Καλησπέρα σε όλους,
μετά από μερικούς μήνες επιτέλους κατάφερα να φτιάξω το πρώτο SIP trunk του στο Asterisk (Elastix)
με τις ρυθμίσεις που έγραψα εδώ στο πρώτο μήνυμα
Τώρα το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι με το MSN αριθμό.
Αυτό που βλέπω στο trace του asterisk είναι ότι είτε καλέσω το κεφαλικό είτε το MSN το asterisk λαμβάνει ως DID μόνο το κεφαλικό αριθμό σε όλες τις περιπτώσεις.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα του ΟΤΕ ή δικό μου.
Έχω φτιάξει βέβαια inbound route με διάφορους συνδυασμούς ψηφίων. No Luck.
Το έχει αντιμετωπίσει κανείς με επιτυχία;
Εμφάνιση 1-15 από 72
-
08-08-18, 12:31 OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #1
-
08-08-18, 14:29 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #2
Άλλαξε το context σε from-pstn-toheader και ξαναδοκίμασε. Ανέβασε log από το cli.
-
08-08-18, 15:06 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #3
Σωστός. έπαιξε.
Ευχαριστώ πολύ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlexDev : 08-08-18 στις 15:17.
-
18-03-21, 13:41 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #4
Καλημέρα,
Θέλω και εγώ να σεταρω ένα trunk της cosmote με pjsip trunk σε μια isdn με ένα κεφαλικό και ένα msn!
Θα κάνω ένα trunk με max channels 4 στο trunk ή ένα trunk για το κεφαλικό και ένα για το msn;
Ευχαριστώ
-
18-03-21, 13:46 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #5
Ενα trunk σε καθε περίπτωση..
-
18-03-21, 14:27 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #6
Ευχαριστώ για την απάντηση,
Αν κατάλαβα καλά,δηλαδή ένα trunk με user τον κεφαλικό και pass αυτό που μου έστειλε ο ote και άλλο ένα με user το msn και το ίδιο pass;
-
18-03-21, 15:40 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #7
Οταν λεμε Ενα εννουμε ΕΝΑ. Πως να το πουμε αλλιως.
Ενα trunk περναει απεριοριστους αριθμους.
Αυτο σημαίνει trunk
-
18-03-21, 16:02 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #8
Ok ευχαριστώ , το " σε κάθε περίπτωση " ήταν που δεν ήταν σαφές!
Εγώ θεωρισα μια περίπτωση το κεφαλικό και μια το msn!
-
18-03-21, 17:44 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #9
Με ενα user name δεν γινεται να εχεις πολλαπλα logins. Επαιξε?
-
19-03-21, 16:58 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #10
Δεν το έχω κάνει ακόμα, είναι για κατάστημα!
Απλά θα ήθελα να ρωτήσω 2 με 3εις λεπτομέρειες ακόμα αν κάποιος γνωρίζει εδώ!
Στον ΟΤΕ όταν λέει 1 κεφαλικός με 2 κανάλια φωνής και 1 msn, τα κανάλια φωνής είναι πάντα 2 ή 3 (2 κεφαλικός + 1 msn);
Για εξερχόμενες από τον msn τι αναγνώριση βλέπει ο καλούμενος, τον κεφαλικό; Μπορώ να ορίσω caller id τον msn στον asterisk (outbound CI) το δέχεται ο ΟΤΕ;
Και τέλος, οι κλήσεις από τον msn περιλαμβάνονται στο πακέτο απεριόριστων που ενδεχομένως, έχει ο πελάτης στο πρόγραμμα;
Ευχαριστώ
-
19-03-21, 17:41 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #11
2 ταυτοχρονες συνομιλιες. Ανεξαρτητα με το ποσους αριθμους εχεις.
Μπορεις να ορισει εξερχομενο οτι θες.
Το αν ισχυει το πακετο των απεριοριστων για ολους τους αριθμους, αποτελει επτασφραγιστο μυστικο.
Εχουν αναφερθει περιπτωσεις που ισχυει, και αλλες τοσες που δεν ισχυει. Κανεις δοκιμη, και περιμενεις λογαριασμο. Η μονη αξιοπιστη δοκιμη.
-
19-03-21, 17:53 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #12
Α) 1 κεφαλικό + Χ msn = 2 κανάλια φωνής. Όπου Χ ανάμεσα σε 1 και 4.
Β) Τον κεφαλικό. Μπορείς να ορίσεις το Caller ID που το θέλει στην μορφή +302….
Γ) απ ότι έχω ακούσει όχι.
Για την διαχείριση των εισερχομένων κάθε αριθμό θέλει το δικό του inbound route με DID = +302…
Η μονή διαφορά στο στήσιμο του sip trunk που θα κάνεις είναι να αλλάξεις το context σε from-pstn-toheader αντί για from-trunk
-
19-03-21, 18:48 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #13
-
19-03-21, 20:03 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #14
@georgep138
Συγνώμη, αλλά η ερώτηση δεν αφορούσε τον αριθμό των καναλιών του ISDN αλλά τον αριθμό των καναλιών του vobb που μετατράπηκε από isdn! Στο SIP μπορείς να έχεις "102" κανάλια και όχι μόνο 2 που έμαθες εσύ στη σχολή σου!
Οπότε η ερώτηση μου αφορούσε την εμπορική διάθεση του οτε , που εδώ στην επαρχία δεν είναι ευρέως γνωστή σε αυτές τις λεπτομέρειες!
Δεν βάζουμε κάθε ημέρα εδώ τηλ. Κέντρα όπως εσείς , ώστε να γνωρίζω τις εμπορικές λεπτομέρειες των προϊόντων του οτε!
-
19-03-21, 20:29 Απάντηση: OTE SIP Trunk ISDN και MSN - Asterisk #15
Παρόμοια Θέματα
-
OTE Sip Trunk Οδηγίες για Asterisk (Issabel, FreePBX, κλπ)
Από AlexDev στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) SoftwareΜηνύματα: 443Τελευταίο Μήνυμα: 26-10-24, 22:49 -
ΟΤΕ Sip Trunk πρόβλημα με εισερχόμενες κλήσεις σε FreePBX
Από Kapnos στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) SoftwareΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 19-12-18, 09:42 -
OTE pri30 Και sip trunking
Από Marios30 στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) SoftwareΜηνύματα: 62Τελευταίο Μήνυμα: 12-09-18, 09:57 -
OTENET Freepbx SIP Trunk
Από vangelisb στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) SoftwareΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-18, 22:23 -
OTE sip Trunk Caller id
Από Marios30 στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) SoftwareΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-18, 23:13
Bookmarks