Εμφάνιση 1-6 από 6
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλησπέρα σας είμαι καινούργιος στο φόρουμ και θέλω να σας πω ευχαριστώ για τις πληροφορίες τόσα χρόνια.
    Αντιμετωπίζω ένα θέμα , έκανα αίτηση (Cosmote)για οπτική ίνα τον Δεκέμβριο του 22 και πραγματοποίησαν την εγκατάσταση τον Μάιο του 23 , από τον Μάϊο περιμένω την ενεργοποιηση αλλά κανένας δεν νοιάζεται μετά από 10+ οχλήσεις μου σε chat,τηλέφωνα και emails.
    Μέχρι και ραντεβού με τεχνικούς φαντάσματα που δεν ήρθαν ποτέ και με αναγκάζουν να καθηλώνομαι στο σπίτι 6ωρα.Δωρεαν mb για να ηρεμώ προσωρινά και τα συναφή.
    Τι προτείνετε να κάνω ; Καταγγελία ΕΕΤΤ έχω κάνει , πήρα την Νοβα και μου λένε μέχρι 200αρα μπορώ να έχω για να κάνω την αλλαγή σε αυτούς.
    (Btw γείτονες μου που είδαν την εγκατάσταση έχουν ήδη ενεργοποιημένες 1000αρες)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dim1san : 04-07-23 στις 01:14.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη, Ντεπώ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    FRITZ 5690 Pro

σε ποιο στάδιο ακριβώς είσαι? Εχει φτάσει η ίνα στο διαμέρισμα σου από τον κατανεμητή του ορόφου? Οι γείτονες που λες που είναι ήδη ενεργοποιημένοι εννοείς είστε στην ίδια οικοδομή ή σε διπλανές οικοδομές στη γειτονιά?

δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πέρα απο οχλήσεις προς τον πάροχο. Να κάνεις καταγγελία στην ΕΕΤΤ μπορείς φυσικά αλλά στην πράξη δεν θα επιταχύνει θεαματικά τα πράματα καθώς η διαδικασία παίρνει 40-60 μέρες και τελικά ανταλλαγή χαρτιών μεταξύ εσένα, της ΕΕΤΤ και του παρόχου γίνεται στην ουσία. Μέχρι τότε πιθανότατα θα έχει έρθει και το συνεργείο.

Υπομονή, κάποιος (τεχνικός) λόγος φαντάζομαι θα υπάρχει για το κώλυμα, ειδικά αν κανένας στην οικοδομή δεν έχει ενεργοποιηθεί (= δεν έχει ακόμα ανάψει η συγκεκριμένη ίνα της οικοδομής).

επίσης πες μας -αν γνωρίζεις- αν ο cosmote είναι και ο FTTH πάροχος που έχει κάνει την εγκατάσταση. Αν την εγκατάσταση στη γειτονιά σου την έχει κάνει η wind για παράδειγμα, τότε είναι λίγο πιο περίπλοκα -και χρονοβόρα- τα πράγματα καθώς πρέπει να συνεννοηθούν οι δύο πάροχοι μεταξύ τους πρώτα. Σε άλλους ρολάρει αμέσως το project, σε άλλους μπλέκουν τα πράματα, έχει πολλές ιστορίες το φορουμ με καθυστερήσεις/παράπονα.

Το να αλλάξεις πάροχο σε αυτό το σημείο εκτιμώ ότι χειρότερα θα κάνει τα πράματα. και ναι, η nova μέχρι 200 δίνει προς το παρόν (πολιτική επιλογή της και οχι τεχνικό ζήτημα)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dpap76 : 04-07-23 στις 01:47.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλησπέρα φίλε μου και ευχαριστώ για την απάντηση..
    Ο ΟΤΕ έκανε τα έργα στο δρόμο από πέρυσι.
    Η εγκατάσταση έχει γίνει από τον Μάϊο στην πολυκατοικία και στο διαμέρισμα μου κανονικα,και με έχουν με την παλιά μου γραμμή 100mbit.
    Γείτονας εννοούσα τον διπλανό μου , πόρτα πόρτα που είμαστε,είδε ότι γίναν τα έργα έκανε αίτηση και σε 5 μέρες του ενεργοποιηθηκε η 1gbit..

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη, Ντεπώ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    FRITZ 5690 Pro
    Χμμ, άρα είναι όλα έτοιμα και μένει το τελικό γύρισμα/επίσκεψη τεχνικού για να σε γυρίσει απο vdsl σε ftth. Αυτό όντως, είναι ένα ραντεβού υπόθεση, έρχεται ο τεχνικός σπίτι, συνδέει το 5530 στην οπτική πρίζα, δίνει τις εντολές απο το ταμπλετάκι του και σε λίγα λεπτά παίζει internet/τηλεφωνία από το 5530. Το παλιό modem στη vdsl αποσυνδέεται και μένει στην άκρη ή το επιστρέφεις πίσω αν το ζητήσουν.

Υποθέτω έχεις παραλάβει το 5530 ήδη? δοκίμασες να το συνδέσεις στην οπτική πρίζα? Πολυ πιθανόν να είναι έτοιμοι απο την μεριά του κέντρου να παίξει το internet *και* απο το 5530 ενώ έχεις και το vdsl στην πρίζα
    Εννοώ δηλαδή οτι θα δώσει internet αλλά όχι VOIP τηλεφωνία, αυτή θα παίζει πάντα απο το vdsl μέχρι τη μέρα που θα έρθει ο τεχνικός.

Ξεπακέταρε το 5530, σύνδεσε το στην οπτική, συνδέσου στο δικό του wifi, κάνε το αρχικό setup (χώρα, γλώσσα), διάλεξε πάροχο την cosmote και αν ξέρεις τα PPPoE στοιχεία σου, δήλωσε τα. Αν δεν τα ξέρεις βάλε το otenet@otenet.gr για username και otenet για password και πάλι θα συνδεθεί αν η οπτική είναι έτοιμη.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    500/50
    ISP
    Cosmote
    Router
    FRITZ 7530 AX
    Η περίπτωσή σου, αγαπητέ φίλε, είναι όντως ιδιαίτερη. Αυτό που δυσκολεύει περισσότερο τα πράγματα, είναι πως το FTTH ανήκει στην Cosmote. Αν φύγεις, κινδυνεύεις να μπλέξεις περισσότερο. Πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν δοκιμάζεις το εξής: Πήγαινε στο πιο κοντινό κατάστημα της Cosmote, βρες κάποιον αξιόπιστο υπάλληλο, εξιστόρησε ευγενικά το πρόβλημα και ζήτησέ του να το τρέξει. Αν έχει σε στοιχειώδη βαθμό φιλότιμο και ευσυνειδησία, δεν θα σε αφήσει αβοήθητο. "Πιο πολλές μύγες πιάνεις με το μέλι, παρά με το ξίδι".

Αν δεις όμως με την πάροδο του χρόνου πως τίποτα δεν φέρνει αποτέλεσμα, τότε... πάρε τηλ το τμήμα φορητότητας και δώσε δύο επιλογές: "Ή με συνδέετε άμεσα ή φεύγω!". Αν ούτε αυτό πιάσει, θα κινητοποιηθούν σίγουρα όταν δουν την αίτηση φορητότητας. Αλλά... πολύ μακριά το πήγαμε. Δοκίμασε πρώτα τα υπόλοιπα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    καλησπερα , δεν μου δωσαν τιποτα μονο το νοκια φερανε και με αφησανε με το παλιο που εχω το speed port plus , μου ειπαν οτι αμα δεν ενεργοποιηθει δεν δινουν εντολη για καινουργιο μοντεμ ...
    αλλοι μου ειπαν ειναι ετοιμο για παραλαβη ηδη , μια αλλη μου ειπε ειναι ακυρο μην παω καν αν δεν ενεργοποιηθει ..οτι ναναι οι μερες περνανε κανεις δεν νοιαζεται πια , στον αερα η κατασταση παλι

- - - Updated - - -

θα παω αυριο σε κοσμοτε φιλε μου και θα σου πω τι εγινε εχεις δικιο

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία