλαδη, τετοια ακινητα δεν πληρωνουν παρα συμβολικα ενοικια και απλα ο κατοικος αναλαμβανει τις επιδιορθωσεις και την συντηρηση.
Και εχει και μεγαλη βαση πιστευω, υποψια και υπονοια θα μου πεις αλλα ωστοσο με τον τροπο που λειτουργει η ιδιοκτητρια σου, αυτο με την γενικη νομιμοποιηση που αναφερει και ο anonymos1982, πιθανον να παιζει.
Δηλαδή ο ιδιοκτήτης βολεύεται που τα παίρνει μαύρα, οκ, συμφωνώ, ο ενοικιαστής δεν βολεύεται να νοικιάζει μαύρα; Γιατί αν αναγκάσει τον ιδιοκτήτη να του κάνει συμβόλαιο, ο ιδιοκτήτης θα ανεβάσει το ενοίκιο για να βγάλει την χασούρα που θα πληρώσει στην εφορία, αλλιώς ας το χαρίσει σε ορφανοτροφείο καλύτερα, 100 ευρώ τον μήνα αν δηλωθούν τι θα μείνουν καθαρά ως κέρδος;
Και με 100 ευρώ τον μήνα, μόνο που το διαβάζω φαντάζομαι ερείπιο, δεν χρειάζομαι καμιά περιγραφή του οικήματος. Δεν νομίζω να ανάγκασε κανείς τον ενοικιαστή να μπει να νοικιάσει με το ζόρι, ούτε να του κλείσαν τα μάτια και να του πουλήσαν γουρούνι στο σακί, είδε τι ήταν αυτό που έμπαινε μέσα.
Και δεύτερον, δεν υπάρχει ιδιοκτήτης που να μπορεί να ενοικιάσει μαύρα χωρίς τις ευλογίες και τις πλάτες του ενοικιαστή. Σε ένα ιδανικό κράτος και όχι σε μια μπανανία όπως η Ελλάδα, πρόστιμα και τρεξίματα θα είχε εξίσου και ο ενοικιαστής όταν πιάνεται να δέχεται να νοικιάζει μαύρα, και όχι μόνο ο ιδιοκτήτης.
anonymos1982
23-06-16, 23:34
Και δεύτερον, δεν υπάρχει ιδιοκτήτης που να μπορεί να ενοικιάσει μαύρα χωρίς τις ευλογίες και τις πλάτες του ενοικιαστή. Σε ένα ιδανικό κράτος και όχι σε μια μπανανία όπως η Ελλάδα, πρόστιμα και τρεξίματα θα είχε εξίσου και ο ενοικιαστής όταν πιάνεται να δέχεται να νοικιάζει μαύρα, και όχι μόνο ο ιδιοκτήτης.
Το μαστίγιο είναι βέβαια μια λύση αλλά δεν είναι αποτελεσματική, δηλαδή εγώ θα πρέπει να επιμείνω να ενοικιάσω ένα σπίτι ακριβότερα όταν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει (ή δεν μπορεί πλέον με το ενεργειακό πιστοποιητικό αν είναι αυθαίρετο) και όλα αυτά γίατί; Μέχρι πριν μερικά χρόνια είχε κάποιος όφελος από την επιστροφή του φόρου πλέον όμως όχι, το ίδιο το κράτος βγάζει τα μάτια του.
Η κατασταση εχει ξεφύγει. Δεν μπορω να κατηγορήσω ενα πολιτη που φοροδιαφευγει οταν οι φοροι αυτοι εξανεμιζονται και κανει κουμάντο πως θα χρησιμοποιηθουν ενα αλλο κρατος της Ευρ. Ενωσης. Απο την αλλη ομως ο φοροδιαφευγων επιβαρύνει καποιον αλλον συμπολίτη του. Ισως ο σωστοτερος ειναι αυτος που φοροδιαφευγει γιατι απλα δεν υπαρχει κρατος και οι φοροι ειναι υποτέλειας στον οικονομικό κατακτητη
Η κατασταση εχει ξεφύγει. Δεν μπορω να κατηγορήσω ενα πολιτη που φοροδιαφευγει οταν οι φοροι αυτοι εξανεμιζονται και κανει κουμάντο πως θα χρησιμοποιηθουν ενα αλλο κρατος της Ευρ. Ενωσης. Απο την αλλη ομως ο φοροδιαφευγων επιβαρύνει καποιον αλλον συμπολίτη του. Ισως ο σωστοτερος ειναι αυτος που φοροδιαφευγει γιατι απλα δεν υπαρχει κρατος και οι φοροι ειναι υποτέλειας στον οικονομικό κατακτητη
Ετσι, με αυτό τον τρόπο θα τους διαλύσουμε!
Βέβαια αυτός ο φόρος που χάθηκε απο κάπου θα πρέπει να βρεθεί, μέχρι τώρα είχαμε δανεικά
Και το αποτέλεσμα ήταν να φέρουν ηλεκτρολόγο να περάσει ασφαλειοθηκη και ρελε άκουσον άκουσον ο οποίος διαπιστωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε όλο το ρεύμα στο σπίτι διαπίστωσε πολύ παλιά φθαρμενα καλώδια και λιωμένα δεν υπέγραψε με τίποτα το σχέδιο για να μπορέσουν να κάνουν αλλαγή ονόματος. Αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια να πάρει τηλ σε εμένα να με ενημερώσει δήθεν και να μου πει ότι είναι επικίνδυνο να μένουμε ότι μπορεί να πάρουμε φωτιά και τέτοια ένα χρόνο τώρα πως δε συνέβη τίποτα ρε παιδιά πείτε μου και εμένα φως φανάρι να μας διώξει
- - - Updated - - -
Της είπα ότι θα το συζητήσω με τον φίλο μου και θα της τηλεφωνήσω. Την επόμενη μέρα το πρωί με παίρνει τηλ ο άντρα της και μου μιλούσε νευριασμενα όταν του είπα να χαμηλώσει τον τόνο της φωνής του και ότι με φωνές και νεύρα δε λύνεται τίποτα με πρόσβαλε κιόλας λέγοντας μου ααα έχεις και τρόπους? Μετά από αυτό το τηλεφώνημα βόμβα που εκτόξευσε τα νεύρα μου στο κατακόρυφο πήρα την γυναίκα του και της τα εψαλλα για τα καλά. Και της λέω τι θέλετε να το φτάσουμε στα άκρα αυτό θέλετε είναι πολύ απλό για μας μόλις το άκουσε δεν δίστασε να με απειλήσει ότι και καλά θα πάει στην εφορία να πάρει τα ενοίκια εκεί μου ρθε να γελάσω είπα να της πω για πάνε για να δούμε τι θα πάρεις δείξε το συμβόλαιο που δεν έχεις και μετά μιλά. Μου ζήτησε με ήρεμο τρόπο να μιλήσουμε από κοντά όλοι μαζί να βρούμε δήθεν μια λύση του τύπου να μπει ηλεκτρολόγος να το φτιάξει όλο το σπίτι και οικονομικά θα τα βρούμε ότι να ναι δηλαδή.
Της είπα να μαζέψει τον άντρα της γιατί η υπομονή μου εξαντλείται και μέχρι το Σάββατο να μην με ενοχλήσει ξανά. Κάτι που μέχρι στιγμής τηρήθηκε αλλά αύριο το πρωί περιμένω σίγουρα θα έρθει απέξω στο σπίτι να κάνει ιστορία αν κάνει αυτό το λάθος την πάτησε πάω κατευθείαν αστυνομία. Τι να κάνουμε βρε παιδιά την τρίτη θα έχουμε χρήματα για να φύγουμε οριστικά ως τότε κάπως πρέπει να το τρεναρουμε με τους βλακες που μπλεξαμε τι να περιμένεις από 60 χρονών ανθρώπους
Το μαστίγιο είναι βέβαια μια λύση αλλά δεν είναι αποτελεσματική, δηλαδή εγώ θα πρέπει να επιμείνω να ενοικιάσω ένα σπίτι ακριβότερα όταν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει (ή δεν μπορεί πλέον με το ενεργειακό πιστοποιητικό αν είναι αυθαίρετο) και όλα αυτά γίατί; Μέχρι πριν μερικά χρόνια είχε κάποιος όφελος από την επιστροφή του φόρου πλέον όμως όχι, το ίδιο το κράτος βγάζει τα μάτια του.
Να επιμείνεις; Για ποιον λόγο;
Να το ζητήσεις θες να πεις.
Κι αν αρνηθεί ο ιδιοκτήτης, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.
Φυσικά αν γνώριζες πως αν σε πιάσουν θα είχες κυρώσεις. Αφού γνωρίζεις πως κανείς δεν θα σε πειράξει, και όφελος έχεις επειδή νοικιάζεις πιο φθηνά, και πλάτες στον ιδιοκτήτη κάνεις για φοροδιαφυγή.
(Γενικά μιλάω, δεν απευθύνομαι σ'εσένα)
Έτσι όπως είναι η κατάσταση, ο μόνος λόγος να επιθυμεί ο ιδιοκτήτης συμβόλαιο είναι ο "φόβος" ότι θα τον κρατάει από τα @@ ο ενοικιαστής. Για τον ενοικιαστή, αφού καταργήθηκε η επιστροφή φόρου, δεν βλέπω κάποιο όφελος.
Αν λοιπόν προσθέσουμε και κυρώσεις στον ενοικιαστή απλά θα διευκολύνουμε περαιτέρω τη μαύρη συναλλαγή.
- - - Updated - - -
Και το αποτέλεσμα ήταν να φέρουν ηλεκτρολόγο να περάσει ασφαλειοθηκη και ρελε άκουσον άκουσον ο οποίος διαπιστωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε όλο το ρεύμα στο σπίτι διαπίστωσε πολύ παλιά φθαρμενα καλώδια και λιωμένα δεν υπέγραψε με τίποτα το σχέδιο για να μπορέσουν να κάνουν αλλαγή ονόματος. Αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια να πάρει τηλ σε εμένα να με ενημερώσει δήθεν και να μου πει ότι είναι επικίνδυνο να μένουμε ότι μπορεί να πάρουμε φωτιά και τέτοια ένα χρόνο τώρα πως δε συνέβη τίποτα ρε παιδιά πείτε μου και εμένα φως φανάρι να μας διώξει
- - - Updated - - -
Της είπα ότι θα το συζητήσω με τον φίλο μου και θα της τηλεφωνήσω. Την επόμενη μέρα το πρωί με παίρνει τηλ ο άντρα της και μου μιλούσε νευριασμενα όταν του είπα να χαμηλώσει τον τόνο της φωνής του και ότι με φωνές και νεύρα δε λύνεται τίποτα με πρόσβαλε κιόλας λέγοντας μου ααα έχεις και τρόπους? Μετά από αυτό το τηλεφώνημα βόμβα που εκτόξευσε τα νεύρα μου στο κατακόρυφο πήρα την γυναίκα του και της τα εψαλλα για τα καλά. Και της λέω τι θέλετε να το φτάσουμε στα άκρα αυτό θέλετε είναι πολύ απλό για μας μόλις το άκουσε δεν δίστασε να με απειλήσει ότι και καλά θα πάει στην εφορία να πάρει τα ενοίκια εκεί μου ρθε να γελάσω είπα να της πω για πάνε για να δούμε τι θα πάρεις δείξε το συμβόλαιο που δεν έχεις και μετά μιλά. Μου ζήτησε με ήρεμο τρόπο να μιλήσουμε από κοντά όλοι μαζί να βρούμε δήθεν μια λύση του τύπου να μπει ηλεκτρολόγος να το φτιάξει όλο το σπίτι και οικονομικά θα τα βρούμε ότι να ναι δηλαδή.
Της είπα να μαζέψει τον άντρα της γιατί η υπομονή μου εξαντλείται και μέχρι το Σάββατο να μην με ενοχλήσει ξανά. Κάτι που μέχρι στιγμής τηρήθηκε αλλά αύριο το πρωί περιμένω σίγουρα θα έρθει απέξω στο σπίτι να κάνει ιστορία αν κάνει αυτό το λάθος την πάτησε πάω κατευθείαν αστυνομία. Τι να κάνουμε βρε παιδιά την τρίτη θα έχουμε χρήματα για να φύγουμε οριστικά ως τότε κάπως πρέπει να το τρεναρουμε με τους βλακες που μπλεξαμε τι να περιμένεις από 60 χρονών ανθρώπους
Δεν είναι απαραίτητο να μη σε θέλει( ΒΑσικα τα λεφτά σου). Αν όμως ο ηλεκτρολόγος την "τρομοκράτησε" και πιστεύει ότι τα 1200 το χρόνο δεν αξίζουν ένα πιθανό ατύχημα που θα την μπλέξει σε πολλα επίπεδα, λογικό είναι να φοβάται.
Το ρελε, απ όσα γνωρίζω, ειναι ασφάλεια! Χωρις ρελε εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
anonymos1982
25-06-16, 11:51
Να επιμείνεις; Για ποιον λόγο;
Να το ζητήσεις θες να πεις.
Κι αν αρνηθεί ο ιδιοκτήτης, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.
Φυσικά αν γνώριζες πως αν σε πιάσουν θα είχες κυρώσεις. Αφού γνωρίζεις πως κανείς δεν θα σε πειράξει, και όφελος έχεις επειδή νοικιάζεις πιο φθηνά, και πλάτες στον ιδιοκτήτη κάνεις για φοροδιαφυγή.
(Γενικά μιλάω, δεν απευθύνομαι σ'εσένα)
Προφανώς και ανήκω κι εγώ εκεί αλλά όταν μιλάς ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές αναφέρεσαι πιθανότατα στην Αθήνα ή σε κάποια μεγάλη πόλη.
Δυστυχώς στην επαρχία ή εκεί που είμαι εγώ οι επιλογές είναι περιορισμένες, πόσο μάλλον τα σπίτια που πραγματικά σε καλύπτουν.
Να μιλήσω συγκεκριμένα για εκεί που μένω εγώ που ολόκληρα τμήματα της κωμόπολης είναι εκτός σχεδίου και αυθαίρετα, αδυνατούν, λοιπόν, να βγάλουν ενεργειακό πιστοποιητικό και να κάνουν ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
Ένα σπίτι που βρήκα και μ' άρεσε δεν θα το άφηνα στο κυνήγι κάποιου άλλου. Αν υπήρχαν κυρώσεις θα το βλέπαμε και θα πράταμε ίσως διαφορετικά αν και επιμένω ότι η λύση δεν είναι οι κυρώσεις αλλά το κίνητρο.
Έτσι όπως είναι η κατάσταση, ο μόνος λόγος να επιθυμεί ο ιδιοκτήτης συμβόλαιο είναι ο "φόβος" ότι θα τον κρατάει από τα @@ ο ενοικιαστής. Για τον ενοικιαστή, αφού καταργήθηκε η επιστροφή φόρου, δεν βλέπω κάποιο όφελος.
Αν λοιπόν προσθέσουμε και κυρώσεις στον ενοικιαστή απλά θα διευκολύνουμε περαιτέρω τη μαύρη συναλλαγή.
- - - Updated - - -
Δεν είναι απαραίτητο να μη σε θέλει( ΒΑσικα τα λεφτά σου). Αν όμως ο ηλεκτρολόγος την "τρομοκράτησε" και πιστεύει ότι τα 1200 το χρόνο δεν αξίζουν ένα πιθανό ατύχημα που θα την μπλέξει σε πολλα επίπεδα, λογικό είναι να φοβάται.
Το ρελε, απ όσα γνωρίζω, ειναι ασφάλεια! Χωρις ρελε εγκυμονεί σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.
Άντε ξανά, είμαι εγώ ιδιοκτήτης, είσαι εσύ ενοικιαστής.
Εγώ θέλω να βγάζω 200 ευρώ τον μήνα καθαρά από το ακίνητό μου.
Αν νοικιάσω μαύρα, βγάζω 200. Αννοικιάσω με συμβόλαιο, έχω καθαρά τον μήνα πχ 150 (δεν ξέρω ακριβώς τα ποσοστά). Οπότε για να νοικιάσω το ακίνητό μου με συμβόλαιο και να βγάζω το κέρδος που θέλω, θα αναγκαστώ να αυξήσω το νοίκι πάνω από 250 ευρώ (δεν ξέρω ποσοστά είπαμε) για να μου μένουν καθαρά 200 τον μήνα.
Οπότε ναι, οι ενοικιαστές έχουν κέρδος όταν νοικιάζουν μαύρα, νοικιάζουν πιο φθηνά.
Και θα έπρεπε να υπάρχουν άμεσες κυρώσεις και στις δυο πλευρές όταν πιάνονται, μόνο έτσι θα μειωνόταν κάπως το φαινόμενο.
- - - Updated - - -
Προφανώς και ανήκω κι εγώ εκεί αλλά όταν μιλάς ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές αναφέρεσαι πιθανότατα στην Αθήνα ή σε κάποια μεγάλη πόλη.
Δυστυχώς στην επαρχία ή εκεί που είμαι εγώ οι επιλογές είναι περιορισμένες, πόσο μάλλον τα σπίτια που πραγματικά σε καλύπτουν.
Να μιλήσω συγκεκριμένα για εκεί που μένω εγώ που ολόκληρα τμήματα της κωμόπολης είναι εκτός σχεδίου και αυθαίρετα, αδυνατούν, λοιπόν, να βγάλουν ενεργειακό πιστοποιητικό και να κάνουν ηλεκτρονικό μισθωτήριο.
Ένα σπίτι που βρήκα και μ' άρεσε δεν θα το άφηνα στο κυνήγι κάποιου άλλου. Αν υπήρχαν κυρώσεις θα το βλέπαμε και θα πράταμε ίσως διαφορετικά αν και επιμένω ότι η λύση δεν είναι οι κυρώσεις αλλά το κίνητρο.
Είδες που έρχεσαι στα λόγια μου;
Και δεν διαφωνώ στο κίνητρο, να δίνεται για επιβράβευση και κάθε φορά, αλλά εγώ είμαι υπέρ ταυτόχρονα με το κίνητρο να υπάρχει και η κύρωση όταν πράττεις αντιθέτως.
Είδες που έρχεσαι στα λόγια μου;
Και δεν διαφωνώ στο κίνητρο, να δίνεται για επιβράβευση και κάθε φορά, αλλά εγώ είμαι υπέρ ταυτόχρονα με το κίνητρο να υπάρχει και η κύρωση όταν πράττεις αντιθέτως.
Το ζητουμενο ειναι λοιπον οι κυρωσεις και τα κινητρα και οχι οι ολοκληρες περιοχες που ειναι α) δομημενες και Β) εκτος σχεδιου, και που οι κατοικιες των οποιων δεν μπορουν να ενοικιαστουν κανονικα. Εαν δηλαδη το Κρατος θελει εσοδα θα πρεπει να ειναι νομιμο πρωταρχικα το ιδιο. Η περιορισμενη, στενη και ειδικη αντιληψη ενος και μονον παραγοντα του προβληματος, δεν οδηγει ουτε σε καλα συμπερασματα αλλα κυριως ουτε και σε καλα αποτελεσματα. Τουτεστιν απωλεια δημοσιων εσοδων, παρανομιες, διαπλοκες, διαφθορα κτλ
anonymos1982
25-06-16, 14:52
Ακριβώς, για μένα αυτή η κατάσταση που διαιωνίζεται δεκαετίες τώρα χρειάζεται δραστικά μέτρα.
Πρώτον να ψηφιστεί νόμος που από την στιγμή της ισχύος του οποιοδήποτε κτίσμα χωρίς άδεια να κατεδαφίζεται και για τα υπόλοιπα είτε μόνιμη νομιμοποίηση είτε κατεδάφιση. Ξέφυγα λίγο από το θέμα βέβαια.
Και η ιστορία παιδιά συνεχίζεται. Τελικά αυτό που θέλουν είναι να μπει ηλεκτρολόγος να κάνει γενική αλλαγή σε όλο το σπίτι και να τον πληρώσουμε εμείς διότι εμείς φταίμε που υπάρχει πρόβλημα ότι και καλα εμείς κάψαμε τα καλώδια και δημιουργησαμε θέμα. Ότι να ναι. ...της είπα οτι το να βρεθούμε όλοι μαζί δεν είναι καλή ιδέα ο άντρας σου είναι πολύ οξύθυμος και επειδή και ο δικός μου είναι νευρικός αν βρεθούμε όλοι μαζί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε μπουνιές και ότι εγώ δε το θέλω αυτό. Εσύ το θες την ρώτησα όχι βέβαια μου λέει οπότε τι κάνουμε? Αποφασίσαμε της λέω να φύγουμε γιατί με όλα αυτά που γίνανε τελευταία δε γίνεται ν μείνουμε άλλο. Όταν το άκουσε δεν της άρεσε και μου λέει πληρώστε το ρεύμα και τα ενοίκια δηλαδή 180 ευρώ που έχουμε υπόλοιπο και φύγετε αλλά με το θέμα των ηλεκτρικών τι θα γίνει πρέπει να το διορθώσετε. Ποτέ θα φύγετε μου λέει? Δώσε μας μια εβδομάδα περιθώριο καί εντός της εβδομάδας τέταρτη η πέμπτη θα έρθει ένας δικός μας ηλεκτρολόγος να δει και να κάνει μία εκτίμηση και ξαναμιλάμε. Σας δίνω και 10 μέρες μου λέει πιο νωρίς δε μπορεί να έρθει ο ηλεκτρολόγος? Όχι της λέω γιατί φτιάχνει μια καφετέρια στην πόλη και δε μπορεί νωρίτερα. Της είπα όμως εάν όλο αυτό το διάστημα ο άντρας σου αν με ενοχλήσει ξανά ξςχασετα όλα θα λειυουργησω και γω αλλιώς να μαστε ξεκαθαροι. Εγώ εσένα γνώρισα και με εσένα έδινα τα ενοίκια τον άντρα σου μετά από ενάμιση χρόνο τις τελευταίες μέρες τον γνώρισα δεν με ξέρει και δεν έχει κανένα δικαίωμα να με προσβάλλει και να με ενοχλεί. Και εκείνη είπε μην το συνεριζεσαι το πε πάνω στα νεύρα του και αυτός έχει ευθύνες μόλις του πε ο ηλεκτρολόγος ότι κινδυνεύετε και ευτυχώς τόσο καιρό που δεν πάθατε τίποτα τρελάθηκε. Αν παθενατε τίποτα θα σας πληρώναμε μια ζωή. Πες ότι σου μίλησε ο πατέρας σου .και της απαντάω πως άλλο ο πατέρας μου διότι είναι πατέρας μου και θα τον συγχωρουσα τον δικό σου άντρα γιατί να τον συγχωρήσω που δεν με ξέρει καλά καλά και αρχίζει να μου υψώνει φωνή και να με προσβάλει? Που έρχεται στην γειτονιά μου και ρωτάει για την οικογένεια μου και μένα?δεν έχει της λέω κανένα δικαίωμα κράτησε τον μακρυά μου γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα. Δε μπορεί αυτός να με παίρνει τηλ οπότε γουστάρει να με ξυπνάει να με ενοχλεί να με προσβάλλει και να μη λογαριάζει τίποτα. Έχω βάλει πρόγραμμα ηχογράφησης και την επόμενη που θα με πάρουν τηλ θα ενημερώσω μόλις απαντήσω ότι η κλήση καταγράφεται για λόγους ασφαλείας. Έτσι ώστε αν χρειαστεί να μπορέσω να το χρησιμοποιησω σαν απόδειξη.
Μερικές νομικές απαντήσεις:
Μίσθωση χωρίς σύμβαση είναι ισχυρή. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει μισθωτήριο για να αποδειχθεί η μισθωτική σχέση, αλλά αυτή μπορεί να αποδειχθεί και διαφορετικά , πχ με μάρτυρες, με αποδείξεις κλπ. Δεν αναφέρετε εάν σας έδινε απόδειξη για κάθε ποσό που καταβάλλατε. Σαφής είναι επίσης η φοροδιαφυγή εκ μέρους της κυρίας και η παράβαση μερικών ακόμη φορολογικών διατάξεων που περιλαμβάνουν υποχρεώσεις , πχ η υποχρεωτική δήλωση της μίσθωσης έστω κι αν δεν υπάρχει μισθωτήριο.
Η ΔΕΗ όπως σωστά επισημάνθηκε κυνηγά όποιον έχει το μετρητή στο όνομά του. Το ότι ο πατέρας της πέθανε δε σημαίνει κάτι, κυνηγουν την ίδια ως κληρονόμο, εκτός εάν έχει αποποιηθεί την κληρονομία.
Κακώς δεχθήκατε τέτοια συμφωνία (προφανώς), από τη στιγμή όμως που δεν υπήρχε μισθωτήριο δεν μπορούσατε να πάρετε το μετρητή στο όνομά σας. Επομένως η έλλειψη μισθωτηρίου αφήνει κυρίως εσάς ακάλυπτους, διότι και δεν μπορείτε να αποδείξετε εύκολα τη σχέση και πότε αυτή ξεκίνησε και επίσης είστε ανοιχτοί σε εξαπατήσεις σαν τις παραπάνω.
Η πικρή εμπειρία που είχα είναι ότι η ΔΕΗ ακόμη και στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (όπου υποτίθεται ότι κάποιος κάνει καταμέτρηση και χρεώνουν) βάζει συχνά την αντίστοιχη κατανάλωση με την προηγούμενη χρονιά. Όταν κάποιος απο το ΙΔΙΩΤΙΚΟ συνεργείο πάει να κάνει καταμέτρηση, τότε παρατηρεί διάφορα. Κάλλιστα μπορεί να μην είχε περάσει κανεις για να δει το ρολόι όλον αυτό τον καιρό και να ανακαλύφθηκε η ρευματοκλοπή τόσο αργά.
Εννοείται ότι δεν κάνετε καμία ενέργεια για οτιδήποτε πριν δειτε πράγματι ότι υπάρχει αίτημα από τη ΔΕΗ για καταβολή αντίστοιχου ποσού, μπορεί να είναι απλά ψέματα της κυρίας. Επίσης η κυρία σε τυχόν δικαστήριο που θα γίνει θα πρέπει να αποδείξει ότι η ρευματοκλοπή έγινε από εσάς, κάτι που είναι δύσκολο και μονο με (ψευδο)μάρτυρες μπορεί να γίνει. Η ΔΕΗ κυνηγά τη ρευματοκλοπή συστηματικά, διότι συμβαίνει πολύ συχνά. Προσωπική μου γνώμη, φύγετε από το σπίτι για να ξεμπλέξετε. Εντούτοις, να ξέρετε ότι παρότι δεν έχετε μισθωτήριο, μπορεί να σας κυνηγήσει για τα μισθώματα που οφείλετε, και αν μπορέσει να αποδείξει ότι κάνατε τυχόν ρευματοκλοπή, να σας ζητήσει την καταβολή του ποσού. Αυτό όμως μόνον εφόσον υπάρξει δική της καταδίκη για ρευματοκλοπή και καταβολή του αντίστοιχου ποσού (αναγωγικά).
Ηθικό δίδαγμα: ποτέ ξανά χωρίς μισθωτήριο. Ηθικό δίδαγμα νο.2: αυτά τα "είναι γνωστός μου από το χωριό", όποτε τα ακούτε να φεύγετε τρέχοντας, διότι βάσει μιας δήθεν γνωριμίας γίνονται οι καλύτερες απάτες.
Σας ευχαριστώ για τις νομικές συμβουλές αποδείξεις δεν μας έκοψε πότε απλά έπαιρνε τα χρήματα. Αυτο που λέτε ότι ισχύει μισθωτηριο χωρίς σύμβαση πως ακριβώς ισχύει? Χωρίς τις δικές μας υπογραφές? Όσο για μάρτυρες μπορούμε και εμείς αντίστοιχα να βάλουμε μάρτυρες να αποδείξουν ότι δεν μέναμε εκεί. Εγώ προσωπικά για καλή μου τύχει δεν εμένα πότε μόνιμα διότι μένω με τους γονείς μου απλά κάποιες μέρες την εβδομάδα επισκεπτομουν τον φίλο μου. Όλοι δηλαδή ξέρουν ότι μένω με τους δικούς μου ακόμα και στην φορολογική μου φιλοξενουμενη στον πατέρα μου φαίνομαι ο δε φίλος μου μπορεί άνετα να αποδείξει ότι έμενε με τον θείο του και την γιαγιά του οι οποίοι μένουν στο ίδιο χωριό επομένως θεωρώ πολύ δύσκολο να μπορέσουν να κάνουν κάτι. Να κυνηγήσουν μισθωματα χωρίς συμβόλαιο χωρίς αποδείξεις κομμένες χωρίς σπίτι που δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των ενοικων? Μόνο με ψευδομαρρτυρες? ???το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εμείς αποδείξεις χειροπιαστες δεν υπάρχουν. Εννοείται πως θα φύγουμε είναι θέμα ημερών πια και αν ειμασταν έτοιμοι να τους δώσουμε έστω τα 180 του ενοικίου και ένα μέρος του ρεύματος τώρα με τον τρόπο που φέρθηκαν δεν θα πάρουν τίποτα.
Τίμια πράγματα: Δώστε τα 180 του ενοικίου + ρεύματος και φύγετε από εκεί, χτες! Δεν έχετε καμιά δουλειά να αναλάβετε την επισκευή τής ηλεκτρικής εγκατάστασης της κυριούλας - το κόστος βαρύνει πάντα τον ιδιοκτήτη. Εσείς, πρέπει να αποκαταστήσετε τις έκτακτες ζημιές (πχ ένα σπασμένο τζάμι) και να παραδώσετε το σπίτι στην ίδια λειτουργική κατάσταση που το παραλάβατε. Δεν ευθύνεστε εσείς για τη φθαρμένη καλωδίωση, οπότε γιατί το διαπραγματεύεστε; Έχει δε τόσο χ3σμένη τη φωλιά της που αμφιβάλλω αν θα τολμήσει να πάει Εφορία ή στη ΔΕΗ για να καταγγείλει ρευματοκλοπή.
Και με το που θα το αδειάσετε, πριν το παραδώσετε, φωτογραφίστε τα πάντα στο σπίτι ώστε να μην ισχυριστεί οτι προκαλέσατε ζημιές. Πάρτε και μια φωτό τα ηλεκτρικά (πίνακα-πρίζες) και τον μετρητή ΔΕΗ/ΕΥΔΑΠ ώστε να φαίνεται η τελευταία μέτρηση.
Και την επόμενη φορά, κανονικά συμβόλαιο και λογαριασμοί στο όνομά σας. Όμορφα και νοικοκυρεμένα.
Σας ευχαριστώ για τις νομικές συμβουλές αποδείξεις δεν μας έκοψε πότε απλά έπαιρνε τα χρήματα. Αυτο που λέτε ότι ισχύει μισθωτηριο χωρίς σύμβαση πως ακριβώς ισχύει? Χωρίς τις δικές μας υπογραφές? Όσο για μάρτυρες μπορούμε και εμείς αντίστοιχα να βάλουμε μάρτυρες να αποδείξουν ότι δεν μέναμε εκεί. Εγώ προσωπικά για καλή μου τύχει δεν εμένα πότε μόνιμα διότι μένω με τους γονείς μου απλά κάποιες μέρες την εβδομάδα επισκεπτομουν τον φίλο μου. Όλοι δηλαδή ξέρουν ότι μένω με τους δικούς μου ακόμα και στην φορολογική μου φιλοξενουμενη στον πατέρα μου φαίνομαι ο δε φίλος μου μπορεί άνετα να αποδείξει ότι έμενε με τον θείο του και την γιαγιά του οι οποίοι μένουν στο ίδιο χωριό επομένως θεωρώ πολύ δύσκολο να μπορέσουν να κάνουν κάτι. Να κυνηγήσουν μισθωματα χωρίς συμβόλαιο χωρίς αποδείξεις κομμένες χωρίς σπίτι που δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια των ενοικων? Μόνο με ψευδομαρρτυρες? ???το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και εμείς αποδείξεις χειροπιαστες δεν υπάρχουν. Εννοείται πως θα φύγουμε είναι θέμα ημερών πια και αν ειμασταν έτοιμοι να τους δώσουμε έστω τα 180 του ενοικίου και ένα μέρος του ρεύματος τώρα με τον τρόπο που φέρθηκαν δεν θα πάρουν τίποτα.
Η μίσθωση ανήκει στην κατηγορία των συμβάσεων που δεν απαιτούν έγγραφο τύπο για να ισχύσουν. Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατομμύρια μισθώσεις "εν τοις πράγμασι", δηλαδή μόνο με προφορική συμφωνία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στο TAXISnet όταν δηλώνει κανείς τη μίσθωση υπάρχει ερώτηση για το αν υπάρχει συμφωνητικό.
Υπάρχουν πλέον πολλά ρίσκα (πχ σαν και το παραπάνω) που κάνουν αναγκαία στην πραγματικότητα την ύπαρξη συμφωνητικού, όπως η ρευματοκλοπή, ειδικοί όροι (πχ συντήρηση καυστήρων αερίου, βάψιμο, απαγόρευση υπομίσθωσης και χρήσης ως επαγγελματικής στέγης) που μόνο με γραπτή συμφωνία μπορεί να εξασφαλιστεί η τήρησή τους. Συχνά όμως και το "οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους" αρκεί. Για μένα η απουσία συμφωνητικού πέραν της πρόθεσης φοροαποφυγής και της πραγματικής φοροδιαφυγής μπορεί να υπέκρυπτε εξαρχής τη βούληση να σας φορτώσουν τη ρευματοκλοπή σε περίπτωση που τους ανακάλυπταν κάποτε. +
Δυστυχώς η Ελλάδα είναι σήμερα ο παράδεισος των κακοπληρωτών ενοικιαστών (κάτι θα ξέρω για να το λέω...) και αυτών που θέλουν να πληρώσουν και δεν μπορούν, αλλά και το ανάποδο που δεν μπορούν/ θέλουν να πληρώσουν αλλά θέλουν να νοικιάσουν, με αποτέλεσμα οι οικονομικές και υλικές ζημίες των ιδιοκτητών να είναι τεράστιες και πλέον πολλοί να διαθέτουν περιουσία τόσο απαξιωμένη που δεν αξίζει να τη νοικιάσουν (ούτε καν για τον ΕΝΦΙΑ). Άλλη μεγάλη συζήτηση αυτή.
Προσωπική μου άποψη: εξοφλήστε τα ενοίκια και τμήμα ρεύματος και φύγετε, χωρίς να αναγνωρίσετε οποιαδήποτε άλλη οφειλή ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ, διότι ξαφνικά μπορούν να εμφανιστούν και άλλες οφειλές από το πουθενά. Επίσης μην υπογράψετε τίποτε, πχ παραίτηση από κάθε νόμιμο δικαίωμα, αναγνώριση αναδοχής χρέους κλπ.
Εκ του νόμου κάτι τελευταίο: Φθορές που προέρχονται από τη συνήθη χρήση βαραίνουν τον ενοικιαστή (π.χ. χάλασε το καζανάκι από τα άλατα), οι ζημίες στα πάγια βαραίνουν τον ιδιοκτήτη, εκτός εάν αποδειχθεί ηθελημένη ή εκ βαρείας αμέλεια φθορά εκ μέρους του ενοικιαστή. Η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι σαφώς πάγιο. Οι φωτογραφίες (καλύτερα με timestamp, χωρίς αυτό απαραίτητα να αποδεικνύει κάτι, είναι μία ένδειξη) που πρότεινε κάποιος παραπάνω είναι μία λύση. Να ξέρετε όμως ότι η επίκληση των φωτογραφιών σε δικαστήριο ( αν ποτέ χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν, λέμε τώρα) είναι δίκοπο μαχαίρι: μπορούν να αποδείξουν όσα επικαλείστε, ενδέχεται όμως να αποδεικνύουν και πράγματα που επικαλείται ο αντίδικος. Με λίγα λόγια: αν προσκομίσετε φωτογραφίες για να αποδείξετε ότι δεν προκαλέσατε φθορές, αποδεικνύετε αυτόματα και τον ισχυρισμό ότι ήσασταν ενοικιαστές ;)
@ ADSLgr.com All rights reserved.