Εχουν πει οτι απο φέτος στην πλατφόρμα θα μπει και το πότε πέρασες ΚΤΕΟ καθως και τα service του αυτοκινητου.
Εμφάνιση 61-75 από 104
-
16-02-22, 17:00 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #61
-
16-02-22, 17:02 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #62
-
16-02-22, 17:44 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #63
Γιατι το εξήγησα. Αν δεν εχω εγω ο εμπορος ΗΔΗ τον αριθμο πλαισιου σου δεν μπορω να αντιστοιχησω τα εξαρτηματα που εχω στην αποθηκη με το αυτοκινητο σου Αρα και να τον βαζεις στο site μου χωρις να εχω κανει εγω την αντιστοιχηση πριν θα σου δειχνει οτι αντε ειναι golf V. Αλλά είπαμε καθε μοντελο της ιδιας χρονιας μπορει να διαφέρει.
-
16-02-22, 17:48 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #64
-
16-02-22, 17:50 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #65
-
16-02-22, 18:09 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #66
Ωραια στην Ελλάδα δεν κυκλοφορουν τα αυτοκινητα με αριθμο 123456 εως 123458. Αρα εγω δεν χρειαζεται να στοκαρω πράγματα. Πως θα το μαθω αυτό? Απο τον ελεγχο της βασης του υπουργειου. Οταν μου δινει τον αριθμο πλαισιου και τον αντιστοιχιζει σε πινακιδα ξερω οτι μονο αυτα τα πλαισια εχουν ταξινομηθη στην Ελλαδα. Και αρα θα στοκαρω.
Επισης:
Στην Ελλαδα το 70 και 80 ήταν πολυ της μόδας η τελωνειακη απάτη "δια του εντοιχισμού" Κοινως μαιμούδες Δηλαδή αμα τρακαρε το αυτοκινητο αφαιρουσαν τα κομματια του σασι με τον αριθμο πλαισιου και τα τοποθετησουν σε ατρακαριστο εισαχθεν απο την Γερμανια (η και κλεμενο) και όλα καλά. Αλλά σε αυτές τις πατέντες έκαναν και κανενα λαθακι δηλαδη το τρακαρισμενο ηταν 5πορτο και η μαιμου ηταν τριπορτη κτλπ. και σημερα γίνεται με κλεμενα για αυτο και βλεπεται αγγελιες αγοραζω καμενα τρακαρισμενα. Αρα εαν μου δινει εμενα το συστημα τον αριθμο κυκλοφοριας σε ποιο πλαισιο αντιστοιχει ΙΣΩΣ βρεις την μόντα.
-
16-02-22, 18:26 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #67
Έχω μπερδευτεί!!!
Τι σχέση έχει κάποιος έμπορος ή συνεργείο να μπορεί να βλέπει τον αριθμό πλαισίου ενός οχήματος μέσω ίντερνετ, βάζοντας μόνο μια πινακίδα?
Εφόσον έχει κάποιον πελάτη, μαθαίνει τον αριθμό πλαισίου από την άδεια κυκλοφορίας. Όπως γίνεται και τώρα. Ενημερώνεται το συνεργείο από τον ίδιο τον πελάτη για τι πλαίσιο έχει.
-
16-02-22, 18:52 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #68
Όσον αφορά το τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές και εγκατάληψη θα ήθελα να σας πω ότι δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά αστικής φύσεως διαφορά σύμφωνα με την τροποποίηση του Π.Κ. τον Ιούλιο του 2019 όπου καταργήθηκαν τα πταίσματα. Επομένως αν γνωρίζεις τον αριθμό μπορείς να δεις αν είναι ασφαλισμένο ή κλεμμένο και να πράξεις ανάλογα. Αν είναι ασφαλισμένο μιλάς με την ασφαλιστική σου εταιρεία και έρχεσαι σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη. Σε περίπτωση που δεν είναι ασφαλισμένο μέσω του http://www.hic.gr υποβάλλεις σχετικό αίτημα για τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Αν είναι κλεμμένο το αναφέρεις στην Αστυνομία.
-
16-02-22, 19:52 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #69
Αντε να τα ξανα εξηγησω μηπως και σε ξεμπερδεψω. Με το σημερινό συστημα λεει το ΧΧΧ0000 ειναι ενα κοκινο golf. Δεν λέει τίποτα άλλο. Εστω οτι εγω εχω μαγαζι με ανταλλακτικα. Θελω να στοκαρω πραγματα τα οποια αντιστοιχουν σε αυτοκινητα που κυκλοφορουν στην Ελλαδα. Αρα θελω να ξερω τον αριθμο πλαισιου ωστε με βαση αυτον να κανω την αποθηκη μου.
Απορία 1. Ναι ας πουμε ξερουμε οτι στην Ελλαδα πουλαει το οπελ κορσσα εδω και μια δεκαετια αρα πρεπει να φερεις ανταλλακτικα για οπελ κορσα.
Απάντηση Σωστα. ΑΛΛΑ δεν ξερουμε ποσα απο αυτα ειναι πετρελαιο ποσα απο αυτα βενζινη ποσα απο αυτα φορανε το τακακι με κωδικο Α ενω καποια φορανε τον Κωδικο Β
Αν μου τα δωσει το κρατος τα στοιχεια αυτα εγω σαν εμπορος θα ξερω ποια μοντελα εχουν ελληνικες πινακιδες, ποιες εκδοσεις ειναι κτλπ Και ετσι θα εχω φτιαξει την αποθηκη μου αναλογα. ΕΠΙΣΗΣ μου δινει την δυνατοτητα να εχω φτιαξει τον καταλογο ανταλλακτικων μου (που βασιζεται σε μια δυο εφαρμογες στην Ευρωπη δεν υπαρχουν αλλες) ωστε με βαση τον αριθμο κυκλοφοριας να πηγαινεις αυτοματα στα διαθεσιμα ανταλλακτικα ωστε να μην χρειαζεται να ψαχνεις αριθμο πλαισιου κτλπ
Απλο παράδειγμα. citroen c5. Στην Ευρωπη υπαρχει εκδοση με πισω καθαριστηρα. Στην Ελλαδα δεν ηρθε ποτε. Αρα εγω σαν εμπορος δεν χρειαζομαι να στοκαρω καθαριστηρες
Αλλο παράδειγμα. Toyota Yiaris. Αλλο φιλτρο καμπινας φοραει αυτο που φτιαχτηκε στην Γαλλια αλλοα αυτο που φτιαχθηκε στην Ιαπωνια. Ιδιας χρονιας κτλπ.
Η βαση δεδομενω ανταλλακτικων στην Ευρωπη ειναι μια ουσιαστικα και λεγεται tecdoc Αν εχεις αυτοκινητο με γερμανικη αδεια κυκλοφοριας χτυπας μονο τον αριθμο και σου βγαζει τι πραγματα αντιστπιχουν κατ ευθειαν. Δεν παιδευεσαι να γραφεις πλαισιο κτλ
Επομενως εαν οι εμποροι εχουν σωστη αποθηκη και τον κοσμο θα εξυπηρετουν καλυτερα, οι τιμες θα ειναι καλυτερες, αλλα και ο πελατης θα μπορει να συγκρινει αμεσα τις τιμες χωρις να πληκτρολογει εναν αριθμο πλαισιου μακαρονι
-
16-02-22, 20:51 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #70
Δεν διαφωνώ με αυτά που λες. Το θέμα είναι τι σχέση έχουν με το θέμα μας?
Δηλαδή ο τάδε έμπορος τι θα κάνει?
Θα αρχίσει να βάζει ότι πινακίδες βλέπει ότι κυκλοφορούν στο δρόμο? Και θα παραγγέλνει ανταλλακτικα για το κάθε όχημα που κυκλοφορεί και βλέπει τυχαία στο δρόμο,
Αυτό ρωταω.
Άλλο να υπάρχει μια βάση δεδομένων ανταλλακτικων οπως λες και είναι σωστο και άλλο σε κάθε αυτοκίνητο που βλεπεις στο δρομο να βάζεις την πινακίδα στο ίντερνετ και να σου βγάζει τον αριθμό πλαισίου του συγκεκριμένου οχήματος!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pankostas : 16-02-22 στις 22:03.
-
17-02-22, 00:53 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #71
Φυσικα και εχουν σχεση με το θεμα μας. Εδω μιλαμε για μια υλοποιηση της αρχης του open data. Δηλαδη το κρατος μας διδει πληροφοριες που κατεχει-δεν βλαπτουν τα προσωπικα δεδομενα- και βοηθουν στην αναπτυξη της οικονομιας και βελτιωση της καθημερινότητας μας.
Αν μας έδιναν τον αριθμο πλαισιου και προσβαση στα δεδομενα θα μπορουσα εγω να τρεξω εναν αλγόριθμο να μου βγαλει ποσα golf κυκλοφορουν στην Ελλαδα, τι χρονιας και τι χαρακτηριστικών Και ετσι να χτισω αποθηκη να απλουστευσω την πωληση και να μην εχω επιστροφες και αρα κοστος και για μενα και για τον πελατη.
Αν ασχοληθεις λιγο με το θεμα ανταλλακτικου αυτοκινητου θα δεις ποσες εργατωρες χανονται. Σε μια μερα σε ενα συνεργειο πχ στην Δραμα. Παει ενα αυτοκινητο και λεει σβηνει. Το ψαχνει ο μαστορας βλεπει οτι χρειαζεται εναν αισθητηρα θερμοκρασιας ψυκτικου. Παίρνει τηλεφωνο τον ανταλλακτικατζή ταδε αυτοκινητο ταδε μαρκα. Λεει ο ανταλακτικατζης στον καταλογο μου δινει τρεις κωδικους ποιον να φοραει τωρα το δικο σου? Λεει μετα. Στειλε το πλαισιο. Αντε ο μηχανικος να βρει την αδεια καπου στο ντουλαπακι ειναι-αν ειναι- αλλιως του λεει τραβα μια φωτογραφεια το πλαισιο και στειλτην μου. Αντε να την τραβηξει την φωτογραφια ή αντε να συλαβισει τον αριθμο ενα ενα και οταν φτανει στο W το λεει αναποδο Μ αντε να το χτυπησει ο ανταλλακτικατζης οχι δεν μου το ειπες σωστα ξανα πες. Εφαγε μιση ωρα ωστε να συνενοηθουν. Στην αλλη περιπτωση λεει πινακιδα χτυπαει ο αλλος βλεπει κατσε εχω αυτο ειναι στο στελνω τωρα η ελα παρτο. Τεσπα το περνεις το οχημα λες ρε gay μου με χρεωσε 70 ευρω για εναν αισθητηρα. Κατσε να το ψαξω ποσο εχει. Πως να το βρει ομως με σιγουρια On line ο πελατης. Ενω αν ο on line εμπορος εχει ηδη στην βαση του τον αριθμο πλαισιου μπορει να εχει ηδη βαλει σε μια σειρα και ετσι με τον αριθμο σου βλεπεις τι μπαινει και ποσο κανει
-
17-02-22, 01:13 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #72
Άρα εσυ θες δημοσιοποίηση όλων των πληροφοριών των βάσεων δεδομένων για να τα χρησιμοποιήσεις όπως σε βολεύει. Αυτό κοινώς δεν έχει καμία σχέση με το open car που δημοσίευσαν τώρα.
-
17-02-22, 01:29 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #73
Δηλαδη το open car τι δημοσιευσε?. Αλλες βασεις δεδομενων απο αυτα που ζηταω εγω? Μιση δουλεια εγινε. Μας εδωσαν σε μια πινακιδα το χρωμα, εαν ειναι σε κυκλοφορια, το μοντελο γενικως και την διαρκεια ασφαλισης. Τι θα παθουν εαν μας πουν πρωτη ταξινομηση, καυσιμο και πλαισιο? Δηλαδη γιατι μονο το χρωμα ή το χρώμα και όχι κατι αλλο?
-
17-02-22, 12:28 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #74
Και πάμε παλι. Και να είχες πρόσβαση τώρα στον αριθμό πλαισίου, τώρα όμως, έτσι όπως είναι η πλατφόρμα, ΤΙ θα έκανες; Σε ρώτησε και άλλος, θα έβγαινες σε κεντρικό δρόμο και θα χτυπούσες την κάθε πινακίδα για να κρατήσεις στατιστικά στοιχεία;
Αυτό που ζητάς εσυ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δώσανε τώρα. Εσυ αυτό που θέλεις είναι πχ να χτυπήσεις σε μια βάση δεδομένων τον αριθμό πλαισίου και να σου λέει η βάση ποσά αυτοκίνητα υπάρχουν με αυτόν τον αριθμό πλαισίου για να μπορέσεις να κανείς στοκαρισμα προϊόντων.
-
17-02-22, 13:02 Απάντηση: Σε λειτουργία το Open Car για την αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με οχήματα #75
Πάντως όπως είναι αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα, έχει πολύ περιορισμένη χρησιμότητα στον πολίτη. Δηλαδή απλά να ξέρει αν κάποιο όχημα είναι ασφαλισμένο ή όχι, κι ίσως αν είναι κλεμμένο. Αρκετά εξειδικευμένα θέματα, ενώ θα μπορούσε (σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί τι θα μπορούσε να περιλαμβάνει) να είναι πιο χρήσιμη για πολλές περισσότερες περιπτώσεις.
Have you been to Samos? No you have not been to Samos! :D :p
Bookmarks