Σελ. 17 από 18 ΠρώτηΠρώτη ... 71215161718 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 241-255 από 267
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    hah?
    right?

Downloads
    13
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ
    Ξερω πως θα σας φανει κουραστικο το μηνυμα μου μετα απο τοση αναλυση που εχει γινει πανω στο θεμα.
    Δυστηχως δεν εχω καταφερει να κανω το πολυ χρησιμο προγραμματακι Speedtouch QoS manager να δουλεψει ακομα. (ή μηπως δουλευει και δεν το εκτιμαω καλα?)
    Για αρχη προσπαθω να κανω ενα απλο παραδειγμα με το δικο μου PC και να βαλω προτεραιοτητα στα email και www.
    Ανοιγω το προγραμμα με το οποιο κατεβαζω torrents και βαζω limiter στο download 85 KB/s (απο τα 110 που εχει δυνατοτητα να κατεβασει) και στο upload 17 KB/s (απο τα 25 που εχει δυνατοτητα να ανεβασει). Το προγραμμα με τη μια εκμεταλευεται ολο το bandwidth που του "επιτρεπω" να κατεβασει και να ανεβασει.
    Παμε στα πειραματα τωρα.... στελνω email στον εαυτο μου και παρατηρω οτι και οταν το στελνω και οταν το λαμβανω εκμεταλευομαι μονο το υπολοιπο bandwidth που μενει απο τα torrents χωρις να δινεται η αμεση προτεραιοτητα που εχω ορισει. Δηλαδη στελνω email με περιπου 10KB/s και τα λαμβανω με περιπου 25KB/s.
    Αν καταλαβα καλα τη λειτουργια του προγραμματος δε λειτουργει στη περιπτωση μου

Τωρα ας κανω την ερωτηση μου μπας και καταφερει κανενας να με βοηθησει.

Εχω ενα speedtouch 510i με fw 4.2.7.16.0.
    Η συνδεση μου ειναι 1024/256 (και αναμενω την αναβαθμιση)
    Στις 4 εξοδους του speedtouch εχω τα εξης :

1) PC (IP 10.0.0.1)
    2) PC (IP 10.0.0.2)
    3) VOIP SIPURA SPA3000 (IP 10.0.0.3)
    4) VOIP PAP2 (IP 10.0.0.4)

Και θελω τα εξης με τη συγκεκριμενη σειρα.

1) Σε καθε περιπτωση προτεραιοτητα στις 2 VOIP συσκευες.
    2) Προτεραιοτητα στα email και www εναντι των P2P προγραμματων που "γονατιζουν" τα παντα.

Ευχαριστω πολυ και περιμενω με αγωνια νεα σας για να μπορεσω επιτελους να χαρω τις δυνατοτητες που εχω χωρις να πρεπει να ανοιγοκλεινω τα P2P ολη μερα ωστε να λειτουργουν τα υπολοιπα.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Zakk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακόμη, όταν γράψεις άλλο scirptaki, το βάζεις έτσι απλά στο Speedtouch ή πρέπει να κάνεις κάτι με το παλιό πρώτα?
    E?
    Υπάρχει απάντηση?
    Επίσης πως βγάζεις τα scripts εντελώς?

Ξερει κανεις γιατι δεν παιζει το GUNZ online με speedtouch (636);
    Παιζει μονο αν αποδωσω την Internet IP στο PC (Assign the public IP address of a connection to a device). Δηλαδη με δυο ή περισσοτερα pc σε LAN τα αλλα δεν θα εχουν Internet, ενω με router Intracom Jetspeed 500 παιζουν ολα και μαλιστα χωρις να ανοιξω καθολου το Reserved Mapping (εκτος και αν θελω p2p ή να σερβιρω καποια πιστα).

Δοκιμασα δυο εκδοσεις firmware για το Speedtouch και να καταχωρισω τα ports του gunz (στο options) στο "Assign a game or application to a local network device" αλλα τιποτα. Ολα τα firewall και τα antivirus ειναι εκτος, ακομη και αυτο το δωρεαν που κλεινει καποιες πορτες συν τις πρωτες 1024 της otenet (αυτο που τρεχει στα router της). Τα reset restart και αλλα δεν εφεραν αποτελεσμα ακομα και αν αλλαξα τις προκαθορισμενες πορτες στο παιχνιδι (σε καθε pc διαφορετικες).

- To περιεργο ειναι οτι οταν αποδωσα την Internet IP στην μια καρτα δικτυου με απ'ευθειας καλωδιο απο το speedtouch και εβαλα Windows 2003 με Routing and Remote Access (δηλαδη εκανα το pc router για το δικτυο μου, με την αλλη καρτα να πηγαινει στο switch) τα αλλα pc επαιξαν gunz οπως στην περιπτωση του Jetspeed 500.

Λοιπον νομιζω οτι ο firewall του speedtouch που εχει μονο τρεις επιλογες (BlockAll, Standard και Disabled) παλι κατι κοβει οταν τον εχω disable.Κατι πρεπει να παιζει με το CLI αλλα δεν ξερω τι να κοιταξω.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fprekas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Euxaristo poli gia to programa eisai tromeros
    Ego exo 1mb grami kai exo 25 mixanakia sto diktio!!!
    Me endiaferei na exoun megali protereotita ta paixnidia.
    Miri protereotita ta P2P
    kai ta ipolipa kanonika!!!!
    Apo oti ida to prog einai gia mexri 10 PC
    ama balo * sto ip ta pianei ola???
    Euxaristo prokatabolika

τελικα δουλευει και για πανω απο 10 υπολογιστες ?
    αν ναι μπορεις να μου στηλεις τις ρυθμισεις σου πανω κατω τις ιδιες θελω να κανω και εγω
    ευχαριστω πολυ

Περιοχή
    Αγ. Παρασκευή
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49.999/4998
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Asus DSL-AC68U
    SNR / Attn
    24,7(dB) / 5.4(dB)
    Path Level
    Interleaved
    ςςhi, ρε παιδια το προβλημα μου ειανι οτι οταν τρεχω το προγραμμα αντι για ελλινικους χαρακτηρες βγαινουν τα κλασσικα κινεζικα παρολο που εχω ελληνικα στα win xp μου....τι φταίει?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος afterglow : 07-11-06 στις 02:25.

Το avatar του μέλους diabibas
    diabibas Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από afterglow Εμφάνιση μηνυμάτων
    hi, ρε παιδια το προβλημα μου ειανι οτι οταν τρεχω το προγραμμα αντι για ελλινικους χαρακτηρες βγαινουν τα κλασσικα κινεζικα παρολο που εχω ελληνικα στα win xp μου....τι φταίει?
    control panel>regional settings> (όλα Greek)

Περιοχή
    Αγ. Παρασκευή
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49.999/4998
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Asus DSL-AC68U
    SNR / Attn
    24,7(dB) / 5.4(dB)
    Path Level
    Interleaved
    ευχαριστω αλλα τελικα φτιαξανε τα μισα μονο...δλδ φενεται οκ τορα αλλα οταν κανω κλικ στισ υπιρεσιες συνεχιζει να δειχνει τα κινεζικα γμτ....

Περιοχή
    Athens
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ForthNet
    Router
    SPEEDPORT 2 PLUS
    Ζardoz, είσαι καταπληκτικός. Μπράβο για τις γνώσεις σου και τον κόπο που έχεις κάνει να μας ξεστραβώσεις.

Από εμένα, ένα μεγάλο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Παιδια καλησπερα !
    Μολις δοκιμασα και εγω το προγραμματακι του Ζardoz.
    Εισαι ο πανισχυρος μεγιστανας των router !!!!
    Απλα μπραβο

Downloads
    21
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    768/192
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Router
    SpeedTouch 530 v6 PSTN
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zardoz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μόλις έβγαλα την έκδοση 1.00

- Έχει επιτέλους εικονίδιο και λίγο ομορφότερο interface
    - Λειτουργεί η επιλογή αλγορίθμου QoS (BLUE ή TAIL)

Είναι ουσιαστικό να επιλέξετε τον σωστό αλγόριθμο, για να έχετε το
    καλύτερο αποτέλεσμα!

- Ο αλγόριθμος BLUE είναι ο "καλύτερος" αλγόριθμος που προτείνεται και σαν default.

- Ο αλγόριθμος TAIL είναι ο "δίκαιος" αλγόριθμος, αλλά υπερτερεί του BLUE μόνο αν
    έχετε γρήγορη γραμμή (π.χ > 512Kbps) ή έχετε στήσει VoiP (ή κάτι που δεν σας
    ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα όσο η απόκριση
    )

Ένα hint. Μην βάζετε πολύ μνήμη στο QoS, θέστε
    μόνο 128KB ή (αν έχετε 512 γραμμή τότε 256ΚB κλπ ).

Αυτό γιατί με μεγάλες queue, δεν θα έχετε πρακτικά καθόλου packet drops
    πράγμα που "μειώνει" την αίσθηση του αποτελέσματος!
    Κατ' αρχήν να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και να σου δώσω και εκ΄μέρους μου πολλά συγχαρητήρια για την δουλειά που έχεις κάνει πάνω στο θέμα!

Πρίν κάνω εγκατάσταση το QoS που έχεις κάνει, θα ήθελα να σε ρωτήσω ως πλεον αρμόδιος τι θα πρέπει να κάνω στην περίπτωση μου:

Έχω το Speedtouch 530 v6 με σύνδεση Οτενετ 768/192. Το firmware που έχω είναι το 5.4.0.14.Μερικές απορίες:

1) Έχω συνδέσει το ρουτερ σε ένα laptop στην Ethernet, και για την ώρα χρησιμοποιώ την γραμμή για web surf, emails και p2p (azureus), οπότε σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, μάλλον πάω στο παράδειγμα 1, του thread σου, σωστά; Τι είδους αλγόριθμο προτείνεις για την συγκεκριμένη σύνδεση BLUE ή TAIL;

2) Τι γνώμη έχεις για το dyndns; Αξίζει τον κόπο να εγκαταστήσεις web server ή στην ταχύτητα αυτή θα σέρνεται;
    -----------------------------------------------------------------------------------------------
    If I am in the Matrix, I would like an upgrade please!

15 χρόνια χρήστης (του Internet) και ακόμα δεν έβαλα μυαλό...!

Περιοχή
    Μπροστά από το πληκτρολόγιο και το δάκτυλο στο ποντίκι
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
    Router
    Speedtouch 510v4
    SNR / Attn
    19,5(dB) / 23(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από natrix77 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω το Speedtouch 530 v6 με σύνδεση Οτενετ 768/192. Το firmware που έχω είναι το 5.4.0.14.
    Το πρόγραμμα του zardoz υποστηρίζει μόνο το firmware 4.2.7.16.0 έχουν αλλάξει οι εντολές.

Για το firmware που έχεις διάβασε αυτό: Υπόμνημα: Speedtouch 510 - 530 IpQoS και firmware 4.3.2.6 By zardoz

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΧΑΡΙΛΑΟΥ
    Router
    TG 585 V8
    Καταρχάς ένα μπράβω και απο μένα στο φίλο zardoz για την πολυ καλή δουλεια που έχει κάνει με τα διαφορα utilities που έχει φτιάξει και τα δίνει εντελως δωρεάν για να κανει την ζωη ολων μας ποιο έυκολη!Ειχα βαρεθεί να μπαινω καθε 3 και 2 με telnet και να γράφω εντολες σε cli!

Εχω μία 1024/256 και llan με 3 pc όπου στο 1 τρέχει συνεχεια emule(και ενιοτε κανα torrent ) Mε το 530v6 να έχει συνέχεια σχεδόν max connections (500-512,με 512 να είναι το max number of connections/half connections, αληθεια ρε παιδιά τι το κουτσουρεψαν έτσι? Ακομα και το παλιο 510 υποστήριζε 1024 ενω το 536 2048!) και συμφωνα με το traffic monitor να έχω κατά Μ.Ο. 300+ idle connections,άλλες 300+ active tcp:

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  294345e9be507c80d.jpg 
Εμφανίσεις:  98 
Μέγεθος:  58,7 KB 
ID: 19496

όπωτε θέλω να μπω και με http,"σερφάρω" ανετότατα! Αν μάλιστα δεν είναι ώρες αιχμής, είναι λες και δεν υπάρχει το emule! Βεβαια οπωτε μπαινω και ανοιγω πολλες σελιδες ή κατεβάζω κανα Mp3 κτλ πέφτουν οι συνδέσεις του emule(λογικό). Επισης αν καμμια φορά κλείσω το emule ΔΕΝ παρουσιαζεται το εκνευριστικό πρόβλημα που είχα με το jetspeed,όπου κάθε λιγα λεπτά "κρεμουσε" η γραμμή! Επρεπε να περάσει μιση-μια ώρα για να σταμτήσει το φαινομενο ή να κανω reset στο router! Ο λογος φαίνεται εδώ:
    http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=20654
    Για μένα λοιπόν, και οσον αφορά ταυρόχρονη χρήση p2p με http το νέο 530v6 με το 5.4.0.14 firmware έχει "από τη μάνα του" Qos που κάνει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ! Δε νομίζω ότι γίνεται καλύτερο!
    Το μόνο sideeffect θα έλεγα ότι είναι η αρκετά υψηλή θερμοκρασία του router (γύρω στους 45c στο κατω μερος)... Το εχω τιναξει τα πέταλα το routeraκι μου φαίνεται... Παρόλα αυτά 5 μερες τώρα δεν εχει κολησει καθόλου,χαρη στο νεο κουτι που είναι γεματο τρύπες και γρίλιες!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νικαετός : 25-06-07 στις 09:29.
    "Electric power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels."
    Nikola Tesla
    Discover the facts: http://www.free-energy-info.com/

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Ρε παιδιά μήπως ξέρει κανείς πως ενεργοποιείται το snmp στο Speedtouch 530 v6?

Downloads
    13
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Zakk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρε παιδιά μήπως ξέρει κανείς πως ενεργοποιείται το snmp στο Speedtouch 530 v6?
    Αυτο λογικα αλλαζει αναλογα με το firmware που φορας.
    Εμενα τουλαχιστον το 510i με αλλες εντολες ενεργοποιειται μετα την αλλαγη του firmware που εκανα.

Σελ. 17 από 18 ΠρώτηΠρώτη ... 71215161718 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Traffic Monitor για Speedtouch 510/530
    Από xantho στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-08-06, 16:05
  2. How To: QOS για Speedtouch 510/530
    Από zardoz στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-06, 14:58
  3. Speedtouch 510/530 QoS - Mύθος ή πραγματικότητα
    Από cmos στο φόρουμ Broadband Software
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-05, 08:46
  4. How To για Alcatel SpeedTouch 510/530 υπάρχει?
    Από SERCREEP στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-10-04, 20:53

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία