Καλημερα,
Εχει βαλει κανεις απο εδω υγραεριοκινηση? ποιες οι εντυπωσεις ? τελικά αξίζει τον κοπο να κανεις μετατροπη σε υγραεριο?
πχ σε ενα αυτοκινητο του 2010 που ειναι με βενζινη και κανει πολλα χιλιομετρα (πχ 800 το μηνα) θα ειναι πιο οικονομικο στην καταναλωση ?
και οσον αφορα την μετρατροπη, παιζει να γινει ζημια στο αυτοκινητο?
Εμφάνιση 1-15 από 18
Θέμα: Υγραεριο στο αυτοκινητο
-
16-09-18, 11:55 Υγραεριο στο αυτοκινητο #1
-
16-09-18, 13:11 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #2
-
16-09-18, 16:44 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #3
Εχω υγραεριο απο καλοκαιρι του 11
Skoda octavia 4 1800(225hp)
ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ!
Μεγαλη οικονομια,σκεψου οτι η τιμη του υγραεριου ειναι περιπου η μιση τιμη της βενζινης!
Εχω μια ελαφρια αυξηση στην καταναλωση καυσιμου(~10%)αλλα η διαφορα στην τιμη ειναι τοσο μεγαλη που η διαφορα στην καταναλωση ειναι μη μετρησιμη!
Εμενα αν και αυτοκινητο με πολλα αλογα και τουρμπισιο παει νερακι στον δρομο(εχει μεγαλη σημασα ο εγκαταστατης)
Να εχεις υποψη σου οτι οταν πηγαινεις για κτεο θα πρεπει παντα να πασιρνεις και μια βεβαιωση καλης λειτουργιας απο τον εγκαταστατη σου(~20€)
Υγ.Ζητα απο ττον εγκαταστατη να τραβαει και(λιγο)βενζινη το αυτοκινητο και αν εχεις πολλα αλογα βαλε λιπαντηρα!
Υγ2.Εχω κανει περιπου 100000χλμ με το υγραεριο.
-
16-09-18, 17:50 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #4
-
17-09-18, 12:10 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #5
Βαλε χαρτι και μολυβι και υπολογισε λιγο να δεις.
800χλμ*10λτ/100χλμ(υπερβολικο)=80λτ*1,50€=120€/μηνα σε καυσιμο βενζινη.
σε αεριο με 10% παραπανω οπως αναφερθηκε(εχω ακουσει για παραπανω) θες 11λτ αεριο?100χλμ*800χλμ *0,77€=68€.Σε αυτο το ποσο θα προτεινα να αφαιρεσεις ενα 10-15%(7-10€) και να προσθεσεις 10-15% απο το καυσιμο βενζινης(12-18€)(επειδη χρησιμοποιει και βενζινη μεχρι να ζεσταθει ,υποβοηθηση κλπ).Παμε δηλ.70-75€ τον μηνα.μειωση δηλ 45-50€ μηνα .Το ετος 600€ λιγοτερα.
Απο τα λιγα που γνωριζω,απαιτειται αλλαγη μπεκ καθε χρονο ,ελεγχο κτεο καθε χρονο τα οποια πρεπει να αφαιρεθουν απο το κερδος του καυσιμου που εχεις.
-
17-09-18, 12:39 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #6
ΚΤΕΟ περνάς καθε 2 χρόνια όπως θα πέρναγες και κανονικά απλα, όπως έγραψα και πριν, χρειάζεται να προσκομίζεις στο κτεο και μια πρόσφατη (20 ημερών max αν θυμάμαι καλά) βεβαίωση καλής λειτουργίας του εγκαταστάτη (~20 ευρώ)
Μπεκ εγω άλλαξα για 2η φορά πριν 1 μήνα μεσα στα 7 χρόνια που το εχω.
Εξαρτάται τι θα βάλεις
Κάνε μια γυρα σε εγκαταστάτες και πάρε προσφορές μαζι με το τι θα βαλουν επάνω.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SiR_DreAm : 17-09-18 στις 12:45.
-
18-09-18, 09:02 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #7
-
18-09-18, 10:45 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #8
Έχουμε κάνει 170.000km με αέριο και αλλάξαμε ένα μπεκ μόνο και ένα φίλτρο υγραερίου. Βέβαια εξαρτάται τι σύστημα θα βάλεις. Τα μπέκ τύπου βενζίνης δεν χρειάζονται καθάρισμα/καλιμπράρισμα όπως τα μπεκ τύπου ηλεκτροβάνας. Είναι βέβαια πιο ακριβά αλλά ψεκάζουν και με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Συντήρηση εξαρτάται το σύστημα. Ας πούμε στο δικό μας (vialle) δεν χρειάζεται καμία συντήρηση. Όλα αυτά τα 7 χρόνια που το έχουμε το μόνο που αλάξαμε ήταν φίτλρο υγραερίου μια φορά γιατί βούλωσε και το ένα χαλασμένο μπεκ. Συστήματα με πνεύμονα χρειάζονται περισσότερη συντήρηση αλλά είναι πιο οικονομικά σαν κόστος εγκατάστασης.
Πλέον δεν χρειάζεται και χαρτί από τον εγκαταστάτη. Περνάς κανονικά και χωρις χαρτί.*
*Νομίζω ότι αυτό ισχύει αν έχεις ξαναπεράσει με χαρτί από εγκαταστάτη στο ίδιο ΚΤΕΟ. Όπως και να έχει τον Άυγουστο το πέρασα κανονικά χωρίς χαρτί.
-
22-09-18, 03:57 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #9
Έχω υγραέριο στο αμάξι κοντά στα 3 χρόνια.
Συνολικά χιλιόμετρα με υγραέριο 110.000 , και ο κινητήρας κοντeύει 450.000χλμ σε Honda Accord
Σύστημα έχω Ιταλικό Lovato και ως ζημιές άλλαξα τα μπέκ και τον αισθητήρα πίεσης του συστήματος μετά απο 80.000 .
Το Α&Ω είναι ρύθμιση του συστήματος στο δρόμο.
Εάν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα στην βενζίνη το αμάξι να μην βάλεις υγραέριο αφου πρίν δέν επιδιορθωθεί, θα είναι εντονότερο 10 φορές.
Όσο για τίς βαλβίδες έχω ελένξει 4 φορές συνολικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
Κάποτε θα καθήσει η έδρα της βαλβίδας, αλλά έχω κάνει απόσβεση και με το παραπάνω.
-
22-09-18, 08:50 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #10
Να το κανεις υγραεριο..Απλα να βαλεις πανω κανουργιο συστηματακι να ουμε για να καταναλωνει και λιγη βενζινουλα ταυτοχρονα..Το δικο μου καιει και 800ml βενζινη στα 100χιλιομετρα για να μη στεγνωνει ο κινητηρας.Εχω το landirenzo και το βαλα σε επωνυμο καταστημα.Και 8λιτρα αεριο στα 100χιλιομετρα +800ml βενζινα ,ειναι η καλυτερη λυση αν φοβασαι για τον κινητηρα.Σε καθε αλλαγη λαδιων(καθε 8000χιλ του κανω εγω)δε βγαινουν τοσο μαυρα,οσο εβγαιναν με σκετη βενζινη.Απο διαφορετικα βενζαναδικα που βαζεις αεριο θα δεις και διαφορετικα συνολικα χιλιομετρα να κανει το αυτοκινητο.Οι επιδοσεις πεφτουν λιγο αλλα σε ενδιαφερει η οικονομια.Εχω turbo βενζινης και το χω 1μιση χρονο χωρις κανενα προβλημα.Τα service του ειναι φτηνα αφου 7-9γιουροπουλα κανει ενα φιλτρακι που σου αλλαζει.Μεγαλο service δεν εχει γινει ακομα αλλα και παλι οικονομικο θα ειναι.Πριν απο καθε κτεο θελει χαρτι απ τον μαστορα που στο εβαλε,οτι το κοιταξε (πιο πριν).Με αεριο κινεισαι οικολογικα,αφου προσταευει απο ρυπους το περιβαλον και δε καταλαβαινω γιατι στα κτεο κοιταζουν τους ρυπους και με αεριο και με βενζινη.Με τα λεφτα που σου μενουν στην ακρη θα μπορεις καθε μηνα να παιρνεις εναν επωνυμο εξωτερικο δισκο 2terabytes,αφου θα δεις 40%εως 60% λιγοτερη καταναλωση,καθως εξικονομεις πανω απο το 50%των χρηματων σου(χρηματα για βενζινη).Σου χει ενα κουμπι να το γυρνας σε βενζινη αμα εισαι κοντρακιας η θες να το ξεκαπνισεις να ουμε.Εγω βαζω κοντρες με αεριο αφου εχω οικολογικη συνειδηση
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mimas888 : 22-09-18 στις 19:36.
-
22-09-18, 17:40 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #11
Υπάρχουν και αμάξια που δουλεύου 100% υγραέριο.
Το κυριότερο είναι να ρυθμίσει το χάρτη υγραερίου επάνω στο χάρτη βενζίνης.
Θέλει να το βγάλει στο δρόμο κάποιος που γνωρίζει είναι εύκολη υπόθεση και κανόνας να μήν βγάλει πρόβλημα ο κινητήρας λόγω φτωχού μείγματος ή πλούσιου
-
22-09-18, 19:42 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #12
-
25-09-18, 10:52 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #13
Εγώ πάντως όταν ρώτησα για το δικό μου και του είπα τα χιλιόμετρα που κάνω (περίπου +6Κ το χρόνο...) ο τύπος γέλασε και μου είπε "κοίτα να δεις, μαγαζί έχω, λεφτά θέλω να βγάλω, αλλά θα προτείνω 100% να μην κάνεις μετατροπή).
-
25-09-18, 11:42 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #14
Αν το αυτοκινητο σου καιει 8 λιτρα βενζινης ανα 100 χιλιομετρα , στα 6000 με τη μεθοδο των τριων εχουμε 100 με 6000x8 -> 100 με 48000 αρα εχουμε 48000 διά 100 = 480 λιτρα θα χρειαστεις για 6000χιλιομετρα.ενω με αεριο επειδη θα σου καταναλωνει 1 λιτρο παραπανω εχουμε 100=6000x9 αρα 54000 δια 100=540λιτρα αεριο .Κι αν η τιμη του λιτρου βενζινης εχει 155 λεπτα ,εχουμε 480x155=744 ευρω θα χρειαστεις για 6000χιλιομετρα!!!! Αλλα η τιμη του αεριου ειναι 72 λεπτα αρα εχουμε 540x72=388,80 ευρω για 6000 χιλιομετρα με αεριο αρα γλιτωνεις 744-388,80=355,2ευρω το χρονο με εναμιση χρονο ακομα και αναλογα ποσο ακριβο συστημα αεριου εχεις βαλει κανεις αποσβεση χοντρικα στα 2μιση χρονια την εγκατασταση και απο κει και περα εισαι κερδισμενος!Τωρα αν κανεις 10,000 χιλιομετρα το χρονο η παραπανω, η αποσβεση εγκαταστασης γινεται πολυ πιο γρηγορα.Τωρα αν θες να καταναλωνει και λιγη βενζινα ταυτοχρονα για να μη ξερενεται ο κινητηρας θα γλιτωνεις λιγοτερα αλλα και παλι θα χεις μεγαλο κερδος
-
25-09-18, 12:18 Απάντηση: Υγραεριο στο αυτοκινητο #15
Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση
I've done the math, που λένε οι αγγλοσάξωνες και θεωρώ ότι για εμένα δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση, αφενός λόγω λίγων χλμ που κάνω, αφετέρου λόγω παλαιότητας αυτοκινήτου. Αν είναι να κάνω απόσβεση σε πχ 2-3 χρόνια, πρέπει να συνυπολογίσω και το γεγονός ΑΝ θα έχω το (συγκεκριμένο) αυτοκίνητο για τα επόμενα τόσα χρόνια, ή θα το έχω αλλάξει. Επιπρόσθετα, λόγω πιθανής αλλαγής χώρου εργασίας, ενδέχεται να γράφω ακόμη λιγότερα χλμ.
Όσο για το κέρδος, σχετικό είναι - σίγουρα, η μετατροπή, in the long run, σημαίνει μικρότερο κόστος, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει κόστος. Είναι σαν τις προσφορές του σουπερμάκετ - το ότι κάτι είναι πιο φθηνό, από ότι συνήθως, δε σημαίνει ότι πρέπει να το αγοράσεις.
Με αυτά, δε λέω ότι κάποιος δεν πρέπει να κάνει μετατροπή. Σαφώς και να κάνει, αν οι συνθήκες για αυτόν, βάσει του τρόπου που κινείται, το επιτρέπουν.
Παρόμοια Θέματα
-
wifi internet στο αυτοκίνητο με 3g dongle και sms
Από puntomania στο φόρουμ MikroTikΜηνύματα: 67Τελευταίο Μήνυμα: 30-07-18, 19:48 -
Βάση κινητού φθηνή για αυτοκίνητο
Από tzitzikas2 στο φόρουμ AndroidΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 06-07-18, 14:30 -
Επιλογή DAB δέκτη για το αυτοκίνητο.
Από kostas2005 στο φόρουμ DVB-T, Tηλεοράσεις, IPTVΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-18, 13:39 -
Οικογενειακό αυτοκίνητο
Από MustGK στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 24-12-17, 18:59 -
μετατροπη ραδιοφωνου στο αυτοκινητο
Από Tatsu στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 21-10-17, 19:10
Bookmarks