Να ρωτήσω κάτι? Από τη στιγμή που άλλα κάνει και άλλα τον έχουν δηλώσει οτί κάνει δεν γίνεται να γίνει μια καταγγελία της σύμβασης και να αποζημιωθεί κιόλας?
Εμφάνιση 46-60 από 86
Θέμα: Παραίτηση ή απόλυση?
-
23-11-08, 20:46 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #46ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
http://slightlymagic.net
-
23-11-08, 20:58 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #47
Όχι. Θα έπρεπε να πάει στην επιθεώρηση για να κάνουν συστάσεις στον εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση θα διεκδικούσε το σωστό για την εργασία και όχι αποζημίωση για να φύγει.
-
23-11-08, 21:09 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #48
- Περιοχή
- Περιστέρι Αττικής
- Downloads
- 0
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 12
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 500M/250M
- ISP
- Cosmote
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Speedport Plus 2
- Path Level
- Interleaved
Διάβασα πολύ προσεκτικά τις απόψεις όλων και θα πω καταρχήν ότι δε θα προκαλούσα ποτέ την απόλυσή μου με σκοπό την καταβολή αποζημείωσης.
Εργάζομαι σε θέση υψηλής ευθύνης σε μια Τράπεζα και θα σας πω τι πολιτική ακολουθείται από τους εργοδότες μου σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η "τακτική" λοιπόν που ακολουθεί η δική μου εταιρεία σε όσους κρίνονται "ανεπιθύμητοι" είναι ο εξαναγκασμός σε παραίτηση, η οποία συνήθως συνοδεύεται από αποζημείωση.
Αποφεύγουν όμως, όπως ο διάολος το λιβάνι να απολύσουν εργαζόμενο, εκτός κι αν έχει διαπράξει αδικήματα (υπεξαίρεση, κλοπή, απάτη, τοκογλυφία, κλπ.).
Ορισμένοι από τους απολυθέντες και ειδικά αν είναι μεγαλοστελέχη λαμβάνουν αυξημένη αποζημείωση, η οποία είναι σχεδόν πάντα πολλαπλάσια της νόμιμης.
Οι χαμηλόβαθμοι όμως, υπό τον φόβο ότι θα έχουν τη "ρετσινιά" του απολυμένου για τον επόμενο εργοδότη, υπογράφουν παραίτηση όπως όπως, πιστεύοντας έτσι ότι θα βρουν πιο εύκολα νέα εργασία, γεγονός το οποίο δεν ισχύει...
Ο επόμενος εργοδότης πάντα θα ρωτήσει τους λόγους παραίτησης και πιστέψτε το, τα έμπειρα στελέχη μιας Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού, είναι πάντα σε θέση να καταλάβουν ή και να μάθουν ακόμα την αλήθεια...
Απόλυση λοιπόν όπως ορίζει ο νόμος και προσφυγή στα δικαστήρια αν θεωρήσω ότι με αδίκησαν, ποτέ όμως δεν θα προκαλούσα στημένη απόλυση ή θα αποδεχόμουν "παραίτηση φόβου".Jazz is the teacher, Funk is the preacher !
-
23-11-08, 22:31 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #49
-
23-11-08, 22:55 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #50
Αν και δεν είμαι εργόδοτής,
πρόσφατα έφτασε στο γραφείο ενά έντυπο απο μια εταιρία για να ρωτήσει για ενάν συνάδελφό που έφυγε με απόλυση που πήρε κανονικά την αποζημίωση του (ο λόγος απόλυσης ήταν το ότι δεν υπήρχε συνεργασία )
Μέσα στις ερώτησεις υπάρχει και αυτό για το αν ήταν συνεργάσιμος, καθώς και το αν θα τον ήθελε ξανά στην ίδια εταιρία.
Ακόμα και φιλότιμο να έχεις δεν μπορείς να απαντήσεις ψέματα στο ότι δεν ήταν συνεργάσιμος και στο ότι δεν θα τον θελαν ξανά στην εταιρία.
Είναι απλό δεν σου αρέσει κάτι κάνεις το σωστό, το ότι κάποιος είναι λάθος απέναντι σου δεν σου δίνει το δικαίωμα να είσαι και εσύ λάθος
-
24-11-08, 11:10 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #51
Στην ζωή σου αν δεν είσαι τεμπέλης ή βλάκας (όχι χαζός) δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνεις αφεντικό ή προϊστάμενος σε κάτι. Και ο τροχός γυρίζει.
@Jazzer,sdikr
είσαστε σωστοί. όπως πρωτοείπα πάντα σε μια πρόσληψη μιλάς με τον προηγούμενο εργοδότη.
αν μπει κάποιος σε black list μόνος του δεν του φταίει κανένας.
@no_logo
και ο εργοδότης έχει παιδιά και οικογένεια, πληρώνει 14 μηνιάτικα + ικα + φόρους για τον κάθε εργαζόμενο, βασίζει την εργασία και την ποιότητα ζωής του πάνω του και θέλει τον εργαζόμενο να πετάει για να μην φτιάξει την δουλειά του απο την αρχή στο κόσοβο ή την τρανσυλβανία.
με στεναχωρεί που βλέπετε ορισμένοι μονομερώς το θέμα.
δείχνει οτι δεν βλέπετε τον εαυτό σας εργοδότη και αυτό για μένα δείχνει έλλειψη όνειρου-στόχου-ελπίδας.
ελλαδικό φαινόμενο;;;; μπορεί.
-
24-11-08, 11:28 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #52
τα δακρύβρεχτα πες τα στους εργαζόμενους του Λαναρά, της Altec Telecoms, στους απολυμένους της voda, στους εργαζόμενους με μπλοκάκι, σε εργαζόμενες όπως η Αλκηστη Μανωλοπούλου που έτυχε να μείνουν έγκυες χωρίς την συγκατάθεση του εργοδότη
Η λίστα είναι ατελείωτη
-
24-11-08, 11:39 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #53
A! Οπότε, μαυρίζοντας το βιογραφικό του, παίρνει το αίμα του πίσω για τους απολυμένους του Λαναρά?
Λίγο ισοπεδωτικό αυτό.
Όλοι εργαζόμενοι είμαστε, οι περισσότεροι -φαντάζομαι- υπάλληλοι και όλοι εξαρτιώμαστε από τα κέφια του κάθε αφεντικού.
Αλλά ο cool11 έγραψε οτι ο φίλος του είναι δυσαρεστημένος με τη δουλειά. Όχι οτι δεν του κολλάνε ένσημα, ή του τρώνε τα ρεπό του ή δεν τον πληρώνουν. Μη συγχέουμε τα πράγματα...
-
24-11-08, 11:55 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #54
δεν υπάρχει τίποτα δακρύβρεχτο. αυτή είναι η πραγματικότητα. δεν κάνω ότι δεν θέλω να μου κάνουν.
απο την voda+intacom που ξέρω φεύγουν με φουλ αποζημιώσεις. και δεν φταίνε οι εταιρίες αλλά η πολιτική της ΝΔ που έκανε την voda ΕΥΠ και έφυγε ο κόσμος και που δεν δίνει έργα στην δεύτερη λόγω σωκράτη.
όσο για την αλκήστη ξέρω εταιρίες που έχουν γυναίκες 5-6 χρόνια χωρίς να τις έχουν δει αφού κάνουν συνέχεια παιδιά. κλασικό παράδειγμα οι τράπεζες. τώρα πια βάζουν βύσμα για να μπουν σε τράπεζα για να κάνουν παιδί...ρώτα πχ σε εθνική πόσες έχουν 4-5 παιδιά. η φίλη αλκήστη (δεν μπορώ να δω το μπλογκ της) έκανε το παιδί τυχαία ή ήξερε;
και το τυχαία στη χώρα του ελληναρά δεν υπάρχει
προσωπικά ΔΕΝ θα έπαιρνα γυναίκα για δουλειά γι αυτό το λόγο όπως και δεν έχω απαίτηση να πάρει κάποιος την γυναίκα μου. να πάρω μια κοπέλα να την εκπαιδεύσω για να μου φύγει για 1,5 χρόνο δεν το κάνω. και γι αυτό ΔΕΝ φταίει ο εργοδότης αλλά το κράτος που δεν έχει σωστή πολιτική για τις γυναίκες. γιατί αν το χρόνο που έλειπε μου έστελνε μια κοπέλα 1 δίμηνο πριν με έξοδα του ΟΑΕΔ για εκπαίδευση και της έβρισκε με τον ίδιο τρόπο δουλειά μετα μόλις γύριζε η εγκυμονούσα θα είμασταν όλοι καλά.
αλλά γιατί λέω για τις κοπέλες όταν εγώ ο ίδιος ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ για να φέρω ένα παιδί στο κόσμο και να πληρώνω ιδιωτικά στην αθήνα για τα επόμενα 25 χρόνια για να το φτάσω στο επίπεδο μου (κοινωνικό, οικονομικό κτλ) επιλογές είναι αυτές
κανείς δεν σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό
-
24-11-08, 11:58 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #55
-
24-11-08, 11:58 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #56
το κακο φιλε μου ειναι οτι κανεις απο τους "πανω" δεν τον νοιαζει για τον εργαζομενο/η μονο ο ιδιος ο εργαζομενος/η νοιαζεται για τον εαυτο του , την δουλεια του , το μεροκαματο του που με αυτο ζει την οικογενεια του και το σπιτι του και δυστυχως ολα αυτα στην ελλαδα του 2008 που εργατικη νομοθεσια δεν υπαρχει γιατι αν υπηρχε οπως στις χωρες αυτων των πολυεθνικων (που εκει δεν κανουν τις εξυπναδες τους) τοτε τα πραγματα θα ηταν πιο καλυτερα για τους εργαζομενους.
αρα η σκυβεις το κεφαλι και καταπινεις τα παντα για το μεροκαματο για να ζησεις την οικογενεια σου η εναντιωνεσαι ζητωντας το δικιο σου χανοντας φυσικα την δουλεια σου και το μεροκαματο σου
στα 36 προς 37 χρονακια μου εχω δει και εργοδοτες που πραγματικα αγαπανε τον εργαζομενο και προσπαθουν να δειχνει η δουλεια ενα ομορφο εργασιακο περιβαλλον αλλα εχω δει και εργοδοτες που στην κυριολεξια ειναι η για να τους φτυσεις η για να τους πυροβολησεις για αυτα που εχουν κανει (παραδειγματα απο το προσωπικο μου περιβαλλον και εμενα εχω πολλα που θα γεμισουν σελιδες ολοκληρες) το ζητημα ειναι τι μπορουμε να κανουμε τιποτα απολυτως για αυτο και η νεολαια μας το εχει παρει αποφαση οτι τι και να διαβαζει για να μαθει μια τεχνη αφου θα ειναι "ανευδικευτος εργατης" στο τελος η ακομα καλυτερα "πτυχιουχος ανευδικευτος εργατης" για αυτο και στιβαζεται η πλειοψηφια των νεων και κανει αιτησεις για να μπει οπουδηποτε στο δημοσιο.
αυτη ειναι η ελλαδα μας
λενε υπηρετηστε την πατριδα
η πατριδα τι κανει για μας
μην απαντησετε ξερω την απαντηση κυριοι για αυτο και η υπογραφη μου ταιριαζει απολυτα με τις ιδεες που εχω για τους πολιτικους και τα κομματα το μονο που απομενει ειναι να ξυπνησει ο λαος που κοιμαται τον υπνο του δικαιου και να σας στειλει ολους στα σπιτια σας διοτι ειστε ΑΧΡΗΣΤΟΙ
πιο χρησιμος ειναι ο αλλοδαπος που ο φουκαρας ηρθε παρανομα στην χωρα μας και δουλευει στην οικοδομη η στα χωραφια για να ζησει την οικογενεια του παρα εσεις κυριοι.
μπραβο σας για την εργασιακη νομοθεσια που εχετε δειχνετε ποιον στηριζεται με αυτην παντως ο εργαζομενος δεν ειναι αυτο ειναι σιγουρο.
-
24-11-08, 12:07 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #57
Ναι τους καημένους τους εργοδότες κανονικά οι εργαζόμενοι για λόγους ευγνωμοσύνης προς το εργοδοτη που τους δίνει την ευκαιρία να του βγάλουν κέρδη θα έπρεπε να κοιμούνται και στην επιχείρηση μέσα. .
Φίλε μου το αμερικάνικο όνειρο δε με ενδιαφέρει και πολύ περισσότερο να γίνω αφεντικό/εξουσιαστής κάποιου άλλου ανθρώπου. Απ’ ότι βλέπω εσύ ζεις για ναγίνεις μια μέρα το αφεντικό/εξουσιαστής
Ευγε νέε μου
........Auto merged post: AltairProxima πρόσθεσε 3 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Δεν πρέπει να έχεις μιλήσει με κόσμο που ζει κι εργάζεται στην Ευρώπη, έτσι δεν είναι ειναι;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AltairProxima : 24-11-08 στις 12:07. Αιτία: auto merged post
-
24-11-08, 12:23 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #58
φιλε μου γινεσαι προισταμενος και διευθυντης το ζητημα ειναι να μην χασεις τις αξιες σου (εγω προσωπικα σε μια πολυεθνικη εταιρεια αλυσιδα προιοντων ηλεκτρονικων/ηλεκτρικων) μου δωσανε την ευκαιρια να εργαστω και ξεκινησα απο πωλητης και εφτασα εως και προισταμενος μηχανογραφησης βεβαια ως τιτλο γιατι ποτε στην ζωη μου δεν διεταξα υφισταμενο μου να κανει κατι χωρις πρωτα να το κανω εγω (ξερεις τι ειναι να με βλεπουν οι υφισταμενοι μου οταν φτιαχναμε νεο καταστημα να βγαζω την γραβατα και το κουστουμι και να ανεβαινω σε σκαλες και σκαλωσιες να περναω καλωδια κτλ μαζι τους η ποσες φορες ειχα ατυχημα οπως και αυτοι στην εργασια) και ας μου ελεγαν εσυ εισαι προισταμενος δεν κανει να κανεις αυτα.
ετσι εχω μαθει και ετσι κανω στην ζωη μου.
και εργοδοτης να γινω δεν προκυτε να αλλαξω τον χαρακτηρα μου.
αρα μην ειμαστε απολυτοι
αυτο βεβαια ισχυει για τους ανθρωπους που δεν εχουν καβαλησει το καλαμι
(γιατι π.χ ενας προισταμενος που αποκαλεσε την μητερα μου (65 χρονων) αντε μωρη κωλογρια να μαζεψεις τα γαλατα και να φτιαξεις το μαναβικο και το τμημα με τα ετοιμα φαγητα (ναι καλα καταλαβατε σε σουπερ μαρκετ δουλευει η μανα μου)
τωρα ψαχνει τρυπα να κρυφτει ο εν λογω κυριος εκτος οτι μαλλον θα χασει την δουλεια του γιατι εκτος απο μηνυση (που ειχε αποτελεσμα το αυτοφωρο και να τον πανε στο τμημα του εκανα και καταγγελια στην εταιρεια του σουπερ μαρκετ αλλα και στην επιθεωρηση εργασιας.
βεβαια ενημερωσα και την επιχειρηση οτι αν ο εν λογω κυριος συνεχισει να προσβαλει και να θιγει την αξιοπρεπεια της μητερας μου τοτε δεν ευθυνομαι για οτι επακολουθησει (και ελπιζω να εχουν ασφαλισει το οικημα)
........Auto merged post: Zer0c00L πρόσθεσε 11 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα αργότερα ........
φιλε μου κανεις ενα λαθος
για τα εργασιακα δικαιωματα δεν φταινε οι εργοδοτες αλλα εμεις που ψηφιζουμε πολιτικους που αντι να υπερασπιστουν τον εργαζομενο υπερασπιζονται τον εργοδοτη.
μηπως και στο κομματι που λεγεται xDSL δεν ισχυει αυτο μπροστα στο ΚΕΡΔΟΣ που βγαζουν ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ και το αποτελεσμα ειναι να εχουμε τα χαλια που εχουμε.
ετσι και στην εργασια
σαφως και στο εξωτερικο εχουν καλυτερες συνθηκες (στο οικονομικο) τουλαχιστον οι εργαζομενοι (ξερεις στο μακρινο ντουμπαι ποσο αμοιβουν τους πληροφορικαριους η γενικα τους γκουρου καθε κλαδου τωρα που ειναι στην αναπτυξη το κρατος αυτο)
και εσυ να ησουν εργοδοτης θα σε ενοιαζε να βγαλεις το περισσοτερο κερδος με το μικροτερο κοστος.
καποτε ειπα σε διευθυντη προσωπικου της εταιρειας που εχω αναφερθει.
αντι να απολυσετε 800 ατομα για να μειωσεται το κοστος (που λετε οτι σας συμφερει κατι τετοιο) γιατι δεν κανετε λεω το εξης να δωσετε αυτα που πρεπει στους εργαζομενους και μετα θα δειτε πως αυξανεται το κερδος σας λογω της παραγωγης που θα κανουν οι εργαζομενοι.
και με κοιταγε σαν χαζος μου λεει μαλιστα δεν γινεται κατι τετοιο.
του λεω γινεται γιατι αν τωρα διωξεις τα 800 ατομα
αυριο το μαγαζι θα το κλεισεις του κανω γιατι απο τα ατομα που εχεις στην επιχειρηση δεν θα τους νοιαζει να δουλευουν αρα οχι πωλησεις αρα οχι εξυπηρετηση πελατων αρα δυσαρεστημενος πελατης αρα το εκλεισες το μαγαζι (γελαγε φυσικα)
τωρα ομως που βγαινει αυτο που του ελεγα τοτε το 2005 με παιρνει τηλεφωνο και μου λεει δικιο ειχες μπορει να γινει τιποτα να διορθωθει η κατασταση.?
του απαντω δυστυχως τωρα ειναι αργα φιλε μου (χαραξες την πορεια τωρα τελος.)
το συμπερασμα ολων αυτων που λεω πιο ειναι .?
απλα πραγματα οπως λεω εγω
ευτυχισμενος εργαζομενος που ανταμοιβεται για την εργασια/χρονο που προσφερει σε μια επιχειρηση οσες ωρες και να ειναι αυτη (γιατι αν η εργασια ειναι ευχαριστη και οχι βασανιστηριο τοτε δεν εχει σημασια ποσες ωρες δουλευεις) => προσφερει κερδος σε αυτην απο την παραγωγη που κανει ετσι μειωνεται το κοστος του εργαζομενου.
(ελαχιστοι εργοδοτες το εχουν ακολουθησει το παραδειγμα αλλα οσοι το εκαναν ειναι απο τους κερδισμενους σημερα που μιλαμε)
αλλα μαλλον αυτο δεν το εχουν διδαξει στις σχολες ανθρωπινου δυναμικου.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Zer0c00L : 24-11-08 στις 12:30. Αιτία: auto merged post
-
24-11-08, 12:35 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #59
στα 30 αφεντικό; μπαααα ο μπαμπάς δεν έχει εργοστάσιο.
αλλά σε μια δεκαετία δεν το αποκλείω.
ΥΓ δούλευα στο δημόσιο αρχικά. ξέρω τι μου λες
........Auto merged post: iloxos πρόσθεσε 8 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........
@AltairProxima
γι'αυτό σπούδασα και δουλεύω 12ωρα για να γίνω αφεντικό ύστερα απο 3 χρόνια εργάτης σε καράβια (κουβάλαγα σακιά στη πλάτη) και 6 εργάτης στο εξωτερικό (σε 20 διαφορετικές δουλειές) και εργαζόμενος πια αλλα 3 στην ελλάδα ως επιστημονικό προσωπικό.
αλλιώς θα ήμουνα μέγας μλκς.
τα "εξουσιαστής" που τα ακούτε; κάνει το ΣΥΡΙΖΑ λεξικό για "αδικημένους" και "απόκληρους της κενωνίας"
ο πατέρας μου ξεκίνησε με απλή θέση και είχε 130 άτομα προσωπικό πάντα ως προϊστάμενος.
μου έμαθε ένα πράγμα που το έγραψα σε προηγούμενο ποστ και το βλέπω στην πράξη 5 χρόνια μετά που είναι συνταξιούχος και τον αγκαλιάζουν στο δρόμο δεκάδες υφστάμενοι του: ποτέ δεν κάνεις οτι δεν θέλεις να σου κάνουν.
οι αξίες σε έναν άνθρωπο και η προσπάθεια να μείνεις σε αυτές όταν έχεις εξουσία δείχνει αν είσαι σωστός ή μλκς.
μην μιλάμε πάντα για μλκς.
υπάρχουν και σωστοί άνθρωποι. δεν πάνε όλοι να βγάλουν λεφτά. ορισμένοι πάμε γιατί βλέπουμε ψηλά και έχουμε όνειρα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος iloxos : 24-11-08 στις 12:37. Αιτία: auto merged post
-
24-11-08, 13:59 Απάντηση: Παραίτηση ή απόλυση? #60
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
είστε οφ τόπικ... το θέμα δεν είναι αν ο iloxos θα ζήσει τον μύθο του στην Ελλάδα και απο μούτσος γίνει CEO
E απόρω τότε γιατί το συζητάμε. Ο φίλος θα πει οτι θέλει να δουλέψει σαν εργάτης με φουλ επιδόματα, και οτι δεν είναι υπάλληλος γραφείου, επίσης θα τους απειλήσει με συνδικαλισμό.
Τέλος, θα απολυθεί μέσα στο πρώτο μισάωρο.
Δεν καταλαβαίνω με πιο σκεπτικο προτείνετε σε κάποιον να προσποιηθει οτι εργάζεται και να προκαλέσει απόλυση, ενώ μπορεί απλά να την προκαλέσει διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματα του. Επίσης cool11, δεν θέλω να στην πω, αλλά πολυ μαγκάκος ο φίλος... εμ τον %^#!! τόσα χρόνια, εμ τώρα του ήρθε να κάνει την επανάσταση προκαλώντας απόλυση.
Παρόμοια Θέματα
-
Απολυση επειδη πηρε μερος στην απεργια
Από guzel στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 29Τελευταίο Μήνυμα: 02-04-08, 10:29 -
Παραίτηση Μαγγίνα
Από lewton στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 65Τελευταίο Μήνυμα: 22-12-07, 20:54 -
παραίτηση απο εργασία..
Από maxcp στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 44Τελευταίο Μήνυμα: 30-11-07, 11:27 -
Την παραίτηση Μαρτιγόπουλου ανακοίνωσε ο ΟΤΕ
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 26-09-07, 12:03
Bookmarks