Εχω πολλες μερες που λεω να ανοιξω το θεμα και ολο το ανεβαλα μηπως αλλαξει κατι, αλλα δεν παει αλλο.
Τον τελευταιο καιρο, μια δυο βδομαδες ισως, το utorrent σερνεται.
Εχω γραμμη 1mbit, αλλα παντα, διαφορα torrent επιαναν αξιοπρεπη ταχυτητα.
Τον τελευταιο καιρο, τα διαφορα torrents, και μιλαμε για καθε καρυδιας καρυδι, ελληνικα, ξενα, με πολλους *seeders, με λιγους leechers κλπ, ολα, μα ολα, λες και κατι τα επηρεασε και κατεβαινουν με απιστευτα χαμηλες ταχυτητες. 2-3kb/sec, αντε 10-12 στην καλυτερη.
Να πω οτι στον υπολογιστη δεν θυμαμαι να εχω αλλαξει κατι, να εγκατεστησα κατι κλπ.
Η μονη αλλαγη, επειδη ακριβως τα εχω δει ολα με τις χαμηλες ταχυτητες, ηταν να παω απο εκδοση 1.7.7 σε 1.8 beta.
Αλλα ουτε αυτη, ουτε η προηγουμενη τρεχει καλα.
Δεν μπορω ξαφνικα, ολα τα torrents να σερνονται.
Κοιτα τα netlimiter, ελευθερο το εχω το utorrent.
Να πω οτι παντα, τα free torrents τα εχω με μικρο upload, και τα ελληνικα-συνδρομητικα, με μεγαλο.
Επισης ομως, ολα σερνονται πλεον.
Να πω ακομη οτι εχω pc ως κατεβαστηρι, αποκλειστικα για κατεβασμα, αντε και κανενα office για καμια εκτυπωση. Τιποτε αλλο.
Γενικως, κανω οτι εκανα παντα, εδω και χρονια, αλλα τα torrents σερνονται.
Μπορει καποιος να με βοηθησει να ξεκολησω γιατι εχει καταληξει το κατεβαστηρι χειροτερο και απο pstn?
Εμφάνιση 1-15 από 20
-
15-07-08, 18:50 Τρελο προβλημα με utorrent #1
-
15-07-08, 19:03 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #2
Για ψάξε στις ρυθμίσεις για κρυπτογράφηση. Νομίζω λέγετε obfuscation. δεν ειμαι σίγουρος για τη σωστή ορθογραφία καθώς δεν έχω utorrent. Ενεργοποίησέ το διότι πιθανόν να σου κάνει τσαλιμάκια ο ISP αναγνωρίζοντας τα πακέτα που κατεβάζεις και σου ρίχνει κόφτη.
-
15-07-08, 19:33 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #3
Αυτο εννοεις?
You can choose Protocol Encryption's mode of operation in BitTorrent. Here is an explanation of the various options you can choose from:
* Disabled: Does not encrypt outgoing connections, but will accept encrypted incoming connections.
* Enabled: Attempts to encrypt outgoing connections, but will fall back to an unencrypted mode if the connection fails.
* Force: Attempts to encrypt outgoing connections, and will NOT fall back to an unencrypted mode if the connection fails.
* Allow legacy incoming connections enables or disables incoming legacy (non-encrypted) connections.
........Auto merged post: cool11 πρόσθεσε 1 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Με τα dht, upnp, peer exchange κλπ τι παιζει? Επηρεαζουν? πρεπει να τα ρυθμισουμε αλλιως περα απο τα defaults?
Εχω πελαγωσει, ειλικρινα σερνεται απελπιστικα. Κατι πρεπει να φταιει. Βοηθηστε!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cool11 : 15-07-08 στις 19:33. Αιτία: auto merged post
-
15-07-08, 23:34 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #4
Ναι αυτό. Να το βάλεις στο Enabled για να μην έχεις πρόβλημα με τους έχοντες παλιό πρόγραμμα. τα dht, peer exchange να τα έχεις ενεργοποιημένα αν κατεβάζεις από public trackers όπως το pirate bay. Επιτρέπουν την παράκαμψη του tracker για απευθείας επικοινωνία μεταξύ των προγραμμάτων. Πολλοί κλειστοί trackers τα προτείνουν απενεργοποιημένα αλλά προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα στο ratio. Το upnp έχει να κάνει με την αυτόματη εύρεση του router από το ΛΣ. ΑΑΑ έχεις ανοίξει τις θύρες στο router και το firewall; Εμένα μου αλλάζει η ip του υπολογιστή καμία φορά και πρέπει να πειράξω τις ρυθμίσεις στο port forward του router.
Εν κατακλείδι:
1. Enabled στο Protocol Encryption
2. ενεργοποίησε τα dht και peer exchange
3. τσέκαρε τις θύρες στο software firewall
4. αν έχεις router τσέκαρε και εκεί τις θύρες.
-
16-07-08, 00:24 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #5
1. Enabled στο Protocol Encryption
2. ενεργοποίησε τα dht και peer exchange
ok, τα εκανα.
3. τσέκαρε τις θύρες στο software firewall
4. αν έχεις router τσέκαρε και εκεί τις θύρες.[/QUOTE]
με αυτα ειναι αληθεια οτι ως τωρα, αν και τα ειχα ακουσει, δεν ειχα ασχοληθει, αλλα μαλλον δεν πιεστηκα κιολας γιατι δεν ειχα προβλημα ταχυτητας.
Στο router, οσο κι αν διαβασα στο google, δεν καταλαβα πως ακριβως γινεται το port forwarding.
Στο software firewall εχω outpost, υπαρχει τιποτε φιλικοτερο προς το utorrent?
Eπισυναπτω μια εικονα απο τις ρυθμισεις του router.
Το utorrent ειχε πορτα ενα ασχετο αριθμο. Τον αλλαξα και εβαλα, μια πορτα απο αυτες που ειναι δηλωμενες στο port forwarding του router, δεν ξερω αν εκανα καλα.
Δειτε και του router την εικονα.
Εντωμεταξυ, εχει κατω στην μπαρα του το utorrent ενα κιτρινο θαυμαστικο σε τριγωνακι μεσα και οταν αφησω πανω το ποντικι γραφει:
'no incoming connections. unless the icon turns green it could indicate a problem with your network connection'.
Πατω πανω, μου ανοιγει παραθυρο να κανω τεστ στις πορτες, βγαζει τα εξης:
Welcome to the µTorrent Port Checker.
A test will be performed on your computer to check if the specified port is opened.
Checking port 25267 on 62.1.183.113...
Error! Port 25267 does not appear to be open.
Περιμενω συμβουλες.
Και παλι δεν καταλαβαινω βεβαια γιατι μετα απο 3 χρονια με το ιδιο configuration(pc,win, firewall, router), ξαφνικα επεσαν ολα στο μηδεν απο ταχυτητα! Το μονο που αλλαζει καθε φορα ειναι η εκδοση του utorrent. Ξεχασα να αναφερω οτι ολα τα χρονια εχω forthnet, διχως καποιο παραπονο ή ιδιαιτερο προβλημα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cool11 : 16-07-08 στις 00:44.
-
16-07-08, 18:12 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #6
Μπορει καποιος να μου πει αν υπαρχει καμια ρυθμιση στο utorrent που να συσχετιζει αναλογικα το upload με το download?
Παρατηρησα το εξης:
Για upload<1kb, το download φτανει μεχρι 11kb
Για upload<2kb, το download φτανει μεχρι 22kb.
Για 0(απεριοριστο upload) φτανει το download σε μεγαλα νουμερα!
Που υπαρχει συσχετισμος?
-
16-07-08, 18:59 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #7
κατεβασε το upload σε 80% του ονομαστικού σου....
-
16-07-08, 19:33 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #8
1mbit γραμμη εχω, 192 νομιζω ειναι το upload, ποσο να το βαλω? 4kb, ειναι καλα?
-
16-07-08, 20:16 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #9
βαλτο κοντα δτο 15-17
-
16-07-08, 20:36 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #10
19kb ειναι το maximum upload που εχω!
-
16-07-08, 21:26 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #11
το 80% το 19....ειναι νομιζω σχεδον 15....
-
16-07-08, 22:18 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #12
-
16-07-08, 22:22 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #13
δοκιμασε με αυτο να αυξησεις τα max connections σε 100 (και μετα την επαννεκινηση) αν δεν δεις διαφορα απενεργοποιησε το οποιο firewall/antivirus
και ξαναδοκιμασεQuality is not an act, it is a habit.
-
16-07-08, 23:08 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #14
Βλέπωντας την συνημμένη φωτογραφία που έστειλες, μάλον θα πρέπει να επιλέξεις το 'Redirect selected protocol/service to ip address', και να βάλεις την τοπική ip του υπολογιστή σου (μπορείς να την δεις από την τοπική σύνδεση, στις συνδέσεις δικτύου, συνήθως είναι της μορφής 192.168.1.xx). Μία καλή σελίδα, με οδηγίες port-forwarding, είναι αυτή.
Δύσκολον τον εαυτόν γνώναι, εύκολον τω άλλω υποτίθεσθαι
Το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι δύσκολο, αλλά εύκολο να συμβουλεύεις τους άλλους
Θαλής ο Μιλήσιος, 643-548 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
-
17-07-08, 19:18 Απάντηση: Τρελο προβλημα με utorrent #15
Παρόμοια Θέματα
-
Τρελό πρόβλημα με nod32
Από emer στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 15-09-08, 08:52 -
τρελο μαλλον προβλημα
Από alt10alt10 στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 56Τελευταίο Μήνυμα: 13-03-08, 17:04 -
Τρελό πρόβλημα...!
Από Starman στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-07, 01:59 -
Τρελο πρόβλημα...
Από FifthBaby στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 40Τελευταίο Μήνυμα: 05-07-05, 22:51 -
Τρελό πρόβλημα με το φαντασματάκι
Από bill2003 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 20-05-04, 23:46
Bookmarks