Σελ. 8 από 30 ΠρώτηΠρώτη ... 3678910131828 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 106-120 από 443
    Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Nova
    Router
    Nokia G-2425G-A
    επειδή παρακολουθώ τη συζήτηση για την νόβα-ftth κι εκεί τα ρουτερ που δίνουν είναι καρακλειδωμενα, στην vodafone ισχύει το ιδιο;

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    PFSense
    Path Level
    Interleaved
    H Vodafone δίνει ξεχωριστό ONT οπότε δεν έχεις τους περιορισμούς που αναφέρεις.

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Nova
    Router
    Nokia G-2425G-A
    Επειδή έχω ένα mesh δίκτυο με asus ρουτερ που θελω να το αξιοποιήσω θα μπορώ δηλαδή; Θα χρειάζεται και το ρουτερ της Vodafone ή θα συνδέεται κατευθείαν στο ont;

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    PFSense
    Path Level
    Interleaved
    Αν μπορεί να λειτουργήσει σαν router (κλήση PPPoE) δεν θα έχεις πρόβλημα

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Nova
    Router
    Nokia G-2425G-A
    λειτουργεί το Asus dsl-ac68u ως σκετο ρουτερ ( https://www.asus.com/au/support/FAQ/1016292/ ) Δηλαδή το ont κανει ολη την δουλεια για να ερθει το ιντερνετ σπιτι (δεν μετατρεπει μονο την οπτική σε utp καλωδιο). Μετά το ont μπορεις να βαλεις οποιο εξοπλισμο/router θελεις, κατάλαβα σωστα;

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    PFSense
    Path Level
    Interleaved
    Το ONT μετατρέπει απλά το οπτικό σήμα σε ethernet. Δεν κάνει τίποτα άλλο.
    Απο'κει και μετά όλα τα κάνει το router του παρόχου ή στη δική σου περίπτωση το Asus.

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Nova
    Router
    Nokia G-2425G-A
    και ποια συσκευή κάνει την ταυτοποίηση με τον πάροχο για να δώσει το Ίντερνετ στο διαμέρισμα; Στην adsl βαζαμε username/password στο ρουτερ και αποκτουσαμε προσβαση, στην ftth;
    Σορρυ για τις πολλες ερωτήσεις αλλα νεες τεχνολογιες νεες απορίες

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200/20 Mbit/s
    ISP
    Nova
    Router
    Huawei HG8145V5
    Ξέρω ότι το ont κάνει την ταυτοποίηση, γι'αυτό και δεν πρέπει να το κάνουμε reset, αν έχω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Mikrotik CHR P-unlimited
    Στην Vodafone στο κομμάτι του internet δεν γίνεται ταυτοποίηση, μπαίνεις με γενικούς κωδικούς guest@adsl.gr pass . Στο κομμάτι της τηλεφωνίας το cpe της Vodafone παίρνει provision με τον αριθμό τηλεφώνου που σου ανήκει και δημιουργεί ένα επιπλέον vlan για την τηλεφωνία με διαφορετική δρομολόγηση από του internet. To ont απλά κάνει την μετατροπή από οπτική σε καλωδιακή ethernet σύνδεση.

Πρέπει στο router που θέλεις να χρησιμοποιήσεις να φτιάξεις ένα vlan με tag 835 για το internet ένα 837 για την τηλεφωνία και ένα 836 για την τηλεόραση. Το κάθε ένα έχει δική του δρομολόγηση και εσύ πρέπει να φτιάξεις που θα πηγαίνουν αυτά τα δίκτυα.

- - - Updated - - -

Στην Vodafone στο κομμάτι του internet δεν γίνεται ταυτοποίηση, μπαίνεις με γενικούς κωδικούς guest@adsl.gr pass . Στο κομμάτι της τηλεφωνίας το cpe της Vodafone παίρνει provision με τον αριθμό τηλεφώνου που σου ανήκει και δημιουργεί ένα επιπλέον vlan για την τηλεφωνία με διαφορετική δρομολόγηση από του internet. To ont απλά κάνει την μετατροπή από οπτική σε καλωδιακή ethernet σύνδεση.

Πρέπει στο router που θέλεις να χρησιμοποιήσεις να φτιάξεις ένα vlan με tag 835 για το internet ένα 837 για την τηλεφωνία και ένα 836 για την τηλεόραση. Το κάθε ένα έχει δική του δρομολόγηση και εσύ πρέπει να φτιάξεις που θα πηγαίνουν αυτά τα δίκτυα.

Περιοχή
    ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    307200/30720
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Fritz 7530
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ditheo Εμφάνιση μηνυμάτων

- - - Updated - - -

Απορια.
    Αν βαλεις πανω το router της Voda θα δημιουργησει ολα αυτα τα vlans και ολες τις αλλες ρυθμισεις?
    Ρωταω κυριως γιατι αν ειναι οντως ετσι, μπορεις να παρεις τις ρυθμισεις αυτες και να τις περασεις (manually εννοω, οχι αυτοματα) στο δικο σου οποιο κι αν ειναι.

Περιοχή
    Θεσ/νίκη
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Nova
    Router
    Nokia G-2425G-A
    ήδη ζαλίστηκα

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Mikrotik CHR P-unlimited
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από geoav Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απορια.
    Αν βαλεις πανω το router της Voda θα δημιουργησει ολα αυτα τα vlans και ολες τις αλλες ρυθμισεις?
    Ρωταω κυριως γιατι αν ειναι οντως ετσι, μπορεις να παρεις τις ρυθμισεις αυτες και να τις περασεις (manually εννοω, οχι αυτοματα) στο δικο σου οποιο κι αν ειναι.
    Το router της Vodafone είναι ήδη προ ρυθμισμένο να έχει στα τα vlans. Εννοείται πως μπορείς να βάλεις οποιο router μπορεί να δεχθεί τις ρυθμίσεις αυτές. Το πιο εύκολο router είναι τα fritzbox. Εγώ προσωπικά τις έχω βάλει σε ένα mikrotik, κάποιος θα μπορούσε μέχρι και pfsense να χρησιμοποιήσει. Αρκεί να είσαι έτοιμος να ασχοληθείς με το router που θα επιλέξεις καθώς δεν θα έχεις καμια βοήθεια από την Vodafone. Εδώ θα βρεις διάφορους οδηγούς για διάφορα μοντέλα και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε

Περιοχή
    ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    307200/30720
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Fritz 7530
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ditheo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το router της Vodafone είναι ήδη προ ρυθμισμένο να έχει στα τα vlans. Εννοείται πως μπορείς να βάλεις οποιο router μπορεί να δεχθεί τις ρυθμίσεις αυτές. Το πιο εύκολο router είναι τα fritzbox. Εγώ προσωπικά τις έχω βάλει σε ένα mikrotik, κάποιος θα μπορούσε μέχρι και pfsense να χρησιμοποιήσει. Αρκεί να είσαι έτοιμος να ασχοληθείς με το router που θα επιλέξεις καθώς δεν θα έχεις καμια βοήθεια από την Vodafone. Εδώ θα βρεις διάφορους οδηγούς για διάφορα μοντέλα και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε
    Εχω το 7530 με Voda vdsl αυτη τη στιγμη και περιμενω να ερθει εδω Ftth και να μπω κι εγω στο κλαμπ επιτελους.
    Ευχαριστω ;-)

Περιοχή
    ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    307200/30720
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Fritz 7530
    Path Level
    Interleaved
    Το κερατο σου για Vodafone. Βγαινει το ΣΚ στον ελεγχο διαθεσιμοτητας στη Voda οτι εχω τη δυνατοτητα πλεον στη διευθυνση μου για FTTH (μεχρι 200). Το ιδιο βγαζει και σε Cosmote αλλα μεχρι 1GB εκει.
    Επειδη εχω Voda αλλο ενα χρονο συμβολαιο, λεω οκ αφου εχει και καλυτερη τιμη στη 200αρα αυτη τη στιγμη και ειναι λιγο περισσοτερα απο οσα δινω στην 100VDSL ας μεινω εδω. Στελνω λοιπον να με παρουν τηλ για να προχωρησουμε την αναβαθμιση και τι μαθαινω? ΔΕΝ ΕΧΩ λεει FTTH στη διευθυνση μου. Βρε καλε μου βρε κακε μου, το δικο σας συστημα βγαζει οτι εχω. Με ρωταει και την ηλιθιοτητα για τον οροφο κλπ.
    Α μου λεει, το συστημα μας ειναι λαθος, δεν μπορω να κανω τπτ, δεν υπαρχει δυνατοτητα αναβαθμισης.
    Ε χαιρετα μας τον πλατανο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Wind
    Πέραν της διαθεσιμοτητας FTTH 100-200 στη Vodafone, πλέον υπάρχει διαθεσιμοτητα FTTH 50-100-200 και στην Cosmote στα Νότια του Εύοσμου- Ελευθερίων!
    Ομως στην ιδια περιοχη στον έλεγχο διαθεσιμοτητας FTTH στην Wind δεν υπάρχει!!!
    Φταίει η ενοποίηση με τη Nova, `η δεν ειδοποιηθηκαν από την Vodafone αυτοί, ότι το δίκτυο FTTH είναι έτοιμο για εμπορική διάθεση!!!

Σελ. 8 από 30 ΠρώτηΠρώτη ... 3678910131828 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία