Τα φώτα σας
Σε μονοκατοικία υπάρχει κεντρική κεραία όπου μοιράζει το τηλεοπτικο σήμερα σε 4 πρίζες ( 3 διέλευσης και μια τερματική). Μέχρι σήμερα επαιζε χύμα (καλώδιο απευθείας από το ηλεκτρολογικο κουτί προς τη τηλεόραση ) μόνο ένα σημείο. Τα υπόλοιπα 3 δωμάτια δεν είχαν εγκατεστημένη πρίζα αλλά έχουν τη καλωδίωση . Οπότε αποφάσισα να αγοράσω 3 πριζες legrand διέλευσης και μια τερματική.
Πρώτη έκπληξη : συνδεοντας τη πρώτη πρίζα διέλευσης και βγάζοντας καλώδιο τηλεόρασης από το Φις της legrand προς τη τηλεόραση , έχω κάκιστο signal strength. Φταίει ότι δεν έχω συνδέσει ακόμα τις υπόλοιπες πριζες ( 2 ακόμα διελευσεως και τη τερματική)? Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με το που μεσολαβεί η legrand, έχω ξαφνικά σκατα σήμα.
2η απορια: θα χρειαστώ ενισχυτή σήματος?
Εμφάνιση 1-6 από 6
-
12-12-19, 11:51 Πρίζες τηλεόρασης - συμβουλή #1*** mikrotik chateau lte12 + MikroTik MTAO-LTE-5D-SQ mANT external antenna ***
- Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας
-
12-12-19, 17:35 Απάντηση: Πρίζες τηλεόρασης - συμβουλή #2
Έχεις "σκατά" σήμα γιατί έχεις και τις αντίστοιχα "σκατά" πρίζες. Οι Legrand για TV είναι ότι χειρότερο με τις μέγιστες απώλειες. Και είναι και ακριβές. Αν δεν σε ενοχλεί η διαφορετικότητα ως προς το καπάκι, θα κοίταγα για SPAUN. Ότι καλύτερο.
-
12-12-19, 18:41 Απάντηση: Πρίζες τηλεόρασης - συμβουλή #3
Υπαρχουν 2 περιπτωσεις.
1) θα ξεκινησεις απο την τερματικη πριζα και θα τις δοκιμαζεις μια μια οταν τελειωνεις καποια πριζα.
2) θα τα ετοιμασεις ολα και μετα θα τα δοκιμασεις ολα.
Εχεις βαλει μια διελευσεως και καμμια τερματικη. Τι περιμενες να κανει?
Για ενισχυτη αν εχεις και τις 4 τηλεορασεις τοτε θα χρειαστει να βαλεις. Οσο για την ποιοτητα... Legrand και vimar εχω στα 2 σπιτια αντιστοιχα και δεν εχω κανενα θεμα.
Υ.Γ. ελπιζω να συνδεσες το καλωδιο στην κεραια.The gr81 .
-
12-12-19, 19:57 Απάντηση: Πρίζες τηλεόρασης - συμβουλή #4
Ούτε εγώ έχω πρόβλημα σε εγκαταστάσεις με πρίζες LEGRAND και σε όλες τις σειρές. Πολύ παλιά υπήρχε πρόβλημα με τις valena tv sat στην sat έξοδο αλλά μετά το διορθώσανε.
Με πρίζες θα χρειαστεί σίγουρα και ενισχυτής.Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD
Albert Einstein
-
13-12-19, 10:38 Απάντηση: Πρίζες τηλεόρασης - συμβουλή #5
Ώπα ώπα. Τι εννοείς να συνδέσω το καλώδιο στη κεραία??!!
Τι γινεται αν στη τελευταία πριζα το καλώδιο είναι τόσο κοντό που δεν επιτρέπει την εγκατάσταση της τερματικής πρίζας?
Καμιά ιδέα? Από όσο καταλαβαίνω στη τελευταία πριζα πρέπει να υπάρχει κάποια αντίσταση. Πως τη βάζω ενώ δεν μπορώ να τοποθετήσω τη πρίζα?
Υγ: είναι σε τόσο χάλια η καλωδίωση στο συγκεκριμενο σπίτι που βρήκα ακόμα και κομμένο καλώδιο λίγο δίπλα από τη κεραία οπότε αναγκαστικά έπρεπε να κάνω ενωση θυληκου αρσενικού και να το καλυψω με μονωτική αφού θα είναι εκτεθειμένο σε καιρικά φαινόμενα. Ο πωλητής μου είπε ότι το καλώδιο που φέρνει το σήμα από τη κεραία κανονικά πρέπει να είναι ενιαίο.*** mikrotik chateau lte12 + MikroTik MTAO-LTE-5D-SQ mANT external antenna ***
- Αυτονόμηση θέρμανσης με αντλία θερμότητας
-
13-12-19, 11:10 Απάντηση: Πρίζες τηλεόρασης - συμβουλή #6
Αν το βλεπει ο ηλιος το καλωδιο τοτε το "καιει" η UV ακτινοβολια και μετα ενα απλο λυγισμα μπορει να το κοψει.
Μηπως να το αντικαταστησεις με ενα εξωτερικου χωρου ? Η να το περασεις μεσα απο καταλληλο σπιραλ?The gr81 .
Bookmarks