Σελ. 38 από 68 ΠρώτηΠρώτη ... 1828333637383940434858 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 556-570 από 1020
    Το avatar του μέλους KyR-X
    KyR-X Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από μαριοσ666
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KyR-X
    Ναι με PGP, αλλά προυποθέτει να το βρείς κρυπτογραφημένο απο την πηγή του. Οχι να το κρυπτογραφήσεις on server (κάτι τέτοιο ακόμη δεν γίνεται)
    Λάθος. Όχι με PGP. Διάβασε εδώ http://antsp2p.sourceforge.net/ αξίζει. Η ιδέα είναι να φτιάξουμε ένα p2p στο οποίο αν κάποιος ξέρει το id ενός χρήστη του δικτύου να μην μπορεί να βρει το ip του. Και αυτό ΕΙΝΑΙ εφικτο!
    Θα το διαβάσω αλλά θα σκοντάψει στο Patriot Act. Αν γίνει τουλάχιστον για μέσο Ευρώπης, να έχεις να περιμένεις να πλυμηρήσει ο κόσμος με κινέζικο πειρατικό.

Περιοχή
    (3834) Zappafrank
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    Router
    Fritz!Box 7590
    Σπέρα παίδες...

Παρακολουθώ το thread απο χτες το βράδυ χωρίς να έχω κάνει post λόγω διαβάσματος... (εξεταστική γαρ...)

Τώρα που ηρέμησε λίγο το πράγμα λόγω ώρας είπα να πω και εγω τις σκέψεις μου...

Καταρχας, κατα τη γνώμη μου δεν μπορούμε να μιλάμε για το αν είναι η όχι σωστό ηθικά το όλο πράγμα με τα p2p... Και καλά οτι κλέβουμε τον ιδρώτα κάποιον κλπ κλπ κλπ...

Πιστεύω οτι δεν είναι λάθος και μπορώ να το στηρίξω με επιχειρήματα αλλά δεν νομίζω οτι είναι της παρούσης και εκτός αυτού είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα...

Για το μόνο που μπορούμε να μιλάμε είναι για το αν είναι η όχι παράνομο...

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε τι είναι πειρατεία... Μέχρι τώρα ήξερα οτι πειρατεία είναι όταν ΕΧΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣ απο πώληση αντιγραμμένου copyrighted υλικού χωρίς την άδεια αυτού που έχει τα δικαιώματα (ή του νταβατζή του... ).

Αν έχω λάθος πείτε μου... Αν δεν έχω όμως πως είναι πειρατεία να κατεβάσεις κάτι για δική σου χρήση αφού δεν βγάζεις λεφτά απο αυτό?

Αν ήταν ξεκάθαρα παράνομο να κατεβάζεις απο p2p τότε δεν θα ήμασταν όλοι πίσω απο κάγκελα? Δεν μπορούν να το κάνουν? Δεν θέλουν? Και μπορούν και θέλουν... Απλώς απο ότι ξέρω δεν είναι ξεκάθαρο νομικά το όλο ζήτημα...

Αν γίνει (δηλαδή αν υπάρξει ξεκάθαρος νόμος) τότε είτε πιστεύουμε οτι είναι σωστό είτε όχι θα πρέπει να κανονίσουμε την πορεία μας...

Τώρα, για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ξέρω τι να σκεφτώ...

Κατ' αρχάς είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει κάτι τέτοιο??? Έτσι νομίζω εγώ... Έχει ακούσει κανένας τίποτα παρόμοιο? (πάντα μιλάμε για τον μέσο χρήστη και όχι για εμπόρους και άλλα περίεργα πράγματα...)

Αν είχε γίνει δεν θα το ακούγαμε?

Για μένα πάντως φαντάζει πολύ περίεργη η όλη ιστορία...

Με βάση τη λογική θα έπρεπε να είχαν κόψει σε άλλους πόσους την συνδρομή τους...

Εκτός και αν το έκανε η ACN για να δει αντιδράσεις...

Γιατί δεν πιστεύω να μην ήξερε οτι θα υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις...

Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω με τι κίνητρα και με τι σκοπό το κάναν...

Φοβήθηκαν μη τους κάνει τπτ η Columbia?

Δεν νομίζω... Αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε εδω και καιρό να έχουν κόψει πάααρα πολλές συνδέσεις... Επίσης δεν είναι λογικό γιατί μέχρι τώρα που έχουν πάρει παρόμοιες καταγγελίες είδαν οτι δεν είχαν νομικό πρόβλημα... Επίσης βλέπουν οτι και οι άλλοι isp's δεν είχαν πρόβλημα νομικό... Τέλος, τι τους έχουν τους δικηγόρους αν είναι να πανικοβάλονται (όπως αναφέρθηκε) και να κάνουν βιαστικές κινήσεις?

Υπήρχε τίποτα άλλο? (Κάποια άλλη δραστηριότητα του Finn την οποία ούτε αυτός μας λέει αλλά ούτε και η ACN λόγω προσωπικού απορρήτου...) Μπορεί...

Το μόνο άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι να το καναν για εκφοβισμό...

Πράγμα το οποίο βέβαια δεν στέκει και πολύ γιατι για να γίνει κάτι τέτοιο σωστά, θα πρέπει να γίνει συστηματικά απο όλους τους isp's. Έτσι που έγινε το μονο που καταφέραν είναι να διώξουν κόσμο...

Πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ... Κάπου δεν μου κολλάει η όλη ιστορία... Μας λείπουν στοιχεία... :?

Το avatar του μέλους μαριοσ666
    μαριοσ666 Guest
    Επιμένω με το http://antsp2p.sourceforge.net/ γιατι η ιδέα πραγματικά αξίζει και πρέπει να το ενισχύσουμε. Φαντασθείτε το p2p του μέλλοντος:
    - τεράστια ποικιλία (σαν KaZaa/emule)
    - υψηλή διαθεσιμότητα των αρχείων (με προτόκολο τύπου bittorrent)
    - privacy (με προτόκολο τύπου antsp2p)
    ο μόνος τρόπος να το σταματήσουν είναι να απαγορεύσουν το internet!!!

Περιοχή
    Πάτρα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ
    Router
    Netgear DG384N
    SNR / Attn
    9.3(dB) / 19.5(dB)
    Εγώ μόλις κατάλαβα τι ώρα είναι νυχτοπούλια μου (για να δυσκολέψω λίγο την μετάφραση) και μεις συνεχίζουμε να βοηθάμε το thread να σπάσει κάθε ρεκορ. Και έχω και τον Κυρ-Χ να μου λέει οτι πρέπει να κάνω επανάληψη 38 σελίδες γιατί δεν συμφωνει μαζί μου. Το έβγαλα το νυχτοκάματο και σήμερα. Καληνύχτα και περιμένω εξελίξεις αύριο. Αλλιώς θα έρθω με νεα σενάρια συνωμοσιάς για να προσθέσω στο thread (ο φινν είναι σύντροφος από την ρώσικη μαφία και ήρθε να δημιουργήσει προβλήματα στην ελληνικη πειρατική μαφία με πανικό και να της φάει το ψωμάκι!)

Το avatar του μέλους musikmaster
    musikmaster Guest
    λοιπόν να σας πω εγώ τι έπαθα ...
    ήμουν συνδρομητής στην otenet και μου έκοψαν τη συνδρομή γιατί κατέβαζα παράνομα την Αλίκη στο Ναυτίκό... δεν μπορώ να καταλάβω πως με βρήκαν....
    και σαν να μην έφτανε αυτό θα πάνε μέσα και την μάνα μου και την θεία μου που είδαν την πειρατική αυτή ταινια (κάτι σαν το the ring ...όποιος την βλέπει πάει μέσα...)
    Κρύμα πάντως γιατί δεν πρόλαβα να κατεβάσω τον ΘΟΥ-ΒΟΥ....

musikmaster Guest
    Προs ISP....
    Μπορώ να αγοράσω μια adsl 384 (όχι για να serfaro) για να κατεβάζω αμέτρητες ταινίες ...παράνομα ...χωρίς να μου πει κανένας τίποτα... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑ??????????????????????????????????/ 8)

Το avatar του μέλους KyR-X
    KyR-X Guest
    LOL soupia :P

ο μόνος τρόπος να το σταματήσουν είναι να απαγορεύσουν το internet!!!
    *Shakes head*

μαριοσ λογικά μπορούν να κάνουν τοι θέλουν, ακόμα και να βρούν μια συσκευή που θα το συνδέεις στο modem και θα παράγει μια συχνότητα που θα τη βρίσκει ενα άλλο modem και θα σε αναγνωρίζει (στο κάτω κάτω αυτοί με ants θέλουν ID να κάνει την αναγνωριση οχι το IP) θεωρητικά γίνωνται τα πάντα. Αυτό με το modem θα έχει και γέλιο αν προγραμματίσουν κάποια EPROM να αλλάζει κάποια Universal κλείδα, οπότε και φίλτρα να βγουν για ISP ή BRASS να εμποδίζουν το σήμα, αυτά θα αναπηδούν συχνότητες μέχρι να τα ξεπεράσουν. Το θέμα είναι οτι κανένα p2p community δεν μπορεί να βρεί λεφτά να ερευνήσει π.χ. για κάτι τέτοιο. Αλλά το μέλον είναι ζωφερό ακόμη.

Περιοχή
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17034/1007
    ISP
    OTE
    Router
    NetFaster IAD
    SNR / Attn
    9(dB) / 24(dB)
    Μη το γ@μ... το thread ! Mπορει να εχει οντως προβλημα ο ανθρωπος και να μην ειναι φαρσα το ολο σκνηνικο!

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε τι είναι πειρατεία... Μέχρι τώρα ήξερα οτι πειρατεία είναι όταν ΕΧΕΙΣ ΚΕΡΔΟΣ απο πώληση αντιγραμμένου copyrighted υλικού χωρίς την άδεια αυτού που έχει τα δικαιώματα (ή του νταβατζή του... ).

Αν έχω λάθος πείτε μου... Αν δεν έχω όμως πως είναι πειρατεία να κατεβάσεις κάτι για δική σου χρήση αφού δεν βγάζεις λεφτά απο αυτό?
    Σκέψου το έτσι, κατέβασες σήμερα το super duper hd quality lord of the bricks trilogy για να το δείς.
    Με αποτέλεσμα, δεν πάς στο σινεμά (γλυτώνεις 10 ευρω) και δεν αγοράζεις το dvd trilogy edition 60 ευρώ, έχεις κέρδος 70 ευρω!

Το θέμα είναι κατα πόσο είναι ελαστικοί, πχ θα σου πεί ο δικαστής , το κατέβασες και το είδες μόνος σου;
    Καλά πρόστιμο 100 ευρώ + εξοδα δίκης για την πρώτη φορά απλά σαν το μικρότερο πλημέλημα

Αν όμως πχ εσυ βγήκες έξω να το πουλήσεις, θα σου πέι 2 χρονάκια και 5000 ευρώ πρόστιμο!

όπως βλέπεις και τα δύο είναι παράνομα, αλλά με διαφορετική τιμωρία

Το avatar του μέλους sdikr
    sdikr Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dpan
    Μη το γ@μ... το thread ! Mπορει να εχει οντως προβλημα ο ανθρωπος και να μην ειναι φαρσα το ολο σκνηνικο!

Το προβλήμα του μόνο με την acn μπορεί να το λύσει,

Πάντως μέχρι τωρα δεν έχει νομικό΄πρόβλήμα (μύνηση εναντιον του)

musikmaster Guest
    To thread το έχουν Γ@@@σει όλοι με τις θεωρίες συννωμοσίας....

Περιοχή
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17034/1007
    ISP
    OTE
    Router
    NetFaster IAD
    SNR / Attn
    9(dB) / 24(dB)
    Μα τι σχεση μπορει να εχει αυτο που λες με το P2P.Δεν το κατεβαζεις για να το πουλησεις ουτε διοργανωνεις επισημα προβολη ταινιας εισπρατοντας "κομιστρο" απο τους θεατες.Αρα σε καμμια περιπτωση δεν αποσκοπει σε κερδοφορια! Δεν καταλαβαινω το επιχειρημα σου.Με την ιδια εννοια και στα mp3 που κατεβαζουμε ολοκληρους δισκους και μαλιστα νεες κυκλοφοριες επρεπε να μας ειχαν διαλυσει στα προστιμα και τις ποινες! Να επαναφερουν και την ηλεκτρικη καρεκλα τοτε , οποιος κατεβασει τα περισσοτερα movies , mp3 , games απο το internet να καταδικαζεται με θανατο σε ηλεκτρικη καρεκλα.Δεν παμε καλαααα! Καθολου καλα!

musikmaster Guest
    Δηλαδή θεωρεις ότι όταν κατεβάζεις μία ταινία είναι νομιμο?

Περιοχή
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17034/1007
    ISP
    OTE
    Router
    NetFaster IAD
    SNR / Attn
    9(dB) / 24(dB)
    Μπορει να μην ειναι νομιμο αλλα δεν ειναι και παρανομο.Απο τι στιγμη λοιπον που το θεωρουνε παρανομο γιατι δεν υποχρεωνουν τους ιδιοκτητες ολων των P2P να παιζουν με συγκεκριμενα φιλτρα ωστε να μην υπαρχει θεμα? Διαφορετικα να τους κλεινουν! Υπαρχει καποιο disclaimer να σε ενημερωνει οτι αυτο που κατεβαζεις ειναι νομιμο ή παρανομο? Το internet δεν ειναι με αλλα λογια η κοινωνια της πληροφοριας? Δεν ειναι ελευθερη η διακινηση οποιουδηποτε υλικου/πληροφοριας αρκει να μην προσβαλει ηθη/εθιμα/εθνοτητες/ανθρωπινη οντοτητα? Αρα γιατι να ειναι παρανομο? Γιατι να την πληρωσει ο χρηστης και οχι ο κατοχος του P2P που αφηνει να γινονται share απαγορευμενα αρχεια?

Περιοχή
    (3834) Zappafrank
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    Router
    Fritz!Box 7590
    musikmaster, δεν μπορούμε να λέμε αν είναι νόμιμο η όχι... Είναι απλό να δεις αν είναι νόμιμο η όχι... Βλέπεις τον νόμο που ισχύει και τελείωσες...

Το θέμα είναι αν είναι ηθικά σωστό η όχι... Απο εκεί και πέρα άλλοι θα πουν αν είναι νόμιμο η όχι...

Το τι είναι πειρατεία και τι δεν είναι το ανέφερα γιατί μου ακούγεται βαρύς ο όρος...

Σκέψου το έτσι, κατέβασες σήμερα το super duper hd quality lord of the bricks trilogy για να το δείς.
    Με αποτέλεσμα, δεν πάς στο σινεμά (γλυτώνεις 10 ευρω) και δεν αγοράζεις το dvd trilogy edition 60 ευρώ, έχεις κέρδος 70 ευρω!
    Ναι αλλά δεν το πούλησα... Όταν λέμε κέρδος εννοούμε κέρδος απο πώληση...

Πάρε το παράδειγμα που ανέφερες...

Ποιός θα έκανε κάτι τέτοιο?

α) κάποιος που δεν του πολυ αρέσει η ταινία και την κατέβασε για να δει τι παίζει...

Αν του αρέσει θα πάει να την δεί στο cinema γιατί αλλιώς είναι να την δεις στο cinema και άλλιώς σε χαμηλή ποιότητα και σε μικρή οθόνη...

Αν του αρέσει ακόμη πιο πολύ παίρνει και το DVD... Πες μου έναν άνθρωπο που θα πορωθεί με μια ταινία και θα αρκεστεί στο αρχείο που κατέβασε... (Εκτός αν δεν έχει τα λεφτά...)

Αν δεν του αρέσει δεν πάει να την δεί...

Επίσης αν δεν έχει τα λεφτά, του αρέσει δεν του αρέσει δεν πάει να την δεί και δεν αγοράζει και το DVD φυσικά

β) Κάποιος που την είδε στο cinema αλλά δεν πορώθηκε τόσο πολύ ώστε να αγοράσει και το dvd ούτε να ξαναπάει να την δει και έτσι την κατεβάζει.

Σε καμιά περίπτωση η εταιρία δεν χάνει λεφτά γιατί απλούστατα αν δεν υπήρχε το p2p απο τον συγκεκριμένο τύπο δεν θα έπερνε παραπάνω λεφτά...

Βέβαια το παράδειγμα με τις ταινίες δεν είναι πολύ ωραίο γιατί η γνώμη μου είναι οτι δεν είναι λογικό να κατεβάζεις ταινίες γιατί πολύ απλά δεν συμφέρει... Τα λεφτά που δίνεις για να την κατεβάσεις είναι πολύ λιγότερα απο αυτά που θα έδινες για να την αντιγράψεις απο το Video club...

Σκέψου όμως ανάλογο παράδειγμα με mp3 ή οτιδήποτε άλλο...

Σελ. 38 από 68 ΠρώτηΠρώτη ... 1828333637383940434858 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Κόψαν το τηλέφωνο αλλα έχω DSL!!!!
    Από snips στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-10-11, 22:08

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα