Σελ. 29 από 59 ΠρώτηΠρώτη ... 919242728293031343949 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 421-435 από 871
    Περιοχή
    Αιγάλεω
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1gbps/100mbps
    ISP
    NOVA
    DSLAM
    Wind - ΑΙΓΑΛΕΩ
    Router
    NOKIA
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Jaisonas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να βάλεις δικό σου ΟΝΤ πρέπει να πείσεις τον πάροχο να περάσει το σειριακό του ΟΝΤ σου στο σύστημα σου το οποίο σφίγγονται οι άλλοι πάροχοι, πόσο μάλλον η ΝΟΒΑ. Η άλλη εναλλακτική είναι να πάρεις ΟΝΤ και να φλασάρεις custom firmware για να κάνεις spoof τον σειριακό αλλά δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα παίζει.
    Δηλαδη δεν ειναι plug and play!?
    Αγοραζω ont το βαζω επαν και παιζει αυτοματα οπως στην vdsl που εβαζε οτι ρουτερ ηθελες!
    Η αλλη λυση ειναι να του δωσω πσω nokia και να μου στειλουν ont και zyxel δικα τους.

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    4
    Uploads
    2
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GLOCKY Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ερωτηση ONT που μπορουμε να βρουμε να αγορασαουμε να το βαλουμε και μετα το ρουτερ μας και να αντικαταστησουμε τελειως το nokia.
    Γιατι μπαινουμε σε διαδικασιες ψαξιματος και χασιμου χρονου χωρις λογο.
    Στη δικη μου περιπτωση η Νοβα μου εστειλε ενα Νοκια PON μαζι με το zyxel. ειναι ενα μικρο κουτακι στα ενα πακετο τσιγαρα το οποιο περνει την οπτικη και βγαζει
    ethernet. Μετα βαζεις το ethernet καλωδιο στο Wan Port του ρουτερ σου.
    Μετα με πηρε τηλ η Νοβα απο το 13700 και τους επιβεβαιωση το serial του PON. To serial ξεκιναγε απο ALCL το ιδιο που ειχε και το Nokia modem
    Ακομα τους εδωσα και το serial του Zyxel ωστε να το καταχωρισουν στο συστημα τουε ωστε να παρει τις ρυθμισεις απο το TR69
    Δεν ξερω εαν πουλιουνται αυτα τα nokia στην αγορα

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλημέρα σε όλους, μια ερώτηση για το Nokia G-2425G-A το οποίο και εμένα τώρα μου έδωσε η Nova.

Το έχει δοκιμάσει κανείς σε λειτουργία Wi-Fi Mesh? Υποστηρίζει Mesh και τι προδιαγραφές; Με τι εξοπλισμό το έχετε συνδέσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    Wind - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από deliopoulos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Nokia G-2425G-A Bridge Mode

Χρειάζεται πλήρη πρόσβαση στις ρυθμίσεις του Nokia με τον χρήστη που έχει δοθεί σε προηγούμενα post.

Πριν κάνουμε οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να πάρουμε backup τις ρυθμίσεις.
    Στο menu επιλέγουμε Maintenance->Backup and Restore και στο Export Config File το κουμπί Export.

Το αρχείο είναι κωδικοποιημένο, θα πρέπει να το αποκωδικοποιήσουμε. Ευτυχώς έχει βρεθεί τρόπος!
    Θα πρέπει να έχουμε εγκατεστημένη Pyhton στον υπολογιστή.
    Κατεβάζουμε το nokia.py και το βάζουμε στον ίδιο φάκελο με το αρχείο (config.cfg) που κατεβάσαμε πριν από το Nokia.
    Ανοίγουμε command prompt στο φάκελο που έχουμε τα δύο αρχεία και τρέχουμε την εντολή: python nokia.py -u config.cfg
    Δημιουργείται ένα αρχείο που έχει όνομα config-xxxxxxxx-xxxxxx.xml το οποίο μπορούμε να ανοίξουμε με το notepad.

Ανάκτηση στοιχείων για κλήση PPPoE
    Πηγαίνουμε ξανά στις ρυθμίσεις του Nokia και από το menu επιλέγουμε Network>WAN εκεί στο WAN Connection List: 1_TR069_INTERNET_R_VID_835 και αντιγράφουμε το Username.
    Επιστρέφουμε στον φάκελο που έχουμε τα αρχεία και ανοίγουμε το αρχείο config-xxxxxxxx-xxxxxx.xml με το notepad.
    Κάνουμε αναζήτηση το Username που αντιγράψαμε και μας επιστρέφει: <Username dv="" ml="64" rw="RW" t="string" v="χχχχχ@χχχχχ.gr"></Username>, η επόμενη γραμμή περιέχει τον κωδικό: <Password dv="" ml="64" rw="RW" t="string" v="κωδικός" ckn="key3"></Password>
    Έχοντας τα δύο αυτά στοιχεία είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα βήματα.

Bridge Mode σε μια από τις πόρτες ethernet του Nokia
    Πηγαίνουμε ξανά στις ρυθμίσεις του Nokia και από το menu επιλέγουμε Network>LAN και στο Port Mode σε μια πόρτα αλλάζουμε την ρύθμιση από Route Mode σε Bridge Mode και επιλέγουμε Save.
    Αλλάζουμε μια πόρτα για να μπορούμε από τις άλλες πόρτες να έχουμε πρόσβαση στο Nokia.

Καλό είναι να απενεργοποιήσουμε το WiFi ώστε να μην εκπέμπει.
    Πηγαίνουμε ξανά στις ρυθμίσεις του Nokia και από το menu επιλέγουμε Network>Wireless (2.4GHz), ξεκλικάρουμε το Enable και επιλέγουμε Save.
    Την ίδια διαδικασία κάνουμε και για το Network>Wireless (5GHz)

Απενεργοποίηση του 1_TR069_INTERNET_R_VID_835
    Πηγαίνουμε ξανά στις ρυθμίσεις του Nokia και από το menu επιλέγουμε Network>WAN εκεί στο WAN Connection List: 1_TR069_INTERNET_R_VID_835 ξεκλικάρουμε το Enable/Disable και επιλέγουμε Save.
    Δεν πειράζουμε 2_VOIP_R_VID_837 γιατί θα χάσουμε την τηλεφωνία.

Ολοκληρώσαμε τα βήματα στο Nokia

- - - Updated - - -

Χρήση του Mikrotik για κλήση PPPoE

Έχοντας ανακτήσει τα στοιχεία για κλήση PPPoE συνδέουμε την θύρα 1 του Mikrotik στην θύρα που αλλάξαμε στο Nokia.
    Winbox
    Επιλέγουμε Interfaces και στο Interface List->Interface επιλέγουμε + και VLAN στην καρτέλα που ανοίγει συμπληρώνουμε:
    General
    Name: VLAN835 (ή ότι άλλο θέλουμε)
    VLAN ID: 835
    Interface: ether1
    και αποθηκεύουμε.

Επιλέγουμε PPP και στο PPP->Interface επιλέγουμε + και PPPoE Client στη καρτέλα που ανοίγει συμπληρώνουμε:
    General
    Name: INTERNET_R_VID_835 (ή ότι άλλο θέλουμε)
    Interfaces: VLAN835 (ή ότι δώσαμε πριν)
    Dial Out
    User: χχχχχ@χχχχχ.gr (Το Username που ανακτήσαμε)
    Password:κωδικός (Ο κωδικός που ανακτήσαμε)
    και αποθηκεύουμε.
    Μόλις αποκτήσαμε πρόσβαση στο internet μέσω Mikrotik.
    Σε ευχαριστώ πολύ. Έπρεπε να εγκαταστήσω το `Cryptο` και το `pycryptodome`:

```
    - pip3 install Crypto
    - pip3 install pycryptodome
    ```

Επίσης παίζει ρόλο και ποια έκδοση της python υπάρχει ή θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή, αν είναι η python3 αντί για `python` δίνουμε `python3` (και pip3 στις παραπάνω εντολές)

Επίσης να ενημερώσω ότι από τα LAN interfaces μόνο το LAN1 μπορούσε να μπει σε Bridge. Ξεκίνησα με το LAN4 και δεν έβλεπε καν συσκευή συνδεδεμένη (δεν άναβε ούτε το led).

Δυστυχώς έριξε την τηλεφωνία. Στο Deco που έβαλα μπροστά έβαλαν VLAN 835 στο PPPoE.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WhatTheIanni : 25-01-24 στις 12:39.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    FRITZ!Box 5590 Fiber
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gstrat Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα σε όλους, μια ερώτηση για το Nokia G-2425G-A το οποίο και εμένα τώρα μου έδωσε η Nova.

Το έχει δοκιμάσει κανείς σε λειτουργία Wi-Fi Mesh? Υποστηρίζει Mesh και τι προδιαγραφές; Με τι εξοπλισμό το έχετε συνδέσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    δεν εχει mesh

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    4
    Uploads
    2
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WhatTheIanni Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε ευχαριστώ πολύ. Έπρεπε να εγκαταστήσω το `Cryptο` και το `pycryptodome`:

```
    - pip3 install Crypto
    - pip3 install pycryptodome
    ```

Επίσης παίζει ρόλο και ποια έκδοση της python υπάρχει ή θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή, αν είναι η python3 αντί για `python` δίνουμε `python3` (και pip3 στις παραπάνω εντολές)

Επίσης να ενημερώσω ότι από τα LAN interfaces μόνο το LAN1 μπορούσε να μπει σε Bridge. Ξεκίνησα με το LAN4 και δεν έβλεπε καν συσκευή συνδεδεμένη (δεν άναβε ούτε το led).

Δυστυχώς έριξε την τηλεφωνία. Στο Deco που έβαλα μπροστά έβαλαν VLAN 835 στο PPPoE.
    Σου επεξε το bridge και η τηλεφωνια ταυτοχρονα?
    Εμενα δεν επεξε. Εχει προβλημα το firmware. Στο Lan1 παιζει το bridge αλλα οχι η τηλεφωνια. Στα υπολοιπα Lan δεν παιζει το bridge αλλα παιζει η τηλεφωνια
    Τελικα δηλωθηκε στα βλαβη και η νοβα μου εστειλε ενα nokia pon και ενα zyxel ρουτερ το οποιο μπαινει σε bridge

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    tp-link TD-W9977
    Καλησπέρα μουφονοκιάκηδες, έχω το εξής περίεργο πρόβλημα:

Σε ενα Android tv box με καλά χαρακτηριστικά, σε τυχαίες στιγμές η download ταχύτητα πέφτει στα 4-5 Μbps από τα 200 (στα 5Ghz σε ελεύθερο κανάλι). Καμία άλλη συσκευή δεν το παθαίνει.

Η ταχύτητα ζεύξης εκείνη τη στιγμή γίνεται reported από το Android στα 6Mbps (από 550-750). Το πρόβλημα λύνεται σχεδόν πάντα μόλις ανοιγοκλείσω το wifi, αλλά συνήθως μετα από λίγο επανεμφανίζεται. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα 2.4Ghz.

Γενικά είναι πολύ εκνευριστικό θέμα καθώς διακόπτεται η αναπαραγωγή όποτε της καπνίσει. Έχω δοκιμάσει να αλλάξω όλες τις πιθανές ρυθμίσεις του router: διαφορετικά κανάλια και εύρη με στόχευση στα ελεύθερα, on/off του MU MIMO και του WMM, αλλαγή κρυπτογράφησης κ.ά., χωρίς αποτέλεσμα.

Μέσα στις δοκιμές έκανα κάποια φλασαρίσματα διαφορετικών εκδόσεων λειτουργικού στο box, και σε κάποια φάση το link speed είχε κολλήσει στα 54mbps/54mbps. Δε διορθωνόταν με Wifi off/on. Τότε το συνέδεσα στο 5Ghz hotspot του κινητού μου και έπαιξε μια χαρά, με το κινητό να παίρνει internet από το router. Έπειτα ξανασύνδεσα το box στο router και ήταν πάλι κολλημένο στα 54mbps/54mbps. Από το γεγονός αυτό συμπεραίνω ότι ούτε το box έχει κάποιο hardware πρόβλημα, και ότι ίσως πρόκειται για κάποια περίεργη ασυμβατότητα μεταξύ τους.

Έχει κανείς κάποια ιδέα ή παρόμοια εμπειρία;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    Wind - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από prince72 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σου επεξε το bridge και η τηλεφωνια ταυτοχρονα?
    Εμενα δεν επεξε. Εχει προβλημα το firmware. Στο Lan1 παιζει το bridge αλλα οχι η τηλεφωνια. Στα υπολοιπα Lan δεν παιζει το bridge αλλα παιζει η τηλεφωνια
    Τελικα δηλωθηκε στα βλαβη και η νοβα μου εστειλε ενα nokia pon και ενα zyxel ρουτερ το οποιο μπαινει σε bridge
    Μου κάνει αυτό που κάνει και εσένα. Πως δήλωσες τη βλάβη;

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    4
    Uploads
    2
    ISP
    Forthnet
    Μου κάνει αυτό που κάνει και εσένα. Πως δήλωσες τη βλάβη;
    Τους ειπα οτι θελω να το βαλω σε bridge ωστε να χρησιμοποιησω το δικο μου ρουτερ. Ακομα εστειλα μηνυμα εδω στο nova support. Τελικα το εκανε
    η νοβα μονη της γιατι δεν υπηρχε η δυνατοτητα. Τους πηρα και κανα δυο φορες στο 13700.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    Wind - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
    Τους ειπα οτι θελω να το βαλω σε bridge ωστε να χρησιμοποιησω το δικο μου ρουτερ. Ακομα εστειλα μηνυμα εδω στο nova support. Τελικα το εκανε
    η νοβα μονη της γιατι δεν υπηρχε η δυνατοτητα. Τους πηρα και κανα δυο φορες στο 13700.
    Σου ήρθε αμέσως ο νέος εξοπλισμός; Ειχες downtime η ήταν unplug - plug - play η αλλαγή;

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    4
    Uploads
    2
    ISP
    Forthnet
    Σου ήρθε αμέσως ο νέος εξοπλισμός; Ειχες downtime η ήταν unplug - plug - play η αλλαγή;
    Ηρθε μετα απο 4-5 μερες. Ειχα ιντερνετ με το nokia. Μολις ελαβα το zyxel και το νοκια pon τους πηρα τηλεφωνο να τους το πω και να τους δωσω
    το serial τοu PON το οποιο αρχιζει απο ALCL και το serial του nokia. Μου ειπαν οτι θα με παρουν τηλεφωνο απο το second level support
    Με πηραν την επομενη μερα τους εδωσα τα serials παρολο που τα ηξεραν και εγινε το registration επι τοπου.
    Εβγαλα το nokia router και εβαλα το νοκια pon μαζι με το zyxel και επεξε αμεσως.
    Μετα εβαλα το zyxel σε ppp-passthrough και εκανε το fritz το ppp
    Αφησα το Zyxel μονο για την τηλεφωνια. Καποια στιγμη θα περασω την τηλεφωνια στο fritz.
    Πριν βγαλεις το nokia ρουτερ παρε backup to config αποκρυπτογραφησε το (δες το thread πιο πριν) και παρε ολα passwords και τις ρυθμισεις
    Ακομα μου ορισαν καινουργια ppp credentials με username και Password.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    Wind - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
    Ακομα μου ορισαν καινουργια ppp credentials με username και Password.
    Τα οποία τους ζήτησες να σου δώσουν σωστά;

Τα τρέχοντα credentials τα έχω κάνει decrypt ήδη.

(Σε ευχαριστώ πολύ για τις λεπτομέρειες)

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    4
    Uploads
    2
    ISP
    Forthnet
    Τα οποία τους ζήτησες να σου δώσουν σωστά;

Τα τρέχοντα credentials τα έχω κάνει decrypt ήδη.

(Σε ευχαριστώ πολύ για τις λεπτομέρειες)
    Μου τα εδωσαν αυτοι. Εαν δεν τα παρεις καλυτερα να τα ζητησεις
    και να εχεις τα δικα σου
    Οταν παρεις το zyxel κοιτα να δεις εαν εχεις το b7 firmware. Εγω ειχα το b4 και δεν επαιζε η αναγνωριση
    Το ηξεραν αλλα τους το ειπα να γινει μια αναβαθμιση. Με πηραν τηλεφωνο την επομενη μερα
    να με ρωτησουν εαν ολα ειναι καλα και τους ανεφερα. Τοτε ο τυπος απο το second Level support εκανε
    αναβαθμιση επι τοπου. Τοτε ολα καλα

Πριν κανεις αναβαθμιση και πριν το συνδεθεις (εαν το εχεις κανει κανε factory reset) μπες με τα supervisor credentials
    και δωσε περισσοτερα Privileges στο λογαριασμο admin. Εαν θες φτιαξε και ενα ακομα admin account ι.ε admin2
    με ολα τα priviledges

Οταν συνδεθει το zyxel μεσω TR69 ο κωδικος του supervisor account αλλαζει.
    Ετσι θα δεις ολα τα settings ακομα και το voip.
    Εγω επαληθευσα το voip password που πηρα απο το nokia και επεξε
    Μετα βαλτο σε bridge/ppp-passthrough. Σαν pass-through παρατηρησα οτι το zyxel επερνε public ip
    αλλα εκανε και το fritz μου το ppp και επερνε και αυτο. Ειναι κατι που δεν το περιμενα
    Δεν θελω να καταναλωνω τις πολυτημες IP της νοβα αλλα ουτε θελω να εχω δυο ρουτερ οποτε το εβαλα σε bridge
    Τωρα το zyxel ειναι σαν voip adaptor και το fritz μου το main ρουτερ
    Καποια στιγμη θα περασω την τηλεφωνια στο fritz οποτε θα βαλω το zyxel στην ακρη
    Θα ηθελα να σου πω οτι το zyxel δεν ειναι ασχημο router. Εαν ενεργοιποιησης ολα τα menu κανει πολλα

Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    Wind - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
    Μου τα εδωσαν αυτοι. Εαν δεν τα παρεις καλυτερα να τα ζητησεις
    και να εχεις τα δικα σου
    Οταν παρεις το zyxel κοιτα να δεις εαν εχεις το b7 firmware. Εγω ειχα το b4 και δεν επαιζε η αναγνωριση
    Το ηξεραν αλλα τους το ειπα να γινει μια αναβαθμιση. Με πηραν τηλεφωνο την επομενη μερα
    να με ρωτησουν εαν ολα ειναι καλα και τους ανεφερα. Τοτε ο τυπος απο το second Level support εκανε
    αναβαθμιση επι τοπου. Τοτε ολα καλα

Πριν κανεις αναβαθμιση και πριν το συνδεθεις (εαν το εχεις κανει κανε factory reset) μπες με τα supervisor credentials
    και δωσε περισσοτερα Privileges στο λογαριασμο admin. Εαν θες φτιαξε και ενα ακομα admin account ι.ε admin2
    με ολα τα priviledges

Οταν συνδεθει το zyxel μεσω TR69 ο κωδικος του supervisor account αλλαζει.
    Ετσι θα δεις ολα τα settings ακομα και το voip.
    Εγω επαληθευσα το voip password που πηρα απο το nokia και επεξε
    Μετα βαλτο σε bridge/ppp-passthrough. Σαν pass-through παρατηρησα οτι το zyxel επερνε public ip
    αλλα εκανε και το fritz μου το ppp και επερνε και αυτο. Ειναι κατι που δεν το περιμενα
    Δεν θελω να καταναλωνω τις πολυτημες IP της νοβα αλλα ουτε θελω να εχω δυο ρουτερ οποτε το εβαλα σε bridge
    Τωρα το zyxel ειναι σαν voip adaptor και το fritz μου το main ρουτερ
    Καποια στιγμη θα περασω την τηλεφωνια στο fritz οποτε θα βαλω το zyxel στην ακρη
    Θα ηθελα να σου πω οτι το zyxel δεν ειναι ασχημο router. Εαν ενεργοιποιησης ολα τα menu κανει πολλα
    Σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες! Έχω εμπειρία με Zyxel & Supervisor account από ένα NR7101 οπότε θα μου είναι εύκολο να τα ακολουθήσω Ίσως να μπορείς αν βάλεις Dynamic IP σαν setting στο WAN του μέσα router να πάρεις απευθείας την IP που θα πάρει το Zyxel από τον πάροχο με το ppp passthrough (στο NR7101 έτσι γίνεται) και να μη χρειαστεί να κάνεις την κλήση από το μέσα router.

Περιοχή
    Αθηνα
    Downloads
    4
    Uploads
    2
    ISP
    Forthnet
    Δηλαδη εαν το zyxel κανει το ppp και ενεργοποιησω το ppp-passthrough
    και βαλω το fritz να παρει ip απο το wan το zyxel θα του δωσει το Public IP που πηρε μεσω το ppp?
    Εαν γινεται αυτο τοτε ειναι καλο και ειναι αλλος ενας τροπος να παρακαμψεις το zyxel
    Εγω απλα το εβαλα σε bridge

Ξεχασα να αναφερω οτι εαν βαλεις το zyxel σε bridge mode απενεργοποιουνται οι περισσοτερες επιλογες
    εκτος το vlad id field.
    Στην αρχη εβγαλα το 835 ωστε να το βαλω στο fritz. Δεν επεξε το ppp. Μετα το ξαναεβαλα
    στο zyxel και το ppp στο fritz επεξε. Φυσικα απενεργοποιησα το vlαn στο fritz αφου το εβαζε το zyxel.
    Φενεται οτι το zyxel ετσι οπως εχει σεταριστει κανει routing στο wan interface μονο το vlan 835
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος prince72 : 26-01-24 στις 18:06.

Σελ. 29 από 59 ΠρώτηΠρώτη ... 919242728293031343949 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία