haha . Ωραία τα λες, κι ωραία η πτώση των μαλλιών σου, αλλά δεν λέω πουθενά ότι η κουζίνα είναι συνδεδεμένη σε πολύπριζο!
Εμφάνιση 91-105 από 108
-
03-02-09, 14:21 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #91
-
03-02-09, 14:22 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #92
αρε ελληνα με τις πατεντες σου
Περσινά ξινά σταφύλια , φετινό γαμάτο τσίπουρο
-
03-02-09, 14:55 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #93
δεν λες που ζω και δεν έπαθα κι εγώ βραχυκύκλωμα;
-
03-02-09, 16:21 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #94
-
03-02-09, 16:23 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #95
16A σε τι σε πλυντηριο ;
Περσινά ξινά σταφύλια , φετινό γαμάτο τσίπουρο
-
03-02-09, 22:31 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #96
-
03-02-09, 22:56 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #97
Στο δικό μου διαμέρισμα, έχει θέση γιά πλυντήριο στην κουζίνα με 20 A ασφάλεια, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
-
04-09-16, 23:28 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #98
Ξανανοίγω το ίδιο θέμα αρκετά χρόνια μετά γιατί αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με το μικρό πεπόνι.
Απλά εμένα ο πίνακας του σπιτιού που νοικιαζω είναι τριφασικός γιατι έχει εγκατεστημένους θερμοσυσωρευτές για θέρμανση.
Παρόλα αυτά η πρίζα της κουζίνας , στη οποία λειτουργεί με πολύπριζο -λόγω απόστασης- μόνιμα ΜΟΝΟ το ψυγείο, δημιουργεί πρόβλημα όταν συνδέσω στο πολύπριζο το πλυντήριο ΑΛΛΑ μόνο όταν επιλέξω απο το θερμοστάτη του πλυντηρίου υψηλή θερμοκρασία πλυσίματος πάνω απο 50 βαθμούς. Όταν επιλέξω την χαμηλότερη επιλογή θερμοκρασίας 30 και το σύντομο πρόγραμμα δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα.
Η αυτόματη ασφάλεια στον πίνακα είναι 10Α και ουσιαστικά αυτή πέφτει με το βραχυκύκλωμα.
Στην ίδια ασφάλεια όμως είναι συνδεεμένες ΟΛΕΣ οι πρίζες του σπιτιού (γκαρσονιέρα 40 τμ) με αποτέλεσμα δοκιμάζοντας και σε άλλη σουκο πριζα με μπαλαντέζα με χοντρό καλώδιο, να πέφτει πάλι ο αυτόματος απο τον πίνακα και να νεκρώνουν τα πάντα.
Μετά απο προσεκτική ανάγνωση όλων των απαντήσεων σας καταλήγω οτι πρέπει το πρόβλημα να δημιουργείται απο το πλυντήριο.
Εκείνο λοιπόν που ήθελα να παρακαλέσω είναι αν μπορείτε να μου συστήσετε κάποιον ηλεκτρολόγο στην περιοχή του Γκύζη που να γνωρίζει απο επισκευές πλυντηρίων αλλά πάνω απ όλα δεν θα με γδάρει γιατί λόγω ανεργίας μετράω και το τελευταίο ευρώ και όπως καταλαβαίνετε δεν με παίρνει να αγοράσω νέο πλυντήριο -αν και το συγκεκριμένο προφανως τα εχει φαει τα ψωμια του και με το παραπάνω μετά απο 10 χρόνια αλλά εξακολουθεί να δουλεύει έστω και με προβλήματα...
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρωνTimeo Danaos et dona ferrentes
-
04-09-16, 23:42 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #99
Το πλυντήριο τι απαιτήσεις έχει απο ρεύμα; λογικά θα έχει κάποιο καρτελάκι, μια ασφάλεια 10Α αντέχει 2200 - 2400W.
Οι 30 βαθμοί στο νερό είναι κάτι που τις ποιο πολλές φορές δεν θα χρείαστει καν να ανάψει την αντίσταση στο πλυντήριο, που είναι αυτή που τραβάει το πολύ ρεύμα.
Λες ακόμα οτι βάζεις μαζί και το ψυγείο, το δικό μου ψυγείο είναι συνήθως στα 200 με 300W και μπορεί να πάει και στα 700 όταν δουλεύει τις αντιστάσεις του για τον πάγο.
Δεν νομίζω οτι το πρόβλημα σου είναι στο πλυντήριο, είναι στην ασφάλεια, και είναι θέμα ηλεκτρολόγου
-
05-09-16, 00:08 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #100
Επειδή είναι δύσκολο εκεί που το έχω τοποθετημένο το πλυντήριο να ελέγξω αυτή την ώρα το ταμπαλάκι , θα το κάνω αύριο και θα ενημερώσω αλλά λόγω παλαιότητας δεν είναι καν ενεργειακης κλάσης Α και τα σχετικά οπότε ΥΠΟΘΕΤΩ οτι θα είναι ενεργοβόρο.
Απο την άλλη με προβλημάτισε που η αυτόματη ασφάλεια της συγκεκριμενης πριζας στον πινακα ειναι μόνο 10 Α όταν όλες οι άλλες είναι 25 λόγω της τριφασικής παροχής που προανέφερα.
Ευχαριστώ πολυ για την άμεση ανταπόκριση
Τελικά το adslgr κρύβει απίστευτες πληροφορίες που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες σε πολλές φάσεις της καθημερινότητας σου.Timeo Danaos et dona ferrentes
-
05-09-16, 02:41 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #101
Κι εμένα όπως τα διαβάζω εκτιμώ ότι πρέπει να ξεπερνάς την ονομαστική ένταση των 10Α και να πέφτει ο αυτόματος στον πίνακα.
Για να το καταλάβεις αυτό θα κάνεις τα εξής:
Θα δεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών συσκευών σου που δουλεύουν ταυτόχρονα μαζί με το πλυντήριο την ισχύ που καταναλώνει η κάθε μια π.χ πλυντήριο 2500W (γιατί είναι και παλιό)
Θα κάνεις έπειτα το άθροισμα όλων αυτών σε Watt, μαζί και με τα φώτα γιατί παίζει να είναι στο ίδιο κύκλωμα. Αυτό μπορείς να το τσεκάρεις εύκολα κατεβάζοντας τον διακόπτη και βλέποντας αν τα φώτα κλείσουν.
Την ένταση του ρεύματος σε Α μπορείς να την βρεις διαιρώντας την συνολική σου ισχύ (σε Watt) με την φασική τάση του δικτύου (230 V)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stelakis1914 : 05-09-16 στις 02:49.
-
05-09-16, 08:37 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #102
Η γραμμή με την ασφάλεια των 10Α ΔΕΝ σηκώνει την αντίσταση του πλυντηρίου, μην το ψάχνεις παραπέρα.
'Η βάζεις το πλυντήριο σε άλλη πρίζα, σε γραμμή με μεγαλύτερη ασφάλεια (προσοχή, αν χρησιμοποιήσεις μπαλαντέζα να σηκώνει τουλάχιστον 16Α), ή περνάει ο ηλεκτρολόγος μεγαλύτερης διατομής καλώδιο από τον πίνακα προς τη συγκεκριμένη πρίζα, για να βάλει και μεγαλύτερη ασφάλεια.
-
05-09-16, 20:39 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #103
Τα φώτα μάλλον είναι σε άλλη γραμμή γιατί όταν πέφτει η αυτόματη ασφάλεια στον πίνακα μόνο οι πρίζες νεκρώνουν τα φώτα αναβουν κανονικά. Οσον αφορά το πλυντήριο δυστυχώς με την παροδο του χρόνου έχει ξεκολλήσει η ετικέτα οπότε δεν μπορώ να γνωρίζω πόσα watt καταναλώνει το ψυγειο που είναι στην ίδια πρίζα (πολύπριζο το οποιο ομως απ οτι διάβασα θα πρέπει να το καταργήσω) είναι 400 watt.
- - - Updated - - -
Το καταλαβαίνω , όμως απορώ γιατί επί σχεδόν έξι μήνες λειτούργησε κανονικά το πλυντήριο στο συγκεκριμένο πολύπριζο και ξαφνικά προέκυψε το πρόβλημα. Η εναλλακτική πρίζα με μπαλαντέζα δε νομίζω να λειτουργήσει -αλλά θα το δκιμασω- γιατί όταν πέφτει η αυτόματη ασφάλεια "νεκρώνει" και η δεύτερη πριζα που υπάρχει στην κουζίνα. Το μόνο που σκέφτομαι σαν λύση -πριν καταφύγω στην σπιτονοικοκυρα- είναι να δοκιμάσω με ηλεκτρολόγο να συνδέσω το πλυντήριο στην παροχή που είναι για την κουζίνα, μια και δεν έχω ηλεκτρική κουζίνα αλλα αυτά τα μικρα φουρνάκια με τα δύο ηλεκτρικά μάτια.
Σε κάθε περίπτωση αν έχετε να μου συστησετε καποιον ηλεκτρολογο στην ευρύτερη περιοχη των Αμπελοκήπων-Εξαρχείων θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.Timeo Danaos et dona ferrentes
-
05-09-16, 20:55 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #104
To ψυγείο λόγω των ζεστών ημερών χρειάζεται περισσότερο ρεύμα από ότι τον υπόλοιπο χρόνο. Με μια δοκιμή όπως έγραψες του πλυντηρίου, στο κύκλωμα της ηλεκτρικής κουζίνας, θα βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.
-
05-09-16, 21:01 Απάντηση: Πλυντήριο-βραχυκύκλωμα-ασφάλεια #105
Μιλησα για αλλη πριζα, σε γραμμη με μεγαλυτερη ασφαλεια. Αν η αλλη πριζα ειναι στην ιδια γραμμη/ασφαλεια, δεν εχει νοημα.
Παρόμοια Θέματα
-
Βραχυκύκλωμα;
Από Mighty Mouse στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 19-10-08, 09:25 -
Πλυντήριο ρούχων(;)
Από dvm στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 08-10-08, 21:03 -
Ρυθμιση αποσκλήρυνσης σε πλυντήριο πιάτων
Από sprog111 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 22-06-08, 23:55 -
USB vs Πλυντήριο Ρούχων
Από chat1978 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 23Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-07, 12:54
Bookmarks