Cosmote Speed Booster
Προσφατα απεκτησα το Huawei HA-35 της Cosmote, το λεγομενο Speed Booster. Επειδη βλεπω πως πολλοι απο εσας ενδιαφερεστε για την υπηρεσια, θα γραψω μερικα πραγματα εδω, μιλωντας για την εμπειρια μου αποκλειστικα και μονο. Γνωριζω πως υπαρχει ηδη νημα, ωστοσο εχει πανω απο 100 σχολια, και ισως ειναι δυσκολο για μερικους να τα διαβασουν ολα. Οι διαχειριστες μπορουν να το συμπτυξουν αμα κρινεται αναγκαιο.
Το συγκεκριμενο δινεται με χρησιδανειο, το οποιο σημαινει πως με την ληξη του συμβολαιου σας πρεπει να το παραδωσετε πισω, σε καλη κατασταση. Η τιμη του ανερχεται στα 6,74€/μηνα (στην ιστοσελιδα τους ωστοσο λεει 9,90, ομως απο οτι εχω δει ολοι το αγοραζουν στα 6,74). Αρα οσα πληρωνετε τωρα για ADSL/VDSL + 6,74. Το συμβολαιο ειναι για 24 μηνες.
Ο καλυτερος τροπος να το αποκτησετε ειναι τηλεφωνικως (13888). Κι αυτο διοτι υπαρχει δυνατοτητα υπαναχωρησης εντος 14 ημερων αν δεν ειστε ευχαριστημενοι με αυτο. Εαν το προμηθευτειτε μεσω ενος καταστηματος Γερμανος τοτε αυτη η δυνατοτητα δεν θα σας δοθει, και ουσιαστικα θα 'δεθειτε' με εκεινο.
Χρησιμοποιει σταθερη τηλεφωνικη συνδεση + 4G. Το 4G δουλευει οταν το bandwidth υπερβαινει αυτο της σταθερης, αυτοματα.
Σας δινονται 100 GB το μηνα. Εαν αυτα τελειωσουν, τοτε η ταχυτητα της 4G πεφτει στα 15mbps max download, ενω το upload δεν επηρεαζεται. Οποτε θα εχετε 15mbps + ADSL. Δεν υπαρχει εξτρα χρεωση.
Το μονο που χρειαζεται ειναι καλυψη 3G/4G στο συγκεκριμενο σημειο που θα τοποθετηθει το ρουτερ, και σχετικα καλο σημα (τουλαχιστον 2 στα 5). Ενας ευκολος τροπος να το δειτε αυτο ειναι με το κινητο σας. Ενεργοποιηστε τα δεδομενα και κοιταξτε.
Εαν δεν υπαρχει καλυψη, τοτε δυστηχως δεν συστηνεται. Οσο για το τι ταχυτητες θα πιανετε, παιζουν πολλα ρολο. Μπορειτε να ξερετε πανω κατω κανοντας ενα Speedtest με το κινητο σας εχοντας τα δεδομενα ανοιχτα, ωστοσο εγω προσωπικα με το κινητο επιανα πολυ λιγοτερα απο οτι πιανω τωρα με το ρουτερ.
Τωρα στην ερωτηση μας..Αξιζει;
Θα ελεγα πως αυτο ειναι αναλογως την τωρινη VDSL/ADSL συνδεση του χρηστη, την καλυψη 4G που εχει, καθως και τις προσδοκιες του. Παραθετω απο κατω τις ταχυτητες που επιανα πριν και μετα την εγκατασταση του (24αρα συνδεση, 60 attenuation):
Πριν:
Μετα:
Απο οτι βλεπετε υπαρχει μεγαλη διαφορα. Αξιζει να σημειωσω πως οι ταχυτητες του δεν ειναι στανταρ οπως μιας σταθερης τηλεφωνικης συνδεσης, υπαρχουν αυξομοιωσεις. Ποτε δεν εχω πεσει κατω απο 30 mbps down ωστοσο, και το μεγιστο που εχω φτασει ηταν 65 mbps.
Τωρα, πολλοι απο εσας ισως παρατηρησουν πως το 4G δεν ενεργοποιειται ακομα και οταν η συνδεση το χρειαζεται. Για να το αλλαξετε αυτο, πρεπει να απενεργοποιησετε το IPv6. Παρακατω υπαρχουν οδηγιες (click on the spoiler to see):
Spoiler:
Οικονομια χρησης δεδομενων
Spoiler:
Gaming/χρηση μονο 4G
Spoiler:
Και επανερχομαι στην αρχικη μας ερωτηση..Μα αξιζει;;
Και ναι, και οχι. Συνηθως ναι, εαν η συνδεση του χρηστη ειναι πολυ χαμηλη (<20mbps download). Οχι οτι για μεγαλυτερες ταχυτητες δεν συστηνεται, απλα η διαφορα δεν θα ειναι τοσο αισθητη, και τα εξτρα ~7 ευρω το μηνα ισως να ειναι αρκετα.
Ωστοσο θα πρεπει να θυμαστε πως μια αποκλειστικα σταθερη τηλεφωνικη συνδεση ειναι σχεδον παντα παντα καλυτερη. Που αυτο σημαινει: Εαν εχετε την δυνατοτητα αναβαθμισης δικτυου, τοτε καντε το. Το Cosmote Speed Booster ειναι για ατομα που εχουν υπερβολικα χαμηλες συνδεσεις (κυριως λογω αποστασης απο DSLAM) και δεν μπορουν να κανουν αναβαθμιση σε VDSL/FTTH.
Τελος, το ρουτερ/συνδεση δεν συμπεριφερεται το ιδιο σε ολους τους χρηστες, και μερικοι ισως εχουν μερικα προβλήματα, αναλόγως και την περιοχή. Σε αυτην την περιπτωση πρεπει να ερθετε σε επικοινωνια με το τμημα τεχνικων βλαβων (ή να το επιστρεψετε πισω εντως 2 βδομαδων). Προσωπικα, και μονο προσωπικα, δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα και ειμαι ακρως ικανοποιημενος απο αυτο.
Ελπιζω να σας καλυψα ολους και να απαντησα σε μερικες μελλοντικες σας ερωτησεις. Μεγαλο ευχαριστω στα παιδια που με βοηθησαν/απαντουσαν στις ερωτησεις μου, καθως οι γνωσεις μου περι Ιντερνετ δεν ειναι και ποτε δεν ηταν κατι το τρομερο.
Εμφάνιση 1-15 από 709
-
12-04-20, 12:28 Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AntoMast : 12-04-20 στις 16:25.
-
23-07-20, 07:27 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #2
Ευχαριστώ για το info.
Αυτό το topic επρεπε να ειναι pinned
-
24-07-20, 20:14 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #3
Ερώτηση μιας και παραγγείλαμε και εμείς στο Speed Booster.
Μετά το τέλος των δεδομένων. Η ταχύτητα επιστρέφει ακριβώς στα ίδια επίπεδα με πριν; Ή υπάρχει κάποια αύξηση;
Στο τηλ. μας ενημέρωσαν ότι μετά το τέλος των δεδομένων θα έχουμε και λίγο καλύτερη ταχύτητα με πριν (πχ 5mbps) και αναρωτιέμαι αν είναι μπαρούφες του τμήματος πωλήσεων ή κάτι που όντως μπορεί να συμβεί.
Στα πολύ γρήγορα είδα σε άλλο φορουμ ότι μερικοί όντως είχαν τέτοια εμπειρία, ότι δηλαδή είχαν λίγη μεγαλύτερη ταχύτητα μετά. Υπάρχει κάποιος να μου πει την δική του άποψη για το θέμα;
-
24-07-20, 21:01 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #4
Μετα τα 100 gb πεφτει σε 15 mbps down απ οσο ξερω
Αλλα δεν ειμαι σιγουρος
-
24-07-20, 22:34 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #5
Όταν τελειώσουν τα γίγα πέφτει στα 15/5 + ότι δίνει η σταθερή..
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
25-07-20, 01:25 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #6
-
25-07-20, 15:42 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #7
Όταν τελειώνουν τα γίγα και αν η σταθερή σου δίνει 7.. Θα είναι όπως το λες.. 22 το down και 5+1 η σταθερή=6 το up..
Έχε υπόψη σου ότι το booster έχει και μερικά προβληματάκια..
Για αυτά δες το κεντρικό νήμα.. Εδώ..
Από την άλλη είναι να το πετύχεις και σε καλή τιμή-προσφορά.. Αλλά και να έχεις και καλή κάλυψη σήματος 3g/4g στη περιοχή..-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
25-07-20, 18:41 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #8
για να εχεις τα 15 πρεπει να εχεις και αναλογο σημα
-
25-07-20, 23:12 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #9
Για να έχεις το οτιδήποτε πρέπει να έχεις και το ανάλογο σήμα..
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
25-07-20, 23:28 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #10
Πολύ χρήσιμο review και πληροφορίες ευχαριστώ κι εγώ τον φίλο.
Χωρίς να θέλω να εκτροχιάσω το νήμα μια απορία. Αν κάποιος μπορεί να βάλει μόνο ADSL κακής απόδοσης στην περιοχή του, αν δεν κάνω λάθος με τιμή 28,9+6,7 για το home booster= 35,6 ευρω το μήνα, υπάρχει κάποιος λόγος εκτός από την σαφώς αυξημένη τιμή να μην προτιμήσει ένα πρόγραμμα cosmote unlimited data με 55 ευρώ το μήνα με καλύτερες ταχύτητες, χαμηλότερο ping, και χωρίς την έγνοια του data cap? Kαι χωρίς τα διάφορα θέματα του ρουτερ του homebooster.
Προφανώς μια VDSL είναι πάντα προτιμότερη, αλλά ένα υβριδικό ADSL-mobile data και μάλιστα με data cap υπερέχει σε κάτι εκτός της τιμής ενός unlimited data 4G προγράμματος;
-
25-07-20, 23:35 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #11
-
26-07-20, 11:41 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #12
Ο @marcus1 δικιο εχει επιδη μπορεις να βγαλεις extra sim δηλαδι μπορεις να εχεις στο κινιτο την κανονικη σιm και την δευτερη σε ενα 4g router σπιτι σου αλλα δεν θα εχεις τηλεφωνο
-
29-07-20, 14:22 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #13
Μόλις ήρθε. Η ταχύτητες άψογες, από 40 έως 49mbps με 2 μπάρες 4g στο ρούτερ (ψάχνω τρόπο να το τοποθετήσω πιο ψηλά).
Βέβαια σου αφήνει μια πικρή γεύση. Γιατί ναι οι ταχύτητες είναι απίστευτες για εμένα που είχα 7mbps μέχρι χτες. Αλλά τι να το κάνεις όταν σκέφτεσαι συνεχώς τον περιορισμό των 100gb/μήνα...Σαν να φτάνεις στην πηγή και να μπορείς να πιεις μόνο μια σταγόνα ένα πράγμα. Τουλάχιστον μπορώ να σερφάρω με απίστευτη άνεση και ταχύτητα, κάτι είναι και αυτό.
Υπομονή τώρα μερικές δεκαετίες μπας και αποφασίσουν να περάσουν επιτέλους τις ρημαδιασμένες οπτικές μπας και δούμε επιτέλους άσπρη μέρα.
Ερώτηση. Υπάρχει τρόπος να ενεργοποιώ εγώ την λειτουργία 4g όποτε θέλω; Για να κατεβάζω μεγάλα πακέτα χωρίς να εξαντληθούν σφηνάκι ο διαθέσιμος όγκος δεδομένων;
-
29-07-20, 14:51 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #14Είμαι ένας μικρός μικρός αλιγάτορας...
-
29-07-20, 15:05 Απάντηση: Cosmote Speed Booster - Τι ειναι και αξιζει; #15
Και παλη οταν τα περασεις το 100gb θα εχεις 15mbps down
Bookmarks