Εμφάνιση 1-4 από 4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Χαίρετε. καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτετε να με βοηθήσετε
    Το πρόβλημα μου είναι το εξής.Τον Ιούνιο 2017 έκανα συμβόλαιο κατοικίας για 2 χρόνια 100 ευρώ και δίνω στην ιδιοκτήτρια 200 μετρητά. Να σημειώσω πως είμαι άνεργος,
    Στις 8/10/2018 με ειδοποίησε τηλεφωνικά η ιδιοκτήτρια(είναι 80+ που έχει αρκετά ακίνητα που ενοικιάζει αλλά δεν βγάζει κανένας άκρη μαζί της λόγο ότι τσακώνεται εύκολα και έχει υιό δικηγόρο) πιέζοντας να αποχωρήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται από το σπίτι γιατί πρέπει να το πουλήσει γιατί χρωστάει ο υιός της και γενικά οι σχέσεις έχουν αλλάξει αρνητικά μεταξύ μας,έχει έρθει 3-4 φορές μεσίτης να το δείξει, μάλιστα προσφέρθηκε να μου δώσει ένα ενοίκιο.Εγώ μετά από πολύ ψάξιμο και με πολύ άγχος βρήκα σπίτι και έκανα γραπτά συμβόλαια από 1/12/2018 και με 1+1 ενοίκια γιατί έπρεπε να το κλείσω.
    Όταν επικοινώνησα με την ιδιοκτήτρια την παλιά και της είπα αν γίνεται να μου δώσει τα χρήματα να φύγω αλλά τα άλλαξε (λόγο ότι δεν έγινε η πώληση) είπε πως δεν βιάζεται να με βγάλει πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά να βρω από τον νέο χρόνο σιγά σιγά ενημερώνοντας πως η εγγύηση την κρατάει η ιδιοκτήτρια φεύγοντας και επειδή την γνωρίζω δεν θα την επιστρέψει αναφέροντας πως πρέπει να καταβάλω το ενοίκιο του Νοεμβρίου.
    παρακαλώ πολύ μπορείτε να μου απαντήσετε στα ερωτήματα 1ο) πληρώνω το τελευταίο ενοίκιο η κάνω συμψηφισμό της εγγύησης παρόλο που το συμβόλαιο λέει το αντίθετο, ζημιές δεν έχω κάνει ίσα ίσα το αντίθετο εκτός του απορροφητήρα ενώ λειτουργούσε όταν μπήκα δεν λειτουργεί πλέον χωρίς να το χρησιμοποιήσει ποτέ γιατί δεν μαγειρεύω αλλά ειδοποίησα ηλεκτρολόγο να το δει. 2ο). Γνωρίζοντας πως η ιδιοκτήτρια είναι ιδιότροπη με κακό ύφος γιατί το να της δώσω το ενοίκιο δεν πρόκειται να το δώσει πίσω φεύγοντας και ούτε χειρόγραφα συμφωνητικά βλέπω να κάνουμε και ασχολείται με ακίνητα και λόγο ευκολίας δικηγόρου του υιού της μπορεί να ισχυριστεί η ιδιοκτήτρια πως εγώ σπάω το συμβόλαιο μη αποδείξεως ότι το πουλάει και να ζητήσει τα ενοίκια ως το τέλος συμβολαίου?
    3ο) Το συμβόλαιο με την νέα κατοικία που ξεκινά από 1/12/2018 θα έχω κάποιο πρόβλημα στο taxis η κάπου αλλού? Όλα είναι πληρωμένα και με αποδείξεις εκτός από το ενοίκιο του Νοεμβρίου.

Σας ευχαριστώ πολύ, έχω πολύ ανάγκη τις απαντήσεις σας.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Καταρχην τα συμβολαια ενοικιασης κατοικιας, εχουν υποχρεωτικη ισχυ και για τα δυο μερη, την τριετια. Τα 3 χρονια δηλαδη. Οποιος απο τους δυο λοιπον το σπασει κανονικα θα υποστει και τις συνεπειες. Πρακτικα αυτο σημαινει πως εαν εσυ σηκωθεις και φυγεις σημερα, ο ιδιοκτητης σου μπορει να σε κυνηγησει δικαστικα και να απαιτησεις τα ενοικια της επομενης διετιας, με αρκετες πιθανοτητες να τα παρει. Στην περιπτωση τωρα που ο ιδιοκτητης σου ζητουσε να αποχωρησεις πριν την ληξη της τριετιας, θα μπορουσες πολυ απλα να μην του απαντησεις καν και να παραμεινεις στο ακινητογια αυτο το διαστημα. Δεν θα μπορουσε να κανει το παραμικρο.

Τα υπολοιπα περι του τι καπνο φουμαρει ο ιδιοκτητης ή ο ενοικιαστης δεν εχουν την παραμικρη σημασια, ενω υπαρχει προβλημα για τον ιδιοκτητη εαν το συμβολαιο γραφει 100€ και εισπρατει 200€ ( δηλαδη 100€ "μαυρα" ) και εσυ εαν νοικιασες αλλο σπιτι χωρις προηγουμενα να εχεις αποχωρησει και τυπικα απο το παλιο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Συμφωνώ και ευχαριστώ για την απάντηση,αλλά αυτή με παρακάλεσε να φύγω, σκέφτηκα να μείνω μέσα μέχρι το τέλος συμβολαίου γιατί εμένα το σπίτι με βόλευε αλλά δεν μπορώ να έχω κάθε 3 και λίγο τον μεσίτη ούτε την γιαγιά στο τηλέφωνο να θέλει να με διώξει. αλλά ούτε και μπορώ να το αποφύγω. θέλω και εγώ να ηρεμήσω και λόγο ότι και η νέα ιδιοκτήτρια μου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό δεν μπορούσα έπρεπε να το κλείσω γιατί θα ξεκινήσω εργασία. σήμερα που ήρθε ηλεκτρολόγος να δει τον απορροφητήρα άνοιξε τον πινάκα και είχαν μαυρίσει τα καλώδια μέσα. που είπε πως δεν δίνει ρεύμα στις πρίζες και ότι έχει διαρροή και μου είπε πως είναι ακατάλληλο για να μένεις και αναρωτήθηκε πως πήρα χαρτί ρεύματος γιατί δεν έχει ούτε ρελέ. όσο για τον καπνό φουμάρει το αναφέρω γιατί δεν έχω να κάνω με λογικό άτομο γιατί εγώ είμαι τυπικός σε όλα αλλά δεν μπορεί η κυρά να θέλει σαν τρελή να φύγω και επειδή εγώ είμαι ευγενικός και προσπάθησα να την βοηθήσω φεύγοντας να ζητάει και τα ρέστα λέγοντας πως σπάω εγώ το συμβόλαιο η να θέλει την εγγύηση.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Θα πρεπει να καταλαβεις ομως πως αλλο τα λογια και οι πραξεις που δεν αποδεικνυονται και που καποιος σε ενα τυχον δικαστηριο σιγουρα θα τα αρνηθει και αλλο οι αποδειξεις και τα γραπτα. Σου ζητησε λοιπον να φυγεις; Το εχεις γραπτως τωρα που αλλαξε γνωμη και μπορει να σε απειλησει με απαιτησεις 3ετιας; Πληρωνεις 200€ ενω το συμβολαιο σου και στην εφορια ειναι δηλωμενα ποσα; Ο ηλεκτρολογος σου, ειναι αδειουχος και με πιστοποιηση; Εαν ναι μπορει να υπογραψει χαρτι οτι η ζημια δεν προηλθε απο εσενα και κακη χρηση αλλα ειναι στο κτιριο και στις υποδομες του; Νοικιασες νεο σπιτι, εχεις υπογραψει και νεο συμβολαιο; Εαν ναι αλλα δεν εχεις και την λυση του παλιου, τοτε μαλλον εχεις φορτωθει με 2 συμβολαια πλεον και οτι προκυψει.

Και στην τελικη, κανεις ερωτηση σε ενα φορουμ ελπιζοντας σε τι ακριβως; Τροπους αντιμετωπισης της υπογραφης σου; Αυτο μονον σε δικηγορο. Τροπους εκλογικευσης της οπως λες "περιεργης" σπιτονοικοκυρας σου; Δεν θα βρεις κατι παραπανω απο χαβαλε νομιζω. Στην τελικη, δες τι εχεις υπογραψει, εαν θες να πας στο νεο σπιτι κοιτα να κλεισεις οπως οπως την παλια-υπαρχουσα εκκρεμοτητα σου, βρες και τιποτα χρηματα για να καλυψεις ζημιες που πεφτουν σε εσενα και προσεξε στο νεο σπιτι να μην κανεις τα ιδια λαθη.

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία