Αναπηριων συνεχεια, αυτη τη φορα και με συμβαν στο δικο μου λογαριασμο.
Αναπηρια 1η.
Η φιλη μου, που εχει μονο messenger χωρις facebook, πηρε καινουριο κινητο και περασε εκει το messenger. Το λογαριασμο της στο messenger τον ειχε ανοιξει καποτε που η κλοουν της meta επετρεπαν την χρηση messenger χωρις λογαρισμο στο facebook. Οταν της ηρθε ειδοποιηση πως "πηρε δωρο και ενα facebook λογαριασμο με τα ιδια στοιχεια", τον εκλεισε μετα απο λιγες μερες και ξαναμεινε με το messenger, στο οποιο εβαλε και κωδικο οπως της ζητηθηκε, οποτε ειχε πλεον το τηλεφωνο της σαν username και τον κωδικο που εβαλε για password.
Νεο κινητο λοιπον, νεα εγκατασταση messenger, αλλα δεν θυμοταν τον κωδικο της, οποτε εβαλε να κανει ανακτηση του στελνοντας τον στο τηλεφωνο που ειχε βαλει καποτε. Τι λετε οτι εγινε? Αν μαντεψατε οτι εγινε σωστο recovery, χασατε.
Οπως και με τον τυπο παραπανω που ηθελε να μεταφερει το λογαριασμο του στο καινουριο του λαπτοπ και εβαλε το κινητο του για να τον ανακτησει, εγινε νεος λογαριασμος με το ιδιο ακριβως ονομα, συν το δωρακι του facebook λογαριασμου που λεω παραπανω! Κανοντας logout απο το messenger και ξανα login με το υπαρχον τηλεφωνο και τον νεο κωδικο την εβαζε στον νεο λογαριασμο!
Για να αποδειξω οτι το παραπανω εινια αναπηρια που σχετιζεται με την επαναφορα μεσω τηλεφωνου, εκανα logout, εβαλα το τηλεφωνο της ξανα, πατησα οτι δεν εχω κωδικο και θελω να τον επαναφερω. Αποτελεσμα? Εγινε και ΤΡΙΤΟΣ λογαριασμος με το ιδιο τηλεφωνο! Αφου ειπαμε μεγεια, τον κλεισαμε και μετα κλεισαμε και τον δευτερο.
Με τα πολλα, βρηκε τον κωδικο της που τον ειχε σε χαρτακι, της βρηκα και εγω το facebook id απο τον πρωτο λογαριασμο με τον τροπο που λεω παραπανω, και ξαμπηκε εκει που ηταν. Μονο που απο δω και περα αναγκαζεται να εχει γραμμενο και το id της.
Να σημειωθει πως και οι τρεις λογαριασμοι ειχανε ενα πραγμα για ανακτηση μονο, το τηλεφωνο που ηταν το ιδιο. Κανενας δηλαδη δεν ειχε κατι αλλο για ανακτηση, πχ email, αρα και κανενας τους δεν ειχε γινει register με κατι αλλο.
Αναπηρια 2η.
Εχω βαλει 2fa στο δικο μου λογαριασμο απο αρχες Μαϊου. Κανονικο 2fa, να ζητα τον κωδικο που μου βγαζει η 2fa εφαρμογη στο κινητο (aegis), οχι 2fa απο τα lidl του στυλ "βαλτε τον κωδικο που σας στειλαμε στο mail" ή "καντε εγκριση της συνδεσης σας απο την αλλη συσκευη".
Και προχτες, που η meta αποφασισε να βαλει νεες αναπηριες στη mobile σελιδα του για ορισμενους browsers, με εκανε logout απο τις 2 συσκευες. Και οταν αποφασισα να κανω login, αντι να πεταξει το σχετικο παραθυρακι για να βαλω τον κωδικο για 2fa, πεταγε στην σελιδα του desktop browser στο pc ενα κλαϊν notification για να το επιτρεψω! Ανοιξα τον browser στο pc μετα απο 5+ προσπαθειες που ειχα κανει και περιμενα να ζητησει τον κωδικο του 2fa. Προφανως το facebook εστειλε ειδοποιηση οτι καποιος πηγε να μπει στο λογαριασμο μου και παινεψε τον εαυτο του που δεν τον αφησε!
Τι αναπηριες για χρηστες με αρνητικο iq εινια αυτες?!?! Εχω 2fa κανονικο για να μην αναγκαζομαι να κανω τετοια ακροβατικα. Αν ξερει καποιος απο που κλεινει αυτη η ηλιθιοτητα του confirmation ας ποσταρει.
Εμφάνιση 16-30 από 39
-
23-09-24, 14:00 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #16
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 23-09-24 στις 18:57.
ديميتريس
-
09-10-24, 18:28 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #17
Πριν λιγες μερες εμαθα για ακομα 2 λογαριασμους χρειαστηκε να μπουνε σε αλλη συσκευη και ειχανε βαλει τηλεφωνο για ανακτηση. Και οι 2 βρεθηκανε με νεο λογαριασμο που ειχε το ιδιο ακριβως ονομα με τον παλιο αλλα ηταν κενος, οποτε ξαναρχισανε απο την αρχη. Γιατι πως αλλιως θα γινουν νεοι χρηστες για να μαζευτουν νεα δεδομενα για να πουληθουν μετα?
Moral of the story: αν εχετε ορισει μονο τηλεφωνο για ανακτηση, μην μπειτε καν στον κοπο να επαναφερετε το λογαριασμο σας απο εκει.ديميتريس
-
09-11-24, 08:57 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #18
Ας προσθεσω ακομα μια αναπηρια στο μακρυ καταλογο του καραπροβληματικου recovery system του fb.
Εστω ενας χρηστης που εκτος απο το mail του εχει βαλει και το κινητο του στο fb σαν μεθοδο ανακτησης. Επισης χρησιμοποιει το instagram με τα στοιχεια απο το λογαριασμο του facebook, αλλα αυτο δεν εχει σημασια, και τα χρησιμοποει κυριως απο το κινητο.
Και χτες πηρε καινουριο κινητο, περασε εκει το facebook, διαπιστωσε οτι δεν θυμαται τον κωδικο και ξεκινησε η πονεμενη διαδικασια της ανακτησης. Του ειπα πως οτι και να γινει να μην δοκιμασιε ανακτηση με το κινητο αλλα μονο με το mail για να αποφυγει την παραπανω αναπηρια και με ακουσε. Απο το παλιο του κινητο που ηταν ακομα logged in, πηγε στην αντιστοιχη ρυθμιση και ζητησε αλλαγη κωδικου... που δεν προχωρησε για καποιο αγνωστο σφαλμα. Εβγαλε το fb μια ειδοποιηση με ενα κοκκινο θαυμαστικο οταν πηγε να τον αλλαξει και ελεγε οντως "αγνωστο σφαλμα" και τιποτα παραπανω! Ωραια ξεκινησε...
Πηγε μετα στο λαπτοπ του, πηγε στο ιδιο μενου για να αλλαξει τον κωδικο και πριν καν πατησει το νεο κωδικο στο πεδιο που ζηταει, πεταχτηκε μηνυμα πως θα του στειλει στο whatsapp εναν κωδικο επιβεβαιωσης! Επειδη μαλλον
- δεν στελνουν με sms γιατι εινια ακριβο και το εχουν μονο οι πληβειοι σαν τροπο ανακτησης
- επειδη εχει facebook και instagram, λογικο δεν εινια να εχει και whatsapp που ειναι και αυτο της meta?
Εβαλε αναγκαστικα whatsapp γιατι δεν ειχε πριν, εδωσε ολες τις ασχετες αδειες που ζηταει, εκανε ξανα την διαδικασια απο τη σελιδα ισως και 10 φορες, αλλα ο κωδικος δεν ηρθε ποτε εκει!
Μετα εβαλε το facebook LITE στο παλιο κινητο, μαζι με το κανονικο, πατησε εκει το mail του να κανει login, ειπε οτι δεν εχει τον κωδικο και πεταχτηκε στο κανονικο facebook το 2fa απο τα lidl για να τον επιτρεψει! Μπηκε στο facebook lite, πηγε παλι στο ιδιο μενου για αλλαγη και εκει τον αφησε να την κανει κανονικα, χωρις μηνυματα στο whatsapp και αλλες αηδιες.
Και μετα μου λετε οτι φταιω που τους λεω ανικανους.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 09-11-24 στις 15:56.
ديميتريس
-
13-11-24, 17:03 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #19
Αναπηριας και ανικανοτητας συνεχεια, με το δικο μου account αυτη τη φορα.
Μπαινω facebook και messenger απο τον browser του pc μου καθε μερα, για 10+ φορες τη μερα συνολικα. Και σημερα εστειλε το facebook lite ειδοποιηση οτι μπηκα απο καποιον αγνωστο browser πριν 2 ωρες. Αν ηταν απο καποιο νεο browser θα ερχοταν ειδοποιηση και στο email, αλλα δεν ηρθε τιποτα. Απο περιεργεια, πατησα logout για να δω απο που θα με πεταξει.
Γυρναω νωριτερα στο σπιτι, ανοιγω τον browser και βλεπω οτι με εχει πεταξει απο το messenger μονο, ενω το facebook μπαινει κανονικα! Κανω login με τα στοιχεια μου στο messenger, δινω και το 2fa, ερχεται το mail πως απο καπου μπηκα... και με κανει στο καπακι logout απο το facebook!
Κανω login και πριν με παει στο 2fa, που αυτη τη φορα με αφησε να επιλεξω αναμεσα σε κανονικο και 2fa απο τα lidl, πεταξε CAPTCHA! 15+ χρονια εχω λογαριασμο, πρωτη φορα βλεπω να πεταει captcha για να κανεις login! Τα περασα και αυτα, ξανα mail πως απο καπου συνδεθηκα και ξανα logout απο το messenger αμεσως!
Επειδη για μενα το messenger εχει μεγαλυτερη σημασια απο το facebook, εκανα παλι login απο εκει, mail δεν ηρθε αυτη τη φορα, εκανε logout απο το facebook και το παρατησα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 13-11-24 στις 17:10.
ديميتريس
-
25-11-24, 13:25 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #20
Αναπηριων συνεχεια, για το end to end encryption (e2ee για συντομια) αυτη τη φορα, που εδωσε νεο νοημα στη φραση "shit by design".
Απο το facebook (.com, τη σελιδα του δηλαδη και οχι απο το messenger . com ή τη σκουπιδοεφαρμογη), ηθελα να στειλω ενα μηνυμα σε ενα φιλο μου και πατησα κατα λαθος "start end to end encrypted chat". Εχασα ΟΛΑ τα μηνυματα που ειχα ανταλλαξει με αυτον ολα αυτα τα χρονια, ηρθαν ταυτοχρονα Χ ειδοποιησεις οτι συνδεθηκα ξανα απο τις Χ συσκευες που ημουν ηδη συνδεδεμενος, το url στο messenger αλλαξε απο
Κώδικας:https://www.messenger.com/t/123456789/
Κώδικας:https://www.messenger.com/e2ee/t/123456789/
Και ολα αυτα ΧΩΡΙΣ να εχω πατησει οτι θελω encrypted συνομιλιες και χωρις να εχω θεσει καποιο pin ή κωδικο!
Με μια προχειρη αναζητηση βρηκα τελικα πως το e2ee δεν κλεινει αν ενεργοποιηθει, απλα ο χρηστης μπορει αν θελει να αφαιρεσει μια συσκευη απο αυτο και η διαδικασια γινεται ΜΟΝΟ απο τις σκουπιδοεφαρμογες για mobile, οχι μεσω browser! Γιατι εχουμε πει δεν γινεται καλο tracking απο τον browser, μονο απο τις εφαρμογες γινεται.
What a great... PIECE OF TRASH! Οποιο fanboy θελει να πει για τους αβουλους devs και τους ceo που τους διαταζουν να τα κανουν ετσι αναπηρικα ειναι ελευθερο να απαντησει.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 25-11-24 στις 14:53.
ديميتريس
-
25-11-24, 13:31 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #21
Για τσέκαρε, μήπως σου άνοιξε 2ο τσατ με το ίδιο άτομο; Το είχα κάνει και εγώ και είχα 2 τσατ με το ίδιο πρόσωπο, εκ των οποίων το ένα ήταν το κρυπτογραφημένο και το άλλο ήταν το "κανονικό".
-
25-11-24, 14:02 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #22
Στη λιστα αριστερα εχω 1 φορα το συγκεκριμενο ατομο (και ενα ακομα ατομο που πατησα απο τη σελιδα για να στειλω μηνυμα και το γυρισε σε encrypted). Βασικα, ο μονος τροπος που εχω βρει για να παω απο την encrypted στην κανονικη ειναι να βγαλω το "e2ee" απο το url, αλλα τοτε χανω τα μηνυματα που εστειλα οταν ηταν encrypted.
ديميتريس
-
25-11-24, 14:22 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #23
-
27-11-24, 09:49 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #24
Αυτο λεω. Απο το messenger.com, κανω αναζητηση για το προφιλ που θελω πανω αριστερα και ετσι βρισκω τη συνομιλια. Ασε που τωρα αλλαξε το id και δεν αρκει πλεον το να βγαλω το e2ee για να δω την παλια συνομιλια, γιατι μαλλον ενωθηκαν! Δηλαδη αλλαγη του
Κώδικας:https://www.messenger.com/e2ee/t/987654321/
Κώδικας:https://www.messenger.com/t/987654321/
- - - Updated - - -
Και η αναπηρια συνεχιζεται, βγαζοντας το παρακατω prompt για οσες επαφες δεν μιλησα εδω και 1 μηνα.
Δεν γ@μι3ται, θα στειλω απο viber τα χρονια πολλα στις εορταζουσες σημερα
- - - Updated - - -
Και σημερα γινανε και αλλες συνομιλιες encrypted, οχι απλα νεοτερες του 1 μηνα αλλα ακομα και 1 μερας παλιες. Δεν γινανε ακομα ολες βεβαια, θα θελει καιρο μαλλον. Σαν να βλεπω malware να εξαπλωνεται!
- - - Updated - - -
Σημερα σταματησαν να εμφανιζονται τα read notifications στα μηνυματα που εστειλα σε οσες συνομιλιες ηταν e2ee και σε μερικες που δεν ηταν! Δεν πειραζει ομως, σημασια εχει που κανεις αλλος δεν βλεπει τα μηνυματα μου!
#skoupidarioديميتريس
-
04-12-24, 10:13 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #25
Σημερα συμπληρωνω μια βδομαδα με e2ee στις συνομιλιες και θελω να πω για κατι lifechanging αλλαγες που παρατηρησα (απο το messenger.com που μπαινω):
- δεν ειναι ακομα ολες οι συνομιλιες e2ee. Στην αρχη γινανε οσες ηταν παλιοτερες απο 1 μηνα και απο τις υπολοιπες γινανε μερικες, στην τυχη. Αυτη τη στιγμη εινια e3ee τα 3/4 των συνομιλιων με ατομα που μιλαω συχνα. Σε οσες δεν εγιναν, δεν βγαινει το παραπανω μηνυμα πια.
- στις συνομιλιες που ειναι encrypted μπορω να κανω πλεον pin message και φαινεται σαν notification πχ το "Μητσος reacted with (like) to your message". Επισης δεν φαινεται το "read receipt" οπως ειπα παραπανω και πρεπει να παταω στην καθε μια για να δω αν ο αλλος χρηστης ειδε οτι του εστειλα. Στις "απλες" δεν γινεται αυτο.
- με οποιο χρηστη εχει γινει e2ee η συνομιλια, το facebook με αφηνει να δω ποσους φιλους εχει, και ας τους εχει κρυφους! Πχ μπορω να δω οτι ο Μητσος εχει "200 φιλους και 5 κοινους" επειδη πλεον εχω e2ee συνομιλια με αυτον, και ας τους εχει βαλει να μην φαινονται, αλλα με τον Νικο πχ που η συνομιλια "απλη", δεν δειχνει ποσους εχει, μονο τους κοινους.
Πραγματικα απορω πως ζουσα τοσο καιρο χωρις αυτες τις απιστευτες ευκολιες... ΝΟΤ!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 04-12-24 στις 16:38.
ديميتريس
-
09-12-24, 08:56 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #26
Αναπηριων συνεχεια. Μια βδομαδα μετα και ανακαλυψα μια ακομα αναπηρια.
Δεν στελνει βιντεο που προωθω απο τη μια συνομιλια στην αλλη. Γραφει οτι το στελνει, στελνει και το μηνυμα μου απο κατω και στον παραληπτη παει μονο το μηνυμα. Εικονες και αλλα μηνυματα τα προωθει κανονικα, αλλα δεν δοκιμασα με ηχητικα.
Επισης, προφανως χωρις να ρωτησει, εκανε e2ee σε μια παλια συνομιλια (3+ μηνων) στην οποια ξαναστειλα μηνυμα χτες και εσβησε ΟΛΑ τα παλια μηνυματα που ειχα στειλει απο αυτη. Και ειναι η μοναδικη που πλεον λεει secret conversation στη λιστα των συνομιλιων αριστερα, χωρις εγω να πατησω κατι για να την ορισω ως secret.
Πρεπει να απαλλαγω απο το e2ee και τις αναπηριες του το συντομοτερο δυνατον.-Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 09-12-24 στις 09:24.
ديميتريس
-
18-12-24, 19:41 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #27
Εβαλα messenger στο κινητο για να ακολουθησω τις οδηγιες εδω* και να βγαλω ολες τις συσκευες μου απο το e2ee. Για αρχη, δεν ενημερωσε ποτε τα μηνυματα απο τοτε που η συνομιλιες γινανε e2ee. Πχ, το πλεον προσφατο μηνυμα με ενα φιλο μου ηταν πριν λιγες ωρες και το messenger εμφανιζει σαν πιο προσφατο καποιο πριν ~1 μηνα.
Μετα απο αυτο, και οπως φαινεται στην εικονα, οι οδηγιες που δινει το fb δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα, μιας και λειπει η επιμαχη επιλογη απο το σχετικο μενου! "Μπουυυ χουυυ, οι καημενοι και αβουλοι devs δεν φταινε που η εφαρμογη τους εινια για τα σκουπιδια!".
* https://www.facebook.com/help/messen...50250458734475Τελευταία επεξεργασία από το μέλος jim_p : 18-12-24 στις 21:05.
ديميتريس
-
20-12-24, 08:36 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #28
Απο ολους εσας που εχετε την εφαρμογη εγκατεστημενη, μπορει καποιος να ανεβασει screenshot απο το συγκεκριμενο μενου για να δω εστω αν εινια διαφορετικο σε αλλους?
ديميتريس
-
22-12-24, 20:45 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #29
Ποια ακριβώς επιλογή λείπει; Σου λέει στο βήμα 5: "Tap Security alerts" και βλέπω στο screenshot σου να υπάρχει «Προειδοποιήσεις ασφαλείας». Εκεί πέρα, αφού πατήσω "View all logins", επιλέξω μια άλλη συσκευή, πέραν του κινητού, και «μεγιστοποιήσω» το modal/pop-up, έχει κουμπί Log Out κάτω-κάτω.
-
24-12-24, 09:51 Απάντηση: Περιεργο προβλημα σε επαναφορα facebook account #30
Μαλλον εκανα paste λαθος πραγμα απο το help, γιατι κοιτουσα πολλα, ή οι οδηγιες τους ειναι ασχετες με αυτο που ζηταω.
Αν κανω logout απο εκει πχ τη συνδεση απο το pc, απλα θα με κανει logout απο το pc και τερμα. Οταν ξαναμπω απο εκει οι συνομιλιες θα ξαναειναι e2ee. Δεν θελω αυτο ομως.
- - - Updated - - -
Απορια απο χτες, γιατι θα δοκιμασω να κανω logout κατι απο το συγκεκριμενο μενου για να δω αν μετα το relogin θα με ξαναβγαλει σε e2ee.
Μεσα εκει εινια 4 sessions, 2 που μπαινω απο το pc μου σε facebook.com και messenger.com και 2 που μπαινω απο το κινητο με facebook lite και messenger κανονικο.
Μπορω να κανω logout οποιοδηποτε session εκτος απο αυτο που τρεχει εκεινη τη στιγμη, οποτε αν κανω τη διαδικασια μεσα απο την εφαρμογη, θα μεινει το e2ee μονο στο messenger, οποτε εκει θα βλεπω ολα τα μηνυματα, encrypted και unencrypted, αλλα στο pc θα βλεπω μονο τα unencrypted, οποτε ειναι μια τρυπα στο νερο. Σωστα?ديميتريس
Bookmarks