Το είχα βάλει σε άλλο νήμα αλλά είπα να ανοίξω νέο...
Να σας ρωτήσω ρε παιδιά...
Σε συγγενικό εξοχικό ή 40 ασφάλεια που έχει έξω το ρολόι του δεδδηε ξαφνικά εντελώς συνεχώς άρχισε να πέφτει χωρίς λόγο...
Την ανοίγεις έρχεται το ρεύμα και μετά από λίγο χωρίς φορτίο πέφτει...
Wtf; Καμιά ιδέα;
Κάνα κρυφό βραχυκύκλωμα;
Ρευματοκλοπη;
Καμιά συσκευή που την άκουσε;
Χαλασμένη ασφάλεια στο ρολόι;
Ο πίνακας μέσα δεν δείχνει να ζεσταίνεται κάτι η να πέφτει καμιά ασφάλεια...
Θα μας τρελάνει αυτό...
Διότι δεν πέφτει ακαριαία...
Πέφτει οπότε το θυμηθεί...
Από τότε φωνάξαμε το δεδδηε ήρθε άλλαξε την ασφάλεια και τον μετρητή του 1960 με νέο ψηφιακό... Άλλαξε και το κεντρικό καλώδιο από τη κολώνα...
Ακριβώς πίσω από το μετρητή έχει ένα υποπινακακι με βιδωτη ασφάλεια 25Α...
Είναι διπλό κατοικία, το κάτω σπίτι έχει πίνακα κομπλέ με ρελέ διαφυγής..
Το πάνω σπίτι δεν έχει διαφυγής αλλά έχει γυριστούς διακόπτες με ασφάλεια βιδωτη 35Α και χωριστές ασφάλειες με μοχλό νέου τύπου ανά δωμάτιο... Τις νέες που πέφτουν και τις σηκώνεις ξανά...
Η ουσία είναι ότι στα σπίτια δεν πέφτει ουδεμία ασφάλεια... Τίποτα...
Η θα πέσει η ασφάλεια 40Α του μετρητή Η θα καεί η βιδωτη 25Α που υπάρχει στο υπό πινακακι πίσω από το μετρητή...
Σε κάθε περίπτωση η εγκατάσταση είναι παλιά πολύ...
Το κάτω σπίτι έχει νέα ηλεκτρολογικά και το επάνω μια μίξη νέων και παλιών υλικών..
Το θέμα όμως είναι ότι στα σπίτια δεν πέφτει τίποτα σε κανέναν πίνακα...
Μόνο στις έξω ασφαλείες...
Κάτι με το καλώδιο παροχής; Κάνα βραχυκύκλωμα έξω από το σπίτι;
Τι να πω...
Στα σπίτια μέσα η ότι τραβάει μέσα από τα σπίτια, αν ήταν κάτι από εκεί θα έπεφτε πρώτα ο πίνακας... Σωστά; Η θα έκαιγε την 25αρα έξω;.... Το σκέφτομαι και αυτό...
Anyway δεν ξέρω τι να πω....
Για πείτε και εσείς καμιά γνώμη...
Να είναι κάτι από τα φωτιστικά έξω; Από καμιά πρίζα έξω; Αλλά δεν θα έπεφτε κάτι στο πίνακα πρώτα; Από καμιά οικιακή συσκευή;
Το παράδοξο είναι ότι έχει κάμερα εξωτερικού χώρου εκεί και χωρίς ρεύμα δεν δουλεύει...
Έχω πάρει ρεύμα από ένα εξωτερικό φωτιστικό.. Αλλά οι συσκευές αυτές δουλεύουν κανονικά...
Δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στις συσκευές γενικά των σπιτιών...
Να δημιουργεί κάτι κάπου βραχυκύκλωμα;
Αλλά θα δούλευε αυτή η κάποια συσκευή;
Εμφάνιση 1-15 από 15
-
10-03-25, 21:37 Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 10-03-25 στις 21:53.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
10-03-25, 21:48 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #2
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Επαγγελματίας ηλεκτρολόγος, με μηχάνημα ελέγχου των διαρροών και της κατάστασης των πριζων, ΧΤΕΣ κιόλας.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
10-03-25, 21:54 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #3
Αφού δεν πέφτουν πρώτες οι ασφάλειες "μέσα" που είναι μικρότερες
(και υποθέτωντας ότι δεν τους έχει βάλει κάποιος ένα σύρμα που αντέχει 100A)
δεν είναι από πρόβλημα/κατανάλωση "μέσα".
Και δεδομένου ότι πέφτουν οι ασφάλειες "έξω"
θα σκεπτόμουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά ανάμεσα στο "μέσα" και στο "έξω".
Και αυτό που δεν πάει καλά τραβάει αρκετό ρεύμα ώστε να ρίξει τις έξω ασφάλειες των 25/40Α
οπότε αυτό το "κάτι" τραβάει πολύ ρεύμα.
Imho: φέρτε καναν ηλεκτρολόγο να περάσει την εγκατάσταση με ψιλή τσατσάρα.
Disclaimer: δεν είμαι ηλεκτρολόγος.Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
10-03-25, 22:13 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #4
Το σπίτι δεν κατοικείται τώρα...
Αλλά εκεί τη βλέπω τη κατάσταση να πηγαίνει...
- - - Updated - - -
Κάτι με το παροχικό καλώδιο....
Εκεί σκέφτομαι και εγώ ίσως κάτι...
Μέσα δεν πέφτει τίποτα...
Ούτε ζεσταίνεται τίποτα...
Κάτι συμβαίνει πολύ κουφό...
Προχτές σήκωσα την έξω ασφάλεια 40Α του μετρητή και μέσα σε 5 λεπτά έπεσε ξανά ...
Τη σήκωσα ξανά και μετά έκαψε την ασφάλεια του υποπινακα την 25Α...
Έκτοτε φύγαμε και μετά από λίγο έπεσε ξανά η 40Α του μετρητή μετά κάηκε ξανά η μέσα ή 25Α... Το έβλεπα γιατί η κάμερα ήταν συνεχώς εκτός σύνδεσης...
Πήγαινα εγώ και σήκωνα την ασφάλεια η άλλαζα με νέα τη μέσα επειδή έτυχε να είναι στη περιοχή... Ο συγγενής είναι Αθήνα...
Δηλαδή κάτι συμβαίνει με τις έξω ασφάλειες οι οποίες καίγονται η πέφτουν πριν καν ζεσταθούν....
Σε κάθε περίπτωση μάλλον θέλει ηλεκτρολόγο ότι και να πούμε...
Και δυστυχώς είναι offline και η κάμερα μέχρι να λυθεί...
Τι να πω... Ότι και να πούμε δεν γίνεται κάτι χωρίς ηλεκτρολόγο...
Υπέθεσα κάτι του δεδδηε αλλά αφού τα άλλαξαν και το πρόβλημα υφίσταται....
Μέσα στα σπίτια πάντως όλα δείχνουν να δουλεύουν οκ...
- - - Updated - - -
Α!!
Ξέχασα να αναφέρω ότι προχτές που σήκωσα την ασφάλεια 40Α του μετρητή το ρεύμα δεν ήρθε επειδή είχε καεί η μέσα στο υπό πινακακι η 25Α... Πριν να αλλάξω όμως αυτή είδα ότι ο δίσκος του παλιού μετρητή γύριζε αργά χωρίς να έχει ρεύμα το σπίτι...
Ιδέες;
Μεγάλη διαρροή; Η ρευματοκλοπη;
Αλλά όταν πέφτει το ρεύμα ποιο το νόημα της ρευματοκλοπης;
Να φωνάξω ηλεκτρολόγο να περάσει ένα νέο παροχικό και να δει και όλα τα άλλα... Τι να πω...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 10-03-25 στις 22:07.
-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
12-03-25, 02:19 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #5
Καλύτερα να σταματήσεις να σηκώνεις την ασφάλεια και να φέρεις ηλεκτρολόγο, γιατί αλλιώς σε βλέπω να φέρνεις την πυροσβεστική.
-
12-03-25, 13:38 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #6
Λες ε...
Προς το παρόν το σύστημα ήτοι η εγκατάσταση ήτοι το σπίτι έχει μείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
12-03-25, 16:17 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #7
Η βιδωτή ασφάλεια των 25Α τι προστατεύει?
Για να το βρεις κατέβασε την ασφάλεια 40Α του μετρητή, ξεβίδωσε την ασφάλεια των 25Α, σήκωσε την ασφάλεια 40Α του μετρητή και δες ποιά κυκλώματα δεν έχουν ρεύμα.
Αυτά προστατεύονται από τη συγκεκριμένη ασφάλεια. (Πιθανολογώ πως θα είναι τα εξωτερικά φώτα)
Γενικά, για να βρούμε το πρόβλημα κατεβάζουμε όλες τις ασφάλειες, και αρχίζοντας από την ασφάλεια του μετρητή, σηκώνουμε μία-μία μέχρι να εμφανιστεί το πρόβλημα.
-
12-03-25, 18:21 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #8
Η εγκατάσταση είναι πολύ παλιά....
Η 25αρα υπάρχει σε υποπίνακα μέσα στο οίκημα, στην αυλή, πίσω από το μετρητή της δεη και πρακτικά δίνει σε όλο το οίκημα...
Γιατί τώρα 25... Δεν έχω ιδέα... Παραξενεύτηκα και εγώ...
Μήπως την έβαλαν λόγω μικρής διατομής παροχικού;
Κανονικά μετά το μετρητή έπρεπε υπεύθυνος να ήταν ο πίνακας με 32αρα ασφάλεια αυτές με το μοχλό Η και 35 βιδωτή....
Έλεγα να ξηλώσω την 25αρα και να βάλω νέου τύπου ασφάλεια 32αρα με λαμπάκι και γενικό διακόπτη 40Α..
Αλλά και πάλι έτσι θα πέφτει συνεχώς η 32 έξω σε υπερφόρτωση και όχι ο πίνακας...
Το σπίτι είναι διπλοκατοικία πάνω κάτω με ξεχωριστούς πίνακες....
Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να έχει δυο μετρητές και κατα πόσο καλύπτει και η 40 του δεδδηε για δυο πρακτικά σπίτια...
Μπορεί να θέλει ενισχυμένο μονοφασικό Η και τριφασικό αν όχι δυο παροχικά και δυο μετρητές...
Δεν ξέρω καν αν παίρνει και με διακλάδωση από ένα παροχικό....
Το σπίτι είναι εκτός σχεδίου μιας θείας μου... Ούτε ξέρω τι έχει κάνει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης... Γιατί πριν το είχε ένας Γερμανός...
Όπως είπα η 40 του δεδδηε δίνει στην 25 και μετά στα δυο σπίτια....
Το μόνο που έχει μείνει πριν την έλευση ηλεκτρολόγου είναι να αρχίσω να βγάζω συσκευές από τις πρίζες Η και να κατεβάσω γενικούς μέσα από τα σπίτια ώστε να δω αν θα πέφτει πάλι....
Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει και αμέσως.... Άλλες φορές κλείνει αμέσως και άλλες όχι.... Μπορεί να πάρει και 2-3+ ώρες....
Μια ρίχνει την 40 και μια καίει την 25... Και δεν θα κάτσω να κάψω όλες τις βιδωτές 25.... Δεν έχει λογική....
Τη τελευταία φορά έβαλα σύρμα στην 25 γιατί η θεία έλειπε και μαζί ασφάλεια δεν είχα....
Έχει κάψει ήδη 4 βιδωτές...
Είναι που είναι περίεργη η εγκατάσταση μου φαίνεται θέλει ηλεκτρολόγο...
Το κάτω σπίτι από πίνακα είναι κομπλε...
Το πάνω δεν έχει ούτε διαφυγής....
Οπότε έτσι κ αλλιώς τον ειδικό δεν τον γλιτώνουμε... Και καλύτερα να μη βρούμε τη λύση, αλλιώς δεν πρόκειται να μπει και διαφυγής επάνω ποτέ.... Φωνάζω καιρό, αλλά πέρα βρέχει...
Ίσως για καλό έτυχε η βλάβη αυτή...
Που οφείλω να ομολογήσω είναι και περίεργη... Αλλά σε μουσείο εγκατάσταση ίσως και λογικό...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GregoirX23 : 12-03-25 στις 18:30.
Gre-goir-X23.
-
17-04-25, 21:19 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #9
Λοιπόν....
Το οίκημα είναι διπλό κατοικία όπως πιθανώς έχω αναφέρει με κοινή μονοφασική παροχή.... Αλλά με ξεχωριστό πίνακα...
Τώρα που πήγαμε Πάσχα άρχισα βέβαια εις μάτην τις δοκιμές...
Στην αρχή που πήγα να σηκώσω την ασφάλεια ξαναεπεσε αμέσως και με τη δεύτερη προσπάθεια έμεινε ανοιχτή..
Μετά καθόμουν καθόμουν καθόμουν ώρες για ώρες και η ασφάλεια δεν έπεφτε....
Φεύγω για μια δουλειά, δεν πρόλαβα να φύγω, εκτός σύνδεσης η κάμερα....
Αρχίζω τα γαλλικά μέχρι να φτάσω σπίτι....
Κάτω η ασφάλεια....
Μας περίμενε να φύγουμε;
Γυρνάω σηκώνω την ασφάλεια πάλι ακαριαία ξαναπέφτει, και με τη δεύτερη πάλι κάθεται ανοιχτή...
Κλείνω μετά τον πίνακα στο υπόγειο όλα δείχνουν να βαίνουν για ώρες καλώς...
Πάλι όμως η ασφάλεια κάτω μετά από κάποιες ώρες...
Στην επόμενη φάση κλείνω τον πίνακα πάνω στο σπίτι....
Ξανά κάτω η ασφάλεια.... Σηκώνω, 5 λεπτά ξαναπέφτει, σηκώνω 5 λεπτά ξανά πέφτει...
Κοινώς με κλειστούς πίνακες πάλι έπεφτε η ασφάλεια στο μετρητή...
Φωνάζω πάλι δεδδηε να μου πει μια άποψη καθώς ο μετρητής είναι πλέον νέος ψηφιακός με νέα ασφάλεια....
Ήρθαν είδαν και απήλθαν....
Με συμβούλεψαν να κοιτάξω το παροχικό καλώδιο από μετρητή μέχρι πίνακα...
Με αυτά και εκείνα φώναξα ένα φίλο ηλεκτρολόγο μέσα στο Πάσχα γιατί δε γινόταν άλλο....
Σκαψαμε από εκεί που έβγαινε το καλώδιο από το μετρητή μέχρι εκεί που ήταν το υπόγειο καλώδιο που πήγαινε μέσα στο σπίτι γιατί η κολώνα είναι και λίγο αρχαία πάνω από 50-60+ χρόνια....
Ενδιάμεσα ένα κουτί διακλάδωσης στη κολώνα που είναι ο μετρητής και μέσα εκεί το παροχικό από το ρολόι που έμπαινε έδαφος προς σπίτι, τα καλώδια κάρβουνο.....
Μου λέει ο φίλος πετύχαμε Τζακ ποτ....
Ξηλωμα το καλώδιο από το ύψος του εδάφους μέχρι το μετρητή, πέρασμα νέου καλωδίου μέσα σε αδιάβροχο κουτί και σπιράλ και ελπίζω, τέλος.....
Εύχομαι να τελείωσε η ιστορία.....
Ξηλώθηκε και το υποπινακακι με τη βιδωτη 25Α ασφάλεια και περιστροφικό διακόπτη on/off... Το συγκεκριμένο ήταν απολύτως άχρηστο καθώς περιόριζε και τις καταναλώσεις στο σπίτι...
Με ένα θερμοσίφωνα και ένα κλιματιστικό την έκαιγε....
Σκέψη του ηλεκτρολόγου το 60 και πιο πριν.... Ένα άχρηστο πράγμα...
Πλέον υπάρχει η ασφάλεια στο μετρητή και η ασφάλεια στο πίνακα....
Η 25αρα ενδιάμεσα κάτι το υπέρ άχρηστο....
Μου λέει αυτός του δεδδηε ξηλωσε το υποπινακακι αυτό και θα λυθεί το πρόβλημα σου....
Τι να πω.... Εύχομαι να λύθηκε το πρόβλημα...
Αν πέσει πάλι θα ανέβω στη ταράτσα και θα αρχίσω τα γαλλικά πάλι...
Επόμενη στάση η ανακαίνιση του πίνακα πάνω στο σπίτι.... Διότι χωρίς διαφυγής δεν γίνεται...
Αυτά....
Καλή Ανάσταση...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
17-04-25, 23:14 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #10
-
18-04-25, 18:37 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #11
Μέχρι τώρα πάντως το ρεύμα δεν έπεσε ξανά..... Επιτέλους!
Αλήθεια τα χρόνια η οξείδωση η υγρασία μπορεί να κάνουν τέτοια ζημιά σε παροχικό δεκαρι καλώδιο;
Εγκυκλοπαιδικά δηλαδή ρωτώντας...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
18-04-25, 23:43 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #12Ενδιάμεσα ένα κουτί διακλάδωσης στη κολώνα που είναι ο μετρητής και μέσα εκεί το παροχικό από το ρολόι που έμπαινε έδαφος προς σπίτι, τα καλώδια κάρβουνο.....
Μου λέει ο φίλος πετύχαμε Τζακ ποτ....
Ξηλωμα το καλώδιο από το ύψος του εδάφους μέχρι το μετρητή, πέρασμα νέου καλωδίου μέσα σε αδιάβροχο κουτί και σπιράλ και ελπίζω, τέλος.....
Εύχομαι να τελείωσε η ιστορία.....
-
19-04-25, 01:57 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #13
Πλέον από τη κολώνα μέχρι εκεί που μπαίνει στο έδαφος για μέσα είναι νέο και το παλιό καθαρισμένο και ενωμένο με κλεμα σε στεγανό κουτί....
Υποψιάζομαι τα χρόνια και την οξείδωση λόγω υγρασίας και πιθανώς αν εμπαζε νερά το παλιό σιδερένιο κουτί στη κολώνα...
Τώρα τι άλλο δεν ξέρω....
Ο φίλος μου είπε ότι πλέον μπορώ να το τσιμεντωσω του κουτί και ότι δεν θα χρειαστεί μελλοντική πρόσβαση σε αυτό...
Απλά επειδή τριγύρω είναι κήπος, στεγανό κουτί μεν αλλά μου λέει μη πάρεις το λάστιχο και ρίξεις καταπάνω του...
In other news μετά, τώρα τι γιατί έγινε κάρβουνο στη διακλάδωση..... Άγνωστο....
Καμιά ιδέα;
Η βιδωτη 25Α ασφάλεια που είχε πάντως μετά το ρολόι της ΔΕΗ απορώ ποιος και γιατί την είχε βάλει.... Ήταν κάτι το τρομερά άχρηστο πράγμα... Περιόριζε τις καταναλώσεις του σπιτιού και στην ουσία αχρηστευε την ασφάλεια του πίνακα και μάλλον και του ρολογιού..
Κανονικά από ότι ξέρω είναι η ασφάλεια στο ρολόι και μετά πίνακας....
Όπως πιθανώς ανέφερα το σπίτι είναι πάνω από 50-60 ετών και το έχτισε ένας Γερμανός πριν το πάρουν οι συγγενείς μου...
Έχουν γίνει πάντως πολλά κουφά...
Όπως το ενώ το πάνω σπίτι από το υπόγειο έχουν διαφορετικό πίνακα, έχουν κοινή παροχή....
Και διάφορα άλλα κουλα αλλά anyway...
Η αιτία πτώσης της ασφάλειας βρέθηκε, το τι και πώς όμως μόνο να υποθέσω μπορώ...
Από υπερβολικό φορτίο δεν παίζει διότι το προστάτευε πριν η 25αρα....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
20-04-25, 00:43 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #14
-
20-04-25, 09:04 Απάντηση: Πρόβλημα με πτώση ασφαλείας σε συγγενική εξοχική κατοικία.. #15
Γεράματα το λένε
Ξοδέψου
Βγάλε και μια ΥΔΕ
ΥΓ
Η κατάσταση internet και τηλέφωνο στην Ικαρία φτιάχτηκε Μεγάλη Παρασκευή
Για όσους συνδρομητές ΟΤΕ είχαν ξεμείνει πάνω από 15νθήμερο
Ξαναγυρίσανε τα χαμόγελα
Καρβουνισμένο εξωτερικό καλώδιο και εσωτερικά καλώδια σπιτιού λόγω κεραυνού στο νεκροταφείο, αλλαχτήκανε όλα
Τους είπα να κοιτάξουνε και τους νεκρούς .." Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
Bookmarks