Καλησπέρα στο φόρουμ.
Σε μία εβδομάδα έρχεται ο θείος μου από Γερμανία αλλά δεν έχει σταθερό στο σπίτι που θα μείνει και πρέπει να εργαστεί εξ αποστάσεως για κάποιες ώρες της ημέρας, οπότε σκέφτηκα το εξής. Να αγοράσω μια κάρτα (cosmokarta, what's up ή κάτι τέτοιο) να ενεργοποιήσει τα απεριόριστα mb με 9,9€ και να κάνει έτσι τη δουλειά του.
Η ερώτηση μου είναι η εξής: μια κανονική κάρτα sim θα παίξει σε 4g router;Θα μπορέσει να κάνει χρήση των data με αυτόν τον τρόπο;
Ξέρω ότι υπάρχει η λύση του κινητού hotspot αλλά θα ήθελα να το αποφύγω για λόγους θερμοκρασίας συσκευής και πιθανόν μειωμένης ταχύτητας δικτύου.
Εμφάνιση 1-15 από 25
-
20-07-22, 12:47 Χρήση data από sim cosmote με 4g router #1
-
20-07-22, 13:14 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #2
-
20-07-22, 14:52 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #3
Επειδή είμαι ψιλοασχετος, θα μπορούσες να μου πεις αν και τι πρόβλημα θα δημιουργούσε το cg-nat?
-
20-07-22, 14:54 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #4
-
20-07-22, 14:56 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #5
Archer mr600 ac1200.
Αγοράστηκε με την προϋπόθεση να χρησιμοποιηθεί σαν router σε σταθερή γραμμή στο μέλλον
-
20-07-22, 15:21 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #6
Συνοπτικά, δεν θα μπορεί να κάνει port forward/mapping και δεν μπορεί να έχει εισερχόμενη κίνηση wan->lan.
Η (αρχική) επικοινωνία θα επιτρέπεται μονόδρομα lan->wan.
*Τυπικά* δεν είναι κάτι που θα χρειαστεί αν απλώς θέλει να συνδεθεί (lan->wan) στο vpn της εργασίας του και να εργαστεί απομακρυσμένα.
Αν θα θέλει να συνδεθεί από "έξω" κάποιος 3ός σε μια υπηρεσία στο pc του που θα είναι πίσω απο lte wan, απλώς δεν γίνεται.
Όπως δεν θα παίξουν και εφαρμογές που βασίζονται σε port mapping/forward/upnp ώστε να επιτρέψουν εισερχόμενη κίνηση (p2p).
Οπότε πες στο θείο "torrents γιόκ".
Για περισσότερα -> https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT
Αν χρειάζεται public ip, δίνει την δυνατότητα η cosmote στα unlimited, αλλά όχι σε καρτοκινητά/καρτοσυμβόλαια.
Αυτό^, απ'ότι διαβάζω από άλλους χρήστες, παίζει με cosmote, οπότε μάλλον δεν θάχεις πρόβλημα.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
20-07-22, 15:32 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #7
Μπορείς να πάρεις μια extra sim για τη δική σου σύνδεση και να χρησιμοποιήσεις αυτή. Θα δώσεις 10 ευρώ για τα απεριόριστα data και θα έχεις απεριόριστα και εσύ αλλά και το 4g router.
-
20-07-22, 15:59 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #8
Εντάξει, δεν μας πειράζει αυτό!!
Σε ευχαριστώ για την εξήγηση!!
- - - Updated - - -
Γίνεται αυτό; Σε καρτοκινητο; (Εγώ είμαι what's up).
Αυτό νομίζω είναι το καλύτερο!
Πάω δλδ και τους λέω θέλω μια έξτρα σιμ για μένα; Κι ότι έχω στο πρόγραμμα, μοιράζεται στις δύο σιμ; Κλήσεις εγώ θα μπορώ να κάνω όταν είναι συνδεδεμένη η άλλη σιμ στο ίντερνετ ΧΩΡΙΣ να χάνω το ίντερνετ;
-
20-07-22, 17:57 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #9
Σε whats up δεν ξέρω αν γίνεται, ρώτησε τους στο 13888. Η υπηρεσία λέγεται extra sim και μοιράζει μόνο τα data, οι κλήσεις πηγαίνουν στην κανονική sim.
-
20-07-22, 18:07 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #10
Μόνο για συμβόλαιο
- - - Updated - - -
Μόνο για συμβόλαιο
-
20-07-22, 23:07 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #11
Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.
Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες
-
20-07-22, 23:27 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #12
TWinSIM
2 κάρτες SIM για τον ίδιο αριθμό!
TWinSIM
Με την υπηρεσία TWinSIM παίρνεις 2 κάρτες SIM για τον ίδιο αριθμό, ώστε να μην χρειάζεται να μεταφέρεις την κάρτα από τη μία συσκευή στην άλλη*.
• Χρησιμοποιείς δύο κινητά και θέλεις, ανάλογα με την περίσταση, να ενεργοποιείς τη συσκευή που σε καλύπτει
• Χρησιμοποιείς tablet ή laptop, και θες να μοιράζεσαι τα MB του What’s Up καρτοκινητού σου.
* Πριν ενεργοποιήσεις τη δεύτερη συσκευή σου, απενεργοποίησε την πρώτη
Σημειώσεις
• Η υπηρεσία παρέχεται χωρίς μηνιαίο πάγιο.
• Κόστος αγοράς κάρτας SIM: 15,90€
https://www.whatsup.gr/twinsim
- - - Updated - - -
Το έχω εγώ..
Η 2η SIM δούλεψε αμέσως χωρίς κάτι άλλο στο ρούτερ.. (και σε 5G)
Πρώτα είχα ενεργοποιήσει την 1η SIM στο κινητό.
Αλλά λογικά δεν σε βολεύει, πρέπει να κλείσεις την 1η..
Πάρε καλύτερα ένα νέο νούμερο.. έστω σε TwinSIM
για να έχετε μία σε κινητό και μία σε ρούτερ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Iris07 : 21-07-22 στις 16:26.
-
21-07-22, 03:06 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #13
Το ποιο εύκολο είναι το εξής παίρνεις μια sim Whats up απο Germano,cosmote...
Βάζεις στο Router,τη sim πρίν ενεργοποιείς το πακέτο με τα 9.90...
Αν το κάνεις δύο φορές δώρο κι ένας μήνας ακόμα...
-
21-07-22, 06:21 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #14
Ναι, αλλά αυτά είναι προσφορές για το καλοκαίρι. Μετά?
-
21-07-22, 09:48 Απάντηση: Χρήση data από sim cosmote με 4g router #15
Ερχεται ο Θειος απο Γερμανια , λεει .
Αν ηταν δεν θα εγραφε .... μετακομιζει ο θειος ?
Οτιδηποτε πανω απο 3 μηνες , δεν ειναι επισκεψη ..... μετακομιση ειναι .The gr81 .
Bookmarks