Σελ. 12 από 36 ΠρώτηΠρώτη ... 271011121314172232 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 166-180 από 530
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Χθες έπαιξα αρκετά με την τηλέοραση και την soundbar και έχω θετικές και αρνητικές εντυπώσεις.

Η soundbar (JBL Bar 5.0 MultiBeam) είναι ψιλή για το σημείο που κάθεται το πάνελ της LG 55" (OLED55CS6LA). Ένας φίλος πρότεινε να την βάλω πίσω από την τηλέοραση και έτσι έπραξα. Το πρόβλημα είναι ότι φέρνει την τηλεόραση σχεδόν μισό μέτρο από τον τοίχο. Αυτή την στιγμή τον τοίχο δεν τον τρυπάω και έπιπλο δεν θα αλλάξω. Αν βρω κάτι που να σηκώνει την τηλεόραση, ή κάποιο vesa mount για το έπιπλο που να εμπνέει εμπιστοσύνη τότε σούπερ. Θα ήθελα να μπορώ να την περιστρέψω κιόλας. Αλλά η βάση της τηλέοραση ειναι τεράστια σε φάρδος. Ειναι από τα πολύ αρνητικά της σε βαθμό που σκέφτηκα να την επιστρέψω αλλά μετά την black friday έχουν πάει όλα 300Ε πάνω.

Μαζί με τις δυο συσκευές έχω ένα xiaomi android tv box και ένα decoder της proximus (τοπικός ote). Έβαλα το decoder στο hdmi1 και το xiaomi στην soundbar την οποία και έβαλα στο hdmi2 (arc).

Επίσης, η τηλέοραση έχει την δυνατότητα να αναγνωρίσει κάπως τις εξωτερικές συσκευές και να τις ελέγξει με το χειριστήριο. Κάποια στιγμή μπορούσε να ελέγξει και το decoder αλλά και το xiaomi. Κάπου εκεί, ουσιαστικά έχασα τον ήχο το decoder και μετά πολλά αποφάσισα να κάνω reset την τηλέοραση και διορθώθηκε. Τώρα δεν μπορεί να ελέγξεί το xiaomi. Επίσης η τηλέοραση έχει μια τάση να θέλει να επιβάλει το arc σαν sound output. Αλλάζω σε tv speakers και το γυρνάει στο arc μάζι και με το source σε hdmi2. Κάπως έτσι ήταν πριν το reset. Γενικά καλή φάση η χρήση ενός χειριστηρίου. Ακόμα τα χρειάζεσαι τα άλλα για το ανοιγμα και κλείσιμο αν και με αρκετή μανούρα μπορεί να ανοιγοκλείσει τον decoder και το xiaomi είναι πάντα ανοιχτό. Καμιά ιδέα για το γιατι δεν ελέγχει το xiaomi? Μήπως πρέπει να το χωρίσω και να το στείλω στην hdmi3? Τότε όμως στα sources θα βγάζει και το hdmi2 της soundbar που μου φαίνεται χαζό. Γενικά από τα θετικά πάντως.

Οι εφαρμογές της LG ειναι κατά βάση μπούρδες. Με εξαίρεση ένα δυο premium services, ουσιαστικά το app store ειναι ανύπαρκτο και το navigation για τα μπάζα. Πρέπει να έχει και πολύ σαβούρα μέσα. Έχει στο μεταξύ άπειρες εφαρμογές iptv. Φαντάζομαι γίνεται χαμός με αυτό και κάπως καταλαβαίνω πως όλα τα κουρεία εδώ έχουν αραβική τηλεόραση χωρίς εξωτερική συσκευή.

Το χειριστήριο της τηλέορασης ειναι κακό. Τεράστιο, πολλά κουμπιά για το τίποτα και βρίσκω εξαιρετικά κακό το activation του airmouse με την χρήση της ροδέλας. Και την ροδέλα βρίσκω κακή. Επίσης πατιούνται εύκολα λάθος κουμπιά στα τυφλά. Για τόσο smart τηλεόραση έχει άπειρα κουμπιά που ειναι για μια λειτουργία που απλά δεν έχεις. Κανάλια, epg, τα τέσσερα χρωματιστά κουμπιά που ήταν για το teletext, και τα κουμπιά για κάθε premium υπηρεσία.

Το WEBOS ζορίζεται λίγο στην τηλεόραση. Ακόμα και στα δικά της μενου που ειναι ουσιαστικά το web os.
    Πολλές επιλογές είναι σκάρτες. Γιατί πρέπει να μπω στο dashboard app για να ελέγξω κάποια πράγματα;

Η τηλεόραση μπορεί να δει αρχεία από το laptop με το Media Streaming στα windows ενεργοποιημένο. Φαντάζομαι η πρόσβαση ειναι εσωτερική στο δίκτυο. Κατέβασα χθες ένα video από youtube στα 720 και έπαιξε. Σήμερα θα δοκιμάσω το 2160webm. Δεν φαίνεται να χρειάζεται usb, δίσκο ή nas για μια στο τόσο να δεις βίντεο από το υπολογιστή. Εν αναμονή βέβαια πραγματικού τεστ.

Γενικά δεν με ενοχλούσε ο ήχος της τηλεόρασης. Απεναντίας τον βρήκα μια χαρά και σκεφτόμουν omg γιατί πήρα την soundbar. Αλλά με την soundbar ο ήχο είναι σαφώς διαφορετικός. Βάζοντας το ίδιο στην lg, ακούγεται ξαφνικά άχρωμο. Δεν ξέρω βέβαια πως θα ελέγξω τον ισοσταθμιστή. Πάντως μόλις περάσει ο ήχο στην soundbar, η τηλεόραση δεν σε αφήνει να διαλέξεις το mode του ήχου.

Η soundbar κάνει δέκα χιλιάδες χρόνια να φορτώσει και μια φορά είχε κολλήσει. Το casting από το κινητό δεν δουλεύει. Υποψιάζομαι το xiaomi mi 9t να είναι το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση το screen casting δεν ειναι καλής ποιότητας και οι φωτογραφίες φαίνονται πολύ κακές. Πρέπει να πέφτει πολύ compression. Δεν ξέρω πως το κάνουν στα γραφεία και η εικόνα ειναι μια χαρά. Επίσης, πολλά διαφορετικά "casting" με διαφορετικές εφαρμογές. Για την τηλέοραση έχεις την εφαμοργή της lg και την sound bar έχεις την εφαρμογή του google home που κάπως θεωρεί ότι όλοι χρησιμοποιούμε spotify και φυσικά θέλει να σπρώξει το assistant. Η άνεση του bluetooth δεν υπάρχει αλλά θεωρητικά έχει κακή ποιότητα λόγω codec.

Η συνολική εμπειρία χρήσης πάντως δεν ειναι καλή. Πολύ software, πολλά bugs, κακό ux και λίγο πολύ πρέπει να μυρίσεις τα νύχια σου. Οποιοσδήποτε μεγαλύτερος από μένα σίγουρα θα καταλήξει στο κλασσικό προβληματισμό με την τεχνολογία. Είμαι σίγουρος ότι δεν ειναι θέμα ειδικά των συσκευών που έχω. Υποψιάζομαι ότι τα έχουν κάνει λίγο σαλάτα στην βιομηχανία.

Εν αναμονή του Chromecast with google tv για να αντικαταστήσει το xiaomi.

Έχουν και άλλες τηλεόρασεις την δυναότητα να ελέγχουν εξωτερικές συσκευές; Υποθέτω έχουν κάποιον ir blaster? Αλλά πόσο δυνατός ειναι και πιάνει τις συσκευές όπου βρίσκονται.

Μόλίς έβαλα την συσκευή στο ethernet πάνω στο ίδιο router ξαφνικά πολλά integration μέσω του wifi δεν έπαιζαν. Ειδικά για τα διάφορα αυτόματα authnetication. Γενικά θέλει setup σε wifi και μετά ίσως το γυρνάς σε ethernet.

Είχα μια fatima να θέλει να συνδεθεί στην τηλεόραση μου όλη την ώρα. Με εμμονή όμως. Ψαχνόταν και αυτή στο τεχνολογικό λαβύρινθο ή τι να πω;

Αναρωτιέμαι το πολύπριζο πόσα καίει σε standby πια.

Χρώμα callibration δεν έχω κάνει και μια λειτουργία για τα led που έχει στο maintenance δεν την κατάλαβα. Όπως έγραψα, πολύ software, πολλές επιλογές για μια συσκευή που θα έπρεπε να απλά να δουλεύει.

Πως μπορώ να σταματήσω την ενεργοποιήση της τηλεόρασης επειδή το hdmi input απέκτησε σήμα; Δηλαδή αν το βράδυ κάνει reset το xiaomi, η τηλεόραση θα ξεκινήσει και θα γελάμε;

Οταν μια oled δείχνει μόνο μαύρα καίει λιγότερο; Δηλαδή όταν απλά παίζει ήχο με ένα ελάχιστο screen saver καίρει ρεύμα; (Δεν έχω power meter.)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος chat1978 : 01-12-22 στις 12:15.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Ωραίος... καταρχήν χρωστάω settings από χτες... και μια παρατήρηση... πήρες το μοντέλο CS .. αυτό είναι ένα υβρίδιο της LG εκεί.. βασικά είναι η C1 με τη CPU της C2 αλλά χωρίς το Booster στην φωτεινότητα (μικρής σημασίας για μένα).

Οπότε θα την αντιμετωπίσω σαν C1 μιας που δεν έχω δει τη δική σου από κοντά.
    Μην αγχώνεσαι με αυτά που λέω, η C1 είναι μια πάρα πολύ καλή τηλεόραση και αυτή είναι καλύτερη από την C1 γιατί έχει το νέο CPU της LG με νέες δυνατότητες και καλύτερο processing.

Καταρχήν δες αυτό το βίντεο, είναι ο Vincent που εξηγεί όλα τα settings της TV. Όσοι έχουν LG Oled είναι καλό να το δουν γιατί θα καταλάβουν πολλά.

Από εκεί και πέρα, τα περισσότερα τα εξηγεί ο Vincent αλλά μπορείς να πειράξεις και πολλά.

Ρυθμίσεις (είναι δικές μου από την C1 βασικά που σαν βάση ξεκίνησαν από το AVSForum αλλά την κράτησα λίγο γιατί την άλλαξα με την AJ90, παρόλα αυτά καλιμπραρίστηκε πολύ καλά)
    Spoiler:

Ξηλώνεις όλα τα eco, ΑΙ και motion eyecare σε όλα τα inputs και profile

SDR Settings
    ISF Expert Dark

OLED Brightness 60 (μπορείς να το πας και ποιο πάνω αν νοιώθεις την εικόνα σκοτεινή ή παίζεις παιχνίδια αλλά κανονικά σε τελείως σκοτάδι το έχουμε στο 35 περίπου και την ημέρα με έντονο φως στο 80... οπότε το 60 που λέω είναι μια μέση λύση για μένα)
    Contrast 85
    Screen Brightness 50-52 (εδώ με κάποιο pattern όπως είχα πει σε προηγούμενο post μου ρυθμίζεις το black crash)
    Dynamic Contrast off
    Peak Brightness off
    Gamma BT.1886 ή BT 2.2 (για μένα η Oled με το infinite contrast δεν έχει νόημα το BT.1886 αλλά το έχει η LG default. Παρόλα αυτά συνήθως το αλλάζω σε 2.2 χωρίς τεράστιες διαφορές)
    Black Level auto
    Motion Eye Care off

Color Depth 50
    Tint 0
    Color Gamut Auto Detect
    Fine Tune off
    White Balance Warm 50

Sharpness 0 (default είναι 10 αλλά με 0 δεν προσθέτει τίποτα από sharpening στις άκρες οπότε είσαι πιστός στον ποιητή που έκανε την ταινία. Εγώ παρόλα αυτά είμαι sharpen τύπος και πάω κόντρα και το έχω 10-15 συνήθως αλλά αυτό είναι ανωμαλία δικιά μου και δεν είναι για όλους)
    Super Resolution off (αν το ενεργοποιήσεις, ανεβάζει το Sharpen σε σκηνές που είναι blurry κλπ... )
    Noise Reduction off
    MPEG Noise Reduction off
    Smooth Gradation off ή low
    Cinema Screen on
    TruMotion Off ή διαλέγεις το User

HDR10 TV Movie Settings
    Cinema Home ή Cinema, είναι ολόιδια

OLED Brightness 100
    Contrast 100
    Screen Brightness 50-52
    Dynamic Contrast off
    HDR Tone Mapping off (αν θες να ανεβάσεις τους μεσαίους τόνους για κάποιο δικό σου λόγο το πειράζεις αλλά ξεφεύγεις από τον ποιητή)
    Peak Brightness High
    Gamma 2.2
    Black Level auto
    Motion Eye Care off

Color Depth 50
    Tint 0
    Color Gamut Auto Detect
    Fine Tune off
    White Balance Warm 50

Sharpness 0 (ισχύει ότι είπα ποιο πάνω)
    Super Resolution off
    Noise Reduction off
    MPEG Noise Reduction off
    Cinema Screen on

Dolby Vision TV Movie Settings
    Cinema

OLED Brightness 100
    Contrast 100
    Screen Brightness 50-52
    Dynamic Contrast off
    Peak Brightness High
    Gamma 2.2
    Black Level auto
    Motion Eye Care off

Color Depth 50
    Tint 0
    Color Gamut Native
    Fine Tune off
    White Balance Warm 50

Sharpness 0
    Super Resolution off
    Noise Reduction off
    MPEG Noise Reduction off
    Cinema Screen on

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chat1978 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το webos ειναι για γέλια και αναφέρομαι στην εμπειρία χρήσης με το τηλεκοντρόλ και το χαζό airmouse. Δεν ξέρω αν το tizen ειναι αντίστοιχο χάλι αλλά κατά την γνώμη μου κάνουν πολλά πράγματα δύσκολα. Πιστεύω οι ux designer πρέπει να περάσουν μια βόλτα από το τσάμπα και δωρεάν kodi και να το αντιγράψουν ως έχει. Kodi TV και να ησυχάσουμε. Ούτε mouse ούτε τίποτα. Μόνο 4+1 κουμπιά. Άντε και άλλο ένα.
    Πχ την αλλαγή source. Την αλλαγή προρύθμισης εικόνας και ήχου. Το setup ήταν buggy και τουλάχιστον για τα μπάζα σαν εμπειρία.
    Όλα τα remote τέτοιου τύπου είναι μια ταλαιπωρία και μισή.... Όσο για το webOS καλό είναι και γρήγορο για μένα... αν θες να πάει τάπα πρέπει να ξηλώσεις το HDMI-Sec (simplelink) και το HBBTV αν δεν τα χρησιμοποιείς.
    Πολύς κόσμος (όπως και εγώ)έχουμε παλιά Standard LG remotes που κάνουμε τη δουλειά μας παραδοσιακά... δεν έχεις καμιά άλλη LG να δοκιμάσεις? και κρύψε το Magic κλπ.
    Εγώ παίζω επίσης και με Logitech Harmony remotes (έχω 2-3 600άρια) και τέλος. Δυστυχώς η Logitech το 21 τα σταμάτησε επίσημα αλλά το ebay είναι γεμάτο με τέτοια.
    Επίσης αν θες ξήλωσε και όσες εφαρμογές ΔΕΝ χρησιμοποιείς ή δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Ακόμα ψάχνω να καταλάβω πως εγκαθιστάς εφαρμογές.
    Έχεις κάνει logon σε λογαριασμό LG? αν ναι τότε στο market σε αφήνει να κάνεις εγκατάσταση.

Πρέπει να κάνω κάτι τώρα που την πήρα; Είχατε γράψει αρκετά πράγματα. Έχω την περίεργεια να δω τι καλύτερο κάνει ένα callibration. Όχι ότι έχω παράπονο από την εικόνα σε standard και cinema mode.
    Δοκίμασε τις ρυθμίσεις που σου δίνω... πίεσε και λίγο τον εαυτό σου γιατί αν έχεις συνηθίσει όπως όλοι μας να βλέπεις φωτεινές λαμπάδες και να καίγονται όλα τότε θέλει χρόνο. Από εκεί και πέρα στις ρυθμίσεις δεν σου δίνω νούμερα White Balance τίποτα αν και είχα περιγράψει σε προηγούμενο post μια μέθοδο (famous method of the eye ή με ένα calibration DVD, πως μπορείς να πετύχεις τη βάση.

Αν βάλω μια ταινία σε usb θα την παίξει; Δεν έχω τώρα κάποιο σύγχρονο αρχείο και αναρωτιέμαι αν ειναι μια εναλλακτική
    Ναι κανονικά πλην κουφού Codec. Πρόβλημα υπάρχει μόνο σε ότι έχει DTS που το ξήλωσε η LG από τις ικανότητες decoding της TV (ανάθεμα το 1€ που πλήρωναν στην Dolby για δικαιώματα οι τσίπιδες) αλλά εφόσον έχεις μπάρα δεν έχεις θέμα γιατί εκείνη λογικά θα το κάνει decode)

Χθες έπαιξα αρκετά με την τηλέοραση και την soundbar και έχω θετικές και αρνητικές εντυπώσεις.
    Το HDMI-Sec το έχω OFF παντού. Το ρημάδι και κάνει τρέλες γιατί κανείς κατασκευαστής δεν κρατάει τελείως το standard και γιατί καθυστερούν όλα. Μόνο αν όλα σου τα εξαρτήματα είναι της ίδια μάρκας ίσως κάνεις δουλειά αλλά και πάλι κάνει τρέλες.

Η soundbar κάνει δέκα χιλιάδες χρόνια να φορτώσει και μια φορά είχε κολλήσει. Το casting από το κινητό δεν δουλεύει. Υποψιάζομαι το xiaomi mi 9t να είναι το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση το screen casting δεν ειναι καλής ποιότητας και οι φωτογραφίες φαίνονται πολύ κακές. Πρέπει να πέφτει πολύ compression. Δεν ξέρω πως το κάνουν στα γραφεία και η εικόνα ειναι μια χαρά. Επίσης, πολλά διαφορετικά "casting" με διαφορετικές εφαρμογές. Για την τηλέοραση έχεις την εφαμοργή της lg και την sound bar έχεις την εφαρμογή του google home που κάπως θεωρεί ότι όλοι χρησιμοποιούμε spotify και φυσικά θέλει να σπρώξει το assistant. Η άνεση του bluetooth δεν υπάρχει αλλά θεωρητικά έχει κακή ποιότητα λόγω codec.
    Κλείσε τα HDMI-Sec κλπ (simplelink στην LG) και από την μπάρα και από όλες σου τις συσκευές και όλα θα πάρουν τα πάνω τους.

Πως μπορώ να σταματήσω την ενεργοποιήση της τηλεόρασης επειδή το hdmi input απέκτησε σήμα; Δηλαδή αν το βράδυ κάνει reset το xiaomi, η τηλεόραση θα ξεκινήσει και θα γελάμε;
    Βλέπε από πάνω τι λέω.. αν και μπορείς να το σταματήσεις αυτό με το απενεργοποίηση του Auto Power ON στις ρυθμίσεις Simplelink, δες εδώ

Οταν μια oled δείχνει μόνο μαύρα καίει λιγότερο; Δηλαδή όταν απλά παίζει ήχο με ένα ελάχιστο screen saver καίρει ρεύμα; (Δεν έχω power meter.)
    Ναι γιατί κάθε pixel είναι το ίδιο η πηγή φωτός του οπότε αν είναι μαύρο καίει 0.

Επίσης βάλε κάπου το KODi και call it a day που λένε, θα τα παίζεις όλα από εκεί και τέλος.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Σχετικά με το HDMI-CEC, το Simplink που το λέει η LG, σε μια παλιά 32LS5600 που έχω στην κρεββατοκάμαρα, το χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια με 2-3 διαφορετικά κατα καιρούς raspberry pi και OSMC και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Παίζει πάντα και εντελώς αξιόπιστα. Το μόνο κακό της υλοποίησης της LG είναι ότι δεν κάνουν σωστό mapping όλα τα κουμπιά, αλλά με το keymap editor στο kodi το είχα λύσει αυτό το θέμα μια για πάντα. Στον αντίποδα, η υλοποίηση της Samsung, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση είναι πολύ καλύτερη, μιας και έγινε σωστό mapping στα κουμπιά και δεν χρειαζόταν καθόλου τσίγκλημα όσες φορές το δοκίμασα (απλά για test μιας και έχω άλλο mediaplayer στο σαλόνι)
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καταρχήν δες αυτό το βίντεο, είναι ο Vincent που εξηγεί όλα τα settings της TV. Όσοι έχουν LG Oled είναι καλό να το δουν γιατί θα καταλάβουν πολλά.

Από εκεί και πέρα, τα περισσότερα τα εξηγεί ο Vincent αλλά μπορείς να πειράξεις και πολλά.
    Προς μελέτη. Ευχαστιώ. Αν και πιστεύω τώρα τα έχω μάθει τα περισσότερα. Κάποια πράγματα που αφορούν τα χρώματα και άλλα ψαγμένα δεν τα κατάλαβα γιατί απλά δεν με έχουν απασχολήσει. Κατά την γνώμη έχουν κάνει πολύ πολύπλοκο ένα προιόν ευρείας χρήσης. Δεν είμαι κατά του advances, αλλά φτιάξε καλά τις βασικές λειτουργίες και μετά όποιος θέλει expert mode. Α ρε Kodi. Best ux design ever.

Ρυθμίσεις (είναι δικές μου από την C1 βασικά που σαν βάση ξεκίνησαν από το AVSForum αλλά την κράτησα λίγο γιατί την άλλαξα με την AJ90, παρόλα αυτά καλιμπραρίστηκε πολύ καλά)
    Spoiler:

Ξηλώνεις όλα τα eco, ΑΙ και motion eyecare σε όλα τα inputs και profile

SDR Settings
    ISF Expert Dark

OLED Brightness 60 (μπορείς να το πας και ποιο πάνω αν νοιώθεις την εικόνα σκοτεινή ή παίζεις παιχνίδια αλλά κανονικά σε τελείως σκοτάδι το έχουμε στο 35 περίπου και την ημέρα με έντονο φως στο 80... οπότε το 60 που λέω είναι μια μέση λύση για μένα)
    Contrast 85
    Screen Brightness 50-52 (εδώ με κάποιο pattern όπως είχα πει σε προηγούμενο post μου ρυθμίζεις το black crash)
    Dynamic Contrast off
    Peak Brightness off
    Gamma BT.1886 ή BT 2.2 (για μένα η Oled με το infinite contrast δεν έχει νόημα το BT.1886 αλλά το έχει η LG default. Παρόλα αυτά συνήθως το αλλάζω σε 2.2 χωρίς τεράστιες διαφορές)
    Black Level auto
    Motion Eye Care off

Color Depth 50
    Tint 0
    Color Gamut Auto Detect
    Fine Tune off
    White Balance Warm 50

Sharpness 0 (default είναι 10 αλλά με 0 δεν προσθέτει τίποτα από sharpening στις άκρες οπότε είσαι πιστός στον ποιητή που έκανε την ταινία. Εγώ παρόλα αυτά είμαι sharpen τύπος και πάω κόντρα και το έχω 10-15 συνήθως αλλά αυτό είναι ανωμαλία δικιά μου και δεν είναι για όλους)
    Super Resolution off (αν το ενεργοποιήσεις, ανεβάζει το Sharpen σε σκηνές που είναι blurry κλπ... )
    Noise Reduction off
    MPEG Noise Reduction off
    Cinema Screen on

HDR10 TV Movie Settings
    Cinema Home ή Cinema, είναι ολόιδια

OLED Brightness 100
    Contrast 100
    Screen Brightness 50-52
    Dynamic Contrast off
    HDR Tone Mapping off (αν θες να ανεβάσεις τους μεσαίους τόνους για κάποιο δικό σου λόγο το πειράζεις αλλά ξεφεύγεις από τον ποιητή)
    Peak Brightness High
    Gamma 2.2
    Black Level auto
    Motion Eye Care off

Color Depth 50
    Tint 0
    Color Gamut Auto Detect
    Fine Tune off
    White Balance Warm 50

Sharpness 0 (ισχύει ότι είπα ποιο πάνω)
    Super Resolution off
    Noise Reduction off
    MPEG Noise Reduction off
    Cinema Screen on

Dolby Vision TV Movie Settings
    Cinema

OLED Brightness 100
    Contrast 100
    Screen Brightness 50-52
    Dynamic Contrast off
    Peak Brightness High
    Gamma 2.2
    Black Level auto
    Motion Eye Care off

Color Depth 50
    Tint 0
    Color Gamut Native
    Fine Tune off
    White Balance Warm 50

Sharpness 0
    Super Resolution off
    Noise Reduction off
    MPEG Noise Reduction off
    Cinema Screen on

Για να καταλάβω, φτιάχνεις προφιλ και ουσιαστικά διαλέγεις με βάση το περιεχόμενο που βλέπεις;

Όλα τα remote τέτοιου τύπου είναι μια ταλαιπωρία και μισή.... Όσο για το webOS καλό είναι και γρήγορο για μένα... αν θες να πάει τάπα πρέπει να ξηλώσεις το HDMI-Sec (simplelink) και το HBBTV αν δεν τα χρησιμοποιείς.
    Πολύς κόσμος (όπως και εγώ)έχουμε παλιά Standard LG remotes που κάνουμε τη δουλειά μας παραδοσιακά... δεν έχεις καμιά άλλη LG να δοκιμάσεις? και κρύψε το Magic κλπ.
    Εγώ παίζω επίσης και με Logitech Harmony remotes (έχω 2-3 600άρια) και τέλος. Δυστυχώς η Logitech το 21 τα σταμάτησε επίσημα αλλά το ebay είναι γεμάτο με τέτοια.
    Επίσης αν θες ξήλωσε και όσες εφαρμογές ΔΕΝ χρησιμοποιείς ή δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ.
    Μα αν βγάλω το HDMI-SEC θα χάσω τον έλεγχο της soundbar και πάμε άλλο ένα χειριστήριο.
    Επειδή δεν ξέρω την ιστορία (Έρχομαι από τηλέοραση του 2007), το magic τι ακριβώς εκφράζει; Την ροδέλα και το airmouse? Θα κοιτάξω τα άλλα που λες.

Έχεις κάνει logon σε λογαριασμό LG? αν ναι τότε στο market σε αφήνει να κάνεις εγκατάσταση.
    Ναι το είχα υπόψη να το δοκιμάσω. Γενικά πάντως τραγωδία το integration και το account. Καμιά εφαρμογή που αξίζει; Γιατί γενικά είδα τόσο σκουπίδι που βαριέμαι να κοιτάξω (και το play store) αντίστοιχα σκούπιδι έχει αλλά εκεί ξέρεις τι θες.

Δοκίμασε τις ρυθμίσεις που σου δίνω... πίεσε και λίγο τον εαυτό σου γιατί αν έχεις συνηθίσει όπως όλοι μας να βλέπεις φωτεινές λαμπάδες και να καίγονται όλα τότε θέλει χρόνο. Από εκεί και πέρα στις ρυθμίσεις δεν σου δίνω νούμερα White Balance τίποτα αν και είχα περιγράψει σε προηγούμενο post μια μέθοδο (famous method of the eye ή με ένα calibration DVD, πως μπορείς να πετύχεις τη βάση.
    Θα το δοκιμάσω. Αν και δεν τα κατάλαβα όλα αλλά θα το μελετήσω αργότερα.

Επίσης βάλε κάπου το KODi και call it a day που λένε, θα τα παίζεις όλα από εκεί και τέλος.
    Ναι αλλά το kodi δεν τρέχει πάνω από 720 το youtube και εντάξει μέχρι και εγώ βλέπω την διαφορά στην 4κ τηλεόραση. Κατά αντιστοιχία για κάποια άλλα sources. Για μένα οι τηλεοράσεις θα έπρεπε να είχαν Kodi TV να τελειώνουμε.

Αυτά που έγραψα για την soundbar ήταν πριν την συνδέσω στην τηλεόραση. Γενικά τώρα μπαίνει σε κάποιο standby αλλά για να έχει ενεργά κυκλώματα για bt και cast, ε σίγουρα θα καίει ρεύμα. Γιαυτό αναρωτιέμαι πόσο έχει ανέβει η κατανάλωση

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ChriZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σχετικά με το HDMI-CEC, το Simplink που το λέει η LG, σε μια παλιά 32LS5600 που έχω στην κρεββατοκάμαρα, το χρησιμοποιώ εδώ και πολλά χρόνια με 2-3 διαφορετικά κατα καιρούς raspberry pi και OSMC και δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Παίζει πάντα και εντελώς αξιόπιστα. Το μόνο κακό της υλοποίησης της LG είναι ότι δεν κάνουν σωστό mapping όλα τα κουμπιά, αλλά με το keymap editor στο kodi το είχα λύσει αυτό το θέμα μια για πάντα. Στον αντίποδα, η υλοποίηση της Samsung, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση είναι πολύ καλύτερη, μιας και έγινε σωστό mapping στα κουμπιά και δεν χρειαζόταν καθόλου τσίγκλημα όσες φορές το δοκίμασα (απλά για test μιας και έχω άλλο mediaplayer στο σαλόνι)
    Δηλαδή ουσιαστικά "στέλνει" τα βελάκια στο pi και σαν keyboard events; Απλοποιημένα;

Γιατί αυτο έκανε κάποια φάση και με το xiaomi αλλά όχι πια.

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge

Δηλαδή ουσιαστικά "στέλνει" τα βελάκια στο pi και σαν keyboard events; Απλοποιημένα;

Γιατί αυτο έκανε κάποια φάση και με το xiaomi αλλά όχι πια.
    Στο kodi, αν θυμάμαι καλά, στην ουσία χρησιμοποιώ τα εξής "κουμπιά":
    Πανω, κάτω, δεξιά, αριστερά, exit/previous, play/pause, stop και δύο κουμπιά που είναι το ένα νομίζω αντίστοιχο με το δεξί κλικ και άλλο ένα μια info.
    Άλλοι μπορεί να χρησιμοποιούν και ff/rewind, εγώ προσωπικά δεν τα χρειάζομαι, καθώς με το δεξιά/αριστερα πηγαίνω +-10sec και αν τα κρατήσω πατημένα πηγαίνει συνεχόμενα πίσω/μπρος.

Στη δική μου λοιπόν LG, τα 2 τελευταία κουμπιά δεν έγιναν map σε κανένα του τηλεκοντρόλ. Όλα τα υπόλοιπα δούλεψαν την πρώτη φορά κατευθείαν. Αφού φαντάσου ότι το κουμπί του μενού και του info δεν τα κατάλαβα κατευθείαν ότι δεν δουλεύουν, παρά μόνο όταν κάποια σειρά δεν την βρήκε σωστά στο scraping και έπρεπε με κάποιο τρόπο να μπω στο μενού ώστε να την κάνω refresh. Με το keymap editor άνοιγε ένα μενού και σου έλεγε τι λειτουργία θες, του έλεγες π.χ. το info, OK, σου έλεγε, πάτα το πλήκτρο στο οποίο θες να το αντιστοιχίσεις και αυτό ήταν. (Σόρι που τα λέω ψιλοφλού, αλλά αυτά τα είχα κάνει πριν πολλά χρόνια και δεν τα θυμάμαι ακριβώς)
    Στον αντίποδα, λοιπόν, στη Samsung που είχα βάλει δοκιμαστικά το rpi κάποτε, έγιναν όλα τα κουμπιά map κανονικά..
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ChriZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο kodi, αν θυμάμαι καλά, στην ουσία χρησιμοποιώ τα εξής "κουμπιά":
    Πανω, κάτω, δεξιά, αριστερά, exit/previous, play/pause, stop και δύο κουμπιά που είναι το ένα νομίζω αντίστοιχο με το δεξί κλικ και άλλο ένα μια info.
    Άλλοι μπορεί να χρησιμοποιούν και ff/rewind, εγώ προσωπικά δεν τα χρειάζομαι, καθώς με το δεξιά/αριστερα πηγαίνω +-10sec και αν τα κρατήσω πατημένα πηγαίνει συνεχόμενα πίσω/μπρος.

Στη δική μου λοιπόν LG, τα 2 τελευταία κουμπιά δεν έγιναν map σε κανένα του τηλεκοντρόλ. Όλα τα υπόλοιπα δούλεψαν την πρώτη φορά κατευθείαν. Αφού φαντάσου ότι το κουμπί του μενού και του info δεν τα κατάλαβα κατευθείαν ότι δεν δουλεύουν, παρά μόνο όταν κάποια σειρά δεν την βρήκε σωστά στο scraping και έπρεπε με κάποιο τρόπο να μπω στο μενού ώστε να την κάνω refresh. Με το keymap editor άνοιγε ένα μενού και σου έλεγε τι λειτουργία θες, του έλεγες π.χ. το info, OK, σου έλεγε, πάτα το πλήκτρο στο οποίο θες να το αντιστοιχίσεις και αυτό ήταν. (Σόρι που τα λέω ψιλοφλού, αλλά αυτά τα είχα κάνει πριν πολλά χρόνια και δεν τα θυμάμαι ακριβώς)
    Στον αντίποδα, λοιπόν, στη Samsung που είχα βάλει δοκιμαστικά το rpi κάποτε, έγιναν όλα τα κουμπιά map κανονικά..
    Και εγώ αν και το popup ουσιαστικά ειναι αχρείαστο σε καθημερινή χρήση. Γιαυτό λέω, KODI TV.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30MBPS
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    30720 \ 3071
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Vodafone H300s
    SNR / Attn
    11(dB) / 26.5(dB)
    Ναι αλλά το kodi δεν τρέχει πάνω από 720 το youtube
    Μέχρι και 4Κ παίζει το Υoutube στο Kodi, αν το ρυθμίσεις σωστά

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από phantom77 Εμφάνιση μηνυμάτων

Μέχρι και 4Κ παίζει το Υoutube στο Kodi, αν το ρυθμίσεις σωστά
    Στα settings δεν επιτρέπει παραπάνω. Μήπως το tvbox μου ειναι παλιο και δεν το σηκώνει;
    Το ίδιο το box είναι μέχρι 1080 τώρα που το σκέφτομαι αλλά επιλογή το kodi youtube δεν έχει για 1080, συνεπώς κάτι δεν έχω κάνει σωστά για το μέγιστο αποτέλεσμα.

Downloads
    42
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    250/40
    ISP
    Vodafone
    Πήρα κι εγώ την LG OLED55CS9LA και είμαι σε διαδικασία εγκατάστασης.
    @BlueChris
    Thanks για τις ρυθμίσεις. Θα δω και το βιντεάκι στο youtube και θα ξεκινήσω.

@chat1978
    Την έβαλες σε βάση ή στον τοίχο;
    Την έχω σε βάση και μου κάνει εντύπωση που ταλαντώνεται ελαφρά (ως αρκετά) αν την κουνήσεις από την άνω άκρη...
    Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
    κι όλο στην αρχή γυρνάει
    πού θα πάει θα ξεκολλήσει
    κι ο κόσμος σα σαράβαλο γι'αλλού θα ροβολήσει

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tsioy Εμφάνιση μηνυμάτων
    .

@chat1978
    Την έβαλες σε βάση ή στον τοίχο;
    Την έχω σε βάση και μου κάνει εντύπωση που ταλαντώνεται ελαφρά (ως αρκετά) αν την κουνήσεις από την άνω άκρη...
    Στην βάση της. Αν προσπαθήσεις να της αλλάξεις λίγο θέση, πιάνοντας την άκρη, τότε κάνει περιέργα. Βάλε το χέρι κάτω από την βάση, ώστε να την σηκώσεις από την βάση. Βέβαια ίσως έχουμε διαφορετικο μοντέλο γιατί εμένα είναι φαρδιά, σχεδόν όση το πλάτος της οθόνης.

Downloads
    42
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    250/40
    ISP
    Vodafone
    Στην βάση της. Αν προσπαθήσεις να της αλλάξεις λίγο θέση, πιάνοντας την άκρη, τότε κάνει περιέργα. Βάλε το χέρι κάτω από την βάση, ώστε να την σηκώσεις από την βάση. Βέβαια ίσως έχουμε διαφορετικο μοντέλο γιατί εμένα είναι φαρδιά, σχεδόν όση το πλάτος της οθόνης.
    Την ίδια πρέπει να έχουμε. 55 ίντσες, CS9 (μοντέλο 2022). Αν κρίνω και από τη χρονική στιγμή που την πήρες και την τιμή, μένεις Γερμανία;
    Τεσπα, έχω την εντύπωση πως αν μετακινήσεις την πανω άκρη της, έχει μεγάλη ανοχή (εκτρεπεται πάνω από 5 εκατ.)
    Θα πάω αύριο στο μαγαζί που την πήρα να δω το εκεί μοντέλο αν έχει τόσες ανοχες.
    κι όλο στην αρχή γυρνάει

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Μην τις φοβάστε, έχουν ελαστικότητα μεγάλη.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    42
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    250/40
    ISP
    Vodafone
    Ναι, τελικά την έβγαλα από τη βάση και ξαναμόνταρα τη βάση για να σιγουρευτώ… Το ίδιο , δεν είδα διαφορά..
    Πάντως , για τα λεφτά της μια χαρά είναι, και με menu αρκετά responsive (μπορεί να παίζει ρόλο και ότι προέρχομαι από «παλιά» τηλεόραση)
    κι όλο στην αρχή γυρνάει

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Έλεος. Που ειναι αυτό;
    Από google δεν δουλεύει αυτό https://www.lgappstv.com/main

Γενικά πάντως τα έχουν κάνει σκατά με το SSO τους.

Σελ. 12 από 36 ΠρώτηΠρώτη ... 271011121314172232 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία