PDA

Επιστροφή στο Forum : Φακοί Επαφής

akisgr
02-12-16, 20:47
καλησπέρα σε όλο το forum.. ποιοι φακοί επαφής πιστεύετε πως είναι η καλύτερη σε άνεση για όλη μέρα χωρίς να ξεραίνουνε το μάτι? αυτή την στιγμή φοράω τους perfect η οποιοι δεν είναι από σιλικόνη.. αλλα παρατηρώ μετά από ώρες ότι κουράζονται τα ματια μου... και έχω ξηροφθαλμία και θολή όραση..

επειδή με έχουνε βολέψει απίστευτα όμως ψάχνω κάτι καλύτερο που θα μπορώ να τους φοράω ολόκληρη την ημερα.. έχετε να προτείνεται κάτι? :respekt:

alekan
02-12-16, 23:27
Bausch and Lomb PureVision2
Airoptix Night and Day.

akisgr
03-12-16, 21:04
Bausch and Lomb PureVision2
Airoptix Night and Day.

ρώτησα σε κατάστημα με οπτικά για τους purevision2 και μου λέει δεν στους δίνω γιατί είναι η χειρότερη επειδή είναι από σιλικόνη θα ξεραίνει συνεχεια το μάτι... εγώ πάλι δεν το πιστεύω αυτο.. :rolleyes:

alekan
03-12-16, 23:49
ρώτησα σε κατάστημα με οπτικά για τους purevision2 και μου λέει δεν στους δίνω γιατί είναι η χειρότερη επειδή είναι από σιλικόνη θα ξεραίνει συνεχεια το μάτι... εγώ πάλι δεν το πιστεύω αυτο.. :rolleyes:

Τους φοράω συνεχώς, μέρα νύχτα για μέρες.

akisgr
04-12-16, 00:20
Τους φοράω συνεχώς, μέρα νύχτα για μέρες.

τι εννοείς νύχτα? κοιμάσαι με τους φακούς?

alekan
04-12-16, 00:21
Ναι, κανονικά. Αυτα τα 2 μοντέλα είναι κατασκευασμένα γι αυτη τη χρήση.

akisgr
04-12-16, 00:26
τους Airoptix Night and Day λες? γιατί για τους purevision2 δεν το γνώριζα...

συνήθως λένε ότι είναι επικίνδυνο να φοράμε τους φακούς πάνω από 8 ώρες καθημερινά... ποσο μάλλον όταν κοιμόμαστε... εγώ προσωπικά πριν τον ύπνο τους αφαιρώ για καλο και για κακό :P

lentiamo
05-12-16, 19:19
Καλησπέρα, αν και εξαρτάται από τα μάτια σου τι βολεύουν καλύτερα, έχεις δοκιμάσει Biofinity;
Πριν κάποιους μήνες είχαμε κάνει έρευνα σε 14 ευρωπαϊκές χώρες για να βρούμε τους "καλύτερους" φακούς. Αν θέλεις, και επιτρέπει το φορουμ μπορώ να μοιραστώ λινκ με τα αποτελέσματα.

Για μεγαλύτερη άνεση, είναι σημαντικό να δεις την οξυγόνωση και περιεκτικότητα σε νερό, δες εικόνα.
177270

Επίσης επάνω στο θέμα της οξυγόνωσης και περιεκτικότητας νερού, μόλις πριν λίγες μέρες γράψαμε.

Άλλες επιλογές είναι Acuvue Oasys, Air Optix Nigh & Day και PureVision 2 HD όπως αναφέρθηκε από τον alekan.

akisgr
05-12-16, 19:43
@lentiamo καλησπέρα η Biofinity της εταιρίας CooperVision σωστά? έχω ακούσει καλά λόγια για τους συγκεκριμένους φακούς.. δεν τους έχω δοκιμάσει ακόμα.. είναι όντως τόσο καλή?

μπορείς να μοιραστείς την ερευνα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα..

lentiamo
06-12-16, 12:21
@akisgr ναι είναι της CooperVision, και είναι ο μόνος φακός που συνδυάζει τις μέγιστες τιμές οξυγόνου / περιεκτικότητας νερού, άρα ναι, είναι όντως πολύ καλός φακός.

Εκτός ότι είναι μηνιαίοι οι φακοί αυτοί, σου δίνουν την δυνατότητα να τους φοράς συνεχόμενα για έως και 7 συνεχόμενες νύχτες, άρα κοιμάσαι άνετα με αυτούς, απλά επιλέγεις ποια χρήση σου κάνει.

Αν πάλι θα ήθελες να πας σε δεκαπενθήμερους φακούς, οι Acuvue Oasys είναι ίσως ότι καλύτερο σε ποιότητα αλλά και σε VFM.

Περισσότερα για την διαπερατότητα οξυγόνου εδώ (https://www.lentiamo.gr/blog/diaperatotita-oxigonou.html) και για την έρευνα των φακών εδώ (https://www.lentiamo.gr/blog/oi-pio-dimofilis-kai-oi-kaluteroi-fakoi-epafis-stin-europi-to-2015.html).

Ανεβάζω επίσης άλλο ένα πίνακα για τις τιμές οξυγόνου / περιεκτικότητας νερού ανά μάρκα.

177291

akisgr
06-12-16, 17:42
πολύ ενδιαφέρον...! και εγώ για μηνιαίους ενδιαφέρομαι έτσι και αλλιώς.. οποτε θα δοκιμάσω σίγουρα τους biofinity..

ένας οπτικός όταν πήγα όμως να τους πάρω μου είπε αν σου δώσω τους biofinity θα τους πετάξεις, επειδή λεει θα σε ενοχλούνε στο μάτι.. θωρεί τους perfect καλύτερους, εμενα μου έχουνε διάλυση τα ματια.. με κόβουνε ασταμάτητα και με πιάνει μια αίσθηση πίεσης στα ματια.. και είναι κατακόκκινα μετά από πολύ ώρα χρήσης...

τους αντέχω 5 ώρες το πολύ καθημερινά.. μετά αρχίζουνε τα προβλήματα..

konc
08-12-16, 10:52
@lentiamo: Θα πρότεινες και τους ημερήσιους της CooperVision? Και αν ναι ποιούς ακριβώς? Σε σχέση ας πούμε με τους Dailies AquaConfmort plus...

lentiamo
08-12-16, 16:15
Αν σε εξέτασε και σου έδωσε δοκιμαστικούς φακούς, οι οποίοι σε έκοβαν ή ενοχλούσαν, τότε βγάζει νόημα αλλιώς...έχεις ήδη την απάντηση.

Όσο και να τους θεωρεί καλύτερους, νομίζω τα μάτια σου ξέρουνε καλύτερα, και αυτό έχει σημασία ;)
Δεν τους έχω ακουστά στην αγορά μας και πολύ, πράγμα που με κάνει να πιστεύω πώς είναι φακοί ιδιωτικής ετικέτας (private labels) (https://www.lentiamo.gr/private-brands.html)

Μια ακόμη πολύ καλή επιλογή και οικονομική είναι οι Soflens 59, τους έχεις δοκιμάσει;

- - - Updated - - -

Μου βάζεις δύσκολη σύγκριση @konc γιαυτό και θα σου απαντήσω με τους 1 Day Acuvue Moist :p

konc
08-12-16, 16:57
Μου βάζεις δύσκολη σύγκριση @konc γιαυτό και θα σου απαντήσω με τους 1 Day Acuvue Moist :p

Θα τους δοκιμάσω να δω αν θα μου κάτσουν καλύτερα. Αλλά γιατί δύσκολη? Θεωρούνται από τους καλούς οι AquaConfmort plus?

akisgr
08-12-16, 21:07
lentiamo, σε μαγαζί με οπτικά που ρώτησα μου ειπε ακόμα και τους καλύτερους φακούς να βάλω όπως τους biofinity.. επειδή είναι από σιλικόνη λέει θα με κόβουνε συνεχεια στο μάτι.. και αυτο επειδή έχω θυροειδίτιδα hahimoto...

δεν παράγει το μάτι μου λέει δάκρυα...

η perfect τώρα που φοράω από τι υλικό είναι? δεν μπορώ να τους φορέσω πάνω από 5 ώρες νιώθω τα ματια μου πρησμένα και πονάνε

lentiamo
09-12-16, 12:58
Ναι, οι AquaComfmort Plus θεωρούνται από τους καλύτερους, αν και γενικά με τους ημερήσιους φακούς θα έχεις λιγότερα προβλήματα / ενοχλήσεις απ' ότι θα μπορούσες να έχεις με μηνιαίους για παράδειγμα.

- - - Updated - - -

Τότε akisgr μιλάμε για πιο ειδική περίπτωση, θα δω τι μπορώ να μάθω επιπλέον.

Φαντάζομαι χρησιμοποιείς ενυδατικά δάκρυα τώρα με τους φακούς, σωστά;

Ίσως είναι αυτοί (http://www.linsenpate.de/perfect.html), της εταιρίας MPG&E.
Αν ναι, το υλικό είναι Hioxifilcon με 55% περιεκτικότητα σε νερό.

Από την άλλη, οι Proclear Compatibles Sphere (https://www.lentiamo.gr/proclear.html) έχουν 60% περιεκτικότητα σε νερό και είναι οι μοναδικοί φακοί επαφής με έγκριση από το FDA των ΗΠΑ ότι: «μπορεί να παρέχουν βελτιωμένη άνεση για τους χρήστες φακών που εμφανίζουν ήπια ενόχληση ή συμπτώματα που σχετίζονται με την ξηρότητα / ξηροφθαλμία ενώ τους φοράμε, λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν, PC Technology™ η οποία προσελκύει το νερό και κρατά τους φακούς ενυδατωμένους για πάνω από 12 ώρες.

Sovjohn
09-12-16, 13:21
Λοιπόν, εν ολίγοις:

Η περιεκτικότητα σε νερό δεν ξέρω πόση διαφορά κάνει, έχω την αμυδρή εντύπωση ότι όσο μικρότερη είναι, τόσο λιγότερα δάκρυα πρέπει να παράγει το μάτι για να διατηρηθεί ο φακός υγρός, άρα για όσους έχουν θέμα με μικρή παραγωγή δακρύων, εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, θα πήγαινα σε όσο μικρότερη περιεκτικότητα γίνεται.

Κατά τα άλλα, οι φακοί τύπου Purevision, Purevision 2, Night & Day και όλοι οι αντίστοιχοι είναι φτιαγμένοι έτσι ώστε, σε φυσιολογικές περιπτώσεις ματιών, να μπορείς να κοιμάσαι μ' αυτούς για μέχρι ένα μήνα. Τους Purevision (και πιο πρόσφατα τους 2) τους χρησιμοποιώ πάνω από 10 χρόνια πια και έχει τύχει να τους φορέσω από 20 μέρες σε έναν "κακό μήνα" έως και 40. Απλά, όσο περισσότερο πλησιάζεις το μήνα, τόσο πιθανότερο είναι όταν τους βγάλεις να κάνεις "αποτοξίνωση" με γυαλιά για 2-3 μέρες για καλύτερη ξεκούραση (σε άλλη περίπτωση απλά τους βγάζεις βράδυ και βάζεις τους επόμενους το άλλο πρωί).

Τέλος, φίλος παλιότερα που φόραγε φακούς αλλά είχε σοβαρό θέμα, μετά από 4-5 ώρες τους έβγαζε λόγω ευαισθησίας, δεν ξέρω αν κοιμήθηκε μ' αυτούς, αλλά σίγουρα τους φόραγε ανετότατα όλη τη μέρα, κάτι το οποίο ήταν πρόοδος γι' αυτόν.

akisgr
09-12-16, 17:21
Ναι, οι AquaComfmort Plus θεωρούνται από τους καλύτερους, αν και γενικά με τους ημερήσιους φακούς θα έχεις λιγότερα προβλήματα / ενοχλήσεις απ' ότι θα μπορούσες να έχεις με μηνιαίους για παράδειγμα.

- - - Updated - - -

Τότε akisgr μιλάμε για πιο ειδική περίπτωση, θα δω τι μπορώ να μάθω επιπλέον.

Φαντάζομαι χρησιμοποιείς ενυδατικά δάκρυα τώρα με τους φακούς, σωστά;

Ίσως είναι αυτοί (http://www.linsenpate.de/perfect.html), της εταιρίας MPG&E.
Αν ναι, το υλικό είναι Hioxifilcon με 55% περιεκτικότητα σε νερό.

Από την άλλη, οι Proclear Compatibles Sphere (https://www.lentiamo.gr/proclear.html) έχουν 60% περιεκτικότητα σε νερό και είναι οι μοναδικοί φακοί επαφής με έγκριση από το FDA των ΗΠΑ ότι: «μπορεί να παρέχουν βελτιωμένη άνεση για τους χρήστες φακών που εμφανίζουν ήπια ενόχληση ή συμπτώματα που σχετίζονται με την ξηρότητα / ξηροφθαλμία ενώ τους φοράμε, λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιούν, PC Technology™ η οποία προσελκύει το νερό και κρατά τους φακούς ενυδατωμένους για πάνω από 12 ώρες.

ναι αυτούς φοράω αυτή την στιγμή.. της MPG&E

αλλα δεν είναι για πολλές ώρες... χρησιμοποιώ δάκρυα Βiodrop MD ένα μικρό μπουκαλάκι 10ml που έχει 10euro.. δεν συμφέρει και παρα πολύ.. μπορώ να βρω περισσότερη ποσότητα από 10ml?

η Proclear μου φαίνονται ενδιαφέρον.... φαντάζομαι η συγκεκριμένη δεν είναι από σιλικόνη σωστά?

θα παραγγείλω από την σελίδα σου κάποια στιγμή γιατί τώρα έπαθα κάποια μόλυνση και χρησιμοποιώ tobrex.. μου είπε οφθαλμίατρος για κάποιες μέρες να μην φορέσω φακούς..

σε ποσες εργάσιμες μέρες θα τους εχω?

konc
09-12-16, 18:48

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Ημερήσιους AquaComfmort Plus φοράω χρόνια τώρα χωρίς προβλήματα, απλά θέλω να δοκιμάσω και κάτι άλλο μήπως πετύχω την ίδια άνεση αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια προς το τέλος της μέρας. Πιστεύεις πως αξίζει η δοκιμή, είναι δηλαδή πιθανό να είναι καλύτεροι οι Acuvue Moist? (επίσης, τι BC να διαλέξω? Οι AquaComfmort βγαίνουν μόνο με 8.7, ενώ οι acuvue με 8.5 ή 9.0)

lentiamo
09-12-16, 19:26
Δεν είμαι σίγουρος για μεγαλύτερη ποσότητα σε ml στην συγκεκριμένη μάρκα.

Ναι, οι συγκεκριμένοι φακοί δεν είναι σιλικόνης-υδρογέλης, και χρησιμοποιούν τεχνολογία και υδρόφιλο υλικό υδρογέλης (Phosphorylcholine).

99% θα τους έχεις την δεύτερη μέρα στην πόρτα σου.

Αυτή τη στιγμή, οι πιο "bio", βιο-εμπνευσμένοι φακοί υδρογέλης είναι οι Biotrue ONEday (https://www.lentiamo.gr/biotrue-one-day.html).

2 έρευνες από το εξωτερικό που μπορεί να σε ενδιαφέρουν σχετικά με την ανάπτυξη των φακών υδρογέλης και όχι μόνο, δες εδώ (http://blog.euromonitor.com/2015/11/contact-lenses-moving-away-from-silicone.html) και εδώ (http://contactlensupdate.com/2013/10/07/hydrogel-contact-lens-materials-dead-and-buried-or-about-to-rise-again/).

- - - Updated - - -

Ίσως, δεν μπορώ να το ξέρω, έχει να κάνει με τα μάτια σου.
Σε 8.70 καμπυλότητα (https://www.lentiamo.gr/advanced-search.html?wearTime=1&type=no-value&material=no-value&brand=no-value&productBrand=no-value&dpt=no-value&colorGroup=no-value&bc%5B%5D=8.70&seradit-podle=&search=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7) υπάρχουν μόνο αυτοί.

Θα έλεγα να πας όσο πιο κοντά στην δική σου καμπυλότητα ώστε να μην έχεις κάποια ενόχληση και να κάτσει καλά ο φακός.
Στο προηγούμενο λινκ μπορείς να ψάξεις με βάσει την καμπυλότητα που θέλεις.
Π.χ σε 8.6 υπάρχουν οι SofLens Daily Disposable (30 φακοί) + 20 δωρεάν φακοί στα 17,70.

akisgr
10-12-16, 02:03
ευχαριστώ παρα πολύ για τις πληροφορίες...! μόλις στρώσουνε λίγο τα ματια μου θα κάνω παραγγελια τους coopervision proclear..

το θετικό είναι ότι ταιριάζουνε και στην καμπυλότητα του ματιού 8.60 με βολεύει εμενα προσωπικά...!

για τους ημερήσιους δεν το ψάχνω τόσο πολύ για τον λόγο ότι δεν συμφέρουνε προσωπικά εμενα... θέλω για κάθε μέρα.. οποτε η καλύτερη λύση είναι η μηνιαίοι

και συμφέρει πολύ το πακέτο στα 23euro η 6 φακοί γιατί θα περάσω άνετα 3 μηνες..!

Κοζανίτης
11-12-16, 02:03
Καλησπέρα, για εμάς που έχουμε και αστιγματισμό υπάρχουν προτάσεις;
Δοκίμασα Acuvue Oasys for Astigmatism, αλλά συνεχώς χάνουν το κέντρο.
Επίσης δοκίμασα και τους Air Optix, μακράν καλύτεροι αλλά ακριβούτσικοι.
Purevision 2 δεν έχω δοκιμάσει, αλλά στο ίντερνετ δεν διάβασα και τα καλύτερα.

lentiamo
12-12-16, 16:02
Εκεί είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αφού δεν υπάρχει περιθώριο για δοκιμές.
Όπως ήδη θα ξέρεις, ο κάθε φακός του κάθε κατασκευαστή, είναι διαφορετικός και οι βαθμοί που θα σου έκαναν στους Acuvue δεν θα σου κάνουν στους Air Optix, γιαυτό και τα διάφορα σχόλια στο ίντερνετ.

Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου, κάποιες πολύ καλές επιλογές με την σειρά είναι:
- Biofinity Toric 43,50 €
- SofLens Toric 45,00 €

Κοζανίτης
13-12-16, 17:27
Εκεί είναι πιο δύσκολα τα πράγματα αφού δεν υπάρχει περιθώριο για δοκιμές.
Όπως ήδη θα ξέρεις, ο κάθε φακός του κάθε κατασκευαστή, είναι διαφορετικός και οι βαθμοί που θα σου έκαναν στους Acuvue δεν θα σου κάνουν στους Air Optix, γιαυτό και τα διάφορα σχόλια στο ίντερνετ.

Και για να απαντήσω στην ερώτησή σου, κάποιες πολύ καλές επιλογές με την σειρά είναι:
- Biofinity Toric 43,50 €
- SofLens Toric 45,00 €
Μάλιστα, ευχαριστώ.

Nikiforos
13-12-16, 17:49
Ναι, κανονικά. Αυτα τα 2 μοντέλα είναι κατασκευασμένα γι αυτη τη χρήση.

καλησπέρα! υπαρχει τετοιο πραμα!!!?????
γιατι μου εχει τυχει να με παρει ο υπνος και μετα δεν ξεκολλανε με τιποτα!
2 φορες μετα απο ωρες δεν μιλαω βραδυ ετσι? νομιζα οτι πρεπει να παω σε νοσοκομειο τιποτα για να βγουν!
αλλα ακομα και να ειναι ετσι δεν θα το εκανα ποτέ αυτο! δλδ να κοιμαμε με φακους και κυριως να τους φοραω παρα πολλες ωρες!

akisgr
13-12-16, 17:56
καλησπέρα! υπαρχει τετοιο πραμα!!!?????
γιατι μου εχει τυχει να με παρει ο υπνος και μετα δεν ξεκολλανε με τιποτα!
2 φορες μετα απο ωρες δεν μιλαω βραδυ ετσι? νομιζα οτι πρεπει να παω σε νοσοκομειο τιποτα για να βγουν!
αλλα ακομα και να ειναι ετσι δεν θα το εκανα ποτέ αυτο! δλδ να κοιμαμε με φακους και κυριως να τους φοραω παρα πολλες ωρες!

και όμως υπάρχουνε τους φοράς για 1μηνα συνεχεια... δεν ξέρω όμως αν δημιουργήσει πρόβλημα στα ματια..

όταν δεν ξεκολλάνε μπορείς να χρησιμοποιείς τεχνικό δάκρυ

Nikiforos
13-12-16, 18:05
το υγρο των φακων δεν ειναι τεχνητο δακρυ? το ιδιο νομιζω κανει!
παντως ναι με αυτο τους εβγαλα! αλλα στο τελος το σκεφτηκα, στην αρχη προσπαθουσα ετσι και τα ματια εγιναν κοκκινα!

akisgr
13-12-16, 23:14
το υγρο των φακων δεν ειναι τεχνητο δακρυ? το ιδιο νομιζω κανει!
παντως ναι με αυτο τους εβγαλα! αλλα στο τελος το σκεφτηκα, στην αρχη προσπαθουσα ετσι και τα ματια εγιναν κοκκινα!

όχι όχι...! αυτό είναι πολύ επικίνδυνο... είναι σα να βάζεις στο μάτι σου απορρυπαντικό...

το τεχνικό δάκρυ είναι κάτι μικρά μπουκαλάκια 10ml/15ml

- - - Updated - - -

μου έδωσε μια φίλη μου από το κουτί με τους 6 φακούς τις air optix aqua 2 ζευγάρια επειδή δεν την βολεύανε μου είπε..

οποτε τους πήρα εγώ εννοείτε σφραγισμένους...! τους φοράω τώρα 3 ώρες αρχικά με κόβανε όταν τους έβαλα... τώρα δεν τους αισθάνομαι καν ότι υπάρχουνε στα ματια...

επειδή όμως είναι σιλικόνης είναι αρκετά δύσκολο για να βγει ο φακός από το μάτι.. είναι αρκετά πιο σκληρός καλύτερα για εμενα γιατί η μαλακοί φακοί το πολύ σε 10μέρες μου είχανε κοπή

Nikiforos
14-12-16, 07:36
καλημερα, δεν ισχυει αυτο που λες, γιατι οταν βαζουμε τους φακους στα ματια μας ειναι μεσα στο υγρο τους που παιρνουμε τα μπουκαλακια και βαζουμε στις θηκες οποτε αυτο θες δεν θες παει μεσα στα ματια σου. Μηπως κατι καταλαβες λαθος? αμα ηταν ετσι δεν θα το χρησιμοποιουσαν για να εχεις τους φακους να κολυμπανε μεσα σε αυτο!!! μετα δλδ πως το βγαζεις απο τους φακους?
ειχα ρωτησει την οφθαλμιατρο μου αλλωστε και ειπε αυτο να κανω! πχ http://www.skroutz.gr/s/6870750/Bausch-Lomb-Renu-Multiplus-360ml.html
ακομα και αμα παει στο στομα σου σαν δακρυ ειναι στην γευση!

akisgr
14-12-16, 15:54
καλημερα, δεν ισχυει αυτο που λες, γιατι οταν βαζουμε τους φακους στα ματια μας ειναι μεσα στο υγρο τους που παιρνουμε τα μπουκαλακια και βαζουμε στις θηκες οποτε αυτο θες δεν θες παει μεσα στα ματια σου. Μηπως κατι καταλαβες λαθος? αμα ηταν ετσι δεν θα το χρησιμοποιουσαν για να εχεις τους φακους να κολυμπανε μεσα σε αυτο!!! μετα δλδ πως το βγαζεις απο τους φακους?
ειχα ρωτησει την οφθαλμιατρο μου αλλωστε και ειπε αυτο να κανω! πχ http://www.skroutz.gr/s/6870750/Bausch-Lomb-Renu-Multiplus-360ml.html
ακομα και αμα παει στο στομα σου σαν δακρυ ειναι στην γευση!

φιλε μου δεν ξέρω... είμαι καινούριος με τους φακούς επαφής... αλλα εμενα αλλα μου είπανε να μην βάζω μέσα στο μάτι το καθαριστικό τον φακών... μήπως το renu μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τεχνικό δάκρυ? δεν το γνωρίζω αυτό...

Nikiforos
14-12-16, 18:13
φιλε μου δεν ξέρω... είμαι καινούριος με τους φακούς επαφής... αλλα εμενα αλλα μου είπανε να μην βάζω μέσα στο μάτι το καθαριστικό τον φακών... μήπως το renu μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν τεχνικό δάκρυ? δεν το γνωρίζω αυτό...

καλησπέρα, τι να πω και μια αλλη μαρκα εχω τωρα παλι το εβαζα, ουτε ενοχλει ουτε τπτ. Αφου οταν βαλουμε τους φακους στο ματι και ειναι οι φακοι μεσα στο υγρο ετσι κι αλλιως παει! απλα ειναι ποιο μικρη ποσοτητα!
παντως οσες φορες κοιμηθηκα καταλαθος εβαλα υγρο και ξεκολλησαν ευκολα. Επισης οπως ειπα εχω ρωτησει και μου ειπε η οφθαλμιατρος μου οτι δεν πειραζει.
Αλλα και στο στομα που μου εχει παει σαν γευση σαν δακρυ ειναι!
τωρα εχω αυτο https://www.skroutz.gr/s/6869602/Alcon-Opti-Free-Express-355ml.html
αλλα τα ιδια εκανα και με αυτο https://www.skroutz.gr/s/6870588/Amvis-Aquasoft-380ml.html
φακους δουλευω πολλα χρονια μπορει και 15! αλλα παντα μηνιαιους.
Επισης επειδη εχω λιγο αστιγματισμο τους βαζω λιγο παραπανω, τα νουμερα ειναι απο οφθαλμιατρο.
Δλδ για καθε μισο βαθμο αστιγματισμου βαζεις 0.25 παραπανω στης μειωπιας το νουμερο αν θυμαμαι καλα.
Μου τα ειχε εξηγησει και τωρα δεν θυμαμαι ιατρικους ορους για να τα γραψω.
Παντως σε σχεση με τα γυαλια μου δεν εχω κανενα προβλημα και βλεπω αψογα!

http://ipop.gr/themata/frontizw/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CE%B3%CF%81%CF%8C-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82/
https://eclass.teiath.gr/modules/document/file.php/VIM110/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1%20%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B1%202.pdf
πολυ καλο το δευτερο! ο χημικος καθαρισμος που λεει των φακων ειναι το οξυζενε!!! εχω ενα σπιτι και γραφει οτι ειναι υπεροξειδιο του υδρογονου! https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF% 8C%CE%BD%CE%BF%CF%85 Η2Ο2 δλδ.
Τα διαλυμματα καθαρισμου ειναι ο πρωτεινικος καθαρισμος, γιαυτο φυσικα δεν ενοχλει τα ματια και μεσα οταν μπαινει.

Κοζανίτης
14-12-16, 20:49
Σχετικά με το Renu, ότι μα ότι χειρότερο έχω δοκιμάσει ποτέ.
Καίνε τα μάτια μου με το που βάλω τους φακούς, προσωπικά δεν το ξαναπαίρνω.
Κανένα υγρό νομίζω δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απευθείας ρίψη μέσα στο μάτι.
Καλύτερα να ανατρέχουμε στις οδηγίες του κάθε διαλύματος.

Nikiforos
14-12-16, 22:22
με κανενα απο αυτα τα 3 που εχω δοκιμασει συμπεριλαμβανομενου του Renu που θεωρω πολυ καλο, δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα, ουτε τζουζουν τα ματια ουτε τιποτα.
Περισσοτερο με ενοχλει το απλο νερο αμα μπει μεσα παρα το υγρο φακων.
Οι οδηγιες ειναι συνηθισμενα πραγματα δεν μου λενε κατι.....
βαζω υγρο μονο αμα με παρει ο υπνος καταλαθος παντα και κολλησουν οι φακοι στο ματι και δεν βγαινουν με τραβηγμα.
Απο το να βαζω απλο νερο που ειναι τιγκα στα μικροβια καλυτερα το πρωτεινουχο υγρο!
ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μιλαω για υγρα που ειναι για ΧΗΜΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ και οχι απλα για ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ, γιατι αυτα εχουν μεσα ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ και δεν κανει να μπαινει στα ματια.
Σε περιπτωση που εχουμε τετοιο υγρο πρεπει να καθαριστουν-στεγνωσουν οι φακοι για να μπουν στα ματια ή με χρηση ειδικης θηκης που εχει καποια ουσια και το μετατρεπει σε απλο ορο, γιατι αυτο οντως ειναι επικυνδυνο, μπορει να προκαλεσει και εγκαυματα!
τα πρωτεινουχα υγρα ειναι σαν απλος ορος και μπορουν να μπουν στο ματι αλλωστε μπαινουν γιατι οι φακοι εχουν ποσοτητα πανω τους οταν τους φοραμε....
αυτο πχ ειναι αυτο που ΔΕΝ ειναι για να μπαινει στα ματια! εχει υπεροξειδιο του υδρογονου.....https://www.skroutz.gr/s/6871714/Bausch-Lomb-EasySept-360ml.html?keyphrase=%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%BF+%CF%86%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD+%CE%B5%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%B7%CF%82+%CF%85 %CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BF+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE% BD%CE%BF%CF%85
τονιζω οτι χρησιμοποιω φακους τουλαχιστον 12 χρονια νομιζω και παραπανω και ΠΟΤΕ δεν εχω χρησιμοποιησει τετοια διαλυματα!

Αυτα λοιπον τα συνηθισμενα τωρα εχω το Aqua soft λεω τι γραφει : ειναι ισότονο, ιδατωδες διαλυμα και περιεχει polyhexanide 0.00013% w/v που ειναι δραστικη ουσια και συντηρητικο https://en.wikipedia.org/wiki/Polyhexanide και υαλουρονικο νατριο (HA) https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%BD%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF
που οπως βλεπουμε βασικα το 2ο εχει αμεση σχεση με τα ματια. Καμια σχεση με τα αλλα υγρα λοιπον που οντως ειναι σα να βαζεις απορυπαντικο στα ματια και ΔΕΝ κανει να τα βαζουμε....
προσοχη λοιπον το ξαναλεω εγω που ειπα οτι βαζω και ρωτησα κιολας μιλαω για τα απλα υγρα που εχουν την παραπανω βαση και ΟΧΙ χημικου καθαρισμου που εχουν μεσα υπεροξειδιο του υδρογονου.
το λεω ξανα γιατι προκαλει ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ αυτο το χημικο! https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF% 8C%CE%BD%CE%BF%CF%85 Μηπως σας θυμιζει κατι????? ναι τον οξυζενε!!!! αλλα ειναι αρκετα ανεμιγμενος με νερο προφανως ο γνωστος μας φιλος....

Παραθετω και κατι καλα κειμενα ...

Τα υγρά καθαρισμού χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.

Τα υγρά ψυχρού χημικού καθαρισμού και τα συστήματα με χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου.
Τα Υγρά ψυχρού χημικού καθαρισμού είναι τα πιο διαδεδομένα.
Πολλές φορές θα τα δούμε να αναφέρονται και ως Υγρά Γενικής χρήσης
επίσης ; και ως Υγρά Πολλαπλών χρήσεων ή Multi Purpose solutions .
Η κατηγορία αυτών των υγρών καθαρισμού έχουν το πλεονέκτημα
ότι δεν χρειάζεται να ξεπλυθούν πριν την εφαρμογή στο μάτι
οπότε δεν υπάρχει και συγκεκριμένος χρόνος
παραμονής των φακών επαφής στην θήκη τους.

Τα Υγρά με υπεροξείδιο του υδρογόνου δίνουν έναν πιο ισχυρό καθαρισμό
αλλά προκαλούν έγκαυμα αν βρεθεί ποσότητα υγρού στο μάτι.
Θέλουν συγκεκριμένο χρόνο για την εξουδετέρωση
του υπεροξειδίου του υδρογόνου μέσα στην θήκη (από 4 έως 6 ώρες)
Το τελικό διάλυμα που προκύπτει μετά την εξουδετέρωση
Δεν έχει καμία μικροβιοκτόνο δράση .
Με τη επίδραση ειδικού καταλύτη που υπάρχει στην ειδική θήκη
μετατρέπεται σε απλό φυσιολογικό ορό χωρίς συντηρητικές ιδιότητες.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο όταν γίνεται καθημερινή χρήση μπορεί
να χρησιμοποιείται υγρό με σύστημα υπεροξειδίου του υδρογόνου.
Στο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί αλλεργίες στα συστήματα
υπεροξειδίου του υδρογόνου επειδή περιείχαν δύο ουσίες,
την θειμεροσάλη και την χλωρεξιδίνη.
Σήμερα δεν υπάρχει αυτό το θέμα.
Η επιλογή γίνεται μετά από συζήτηση με τον εφαρμοστή σας ο οποίος
ως ειδικός θα βοηθήσει στην σωστή κάλυψη των αναγκών του κάθε χρήστη.

Τι διαφορά έχει η απολύμανση από την αποστείρωση;

Το οικιακό σύστημα καθαρισμού μπορεί να επιτύχει απολύμανση των φακών επαφής
με ψυχρό τρόπο (χωρίς βρασμό). Δηλαδή θα εξουδετερώσει τα μικρόβια
που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της χρήσης πάνω στους φακούς επαφής.
Όχι όμως και τις εστίες των μικροβίων.
Έτσι αν το υγρό δεν αλλάζει καθημερινά, οι εστίες θα αναπτυχθούν
και θα εκτεθούμε σε μόλυνση αν π.χ φορέσουμε φακούς επαφής
που βρισκόντουσαν στο ίδιο υγρό επί μία εβδομάδα.
Το υγρό θα πρέπει να αλλάζει (αν γίνεται κάθε μέρα ) ακόμη και αν δεν τους χρησιμοποιούμε.
Στα συστήματα υπεροξειδίου του υδρογόνου
είναι απαραίτητο να γίνεται καθημερινός καθαρισμός.
Όταν αγοράζουμε φακούς επαφής η συσκευασία βρίσκεται σε αποστείρωση
οπότε και οι εστίες των μικροβίων έχουν εξουδετερωθεί.
Η αποστείρωση δεν μπορεί να γίνει σε οικιακό περιβάλλον
χρειάζονται εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών
που τις καλύπτουν τα εργαστήρια και εξειδικευμένες μονάδες παραγωγής φακών επαφής.
Πολλά οπτικά καταστήματα μπορούν να προσφέρουν Βιολογικό Καθαρισμό
των φακών επαφής σας με εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού και αποστείρωσης.

akisgr
14-12-16, 22:54
τότε γιατί δινω κάθε εβδομάδα 10 euro για 10ml τεχνικό δάκρυ? θα ρίχνω από auto που προτείνεις... τι στο καλο να μου συμβεί? χάχα

Nikiforos
14-12-16, 22:58
τότε γιατί δινω κάθε εβδομάδα 10 euro για 10ml τεχνικό δάκρυ? θα ρίχνω από auto που προτείνεις... τι στο καλο να μου συμβεί? χάχα

μαλλον δεν καταλαβες καλα δεν προτεινα τιποτα. Ειπα τι κανω εγω, εσυ κανε οτι νομιζεις και κρινεις οτι ειναι σωστο....
απλα προειδοποιησα οτι αν δοκιμασει κανεις να προσεξει τι υγρο εχει, μην ειναι αυτο με το υπεροξειδιο του υδρογονου! thats all....
oπως ειπα εχω 12 χρονια τουλαχιστον αμα υπηρχε προβλημα θα το ειχα παθει και εχω ρωτησει και γιατρο πρωτα, ΔΕΝ το σκεφτηκα μονος μου.....
το τεχνητο δακρυ το εχω ακουσει αλλα το συστηνουν για την θεραπεια της ξηροφθαλμειας, κατι που δεν εχω συνεπως τα θεωρω απλα πεταμενα χρηματα.
πχ http://www.thea-synapsis.gr/gr_product.php?prodid=27
μπορει καποιοι που εχουν ευαισθησια σε φακους να το βρισκουν χρησιμο βεβαια. Εμενα δεν μου χρειαζεται.
Επισης σε περιοδους που καποιος εχει αλεργια στα ματια δλδ την γνωστη επιπεφυκιτιδα και πολλες φορες δεν μπορει να βαλει καν φακους! http://www.onmed.gr/ygeia/story/323659/epipefykitida-poia-einai-i-pio-grigori-antimetopisi
Αυτο το να με παρει ο υπνος με φακους ειναι κατι παρα παρα παρα πολυ σπανιο, ειπα εγινε μερικες φορες ΔΕΝ γινεται καθε μερα, μπορει να περασει μισος χρονος για να συμβει μια φορα!
τοτε και ΜΟΝΟ τοτε και εφοσον με πηρε για πολλες ωρες και δεν βγαινουν με τραβηγμα εβαζα μερικες σταγονες! τωρα εχει να γινει πολυ καιρο! μπορει και πανω απο χρονο!
εχει σημασια ποση ωρα κοιμασε, αν ειναι για λιγο βγαινουν με τραβηγμα αν ειναι πολλες ωρες τοτε δεν βγαινουν.
οποτε δεν ασχολουμε με ψευτικα δακρυα χωρις λογο!
αν ειχα ενοχλησεις, αλεργιες, επιφυκιτιδα κτλ το ξερω οτι για αυτα κανει! αλλα δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ προβλημα αρα ειναι περιττο....

akisgr
14-12-16, 23:46
κατάλαβα τι εννοείς.. εγώ έχω σοβαρό θέμα με τους φακούς δεν μπορώ με τίποτα να τους ανεχτώ στα ματια μου... σήμερα πάλι τα ματια μου γίνανε τούμπανο και κατακόκκινα... και έχω τρομερή ενόχληση.. ξεκίνησα τώρα και βάζω tobrex θα πάω από εβδομάδα σε οφθαλμίατρο να δω τι γίνετε με τα ματια μου.. σίγουρα θα υπάρχουνε κάποιοι φακοί που θα μου είναι ok...!

Nikiforos
15-12-16, 06:46
κατάλαβα τι εννοείς.. εγώ έχω σοβαρό θέμα με τους φακούς δεν μπορώ με τίποτα να τους ανεχτώ στα ματια μου... σήμερα πάλι τα ματια μου γίνανε τούμπανο και κατακόκκινα... και έχω τρομερή ενόχληση.. ξεκίνησα τώρα και βάζω tobrex θα πάω από εβδομάδα σε οφθαλμίατρο να δω τι γίνετε με τα ματια μου.. σίγουρα θα υπάρχουνε κάποιοι φακοί που θα μου είναι ok...!

καλημερα! ναι αυτο λεω οτι γιαυτο τον λογο χρειαζεται το τεχνητο δακρυ!
και εγω στην αρχη ειχα θεμα μετα συνηθισα! ποσο καιρο εισαι με φακους?
εχει φακους με διαφορετικο υλικο για ψαχτο λιγο, μηπως εχεις αλεργια σε καποιο υλικο?
μια περιοδο ειχα προβλημα Μαιο-Ιουνιο με αλεργια ακομα και απο γυρη! ευτυχως εφυγε μετα, ειχα επιφυκιτιδα, ξηροφθαλμια και τοτε μου ειπαν για τεχνητο δακρυ ή ειδικο κολληριο, αλλα επειδη μου εδωσαν το 2ο το 1ο δεν το δοκιμασα καν.

akisgr
17-12-16, 18:46
καλημερα! ναι αυτο λεω οτι γιαυτο τον λογο χρειαζεται το τεχνητο δακρυ!
και εγω στην αρχη ειχα θεμα μετα συνηθισα! ποσο καιρο εισαι με φακους?
εχει φακους με διαφορετικο υλικο για ψαχτο λιγο, μηπως εχεις αλεργια σε καποιο υλικο?
μια περιοδο ειχα προβλημα Μαιο-Ιουνιο με αλεργια ακομα και απο γυρη! ευτυχως εφυγε μετα, ειχα επιφυκιτιδα, ξηροφθαλμια και τοτε μου ειπαν για τεχνητο δακρυ ή ειδικο κολληριο, αλλα επειδη μου εδωσαν το 2ο το 1ο δεν το δοκιμασα καν.

καλησπέρα φίλε ακριβώς 1 μηνα είμαι μονο με φακούς.. έχω δοκιμάσει μονο 2 διαφορετικές εταιρίες... τους perfect η οποιοι είναι από υδρογελη που ναι ήτανε βολική αλλα μετά από ώρες κουράζανε τα ματια.. και τώρα φοράω τους air optix aqua, τους φοράω από το πρωί και δεν μου έχουνε κουραστεί τα ματια καθόλου αλλα κάποιες φορες με πιάνει μια πίεση μέσα στα ματια.. ίσος αυτό είναι και από τα νεύρα μου δεν ξέρω... :P επειδή δεν θέλω να χαλάω λεφτά τώρα για τεχνικό δάκρυ οποτε βλέπω ότι νιώθω ενόχλησης τους βγάζω και τους καθαρίζω με υγρό.. ρίχνω 2 σταγόνες και τους φοράω ξανά και έτσι όλα καλά..

Nikiforos
17-12-16, 22:32
καλησπέρα φίλε ακριβώς 1 μηνα είμαι μονο με φακούς.. έχω δοκιμάσει μονο 2 διαφορετικές εταιρίες... τους perfect η οποιοι είναι από υδρογελη που ναι ήτανε βολική αλλα μετά από ώρες κουράζανε τα ματια.. και τώρα φοράω τους air optix aqua, τους φοράω από το πρωί και δεν μου έχουνε κουραστεί τα ματια καθόλου αλλα κάποιες φορες με πιάνει μια πίεση μέσα στα ματια.. ίσος αυτό είναι και από τα νεύρα μου δεν ξέρω... :P επειδή δεν θέλω να χαλάω λεφτά τώρα για τεχνικό δάκρυ οποτε βλέπω ότι νιώθω ενόχλησης τους βγάζω και τους καθαρίζω με υγρό.. ρίχνω 2 σταγόνες και τους φοράω ξανά και έτσι όλα καλά..

καλησπέρα, ειναι και θεμα συνηθειας και γω στην αρχη ειχα καποια θεματα αλλα μετα απο πολλα χρονια μπορω να τους φοραω πολλες ωρες χωρις κανενα προβλημα. Εχει σημασια ομως να μην εχω καποια αλεργια, να μην ειναι παλιοι κτλ.
Αληθεια τι κανετε το Καλοκαιρι με το θεμα της θαλασσας-παραλιας? εγω δεν φορουσα ποτέ, φετος δοκιμασα στην θαλασσα, δεν κανω βουτιες με αυτους και προσεχω εννοειτε. Και φυσικα γυαλια ηλιου οσο γινεται κλειστου τυπου απο πανω. Και παλι ομως και μονο απο τον αερα τελικα μετα απο μερες αρχισα να εχω τσουξιμο στα ματια ακομα και οταν δεν τους φορουσα!
επειδη δεν εχω πολυ μειωπια μπορω και χωρις φακους στην παραλια αλλα ειναι πολυ σπαστικο να μην ξεχωριζεις προσωπα μετα απο μερικα μετρα μακρια.....
ενταξει απεξω φοραω γυαλια μειωπιας και προσθηκη καλυμματων που τα κανει ηλιου και δεν φαινονται, αλλα εχω και κρυσταλλα που γινονται φυμε με τον ηλιο.
Μεσα στην θαλασσα δεν τα βαζω ομως αυτα για ευνοητους λογους και εκει ειναι το προβλημα.
Για να ακουσω γνωμες ή τι κανετε με την θαλασσα οι αλλοι.
Επισης πριν πολλα χρονια πηγαινα Μυτιληνη και εκανα το λαθος να φοραω φακους χωρις γυαλια ηλιου απο πανω και να ειμαι καταστρωμα, δεν φανταζεστε τι εγινε! στεγνωσαν οι φακοι στα ματια απο τον αερα και κολλησαν και εκει ηταν που δεν εβγαιναν με τιποτα!!! τα ματια εγιναν πατζαρια και πονουσαν! ευτυχως οταν καταφερα και τους εβγαλα αργοτερα μετα απο εναν υπνακο εγιναν καλα.
Τοτε δεν ηξερα οτι μπορουσα να βαλω το υγρο στα ματια για να ξεκολλησουν!
Συμπερασμα ΠΟΤΕ ξανα φακους σε καταστρωμα πλοιου!

VANGELISGR
23-10-18, 14:44
Γεια σας...μήπως ξέρετε κανένα οπτικό ή οφθαλμίατρο να με βοηθήσει να εφαρμόσω φακούς επαφής στη Θεσσαλονίκη?

Οι όποιες προσπάθειες εκανα μονος απέβησαν άκαρπες..
Ευχαριστώ!

ΕλεναΤσαγκαρακη20
05-06-20, 23:45
Λοιπον εγώ ΦΟΡΑΩ φακούς με χρωμα επειδή μου αρεσουν και πολλές φορες ξεχνιέμαι και κοιμάμαι με αυτούς ...Παρατήρησα ότι όταν πηρα καινούργιους φακούς ο ένας ξεκόλλαγε από το μάτι μου (δηλαδή δεν έμενε στη θέση του και πηγαινε προς τα πάνω ) και δεν ξερω που οφείλεται αυτο ..Μήπως κάποιος ξέρει να μου απαντήσει ;

@ ADSLgr.com All rights reserved.