Καλημέρα,
Αναρτώ αυτή τη δημοσίευση για να μοιραστώ λιγάκι την εκ νέου εμπειρία μου με την Inalan σαν συνεχόμενος παλιός πελάτης που μεταφέρθηκε σε νεα διεύθυνση.
Περιοχή Άνω Κυψέλης με νέο συμβόλαιο όπως προείπα στις 23/05.
Απ την ημερομηνία ενεργοποίησης μέχρι και τώρα που γράφω, τα προβλήματα συνεχίζονται.
Τυχαίες αποσυνδέσεις τύπου απώλειας πακέτων απ το νεο router EG8141A5 που διαθέτει η εταιρεία. Καμία ένδειξη αποσύνδεσης ή κάποιο κόκκινο λαμπάκι επάνω στο router. ΜΕτα απο 10-20 δευτερόλεπτα απλά επανέρχεται. Μέχρι και κάρτα δικτύου άλλαξα για να αποκλείσω τυχόν ενδεχόμενο να φταίει το pc μου.
Μια παρατήρηση απο εμένα αλλά και τον τεχνικό της εταιρείας, οτι το router σηκώνει αδικαιολόγητα cpu load 50-69% ακόμα και σε idle κατάσταση. Ορίζεται ημερομηνία αντικατάστασης την προηγούμενη Δευτέρα.
Αντικαθίσταται τo router με το ίδιο ακριβώς μοντέλο και με διαβεβαιώνουν οι τεχνικοί οι οποίοι έχουν εξαιρετικούς τρόπους(κάτι που είχα δει και σο προηογούμενο συμβόλαιο), οτι το πρόβλημα λύθηκε.Απόχωρούν και ξεκινάω να δουλέψω. Αρχίζουν πάλι τα ίδια συμπτώματα. Αποσυνδέσεις σε τυχαία χρονικά διαστήματα για μισό περίπου λεπτό.
Οι δοκιμές γίνονται σε pc και laptop με ενσύρματες συνδέσεις δικτύου. Στις 2 συσκευές τρέχει vpn συνδεση λόγω εργασίας και φυσικά αποσυνδέονται αμφότερες. Έχουν σταλεί μέχρι και logs απο WinMTR στην ομάδα της Inalan (καμία ενημέρωση και από εκεί μέχρι σήμερα)
Και εδώ ξεκινάει το ταξίδι στο μαγικό κόσμο της αντιμετώπισης προβλημάτων-εξυπηρέτησης πελατών της Inalan.
Τηλεφωνικές ενοχλήσεις απο μέρους μου καθημερινά τουλάχιστον 4-5 φορές(λες και δεν έχω κάτι άλλο να κάνω) για να ενημερώσω ότι το πρόβλημα παραμένει και δεν είναι απ την πλευρά μου, πως επιθυμώ εκ νέου αντικατάσταση του router μιας και με έχουν διαβεβαιώσει ότι η γραμμή είναι μια χαρά με εξαιρετικές τιμές (βλέπε συνημμένο).
Να ζητάω μια ημερομηνία,ένα ραντεβού,μια απάντηση ΚΑΤΙ ΤΟΙΣ. Οι απαντήσεις που έλαβα και συνεχίζω μέχρι και σήμερα να λαμβάνω είναι του τύπου "το έχουμε προωθήσει, το κοιτάει το αρμόδιο τμήμα κλπ κλπ". Γενικά έμεινα στην προώθηση.
Να αδυνατούν σε κάθε περίπτωση να μου δώσουν ένα όνομα, email έστω μια επαφή ενός υπευθύνου ή να με καλέσει κάποιος υπεύθυνος πίσω με τις γνωστές δικαιολογίες οι οποίες το μόνο που καταφέρνουν είναι να λιγοστεύουν τα αποθέματα υπομονής μου.
Να αναγκάζομαι να δουλεύω με δεδομένα απ το κινητό με το φόβο μην με αποσυνδέσει την ώρα της δουλειάς ή σε κάποιο meeting και να έχω να αντιμετωπίσω και την απάθεια τους.
Να καλώ ΕΓΩ και να τους ψάχνω καθημερινά για να παρακαλέσω να κάνουν τη δουλειά τους και να λύσουν ένα πρόβλημα που δεν προκλήθηκε από εμένα, αντί να ασχοληθεί η ίδια η εταιρεία και να με ενημερώνει.
Να περιμένω να γίνει πράξη το "θα σας καλέσει κάποιος πίσω" και ακόμα περιμένω.
Και φυσικά το πρόβλημα να παραμένει απ την αρχή μέχρι και σήμερα 14/06/22 χωρίς η Inalan να έχει δώσει λύση.
Δεν ξέρω ειλικρινά τι άλλο να κάνω. Έχω απογοητευτεί τόσο πολύ. Δεν έχω διάθεση πραγματικά ούτε να τους καλέσω και να τους βρίσω. Συγχαρητήρια σε όποιον/όποια έχει οργανώσει τις διαδικασίες αντιμετώπισης προβλημάτων σε αυτή την εταιρεία. Καταφέρατε να δειξετε οτι το "no fuck given" το υποστηρίζετε με απόλυτη επιτυχία.
Καταλαβαίνω οτι είναι μικρή εταιρεία ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ????
Μάλλον κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ΜΗΝ ΞΑΝΑ αλλάξουν το router που υπολειτουργεί. Ίσως γι' αυτό με έχουν στο γράψιμο.
Καλή συνέχεια σε όλους
Εμφάνιση 1-15 από 42
-
14-06-22, 11:32 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ntinsky : 14-06-22 στις 16:40.
-
14-06-22, 14:32 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #2
62 βαθμοί λειτουργίας είναι οκ ?
(Αν και είναι μέσα στα όρια, όπως λέει..)
Παλιά το πρώτο ADSL ρούτερ που είχα, ένα ακριβό Zyxel κάποια στιγμή άρχισε τα προβλήματα λόγω θερμοκρασίας..
Με ψύξη από ένα ανεμιστηράκι δούλευε οκ μετά..
Τώρα, τα καλοκαίρια μιας και δεν χρησιμοποιώ πολύ τα κλιματιστικά, βάζω ανεμιστηράκια και στα ρούτερ!
-
14-06-22, 14:46 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #3
Αν είναι όμως να μπαίνουμε σε διαδικασίες εμείς για προβληματικό εξοπλισμό και αντί να διορθώνεται από την εταιρεία, να κάνουμε ματσακωνιές τότε είναι πρόβλημα.
Επίσης αυτό είναι το πρόβλημα με τους εξοπλισμούς 2 σε 1, δε μπορείς να βάλεις το δικό σου router και να αλλάζεις όποτε θέλεις...
Τώρα δε μπορείς να βάλεις δικό σου, οπότε το έχεις παντρευτεί αυτό και ελπίζεις σε αλλαγή.01/06/2022 | Ενεργοποίηση δικτύου και διαθεσιμότητα
02/06/2022 | Αίτηση προς Wind
06/07/2022 | Καταχώρηση αίτησης
20/07/2022 | Επιθεώρηση πολυκατοικίας
28/07/2022 | Εργασίες κάθετης εγκατάστασης
22/08/2002 | Εργασίες κόλλησης ινών
23/09/2022 | Ολοκλήρωση κάθετης
04/10/2022 | Παραλαβή εξοπλισμού
04/10/2022 | Ολοκλήρωση οριζόντιας εγκατάστασης
10/10/2022 | Ενεργοποίηση γραμμής
-
14-06-22, 14:51 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #4
Πάντως όπως λέει και ο φίλος το 88% CPU μου φαίνεται και αυτό πολύ..
γι' αυτό και ανεβάζει θερμοκρασίες μάλλον..
Ας μας πουν και άλλοι που έχουν αυτό το ρούτερ..
- - - Updated - - -
Απ' ότι βλέπω επίσης τώρα, η
https://www.optech.gr/networking/Fiber-Optic-Router
δεν έχει κανένα ρούτερ διαθέσιμο..
Υπάρχουν ελλείψεις άραγε ?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 14-06-22 στις 16:59.
-
14-06-22, 14:52 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #5
-
14-06-22, 16:23 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #6
Καλησπέρα σας. Πραγματικά λυπουμαστε για τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία και ελπίζουμε να λυθεί το συντομότερο το πρόβλημα. Μάλιστα, απο ότι γνωρίζουμε, ήδη το τεχνικό τμήμα έχει επικοινωνήσει μαζί σας και προσπαθούν να βρούν μια λύση, ώστε να μην ξαναυπάρξει κάποιο θεμα. Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε, ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα στο Telegram, και μπορείτε εκεί να ενημερώνεστε, να ενημερώνετε και να συμμετέχετε στο chat. Πάντα κάποιος αρμόδιος θα είναι εκεί να σας ακούσει και να εξυπηρετήσει εάν υπάρχει κάποιο θέμα
https://t.me/Inalan_me_gr
-
14-06-22, 16:52 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #7
Καλησπέρα σας,
Και εγώ βρε Inalan λυπάμαι για τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία μιας και σας είχα συνηθίσει σε μια πιο άμεση απόκριση στο πρόβλημα ενός χρήστη που δεν είναι και τόσο άσχετος με όλο αυτό που συμβαίνει και όσες φορές χρειάστηκα κάτι στην προηγούμενη μου σύνδεση εξυπηρετούσατε με ταχύτατους ρυθμούς. Καταλαβαίνω ότι όλα τα παιδιά εκεί στην Inalan κάνετε το καλύτερο δυνατό, όμως η έλλειψη οργάνωσης στο κομμάτι της ανατροφοδότησης προς το χρήστη δημιουργεί όχι και τις καλύτερες εντυπώσεις. Το να έχετε έναν άνθρωπο μια εβδομάδα στο περίμενε και να αναγκάζεται ο ίδιος να σας ψάχνει καθημερινά ενώ θα πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο, δε δημιουργεί και τις καλύτερες των εντυπώσεων. Πως θα σας φαινόταν να σας λένε συνέχεια "το έχουμε προωθήσει και ΘΑ σας καλέσει κάποιος αρμόδιος πίσω" χωρίς να καλεί κάποιος. Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ να με καλούσατε μια φορα την ημέρα μόνο για να μου πειτε οτι δεν έχετε νεότερα, πραγματικά.
Για τους υπόλοιπους αναγνώστες τώρα που μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το ποστ μου, να ενημερώσω οτι ήρθε τεχνικός, έκανε τις δοκιμές του. Για την ώρα έχω ενα WinMTR να τρέχει σε άσσους,οκτάρια και σε περίπτωση που ξανακοπεί η σύνδεση θα στείλω τα screenshots στην εταιρεία για περεταίρω μελέτη, Υπάρχει ενα router σε αναμονή για εκ νέου αντικατάσταση.
Σε περίπτωση που οι υποψίες για το εν λόγω router αποδειχτούν, θα πρέπει η εταιρεία να σκεφτεί τι θα κάνει μιας και αρκετοί χρήστες ενδέχεται να έχουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα το οποίο δεν είναι βέβαιο οτι θα το αντιληφθούν εκτός και αν κάνουν hardcore χρήση της γραμμής λόγω δουλειάς όπως καλή ώρα εγώ.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ελπίζω να μπορέσω να μοιραστώ τυχόν καλά νέα σύντομα.
-
14-06-22, 18:21 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #8
-
14-06-22, 18:31 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #9
-
15-06-22, 10:34 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #10
Ειχα κι εγω ακριβως τα ιδια προβληματα με τη μονη διαφορα οτι σε εμενα ασχοληθηκαν και επιλυθηκαν σε ευλογο χρονικη διαστημα.
Πραγματικα νομιζω οτι εισαι η ατυχης περιπτωση οπου δεν εγινε σωστη εκτιμηση του προβληματος, γιατι γενικα απο την Inalan η εξυπηρετηση ειναι πιο αμεση και περισσοτερο προσωποποιημενη σε αντιθεση με τους αλλους παροχους.
Λιγη υπομονη, συνεχισε να ζητας απο την εταιρια την επιλυση του προβληματος.
-
15-06-22, 11:15 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #11
Ισχύει και το πιστεύω οτι έχω φάει μούτζα μιας και οι τεχνικοί εξυπηρετούν άμεσα και πιο προσωποποιημένα. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Αυτο που είπα και στον τεχνικό χθες και λέω και εδω είναι πως θα πρέπει να αναζητήσει αλλού εργασία αυτός που θέσπισε τους κανόνες αντιμετώπισης-ανατροφοδότησης πελατών με πληροφορίες αντι των κλασσικών "το έχω προωθήσει θα σας καλέσουν" το οποίο αφήνεται στην τύχη του ως κάτι αόριστο.
Θα εκτιμούσα αφάνταστα και ίσως να μην αναρτούσα καν εδω, αν με καλούσαν έστω μια φορά την ημέρα να μου κάνουν μια ενημέρωση τύπου "δεν υπάρχουν νεώτερα ουτε και σημερα, θα σας καλέσουμε πάλι αύριο" και οχι να καλώ εγώ 4-5 φορές και να παρακαλάω για μια πληροφορία παραπάνω.
Τέλος εαν αποδειχτεί και στη δική μου περίπτωση οτι φταίει το συγκεκριμένο router, θα πρέπει η εταιρεία να θεωρήσει την περίπτωση μου, μια καλή αφορμή για μια ριζική αλλαγή εξοπλισμού καθολικά.
-
15-06-22, 11:43 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #12
Ίσως η λύση όλα σε ένα τους περισσότερους να τους εξυπηρετεί μιας και δουλεύει απροβλημάτιστα. Όμως σίγουρα υπάρχουν και χρήστες που κάνουν πιο ¨βαριά¨χρήση. Εκεί θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής εξοπλισμού με καλύτερο και ποιοτικότερο. Δεν ξέρω αν στο επαγγελματικό κομμάτι δίνεται διαφορετικός εξοπλισμός οπότε είναι ο τρόπος της εταιρείας να σου πει "Θες πιο εξειδικευμένη χρήση; Βάλε το άλλο το πακέτο."
-
15-06-22, 12:24 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #13
Το ερώτημα που θέλω να κάνω εγώ είναι το παρακάτω :
Ο εξοπλισμός που αποδεικνύεται ότι είναι προβληματικός σε έναν πελάτη, αποσύρεται ή πάει στον επόμενο κακομοίρη και ελπίζουν ότι "δε θα ξέρει πολλά και δε θα ασχοληθεί";
Αν το πρώτο, όλα οκ (κάπως), αν όχι όμως είναι ζήτημα...01/06/2022 | Ενεργοποίηση δικτύου και διαθεσιμότητα
02/06/2022 | Αίτηση προς Wind
06/07/2022 | Καταχώρηση αίτησης
20/07/2022 | Επιθεώρηση πολυκατοικίας
28/07/2022 | Εργασίες κάθετης εγκατάστασης
22/08/2002 | Εργασίες κόλλησης ινών
23/09/2022 | Ολοκλήρωση κάθετης
04/10/2022 | Παραλαβή εξοπλισμού
04/10/2022 | Ολοκλήρωση οριζόντιας εγκατάστασης
10/10/2022 | Ενεργοποίηση γραμμής
-
15-06-22, 13:28 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #14
Σωστός!
Ιδίως εάν υπάρχει και έλειψη στην αγορά από ρούτερ..
και δεν μπορείς να αγοράσεις ένα μόνος σου..
-
15-06-22, 13:34 Απάντηση: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤH αντιμετώπιση απο Inalan #15
Bookmarks