Καλησπέρα,
Ονομάζομαι Δημήτρης και εργάζομαι στον ΟΤΕ ως τεχνικός πεδίου, άνοιξα αυτό το topic για να συζητάμε για βλάβες στις γραμμές όλων των παρόχων και οποία δηπωτε βλάβη.
Εμφάνιση 1-15 από 152
Θέμα: Βλάβες
-
15-07-22, 17:46 Βλάβες #1
-
15-07-22, 18:22 Απάντηση: Βλάβες #2
Αγαπητέ φίλε Δημήτρη γειά σου,
Αν δεν σε βάζω σε κόπο έχω κάποιες ίσως λιγάκι γενικές ερωτήσεις να κάνω σχετικά με τη γραμμή:
1. Αυτή τη στιγμή στο σπίτι έχω 6 τηλεφωνικά μπριζάκια στους τοίχους.Δεν γνωρίζω ποιά από αυτές τις μπρίζες είναι η "κύρια",δηλαδή σε ποιά από τις μπρίζες έρχεται απευθείας από τον κατανεμητή του σπιτιού το καλώδιο του ΟΤΕ.Ένας τεχνικός του ΟΤΕ μπορεί να έρθει και να μου εντοπίσει ποιά από όλες είναι η "κύρια" μπρίζα ώστε να έχω τη μέγιστη απόδοση?
2. Επίσης και στις 6 μπρίζες μπορεί να δουλέψει μια τηλεφωνική συσκευή,το οποίο σημαίνει ότι είναι ενωμένες (γεφυρωμένες) μεταξύ τους οι μπρίζες.Απ ότι ξέρω το σωστό είναι να βρεθεί η "κύρια" μπρίζα, και να απομονωθεί εντελώς από τις υπόλοιπες μπρίζες.Στη συνέχεια η κύρια μπρίζα πρέπει να αντικατασταθεί με διπλή μπρίζα και στην κύρια μπρίζα να συνδεθεί απευθείας το modem/router.Στη συνέχεια από τη phone out του modem/router (για voip γραμμή) συνδέουμε στην δεύτερη υποδοχή της διπλής μπρίζας για να στείλουμε την τηλεφωνία προς τις υπόλοιπες μπρίζες του σπιτιού.
Αυτή την δουλειά αν την περιγράφω σωστά μπορεί να την κάνει ένας τεχνικός ΟΤΕ? Ρωτάω γιατί δυστυχώς τους γνώστες σε τέτοια ζητήματα ηλεκτρολόγους δεν τους βρίσκεις και τόσο εύκολα...
Επίσης στις 6 μπρίζες του σπιτιού θα πρέπει ιδανικά να περαστεί νέο καλώδιο? Αν ναι,τι τύπου καλώδιο είναι το καλύτερο να μπεί? Τηλεφωνικό καλώδιο 'η καλώδιο δικτύου utp ? Και αν πρέπει utp τι ακριβώς ,utp cat 6,cat 7 ?
3. Επίσης σε επόμενο στάδιο θα ήθελα να έχω καλώδια ethernet σε διάφορα σημεία του σπιτιού μου για να έχω ενσύρματη δικτύωση.Φαντάζομαι αυτό που ζητάω σημαίνει ότι θέλω εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης? Αναλαμβάνουν τεχνικοί το ΟΤΕ τέτοιες εγκαταστάσεις?
Σε γενικές γραμμές μπορεί ο τεχνικός να μετρήσει στον κατανεμητή της οικίας (μονοκατοικία βασικά) και να δει πόση ταχύτητα έχω καθώς και πόση είναι η καλωδιακή απόσταση από την καμπίνα και στη συνέχεια,αφού βρεθεί η "κύρια" μπρίζα στο εσωτερικό του σπιτιού να γίνει κι εκεί η αντίστοιχη μέτρηση ώστε να δούμε ότι είμαστε ΟΚ?Έχω ακούσει για το argus το μηχάνημα που έχουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ και το κάνει αυτό.
Γενικά τα σκέφτομαι σωστά? Ένας τεχνικός πεδίου ΟΤΕ μπορεί να κάνει τα παραπάνω ή ότι σχετικό χρειάζεται? Δυστυχώς όπως είπα και πριν ηλεκτρολόγους που να γνωρίζουν σχετικά δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα για να βρεις.
Να τονίσω ότι σε όλα τα παραπάνω ο σκοπός είναι να υπάρξει η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ τόσο στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού,όσο και στο καλώδιο από τον κατανεμητή του σπιτιού μέχρι την κύρια μπρίζα του σπιτιού.Δηλαδή να μην υπάρχουν "γέφυρες" κλπ ώστε να πάρουμε τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και σταθερότητα της γραμμής που είναι δυνατόν.
-
15-07-22, 20:21 Απάντηση: Βλάβες #3
Γεια,
Οι απαντήσεις μου στις ερωτήσεις μου είναι :
1) Η κύρια πρίζα είναι αυτή που είναι πιο κοντά στην είσοδο του σπιτιού σου.
2) Δυστυχώς οι τεχνικοί του ΟΤΕ δεν αναλαμβάνουν τέτοιου είδους εργασία καθώς και είναι σε ιδιωτικό χώρο έξω από το σημείο ευθύνης ΟΤΕ (κατανεμητής), αν δεν έχεις ηλεκτρολόγο τότε σου προτείνω να κανονίσεις ραντεβού με την υπηρεσία Cosmote at your service (CTS), εκεί έχουν ηλεκτρολόγους εξειδικευμένους σε όλα αυτά.
3) Όχι, για το ζήτημα με Ethernet θα πρεπει να το δεις μόνος σου, αλλά μπορούμε να σε καθοδηγήσουμε.
Στον κατανεμητή ναι μπορούμε να μετρήσουμε αρκεί να το δόσεις βλάβη.
Ελπίζω να σε κάλυψα, παραμένουμε στην διάθεσή σου !
-
16-07-22, 09:24 Απάντηση: Βλάβες #4
@dimit5ris
Μπορείς να ρωτήσεις αν είναι στο πρόγραμμα ανάπτυξης FTTH η Κεφαλονιά??
-
16-07-22, 10:16 Απάντηση: Βλάβες #5
Όχι, δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για ανάπτυξη, απλά θα δεις τα έργα όταν ξεκινήσουν.
-
16-07-22, 19:26 Απάντηση: Βλάβες #6
Δημήτρη καλησπέρα, φαντάζομαι θα είσαι ενήμερος για τα προβλήματα σταθερότητας που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνδρομητές Cosmote VDSL που παίρνουν υπηρεσία από καμπίνες της Vodafone.
Γνωρίζουμε τελικά τι είναι αυτό που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα;Spoiler:
-
16-07-22, 20:35 Απάντηση: Βλάβες #7
-
16-07-22, 22:08 Απάντηση: Βλάβες #8
-
17-07-22, 00:40 Απάντηση: Βλάβες #9
Υπάρχει πρόβλημα με τις γραμμές του ΟΤΕ εδώ και 3,5 ώρες.Περιοχή Άργος Αργολίδας.Πηρα τηλέφωνο στις βλάβες και απλά λένε οτι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στην περιοχή.Ξέρουμε πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη; Μιλάω για σταθερή τηλεφωνία.
-
17-07-22, 12:41 Απάντηση: Βλάβες #10
-
17-07-22, 14:46 Απάντηση: Βλάβες #11
Όχι απλά έλεγε στο 13738 που πήρα χτες οτι είναι γενικότερο πρόβλημα της περιοχής.
Σήμερα κατά τις 10:30 αποκαταστάθηκε η γραμμή.Πάντως δεν είχα δει καμιά ανακοίνωση για συντήρηση δικτύου στην περιοχή μου.
-
17-07-22, 18:05 Απάντηση: Βλάβες #12
Γεια σου Δημήτρη καλή δύναμη και καλή υπομονή με εμάς εδώ. Όλοι μας θα έχουμε να σου πούμε και κάτι .
-
18-07-22, 11:20 Απάντηση: Βλάβες #13
Δημήτρη το profile from 17A to 35B μπορεί να αλλάξει στο πεδίο από τεχνικό συνάδελφο ?
Αν Ναι για ποιους λόγους ?Dell G3223Q -Phanteks P600S -Corsair RM850x -MPG X570S EDGE MAX Wifi -Ryzen 5700X -Asus Dual OC 4070TiS -Kingston Fury Renegade 32Gb@3600@cl16-Samsung 980Pro & 970Evo 2*500gb
-
18-07-22, 16:09 Απάντηση: Βλάβες #14
-
19-07-22, 08:36 Απάντηση: Βλάβες #15
Bookmarks