Γεια σας.
Μέσα σε 33 μέρες η κατανάλωση ρεύματος στον μετρητή της ΔΕΗ έδειξε 66 kwh ημερήσιο και 31 kwh νυχτερινό, σύνολο 97 kwh. Το θέμα όμως είναι αυτές τις μέρες έλειπα από το σπίτι (μόνο ένα 24ωρο ήμουν εκεί, την πρώτη μέρα των 33 ημερών) και δούλευε μόνο το ψυγείο και ένα ψηφιακό ρολόι. Κλιματιστικά, τηλεόραση, υπολογιστής όλα εκτός πρίζας και η κουζίνα κλειστή από τον διακόπτη στον πίνακα. Ακόμα και 15-20 kwh να έκανα εκείνο το 24ωρο λόγω κλιματιστικών, μπορεί το ψυγείο (Bosch, αγορασμένο το 2010) να καταναλώνει 2,3-2,6 kwh τη μέρα; Εννοείται ότι όταν επιστρέψω θα του βάλω έναν μετρητή για να δω τι καίει, προφανώς είναι και πολύ ζεστό το σπίτι χωρίς αερισμό και θα καταναλώνει περισσότερο, αλλά μου φαίνεται μεγάλη η κατανάλωση. Έχει κανείς κάποια εμπειρία;
Εμφάνιση 1-15 από 24
-
15-08-22, 09:52 Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #1
-
15-08-22, 10:12 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #2
Κλείσε το γενικό και δες το ρολόι της ΔΕΗ αν συνεχίζει να γυρίζει ή σταμάτησε.
-
15-08-22, 10:14 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #3
Το έχω και αυτό υπόψη μου. Νομίζω παλαιότερα το είχα κάνει για άλλο λόγο και δεν γυρνούσε. Αν γυρνάει, σημαίνει από κάπου διαρροή;
-
15-08-22, 10:19 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #4
Δεν υπαρχουν διαρροες ρευματος με αυτη την εννοια. Δεν ειναι νερο.
Το ψυγειο ειναι. Γνωστες φαγανες
-
15-08-22, 10:19 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #5
Μην σου φαίνεται παράξενο. Βάλε έναν μετρητή να δεις πόση κατανάλωση έχει. Υπολόγισε ότι αν έχεις συσκευές που είναι stand by, έχουν και αυτές κατανάλωση.
Στο δικό μου 2 ετών ψυγείο inverter, έχω τον χειμώνα ημερήσια κατανάλωση περίπου 1kWh (40W/ώρα) και τώρα το καλοκαίρι ανεβαίνει στο 1,5 (60W/ώρα) και μάλιστα λείπουμε από το σπίτι.
Δεν είναι παράξενο το δικό σου να παίζει στα 110-120W/ώρα τώρα με τις ζεστές ως παλαιότερης τεχνολογίας, ειδικά αν έχουν ξεραθεί τα λάστιχα της πόρτας και χάνει ψύξη που συχνά δεν γίνεται αντιληπτό.
-
15-08-22, 10:43 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #6
Ναι, όταν γυρίσω, θα βάλω μετρητή να ελέγξω. Δεν υπάρχουν άλλες συσκευές στις πρίζες, εκτός από ένα ψηφιακό ρολόι που άντε να προσθέτει 2-4 kwh μηνιαίως στο σύνολο.
-
15-08-22, 11:37 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #7
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 23
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
αν δεν κανω λαθος , μετραει και το ποσο γεματο ειναι το ψυγειο , και το αν το γεμισες πριν φυγεις
καπου πετυχα σε ενα ψυγειο , για παραδειγμα , οτι μπορει να ψυξει στην καταψυξη 2kg ανα 24 ωρες .αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
15-08-22, 12:51 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #8
Το ποσο γεματο ειναι παιζει ρολο μεχρι να ερθει στην επιθυμητη θερμοκρασια.
Μετα καιει το ιδιο
-
15-08-22, 12:54 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #9
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 23
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
15-08-22, 14:50 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #10
Αν είναι παλιό θα καίει πολύ, καλύτερα να πάρεις ένα καινούργιο γιατί θα τα δώσεις σε ρεύμα σε 3-4 χρόνια
-
15-08-22, 15:24 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #11
Τωρα καλοκαίρι εγώ έχω μια κατανάλωση απο το μεγάλο που είναι Α+ κοντά στα 60-70kwh τον μήνα, 58 ήταν Ιούνη, 70 Ιούλη, είναι όμως μεγάλο 600+ λίτρα και η πόρτα ανοίγει πολύ συχνά.
Οπότε θα έλεγα πως είναι πολλά τα 97 για ενα ψυγείο που δεν το ανοίγεις καν.
Τσέκαρε μήπως δεν κλείνουν καλά τα λάστιχα ή έχει διαρροή.
Βάλε πχ εναν φακό μέσα, κλείσε την πόρτα και δες αν βλέπεις το φως απο έξω.
-
15-08-22, 17:38 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #12
-
16-08-22, 17:46 Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #13
Αν είναι παλιό, δεν είναι απίθανο.., εμάς είναι 20+ετιας whirlpool, εντοιχιζόμενο, όπου από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβρη δε κόβει ποτέ..
Κυριολεκτικά δουλεύει 24/7, όπου καίει περίπου 3 kWh τη μέρα
-
16-08-22, 18:33 Re: Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #14
-
16-08-22, 19:08 Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπερβολική κατανάλωση (ψυγείου;) σε κλειστό σπίτι #15
Το κρατάμε γιατί οι προτεραιότητες τώρα δεν είναι η αλλαγή ψυγείου.., από απόδοση μια χαρά είναι πάντως, αυτό γίνεται μόνο τους θερινούς μήνες, Σεπτέμβρη με αρχές Ιουνίου δουλεύει διακοπτόμενα, οπότε πέφτει και η κατανάλωση, συν πρόλαβα my home online 0.096/0.076 ανά kWh, όπου ακόμα οι λογαριασμοί ρεύματος είναι στα 55-65€ το μήνα..
Bookmarks