Οι τιμές που γράφουν στο Internet είναι περισσότερο ως κράχτης για να προσελκύσουν πελάτες. Συνήθως σου λένε, από τόσα ευρώ και πάνω και μετά αν τους καλέσεις για βοήθεια σου λένε Χμμμ ναι αλλά μπορεί να χρειαστείτε κάτι άλλο, αλλαγή μέχρι ενός διακοπτη/πρίζας που την κάνουμε σε όλους και τα 50 ευρώ πάνε 70 κοκ. Αν βέβαια σου στείλουν συγκεκριμένη προσφορα τοτε πρέπει να είναι όσα λένε, επειδή όμως μπορεί όντως να χρειαστείς παραπάνω εργασίες διόρθωσης μπορεί να αυξηθεί το κόστος και να στο πούνε κιόλας στο σπίτι. Γνώμη μου είναι να βρεις διπλοματουχο μηχανικό για το πιστοποιητικό και όχι απλο εγκαταστατη, διότι υπάρχει και το κόστος επικύρωσης από τα σωματεία που έχουν και το μετακυλιουν στον πελάτη κάτι όμως το οποίο δεν αφορά τον πελάτη, έτσι οι ΥΔΕ αυτών των ειδικοτητων πανε τουλάχιστον συν 50 με 70 ευρώ επιπλέον.
Εμφάνιση 46-60 από 138
-
07-03-24, 16:54 Re: Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #46
-
08-03-24, 10:27 Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #47
-
08-03-24, 19:24 Απάντηση: Re: Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #48
Εγω ειχα χρησιμοποιήσει πριν λίγα χρόνια το πρώτο site. Δεν είχα εκπλήξεις, 35 ευρώ πλήρωσα (λίγα τετραγωνικά), το πιστοποιητικό είχε σφραγίδα από ηλεκτρολόγο μηχανικό.
Η εγκατάσταση μου ήταν οκ, με καινουριο πίνακα, αντικεραυνικά, επιτηρητη τάσης κλπ οπότε δεν είχε κάτι να μου πει αυτός που ήρθε. (*Αν έχετε πρόβλημα, καλό ειναι να το φτιάξετε πάντως και όχι να σκάσετε λεφτά για να βγάλετε μουφα πιστοποιητικό..)
Προσωπικά θα ξαναέβγαζα πιστοποιητικό από αυτούς γιατί κάποιοι άλλοι ζητάνε τα τριπλάσια.
-
05-04-24, 12:25 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #49
Ενημερωτικά αναφέρω ότι ηλεκτρολόγος που τον ξέρω χρόνια και είναι καλός στη δουλεία του και κάνει πολλές εργασίες στη οικογένεια μας μου ζήτησε 100€ για ΥΔΕ σε διαμέρισμα 56τμ (φιλική τιμή) σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας σε πολυκατοικία 20 ετών. Ο πίνακας του διαμερίσματος έχει ήδη ρελέ ασφαλείας.
Μου κακοφάνηκε κάπως δεδομένου ότι έχει πάρει πολλές δουλειές από εμάς. Το σκέφτομαι... Ίσως ψάξω και αλλού.
-
05-04-24, 13:46 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #50
Φυσικά και να ψάξεις για άλλον. Υπάρχει και το παράβολο που πληρώνουν για τα σωματεία τους στην επικύρωση υπογραφής της ΥΔΕ το οποίο το μεταφέρουν στον πελάτη. Πολύ κακώς για εμένα βέβαια συμβαίνουν αυτές οι πρακτικές. Μια σφραγίδα του επαγγελματία επάνω στην ΥΔΕ είναι αρκετή, τώρα αν δεν ξέρουν τι να κάνουν για να πιάνουν τις μούφα σφραγίδες και ντεμεκ ηλεκτρολόγους πρόβλημα του κράτους και όχι πρόβλημα του πολιτη.
-
05-04-24, 14:00 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #51
Να ξέρεις ότι οι φτηνές εταιρείες δεν κάνουν πραγματική δουλειά.. Σε ρωτάνε πόσα τετραγωνικά είναι και να τους στείλεις αν έχεις πρόσφατο λογαριασμό να δουν τα στοιχεία, πηγαίνει κάποιος μετράει με το μηχάνημα την τάση και καταθέτουν τα χαρτιά μέσω γνωστού τους στη ΔΕΔΔΗΕ. Ο γνωστός αυτός μπορεί να τους βρει αν υπάρχει και προηγούμενο ηλ/γικό σχέδιο ώστε να το προσαρμόσουν. Για τον περισσότερο κόσμο βέβαια αυτό είναι το ζητούμενο και είναι αρκετό. Αν πεις όμως να ζητήσεις το ηλεκτρολογικό σχέδιο που συντάχθηκε, εκεί βλέπεις τί γίνεται μια που κανείς από αυτούς δεν κάθεται να φτιάξει από την αρχή όπως θα έπρεπε.. Υπάρχουν περιπτώσεις που το σχέδιο που καταθέτουν δεν είναι καν από το δικό σου σπίτι, αρκεί να βρουν κάποιο που να ταιριάζουν να έχει τα ίδια τετραγωνικά.
Γι αυτό και η διαφορά που βλέπεις στα κοστολόγια.
-
06-04-24, 02:11 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #52
-
06-04-24, 03:11 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #53
-
06-04-24, 03:34 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #54
Η Υ.Δ.Ε κανονικά θα πρέπει να εκδίδεται σε τρία αντίγραφα. Ένα για τον πελάτη, ένα για τον Ηλεκτρολόγο / Μηχανικό και το πρωτότυπο για τη κατάθεση στον ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο κανονικά από 01/03/2023 υποβάλλεται μόνο ψηφιακά (αν και αυτό δεν τηρείται από όλες τις περιοχές).
Ευτυχισμένος δεν είναι αυτός που έχει ότι θέλει στη ζωή, αλλά αυτός που θέλει ότι έχει...
-
06-04-24, 11:03 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #55
-
06-04-24, 19:52 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #56
Τελικά ήρθε σήμερα ο ηλεκτρολόγος μέτρησε, σχεδιάσε, βρήκε καλή την εγκατάσταση ΑΛΛΑ ο πίνακας δεν έχει ρελέ οπότε θα βάλουμε. Φιλική τιμή όλα μαζί 150€ με ηλεκτρονική κατάθεση στον ΔΕΔΗΕ. Από ότι έψαξα online φτηνότερη τιμή για όλα αυτά είναι τα 120€ (αν δεν αρχίσουν να σου λένε μα μου το ένα και το άλλο). Οπότε θα το προχωρήσω έτσι. Τον εμπιστεύομαι αυτόν τον συγκεκριμένο τεχνικό.
-
06-04-24, 20:05 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #57
Το 2024 υπάρχουν ακομα εγκαταστασεις χωρις ΡΕΛΕ διαφυγης? Το λες και φονο εξ αμελειας.
-
06-04-24, 20:07 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #58
-
06-04-24, 20:08 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #59
-
06-04-24, 20:09 Απάντηση: Υπεύθυνη Δήλωση Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) ρεύματος κλπ #60
Bookmarks