Μου στάλθηκε το Huawei HG8145X6-10 από τη Nova και έχω ξεκινήσει investigation για το πως θα πάρω PPPoE / Voip passwords όταν με το καλό ενεργοποιηθεί. Έχει κάνει κάποιος αντίστοιχο exercise?
Εμφάνιση 1-15 από 224
-
18-10-24, 17:14 HG8145X6-10 admin credentials #1
-
26-10-24, 16:22 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #2
Έχω βρει αυτο: https://andreluis034.github.io/huawe...y-page/#cipher
Το router όπως το δίνει η Nova σε αφήνει να κατεβάσεις το configuration αλλά όχι να κάνεις restore / επαναφορά από το configuration (εκτός αν βρεθεί κάποιος πλάγιος τρόπος).
Δεν μπορούμε λοιπόν να περάσουμε άλλο γνωστό pass για τον Nova_admin μέσω της μεθόδου του password generation που έχει η ιστοσελίδα αλλά μπορούμε να κάνουμε decipher το pppoe password καθώς και το voip password.
Αυτά λοιπόν δεν θα είναι και πολύ χρήσιμα γιατί το configuration που έχει κάνει η nova στο router δεν σε αφήνει να το βάλεις σε bridge mode (θεωρώ ότι μπορεί να γίνει με πλάγιο τρόπο πχ παίζοντας με τα developer tools του chrome).
Ωστόσο είναι χρήσιμα αν θέλει κάποιος να παρακάμψει το Huawei ONT με εντελώς δικό του εξοπλισμό όπως έκανα εγώ (δηλαδή αντικατέστησα το Huawei με δικό μου ONT & Router).
-
11-11-24, 23:14 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #3
Παρακολουθώ, πολύ ενδιαφέρον.
Κατεβάζοντας το configuration, πως κανω decipher μεσω της σελιδας που έστειλες;"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
11-11-24, 23:23 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #4
-
12-11-24, 16:57 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #5
Επειδή σε φίλο έστειλαν αυτό το ρούτερ και είναι να συνδεθεί τις επόμενες ημέρες:
Τουλάχιστον επιλογές για port forward έχει αυτό;
Αυτή τη στιγμή είναι με bridge στη vdsl που έχει, αλλά αν τουλάχιστον παίζει το port forwarding, θα είναι ΟΚ..
Επιπλέον εφόσον μπορείς να κατεβάσεις το configuration, δεν έχει πουθενά encrypted στο config τον κωδικό του admin για να γίνει decipher;Από το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
12-11-24, 22:11 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #6
-
12-11-24, 23:03 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #7
Με τις οδηγίες του Γιάννη έψαξα και βρήκα τον κωδικό encrypted, έφαγα 2 ώρες χθες με σκριπτάκια python, τη σελίδα που έδωσε ο γιάννης και μπόλικο ΑΙ μπας και καταφέρω να, αλλά τίποτα δυστυχώς. Έχω κάποιες βασικές γνώσεις όχι κάτι ιδιαίτερο όμως.
Αναμένω ένα σετάκι deco m4 για να αντικαταστήσω το ρουτερ (μάλλον να παίζει μαζί με αυτό) γιατί οι συσκευές που έχω στο σπίτι είναι αρκετές και κλατάρει το ρουτερ της νοβα.
Αν κατανοώ καλά, βρίσκοντας τον κωδικό αδμιν, μπορούμε να αλλάξουμε σε λειτουργία bridge mode που χοντρικά από ότι κατανοώ, θα δουλεύει μόνο σαν μόντεμ και δεν θα υπάρχει διπλός dhcp άρα μικρότερο latency στο δίκτυο; τι άλλα προτερήματα;"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
12-11-24, 23:21 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #8
Δεν θα έχεις double nat στην ουσία. Αν δεν έχεις services ή δεν παίζεις online games τότε δεν σε πολυνοιάζει. Πάντως είναι τρελό σαπάκι το Huawei και από όσο ψάξιμο έκανα προσπαθώντας με breakpoints να ξεκλειδώσω πράγματα, το custom firmware που του έχουν φορέσει είναι ΤΡΑΓΙΚΟ.
Θα σου πρότεινα αν δεν σε νοιάζει η τηλεφωνία να πάρεις ένα LEOX ONT να κάνεις spoof το SN του Huawei και να το βγάλεις εντελώς από την εξίσωση. Το δικό μου πήρε πόδι με το που βγήκε ο τεχνικός από το σπίτι
-
13-11-24, 01:41 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #9
Παίζω αρκετά online games, η αλήθεια είναι ότι βρήκα καλο ντηλ σε DECO M4 (V2 50EURO DOUBLE PACK) οπότε το παράγγειλα. Η σκέψη μου είναι να συνδέσω όλες τις συσκευές (και σταθερό υπολογιστή ενσύρματα) στα Deco. θα έχω θέματάκια λες;
Έχω αρχίσει να ψήνομαι για το LEOX, αγοράζω κάποιο συγκεκριμένο; Έχεις κάποιο μαγαζί κατά νου που να το πουλάει ή μόνο ο κατασκευαστής; επίσης το SN spoofing είναι εύκολο;
Με μια μικρή έρευνα βρήκα αρκετά νήματα εδώ για spoofing και αυτή την ιστοσελίδα (αναφέρει για αντικατάσταση Νόκια ΟΝΤ, αλλάζουν οι τιμές μόνο φαντάζομαι) https://e-arena.gr/guides/how-to-spo...-g-010g-r-ont/ αυτό που δεν βρήκα είναι από που θα αγοράσω το LEO καθώς στην σελίδα τους μόνο επικοινωνία έχουν με το τμήμα πωλήσεων, δεν υπάρχει κάποιο σαιτ για να ρίξω μια ματιά στις τιμές;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος philippas : 13-11-24 στις 21:17.
"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
14-11-24, 22:54 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #10
Καλησπέρα, σήμερα ενεργοποίησα κι εγώ την οπτική ίνα με αυτό το ρουτεράκι, και έχω ξενερώσει τη ζωή μου γιατί σε αντίθεση με το παλιό ρουτεράκι που είχαμε τους Admin κωδικούς, αυτό είναι κλειδωμένο και δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα, ούτε καν να δοκιμάσουμε διαφορετικούς DNS για καλύτερη δρομολόγηση....
Μήπως έχει κανείς καμία ιδέα πως μπορούμε να γίνουμε admin ή κανένα άλλο τρόπο έστω να αλλάξουμε DNS??
-
15-11-24, 05:40 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #11
-
25-11-24, 23:18 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #12
Αύριο λογικά φτάνει το LEOX! Goodbye τραγικό huawei!
"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
27-11-24, 00:50 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #13
-
27-11-24, 09:43 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #14
Τώρα μαθαίνω και εγώ, μη νομίζεις, από ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα είναι μια συσκευή που αντικαθιστά το modem κομμάτι του huawei και με ρυθμίσεις το κάνεις spoof σειριακούς αριθμούς και άλλα στοιχεία και εφόσον έχεις ανακτήσει κωδικούς pppoe από τον πάροχό σου με άλλους τρόπους, μπορείς να βάλεις δικό σου router, τον εξοπλισμό τον αγοράζεις εσύ από εξωτερικό.
Δεν έχω τελειώσει ακόμα με τις διαδικασίες, θεωρητικά μόνο κωδικούς θέλω αλλά από οτι λέει ο φίλος ο Γιάννης δεν είναι και τόσο σύντομη η διαδικασία με κλασσικά την ομάδα της Νόβα να είναι για τα μπάζα.
Σχετικό θέμα εδώ: https://www.adslgr.com/forum/threads/1264680-LEOX-ONT
Όταν τελειώσω, σκέφτομαι να φτιάξω έναν οδηγό προς αρχαρίους σαν και του λόγου μου και να εστιάσω στην οπτική του αρχάριου όπως εγώ αν αξίζει εν τέλει η διαδικασία.
Στην παρούσα φάση χάνεις τηλεφωνία, οπότε αν είναι deal breaker για σένα θα σου έλεγα περίμενε κάποιον πιο έμπειρο να επανέλθει σχετικά!"Οι γνώμες είναι σαν τις κωλο**ίδες. Όλοι έχουν μια. Εξ 'άλλου, το ευκολότερο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι , πάνω στο οποίο δεν έχεις ιδέα και να είσαι θρασύς, επιμένοντας."
-
27-11-24, 10:37 Απάντηση: HG8145X6-10 admin credentials #15
Φίλιππα αν δυσκολεύεσαι με το PPPoE pass του Huawei στείλε μου αν θέλεις με PM το backup του (ή το κομμάτι που έχει τα pppoe) για να στο κάνω εγώ decrypt. Δύο στις δύο φορές που έκανα αίτημα για κωδικούς PPPoE (για δυο διαφορετικές FTTH συνδέσεις) μου έδωσαν ως κωδικό τον αριθμό του τηλεφώνου μου και δεν δούλευε. Την πρώτη φορά έπρεπε με σπάσιμο δικών μου νεύρων να τους πείσω να γίνει escalate το θέμα για να μου παίξουν οι νέεοι κωδικοί. Την δεύτερη φορά (τώρα δηλαδή με το Huawei) όταν είδα ότι δεν παίζουν οι κωδικοί απλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω και ψάχτηκα για το πως να κάνω decrypt το password από το config.
Bookmarks