Σελ. 73 από 177 ΠρώτηΠρώτη ... 5363687172737475788393 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1.081-1.095 από 2642
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από AndreasN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όπως προανέφερα, ήμουν στο ΦΑ 9 χρόνια. Τέτοιο πρόβλημα δεν είχα ποτέ. Δημοσιεύουν ανελλιπώς κάθε μήνα το τιμολόγιό τους (εσύ άλλωστε το ξέρεις καλύτερα αυτό, διότι παρακολουθείς και ενημερώνεσαι). Κάποιες φορές καθυστερούν κάπως να ενημερώσουν τη σελίδα τους με το τιμολόγιο κάθε τρέχοντα μήνα. Ουδέποτε στο διάστημα της συνεργασίας μου μαζί τους είχα εκπλήξεις στους λογαριασμούς μου. Πρόκειται για σοβαρή και συνεπή εταιρεία.
    το τιμολόγιο του προηγούμενου μήνα δημοσιεύουν βασικά (και στο site δε δημοσιεύουν το απλό , μόνο του έξτρα, πρέπει να πας αλλού για να το δεις) ,
    δλδ το πρόβλημα είναι οτι πχ τώρα Ιανουάριο δεν ξέρεις τι θα πληρώσεις

Edit : σοβαρή εταιρία , όχι , δυστυχώς δεν είναι όταν έχει τέτοιους όρους στο extra που κοροϊδεύει τον καταναλωτή νομίζοντας οτι θα έχει 20% έκπτωση όπως το παρουσιάζει . Τα ψιλά γράμματα δείχνουν πολύ μικρότερη έκπτωση στην πράξη
    Επίσης στο έξτρα περιλαμβάνει και την έκπτωση ΔΕΠΑ τώρα που το πρόσεξα
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Korakios : 03-01-23 στις 18:34.

Το avatar του μέλους AndreasN
    AndreasN Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ariadgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα σε πάνε σε αυτό, αλλά χωρίς δέσμευση.
    Σε δέσμευση θα πήγαινες αν υπέγραφες ΕΣΥ νέα σύμβαση σε αυτό.
    Δεν υπάρχει προϊόν χωρίς δέσμευση. Μόλις πριν λίγο μίλησα με την ΔΕΗ γι' αυτό το θέμα. Μου επιβεβαίωσαν ότι θα με πάνε στο GasBenefit με 24μηνη δέσμευση και με ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Δεν υπάρχει προϊόν χωρίς δέσμευση. Μόλις πριν λίγο μίλησα με την ΔΕΗ γι' αυτό το θέμα. Μου επιβεβαίωσαν ότι θα με πάνε στο GasBenefit με 24μηνη δέσμευση και με ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.
    δεν μπορούν να σε πάνε σε νέα σύμβαση αυτόματα . Μόνο αορίστου , οπότε αν λήξει το control ειτε θα πας σε αορίστου χωρίς δέσμευση στο τρέχων εμπορικό (benefit) ή θα υπογράψεις νέα σύμβαση αν θες για να πάρεις το 50άρι δώρο μαζί με την 24μηνη δέσμευση
    Εννοείται για σοβαρά πράγματα δεν παίρνετε πάροχο τηλέφωνο , μόνο email

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Cosmote
    Εγώ σε τηλέφωνο που μίλησα για τον Παππού μου, με ενημέρωσαν ότι θα μπει στο GasBenefit αυτόματα χωρίς δέσμευση αν δεν υπογράψουμε κάτι και δεν θα χρειαστεί ούτε εγγύηση να δοθεί(Ρώτησα γιατί ήταν σαν πλεονέκτημα του προγράμματος για να είμαι σίγουρος) απλά δεν θα πάρει αυτό το 50άρι.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Όπως και κάποιοι άλλοι από εδώ, είμαι στο ακριβό ΔΕΗ Gas Control, πρόσφατα ενεργοποιημένο (< 6μηνο), άρα με πέναλτυ αποχώρησης 80 ευρώ (άγνωστο αν είναι 80 τελική τιμή, ή 80+ΦΠΑ, και πόσο ΦΠΑ. πάντως οι ειδικοί όροι λένε 80, δεν λένε 80+ΦΠΑ).

Αν το TTF Φλεβάρη (που θα ανακοινωθεί τέλος Γενάρη) πέσει σημαντικά εξετάζω την αποχώρηση ή αλλαγή στο ΔΕΗ benefit (ρισκάροντας για Μάρτιο-Απρίλιο, ποντάρωντας όμως στο ότι δεν θα ανέβει πάνω από 0,125).

Αν η ΔΕΗ δεν χρεώνει το penalty στην αλλαγή στο benefit, υπολόγισα ότι συμφέρει η αλλαγή στο benefit (με το "1,03xTTF +0,004")
    Με μόνο πρόβλημα το πόσο θα καθυστερήσει η ΔΕΗ την αλλαγή του προγράμματος (λόγω του μπάχαλου που επικρατεί με τις συμβάσεις & λογ/μους αερίου), αν θα περιμένει να γίνει καταμέτρηση από την ΕΔΑ πρώτα, αν όχι πως θα σπάσει τις καταναλώσεις κλπ.
    Διότι αν είναι να έρθει το καλοκαίρι για να δεήσει να με αλλάξει, χάνεται το όφελος.

Από την άλλη, με αλλαγή παρόχου, επιτυγχάνεται, και άμεσα καταμέτρηση από την ΕΔΑ, και άμεση εφαρμογή του νέου τιμολογίου από το νέο πάροχο (εντός 2 εβδομάδων περίπου που παίρνει η αλλαγή αερίου). Το μόνο "κακό" αυτής της περίπτωσης είναι ότι τρως το penalty.
    Αλλά αν πέσει σημαντικά το TTF (και παραμείνει μικρότερο από 0,125), το κέρδος από το νέο τιμολόγιο θα είναι πολλαπλάσιο του οποιουδήποτε πέναλτυ.

Οπότε το ζήτημα είναι αν θα καταφέρουμε να πάρουμε εγγράφως από ΔΕΗ το αν χρεώνεται το πέναλτυ στην αλλαγή προγράμματος αερίου, και να ρισκάρουμε αν η ΔΕΗ θα υλοποιήσει το αίτημα σύντομα,
    ή αλλιώς πάμε κατευθείαν σε άλλο πάροχο και καίμε τα ευρώ του πέναλτυ.
    Λεω "αν θα καταφέρουμε" γιατί έχω την αίσθηση ότι στα μειλ που αφορούν το αέριο ( στο customercaregas ) δεν ασχολούνται ιδιαίτερα να απαντήσουν (εδώ και πολλούς μήνες, δεν έρχεται αυτοματοποιημένη απάντηση με τον αριθμό υπόθεσης, όπως έρχεται για το ρεύμα, άρα μπορεί να πηγαίνουν και στο κενό)

Τέλος, είναι και ένα θέμα, αν θα δεχτεί πάροχος τη μετάβαση σε αυτόν χωρίς να υπάρχει κανένας λογ/μος υφιστάμενου παρόχου (μιας και δεν έχω λογ/μο απο ΔΕΗ control, αφού ως γνωστών έχει ΜΗΝΕΣ να εκδώσει, και τώρα ξεκίνησε να εκδίδει του προηγούμενου 6μηνου, όχι τους πρόσφατους).
    Και εδώ, αν είναι να κυνηγάμε τη ΔΕΗ για να εκδώσει κάποια σχετική βεβαίωση, ζήτω που καήκαμε...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 05-01-23 στις 00:35.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Όπως και κάποιοι άλλοι από εδώ, είμαι στο ακριβό ΔΕΗ Gas Control, πρόσφατα ενεργοποιημένο (< 6μηνο), άρα με πέναλτυ αποχώρησης 80 ευρώ (άγνωστο αν είναι 80 τελική τιμή, ή 80+ΦΠΑ, και πόσο ΦΠΑ. πάντως οι ειδικοί όροι λένε 80, δεν λένε 80+ΦΠΑ).

Αν το TTF Φλεβάρη (που θα ανακοινωθεί τέλος Γενάρη) πέσει σημαντικά εξετάζω την αποχώρηση ή αλλαγή στο ΔΕΗ benefit (ρισκάροντας για Μάρτιο-Απρίλιο, ποντάρωντας όμως στο ότι δεν θα ανέβει πάνω από 0,125).

Αν η ΔΕΗ δεν χρεώνει το penalty στην αλλαγή στο benefit, υπολόγισα ότι συμφέρει η αλλαγή στο benefit (με το "1,03xTTF +0,004")
    Με μόνο πρόβλημα το πόσο θα καθυστερήσει η ΔΕΗ την αλλαγή του προγράμματος (λόγω του μπάχαλου που επικρατεί με τις συμβάσεις & λογ/μους αερίου), αν θα περιμένει να γίνει καταμέτρηση από την ΕΔΑ πρώτα, αν όχι πως θα σπάσει τις καταναλώσεις κλπ.
    Διότι αν είναι να έρθει το καλοκαίρι για να δεήσει να με αλλάξει, χάνεται το όφελος.

Από την άλλη, με αλλαγή παρόχου, επιτυγχάνεται, και άμεσα καταμέτρηση από την ΕΔΑ, και άμεση εφαρμογή του νέου τιμολογίου από το νέο πάροχο (εντός 2 εβδομάδων περίπου που παίρνει η αλλαγή αερίου). Το μόνο "κακό" αυτής της περίπτωσης είναι ότι τρως το penalty.
    Αλλά αν πέσει σημαντικά το TTF (και παραμείνει μικρότερο από 0,125), το κέρδος από το νέο τιμολόγιο θα είναι πολλαπλάσιο του οποιουδήποτε πέναλτυ.

Οπότε το ζήτημα είναι αν θα καταφέρουμε να πάρουμε εγγράφως από ΔΕΗ το αν χρεώνεται το πέναλτυ στην αλλαγή προγράμματος αερίου, και να ρισκάρουμε αν η ΔΕΗ θα υλοποιήσει το αίτημα σύντομα,
    ή αλλιώς πάμε κατευθείαν σε άλλο πάροχο και καίμε τα ευρώ του πέναλτυ.
    Λεω "αν θα καταφέρουμε" γιατί έχω την αίσθηση ότι στα μειλ που αφορούν το αέριο ( στο customercaregas ) δεν ασχολούνται ιδιαίτερα να απαντήσουν (εδώ και πολλούς μήνες, δεν έρχεται αυτοματοποιημένη απάντηση με τον αριθμό υπόθεσης, όπως έρχεται για το ρεύμα, άρα μπορεί να πηγαίνουν και στο κενό)
    κάπου είχα διαβάσει οτι η αλλαγή στην τιμολόγηση απο control σε benefit θα γίνει μετά απο καταμέτρηση της ΕΔΑ , δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια

Προσωπικά θα ζητήσω μέσω email να φύγω αζημίως μπας και δεχτούν ,ωστε αν χρεώσουν ρήτρα αποχώρησης μετά να έχω κάτι στα χέρια μου,
    αλλιώς θα την κάνω και παράλληλα θα ανοίξω αίτημα στο myrae και θα πάει απο εκεί η φάση (με πολλά ζόρια και οχλήσεις ), δλδ δε θα περιμένω πότε θα απαντήσει η ΔΕΗ ή πότε θα βγάλει τελικό

- - - Updated - - -

Τέλος, είναι και ένα θέμα, αν θα δεχτεί πάροχος τη μετάβαση σε αυτόν χωρίς να υπάρχει κανένας λογ/μος υφιστάμενου παρόχου (μιας και δεν έχω λογ/μο απο ΔΕΗ control, αφού ως γνωστών έχει ΜΗΝΕΣ να εκδώσει, και τώρα ξεκίνησε να εκδίδει του προηγούμενου 6μηνου, όχι τους πρόσφατους).
    Και εδώ, αν είναι να κυνηγάμε τη ΔΕΗ για να εκδώσει κάποια σχετική βεβαίωση, ζήτω που καήκαμε...
    αυτό είναι όντως το σημαντικότερο πρόβλημα

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Korakios Εμφάνιση μηνυμάτων
    κάπου είχα διαβάσει οτι η αλλαγή στην τιμολόγηση απο control σε benefit θα γίνει μετά απο καταμέτρηση της ΕΔΑ , δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια

Προσωπικά θα ζητήσω μέσω email να φύγω αζημίως μπας και δεχτούν ,ωστε αν χρεώσουν ρήτρα αποχώρησης μετά να έχω κάτι στα χέρια μου,
    αλλιώς θα την κάνω και παράλληλα θα ανοίξω αίτημα στο myrae και θα πάει απο εκεί η φάση (με πολλά ζόρια και οχλήσεις ), δλδ δε θα περιμένω πότε θα απαντήσει η ΔΕΗ ή πότε θα βγάλει τελικό
    Άρα καταλαβαίνω ότι κι εσύ μάλλον προσανατολίζεσαι να φύγεις αν πέσει σημαντικά το TTF, παρά να παιδευτείς με το benefit και το πότε θα δεήσει η ΔΕΗ να το γυρίσει στο benefit.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Άρα καταλαβαίνω ότι κι εσύ μάλλον προσανατολίζεσαι να φύγεις αν πέσει σημαντικά το TTF, παρά να παιδευτείς με το benefit και το πότε θα δεήσει η ΔΕΗ να το γυρίσει στο benefit.
    ναι , εννοείται θα φύγω απο ΔΕΗ , "αναγκαίο κακό" ήταν τότε για μένα λόγω του 0,02 και έλλειψης εναλλακτικών τότε επιλογών , μετά το 0,12 ήταν απλά μαξιλαράκι μήπως φύγει η αγορά στα 0,20
    αν δε γίνει καμια μεγάλη αλλαγή στις τιμές και συνεχιστεί η πτώση , τέλη του μηνός την έχω κάνει

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200000 / 20000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    AVM Fritz!Box 7530 ax
    Το https://www.powernext.com/futures-market-data πλέον δε δουλεύει. Έχετε βρει το αντίστοιχο για να παίρνουμε μάτι το πως πηγαίνει η τιμή του;

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από YAziDis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το https://www.powernext.com/futures-market-data πλέον δε δουλεύει. Έχετε βρει το αντίστοιχο για να παίρνουμε μάτι το πως πηγαίνει η τιμή του;
    το excel κανένας μου φαίνεται δεν το κοιτά
    https://www.theice.com/products/2799...rketId=5408202
    https://www.investing.com/commoditie...istorical-data

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200000 / 20000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    AVM Fritz!Box 7530 ax
    Α συγνώμη δεν τα είχα δει. Κοίταζα εκείνη τη σελίδα επειδή την έγραφε μέσα στην ιστορικότητα τιμών ttf στη σελίδα της ΔΕΗ.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    το excel κανένας μου φαίνεται δεν το κοιτά
    https://www.theice.com/products/2799...rketId=5408202
    https://www.investing.com/commoditie...istorical-data
    Έχουμε χάσει όμως την πληροφορία που βλέπαμε τέλος μήνα για την τιμή του επόμενου
    Natural Gas Markets : Futures Market Data : Front Month : Monthly Index : TTF

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Το ερώτημα όμως είναι έστω ότι πέσει η τιμή και σπάσουμε το 0.125, θα διατηρηθεί μετά η μείωση; Η θα το σπάσουμε άδικα; Και αν είναι να αλλάξουμε πάροχο, αν μπορεί να γίνει αυτό λόγω των λογαριασμών - καταμέτρηση που λέτε, που θα πάμε; Σε ποιο πάροχο - πρόγραμμα;
    Εγώ βασικά επειδή αυτό το διάστημα μένω αλλού και δεν το χρησιμοποιώ πολύ το αέριο, παρά λίγο στο 19 όποτε τύχει, μπορεί και να το κρατήσω έτσι μέχρι να λήξει η δέσμευση...
    Γενικά δε νομίζω να το χρησιμοποιήσω πολύ φέτος... Άντε 1-2 μήνες το πολύ... Έτσι κ αλλιώς πλησιάζει ο Μάιος με τις ζέστες σιγά σιγά... Και από Απρίλιο μέσα θα κλείσει το αέριο..
    Είχαμε καλό χειμώνα φέτος νομίζω... Αν και έχουμε 2-3 μήνες ακόμα για να κριθεί αυτό..
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Έχουμε χάσει όμως την πληροφορία που βλέπαμε τέλος μήνα για την τιμή του επόμενου
    Natural Gas Markets : Futures Market Data : Front Month : Monthly Index : TTF
    ναι , ήταν ευκολία , τώρα copy-paste τις ημερήσιες σε excel και βγάλσιμο μέσου όρου δυστυχώς, όλο και κάποιο site θα τις έχει (edit τις μηνιαίες) , αλλά πιστεύω κάποια στιγμή θα το φτιάξουν

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το ερώτημα όμως είναι έστω ότι πέσει η τιμή και σπάσουμε το 0.125, θα διατηρηθεί μετά η μείωση; Η θα το σπάσουμε άδικα; Και αν είναι να αλλάξουμε πάροχο, αν μπορεί να γίνει αυτό λόγω των λογαριασμών - καταμέτρηση που λέτε, που θα πάμε; Σε ποιο πάροχο - πρόγραμμα;
    Εγώ βασικά επειδή αυτό το διάστημα μένω αλλού και δεν το χρησιμοποιώ πολύ το αέριο, παρά λίγο στο 19 όποτε τύχει, μπορεί και να το κρατήσω έτσι μέχρι να λήξει η δέσμευση...
    Γενικά δε νομίζω να το χρησιμοποιήσω πολύ φέτος... Άντε 1-2 μήνες το πολύ... Έτσι κ αλλιώς πλησιάζει ο Μάιος με τις ζέστες σιγά σιγά... Και από Απρίλιο μέσα θα κλείσει το αέριο..
    Είχαμε καλό χειμώνα φέτος νομίζω... Αν και έχουμε 2-3 μήνες ακόμα για να κριθεί αυτό..
    έτσι κι αλλιώς με τέτοιες τιμές δεν είναι να χρησιμοποιεί κάποιος αέριο για θέρμανση . Είτε 0,125 είτε 0,08 , τώρα αν πλακώσει καμιά βαρυχειμωνιά τέλη Φλεβάρη και πάει Μάρτης παλουκοκάφτης , άγνωστο , ο καθένας κάνει τις επιλογές του , εγώ απλά θέλω να εκμεταλλευτώ το μπάχαλο της ΔΕΗ και να φύγω αζημίως

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    ναι , ήταν ευκολία , τώρα copy-paste τις ημερήσιες σε excel και βγάλσιμο μέσου όρου δυστυχώς, όλο και κάποιο site θα τις έχει (edit τις μηνιαίες) , αλλά πιστεύω κάποια στιγμή θα το φτιάξουν

- - - Updated - - -

έτσι κι αλλιώς με τέτοιες τιμές δεν είναι να χρησιμοποιεί κάποιος αέριο για θέρμανση . Είτε 0,125 είτε 0,08 , τώρα αν πλακώσει καμιά βαρυχειμωνιά τέλη Φλεβάρη και πάει Μάρτης παλουκοκάφτης , άγνωστο , ο καθένας κάνει τις επιλογές του , εγώ απλά θέλω να εκμεταλλευτώ το μπάχαλο της ΔΕΗ και να φύγω αζημίως
    Αζημίως θα ήταν το ιδανικό... Αλλά όπως είπα, θα διατηρηθεί η πτώση της τιμής; Σε ποιο πάροχο θα πάμε; Και με τι αιτία θα φύγουμε αζημίως; Για να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα...
    Εγώ αν είναι να κάψω λίγο μπορεί και να μη φύγω και να το αφήσω να λήξει... Θα δείξει από το πόσο θα κάτσω σπίτι και το πόσο κρύο θα κάνει... Και φυσικά από το πόσο θα πέσει η τιμή του αερίου... Αν μειωθεί πολύ μπορεί και να το σπάσω... Θα δούμε..
    Αν δεν μπλέξουμε και με αλλαγές παρόχων και ιστορίες που θέλουν χρόνο...
    Για να δούμε.....
    Ένα πάντως είναι σίγουρο, το μπάχαλο της δεη στο αέριο με τη καταμέτρηση & την έκδοση..
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Σελ. 73 από 177 ΠρώτηΠρώτη ... 5363687172737475788393 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία