Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Θα ήθελα την γνώμη σας για αγορά νέου laptop για χρήση σε συνεργείο αυτοκινήτων
Η αγορά θα γίνει μέσω της επιδότησης που δίνεται
Μέχρι τώρα υπάρχει το 8710w στο οποίο έγινε απλώς αλλαγή κάρτας γραφικών, μπήκε SSD και RAM και δουλεύει άψογα.
Από αυτά που είδα λίγο πρόχειρα χρειάζομαι :
1)Οθόνη έχω τώρα 17 που παρόλο τον όγκο έχει άλλη ευκολία( περισσοτερες πληροφοριές , ευκολότερη χρήση) ,αλλά στην ανάγκη θα συμβιβαστώ και με μικρότερη.
θα Ήθελα ματ ιδανικά
2)Ram ελάχιστο 16 με ελεύθερη θέση για αναβάθμιση και όχι soldered φυσικά.
3)δίσκος 1ΤΒ ιδανικά αλλά και με 512 είμαστε εντάξει, υπάρχει και άλλος υπολογιστής
4)Κάρτα γραφικών κάτι αξιόπιστο που να μην...σπάει ή χαλάει που λέμε ,προφανώς ενσωματωμένα γραφικά.
Η χρήση είναι τεχνικές πληροφορίες ,διάγνωση, σερφάρισμα για βιβλιογραφία διαγνωστικών, τεχνικών θεμάτων κλπ.
5)Εγγύηση και service ελάχιστο 3 έτη , ιδανικά επέκταση σε 5 με σέρβις εδώ και όχι στο...Καζακστάν
Κοιτάω σε dell latitude, hp elitbook ,Asus expertbook και lenovo
πχ
https://www.msystems.gr/laptops/dell...pro-1005506290
https://www.msystems.gr/laptops/asus...0nx06e1-m00h20
https://www.msystems.gr/laptops/hp-e...11-pro-9g076et
https://www.msystems.gr/laptops/hp-e...11-pro-970r0et
https://www.e-lenovo.gr/laptops-and-...3y-onsite.html
https://www.e-lenovo.gr/laptops-and-...cs-w11pro.html
για τα lenovo πιο αναλυτικές πληροφορίες αν ξέρει κάποιος
Ενδεικτικά έβαλα τα παραπάνω αν και oled οθόνη δεν ξέρω πόσο ιδανική είναι.
1)Η asus έχει σέρβις εδώ; εμπειρία κάποιος από εξυπηρέτηση
2)αυτά τα 2 σε 1 αφής και λάπτοπ έχουν μπέσα; έχει κάποιος εμπειρία;
3)Dell ξέρω έχει καλό σέρβις αλλά τα latitude δεν ξέρω αν είναι σκέτη πλαστικούρα
4)Από elitbook δεν ξέρω αν συνεχίζουν την παράδοση των compaq , σέρβις HP;
κάποτε που τους χρειάστηκα πριν πολλά πολλά χρόνια δεν είχα παράπονο. Τώρα;
5)lenovo κάποια πρόταση;
Τα rugged δυστυχώς είναι απλησίαστα και πολλές φορές όχι αυτό που υπόσχονται, τα lenovo καλύπτουν αρκετά στρατιωτικά στάνταρ αλλά δεν είναι ότι θα ..παλεύουμε με το λάπτοπ.
Λογικά θα μπουν win10 για λόγους συμβατότητας
budget 1500-1700
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας εκ των προτέρων![]()
Εμφάνιση 1-15 από 30
Θέμα: laptop για συνεργείο
-
04-01-25, 22:52 laptop για συνεργείο #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος lsavvaid : 04-01-25 στις 23:32.
υπάρχουν και χειρότερα
-
05-01-25, 08:51 Απάντηση: laptop για συνεργείο #2
Λογικα για επαγγελματικη χρηση ΔΕΝ θελεις να βάλεις λειτουργικό που να λήγει σε μερικούς μήνες, για λόγους ασφαλείας.
Με αυτό το budget οτι και να παρεις δεν είναι κακό.
Οι oled οθόνεςι ειναι πολύ καλή επιλογή.
Τα latitude ειναι η business σειρά της Dell, οσο δεν πας σε υπερφορητό γενικως δεν υπάρχει θεμα. Υπερφορητο σε συνεργειο ειναι καπως, ΕΚΤΟΣ κιαν το βαζεις μεσα σε αυτοκίνητα. Αν ναι, παρε κατι φτηνό, για τετοια χρηση και ανακύκλωσε το στη 3τια.
Γενικότερα ότι πάρεις σε επαγγελματικη σειρά, θα κανει τη δουλεια. Απο κει και πέρα αν δεν του ριξεις καφε, δεν το πετάξεις κάτω, και στοιχειωδως το καθαριζεις και φροντίζεις να μην κανει ασκοπους κύκλους φορτισης, ή να ζεματάει, αμφιβάλλω οτι το service εχει και τόση σημασία τελικά.
-
05-01-25, 09:45 Απάντηση: laptop για συνεργείο #3
Aν δεν φοβάσαι τα refubrished
Lenovo Thinkpad σειρά Τ πχ T480s 14 ίντσες
Παίρνουν original win11, θα χρειαστείς μνήμη 16ram (έχει μια θέση κολλημένη και μία ελεύθερη) περίπου 40 € για να φτάσεις συνολικά τα 24 και αλλαγή δίσκου (συνήθως φοράνε 256)
https://refone.gr/19069
https://refurbished24.gr/product/len...s-14-quot-ref/
Τα ρέστα κάτι θα βρεις να τα κάνεις.
ΥΓ
Αν σε βολεύει
Πάρε μιά εξωτερική οθόνη 24άρα να συνδέεις το laptop
Oi μεγάλες οθόνες σε laptop προσθέτουν βάροςΤελευταία επεξεργασία από το μέλος dimitri_ns : 05-01-25 στις 10:01.
" Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
-
05-01-25, 09:46 Απάντηση: laptop για συνεργείο #4
Όλες οι επαγγελματικές σειρές θα σου κάνουν την δουλειά.
Εγώ θα απέφευγα Oled αφού δεν θα γίνει χρήση multimedia. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος burn in ειδικά αν δουλεύει σε υψηλή φωτεινότητα.
Δεν ξέρω ποιο να σου προτείνω αλλά ξέρω πως η Lenovo έχει καλό σέρβις γενικά στην Ελλάδα.
Λόγω εργασίας κι επειδή θα είναι μέρα, δώσε σημασία στην φωτεινότητα της οθόνης.
Ta 250 nits του 1ου Dell ίσως να σε δυσκολέψουν. Προτίμησε από 400 και πάνω.
Και τέλος το μέγεθος της οθόνης και του λάπτοπ τι σε βολεύει.
-
05-01-25, 13:48 Απάντηση: laptop για συνεργείο #5
Τα refurbished δεν παιζουν για επιδοτησεις
- - - Updated - - -
Δεν υπαρχει λογος να τις δουλευει κανεις στο full. Ουσιαστικα ειναι το νεο πρακτικό standard και σιγουρα δεν ειναι μονο για multimedia, καθε άλλο. Βurn in θεωρητικα παθαινουν όλες, αν και εχω να δω πραγματικο burn in απο εποχές crt.
τι στι καλο, χαθηκαν τα screen savers?
-
05-01-25, 15:59 Απάντηση: laptop για συνεργείο #6
-
05-01-25, 18:03 Απάντηση: laptop για συνεργείο #7
Υποβαλεις τιμολογια, και συνηθως τα refurb δεν περνανε
-
05-01-25, 23:26 Απάντηση: laptop για συνεργείο #8
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη διαγνωστικά προγράμματα τα οποία δεν ακολουθούν τις εξελίξεις παρόλο που θα συνδέσεις καινούργιο όχημα.
Δηλαδή τα win 10 θεωρούνται κατόρθωμα σε κάποιες περιπτώσεις.
Δεν ξέρω αν ένα λάπτοπ με win 11 και μπόλικη μνήμη>32 μπορεί να σηκώσει και win 10 σε vm
Αν και πλέον η τάση είναι διαγνωστικό τάμπλετ όλα σε ένα με τα θετικά του και τα αρνητικά του.
Το υπερφορητο βολεύει μέσα στο αμάξι για διαγνωστικές βόλτες αλλά ακόμη και το 17αρι μην νομίζεις ότι δυσκολεύει.
Το φθηνό θα ήθελα να το αποφύγω γιατί είναι μηχάνημα δουλειάς βγάζει μεροκάματο.
Όσο είναι δυνατόν κάτι αξιόπιστο
Λύσεις τύπου λάπτοπ 700 ευρώ δυστυχώς δεν κρατάνε πολύ γιατί το περιβάλλον δεν είναι πάντα φιλικό.
- - - Updated - - -
Επειδή θα γίνει αγορά μέσω προγράμματος με επιδότηση αναγκαστικά μόνο καινούργιο.
Είναι και στα προαπαιτούμενα της επιδότησης
Τα elitebook έχουν κάτι από την αίγλη των Compaq ή τζάμπα τα κοιτάω;
Αυτό το asus που έβαλα είναι παρακινδυνευμένο;
Γενικά προτείνεται σε Intel ή AMD ;
Και με τι κάρτα;
ΕυχαριστώΤελευταία επεξεργασία από το μέλος lsavvaid : 05-01-25 στις 23:31.
-
06-01-25, 08:24 Απάντηση: laptop για συνεργείο #9
1. Η αντιπροσωπεία της HP στην Ελλάδα είναι κακή, έχω σταματήσει εδώ και χρόνια, δεν ξέρω αν κάτι άλλαξε
2. Δεν εχω δοκιμάσει asus, επαγγελματικά ή dell latitude ή lenovo thinkpad άφοβα
3. ουδεμία σχέση η cpu
4. Kάρτα γραφικών ενσωματωμένη στην cpu, 'οχι ξεχωριστή, συνήθως είναι η πρώτη που καίγεται." Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
-
06-01-25, 09:40 Απάντηση: laptop για συνεργείο #10
Οταν λες καρτα μαλλον εννοεις γραφικων. Αυτα αφορουν μονο gaming καταστασεις, ολα τα αλλα παιζουν με τις ενσωματωμενες.
Intel, amd σε τετοια εφαρμογη λιγη σημασια εχει. Οπως και η διαρκεια της μπαταριας αφου θα το χεις μονιμα (σχεδον) plugged in.
Πιο παρακινδυνευμενη ειναι η hpi παρά η asus.
Αν κατι παιζει σε win10 ειναι λιγο απιθανο να μην παιζει με win11 (αλλα οι καταπληκτικοι devs μπορουν παντα να μας καταπληξουν..)
Virtual μπορεις να κανεις οτι θες προφανως.
Για την περιπτωση σου θα πηγαινα σε rugged. Ολα τα αλλα ειτε των 700 ειτε των 1500 απο πλευρας δυσκολων συθηκων στο ιδιο καζανι βραζουν.
-
06-01-25, 12:58 Απάντηση: laptop για συνεργείο #11
Έχει η dell κάποια rugged, λογικά θα αντέξουν περισσότερες κακουχίες:
https://www.dell.com/en-us/shop/dell...d-product-line
Αν τα φέρνουν Ελλάδα δεν έχω ιδέα, ρώτα στην dell.
Έχει η panasonic τα toughbook,
πρέπει να ντουμπλάρουν και για ματσόλα αλλά είναι ακριβούλια και δεν ξέρω αν θα βρείς εδώ.
Εναλλακτικά, τα lenovo σειρά T υποτίθεται δεν-σπάνε-δεν-χαλάνε,
και θα κάνεις δουλειά σου με κανα διχίλιαρο.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
06-01-25, 13:16 Απάντηση: laptop για συνεργείο #12
-
06-01-25, 13:18 Απάντηση: laptop για συνεργείο #13
-
06-01-25, 13:40 Απάντηση: laptop για συνεργείο #14
Μην τσακώνεστε
Τα thinkpad T είναι για πολλά χρόνια, τα P είναι βαρειά
1,34 με 3,5 η διαφορά σε κιλά
Η μία κορη μου Ελλάδα έχει Τ470ς το πήρε στην δουλειά κατά λάθος, δεν κατάλαβε ότι το είχε στο σακκίδιο
Η άλλη κόρη στην Ολλανδία έχει Τ (προσωπική χρήση) και Ρ (της το δώσανε στην δουλειά) γκρινιάζει για το βάρος του Ρ , εγώ γελάω γιατί όταν έρχεται Ελλάδα φέρνει και τα 2
Τα Τ είναι ότι καλύτερο υπάρχει, έχει και αποχέτευση, αν θέλεις Ρ πάρε desktop
Aλλωστε ανάλογα με την μετακίνησή σου, ένα Τ με εξωτερικό ποντίκι, πληκτρολόγιο και 24 άρα οθόνη είναι όλα τα λεφτά
Αν θέλεις 2 οθόνες (κάθετη+οριζόντια) πάρε hub , έχουν thunderbold.
Kai κλείσε το καπάκι, αλλιώς θα έχεις 3 οθόνες.
- - - Updated - - -
Στα 4-5 χρόνια έχουν πάει στα 300-400 € , refurbished προφανώς
Αλλά δεν χαλάνε ρε παιδάκι μου, καμμιά μπαταρία (ή powerbank) που και που
ΥΓ
Αμα κάτσεις πάνω του, σπάει (πχ το έχεις στον καναπέ)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dimitri_ns : 06-01-25 στις 13:36.
" Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
-
06-01-25, 13:49 Απάντηση: laptop για συνεργείο #15
- - - Updated - - -
Στα 4-5 χρόνια έχουν πάει στα 300-400 € , refurbished προφανώς
Αλλά δεν χαλάνε ρε παιδάκι μου, καμμιά μπαταρία (ή powerbank) που και που
ΥΓ
Αμα κάτσεις πάνω του, σπάει (πχ το έχεις στον καναπέ)[/QUOTE]
Μετά τα xps και latitude λίγο ξενέρωσα με dell σε θεμα καθαρά τεχνολογίας. (Αργούσε να βγάλει νέα cpus) κατέληξα πέρσι στο p1 gen6 . Μέχρι στιγμής το θεωρώ άψογο ειδικά και με τρομερή οθόνη 16" που για εμένα είναι το sweetspot. Ναι δεν λέω πανάκριβο και overkill για το task του διαγνωστικού.
Bookmarks