Εμφάνιση 1-15 από 15
    Περιοχή
    Γερακας
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΕΡΑΚΑΣ
    Router
    PowerStation
    Path Level
    Interleaved
    Το ξέρω το ποιο πιθανό, δε θα έχω επιλογή τι router θα μου δώσει, αλλά λέω Αν είχα επιλογή, ποιο θα μου προτείνατε να επιλέξω;

Την Τετάρτη θα έρθει ο τεχνικός από τη Vodafone να κάνει την τελική σύνδεση για την οπτική, σε 500/250.
    Επειδή ο όγκος των Upload δεδομένων μου θα αυξάνετε λόγο εργασίας από το σπίτι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναβαθμίσω σε 1000/500 σύντομα, πιθανόν και πιο πάνω, οπότε να μη χρειαστώ να αλλάζω router ξανά.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Αφού ξέρεις ότι δε θα εχεις επιλογή, τι σημασία έχει να διεξάγεται μια υποθετική συζήτηση;

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Pfsense/FsOnt/F8648/zte5G
    Mα εχεις επιλογη, μπορεις να βαλεις οτι γουσταρεις, ομως μονο η ταχυτητα του upload δεν λεει κατι. Κανει και αυτο που θα σου δωσεη η vf

Περιοχή
    Γερακας
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΕΡΑΚΑΣ
    Router
    PowerStation
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ariadgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αφού ξέρεις ότι δε θα εχεις επιλογή, τι σημασία έχει να διεξάγεται μια υποθετική συζήτηση;
    Σωστός, αλλά βλέπω σε αρκετες συζητήσεις να λένε άλλοι "Πες στο παροχο να σου δώσει αυτό το ρουτερ", οπότε είπα να ρωτήσω.

Δε νομίζω ότι ενοχλώ κανέναν με μια ερώτηση, οποίος θέλει απαντάει, οποίος θέλει δεν.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
    Mα εχεις επιλογη, μπορεις να βαλεις οτι γουσταρεις, ομως μονο η ταχυτητα του upload δεν λεει κατι. Κανει και αυτο που θα σου δωσεη η vf
    Αν όμως στο μέλλον αρχίσει η Vodafone να δίνει ταχύτητες πάνω από 1000, θα πρέπει να αντέχει και ο ρουτερ τέτοιες ταχύτητες. Δεν είναι λίγες οι συζητήσεις ότι ως τώρα δίνουν κάποιους ρουτερς που είναι για ταχύτητες μέχρι 1000, και σε 1000 συνδέσεις δεν πιάνουν καν 1000.
    Οπότε προτιμώ να ξέρω τις επιλογές μου από τώρα, μην ξανά τρέχω στην Vodafone για αλλαγές. Και ναι, αγοράζω ότι ρουτερ θέλω, αλλά αφού μπορώ να έχω αυτόν από την Vodafone τσάμπα, γιατί να ξοδευω λεφτά.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Τσου.
    Αυτα ισχυουν για τα xdsl. Εδω αλλαζεις πιστα και βαζεις το χερι στη τσεπη. Ισχυει το γνωστο ρητο για το βαψιμο αυγων.
    Εξαλλου δεν υπαρχουν επιλογες σε αυτες τις ταχυτητες.

Περιοχή
    Γερακας
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΕΡΑΚΑΣ
    Router
    PowerStation
    Path Level
    Interleaved
    Τσου.
    Αυτα ισχυουν για τα xdsl. Εδω αλλαζεις πιστα και βαζεις το χερι στη τσεπη. Ισχυει το γνωστο ρητο για το βαψιμο αυγων.
    Εξαλλου δεν υπαρχουν επιλογες σε αυτες τις ταχυτητες.
    Δηλαδη η Vodafone θα μεινει στα 1Gbps;; Δεν εχει κανενα πλανο για 3αρα οπως η Cosmote;;

- - - Updated - - -

Επίσης, τώρα βλέπω και αυτό το τσάμπα Super Mesh WiFi Extender που δίνουν, δεν το είχαν όταν έκανα την αίτηση.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    2X 1000/500 + 350/80
    ISP
    Ote/FiberGrid/Vodafone
    Router
    Τι συζηταμε ακριβως? Τα 3gigabit για να τα χρειαζεσαι, εχεις χωσει καμποσα και στην υπολοιπη υποδομη. Αν περιμενεις απο το παροχο , χαιρετισματα.

Και οχι , κανεις αλλος δεν εχει ανακοινωσει κατι περαν του 1G

Οσο για wifi και extenders, αυτα τυπικα μας τελειωνουν πριν τα 500Mbirt.

Περιοχή
    Γερακας
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΕΡΑΚΑΣ
    Router
    PowerStation
    Path Level
    Interleaved
    Τι συζηταμε ακριβως? Τα 3gigabit για να τα χρειαζεσαι, εχεις χωσει καμποσα και στην υπολοιπη υποδομη. Αν περιμενεις απο το παροχο , χαιρετισματα.

Και οχι , κανεις αλλος δεν εχει ανακοινωσει κατι περαν του 1G

Οσο για wifi και extenders, αυτα τυπικα μας τελειωνουν πριν τα 500Mbirt.
    Η συζήτηση άρχισε με την ερώτηση μου για τι ρουτερ προτείνετε να ζητήσω από την Vodafone (και πάλι αν είχα επιλογή) για 500 σύνδεση και για μελλοντική αναβάθμιση σε 1000 και πάνω, που δεν δόθηκε καμία απάντηση.

Αλλά νομίζω κατάλαβα από μόνο μου την απάντηση. Η Vodafone θα μου δώσει το Power Station ρουτερ πιο πιθανόν, που κάνει μέχρι 1000 ταχύτητα, πέρα από 1000 δεν δίνουν οπότε δεν έχουν άλλη επιλογή για ρουτερ. Ότι καλύτερο, θα πρέπει να πληρώσω από μόνος μου.

Όσο για την υπόλοιπη υποδομή, δεν κατάλαβα τι εννοείς για «χώσει κάμποσα». Αν εννοείς για την δικιά μου υποδομή, είναι έτοιμη για ταχύτητες πάνω από 1000. Από ότι βλέπω στα νέα της Vodafone, ξέρει για την επέκταση σε 3Gbps, οπότε θα περιμένω τι θα κάνουν, αν δεν μπορεί να μου δώσουν πάνω από 1000, θα αποφασίσω να πάω στην Cosmote. Αυτό όμως δεν είναι το κύριο θέμα της συζήτησης.

Για εσωτερικό δίκτυο μου, και 500Mbit το ανώτερο με Wifi Extenders, δεν έχω θέμα για προσωπικη χρήση, από το γραφείο μου στο ιντερνέτ θα χρειαστώ παραπάνω λόγο δουλείας. Αλλά και αυτό δεν είναι το κύριο θέμα συζήτησης, απλά έβαλε αυτή την προσφορά για Vodafone Wifi Extneder επειδή τώρα το είδα για πρώτη φορά.

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    AVM FRITZ!Box 7530
    Έχω ένα Fritz εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια στην Vodafone και δεν έχει κάνει κιχ. Το ρύθμισα μια φορά και τέλος.
    Εν αναμονή οπτικής ινας πάλι σε Fritz θα πάω, είτε με GPON κατευθείαν στο Fritz είτε σύνδεση στο WAN απο το ΟΝΤ.
    Το powerstation το έχω στο κουτί του (200ρα γραμμή). Παντελώς άχρηστο για μένα απο την στιγμή που δεν δίνει δυνατότητα Bridge. (ο ορισμός του παραλόγου).
    Οπότε IMHO Fritz.

Περιοχή
    Γερακας
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΕΡΑΚΑΣ
    Router
    PowerStation
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gacp Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχω ένα Fritz εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια στην Vodafone και δεν έχει κάνει κιχ. Το ρύθμισα μια φορά και τέλος.
    Εν αναμονή οπτικής ινας πάλι σε Fritz θα πάω, είτε με GPON κατευθείαν στο Fritz είτε σύνδεση στο WAN απο το ΟΝΤ.
    Το powerstation το έχω στο κουτί του (200ρα γραμμή). Παντελώς άχρηστο για μένα απο την στιγμή που δεν δίνει δυνατότητα Bridge. (ο ορισμός του παραλόγου).
    Οπότε IMHO Fritz.
    Ευχαριστώ για την πρόταση. Και εγώ κοίταγα για ένα Fritz, αλλά δεν βλέπω την Vodafone να έχει κανένα Fritz στην λίστα τους από ρουτερς.
    Οπότε μάλλον θα πρέπει να δεχτώ το Powerstation που θα μου δώσουν, και από μόνος μου θα κάνω αγορά ενα Fritz.

Περιοχή
    Τρίκαλα Θεσσαλίας
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10328/896
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΤΡΙΚΑΛΑ
    Router
    NetFaster IAD
    SNR / Attn
    11(dB) / 29(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gacp Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οπότε IMHO Fritz.
    Και ποιο Fritz θα πρότεινες για FTTH 300άρι;
    Και εάν γίνει η αγορά, μπαίνει κατευθείαν πάνω στην γραμμή ή θέλει και το Power Station;
    Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από Λευκούς.

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    AVM FRITZ!Box 7530
    Καθώς δεν έχω φτάσει ακόμη στο σημείο αυτό, θεωρητικά (ας είναι καλά το adsl.gr), η Vodafone δίνει ONT που βγάζει ethernet. Το ethernet θα πάει στην LAN1 του Fritz 7530 που ήδη έχω ρυθμισμένο σε Vodafone εδώ και σχεδόν 4 χρόνια. Από την στιγμή που οι κωδικοί μου θα μείνουν ίδιοι (θα το ζητήσω), το Fritz θα πάρει αμέσως τηλεφωνία. Για το internet έχω σε bridbge ένα ASUS GTAX6000 και λογικά έτσι (υπολογίζω) να πορευτώ μέχρι να στήσω ένα Grandstream και να βγει και το Fritz από τη μέση.
    Οπότε λογικό επόμενο setup
    ΟΝΤ->Fritz 7530 (WAN)->ASUS
    Μελλοντικά θα ήθελα
    ONT->ASUS->Grandstream.

Περιοχή
    Τρίκαλα Θεσσαλίας
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10328/896
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΤΡΙΚΑΛΑ
    Router
    NetFaster IAD
    SNR / Attn
    11(dB) / 29(dB)
    Path Level
    Interleaved
    To ASUS τι ακριβώς σου χρειάζεται;
    Δεν μοιράζει ασύρματα το Fritz;
    Δεν αρκεί για ένα σπίτι;
    Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από Λευκούς.

Περιοχή
    Γερακας
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΕΡΑΚΑΣ
    Router
    PowerStation
    Path Level
    Interleaved
    Επειδή εμένα μου έβαλαν την οπτική την περασμένη εβδομάδα, και να κλείσω την ερώτηση που είχα στην αρχή. Η Vodafone μου έφερε το Powerline, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από ότι μου είπε ο τεχνικός. Για ταχύτητες πάνω από 1000, προς το παρόν το συζητάνε αλλά δεν έχουν λεπτομέρειες πότε θα αρχίσουν να τις δίνουν στο κοινό. Οπότε τότε θα αποφασίσουν και νέο ρουτερ που θα χρειαστεί να δώσουν σε ταχύτητες πάνω από 1000.

Η σύνδεση έγινε ως εξής.

Οπτική από Cosmote ΟΝΤ στο Nokia ONT (Nokia ONT G-010G-R) που μου έβαλε η Vodafone, με LAN στο Powerline ρουτερ.

Πάρα πολύ καλή εγκατάσταση, την οπτική που έβαλε από έξω προς το γραφείο, ούτε καν την βλέπεις. Πρέπει να ξέρεις που περνάει, και καλό είναι να την θυμάσαι μην κάνεις καμία ζημιά. Ρώτησα το τεχνικό αν αγοράσω Fritz, αν χρειαστεί να κάνω τίποτα, μου είπε να πάρω την τεχνική υποστήριξη της Vodafone να μου πουν αν χρειαστεί τίποτα. Πάντως δεν νομίζω θέλει τίποτα να βάλω στο Fritz αν αγοράσω, δεν είδα να έκανε τίποτα ο τεχνικός και ο ρουτερ ήταν ένας από τους 10 που είχε για άλλες εγκαταστάσεις. Τώρα αν έστειλε τίποτα πληροφορίες στα κεντρικά για τον ρουτερ δεν ξέρω, αλλά αν είναι θα πάρω την τεχνική υποστήριξη να ρωτήσω να είμαι σίγουρος.
    Προς το παρόν με τα 3 Xiaomi Mesh routers που έχω, το δίκτυο αρκεί, αν και το Wi-Fi κάποιες φορές πέφτει, μέχρι να βάλω LAN σύνδεση μεταξύ των 3 Xiaomi routers για καλύτερη επικοινωνία. Δοκίμασα και το Wi-Fi του Powerline, δυστυχώς για εμένα σε σπίτι με 3 ορόφους, δεν είχε καλό σήμα στο πάνω όροφο, με τα Xiaomi ρουτερς με 500/250 γραμμή, πιάνω 300/190 μέσω όρο με Wi-Fi.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    to powerline της vodafone παιρνει vpn πανω του ?

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία