Καλησπέρα παίδες,
Επιθυμώ να αλλάξω πάροχο σταθερού ίντερνετ (λόγω υψηλής τιμής), από χρόνιος πελάτης στην Kοσμοτέ.
Απλές οι απορίες μου:
"αξίζει" η αλλαγή?,
θα έχω προβλήματα στην αξιοπιστία της σύνδεσης?,
τι απροσδόκητα να περιμένω??
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
05-06-24, 22:47 Αλλαγή Παρόχου Σταθερού Ίντερνετ #1
-
05-06-24, 23:09 Απάντηση: Αλλαγή Παρόχου Σταθερού Ίντερνετ #2
Αναλόγως τις προτεραιότητες σου (που μόνο εσύ τις ξέρεις).
Αν το πρωτεύον είναι το κόστος και ο x έταιρος isp είναι ικανά φθηνότερος, ίσως.
Μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις.
Αν το (online) gaming είναι ζητούμενο, τυπικά (και αναλόγως προορισμού) η cosmote θα έχει καλύtερο ping.
Επίσης, αν είναι ζητούμενο να στήσεις τον δικό σου εξοπλισμό (router/pbx),
τα πράγματα στην cosmote είναι απλά.
Στους άλλους όχι τόσο.
Τυπικά όχι (όσο μιλάμε για vdsl vs vdsl ή adsl vs adsl), στο ίδιο καλώδιο θα πατάς, την ίδια απόσταση θα έχεις.
Η διαφορά μπορεί να υπάρχει όταν προκύψει καλωδιακή βλάβη (το δίκτυο τυπικά είναι ιδιοκτησία/ευθύνη του Ote),
ή/και για κάποιο λόγο χρειαστεί να γίνει συνδυαστικό ραντεβού τεχνικών (οτε + του χ 3ού isp).
Εσύ πρέπει να τα ζυγίσεις όμως.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
06-06-24, 00:02 Απάντηση: Αλλαγή Παρόχου Σταθερού Ίντερνετ #3
Εξαιρετική η απάντησή σου K1mon,
Όμως πως ακριβώς να ζυγίσω τις μεταβλητές παραμέτρους, όταν πολλές είναι άγνωστες?!
Μιλάμε για ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα στην Ελλάδα, το ιντερνετικό τηλεφωνικό καρτέλ!
Ρωτάς κάτι "απλό" και απάντηση δεν υπάρχει (ακόμη και από τους ίδιους τους παρόχους).
Λογάριθμοι κέρδους διοικούν κάθε εταιρεία, όπως και η εκκωφαντική ατιμωρησία σε πολλά επίπεδα.
-
06-06-24, 00:25 Απάντηση: Αλλαγή Παρόχου Σταθερού Ίντερνετ #4
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 23
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
περα απο την πληροτητα της παραθεσης του k1m0n , αν εχει στην περιοχη σου inalan , κατ εμε , θα αξιζε μια δοκιμη . εχει δικο της δικτυο οπτικων ινων , με ταχυτητες συμετρικες 100, 200 ,1000 mbps up/down , ακεραια .
εχει λιγο πιο συχνα βλαβες απο τους αλλους παροχους , αλλα και η αποκτασταση απο οτι φαινεται ειναι η κατα δυναμη συντομοτερη .αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
06-06-24, 11:50 Απάντηση: Αλλαγή Παρόχου Σταθερού Ίντερνετ #5
Το τι/πότε θα πάει στραβά δεν το ξέρεις.
Μόνο το οικονομικό μέρος μπορείς να ζυγίσεις.
Αν είσαι ok με το ότι η cote είναι 5-10€ ακριβότερη και δίνεις προτεραιότητα στην αξιοπιστία = cote.
Που αυτό δεν σου εγγυάται σε καμία περίπτωση ότι και στην cote δεν μπορεί να στραβώσουν τα πράγματα...
Σε περίπτωση (καλωδιακής) βλάβης η cote έχει ένα σχετικό πλεονέκτημα.
Αν το οικονομικό είναι σημαντική παράμετρος και τα 5-10€ έχουν σημασία,
πας στον όποιο άλλο isp σου δίνει καλή προσφορά και ελπίζεις για το καλύτερο
(και μια χαρά, και μπορεί κάλλιστα ποτέ να μην έχεις πρόβλημα).
Αν το internet είναι σημαντικό για σένα,
κάνεις ένα multi-wan και βγαίνεις και από lte/satellite/whatever,
διότι είτε cote είτε nova/vodafone, οικιακές συνδέσεις είναι = 0 εγγύηση για οτιδήποτε.
Αν/όταν χαλάσει, θα το φτιάξουν (όταν το φτιάξουν...),
και αν είσαι πουθενά επαρχία με παλιό/εναέριο δίκτυο μπορεί και να μην φτιαχτεί ποτέ.
Τα λοιπά περί καρτέλ, μπορεί να είναι αληθή, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτά.
Πορευόμαστε με ότι έχουμε διαθέσιμο.
Αυτή είναι η δικό μου οπτική γωνία στο ζήτημα,
εσύ θα ζυγίσεις αναλόγως της δικής σου.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
07-06-24, 11:58 Απάντηση: Αλλαγή Παρόχου Σταθερού Ίντερνετ #6
Απλός και λιτός ο λόγος σου, ο οποίος βέβαια και ενισχύει προς την λήψη των σωστών αποφάσεων.
*τεχνική ερώτηση: τώρα βρίσκομαι πολύ κοντά στο Καφάο της Κοτέ και έχω πολύ καλή σύνδεση κ υψηλή ταχύτητα, εφόσον αλλάξω πάροχο, ποιος ο λόγος μεταβολής στην ποιότητα και την ταχύτητα (ίδια Mbps) ενώ μιλάμε για το ίδιο υλικό δίκτυο? γίνεται "αθέμητος" πόλεμος της Κ.οτέ?
**ρωτώ, επειδή έχω αντιμετωπίσει έμμεσες και "άμμεσες" -απειλητικές- ενέργειες από τη Κ.οτε
-
07-06-24, 13:52 Απάντηση: Αλλαγή Παρόχου Σταθερού Ίντερνετ #7
Αν με το "Καφάο" εννοείς την καμπίνα των vdsl,
και εφόσον με τον νέο πάροχο θα παραμείνεις με vdsl,
ο χαλκός και η απόσταση δεν θα αλλάξουν προς το χειρότερο.
Οπότε, τυπικά, δεν αναμένεται να αλλάξει πρός το χειρότερο η ταχύτητα συγχρονισμού της dsl.
Τι ενδέχεται να αλλάξει προς το χειρότερο?
1. Η χωρητικότητα/διασύνδεση του isp πρός τον χ προορισμό,
η cote νομίζω έχει καλύτερες συνδέσεις με "έξω" (ή έτσι ήταν, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι).
Μπορεί να σε επηρεάζει, μπορεί και όχι.
2. Το support που ενδεχομένως θα χρειαστείς.
Όχι ότι η cote είναι καλή, αλλά οι άλλοι είναι μάλλον χειρότεροι.
Γενικά το support σε οικιακές συνδέσεις είναι προβληματικό.
3. Έστω εσύ θα πάς στον χ isp (πλήν cote),
αν/όταν προκύψει καλωδιακή βλάβη στο δίκτυο (το οποίο είναι ευθύνη της cote),
θα πρέπει ο χ isp να ενημερώσει την cote για αποκατάσταση (*ίσως* αργήσει περισσότερο), και
4. Αν προκύψει κάποιο πρόβλημα στην καμπίνα (υποθέτουμε ότι είσαι σε καμπίνα της cote),
και χρειαστεί να γίνει συνδιαστικό ραντεβού τεχνικός cote + τεχνικός του χ isp,
ε... αυτό μπορεί να αργήσει (vs του να ήσουν συνδρομητής cote και να μην χρειαζόταν 2 τεχνικοί)
Δεν έχω δει κάτι.
Υποθέτω ότι (ίσως?) η cote θα βάζει σε σχετική προτεραιότητα τις δικές της βλάβες?
Όχι ότι θα το παραδεχτεί ποτέ όμως...
Ή, έχουν αναφερθεί περιστατικά που ενώ επισήμως για νέο συνδρομητή/σύνδεση σε εναλλακτικό πάροχο δεν υπήρχε διαθέσιμο ζεύγος,
όταν ο ίδιος έκανε αίτηση στην cote τελικά βρέθηκε ζεύγος
(που μπορεί να συμβαίνει ενίοτε αν ασχοληθεί ο τεχνίτης της cote που ξέρει το δίκτυο 30 χρόνια,
αλλά μάλλον λόγω κακής οργάνωσης είναι παρά συστηματική προσπάθεια σαμποτάζ των ανταγωνιστών).
Αλλά βασικά δεν ξέρω κάτι.Disclaimer:
-
07-06-24, 14:03 Απάντηση: Αλλαγή Παρόχου Σταθερού Ίντερνετ #8
Εγώ έχω μια απορία:
Πόση είναι αριθμητικά η διαφορά σε € και θέλεις να φύγεις απ' την Cosmote?
Αξίζει άραγε τον κόπο, για 5-10€ διαφορά, ν' αλλάξεις πάροχο;
Έχει τα προβλήματά του το δίκτυο της Cosmote, αλλά είναι σίγουρα λιγότερα απ' οποιονδήποτε άλλο εναλλακτικό πάροχο.
Και στην τεχνική υποστήριξη, είναι καλύτεροι και ταχύτεροι στην αποκατάσταση βλαβών.Γρηγόρης Νάκος.
-
07-06-24, 19:52 Απάντηση: Αλλαγή Παρόχου Σταθερού Ίντερνετ #9
Bookmarks