Θα σου έρθει SMS όταν τα έλαβαν και μετά από αυτό θα ξεκινήσει η διαδικασία για να σου στείλουν modem και να ξεκινήσει η αυτοψία/κατασκευή.
Μην αγχώνεσαι και να σου έρθει το modem δεν σημαίνει ότι την επομένη απαραίτητα θα σε συνδέσουν. Άλλους τους έχουν κάνει την επόμενη από όταν έλαβαν το router, άλλοι περιμένουν μήνες.
Τυπικά λένε η διαδικασία διαρκεί 1 μήνα ενώ επαρχία λένε και 2 μήνες (γιατί έρχονται εργολάβοι και περιμένουν να μαζευτούν παραγγελίες)
Εμφάνιση 10.336-10.350 από 20072
Θέμα: COSMOTE Fiber (FTTH)
-
14-12-22, 13:24 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10336
-
14-12-22, 13:44 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10337
ευχαριστω για την απαντηση..ναι εχω ακουσει περιπτωσεις που περνει μεχρι και 4 μηνες απλα μου φαινεται περιεργο ενω εχω στειλει τα χαρτια και τα εχουν λαβει οτι δεν προχωραει η διαδικασια.Εσυ οταν εστειλες τα χαρτια ποσο καιρο εκανε να προχωρησει η παραγγελια στην επεξεργασια?
-
14-12-22, 13:52 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10338
Τρίτη έστειλα την αίτηση
Τετάρτη μου ήρθε SMS ότι παρελάβανε τα χαρτιά
Πέμπτη μου ήρθε SMS ότι θα μου στείλουν τον εξοπλισμό
Δευτέρα ήρθε ο εξοπλισμός
και είμαι στην αναμονή για την οριζόντια (κάθετη υπάρχει ήδη)
Υποθέτω έχεις στείλει πίσω το email με subject τον αριθμό αίτησης και τη λέξη ΣΥΜΦΩΝΩ
-
14-12-22, 14:13 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10339
Εμένα η αίτηση ολοκληρώθηκε σε 2 μήνες παρά 10 μέρες σε 6 φάσεις
1) Παραλαβή εξοπλισμού
2) Αυτοψία μηχανικού
3) Σκαψίματα για εισαγωγή οπτικής από τον δρόμο στην οικοδομή
4) Ηλεκτρολόγοι για την εσωτερική εγκατάσταση στο κλιμακοστάσιο και ξετρύπημα στο διαμέρισμα
5) Ηλεκτρολόγοι για κολλήσεις και μετρήσεις
6) Τεχνικός ΟΤΕ για την εγκατάσταση του router και την ενεργοποίηση της γραμμής.
Οι φάσεις 2 εως 5 γίνονται από εργολάβους και όχι από τεχνικούς ΟΤΕ.
Αίτηση που έχω κάνει για το πατρικό μου κλείνουν σήμερα 2 μήνες και μόνο εξοπλισμό έχω παραλάβει, γιατί έχουν πάει σε άλλον τα υπόλοιπα που είχε κάνει πρώτος αίτηση.
-
14-12-22, 14:18 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10340
Οχι μου ειπε η κοπελα να στειλω καινουριο email με υπογεγραμμενα τα χαρτια στο 13888@cosmote.gr και θεμα το τηλεφωνικο μου νουμερο.Πρεπει λες να απαντησω στο email που μου εστειλαν? ειναι απο το email no-reply@cosmote.gr
-
14-12-22, 15:21 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10341Αγαπητέ κύριε/α,
Σας αποστέλλουμε συνημμένα:
1. Την Σύμβαση Σταθερής Τηλεφωνίας Cosmote
2. Την Αίτηση Σύμβαση Εγκατάστασης Οπτικής Ίνας
3. Την Αίτηση Σύμβαση Ενεργοποίησης Σύνδεσης Οπτικής Ίνας
4. Τη Δήλωση Υπαναχώρησης
και παρακαλούμε να μας επιστρέψετε μόνο:
1. Υπογεγραμμένη την Σύμβαση Σταθερής Τηλεφωνίας Cosmote
Η αποστολή της Αίτησης Σύμβασης Προγράμματος μπορεί να γίνει:
a. Στο fax 2108198871 ή
b. Στο e-mail otebov@ote.gr
εντός δυο (2) εργάσιμων ημερών προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να λάβετε την υπηρεσία που έχετε επιλέξει. Στο θέμα του email να αναφέρετε τον KΩΔ. ΑΙΤΗΣΗΣ 1-ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ που αναγράφεται πάνω δεξιά.
Για οτιδήποτε χρειαστείτε, μπορείτε να μας καλέσετε στο 2106295102 Ευχαριστούμε που επιλέξατε τον όμιλο ΟΤΕ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariusbb : 14-12-22 στις 16:23.
-
14-12-22, 15:29 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10342
-
14-12-22, 19:53 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10343
-
14-12-22, 21:33 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10344
-
14-12-22, 22:46 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10345
Καλησπέρα σε όλους.
Να σας πω και την δική μου ιστορία.
Έχω wind vdsl και έκανα αίτηση να πάω σε cosmote FTTH μαζί με TV στις 5/10. Όταν έγινε η αίτηση τηλεφωνικά μου είπε ότι μπορεί να πάρει εως 2 μήνες. Οκ, λέω θα περιμένουμε.
Λίγες μέρες μετά μου έστειλαν τον εξοπλισμο, και οι εργασίες των συνεργείων τελείωσαν στις 4/11 (by the way, ίσως είναι το μόνο σπίτι εδώ γύρω που το πέρασαν εναέρια γιατί ήταν δύσκολο να έρθει υπογείως).
Από τότε πέρασε μια βδομάδα και η αίτησή μου, όπως την παρακολουθώ στο Mycosmote, από το στάδιο "τεχνική υλοποίηση" πήγε 2 στάδια πίσω, στο "επεξεργασία". Αν κατάλαβα καλά ίσως αυτό έγινε γιατί είχαν σημειώσει λάθος το όνομά μου και έπρεπε να διορθωθεί.
Από τότε δεν βλέπω φως. Παίρνω τηλέφωνο μια φορά τη βδομάδα, όλο το προωθούν στο τεχνικό τμήμα και έχει μπει μια σημείωση πως έχουμε προχωρήσει σε επίσπευση διαχείρισης της αίτησης, αλλά έχει περάσει 1,5 μήνας και τίποτα.
Καμιά ιδέα για το πως να κινηθώ; Καταλαβαίνω πως μπορεί να έχουν φόρτο, και ούτε θέλω να πιέζω από τη στιγμή που μέχρι να γίνει η φορητότητα έχω υπηρεσίες κανονικά, αλλά δεν είναι πολύ να έχουν περάσει σχεδόν 2,5 μήνες;
-
14-12-22, 23:36 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10346
Προχθες ηρθαν εξωτερικοι τις cosmote κ σκαψανε το δρομο κ το πεζοδρομιο βγαζοντας την ινα απο την αναμονη κ την περασαν σε ενα σιδερενιο σωληνακι καθετα εκτος του κτιριου.
Μεθαυριο θα ερθει μου ειπαν δευτερο συνεργειο, οπου θα συνεχισουν τις δουλειες του πρωτου αποτι καταλαβα?Δηλαδη θα περασουν περιμετρικα του κτιριου την οπτικη,
θα ετοιμασουν τις αναμονες εξω απο καθε διαμερισμα με τα καναλακια, θα μου φερουν το πριζακι μεσα στο διαμερισμα κ θα μενει η εμφυσηση της ινας μεσα? Εχω καταλαβει σωστα 'η λαθος?
Το χανω λιγο με κατι καθετες κ οριζοντιες που λετε συνεχως, dont get me wrong
-
15-12-22, 00:15 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10347
Έτσι ακριβώς έγινε εδώ. 2 συνεργεία σε διαφορετικες μέρες με διαφορά λιγων ημερών. Ένα για τις χωματουργικες (όπως τις είπαν οι ίδιοι) εξωτερικά του κτιρίου και ένα για την εσωτερική διαδικασία. Μάλιστα το 2ο όταν τελείωσε με τα floor boxes σε κάθε όροφο (την κάθετη δλδ) έκανε την ίδια μέρα και την οριζόντια στο σπίτι που είχε ήδη κάνει αίτηση σε cosmote. Εγώ που είχα κάνει από πριν σε voda ακόμα περιμένω.
-
15-12-22, 00:20 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10348
Κάθετη είναι κάτι κουτιά που βάζουν στον κάθε όροφο για να μοιράσουν την ίνα που έρχεται στο κτίριο. Μπαίνει ένα κουτί στο ισόγειο συνήθως και οι υπόλοιποι όροφοι έχουν πιο μικρά κουτάκια.
Οριζόντια - φέρνουν την ίνα μέσα στο σπίτι σου μαζί με πριζακι και συνδέεται στο κουτί του ορόφου.
Πρώτα περνάνε σωλήνα μέχρι το κτίριο για να μπει μέσα η ίνα. Αυτό γίνεται και για να μην σπάσει η ίνα αλλά και για μελλοντικά εαν χρειαστεί να έρθει 2η να περάσει εύκολα μέσα από την υπάρχουσα σωληνα.
Τα κουτιά που μπαίνουν στον όροφο για να μοιράσουν την ίνα έχουν ένα ειδικό μηχάνημα για να γίνει αυτό που θα διαβάσεις εδώ - κολλήσεις. Δεν μπαίνει απλά μια μούφα ας πούμε και τελειώσαμε. Έχει διαδικασία.
-
15-12-22, 01:41 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10349
Εχω παραλαβει εξοπλισμο εδω και 3 μηνες εχουν στειλει με λαθος σειρα τα συνεργεία με αποτέλεσμα να περιμένω ακομα και να μην εχει γίνει ουτε καν μια εργασία....Στο helpdesk ενοειται οτι με κάνουν πάσα ο ενας στον αλλο μεχρι να μου πουν οτι κανει καιρό η υλοποίηση και πρεπει να εχω υπομονη.... εντωμεταξυ οι απεναντι εκαναν αιτηση πριν 20 ημερες και ηρθε το συνεργειο επροχθες.... ειμαι ενα κλικ να ακυρωσω την συμβαση... ΑΣΤΕΙΟΙ ΑΠΛΟΣ.... ΕΚΕΙ ΣΤΗ COSMOTΕ
-
15-12-22, 06:01 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #10350
Προσοχή στα συμβόλαια των εταιρειών που δήθεν πουλάνε πιο φθηνά FTTH `η πιο μεγάλες ταχύτητες από την Cosmote στην ίδια τιμή και στην ρήτρα πρόωρης αποδέσμευσης είναι πολύ πιο ακριβοί (!!!), καθώς από το πρώτο μήνα ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους, θαρρείς και κάνουμε δανειακή σύμβαση για σπίτι....
Π.Χ. η Vodafone σε FTTH 200 (με τιμή προσφοράς 30 ευρώ το μήνα), ζητά 148 ευρώ ρήτρα πρόωρης αποδέσμευσης από το πρώτο μήνα με το καλημέρα δέσμευσης..., ενώ η Cosmote σε FTTH 100, 66 ευρώ ρήτρα πρόωρης αποδέσμευσης από το πρώτο μήνα (συνήθως το διπλάσιο του υφιστάμενου παγίου για τους 2 πρώτους μήνες) και μετά ανεβαίνει κατακόρυφα σε όλες τις εταιρείες στο τρίτο μήνα και κατεβαίνει σταδιακά έως τον 24ο μήνα περίπου στα 10 ευρώ...
και φυσικά μέσα τις υποχρεώσεις του συμβολαίου, δεν ευθύνονται για το ενα... δεν ευθύνονται για το άλλο..., μόνο ο καταναλωτής δεσμεύεται να ευθύνεται...
Ενώ η Cosmote πουλά πιο ακριβά τα FTTH πακέτα, αλλά έχει ξεκάθαρο συμβόλαιο..., σου λέει θα στο φτιάξω σε πέντε μέρες, θα στο φτιάξω σε έξι μέρες..., όχι δεν ευθύνομαι, ενώ φαίνομαι ως πάροχος δικτύου FTTH...
Bookmarks