1. Έχω μια ξυλόσομπα, όπου στο εσωτερικό στο ταβάνι της έχει ένα πρώτο φύλλο μετάλλου, μετά κενό και μετά το δεύτερο φύλλο μετάλλου που είναι και το εξωτερικό. Εγώ μιλάω για το πρώτο φύλλο, το οποίο στα αγγλικά λένε baffler.
Αυτό το αντικατέστησα πέρσι με άλλη πιο χοντρή λαμαρίνα, καθώς η προηγούμενη είχε τρυπήσει.
Παρατήρησα ότι αρχίζουν και βγαίνουν φλούδες μετάλλου από αυτήν την λαμαρίνα. Η λαμαρίνα δεν είχε βαφτεί με κάτι τότε. Και φαντάζομαι οι κύκλοι ζεστης-κρύου την κάνουν και πετάει τις φλούδες.
Υπάρχει κάτι με το οποίο μπορώ να την επικαλύψω; Έστω για επιβράδυνση της διάβρωσης.
2. Πίσω από την σόμπα και ανάμεσα σε αυτήν και τον τοίχο έχω μια λαμαρίνα για ασπίδα θερμότητας. Η λαμαρίνα δεν ακουμπάει ούτε στην σόμπα ούτε στον τοίχο. Την πήρα φέτος το καλοκαίρι. Το ερώτημα είναι με τί μπορώ να την βάψω και να αντέξει την θερμότητα που θα την χτυπάει από την σόμπα;
Κάποιος μου είπε να χρησιμοποιήσω την μπογιά που βάφουν εξωτερικά τις μαντεμένιες σόμπες, η οποία είναι στην αρχή ασημένια, αλλά με την θερμότητα μαυρίζει. Κάνει για κάποιο από τα παραπάνω 2;
Εμφάνιση 1-5 από 5
-
03-10-17, 20:26 Βάψιμο μετάλλου για μεγάλη θερμοκρασία και επαφή με φλόγα #1Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?
-
03-10-17, 21:38 Απάντηση: Βάψιμο μετάλλου για μεγάλη θερμοκρασία και επαφή με φλόγα #2
1.Πιστευεις μια μπογια θα προστατεψει την διαβρωση της λαμαρινας?Μαλλον αδυνατο το βλεπω.Βαλε και καμια φωτογραφια να δουμε.Πιστευω αυτες οι 'φλουδες' που βλεπεις ειναι το γαλβανι της.
2.παλι φωτο να δουμε,και ποια μπογια αναφερεις?
-
03-10-17, 22:33 Απάντηση: Βάψιμο μετάλλου για μεγάλη θερμοκρασία και επαφή με φλόγα #3
Περίεργο να φευγουν φλουδες.
Για την λαμαρινα στον τοιχο το πιο γρηγορο που μου ήρθε είναι σπρέι για εξατμίσεις μηχανων οι οποίες αναπτύσουν μεγάλες θερμοκρασίες.Παλιότερα είχα πάρει σε μαύρο,ισως υπάρχει και ασημί ή αλλο χρώμα.Asus P5Q3-Intel Core2Quad Q9550 @ 3792 MHz- L2-12MB - Patriot 2x4096 - ASUS 9800GT@690/1Gb-SSD Samsung EVO 850 250GB-WD katram 640GB - Seagate 320gb-WD 1.5TB - WD 2.0TB
The truth is out there.
-
03-10-17, 23:10 Απάντηση: Βάψιμο μετάλλου για μεγάλη θερμοκρασία και επαφή με φλόγα #4
1. H εσωτερική λαμαρίνα δεν είναι γαλβανιζέ. Τέτοιο πράγμα βγάζει τοξικά αέρια όταν εκτεθεί σε μεγάλες θερμοκρασίες. Η λαμαρίνα αυτή είναι πολύ χοντρή. Ενδεχομένως και 1εκ πάχος. Επειδή την έχω καθαρίσει τώρα οι φλούδες δεν φαίνονται. Δεν ήταν μεγάλες. Και φαίνεται να έχει σκουριάσει ελαφρώς.
2. Η λαμαρίνα-ασπίδα ούτε αυτή είναι γαλβανιζέ. Σε πάχος μάλλον είναι 2,5χιλ. Την μπογιά που λέω για μαντεμένιες, δεν την έχω δει. Απλά μου την ανέφεραν σε συζήτηση.
@jjokeris α μπράβο είχα βρει πριν καιρό τέτοιο σπρέι αλλά το είχα απορρίψει επειδή έλεγε ότι δεν κάνει για επαφή με φλόγα. Αλλά τότε σκεφτόμουν για την εσωτερική λαμαρίνα. Ίσως το πάρω για την εξωτερική.Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?
-
04-10-17, 11:43 Απάντηση: Βάψιμο μετάλλου για μεγάλη θερμοκρασία και επαφή με φλόγα #5
Υπάρχουν και βαφές τις οποίες χρησιμοποιούν για τις μαντεμένιες πόρτες σε τζάκια (όχι ενεργειακά), βάσεις ξύλων, μοτέρ που έχουν και τους σωλήνες για να μεταφέρουν θερμό αέρα από το τζάκι κλπ. Παλαιότερα είχα ζητήσει από έναν μπάρμπα στην Σπάρτη και μου είχε στείλει. Δεν τον είχα ρωτήσει όμως λεπτομέρειες από που το προμηθεύεται ούτε τι τύπου είναι.
Παρόμοια Θέματα
-
Τέλος 2% για κάθε tablet και αύξηση των τελών υπέρ πνευματικών δικαιωμάτων, με τροπολογία του νομοσχεδίου
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 206Τελευταίο Μήνυμα: 21-07-17, 08:20 -
Αγορά εκτυπωτή για εκτύπωση για 200-300 Α4 (μαύρο με ελάχιστο μπλε)/ημέρα
Από hariskar στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 13-03-17, 17:46 -
Bug στο Cryptkeeper για linux, επιτρέπει την αποκρυπτογράφηση με χρήση του γράμματος p σαν password
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 23Τελευταίο Μήνυμα: 03-02-17, 11:16 -
Η Cyta με χρέωσε για κλήσεις προς σταθερό τηλέφωνο με πρόγραμμα απεριόριστων εθνικών/υπεραστικών
Από guzel στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 28Τελευταίο Μήνυμα: 15-10-16, 20:54
Bookmarks