Ανοίγω αυτό το θέμα τώρα που καλοκαιριάζει για να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα συμπύκνωσης υδρατμών από αναπνοές σε ένα βοριοανατολικό δωμάτιο κατά τον χειμώνα.
Τα παλιά χρόνια κοιμόμουν τους χειμώνες με ανοιχτή δύο δάχτυλα τη συρόμενη μπαλκονόπορτα και δεν υπήρχε πρόβλημα.
Τα τελευταία χρόνια όμως με τη συχνή χρήση τζακιών κάποια βράδια η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική και αναγκάζομαι να έχω κλειστή τη μπαλκονόπορτα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποια πρωινά με αυξημένη υγρασία να βρίσκω τους τοίχους σε συγκεκριμένα σημεία βρεγμένους, πιθανώς λόγω κακής μόνωσης (γωνιακή κολώνα και μια φαρδιά λωρίδα στη μέση του τοίχου) και σιγά σιγά να σκάει κάθετα η μπογιά σε αυτά τα σημεία ή να εμφανίζεται μούχλα.
Αφού αποκλείω την εξωτερική θερμομόνωση επειδή είμαι σε ρετιρέ, θεωρώ ότι έχω τις εξής λύσεις:
1. Να ξαναβάψω με πιο ειδική μπογιά, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια, κάνω λάθος;
2. Ο αερισμός του δωματίου πριν κοιμηθώ, αλλά μιλάμε για πολλή κάπνα κάποια βράδια.
3. Αφυγραντήρας, αλλά φοβάμαι μήπως με ενοχλεί ο θόρυβος.
4. Εσωτερική θερμομόνωση, αλλά δε γνωρίζω τίποτα για το θέμα και φαντάζομαι ότι θα είναι ακριβή.
Στις φωτογραφίες που ανεβάζω, εκεί που βλέπετε ένα γκρίζο χρώμα στο κάτω γωνιακό μέρος, είναι ένα στεγανωτικό αστάρι που είχα βάλει αφού καθάρισα τη μούχλα.
Γνωρίζει κανείς κάτι για εσωτερική θερμομόνωση; Μήπως είναι δύσκολη η εφαρμογή της και δημιουργηθούν χειρότερα προβλήματα;
![]()
Εμφάνιση 1-6 από 6
-
16-05-19, 14:54 Είναι λύση η εσωτερική θερμομόνωση τοίχου; #1
-
16-05-19, 15:01 Απάντηση: Είναι λύση η εσωτερική θερμομόνωση τοίχου; #2
- Εγγραφή
- 22-09-2003
- Μηνύματα
- 82.565
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Μπορεί να μπει εξωτερικά μόνωση -φύλο Dow πχ- και να σοβαντιστεί. Αν δεν γίνεται/δεν έχεις δυνατότητα, μπορείς να το κάνεις εσωτερικά. Θα χάσεις όμως από τον εσωτερικό σου χώρο έτσι.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
16-05-19, 15:05 Απάντηση: Είναι λύση η εσωτερική θερμομόνωση τοίχου; #3
Δεν μπορεί να γίνει, είμαι στον 5ο και τελευταίο όροφο και δεν έχει πρόσβαση εξωτερικά ο τοίχος να πατήσει κάποιος. Το ξέρω ότι θα χάσω από τον εσωτερικό χώρο. Βλέπω όμως πολύπλοκη τη διαδικασία. Αν κάποιος γνωρίζει κάποια εταιρεία που τα κάνει σωστά (Νότια προάστια Αττικής), ας μου στείλει σε προσωπικό μήνυμα.
-
16-05-19, 15:13 Απάντηση: Είναι λύση η εσωτερική θερμομόνωση τοίχου; #4
Εχε υπόψη σου ότι με την εσωτερική θερμομόνωση μικραίνεις πολύ τη θερμική αδράνεια του χώρου, με αποτέλεσμα να αυξομειώνεται πολύ εύκολα και γρήγορα η θερμοκρασία, με σημαντική επίπτωση στη θερμική άνεση.
-
16-05-19, 15:15 Απάντηση: Είναι λύση η εσωτερική θερμομόνωση τοίχου; #5
-
16-05-19, 15:55 Απάντηση: Είναι λύση η εσωτερική θερμομόνωση τοίχου; #6
ΟΚ, αν μιλάς για ένα μόνο τοίχο, δεν θα είναι σημαντική η διαφορά.
Και για να στο εξηγήσω: τα δομικά στοιχεία (τοίχοι, πλάκες) έχουν μεγάλη μάζα και μεγάλη θερμοχωρητικότητα, που σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις πολλή θερμότητα στο δωμάτιο για να ανέβει η θερμοκρασία τους, αλλά και πέφτει αντίστοιχα αργά μετά, όταν π.χ. σβήσει το καλοριφέρ - και το αντίστοιχο στην ψύξη. Ο αέρας, αντίθετα, έχει πολύ μικρή θερμοχωρητικότητα. Αν λοιπόν μονώσεις εσωτερικά ένα δωμάτιο, "βγάζοντας εκτός" τις μάζες των δομικών στοιχείων, μετά σου μένει να θερμαίνεις / ψύχεις μόνο τον αέρα στο εσωτερικό του, οπότε οι μεταβολές της θερμοκρασίας γίνονται πολύ πιο γρήγορα, πράγμα δυσάρεστο για τον άνθρωπο. Αν έχεις εμπειρία από χώρους γραφείων χωρισμένους με γυψοσανίδες, ψευδιοροφή επάνω και μοκέτα στο δάπεδο, θα το έχεις νιώσει ότι η αίσθηση της θερμοκρασίας ακολουθεί πάρα πολύ γρήγορα τα on/off της θέρμανσης/κλιματισμού.
Bookmarks