Καλημερα,
Πηρα το θαρρος να γραψω στο φορουμ μιας και ολες οι αλλες ιδεες μου στερεψαν!
Ειμαι κ εγω απο τους πολλους που γυρισαν Ελλαδα μετα απο χρονια εξω. Οχι δεν ηξερα οτι ηταν τοσο δυσκολα τα πραματα εδω..πριν με ρωτησετε! Δεν ειχα προλαβει να δουλεψω εδω, εφυγα λιγο πριν την κριση. Και οι γνωστοι μου βρισκανε ευκολα εργασια Ελλαδα.
Η απορια μου ειναι η εξης..υπαρχει περιπτωση να βρει καποιος εργασια χωρις μεσο? Παιζει να προσλαβουν καποιον με μεγαλυτερη προυπηρεσια απο οτι οι μανατζερς?
Εχω προσπαθησει σχεδον τα παντα και δεν καταφερα πολλα..Εδωσα βιογραφικα, πηρα τηλεφωνα,εστειλα σε αγγελιες, πηγα σε καριρ ντειζ(οπου μου ειπαν πως δεν προκειτε να βρω κατι Ελλαδα γιατι λεει εχω .. πολυ καλη προυπηρεσια..(ανεκδοτο))...καταφερα να κανω μια διμηνη πρακτικη. Δεν με πειραξε που ηταν πρακτικη καθως ηταν αλλο αντικειμενο. Αλλα τπτ αλλο. Για να προλαβω την ερωτηση...εχω στειλει σε ολους τους κλαδους σχεδον, αλλαζω το βιογραφικο μου κτλ κτλ
Εμφάνιση 1-15 από 182
-
21-11-19, 11:01 Αδυνατη η ευρεση εργασιας #1
-
21-11-19, 11:09 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #2
Χωρίς μέσο ξέχασε το, ειδικά τώρα που οι πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας είναι σαφώς λιγότερες. Σε πολυεθνικές ίσως έχεις περισσότερες πιθανότητες.
Επίσης κάτι σημαντικό, το ότι έχεις προϋπηρεσία ναι μεν είναι θετικό, μη ξεχνάς όμως ότι για αρκετές εταιρίες, ειδικά οικογενειακές, θα είσαι overqualified.
Στην Ελλάδα πάνω-κάτω ισχύει το
Ζητείται νεαρός ως 25 ετών με PhD αγγλικά γερμανικά, απαραίτητα κάτοχο Νόμπελ, Όσκαρ, Πούλιτζερ και χρυσό σε ολυμπιάδα για εργασία σε γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρία (μηχανάκι απαραίτητο , ημιαπασχόληση)
-
21-11-19, 11:09 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #3
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Welcome back to Greece. Δυστυχώς δεν είσαι ο μόνος. Αν όπως λες έχεις και σοβαρή προυπηρεσία, ακόμα χειρότερα αφού αυτήν δεν θέλουν να την πληρώσουν και προτιμούν "φτηνούς". ανειδίκευτους που θα δουλεύουν 8ωρα plus και θα πληρώνονται σαν 4ωροι/6ωροι.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
21-11-19, 11:14 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #4
Το προσπαθησα και εγω. Δεν γυρισα πισω αλλα εστελνα CV στην Ελλαδα να δω τη κατασταση επικρατει. Δυστυχως για μενα δεν ειναι καλη και ετσι εγκατελειψα την ιδεα να γυρισω πισω. Μονο αν κανεις κατι μονος μπορει να αξιζει να ασχοληθεις.
-
21-11-19, 11:24 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #5
Επρεπε να γυρισω για καποιους σοβαρους λογους. Αλλα..οπως παει θα πρεπει να ξαναψαξω για εξω και δεν θελω. Ειναι δυσκολο να ξαναφυγω. Ψυχολογικα κυριως.
Δηλαδη τοσο βυσμα? Με εχει σοκαρει, νιωθω τελειως ηλιθια.
Και να σας πω και μια εμπειρια μου να γελασουμε...μια εταιρια μου ειπε να κατεβω Αθηνα και να ξεκινησω ως assistant με 680ε μαζι με τα νεαρα παιδια. Φυσικα με απερριψαν στο τελος και πηραν τα νεαρα
-
21-11-19, 11:29 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #6
Έτσι όπως κατήντησαν τα πράγματα, μόνο στην Αττική και ίσως Βοιωτία αν θα βρείς κάτι.
Η άλλη επιλογή δυστυχώς είναι το εξωτερικό, παρ'ότι και έξω έχουν αρχίσει να σφίγγουν τα πράγματα. Γενικά πάντως προοπτική στην Ελλάδα δεν υπάρχει, ό,τι και αν κάνουν για να σταματήσουν το brain drain.
-
21-11-19, 11:36 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #7
Με δυσκολευει το να κατανοησω πως ακομα ολα γινονται με βυσμα. Γιατι ομως να μην θελουν καποιον να βοηθησει την εταιρια με τις γνωσεις που φερνει? Με ποια λογικη παντα προτιμουν την πιο ασχετη προυπηρεσια και φυσικα τους πιο νεους? Ειναι το μεσο και τα χρηματα?
-
21-11-19, 11:40 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #8
Δεν θέλουν να πληρώνουν αγαπητή, αλλά όλο κλαίγονται που δεν βρίσκουν εξειδικευμένο προσωπικό.
-
21-11-19, 11:44 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #9
-
21-11-19, 11:59 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #10
Σιγουρα αν εβρισκα Θεσνικη με τοσα θα ηταν καπως οκ. Γιατι Αθηνα δεν εχω σπιτι. Αλλα .. με πληγωνει αυτη τη φορα το οτι πρεπει να φυγω. Φαινεται πως καποιοι γεννιομαστε πληβειοι για την ελλαδα, και πριγκιπισσες/ες για εξω.
-
21-11-19, 16:30 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #11
Εξαρτάται το τι θες , πολυεθνικές ειναι πιο εύκολα, mid to small, δυσκολα, start up δε θα πηγαινα με τη καμία.
Feel free to attack the post. Do not feel free to attack the poster.
"If someone said to me that you can have three wishes, my first would have been to get into racing, my second to be in Formula 1, my third to drive for Ferrari" - Gilles Villeneuve
-
21-11-19, 16:54 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #12
γιατί όχι start up (και το taxi beat start up ήταν) και οι πολυεθνικές έτσι ξεκίνησαν, κανένας δεν γεννιέται επιτυχημένος, στην πορεία γίνεται.
Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να κρατηθείς εκεί πάνω.
- - - Updated - - -
οι ΜΜΕ είναι ευκίνητες και ευέλικτες ενώ οι πολυεθνικές δυσκίνητες.ἀναφαίρετον ὅπλον ἡ ἀρετή
-
21-11-19, 16:56 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #13You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
21-11-19, 17:06 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #14
απλά τα VC & BA είναι σε βρεφικό στάδιο στην Ελλάδα αλλά μια χάρα πάνε μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί αρκετές εταιρείες
ἀναφαίρετον ὅπλον ἡ ἀρετή
-
21-11-19, 17:09 Απάντηση: Αδυνατη η ευρεση εργασιας #15
τις εχω προσπαθησει ολες. αλλα δεν...πολυεθνικη ηταν αυτη που μου ειπε να ξεκινησω ως assistant με τα νεαρα παιδια. το οποιο θα εκανα αν ηταν αλλο αντικειμενο. αλλα στο αντικειμενο που κανω 7 χρονια να ξεκινησω απο σχεδον πρακτικη, θα το ελεγα και προσβλητικο.
γενικα ειδα πως προτιμουν παιδια νεαρα(γιατι οσοι ειμαστε ανω των 30 μαλλον ειμαστε για αποσυρση εδω) και παιδια με πιο καθημερινη και ελληνικη προυπηρεσια. πχ. εχω χασει θεση απο παιδι που ηταν στα ζαρα πριν, και η θεση ηταν μανατζερ σε πολυεθνικη
Bookmarks