επειδή παρακολουθώ τη συζήτηση για την νόβα-ftth κι εκεί τα ρουτερ που δίνουν είναι καρακλειδωμενα, στην vodafone ισχύει το ιδιο;
Εμφάνιση 106-120 από 443
Θέμα: FTTH και Vodafone
-
20-10-22, 09:00 Απάντηση: FTTH και Vodafone #106
-
20-10-22, 12:24 Απάντηση: FTTH και Vodafone #107
H Vodafone δίνει ξεχωριστό ONT οπότε δεν έχεις τους περιορισμούς που αναφέρεις.
-
20-10-22, 12:40 Απάντηση: FTTH και Vodafone #108
Επειδή έχω ένα mesh δίκτυο με asus ρουτερ που θελω να το αξιοποιήσω θα μπορώ δηλαδή; Θα χρειάζεται και το ρουτερ της Vodafone ή θα συνδέεται κατευθείαν στο ont;
-
20-10-22, 13:40 Απάντηση: FTTH και Vodafone #109
Αν μπορεί να λειτουργήσει σαν router (κλήση PPPoE) δεν θα έχεις πρόβλημα
-
20-10-22, 13:56 Απάντηση: FTTH και Vodafone #110
λειτουργεί το Asus dsl-ac68u ως σκετο ρουτερ ( https://www.asus.com/au/support/FAQ/1016292/ ) Δηλαδή το ont κανει ολη την δουλεια για να ερθει το ιντερνετ σπιτι (δεν μετατρεπει μονο την οπτική σε utp καλωδιο). Μετά το ont μπορεις να βαλεις οποιο εξοπλισμο/router θελεις, κατάλαβα σωστα;
-
20-10-22, 14:00 Απάντηση: FTTH και Vodafone #111
Το ONT μετατρέπει απλά το οπτικό σήμα σε ethernet. Δεν κάνει τίποτα άλλο.
Απο'κει και μετά όλα τα κάνει το router του παρόχου ή στη δική σου περίπτωση το Asus.
-
20-10-22, 14:24 Απάντηση: FTTH και Vodafone #112
και ποια συσκευή κάνει την ταυτοποίηση με τον πάροχο για να δώσει το Ίντερνετ στο διαμέρισμα; Στην adsl βαζαμε username/password στο ρουτερ και αποκτουσαμε προσβαση, στην ftth;
Σορρυ για τις πολλες ερωτήσεις αλλα νεες τεχνολογιες νεες απορίες
-
20-10-22, 14:48 Απάντηση: FTTH και Vodafone #113
Ξέρω ότι το ont κάνει την ταυτοποίηση, γι'αυτό και δεν πρέπει να το κάνουμε reset, αν έχω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
-
20-10-22, 18:50 Απάντηση: FTTH και Vodafone #114
Στην Vodafone στο κομμάτι του internet δεν γίνεται ταυτοποίηση, μπαίνεις με γενικούς κωδικούς guest@adsl.gr pass . Στο κομμάτι της τηλεφωνίας το cpe της Vodafone παίρνει provision με τον αριθμό τηλεφώνου που σου ανήκει και δημιουργεί ένα επιπλέον vlan για την τηλεφωνία με διαφορετική δρομολόγηση από του internet. To ont απλά κάνει την μετατροπή από οπτική σε καλωδιακή ethernet σύνδεση.
Πρέπει στο router που θέλεις να χρησιμοποιήσεις να φτιάξεις ένα vlan με tag 835 για το internet ένα 837 για την τηλεφωνία και ένα 836 για την τηλεόραση. Το κάθε ένα έχει δική του δρομολόγηση και εσύ πρέπει να φτιάξεις που θα πηγαίνουν αυτά τα δίκτυα.
- - - Updated - - -
Στην Vodafone στο κομμάτι του internet δεν γίνεται ταυτοποίηση, μπαίνεις με γενικούς κωδικούς guest@adsl.gr pass . Στο κομμάτι της τηλεφωνίας το cpe της Vodafone παίρνει provision με τον αριθμό τηλεφώνου που σου ανήκει και δημιουργεί ένα επιπλέον vlan για την τηλεφωνία με διαφορετική δρομολόγηση από του internet. To ont απλά κάνει την μετατροπή από οπτική σε καλωδιακή ethernet σύνδεση.
Πρέπει στο router που θέλεις να χρησιμοποιήσεις να φτιάξεις ένα vlan με tag 835 για το internet ένα 837 για την τηλεφωνία και ένα 836 για την τηλεόραση. Το κάθε ένα έχει δική του δρομολόγηση και εσύ πρέπει να φτιάξεις που θα πηγαίνουν αυτά τα δίκτυα.
-
20-10-22, 19:35 Απάντηση: FTTH και Vodafone #115
-
20-10-22, 19:35 Απάντηση: FTTH και Vodafone #116
ήδη ζαλίστηκα
-
21-10-22, 19:59 Απάντηση: FTTH και Vodafone #117
Το router της Vodafone είναι ήδη προ ρυθμισμένο να έχει στα τα vlans. Εννοείται πως μπορείς να βάλεις οποιο router μπορεί να δεχθεί τις ρυθμίσεις αυτές. Το πιο εύκολο router είναι τα fritzbox. Εγώ προσωπικά τις έχω βάλει σε ένα mikrotik, κάποιος θα μπορούσε μέχρι και pfsense να χρησιμοποιήσει. Αρκεί να είσαι έτοιμος να ασχοληθείς με το router που θα επιλέξεις καθώς δεν θα έχεις καμια βοήθεια από την Vodafone. Εδώ θα βρεις διάφορους οδηγούς για διάφορα μοντέλα και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε
-
22-10-22, 01:48 Απάντηση: FTTH και Vodafone #118
-
01-11-22, 13:18 Απάντηση: FTTH και Vodafone #119
Το κερατο σου για Vodafone. Βγαινει το ΣΚ στον ελεγχο διαθεσιμοτητας στη Voda οτι εχω τη δυνατοτητα πλεον στη διευθυνση μου για FTTH (μεχρι 200). Το ιδιο βγαζει και σε Cosmote αλλα μεχρι 1GB εκει.
Επειδη εχω Voda αλλο ενα χρονο συμβολαιο, λεω οκ αφου εχει και καλυτερη τιμη στη 200αρα αυτη τη στιγμη και ειναι λιγο περισσοτερα απο οσα δινω στην 100VDSL ας μεινω εδω. Στελνω λοιπον να με παρουν τηλ για να προχωρησουμε την αναβαθμιση και τι μαθαινω? ΔΕΝ ΕΧΩ λεει FTTH στη διευθυνση μου. Βρε καλε μου βρε κακε μου, το δικο σας συστημα βγαζει οτι εχω. Με ρωταει και την ηλιθιοτητα για τον οροφο κλπ.
Α μου λεει, το συστημα μας ειναι λαθος, δεν μπορω να κανω τπτ, δεν υπαρχει δυνατοτητα αναβαθμισης.
Ε χαιρετα μας τον πλατανο.
-
08-11-22, 11:10 Απάντηση: FTTH και Vodafone #120
Πέραν της διαθεσιμοτητας FTTH 100-200 στη Vodafone, πλέον υπάρχει διαθεσιμοτητα FTTH 50-100-200 και στην Cosmote στα Νότια του Εύοσμου- Ελευθερίων!
Ομως στην ιδια περιοχη στον έλεγχο διαθεσιμοτητας FTTH στην Wind δεν υπάρχει!!!
Φταίει η ενοποίηση με τη Nova, `η δεν ειδοποιηθηκαν από την Vodafone αυτοί, ότι το δίκτυο FTTH είναι έτοιμο για εμπορική διάθεση!!!
Bookmarks