Σελ. 69 από 177 ΠρώτηΠρώτη ... 4959646768697071747989 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1.021-1.035 από 2652
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    OTE
    Router
    OPNsense
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από AndreasN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είπα κάτι τέτοιο. Ρώτησα αν έχει ρύθμιση διαφορικού, προκειμένου να καταλάβω γιατί λειτουργεί τόσες ώρες ο θερμοστάτης του.
    Δεν πρέπει να λειτουργεί πολλές ώρες.. πιάνει τη θερμοκρασία και μετά σβήνει μέχρι να πέσει μισό βαθμό. Είδα ότι υπάρχει ρύθμιση να το αλλάξω αυτό και να περιμένει λιγότερο μέχρι να ξαναναψει.

Το avatar του μέλους AndreasN
    AndreasN Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fadasma Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν πρέπει να λειτουργεί πολλές ώρες.. πιάνει τη θερμοκρασία και μετά σβήνει μέχρι να πέσει μισό βαθμό. Είδα ότι υπάρχει ρύθμιση να το αλλάξω αυτό και να περιμένει λιγότερο μέχρι να ξαναναψει.
    Τώρα με μπέρδεψες. Σε ρώτησε ο ariadgr προηγουμένως πόσες ώρες έκαιγε συνεχώς ο καυστήρας και απάντησες 5 - 6 ώρες (μήνυμα #999). Λειτουργούσε λοιπόν πολλές ώρες το απόγευμα που αναφέρεσαι. Για δες το πάλι από την αρχή, μήπως κάνεις κάπου λάθος, διότι είναι αντιφατικές οι πληροφορίες που δίνεις. Πάντως, αφού υπάρχει ρύθμιση διαφορικού, ο μισός βαθμός είναι καλός, από οικονομικής απόψεως. Οι ψηφιακοί θερμοστάτες (όπως ο δικός μου) μπορεί να έχουν επίσης και ωρομετρητή που καταγράφει τις ώρες λειτουργίας του. Αν έχει και ο δικός σου, μπορείς εύκολα να δεις πόσες ώρες λειτούργησε σε ένα απόγευμα.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    OTE
    Router
    OPNsense
    Σε ρώτησε ο ariadgr προηγουμένως πόσες ώρες έκαιγε συνεχώς ο καυστήρας και απάντησες 5 - 6 ώρες
    Sorry τότε μάλλον το έγραψα λάθος.. ήθελα να πω οτι ήταν αναμένο 5-6 ώρες και σε αυτό το διάστημα δεν ξέρω γιαπόση ώρα ζέσταινε το νερό και άρα κατανάλωνε αέριο.

ο μισός βαθμός είναι καλός, από οικονομικής απόψεως
    Αυτή η πληροφορία είναι πολύ χρήσιμη γιατί σκεφτόμουν να το μειώσω. Ευχαριστώ.

AndreasN Guest
    Sorry τότε μάλλον το έγραψα λάθος.. ήθελα να πω οτι ήταν αναμένο 5-6 ώρες και σε αυτό το διάστημα δεν ξέρω γιαπόση ώρα ζέσταινε το νερό και άρα κατανάλωνε αέριο.
    Ανάβει ενδεικτικό λαμπάκι, όσο λειτουργεί ο λέβητας, και σβήνει όταν η θερμοκρασία ανέβει στην ζητούμενη, οπόταν διακόπτεται και η λειτουργία του λέβητα.

Όμως, τότε και τα 5 κμ που αναφέρεις δεν δικαιολογούνται. Κατά πάσα πιθανότητα έκανες λάθος στις ενδείξεις του μετρητή. Ίσως μπερδεύτηκες με τα τρία τελευταία ψηφία δεξιά, που είναι δεκαδικά (χιλιοστά του κυβικού) και δεν λαμβάνονται υπόψη στις καταμετρήσεις. Επανάλαβε το πείραμα, παίρνοντας μόνο το ακέραιο μέρος των ενδείξεων προς τα αριστερά, που χωρίζεται είτε με υποδιαστολή είτε είναι διαφορετικού χρώματος (εννοείται ότι κάθε 999 χιλιοστά καταγράφεται 1 ακέραιο κυβικό).

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    Nova
    Router
    HG8145V5
    Path Level
    Interleaved
    Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος στην ίδια εταιρεία, ζενιθ και στις ίδιες ημερομηνίες λογαριασμού, ο ένας λογαριασμός να έχει ρήτρα και ο άλλος όχι;;;
    Δε μπαίνουν την ίδια περίοδο σε όλους;;;
    Κάθε πότε μπαίνει;;;
    [IMG][img]//kat.cr/userbar/giannhs1985.png[/img][/IMG]

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Godian Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος στην ίδια εταιρεία, ζενιθ και στις ίδιες ημερομηνίες λογαριασμού, ο ένας λογαριασμός να έχει ρήτρα και ο άλλος όχι;;;
    Δε μπαίνουν την ίδια περίοδο σε όλους;;;
    Κάθε πότε μπαίνει;;;
    Είναι στο ίδιο πρόγραμμα; καθώς η zenith είχε και σταθερά προγράμματα

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
    Άσε οι λογαριασμοί της ΖΕΝΙΘ είναι το κάτι άλλο.Εγώ ακόμα περιμένω να μου επιστρέψουν τις επιδοτήσεις της ΔΕΠΑ τπυ πρώτου τετραμήνου του 2022.Τι τους έχω στείλει και αυτοί δεν τολμούν καν να απαντήσουν.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    Nova
    Router
    HG8145V5
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdikr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι στο ίδιο πρόγραμμα; καθώς η zenith είχε και σταθερά προγράμματα
    Έχεις δίκιο αυτό ήταν τελικά.
    [IMG][img]//kat.cr/userbar/giannhs1985.png[/img][/IMG]

Περιοχή
    GR
    Downloads
    26
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    Ftth:500/250 & 4G:95/45.
    ISP
    Nova & Cosmote.
    DSLAM
    Wind - ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
    Router
    HG8145V5 & Mr6500v.
    Path Level
    Fastpath
    Και όμως είναι αληθινό: αναρτήθηκαν πριν λίγο οι λογαριασμοί στο myΔΕΗ.
    Επιβεβαιώνω... Ανέβηκε και σε εμένα πριν 3 ημέρες το pdf..

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ariadgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    ποια περίοδο αφορούν;
    29/3 - 25/5/22 ο δικός μου.
    24/03/2022 - 22/09/2022 Ο δικός μου..
    Είχε και καταμέτρηση 23/11 αλλά σίγουρα με τον τρόπο που τους βγάζει η δεη, θα πάει σίγουρα για Φεβρουάριο όπως πέρυσι..
    Τον επόμενο τουλάχιστον θα μπορέσω πιστεύω να τον βάλω στην αίτηση για το επίδομα θέρμανσης..
    Για τον μεθεπόμενο ανησυχώ... Αν πάει για Μάιο όπως πέρυσι, παίζει να παίξει πρόβλημα με τις προθεσμίες του επιδόματος ανάλογα με το πότε θα βγει..

Και κάτι ακόμα....
    Στα pdf από το ebill κάποτε τύπωνε πάνω στο pdf τη λέξη αντίγραφο...
    Τώρα τελευταία τουλάχιστον στο ρεύμα το είχαν βγάλει... Στο αέριο πάντως το έβαλαν...
    Και αναρωτιέμαι.... Αν του ebill είναι αντίγραφο, από που παίρνει κανείς το πρωτότυπο όταν έχει μόνο ηλεκτρονικό λογαριασμό;
    Το αναφέρω όλο αυτό γιατί σαν να μου τη δίνει λίγο το "αντίγραφο"....
    Κάποτε με τους έντυπους είχε λογική... Τώρα νομίζω πως όχι;
    Στο ρεύμα πάντως όπως είπα δεν το βγάζει πια...

- - - Updated - - -

Α, επίκαιρος...
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ThReSh Εμφάνιση μηνυμάτων
    20/4 με 16/6 ο δικός μου.

Επόμενη καταμέτρηση 24/10, έπρεπε να είχε βγει κι άλλος ένας μέχρι τώρα, 17/6 έως 24/10.
    Σας πέρασα όλους νομίζω σε διάρκεια;

- - - Updated - - -

Έτσι ακριβώς και με ημερομηνία έκδοσης 8/12. Ευτυχώς είναι μόνο 23 ευρώ.

- - - Updated - - -

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο επόμενος πρέπει να εκδοθεί τον Φεβρουάριο.
    8/12 και εμένα και 23 ευρώ...
    Και εγώ όπως είπα πάνω, για Φεβρουάριο τον βλέπω τον άλλο...

- - - Updated - - -

20/4 με 16/6 ο δικός μου.

Επόμενη καταμέτρηση 24/10, έπρεπε να είχε βγει κι άλλος ένας μέχρι τώρα, 17/6 έως 24/10.
    Και θα είναι για το διάστημα που έγραψα ή για μεγαλύτερο?

Τραγικό και στις 2 περιπτώσεις.
    Για εμένα πιστεύω από Σεπτέμβριο που σταμάτησε ο τρέχων μέχρι Φεβρουάριο..
    Για εσένα μάλλον από Ιούνιο που λες ότι σταμάτησε ο τρέχων μέχρι Φεβρουάριο..

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγω ενα λογαριασμο πληρωσα τον προηγουμενο Φεβρουαριο και ενα τον Μαρτιο στο ετησιο myhomegascontrol. Κοντεύω χρόνο δηλαδή να δω λογαριασμό και λήγει και μέσα στο Γενάρη το συμβόλαιο...
    Εν των μεταξυ μου έβαλαν επιδότηση ρεύματος 300euro προκαταβολικά χωρίς να έχω ακόμα λογαριασμό να ανεβάσω στα παρασταστικά... Με βλέπω να μου τα ζητάνε πίσω...
    Σε όλη τη διάρκεια του 0.02, χρόνο δλδ, είδα μόνο 2 λογαριασμούς εκκαθαριστικούς...
    Φεβρουάριο και Μάιο..
    Όσο για την επιδότηση περίεργο....

- - - Updated - - -

Δεν το βλέπω αυτό που λες στον δικό μου λογαριασμό. Για την περίοδο που η επιδότηση ήταν 0,020, μου χρέωσαν πολύ λιγότερες kWh από την περίοδο που ήταν 0,040. Αυτό όμως που μου είναι ακατανόητο είναι ο υπολογισμός που κάνουν για να επιμερίσουν τις kWh στο χρονικό διάστημα του λογαριασμού. Μήπως λαμβάνουν υπόψη το ιστορικό των καταναλώσεων;

- - - Updated - - -

Το ίδιο συμβαίνει με όλους, όπως βλέπω. Και εγώ μπήκα στο πρόγραμμα τον Φεβρουάριο 2022, πήρα ένα λογαριασμό τέλος Μαΐου και έναν τώρα τον Δεκέμβριο. Τον ερχόμενο Φεβρουάριο, που λήγει το συμβόλαιο, με βλέπω να επιστρέφω στο ΦΑ, οπόταν θα πάρω κατευθείαν τελικό.
    Και εμένα η έκπτωση είναι μεγαλύτερη στις περισσότερες kwh και μικρότερη στις λιγότερες kwh..
    Σαν διάρκεια σε ημέρες από την άλλη είναι αντίστροφα... Πιο πολλές ημέρες έχει η μικρότερη έκπτωση και λιγότερες η μεγαλύτερη...
    Η μια από τις 2 εκπτώσεις δλδ...
    Αν σημαίνει κάτι αυτό..

Τον επιμερισμό - υπολογισμό που λες μήπως τον κάνουν με τακτικές καταμετρήσεις;

Α.. Και να μη ξεχάσω...
    Ο λογαριασμός έχει τιμολογηθεί με το προηγούμενο πακέτο... Το 0,02....
    Το 0,125 το έβαλα Οκτώβριο του 22 νομίζω..

Εγώ μπήκα Σεπτέμβριο του 21 νομίζω στη δεη με το 0,02...
    Λογαριασμό πήρα Φεβρουάριο & Μάιο του 22..
    Συν τώρα το Δεκέμβρη....
    Πλέον στο 0,125 πακέτο αλλά με τιμολόγηση 0,02 στο λογαριασμό του Δεκέμβρη...

Του χρόνου που λογικά θα περάσει σε κυμαινόμενο θα το σκεφτώ σοβαρά να γυρίσω και εγώ στη ΦΑ που ήμουν πριν τη δεη..

- - - Updated - - -

Για τον Ιανουάριο, 20 cent έκπτωση ΔΕΠΑ...
    https://www.naftemporiki.gr/finance/...eis-ianoyrioy/
    Κάποια μείωση άκουσα σήμερα στη tv... Ότι έπεσε η τιμή του αερίου...
    Σε ένα κανάλι άκουσα για 80κάτι, και σε άλλο για 111 κάτι...
    Αν ισχύει είναι πιο κάτω από το 0,125 της δεη... Η δεν το υπολογίζω σωστά;

- - - Updated - - -

Κάθε μήνα πόσα κυβικά μέτρα καταναλώνετε περίπου;
    Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες:
    πχ
    • Πόλη
    • Καιρικές Συνθήκες / εξωτερική θερμοκρασία
    • Μέγεθος Σπιτιού
    • Πλήθος και μέγεθος σωμάτων
    • Μήκος και απώλειες σωληνώσεων
    • Μόνωση Σπιτιού
    • Κουφώματα
    • Απώλειες
    • Πόσες ώρες τη μέρα καίει
    • Σε τι θερμοκρασία είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης χώρου
    • Πόση ώρα αερίζεται ο χώρος από ανοιχτές πόρτες/παράθυρα άρα χάνεται η ζέστη
    • Τι κατανάλωση έχει ανα ώρα ο λέβητας
    • Πως είναι ρυθμισμένος ο λέβητας ( τι θερμοκρασία νερού )
    • Πόσο σύγχρονος είναι ο λέβητας
    • Αν είναι σωστά συντηρημένος, φουσκωμένο δοχείο διαστολής

Είναι σαν να ρωτάς πόσο ρεύμα καίτε το μήνα: πάλι δεν έχει νόημα η συζήτηση για αντίστοιχους λόγους
    Θα πω αυθαίρετα έτσι όπως το έχω κόψει στους λογαριασμούς αερίου μου...
    Που...
    Δεν είμαι συνέχεια σπίτι..
    Είναι χωρίς μόνωση...
    Είναι 88τ.μ...
    Έχω 6 σώματα..
    Θερμοστάτη πέρυσι τουλάχιστον και πριν 22.5 συνέχεια...
    Γιατί φέτος θα παίξει πιο κάτω... Λέω για 19-20; Δεν ξέρω....
    Τοποθεσία Αθήνα..
    Δε θα έλεγα ότι αερίζεται τρελά το σπίτι...
    Άντε να ανοίξουν 1-2 πόρτες για λίγες ώρες το πρωί... Και εκείνη τη στιγμή τον χαμηλώνω το θερμοστάτη και τον ανεβάζω πάλι λίγο μετά αφού κλείσω τις πόρτες...
    Τα νερά του καλοριφέρ τα έχω στους 65 βαθμούς..
    Κατανάλωση τώρα δεν θυμάμαι... Και που να ψάχνω στα manual.....
    Λεβητάκι του 2018... Τότε τον έβαλα δλδ...
    https://www.google.com/search?q=gb01...client=gws-wiz
    =
    Γύρω στα 100~200 κυβικά το μήνα....

- - - Updated - - -

Βάλε και ηλιόθερμο και μαγείρεμα.

Εγώ πάντως, με βάση τα στοιχεία που τηρώ, είμαι στα 50 κατά μέσο όρο, με 2 άτομα στο σπίτι και πλήρες (ζεστό νερό χρήσης, μαγείρεμα, θέρμανση).
    Σωστό... Ξέχασα τα ζεστά νερά χρήσης του λέβητα αερίου που τα έχω στους 40...
    Για όταν δεν κατεβάζει νερά ο ηλιακός...
    Κουζίνα δεν έχω ακόμη φ.αερίου...
    Στα μάτια έχω εστίες υγραερίου εδώ και μερικά χρόνια...
    Ο φούρνος ακόμη ηλεκτρικός...
    Το ότι έκοψα και τα μάτια πάντως φάνηκε κάποια διαφορά στο ρεύμα...
    Φιάλη τη 10κιλη αν το λέω καλά, αλλάζω πρπ 3, άντε στα δύσκολα 4 φορές στο χρόνο... Αν και μάλλον γύρω στις 3 πρέπει να είναι..

- - - Updated - - -

Εμείς ανάψαμε χθες το λέβητα (24kw) για πρώτη φορά και έκαψε 5 m3 σε ένα απόγευμα με το θερμοστάτη στους 20.
    Μήπως κάνω κάτι λάθος; Τη θερμοκρασία νερού στα καλοριφέρ την έβαλε ο εγκαταστάτης στους 70 και την κατέβασα σήμερα στους 65.
    Στους 22.5 έχω δει να καίει πρπ ~6.5 κυβικά την ημέρα...
    Όταν λείπω γιατί δεν είμαι πάντα σπίτι και κατεβάζω θερμοστάτη στους ~19 πρπ, το έχω δει να καίει τα μισά κυβικά νομίζω..
    Εμένα ο εγκαταστάτης τα είχε βάλει 65 τα νερά των σωμάτων...

- - - Updated - - -

Ψηλά μου φαίνεται. Για βαλτο στους 55. Αν στο 55 τα σώματα είναι ζεστά, άστο εκεί για δοκιμή.
    Επίσης το "για ένα απόγευμα" είναι ασαφές. Πόσες ώρες έκαιγε συνεχώς ο καυστήρας; Και τι θερμοκρασία είχε το σπίτι πριν ανάψει; Όταν έσβησε, είχε φτάσει στους 20 το σπίτι;
    FYI, υπολογισμένο με το 0,125 ευρώ/κιλοβατώρα τιμοκατάλογο, και επιδότηση ΔΕΠΑ 0,015 (δηλαδή περίπου τρέχουσες τιμές TTF και επιδότησης ΔΕΠΑ), κάθε κυβικό κοστίζει ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ευρώ (τελική τιμή με ΦΠΑ και ρυθμιζόμενες χρεώσεις)

https://www.douleutaras.gr/bsdir/aut...-nerou-levita/
    Ένας γενικός οδηγός που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τη σωστή θερμοκρασία νερού λέβητα ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία είναι ο εξής :
    Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 5°C ή μεγαλύτερη τότε, η σωστή θερμοκρασία νερού λέβητα, αντιστοιχεί σε 55°C.
    Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 0°C ή μεγαλύτερη τότε, η θερμοκρασία νερού λέβητα, αντιστοιχεί σε 60°C.
    Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -5°C ή μεγαλύτερη τότε, η σωστή θερμοκρασία νερού λέβητα, αντιστοιχεί σε 65°C.
    55ε;
    Να το δοκιμάσω άραγε;
    Τις προηγούμενες ημέρες βέβαια έλεγε ότι θα πέσει μέχρι στους 2 νομίζω.. Αν και στο αμάξι είδα μέχρι 6 νομίζω...
    Οπότε το 55 ακούγεται λογικό...
    Για πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα πρέπει να το ανεβάζεις μετά...
    Κάτω από 0 εδώ Αθήνα δε νομίζω να πηγαίνει εύκολα... Οπότε το 60 ίσως να ακουγόταν πιο καλά...
    https://www.meteoacharnes.gr/statistika/datasummary.htm

- - - Updated - - -

Καλά θεωρώ ότι είσαι με κατανάλωση περίπου ένα κυβικό ανα ώρα λειτουργίας (χωρίς να ξέρουμε κανέναν από τους άλλους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω σε σχέση με το σπίτι και την εγκατάσταση).
    Δοκίμασε αυτό με τη θερμοκρασία νερού που ανέφερα παραπάνω.
    Επίσης το δοχείο διαστολής του επίτοιχο είναι ελεγμένο πρόσφατα και φουσκωμένο; (Μπορεί και να είναι ξεφούσκωτο = λιγότερο αποδοτική λειτουργία, περισσότερη κατανάλωση). Και πολύ πιθανό να μην ελέγχθηκε ποτέ.
    Υπάρχουν σύγχρονα air condition inverter στο σπίτι;
    Εγώ πάντως δεν το έχω τσεκάρει το δ.δ....
    Τώρα που είναι ώρα για συντήρηση θα το δω...
    Για τα inverter σε ότι αφορά εμένα θα απαντήσω κάποια στιγμή στο παραπάνω μήνυμα - συζήτηση που είχαμε και που δεν απάντησα...

- - - Updated - - -

Θα τον δοκιμάσω τον οδηγό με τη θερμοκρασία. Θα δω πόσο έγραψε σήμερα στους 65 και αύριο θα το βάλω στους 55 αφού θα έχει καλό καιρό.
    Το δοχείο διαστολής του λέβητα δεν το έλεγξε αλλά είναι καινούργιος ο λέβητας, χρειάζεται έλεγχο; Είναι εσωτερικά αυτό το δοχείο φαντάζομαι;
    Τα AC του σπιτιού είναι inverter αλλά πρέπει να ανάβουμε 2 και αερόθερμο στο μπάνιο για να έχουμε ζέστη οπότε δεν ξέρω αν συμφέρει.
    Εσωτερικά είναι..
    Σε εμένα είναι κόκκινο και είναι στη πλάτη του λέβητα νομίζω..
    Βοηθητικά τα κλιματιστικά ναι... Για μόνα τους δεν ξέρω...
    Μόλις τα κλείσεις παγώνει ο χώρος καρφί...
    Το αερόθερμο πάντως σίγουρα δεν συμφέρει...

- - - Updated - - -

Ο δικός μου..
    https://www.google.com/search?q=rc10...client=gws-wiz

- - - Updated - - -

Αυτό είναι ένα ακόμη θέμα που με απασχολεί. Έβαλα θερμοστάτη προγραμματιζόμενο της ίδιας εταιρίας με το λέβητα (είναι immergas, εύχομαι να βγει καλός) και ακούω ένα κλίκ κάθε φορά που ανάβει και σβήνει, οποτε δεν ξέρω αν έχει αντιστάθμιση.
    Ούτε εγώ έχω αντιστάθμιση..
    Ο θερμοστάτης έχει ένδειξη πότε ανάβει η όχι ο λέβητας..

- - - Updated - - -

Όπως το λες πρέπει να είναι...
    Ο δικός μου ο θερμοστάτης απ'ότι έχω δει υπολογίζει ανά μισό βαθμό τη θερμοκρασία..
    Πχ δείχνει 20-20.5-21 κλπ... Δεν δείχνει 20.1-20.2-20.3-20.4, 6789 κλπ...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 27-12-22 στις 00:22.
    -GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
    Gre-goir-X23.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κάποια μείωση άκουσα σήμερα στη tv... Ότι έπεσε η τιμή του αερίου...
    Σε ένα κανάλι άκουσα για 80κάτι, και σε άλλο για 111 κάτι...
    Αν ισχύει είναι πιο κάτω από το 0,125 της δεη... Η δεν το υπολογίζω σωστά;
    Δε μας απασχολεί τι λέει η TV. Περιμένουμε τέλος του μήνα για να δούμε το επίσημο TTF του Ιανουαρίου.

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 mbps
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Router
    ASUS RT68U
    αν οι χειμερινοι λογαριασμοι της ΔΕΗ για το αέριο εκδοθούν μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους για την επιδότηση τι μπορεί να κάνει κάποιος?

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν οι χειμερινοι λογαριασμοι της ΔΕΗ για το αέριο εκδοθούν μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους για την επιδότηση τι μπορεί να κάνει κάποιος?
    1) Να αποδεχθεί ότι έχασε την επιδότηση λόγω της ανικανότητας της ΔΕΗ;
    2) Nα κυνηγήσει τη ΔΕΗ; (Όχι ότι προβλέπεται να δικαιωθεί εύκολα ή ανέξοδα, πόσο μάλλον να αποζημιωθεί)

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 mbps
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Router
    ASUS RT68U
    Αρια ευχαριστω. Φαντάζομαι οι λογαριασμοι που καταχωρεις πρεπει να αφορουν την περιοδο χρεωσης και οχι εκδοσης.
    πχ εναν λογαριασμο που εκδοθηκε αυτο το μηνα για τον περσινο Μαρτιο-Μαιο δεν μπορω να τον καταχωρησω στην εφαρμογη για φετος και βεβαια τον εχασα και απο την περσινη υποβολη.
    Η μονη λυση που σκεφτομαι ειναι να φυγω απο Δεη το Γεναρη που ληγει το myhomegas ωστε να υποχρεωθουν να εκδωσουν τελικο εγκαιρα ωστε να τον καταχωρησω
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikgr : 27-12-22 στις 02:24.

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    για το αέριο έχει αυτές τις ημερομηνίες

https://www1.aade.gr/gsisapps5/myThe...A1156_2022.pdf

Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως
    την 31η Μαΐου 2023 δικαιολογητικά αγορών της
    περιόδου 1.10.2022 έως 31.03.2023 με ημερομηνία
    έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η
    Μαϊου 2023 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα
    καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2023. Ειδικά για
    την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρ-
    μανσης θα καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου 2023
    δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2022 έως
    31.03.2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού
    πληρωμής έως την 30ή Ιουνίου 2023 και το αντίστοι-
    χο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 10η
    Αυγούστου 2023.

AndreasN Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τον επιμερισμό - υπολογισμό που λες μήπως τον κάνουν με τακτικές καταμετρήσεις;
    Απίθανο! Θα έπρεπε να έρχονται κάθε τέλος του μήνα να κάνουν καταμέτρηση.

Όταν ξεκίνησα το φυσικό αέριο το 2013 με την ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ, στα πρώτα 5 χρόνια ο επιμερισμός των kWh γινόταν αναλογικά με τις ημέρες. Δηλαδή, π.χ. τόσες kWh για 61 μέρες, τόσες αναλογούν για τις 3 μέρες του Μαρτίου, τόσες για τις 30 μέρες του Απριλίου κ.ο.κ. Και αυτό επειδή η τιμή του κυβικού ήταν, και είναι, διαφορετική κάθε μήνα. Μετά τα 5 χρόνια, ο επιμερισμός έπαψε να είναι αναλογικός και έγινε το ίδιο ακατανόητος, όπως και της ΔΕΗ. Στη ΔΕΗ βέβαια γίνεται όχι λόγω διαφοράς τιμής ανά μήνα (αφού είμαι σε πρόγραμμα με σταθερή τιμή), αλλά λόγω διαφοράς επιδότησης ανά μήνα. Γι' αυτό είπα ότι ίσως να γίνεται με βάση το ιστορικό των καταναλώσεων, δεδομένου ότι μετά από 5 χρόνια δημιουργήθηκε πλέον επαρκές ιστορικό. Αν και αυτή η σκέψη δεν είναι σωστή, τότε πώς γίνεται άραγε ο επιμερισμός;

- - - Updated - - -

Σήμερα μου ήλθε μήνυμα από τη ΔΕΗ ότι παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής του λογαριασμού Δεκεμβρίου μέχρι 20/1/23, από 9/1/23 που αναγράφεται στο λογαριασμό. Να είναι καλά, αλλά εγώ ήδη τον έχω πληρώσει.

Σελ. 69 από 177 ΠρώτηΠρώτη ... 4959646768697071747989 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία