γεια σας
εχω κανει αιτηση για πιστωτικη στην alpha bank. θελω να κανω χρησιμοποιησω 500 ευρω. ο τοκος που λενε 17.85% μπαινει στο μηνιαιο ποσο η ειναι για ολο τον χρονο? για τα 500 ευρω δηλαδη ποσους τοκουσ θα πληρωσω? ρωτησα καποιουσ γνωστουσ που εχουν ηδη και καπιοι μου ειπανε οτι αν χρησιμοποιησω 500 ευρω θα πρεπει καθε μηνα να πληρωνω 80 ευρω τοκους!!! 960 δηλαδη τον χρονο!!!! εχω πανικοβληθει!!! στην τραπεζα μου ειπανε οτι καθε μηνα θα πληρωνω τοκους 6,6 ευρω!!! αλλα επειδη ειμαι ζωαδι δεν διαβασα τι υπεγραψα!!! αν ξερει καποιος ας μου πει γιατι εχω φρικαρει!!!
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
23-05-08, 14:19 Ερώτηση για χρέωση τόκων σε πιστωτική κάρτα #1
-
23-05-08, 16:46 Απάντηση: Ερώτηση για χρέωση τόκων σε πιστωτική κάρτα #2
17,85% το χρόνο
Ή 17,85 / 12 για κάθε μήνα (αν το αποπληρώσεις πριν το χρόνο)
Δηλαδή σε 1 χρόνο οι τόκοι που αντιστοιχούν σε αγορά 500 ευρώ θα είναι €89,25.
Πάντως θα μπορούσες πριν κάνεις αίτηση να βρεις κάποια άλλη κάρτα / από άλλη τράπεζα, με χαμηλότερο επιτόκιο, χωρίς συνδρομή για πάντα κλπ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 23-05-08 στις 16:54.
-
23-05-08, 17:18 Απάντηση: Ερώτηση για χρέωση τόκων σε πιστωτική κάρτα #3
Αν δεν ξοφλούσες καθόλου από το 500άρικο, θα σου ερχόταν μηνιαίως τόκος 7.5 Ευρώ, η αλλιώς 89 το χρόνο.
Λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι η άλφα έχει και ένα σύστημα σταδιακής αποπληρωμής, δηλαδή κάθε μήνα αποπληρώνεις και κεφάλαιο, όντως μπορεί ο τόκος να είναι λιγότερος... Πάντως μην το ψάχνεις με τα δεκαδικά, κοίτα να κάνεις τη δουλειά σου με το 500άρικο και αμέσως μετά ξεκίνα να ξοφλάς όσο περισσότρο μπορείς γιατί μαζεύονται χωρίς να το καταλάβεις...
-
23-05-08, 17:23 Απάντηση: Ερώτηση για χρέωση τόκων σε πιστωτική κάρτα #4
Στο statement που θα σου έρχεται, θα γράφει την ελάχιστη καταβολή και μέχρι πότε να την πληρώσεις. Αυτό να μην αμελήσεις να το εξοφλείς κάθε μήνα, αλλιώς θα αρχίσουν οι υπερημέριες και τα κερατιάτικα.
Ρώτησες, εκτός το επιτόκιο, ποιά είναι η βάση υπολογισμού του τόκου (π.χ. 365/365, 365/360, 360/360, 360/365) ?
-
26-05-08, 11:24 Απάντηση: Ερώτηση για χρέωση τόκων σε πιστωτική κάρτα #5
Ο τόκος που θα πληρώνεις κάθε μήνα εξαρτάται απο το υπόλοιπο που έχεις αφήσει στην κάρτα.
Να ξέρεις πως αν κάθε μήνα καταβάλεις μόνο την ελάχιστη δόση (που είναι 2-3% του ποσού που χρωστάς) τότε δεν πρόκειται να αποπληρώσεις ποτέ την κάρτα.
Καλό θα ήταν πάντως αν θες να κάνεις αγορά 500€ να την βάλεις σε δόσεις παρά να τραβήξεις μετρητά απο την κάρτα που έχουν και μεγαλύτερο επιτόκιο.
-
28-05-08, 12:00 Απάντηση: Ερώτηση για χρέωση τόκων σε πιστωτική κάρτα #6
Βρήκες πολύ ακριβό τρόπο δανεισμού.
-
30-05-08, 13:11 Απάντηση: Ερώτηση για χρέωση τόκων σε πιστωτική κάρτα #7
Πρόσφατα κονοποιήθηκε απόφαση στις τράπεζες απο τον Άρειο Πάγο για τα διατραπεζικά επιτόκια τα οποία ειναι τα υψηλότερα στην Ευρωζώνη οπότε μας ξεζούμιζαν κανονικά και δίκαια χαρακτηρίστηκαν απο τον Σύλλογο Δανειοληπτών ώς οι 'νόμιμοι τοκογλύφοι της χώρας'. Σημασία έχει ότι φρένο στην ασυδοσία θέτει ο Αρειος Πάγος με τα επιτόκια να μη ξεπερνουν το 10%.
-
30-05-08, 14:02 Απάντηση: Ερώτηση για χρέωση τόκων σε πιστωτική κάρτα #8Δικηγοροι, ζωγραφοι, δημοσιογραφοι, πολιτικοι. Οι μονοι ανθρωποι στον κοσμο που μπορουν να κανουν το μαυρο.....ασπρο
"Look in the doubt we've wallowed
Look at the leaders we've followed
Look at the lies we've swallowed
And I don't want to hear no more"
-
31-05-08, 20:53 Απάντηση: Ερώτηση για χρέωση τόκων σε πιστωτική κάρτα #9
Πιστωτικες χρησιμες για μια επειγουσα αγορα και μια ωρα αναγκης, οταν λειπουν τα μετρητα!
Εαν εξοφλησετε στις 40 μερες, δεν επιβαρρυνεστε ιδιαιτερως...
Ενας μικρος οδηγος οχι για πιστωτικες αλλά γενικα για
Προμήθειες και χρεώσεις Τραπεζών
Δημοσιεύτηκε από ipo 13-12-07
στο ιδιο επισης Χρήσιμοι ΣύνδεσμοιΤα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόταση για Πιστωτική Κάρτα ??
Από leasedline στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 185Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-09, 22:46 -
πιστωτική καρτα για αγορες στο web
Από selinunte στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 168Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-08, 19:50
Bookmarks