Χαιρετώ τα καμπέρια!
Είμαστε σε αναζήτηση μόνιμης λύσης για camping, και μιλάμε για λύση που να είναι πάνω σε ρόδες. Εγώ είμαι υπέρ του αυτοκινούμενου, η στ@ρχίδαινα υπέρ του τροχόσπιτου. Θα ήθελα να με βοηθήσετε ως προς το τι μας ταιριάζει περισσότερο να επιλέξουμε και τι δεν έχουμε σκεφτεί, δεδομένων των παρακάτω:
- Είμαστε τριμελής οικογένεια, και αναμένουμε την τέταρτη προσεχώσε.
- Έχουμε ένα Seat Altea 1.4TSi του '08, με βάρος ρυμουλκούμενου 1.5 τόνο.
- Μηχανάκι δεν οδηγάει κανείς και ούτε πρόκειται.
- Στο πλάνο είναι να προσθέσουμε στο μέλλον και ένα φουσκωτό, όχι κάτι φοβερό, το πολύ 5 μέτρα και 50άρα μηχανή.
- Εγώ με τη στ@ρχίδαινα έχουμε κάνει πολλές φορές camping, ΜΟΝΟ σε αντίσκηνο και μόνο μια νύχτα σε ελεύθερο. Κυρίως Χαλκιδική και λίγο Σύβοτα/Πελλοπόνησο.
- Από όσα γνωρίζω, αν δεν έχει άδεια αυτοκινούμενου οικίσκου (π.χ. είναι από μετατροπή), δεν μπορώ να κάνω ελεύθερο (τυπικά).
- Το budget, από όσα έχω δει στο car.gr, το προσδιορίζω στα 25k (15-20ετίας με 2.3 μηχανή) για αυτοκινούμενο και max 10k για τροχόσπιτο.
- Αν δεν κάνει το Altea για να τραβάμε ένα αξιοπρεπές τροχόσπιτο, θα μπορούσαμε να κουβεντιάσουμε να το αλλάξουμε με κάτι που θα το σηκώνει. Αν το πουλήσω το Altea πιάνει με το ζόρι κανένα 4k αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.
- Δεν έχουμε κάνει ποτέ camping σε βουνό, αλλά θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε π.χ. Όλυμπο ή Πόζαρ.
- Θα θέλαμε να βγούμε και εξωτερικό κάποια στιγμή. Ιδανικά και σε βάθος χρόνου θα ήθελα να πεταχτούμε μια Βουδαπέστη ή μια Ίμολα για να δούμε F1.
Αναμένω ιδέες/προτάσεις και να ξεκινήσουμε μια κουβέντα![]()
Εμφάνιση 1-15 από 19
-
25-10-22, 14:00 Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #1You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
25-10-22, 14:20 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #2
- Περιοχή
- @ SNR Land
- Downloads
- 19
- Uploads
- 1
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 102400/10240
- ISP
- Wind
- Path Level
- Fastpath
Εγώ όσο το έψαχνα κοιτούσα για αυτοκινούμενο.
Κυρίως γιατί, οσο δεν χρησιμοποιείται, δεν χρειάζεται ειδικο parking .. μπορείς να το παρκάρεις άνετα στον δρόμο σου.
Επίσης νομίζω οτι το αυτοκίνητο θα ζοριστεί πολύ για να τραβάει το τροχόσπιτο στην περίπτωση σου.
Θα κοιτούσα τροχόσπιτο μόνο για να το εχω μόνιμα σε ένα camping ( είχα βρει και camping που χρέωνε μόνο την παρουσία σου και οχι το parking ).Socii stamus Cadimus dividui
-
25-10-22, 19:33 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #3
Ένα βασικό μειονέκτιμα του αυτοκινούμενου είναι το ότι το Ελληνικό κράτος το βλέπει σαν ΙΧ οπότε 2.3l, υπολόγισε τέλη κυκλοφορίας , ασφάλεια κλπ
-
25-10-22, 21:14 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #4
Λογικά σε πάρκινγκ θα το βάζω ότι και να είναι, εδώ που μενω δεν έχω χώρο ούτε για το ΙΧ
Για το αυτοκίνητο και εγώ κάτι τέτοιο υποπτευομαι, αλλά γιατί να δίνουν 1500 κιλά αν δεν τα πιάνει; Ονομαστική τιμή είναι;
Τέτοιο κάμπινγκ που λες δεν ξέρω αν υπάρχει στη βόρεια Ελλάδα με θάλασσα που να κολυμπιεται...
- - - Updated - - -
Ναι, αυτά τα έχω υπόψιν μουYou thought there would be a funny slogan here.
Bazinga
-
26-10-22, 10:19 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #5
Ρωτάς αυτούς εδώ:
Spoiler:
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
26-10-22, 10:23 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #6
-
26-10-22, 15:29 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #7
-
26-10-22, 16:06 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #8
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Αυτοί ξέρουν καλύτερα! https://www.youtube.com/watch?v=vZEUgVRKTrY
Sorry, αλλά εδώ και 24 ώρες προσπαθώ να κρατηθώ... δεν τα κατάφεραΑνυπόγραφος
-
26-10-22, 19:21 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #9
Και εμένα μου αρέσει πολύ η φάση αλλά αν βάλω κάτω πόσες φορές πάμε διακοπές και πόσα ταξίδια κάνουμε μόνο με το κόστος απόκτησης, χωρίς έξοδα κλπ δεν το αποφασίζω
-
26-10-22, 20:42 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #10
-
26-10-22, 21:03 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #11
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Σχετικό-άσχετο: υπάρχει στην Ελλάδα δυνατότητα ενοικίασης τροχόσπιτου ή αυτοκινούμενου; Εδώ στη Φινλανδία παίζει αρκετά, κυρίως τα δεύτερα. Θεωρώ ότι είναι σαφώς καλύτερα από οικονομικής πλευράς.
Ανυπόγραφος
-
26-10-22, 21:42 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #12
Για 'μένα δεν αξίζει, μην το κάνεις.
Όσοι γνωστοί από παλιά είχαν ψηθεί και αγόρασαν τροχόσπιτο, το παράτησαν μετά από λίγα χρόνια παρκαρισμένο έξω ή το πούλησαν.
-
26-10-22, 22:53 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #13Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
27-10-22, 10:00 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #14
-
27-10-22, 10:19 Απάντηση: Τροχόσπιτα/Αυτοκινούμενα: Πληροφορίες για αγορά, ιδέες κλπ #15
Σχετικά με την ενοικίαση, έχω σκεφτεί να κάνουμε πρώτα μια απόπειρα με νοικιασμένο αυτοκινούμενο για 3-4 μέρες και αντίστοιχα με νοικιασμένο τροχόσπιτο σε κάμπινγκ και να δούμε πως πάει. Από όσο ξέρω και στη Φινλανδία αλλά και σε όλη την Ευρώπη παίζει πολύ η φάση με τροχόσπιτο - ειδικά δε φέτος με τον καύσωνα έγιναν ανάρπαστα.
Αν δεν σκοπεύεις να το χρησιμοποιείς τουλάχιστον κάθε 2 ΣΚ και για ένα μεγάλο ταξίδι σε κάθε άδεια, τότε όντως δεν συμφέρει.
Η πλάκα είναι πως έχουμε πρόσβαση σε πολύ καλά τοποθετημένο εξοχικό στη Χαλκιδική (3 οικογένειες σε time-sharing φάση) αλλά έχουμε σιχαθεί να τρώμε την κίνηση και το στρίμωγμα του καλοκαιριού, όπως και το τσιμέντο.
Υπάρχει πάντα αυτό το ενδεχόμενο, γι'αυτό λέμε να πάρουμε μεταχειρισμένο. Αλλά υπάρχουν και πολλοί που αφού το αγόρασαν, μετά κατάλαβαν τι έχαναν τόσα χρόνια.You thought there would be a funny slogan here.
Bazinga
Bookmarks