Εμφάνιση 1-5 από 5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Καλημερα σε ολους.

Εχω εδω και δυο χρονια το vodafone unlimited με την εξτρα sim, οπου την εχω σε tplink mr600, οπου τρεχει απροβληματιστα κατω στο σαλονι για την τηλεοραση κλπ με ταχυτητες 150-200 mbps για να βλεπει η συζυγος ολα τα streaming της.

Εγω ομως εχω θεμα πανω στην σοφιτα με το κινητο μου(παλι vodafone unlimited εταιρικο), οπου ενω πιανω 4g+, οι ταχυτητες ειναι εως 60 mbps και το jiterring πολυ δυνατο με αποτελεσμα στα online games φτανω 100+ ms. Δηλαδη το σημα μου ειναι -100 db.

Δεν υπαρχει δυνατοτητα ουτε για χαλκο ουτε για fiber εδω που ειμαι (Θερμη).

Μην τα πολυλογω, ψαχνω για ενισχυτη σηματος στο aliexpress αλλα φοβαμαι μην παρω καποιο που να μην ταιριαζει με την συχνοτητα της vodafone.

Στο band steering του tp link βλεπω οτι πιανει καλα με την b3(1800) και b20(800).

Στο cellmaper βλεπω οτι η κεραια που συνδεομαι ειναι 2,5 χλμ, χωρις να με κοβει κατι.

Επειδη εχω σκεπη ακριβως απο πανω, μπορω να βαλω την κεραια οπου θελω πανω στα κεραμιδια και τον ενισχυτη διπλα στο παραθυρο της σοφιτας.

Εννοειται οτι με cosmote επιανα 300 mbps αλλα οι τρελοι θελουν 32 για το συμβολαιο και αλλα 25 για την εξτρα σιμ, ενω με vodafone δινω 26 και με τις δυο σιμ.

Εν κατακλειδι, με μια τετοια λυση θα ειμαι οκ πιστευετε;

https://a.aliexpress.com/_ExrQbnF

Εννοω την τελευταια επιλογη με τα 1800-2100 δηλαδη τις μπαντες b3 και b1, η οποια ειναι καινούρια.

Η μπορειτε να μου προτεινετε κατι αλλο;

Πχ να παω για την B7(2600) μπας και δω χαρα οπως με την cosmote.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/150000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    GL-MT6000 (+openwrt)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Tdoumos Εμφάνιση μηνυμάτων
    ψαχνω για ενισχυτη σηματος στο aliexpress αλλα φοβαμαι μην παρω καποιο που να μην ταιριαζει με την συχνοτητα της vodafone.
    Δεν έχω να προτείνω κάτι που ξέρω ότι δουλεύει,
    και ειδικά με το ali et-all θα ήμουν προσεκτικός
    (υπάρχουν repeaters telco-grade που δουλεύουν, αλλά κάνουνε χιλιάρικα...).

FYI: η χρήση τους είναι παράνομη.
    Οι πιθανότητες να σε πιάσουν είναι ελάχιστες,
    αλλά αν συμβεί μπορεί να μπλέξεις.

Αν κάποιος δεν έπιανε καλά 4G,
    η τυπική λύση θα ήταν να βάλει ένα εξ. modem 4/5G
    (πιθανόν με κατευθυντική κεραία αν έχεις οπτική επαφή?)
    σε ταράτσα/ιστό/μπαλκόνι,
    να στείλει τροφοδοσία με poe,
    να φέρει το internet από το LTE με eth,
    και να κάνει passthrough την LTE IP σε ένα proper-router.

My 0,02€.
    Disclaimer:
    Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.

Περιοχή
    Χαλάνδρι & Αίγιο
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    89000/10000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    Καλησπέρα,

Εαν το κόστος είναι σημαντικός παράγοντας, τότε θα μπορούσες να ενώσεις τους δυο χώρους
    με κάποια δικτυακή λύση. Π.χ. devolo plc ή mesh δικτυο με tplink deco.

Βέβαια θα αυξηθεί κάπως το (αρχικο) ping και οι ταχύτητες λογικά θα είναι στα επίπεδα 100αρας αλλά δε μπορούμε να ξέρουμε χωρίς δοκιμές στο χώρο.

Μια ακριβότερη λύση θα ήταν η αγορά ενός FWA - ασυρματο router εξωτερικού χώρου. Λογικά πάμε ~300€ ως αρχικό κόστος αγοράς.
    Π.χ. για 4G έχουμε το Mikrotik LHG και για 5G το ZTE MC889 . Φυσικά υπάρχουν κι άλλες επιλογές.

Εχω προτιμήσει τη 2η λύση (FWA external - Zyxel FWA710) για διαμοιρασμό Cosmote 5G με άριστα αποτελέσματα. Ταχύτητες 300-700 down, 60-90 up .
    Βεβαιώσου ότι η Vodafone δε θα βάλει κάποιο data cap στις extra SIM, γιατί ανακοίνωσε όριο 40GB - άγνωστο αν σε αφορά.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις σας
    Μολις διαβασα την ανακοινωση πως απο 14 Νιεμβρη θα χει οριο 40gb και επειτα 4mbps, οπότε τερμα η data sim.
    Απλα να ρωτησω, ποια ειναι η συνηθεστερη συχνοτητα, η 1800 η η 2600 για το 4G
    Λεω να δοκιμασω την τυχη μου με μια ενα εκ των δυο repeater

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FsOnt/F8648/zte5G
    Θα σου συνιστουσα να το ξεχασεις. Δεν ειναι καταλληλη λυση για το προβλημα σου, και θα δημιουργησει περισσοτερα προβληματα απο οσα θα σου λυσει. Πεταμενα λεφτα.
    Ακομα και με εξειδικευμενα οργανα μετρησης (που σιγουρα δεν εχεις) καθως και γνωσεις RF engineer (που μαλλον δεν εχεις) πολυ απλα, ακομα και αν πετυχεις κατι, στη πρωτη αλλαγη που θα γινει στις κεραιες, πιθανοτατα θα το παρεις στο χερι και θα πρεπει ξανα απο την αρχη.

Βαλε κατι εξωτερικα απο το σπιτι, και φερτο μεσα με καλωδιο. Σιγουρες λυσεις. Προτιμοτερο σε 5g, το 4g ειναι πλεον legacy.
    Επισης, με την καταργηση των extra sim με unlimited εχεις συνολικο προβλημα με τα devices. Ισως ειναι καλυτερη η προμηθεια μιας frog me ετησια, και η τοποθετηση σε εξωτερικο modem, και μετα να ταισεις wifi εντος του σπιτου παντου με κανα wifi mesh.
    Ακριβοτερη λυση μεν, θα δουλεψει ομως σιγουρα δε.

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία