Εμφάνιση 421-435 από 871
-
22-01-24, 16:18 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #421
-
22-01-24, 16:53 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #422
Στη δικη μου περιπτωση η Νοβα μου εστειλε ενα Νοκια PON μαζι με το zyxel. ειναι ενα μικρο κουτακι στα ενα πακετο τσιγαρα το οποιο περνει την οπτικη και βγαζει
ethernet. Μετα βαζεις το ethernet καλωδιο στο Wan Port του ρουτερ σου.
Μετα με πηρε τηλ η Νοβα απο το 13700 και τους επιβεβαιωση το serial του PON. To serial ξεκιναγε απο ALCL το ιδιο που ειχε και το Nokia modem
Ακομα τους εδωσα και το serial του Zyxel ωστε να το καταχωρισουν στο συστημα τουε ωστε να παρει τις ρυθμισεις απο το TR69
Δεν ξερω εαν πουλιουνται αυτα τα nokia στην αγορα
-
23-01-24, 11:57 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #423
Καλημέρα σε όλους, μια ερώτηση για το Nokia G-2425G-A το οποίο και εμένα τώρα μου έδωσε η Nova.
Το έχει δοκιμάσει κανείς σε λειτουργία Wi-Fi Mesh? Υποστηρίζει Mesh και τι προδιαγραφές; Με τι εξοπλισμό το έχετε συνδέσει;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
24-01-24, 17:09 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #424
Σε ευχαριστώ πολύ. Έπρεπε να εγκαταστήσω το `Cryptο` και το `pycryptodome`:
```
- pip3 install Crypto
- pip3 install pycryptodome
```
Επίσης παίζει ρόλο και ποια έκδοση της python υπάρχει ή θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή, αν είναι η python3 αντί για `python` δίνουμε `python3` (και pip3 στις παραπάνω εντολές)
Επίσης να ενημερώσω ότι από τα LAN interfaces μόνο το LAN1 μπορούσε να μπει σε Bridge. Ξεκίνησα με το LAN4 και δεν έβλεπε καν συσκευή συνδεδεμένη (δεν άναβε ούτε το led).
Δυστυχώς έριξε την τηλεφωνία. Στο Deco που έβαλα μπροστά έβαλαν VLAN 835 στο PPPoE.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WhatTheIanni : 25-01-24 στις 12:39.
-
25-01-24, 22:51 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #425
-
25-01-24, 22:55 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #426
Σου επεξε το bridge και η τηλεφωνια ταυτοχρονα?
Εμενα δεν επεξε. Εχει προβλημα το firmware. Στο Lan1 παιζει το bridge αλλα οχι η τηλεφωνια. Στα υπολοιπα Lan δεν παιζει το bridge αλλα παιζει η τηλεφωνια
Τελικα δηλωθηκε στα βλαβη και η νοβα μου εστειλε ενα nokia pon και ενα zyxel ρουτερ το οποιο μπαινει σε bridge
-
25-01-24, 23:43 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #427
Καλησπέρα μουφονοκιάκηδες, έχω το εξής περίεργο πρόβλημα:
Σε ενα Android tv box με καλά χαρακτηριστικά, σε τυχαίες στιγμές η download ταχύτητα πέφτει στα 4-5 Μbps από τα 200 (στα 5Ghz σε ελεύθερο κανάλι). Καμία άλλη συσκευή δεν το παθαίνει.
Η ταχύτητα ζεύξης εκείνη τη στιγμή γίνεται reported από το Android στα 6Mbps (από 550-750). Το πρόβλημα λύνεται σχεδόν πάντα μόλις ανοιγοκλείσω το wifi, αλλά συνήθως μετα από λίγο επανεμφανίζεται. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα 2.4Ghz.
Γενικά είναι πολύ εκνευριστικό θέμα καθώς διακόπτεται η αναπαραγωγή όποτε της καπνίσει. Έχω δοκιμάσει να αλλάξω όλες τις πιθανές ρυθμίσεις του router: διαφορετικά κανάλια και εύρη με στόχευση στα ελεύθερα, on/off του MU MIMO και του WMM, αλλαγή κρυπτογράφησης κ.ά., χωρίς αποτέλεσμα.
Μέσα στις δοκιμές έκανα κάποια φλασαρίσματα διαφορετικών εκδόσεων λειτουργικού στο box, και σε κάποια φάση το link speed είχε κολλήσει στα 54mbps/54mbps. Δε διορθωνόταν με Wifi off/on. Τότε το συνέδεσα στο 5Ghz hotspot του κινητού μου και έπαιξε μια χαρά, με το κινητό να παίρνει internet από το router. Έπειτα ξανασύνδεσα το box στο router και ήταν πάλι κολλημένο στα 54mbps/54mbps. Από το γεγονός αυτό συμπεραίνω ότι ούτε το box έχει κάποιο hardware πρόβλημα, και ότι ίσως πρόκειται για κάποια περίεργη ασυμβατότητα μεταξύ τους.
Έχει κανείς κάποια ιδέα ή παρόμοια εμπειρία;
-
26-01-24, 00:00 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #428
-
26-01-24, 00:08 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #429
-
26-01-24, 00:19 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #430
-
26-01-24, 00:31 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #431
Ηρθε μετα απο 4-5 μερες. Ειχα ιντερνετ με το nokia. Μολις ελαβα το zyxel και το νοκια pon τους πηρα τηλεφωνο να τους το πω και να τους δωσω
το serial τοu PON το οποιο αρχιζει απο ALCL και το serial του nokia. Μου ειπαν οτι θα με παρουν τηλεφωνο απο το second level support
Με πηραν την επομενη μερα τους εδωσα τα serials παρολο που τα ηξεραν και εγινε το registration επι τοπου.
Εβγαλα το nokia router και εβαλα το νοκια pon μαζι με το zyxel και επεξε αμεσως.
Μετα εβαλα το zyxel σε ppp-passthrough και εκανε το fritz το ppp
Αφησα το Zyxel μονο για την τηλεφωνια. Καποια στιγμη θα περασω την τηλεφωνια στο fritz.
Πριν βγαλεις το nokia ρουτερ παρε backup to config αποκρυπτογραφησε το (δες το thread πιο πριν) και παρε ολα passwords και τις ρυθμισεις
Ακομα μου ορισαν καινουργια ppp credentials με username και Password.
-
26-01-24, 08:13 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #432
-
26-01-24, 16:29 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #433
Μου τα εδωσαν αυτοι. Εαν δεν τα παρεις καλυτερα να τα ζητησεις
και να εχεις τα δικα σου
Οταν παρεις το zyxel κοιτα να δεις εαν εχεις το b7 firmware. Εγω ειχα το b4 και δεν επαιζε η αναγνωριση
Το ηξεραν αλλα τους το ειπα να γινει μια αναβαθμιση. Με πηραν τηλεφωνο την επομενη μερα
να με ρωτησουν εαν ολα ειναι καλα και τους ανεφερα. Τοτε ο τυπος απο το second Level support εκανε
αναβαθμιση επι τοπου. Τοτε ολα καλα
Πριν κανεις αναβαθμιση και πριν το συνδεθεις (εαν το εχεις κανει κανε factory reset) μπες με τα supervisor credentials
και δωσε περισσοτερα Privileges στο λογαριασμο admin. Εαν θες φτιαξε και ενα ακομα admin account ι.ε admin2
με ολα τα priviledges
Οταν συνδεθει το zyxel μεσω TR69 ο κωδικος του supervisor account αλλαζει.
Ετσι θα δεις ολα τα settings ακομα και το voip.
Εγω επαληθευσα το voip password που πηρα απο το nokia και επεξε
Μετα βαλτο σε bridge/ppp-passthrough. Σαν pass-through παρατηρησα οτι το zyxel επερνε public ip
αλλα εκανε και το fritz μου το ppp και επερνε και αυτο. Ειναι κατι που δεν το περιμενα
Δεν θελω να καταναλωνω τις πολυτημες IP της νοβα αλλα ουτε θελω να εχω δυο ρουτερ οποτε το εβαλα σε bridge
Τωρα το zyxel ειναι σαν voip adaptor και το fritz μου το main ρουτερ
Καποια στιγμη θα περασω την τηλεφωνια στο fritz οποτε θα βαλω το zyxel στην ακρη
Θα ηθελα να σου πω οτι το zyxel δεν ειναι ασχημο router. Εαν ενεργοιποιησης ολα τα menu κανει πολλα
-
26-01-24, 17:48 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #434
Σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες! Έχω εμπειρία με Zyxel & Supervisor account από ένα NR7101 οπότε θα μου είναι εύκολο να τα ακολουθήσω
Ίσως να μπορείς αν βάλεις Dynamic IP σαν setting στο WAN του μέσα router να πάρεις απευθείας την IP που θα πάρει το Zyxel από τον πάροχο με το ppp passthrough (στο NR7101 έτσι γίνεται) και να μη χρειαστεί να κάνεις την κλήση από το μέσα router.
-
26-01-24, 17:57 Απάντηση: Nokia G-2425G-A (ONT + Router ) #435
Δηλαδη εαν το zyxel κανει το ppp και ενεργοποιησω το ppp-passthrough
και βαλω το fritz να παρει ip απο το wan το zyxel θα του δωσει το Public IP που πηρε μεσω το ppp?
Εαν γινεται αυτο τοτε ειναι καλο και ειναι αλλος ενας τροπος να παρακαμψεις το zyxel
Εγω απλα το εβαλα σε bridge
Ξεχασα να αναφερω οτι εαν βαλεις το zyxel σε bridge mode απενεργοποιουνται οι περισσοτερες επιλογες
εκτος το vlad id field.
Στην αρχη εβγαλα το 835 ωστε να το βαλω στο fritz. Δεν επεξε το ppp. Μετα το ξαναεβαλα
στο zyxel και το ppp στο fritz επεξε. Φυσικα απενεργοποιησα το vlαn στο fritz αφου το εβαζε το zyxel.
Φενεται οτι το zyxel ετσι οπως εχει σεταριστει κανει routing στο wan interface μονο το vlan 835Τελευταία επεξεργασία από το μέλος prince72 : 26-01-24 στις 18:06.
Bookmarks