Εμφάνιση 1.021-1.035 από 2652
-
25-12-22, 20:06 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1021
-
25-12-22, 22:51 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1022
Τώρα με μπέρδεψες. Σε ρώτησε ο ariadgr προηγουμένως πόσες ώρες έκαιγε συνεχώς ο καυστήρας και απάντησες 5 - 6 ώρες (μήνυμα #999). Λειτουργούσε λοιπόν πολλές ώρες το απόγευμα που αναφέρεσαι. Για δες το πάλι από την αρχή, μήπως κάνεις κάπου λάθος, διότι είναι αντιφατικές οι πληροφορίες που δίνεις. Πάντως, αφού υπάρχει ρύθμιση διαφορικού, ο μισός βαθμός είναι καλός, από οικονομικής απόψεως. Οι ψηφιακοί θερμοστάτες (όπως ο δικός μου) μπορεί να έχουν επίσης και ωρομετρητή που καταγράφει τις ώρες λειτουργίας του. Αν έχει και ο δικός σου, μπορείς εύκολα να δεις πόσες ώρες λειτούργησε σε ένα απόγευμα.
-
25-12-22, 23:26 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1023
-
26-12-22, 09:51 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1024
Ανάβει ενδεικτικό λαμπάκι, όσο λειτουργεί ο λέβητας, και σβήνει όταν η θερμοκρασία ανέβει στην ζητούμενη, οπόταν διακόπτεται και η λειτουργία του λέβητα.
Όμως, τότε και τα 5 κμ που αναφέρεις δεν δικαιολογούνται. Κατά πάσα πιθανότητα έκανες λάθος στις ενδείξεις του μετρητή. Ίσως μπερδεύτηκες με τα τρία τελευταία ψηφία δεξιά, που είναι δεκαδικά (χιλιοστά του κυβικού) και δεν λαμβάνονται υπόψη στις καταμετρήσεις. Επανάλαβε το πείραμα, παίρνοντας μόνο το ακέραιο μέρος των ενδείξεων προς τα αριστερά, που χωρίζεται είτε με υποδιαστολή είτε είναι διαφορετικού χρώματος (εννοείται ότι κάθε 999 χιλιοστά καταγράφεται 1 ακέραιο κυβικό).
-
26-12-22, 17:18 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1025
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος στην ίδια εταιρεία, ζενιθ και στις ίδιες ημερομηνίες λογαριασμού, ο ένας λογαριασμός να έχει ρήτρα και ο άλλος όχι;;;
Δε μπαίνουν την ίδια περίοδο σε όλους;;;
Κάθε πότε μπαίνει;;;[IMG][img]//kat.cr/userbar/giannhs1985.png[/img][/IMG]
-
26-12-22, 19:14 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1026
-
26-12-22, 19:45 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1027
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Άσε οι λογαριασμοί της ΖΕΝΙΘ είναι το κάτι άλλο.Εγώ ακόμα περιμένω να μου επιστρέψουν τις επιδοτήσεις της ΔΕΠΑ τπυ πρώτου τετραμήνου του 2022.Τι τους έχω στείλει και αυτοί δεν τολμούν καν να απαντήσουν.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
-
26-12-22, 20:11 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1028
-
26-12-22, 23:57 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1029
Επιβεβαιώνω... Ανέβηκε και σε εμένα πριν 3 ημέρες το pdf..
- - - Updated - - -
24/03/2022 - 22/09/2022 Ο δικός μου..
Είχε και καταμέτρηση 23/11 αλλά σίγουρα με τον τρόπο που τους βγάζει η δεη, θα πάει σίγουρα για Φεβρουάριο όπως πέρυσι..
Τον επόμενο τουλάχιστον θα μπορέσω πιστεύω να τον βάλω στην αίτηση για το επίδομα θέρμανσης..
Για τον μεθεπόμενο ανησυχώ... Αν πάει για Μάιο όπως πέρυσι, παίζει να παίξει πρόβλημα με τις προθεσμίες του επιδόματος ανάλογα με το πότε θα βγει..
Και κάτι ακόμα....
Στα pdf από το ebill κάποτε τύπωνε πάνω στο pdf τη λέξη αντίγραφο...
Τώρα τελευταία τουλάχιστον στο ρεύμα το είχαν βγάλει... Στο αέριο πάντως το έβαλαν...
Και αναρωτιέμαι.... Αν του ebill είναι αντίγραφο, από που παίρνει κανείς το πρωτότυπο όταν έχει μόνο ηλεκτρονικό λογαριασμό;
Το αναφέρω όλο αυτό γιατί σαν να μου τη δίνει λίγο το "αντίγραφο"....
Κάποτε με τους έντυπους είχε λογική... Τώρα νομίζω πως όχι;
Στο ρεύμα πάντως όπως είπα δεν το βγάζει πια...
- - - Updated - - -
Σας πέρασα όλους νομίζω σε διάρκεια;
- - - Updated - - -
8/12 και εμένα και 23 ευρώ...
Και εγώ όπως είπα πάνω, για Φεβρουάριο τον βλέπω τον άλλο...
- - - Updated - - -
Για εμένα πιστεύω από Σεπτέμβριο που σταμάτησε ο τρέχων μέχρι Φεβρουάριο..
Για εσένα μάλλον από Ιούνιο που λες ότι σταμάτησε ο τρέχων μέχρι Φεβρουάριο..
- - - Updated - - -
Σε όλη τη διάρκεια του 0.02, χρόνο δλδ, είδα μόνο 2 λογαριασμούς εκκαθαριστικούς...
Φεβρουάριο και Μάιο..
Όσο για την επιδότηση περίεργο....
- - - Updated - - -
Και εμένα η έκπτωση είναι μεγαλύτερη στις περισσότερες kwh και μικρότερη στις λιγότερες kwh..
Σαν διάρκεια σε ημέρες από την άλλη είναι αντίστροφα... Πιο πολλές ημέρες έχει η μικρότερη έκπτωση και λιγότερες η μεγαλύτερη...
Η μια από τις 2 εκπτώσεις δλδ...
Αν σημαίνει κάτι αυτό..
Τον επιμερισμό - υπολογισμό που λες μήπως τον κάνουν με τακτικές καταμετρήσεις;
Α.. Και να μη ξεχάσω...
Ο λογαριασμός έχει τιμολογηθεί με το προηγούμενο πακέτο... Το 0,02....
Το 0,125 το έβαλα Οκτώβριο του 22 νομίζω..
Εγώ μπήκα Σεπτέμβριο του 21 νομίζω στη δεη με το 0,02...
Λογαριασμό πήρα Φεβρουάριο & Μάιο του 22..
Συν τώρα το Δεκέμβρη....
Πλέον στο 0,125 πακέτο αλλά με τιμολόγηση 0,02 στο λογαριασμό του Δεκέμβρη...
Του χρόνου που λογικά θα περάσει σε κυμαινόμενο θα το σκεφτώ σοβαρά να γυρίσω και εγώ στη ΦΑ που ήμουν πριν τη δεη..
- - - Updated - - -
Κάποια μείωση άκουσα σήμερα στη tv... Ότι έπεσε η τιμή του αερίου...
Σε ένα κανάλι άκουσα για 80κάτι, και σε άλλο για 111 κάτι...
Αν ισχύει είναι πιο κάτω από το 0,125 της δεη... Η δεν το υπολογίζω σωστά;
- - - Updated - - -
Θα πω αυθαίρετα έτσι όπως το έχω κόψει στους λογαριασμούς αερίου μου...
Που...
Δεν είμαι συνέχεια σπίτι..
Είναι χωρίς μόνωση...
Είναι 88τ.μ...
Έχω 6 σώματα..
Θερμοστάτη πέρυσι τουλάχιστον και πριν 22.5 συνέχεια...
Γιατί φέτος θα παίξει πιο κάτω... Λέω για 19-20; Δεν ξέρω....
Τοποθεσία Αθήνα..
Δε θα έλεγα ότι αερίζεται τρελά το σπίτι...
Άντε να ανοίξουν 1-2 πόρτες για λίγες ώρες το πρωί... Και εκείνη τη στιγμή τον χαμηλώνω το θερμοστάτη και τον ανεβάζω πάλι λίγο μετά αφού κλείσω τις πόρτες...
Τα νερά του καλοριφέρ τα έχω στους 65 βαθμούς..
Κατανάλωση τώρα δεν θυμάμαι... Και που να ψάχνω στα manual.....
Λεβητάκι του 2018... Τότε τον έβαλα δλδ...
https://www.google.com/search?q=gb01...client=gws-wiz
=
Γύρω στα 100~200 κυβικά το μήνα....
- - - Updated - - -
Σωστό... Ξέχασα τα ζεστά νερά χρήσης του λέβητα αερίου που τα έχω στους 40...
Για όταν δεν κατεβάζει νερά ο ηλιακός...
Κουζίνα δεν έχω ακόμη φ.αερίου...
Στα μάτια έχω εστίες υγραερίου εδώ και μερικά χρόνια...
Ο φούρνος ακόμη ηλεκτρικός...
Το ότι έκοψα και τα μάτια πάντως φάνηκε κάποια διαφορά στο ρεύμα...
Φιάλη τη 10κιλη αν το λέω καλά, αλλάζω πρπ 3, άντε στα δύσκολα 4 φορές στο χρόνο... Αν και μάλλον γύρω στις 3 πρέπει να είναι..
- - - Updated - - -
Στους 22.5 έχω δει να καίει πρπ ~6.5 κυβικά την ημέρα...
Όταν λείπω γιατί δεν είμαι πάντα σπίτι και κατεβάζω θερμοστάτη στους ~19 πρπ, το έχω δει να καίει τα μισά κυβικά νομίζω..
Εμένα ο εγκαταστάτης τα είχε βάλει 65 τα νερά των σωμάτων...
- - - Updated - - -
55ε;
Να το δοκιμάσω άραγε;
Τις προηγούμενες ημέρες βέβαια έλεγε ότι θα πέσει μέχρι στους 2 νομίζω.. Αν και στο αμάξι είδα μέχρι 6 νομίζω...
Οπότε το 55 ακούγεται λογικό...
Για πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να το ανεβάζεις μετά...
Κάτω από 0 εδώ Αθήνα δε νομίζω να πηγαίνει εύκολα... Οπότε το 60 ίσως να ακουγόταν πιο καλά...
https://www.meteoacharnes.gr/statistika/datasummary.htm
- - - Updated - - -
Εγώ πάντως δεν το έχω τσεκάρει το δ.δ....
Τώρα που είναι ώρα για συντήρηση θα το δω...
Για τα inverter σε ότι αφορά εμένα θα απαντήσω κάποια στιγμή στο παραπάνω μήνυμα - συζήτηση που είχαμε και που δεν απάντησα...
- - - Updated - - -
Εσωτερικά είναι..
Σε εμένα είναι κόκκινο και είναι στη πλάτη του λέβητα νομίζω..
Βοηθητικά τα κλιματιστικά ναι... Για μόνα τους δεν ξέρω...
Μόλις τα κλείσεις παγώνει ο χώρος καρφί...
Το αερόθερμο πάντως σίγουρα δεν συμφέρει...
- - - Updated - - -
Ο δικός μου..
https://www.google.com/search?q=rc10...client=gws-wiz
- - - Updated - - -
Ούτε εγώ έχω αντιστάθμιση..
Ο θερμοστάτης έχει ένδειξη πότε ανάβει η όχι ο λέβητας..
- - - Updated - - -
Όπως το λες πρέπει να είναι...
Ο δικός μου ο θερμοστάτης απ'ότι έχω δει υπολογίζει ανά μισό βαθμό τη θερμοκρασία..
Πχ δείχνει 20-20.5-21 κλπ... Δεν δείχνει 20.1-20.2-20.3-20.4, 6789 κλπ...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 27-12-22 στις 00:22.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
27-12-22, 00:22 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1030
-
27-12-22, 00:41 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1031
αν οι χειμερινοι λογαριασμοι της ΔΕΗ για το αέριο εκδοθούν μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους για την επιδότηση τι μπορεί να κάνει κάποιος?
-
27-12-22, 01:06 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1032
-
27-12-22, 02:19 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1033
Αρια ευχαριστω. Φαντάζομαι οι λογαριασμοι που καταχωρεις πρεπει να αφορουν την περιοδο χρεωσης και οχι εκδοσης.
πχ εναν λογαριασμο που εκδοθηκε αυτο το μηνα για τον περσινο Μαρτιο-Μαιο δεν μπορω να τον καταχωρησω στην εφαρμογη για φετος και βεβαια τον εχασα και απο την περσινη υποβολη.
Η μονη λυση που σκεφτομαι ειναι να φυγω απο Δεη το Γεναρη που ληγει το myhomegas ωστε να υποχρεωθουν να εκδωσουν τελικο εγκαιρα ωστε να τον καταχωρησωΤελευταία επεξεργασία από το μέλος nikgr : 27-12-22 στις 02:24.
-
27-12-22, 11:26 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1034
για το αέριο έχει αυτές τις ημερομηνίες
https://www1.aade.gr/gsisapps5/myThe...A1156_2022.pdf
Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως
την 31η Μαΐου 2023 δικαιολογητικά αγορών της
περιόδου 1.10.2022 έως 31.03.2023 με ημερομηνία
έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η
Μαϊου 2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα
καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2023. Ειδικά για
την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρ-
μανσης θα καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου 2023
δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2022 έως
31.03.2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού
πληρωμής έως την 30ή Ιουνίου 2023 και το αντίστοι-
χο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 10η
Αυγούστου 2023.
-
27-12-22, 14:12 Απάντηση: Φυσικό αέριο και εταιρίες #1035
Απίθανο! Θα έπρεπε να έρχονται κάθε τέλος του μήνα να κάνουν καταμέτρηση.
Όταν ξεκίνησα το φυσικό αέριο το 2013 με την ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, στα πρώτα 5 χρόνια ο επιμερισμός των kWh γινόταν αναλογικά με τις ημέρες. Δηλαδή, π.χ. τόσες kWh για 61 μέρες, τόσες αναλογούν για τις 3 μέρες του Μαρτίου, τόσες για τις 30 μέρες του Απριλίου κ.ο.κ. Και αυτό επειδή η τιμή του κυβικού ήταν, και είναι, διαφορετική κάθε μήνα. Μετά τα 5 χρόνια, ο επιμερισμός έπαψε να είναι αναλογικός και έγινε το ίδιο ακατανόητος, όπως και της ΔΕΗ. Στη ΔΕΗ βέβαια γίνεται όχι λόγω διαφοράς τιμής ανά μήνα (αφού είμαι σε πρόγραμμα με σταθερή τιμή), αλλά λόγω διαφοράς επιδότησης ανά μήνα. Γι' αυτό είπα ότι ίσως να γίνεται με βάση το ιστορικό των καταναλώσεων, δεδομένου ότι μετά από 5 χρόνια δημιουργήθηκε πλέον επαρκές ιστορικό. Αν και αυτή η σκέψη δεν είναι σωστή, τότε πώς γίνεται άραγε ο επιμερισμός;
- - - Updated - - -
Σήμερα μου ήλθε μήνυμα από τη ΔΕΗ ότι παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής του λογαριασμού Δεκεμβρίου μέχρι 20/1/23, από 9/1/23 που αναγράφεται στο λογαριασμό. Να είναι καλά, αλλά εγώ ήδη τον έχω πληρώσει.
Bookmarks