« Καλησπέρα σε όλους.
Με την αναβάθμιση σε 200/20 μου δώθηκε (δωρεάν) το speedport smart με το repeater (δεν το χρησιμοποίησα αυτό). Τα σύνδεσα, όλα οκ. Σήμερα χρειάστηκε να εκτυπώσω κάτι (ο εκτυπωτής συνδέεται με wifi) αλλά δεν τον έβρισκε στο δίκτυο παρόλο που στα settings του router φαίνεται κανονικά συνδεδεμένος. Το ίδιο και με το chromecast που έχω!
Ψάχνοντας, διάβασα ότι να τυχόν είναι ενεργοποιημένο το AP Isolation πρέπει να απενεργοποιηθεί (νομίζω αυτό το error message μου έβγαλε και στο chromecast αφού έκανα κι ένα factory reset). Μπήκα, λοιπόν, στα settings του router και βρήκα αυτή την επιλογή. Την απενεργοποιώ > Save. Πριν δοκιμάσω για να δω αν παίζει, ξανα-μπαίνω να δω τις ρυθμίσεις. Guess what? Το Isolation ενεργοποιημένο! Δοκίμασα πολλές φορές αλλά δεν αλλάζει με τίποτα! Έκανα διάφορες δοκιμές με τα bands, δηλαδή να είναι ενεργό μόνο το 2,4 ή να έχουν άλλο όνομα αλλά τίποτα. Μάλλον bug! To έχετε κι εσείς; "Βλέπετε" κανονικά τις άλλες συσκευές;
Thanx
Edit: Μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερα να "δω" chromecast και εκτυπωτή ενεργοποιώντας το Guest δίκτυο. Παρ'ολα αυτά, η επιλογή Validity period ενώ την αλλάζω σε unlimited, παραμένει στο 1 hour!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aftos : 04-12-20 στις 00:47.»
Βλέπω κανονικά όλες τις συσκευές είτε over eth είτε over WiFi (laptop, tablets, κινητά, αποκωδικοποιητή δορυφορικής, streamer...) - μέχρι και τα powerline αναγνωρίζει σωστά και τις συσκευές που είναι επάνω τους.
Αυτό που επιτάχυνε περισσότερο την επικοινωνία με τα περιφερειακά (πχ εκτυπωτής) ήταν το να τους δώσω στατική ιp μέσα από το ρουτερ (τις συσκευές πχ εκτυπωτή τις έχω αφήσει να παίρνουν ip μέσω dhcp).
Αρχικά τα είχα ανάποδα (οι συσκευές ζητούσαν συγκεκριμένη up) & είχα καθυστερήσεις.
Δεν ξέρω αν αυτό απαντάει σε όλα σου τα προβλήματα...
Εμφάνιση 226-240 από 1469
Θέμα: Speedport Smart
-
04-12-20, 02:48 Απάντηση: Speedport Smart #226
-
04-12-20, 18:28 Απάντηση: Speedport Smart #227
Καλησπέρα και πάλι.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Τον εκτυπωτή κατάφερα να τον συνδέσω ξανά κάνοντας χρήση του WPS. Ποιος ξέρει, ίσως να είχα θέσει από παλιά static ip Για το chromecast πάντως μπορώ και το βλέπω (δηλ. μου εμφανίζεται η επιλογή Cast σε κινητα/tablet) μόνο όταν είναι ενεργοποιημένο το guest wifi). Επίσης, όπως είπα και στο προηγούμενό μου post, οι ρυθμίσεις που ανάφερα δεν σώζουν τις τιμές τους. Θα δούμε σε επόμενο firmware update.
Thanx anyway
-
07-12-20, 20:26 Απάντηση: Speedport Smart #228
Καλησπέρα σε όλους.
Μέχρι σήμερα και με όλα μου τα router δεν είχα θέμα στο να σεταρω το PlayStation σε dmz. Με αυτό το router και ενώ δίνω σταθερή ip στο DHCP όπως με καθοδηγεί η καρτέλα DMZ, και αφού δώσω την κονσολα σε DMZ, δεν βλέπω να αλλάζει το Nat type στα call of duty από moderate σε open. H κονσόλα παίρνει κανονικά την σταθερή ip. Είτε εάν την αφήσω στο αυτομάτως, είτε και εάν την σεταρω χειροκίνητα.
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει; Πάντα μου δούλευε αμέσως στο παρελθόν.....
-
07-12-20, 20:50 Απάντηση: Speedport Smart #229
μηπως ειναι καποιο bug? αμα δεν απαντησει καποιος εδω παρε ενα τηλ ΟΤΕ μπας και γινει τιποτα.
-
07-12-20, 20:52 Απάντηση: Speedport Smart #230
Απλα κανε port forward στις θυρες που δινει η Activision. Κανε google τι και πως και θα βρεις την ακρη σου. Φυσικα το Open NAT δεν επηρεάζει το ping σου.
LIAN LI A3 | CORSAIR RM750X | GIGABYTE B650M AORUS ELITE AX | AMD RYZEN 7 7800X3D | G.SKILL TRIDENT Z5 NEO 32GB DDR5 6000MT/s | EVGA GEFORCE RTX 3070 Ti SUPER FTW3 ULTRA | KINGSTON KC3000 NVMe M.2 1TB | SAMSUNG 970 EVO PLUS NVMe M.2 1ΤΒ | SAMSUNG 860 EVO 500GB | SANDISK ULTRA 3D 1TB | CORSAIR H150i ELITE
"Talk about a dream, try to make it real"
-
07-12-20, 21:13 Απάντηση: Speedport Smart #231
https://support.activision.com/artic...-of-duty-games το λινκ για τις θυρες
-
09-12-20, 10:39 Απάντηση: Speedport Smart #232
Καλημέρα,
Εχει καταλάβει κανείς πως δουλεύει το mac filtering σε αυτόν το router? Εχει δύο επιλογές, blacklist & whitelist αλλά και στις δύο μετά λέει allowed devices. Το έχει τεστάρει κανένας, θέλω να αναγκάσω τις συσκευές που έχουν 5ghz να δουλεύουν μόνο με αυτό χωρίς όμως να σπάσω το wifi στα δύο.
-
11-12-20, 22:54 Απάντηση: Speedport Smart #233
Καλησπέρα, θέλω να συνδέσω το πιατάκι με το router με ethernet και να φτιάξω άλλο δίκτυο. Γίνεται αυτό;
-
12-12-20, 03:22 Απάντηση: Speedport Smart #234
Εννοεις ως AP?
-
12-12-20, 10:22 Απάντηση: Speedport Smart #235
Ναι, τα έχω συνδέσει με το καλώδιο αυτή τη στιγμη, αλλά δεν ξέρω πώς έχει γίνει η σύνδεση μεταξύ τους, αν δηλαδή έχουν συνδεθεί το ρουτερ και το πιατάκι μέσω του καλωδίου ή με το wifi, φαντάζομαι με το καλώδιο όμως.
Επίσης πώς μπορώ να τσεκάρω πού έχει συνδεθεί η κάθε συσκευή, στο ρούτερ ή στο πιατάκι;
Αυτό που θέλω βασικά είναι η τηλεόραση να παίρνει wifi απο το πιατάκι που το έχω πολύ κοντά
Ελπίζω να καταλάβατε
-
12-12-20, 11:25 Απάντηση: Speedport Smart #236
Αν έχεις κάνει backhaul με καλωδιο Ethernet τότε το καλωδιο υπερισχύει του WiFi.
Από που παίρνει η συσκευή σε συνθήκες mesh εξαρτάται από την δυνατότητα εφαρμογής των πρωτόκολλων εναλλαγής δικτύου. Προφανώς η τηλεόραση είναι σταθερή - δεν κινείται. Άρα επιλέγεις μέσα από το μενού της TV topped το δίκτυο που συνδέεται. Θεωρητικά αν το repeater είναι πιο κοντά τότε το σήμα ειναι πιο ισχυρό άρα θα παραμείνει συνδεδεμένη εκεί που της λες.
Για να το τσεκάρεις πηγαίνεις στην σελίδα του ρουτερ και επιλέγεις my connected devices. Στο σχεδιάγραμμα θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.
-
12-12-20, 12:46 Απάντηση: Speedport Smart #237
Ευχαριστώ το βρήκα ναι.
Τώρα κάτι άλλο
Συγχρονίζει σχετικά χαμηλότερα απ το plus. Το plus έπαιζε ανάμεσα σε 200-210, το smart είναι στα 188 από χθες.
Σύνδεσμολογία έχω ακριβώς την ίδια που είχα με το plus, δηλαδή από την πρίζα τηλεφώνου κατευθείαν στη θύρα dsl του ρουτερ και επίσης σύνδεση του τηλεφώνου με το ρουτερ στο phone 2 (μέσω του αντάπτορα που έχει)
https://imgur.com/Qov8ucSΤελευταία επεξεργασία από το μέλος teof13 : 12-12-20 στις 13:12.
-
12-12-20, 20:09 Απάντηση: Speedport Smart #238
Καλησπέρα. Χθες σύνδεσα το speedport smart και έχω πρόβλημα, γιατί δεν μπορώ να συνδεθώ με το vpn του γραφείου μου. Με κάποιο ψάξιμο κατάλαβα ότι μάλλον φταίει ότι είναι απενεργοποιημενο το ipsec στο router και δεν μπόρεσα να το ενεργοποιήσω. Μίλησα με cosmote και με πήραν μετά από 1 ώρα τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι το συγκεκριμένο δεν υποστηρίζει ipsec θα το πάρουν πίσω και θα κρατήσω το παλιό. Έχει κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα; βρέθηκε λύση;
-
12-12-20, 22:55 Απάντηση: Speedport Smart #239
Και εγώ αντικατέστησα το Plus με το Smart. Πλην των όσων έχουν προαναφερθεί σε αυτό το νήμα έχω να προσθέσω τα εξής:
Το φυλλάδιο οδηγιών το οποίο περιέχεται στην συσκευασία του Speed Smart Wifi (πιατάκι) έχει οδηγίες μόνο για την σύνδεσή του ως repeater (ασύρματα και με το προκύπτον δίκτυο υποδεέστερο του αρχικού σε ταχύτητα) μέσω χρήσης του πλήκτρου WPS του router και του repeater. Δεν περιέχει, ωστόσο, τις οδηγίες για ενσύρματη σύνδεση ως extender (προκύπτον δευτερεύον δίκτυο χωρίς απώλειες σε σχέση με το πρώτο). Υπάρχει online pdf, το οποίο, αν και πολύ λεπτομερέστερο, δεν περιγράφει όλα τα βήματα που προαπαιτούνται για επιτυχή ενσύρματη σύνδεση των δύο, χρήση της δευτερεύουσας συσκευής ως extender και ενεργοποίηση των λειτουργιών mesh και smart wifi.
Μετά από αρκετό πονοκεφάλιασμα τα κατάφερα. Αν κάνετε απευθείας ενσύρματη εγκατάσταση, στο τέλος καταλήγετε σε αυτό το αποτέλεσμα:
Πρέπει πρώτα να γίνει επιτυχής ασύρματη σύνδεση με χρήση WPS και μετά να συνδεθούν router και extender με ethernet. Μόλις ανιχνευθεί ενσύρματη σύνδεση, το πιατάκι περνάει από λειτουργία repeater σε extender και, μετά από αρκετά αναβοσβησίματα των φωτεινών του ενδείξεων, ανάβουν όλα πράσινα και λειτουργίες Smart WiFi και Mesh παραμένουν ενεργοποιημένες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gor : 12-12-20 στις 23:01.
-
13-12-20, 10:58 Απάντηση: Speedport Smart #240
Bookmarks