καλημέρα σκέφτομαι να ασφαλίσω το "εξοχικό μου"
Στα χαρτιά και στην πράξη είναι η μονιμή μου κατοικία.
Επίσης σκέφτομαι να ασφαλίσω ενα σπίτι που νοικιάζω σε όροφο στην Αθήνα σε πολυκατοικία καλοστεκουμενη αλλά παλιά.
Το ισόγειο εκει ισως ειναι και απο το 1955.
Για το πρώτο την περίπτωση εξοχικού πήρα μία τυπικα μια προσφορά τηλεφωνική από την anytime καταχωρώντας δεδομένα στο περίπου.
Για 50 τετραγωνικά χωρίς τους βοηθητικούς χώρους (έτσι το ήθελαν), κατασκευή του 1974 και κεφάλαιο αν το λέω καλά 60.000€ μου βγαίνει 104€ το έτος για το φουλ πακέτο.
αν βάζαμε και κλοπή 8,500€ που είναι το λιγότερο ήταν σύν 40 το έτος.
υπάρχουν βέβαια απαλλαγές τις οποίες δεν θυμάμαι απ έξω.
η τιμή αυτή βγαίνει με μία τρέχουσα προσφορά 10% και αν έχεις και όχημα ή άλλο σπίτι στην ίδια εταιρεία είναι επιπλέον 10% έκπτωση.
βέβαια τη δεύτερη χρονιά αμφιβάλλω αν θα υπάρχουν αυτές οι εκπτώσεις ή τουλάχιστον η πρώτη.
το σπίτι είναι με τα παλιά κουφώματα και δεν έχει τίποτα αξίας μέσα.
(Αν παρουν την τηλεοραση που ειναι 12ετιας αγορασμενη 450 ευρω αναρωτιέμαι τι θα πάρω πισω οπότε μάλλον δεν αξίζει για αυτό το σπίτι.
περισσότερο με ενδιαφέρουν φωτιές καθε είδους, σεισμοί κλπ )
προτείνεται κάποια άλλη ασφαλιστική?
κάτι που πρέπει να προσέξουμε υπάρχει εκτός από τις απαλλαγές.
ποια εταιρεία θεωρείτε κορυφαία στο είδος για αυτές τις δουλειές?
είναι στο παιχνίδι insurance market cosmote και λοιπά να ασχοληθώ και εκεί ή να πάω anytime τι λέτε?
Εμφάνιση 1-15 από 18
-
21-06-24, 07:06 ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #1
-
21-06-24, 08:03 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #2
ριξε μια ματια και hellas direct απο τις online
-
21-06-24, 12:58 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #3
Θα πάρεις μια τηλεόραση αντίστοιχη εφόσον έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία και έχει καταγραφεί η κλοπή.
Τα εξοχικά σκέτα πολλές φορές δεν τα ασφαλίζουν.
Επίσης δες και την τεχνική κάλυψη. Με έχουν καλύψει όταν την χρειάστηκα. Χάλασε το καζανάκι και μου το άλλαξαν χωρίς να επιβαρυνθώ. Ήρθαν εντός της μέρας.
Ο σεισμός είναι ακριβός στην περίπτωση μου οπότε δεν τον έχω βάλει οπότε δεν έχω και έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ.
Ασφαλίζω τρία σπίτια και πληρώνω ετησίως 250 ευρώ περίπου.
Παλιά φοβόμουν την κλοπή. Δεν είναι κακή ιδέα πάντως. Έχω αλλάξει πολλές. Τώρα με μετέφεραν στην GENERALI. πριν ήταν στην ΑΧΑ. Νομίζω δεν υπάρχει αυτή πλέον.
-
21-06-24, 18:09 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #4
ωραίο αυτο με την τεχνική κάλυψη.
με ρωτησαν αν οι σωληνώσεις ειναι ανω τον 30 ετών αλλα δεν ξερω ακριβώς.
αυτό νομίζω ειναι εξτρα στην anytime.
Αυτο που λες εχει να κάνει με αυτό η είναι γενική κάλυψη?
τώρα το σπίτι ειναι με τα παλιά ξύλινα κουφώματα.
Αναρωτιέμαι τι καλύπτουν και αν θα βρουν παραθυράκι σε περίπτωση κλοπής οτι δεν καλύπτουν.
Σε τιμές γενικότερα νομίζω ζητάνε παραπάνω γθα εξοχικα αλλα εδω ειναι η μονιμη κατοικία.
βέβαια εδω θέλει σκέψη γιατί το αμάξι ηταν δηλωμενο στην Κρήτη.
- - - Updated - - -
ευχαριστώ
-
21-06-24, 18:42 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #5
Πράγματι αν οι σωληνώσεις είναι πάνω από 30 χρόνια δεν σε καλύπτουν σε περίπτωση διαρροής μέσα από τον τοίχο. Τα γράφει μέσα στους όρους το συμβόλαιο.
Θα πρέπει να έχεις κάποια απόδειξη γενικής ανακαίνισης για να σε καλύψει σε αυτή την περίπτωση.
Το καζανάκι τώρα δεν έχει να κάνει με τις σωληνώσεις. Ή πχ αν σου σπάσει το κλειδί μέσα στην κλειδαριά της πόρτας και δεν μπορείς να μπεις.
Η τεχνική κάλυψη είναι κάτι όπως η οδική βοήθεια στο αυτοκίνητο.
-
21-06-24, 20:40 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #6
Σιγουρέψου αν θα σου κάνουν για φωτιάς, χωρίς να σε υποχρεώσουν να εγκαταστήσεις κάποιο σύστημα πυρόσβεσης.
Πριν 2 χρόνια είχα μιλήσει με 4ις ασφαλιστικές για φωτιάς. Εξοχικό σε επικίνδυνο μέρος για φωτιά. Όλες ήθελαν πυρόσβεση για να το ασφαλίσουν.
-
21-06-24, 22:50 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #7
αυτοι στην anytime πολύ άνετοι το παίζουν.
δεν θελουν τίποτα λεει από χαρτιά..
πληρώνω οαι ξεκινάει αμέσως.
αν προκύψει κατι η χρειαστεί θα σας παρει το τμήμα λένε..
Σύστημα πυρόσβεσης η πυροσβεστήρες?
Στην ουσία φωτιά και σεισμό με ενδιαφέρει.
- - - Updated - - -
θυμάσαι κόστος και εταιρεία?
-
21-06-24, 23:55 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #8
Τώρα είμαι Generali, Είναι παλιά τα συμβόλαια από το 1990. Τότε είχα πολλά ηλεκτρονικά, υπολογιστές στερεοφωνικά, κλιματιστικά και έλειπα όλη μέρα.
Ένας λόγος που έκανα την ασφάλεια για να μην μπλέξω με συναγερμούς αν και σε εταιρεία με συναγερμούς δούλευα.
Τώρα όλα αυτά είναι σχεδόν τζάμπα. Τηλεόραση παίρνεις με 300 ευρώ. Τότε ήθελες 1500 ευρώ πχ.
Βέβαια έχω κάνει κάποιες τροποποιήσεις.
Το εξοχικό το ασφαλίζουν επειδή είναι από παλιά ασφαλισμένο πακέτο με την κύρια κατοικία.
Τώρα ζητούν πυρασφάλεια και διάφορα..
Γράφω στο πρώτο σχόλιο τι πληρώνω.
Από τότε μέχρι σήμερα πάντως δεν έχουν ανέβει πολύ. Πάνω κάτω τα ίδια πλήρωνα.
-
22-06-24, 07:48 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #9
το θέμα ειναι ποια είναι η ξεκάθαρη εταιρεία να ξερεις που θα πας.
καλα το ελεγα το 92-96 .. οικοπεδα στην Μύκονο με 30τμ σπιτι που σηκώθηκε το προηγούμενο βράδυ.
η μονη υποχρέωση να ποτίζεις τα μπετά για κάποιο διάστημα.
2.5 στρέμματα με το σπίτι .. 2.500.000 δραχμές στην Ανω Μερά.
"Ευλογημένος" τόπος, ουτε βρουβα δεν φυτρωνει.
Μονο αμαραντος αντε και κάνα άγριο καρότο.
Μαλ@κα με ελεγαν.
με την μανια που με πιανει θα ειχα παρει ολο το βουνό.
-
22-06-24, 09:40 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #10
Καμία δεν είναι ξεκάθαρη. πρέπει να διαβάσεις τους όρους. Ίσως ένας ασφαλιστής που είναι και φίλος σου να ξέρει να σου απαντήσει. Οι ασφαλιστές έρχονται σε επαφή με τους πελάτες που έχουν προβλήματα δηλαδή ζητούν αποζημιώσεις από ζημιές κτλ και ξέρουν πάνω κάτω πως οι ασφαλιστικές ανταποκρίνονται στους πελάτες.
-
22-06-24, 19:29 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #11
έτσι είναι οπως το λες και ψαχνω για να κανω τις ερωτήσεις, αλλα ντρέπομαι να ρωτήσω και να την κανω αλλου φτηνότερα
-
25-06-24, 18:23 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #12
Είμαι σε μια παρόμοια αναζήτηση για ασφάλιση σπίτιου αλλά χρήσης βραχυχρόνιας μίσθωσης
Οι εταιρείες πολλά λένε αλλά στην πράξη δε ξέρω τι εφαρμόζουν βάσει τα ψιλά γράμματα...
Σε καλύπτουν σε περίπτωση πυρκαγιάς εάν πχ ένας ενοικιαστής ξεχάσει ανοιχτή την κουζίνα?
Εάν κοιμηθεί με τσιγάρο αναμμένο?
Εάν πρέπει να εγκαταστήσω σύστημα πυρόσβεσης προκειμένου η ασφαλιστική να το ασφαλίσει για πυρκαγιά τότε ευχαριστώ πολύ.
Σε περίπτωση κλοπής διάβαζα κάτι ψιλά γράμματα του στυλ ότι δεν αποζημιώνει αν γίνει διάρρηξη με ειδικό κλειδί που δεν αφήνει ίχνη παραβίασης στην πόρτα..
Δηλαδή μόνο αν τη σπάσει την πόρτα, τότε σε αποζημιώνει για κλοπή..?
-
25-06-24, 18:51 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #13
Θα σου το πω απλά. Θα σε αποζημιώσει για την φωτιά αλλά όχι για την ηλεκτρική κουζίνα την ίδια. Δηλαδή την πηγή της ανάφλεξης.
Με κάτι τέτοια ξεφεύγουν στα συμβόλαια.
Ή αν σου παραβιάσουν την πόρτα της αυλής σου αν έχεις μονοκατοικία και σου κλέψουν ότι έχεις στην αυλή δεν θα αποζημιωθείς για τα περιουσιακά αυτά στοιχεία αντικείμενα, τραπέζια, καθίσματα, μηχανήματα κτλ αλλά ούτε θα αποζημιωθείς για την ζημιά της πόρτας που έσπασαν και την περίφραξη.
Ότι υπάρχει μέσα στο "κέλυφος" της ασφαλιζόμενης οικίας αποζημιώνεται.
Αν πάρει φωτιά η τηλεόραση από κεραυνό και καταστραφεί δεν θα αποζημιωθεί η τηλεόραση αλλά ότι είναι δίπλα της αν επηρεάστηκε. Εκτός αν υπάρχουν ειδικοί όροι για κεραυνό, διακυμάνσεις στην τάση παροχής ρεύματος
Εννοείται κοσμήματα και τέτοια δεν καλύπτονται.
Το χειρότερο από όλα είναι μετά από διάρρηξη αυτό που βλέπουν τα μάτια σου όταν μπαίνεις μέσα πέρα της κάθε ασφαλειας.
Οπότε ένας συνδυασμός συστήματος συναγερμού και ενός ασφαλιστηρίου είναι η καλύτερη περίπτωση.
-
26-08-24, 06:44 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #14
ακόμα δεν εκανα, καμιά άλλη άποψη κανα νεο η κάποια προτίμηση?
άραγε σρις τελευταίες φωτιές θα πλήρωναν η θα έβρισκαν παραθυρακια γθα να δώσουν ψυχούλα?
πχ να έχεις ασφαλίσει το σπίτι 60.000 να στο βγάλουν κόκκινο και να σου δώσουν 3-4 χιλιάρικα.
-
02-11-24, 08:20 Απάντηση: ασφάλιση κατοικίας/εξοχικού #15
είπα να ολοκληρώσω την ασφάλεια κατοικίας μιας και έκανα και σε όχημα και θα χω έξτρα έκπτωση και λοιπά..
πριν κάνα τρίμηνο είχα πάρει προσφορά και με χανε πρήξει να την ολοκληρώσω στην anytime τηλεφωνικά χωρίς να μου πούνε λεπτομέρεις
τώρα ένας εκπρόσωπος μου λέει
για να σου ασφαλίσουμε το σπίτι πρέπει να ναι μετά το 1960
να είναι κατασκευασμένο από μπετόν αρμέ
και παρά το ότι είναι νόμιμο τώρα να μην ήτανε αυθαίρετο παλιά.
πού να τα ξέρω τους λέω αυτά και τη θεωρείτε εσείς μπετον αρμέ?
(το συγκεκριμένο ειδα όταν έρθαν για τοποθέτηση air condition είναι τσιμεντόλιθος γεμιστός με τσιμέντο.)
τότε λέει δεν μπορείτε θα κάνετε ασφάλεια στην anytime θα κάνετε στην interamerican
τους λέω εκεί έχω την εντύπωση ότι θα πληρώνω παραπάνω γιατί όπως μου είπανε και αυτοι η anytime είναι direct ασφάλεια χωρίς μεσάζοντες ενώ στην interamerican υποχρεωτικά πας μέσω ασφαλιστή..
Δεν βλέπω να βγάζω άκρη και με τα παραθυρακια δεν ξερω αν πληρώσουν που να μην χρειαστεί.
(τώρα με τις πλημμύρες στην αμερική είδα έναν έλληνα που έβγαζαν τα κανάλια εδώ και έλεγε ότι δεν αποζημιώνανε η ασφαλιστικές για την πλημμύρα γιατί το νερό λέει ήταν αλμυρό απ τη θάλασσα.
δηλαδή ακόμα και εκεί που είναι υποχρεωτικά τα πάντα δεν βγάζουν άκρη.)
Bookmarks