Γεια σας παιζάκια
Έγινε εχθές η κλήρωση για την είσοδο στο ΕΑΠ. Έκανα αναζήτηση πριν ανοίξω το θέμα και δε βρήκα σχεδόν τίποτα. Λέω σχεδόν γιατί υπήρχαν μερικά θεματάκια (σε λάθος μέρος κατά τη γνώμη μου) τα οποία είναι παλαιών ετών.
Είχα επιλέξει "Πληροφορική" και ήμουν μέσα στους "τυχερούς". Το πως να κάνω την εγγραφή και τα λοιπά το κατάλαβα διότι τα εξηγεί στη σελίδα. Θα ήθελα να μάθω όμως περισσότερα, κι όχι μόνο εγώ πιστεύω διότι από τα 1.000 άτομα που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα αυτό δε νομίζω να είμαι μόνο εγώ που μπαίνω εδώ.
Τι παίζει γενικά; Πόσα έτη χρειάζεται για να "τελειώσεις"; Το πτυχίο με τι είναι ισόβαθμο(η λογική μου πάει με ΑΕΙ αλλά δε μπορώ να ξέρω). Κάτι αναφέρει για Θεματικές Ενότητες, τι παίζει με δαύτες; Οι εξετάσεις να φανταστώ γίνονται στην Πάτρα κάθε 6μηνο; Τα βιβλία τα δανειζόμαστε από το ΕΑΠ;
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματά μου. Αξίζει τελικά να ασχοληθεί κάποιος με το άθλημα; Διότι όλα αυτά δεν είναι τσάμπα κι εμένα δε με συντηρεί κανείς. Θα ήταν κρίμα να ξοδευτούν τόσα χρήματα για το τίποτα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.![]()
Εμφάνιση 1-15 από 116
-
21-12-08, 07:47 Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #1
-
21-12-08, 12:13 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #2
- Εγγραφή
- 03-03-2004
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Ηλικία
- 40
- Μηνύματα
- 23.057
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Και εγώ είμαι από τους τυχερούς, για το Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού.
Επομένως σύντομα (σε 4-5 χρόνια) και με ακαδημαϊκό τίτλο.
-
21-12-08, 22:07 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #3
Εγω για τριτη συνεχομενη φορα, πηρα τα @@ μου. Ειχα δηλωσει Πληροφορικη ΕΑΠ, αλλά δε κληρωθηκα. Αν ειχα δηλωσει τη πρωτη φορα μεταπτυχιακο στη Τραπεζικη, τωρα θα το ειχα τελειωσει.
Ενταξει δε σκοτιστηκα και πολυ, αν κατσει , εκατσε, αν παλι οχι.... .................
-
21-12-08, 22:56 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #4
-
21-12-08, 23:28 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #5
Μερικά στοιχεία για να ξέρετε. Το πτυχίο είναι ισόβαθμου των άλλων κρατικών πανεπιστημίων. Ορισμένες ειδικότητες και ειδικά η Πληροφορική έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους πτυχιούχους των αλλων πανεπιστημίων. Με απλά λόγια έχετε δικαίωμα ένταξης πχ στην 2βάθμια εκπαίδευση όπως και οι απόφοιτοι των κανονικών πανεπιστημίων.
Οι θεματικές ενότητες είναι όπως τα μαθήματα στο κανονικό πανεπιστήμιο. Στο ΕΑΠ δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ευελιξία με μαθήματα επιλογής όπως είναι στο κλασσικό πανεπιστήμιο σε κάποιες όμοιες σχολές.
Οι εξετάσεις καθώς και οι συναντήσεις γίνονται σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και μπορεί και σε άλλα σημεία να γίνονται ή να γίνουν στο μέλλον απο ότι έχω ακούσει (πχ Γιάννενα, Κρήτη κλπ). Εχει να κάνει με τον αριθμό τοπικων συμμετοχών.
Εγώ είμαι στο μεταπτυχιακό της πληροφορικής, και παρόλο που είμαι πτυχιούχος μαθηματικός και εργαζόμενος στην πληροφορική απο το 89, σας ενημερώνω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Στο μεταπτυχιακό της πληροφορικής υπάρχουν "απώλειες" πάνω απο 50% την πρώτη χρονιά στην πρώτη θεματική ενότητα. μετά λιγότερες. Κάτι παρόμοιο παίζεται για τις περισσότερες σπουδές του ΕΑΠ. Απο κάποιους γνωστούς που είναι στο τμήμα της πληροφορικής ξέρω ότι τα έχουν βρεί μπαστούνια. Θα έχετε μαθηματικά, ψηφιακή λογική και άλλα, και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Εαν είχατε πρόβλημα στο Λύκειο με τα μαθηματικά, τότε προετοιμαστείτε για κολύμπι στα βαθιά. Απο την άλλη πιστεύω ότι είναι εκτός απο χρήσιμο σαν χαρτί και ανταποδωτικό για να μάθει κανείς πολλά απο τα ενδώτερα της πληροφορικής και απο πολλές διαφορετικές πλευρές, θεωρητικές και μή.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
21-12-08, 23:39 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #6
-
22-12-08, 10:25 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #7http://www.idtg.org - heraldry, genealogy, history and other things
-
22-12-08, 10:45 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #8
Ειμαι απο περισυ φοιτητης στο ΕΑΠ, τμημα πληροφορικης.
Συμφωνω με αυτα που λεει ο anon παραπανω. Απλα να πω οτι θελει χρονο και θυσιες. Απο τις 12 θεματικες ενοτητες, οι 5 εχουν να κανουν με μαθηματικα και βασικα τα περισσοτερα γυρω απο τα μαθηματικα ειναι.
Το ανωτερο που μπορεις να διαλεξεις ειναι 3 θεματικες το χρονο. Υπαρχουν οι γραπτες εργασιες (περιπου 4 - 6 ανα θεματικη). Πρεπει να πιασεις τη βαση στις γραπτες εργασιες για να εχεις δικαιωμα να δωσεις εξετασεις στο τελος και να περασεις τη θεματικη. Επισης, καθε θεματικη αναλογει σε 3 - 4 μαθηματα συμβατικου πανεπιστημιου.
Αμα δεν πιασεις βαση στις γραπτες εργασιες τοτε δεν εχεις δικαιωμα στις εξετασεις οποτε παιρνεις τη θεματικη απο την αρχη και στην ιδια τιμη.
Οι εξετασεις ειναι μια ή δυο αναλογα πως τα πας. Άμα στην πρωτη γραπτη εξέταση δεν περασεις τοτε εχεις δικαιωμα για μια δευτερη σε τρεις εβδομαδες (καπως ετσι ειναι το προγραμμα).
Αμα δεν περασεις τελικα τοτε εχεις δικαιωμα να ξαναπαρεις τη θεματικη αλλα η τιμη ειναι στο 1/3. Και αυτο ισχυει για ενα ετος. Αμα παλι αποτυχεις τοτε νομιζω οτι την ξαναπαιρνεις αλλα με κανονικη τιμη.ΓΑΠ "το ΔΝΤ καταδικάζει μια χώρα στην …υπανάπτυξη"
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ "Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (29/8/2008) «Με την περαίωση υπάρχει ένα νέο χαράτσι...»
-
22-12-08, 13:06 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #9
Κι εγώ κληρώθηκα για το μεταπτυχιακό στα πληροφοριακά συστήματα. Πότε και πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρωσουμε.. Πληρώνεις προκαταβολικά για όλες τις ενοτητες που προκειται να παρακολουθήσεις? Η΄πάει ανά εξάμηνα? Δηλαδη αν πχ δηλωσω οτι στο πρώτο έτος θα παρακολουθησω 2 ενοτητες θα πρέπει να πληρώσω στα μέσα Γεναρη απ οτι θυμαμε 850 ευρώ η' 2χ850 ευρω???
-
22-12-08, 13:56 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #10
Πληρώνεις προκαταβολικά για την θεματική ενότητα που θα παρακολουθήσεις. Εαν προκρίθηκες τωρα, δες στο σιτε του ΕΑΠ, πρέπει να στείλεις τα χαρτιά σου (πτυχίο, αναλυτική βαθμολογία πτυχίου, καικάτι άλλο και οπωσδήποτε τα χρήματα ). Αδυναμία πληρωμής και αποστολής των εγγράφων μέσα στο χρονικό όριο, σημαίνει αυτομάτως και απόρριψη,και η θέση πάει σε επιλαχόντες.
Στα 150 άτομα του μεταπτυχιακού πληροφορικής (λίστα Α), τελικά δήλωσαν/εγκρίθηκαν λίγο παραπάνω απο τους μισούς όταν μπήκα εγώ. Εγώ ήμου επιλαχών θέση 216 και πήρανε μέχρι και επιλαχόντες απο την Γ λίστα, αρκετά πάνω απο την 300. Γιαυτό μην φοβάστε εαν δεν είστε μέσα στην Α λίστα, είναι πολλοί που δηλώνουν και μετά αδυνατούν να πληρώσουν ή να στείλουν τα εγγραφα εγκαίρως. Αλλά πρέπει ναστε έτοιμοι, γιατί το χρονικό περιθωριο είναι πολύ μικρό, μην περιμένετε να δείτε ότι θα πάρουν επιλαχώντες για να μαζέψετε τα έγγραφα ή τα χρήματα εκείνη την στιγμή (που δεν είναι και λίγα).
Ειδικά για το μεταπτυχιακό της πληροφορικής θα πρότεινα οπωσδήποτε να μην πάρετε παραπάνω απο μια ενότητα εκτός και εαν έχετε άπλετο χρόνο διαθέσιμο. Πολλοί που είναι συμφοιτητές μου είναι εκπαιδευτικοί και έχουν παααάρααα πολύ χρόνο και μπορούν να το κάνουν αυτό. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση θα σας πρότεινα να μην το κάνετε, εαν χάσετε πχ δυο εργασίες χάνετε την θεματική ενότητα (έχετε δικαίωμα να χάσετε μόνο μια εργασία). Για έναν εργαζόμενο, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, ο χρόνος είναι λίγος,και εαν έχετε οικογένεια και παιδιά ακόμη λιγότερος. Εαν δεν έχετε σημαντική προυπηρεσία στην πληροφορική και ειδικα στο programming επίσης θαναι δύσκολα. Σκεφτείτε μόνο ότι σε μια θεματική ενότητα, την ΠΛΣ50 καλύπτονται θεωρία αλγορίθμων (μαθηματικά), διακριτά μαθηματικά (δομές δεδομένων), προγραμματισμός σε γλώσσα C με ασκήσεις επάνω στα διακριτά μαθηματικά, δυαδικο σύστημα, ανάπτυξη λογισμικού (τεχνολογία λογισμικού). Ειδικά στην C αναπτύσσονται θέματα programming με pointers & recursion που προσωπικά τα κατείχα καλα και ήταν εύκολα για μένα, αλλά οι περισσότεροι φάγανε πολύ μελέτη για να τα καταλάβουν και να τα δουλέψουν επαρκώς για τις εργασίες.
Η κάθε θεματική ενότητα όταν μπήκα εγώ ήταν 850 ευρώ (και παραμένει το ίδιο ποσό μέχρινα τελειώσεις, οι αναπροσαρμογές πάνε στους καινούργιους και πάει λέγοντας). Ειναι 5 θεματικές ενότητες για το μεταπτυχιακό, η 5η είναι η διπλωματική εργασία. Εαν δηλώσεις δυο θεματικές ενότητες πληρώνεις 2Χ850 = 1700. Οταν τελειώσεις επιτυχώς την θεματική ενότητα (Ιούνιο/Ιούλιο), έχεις ένα μήνα περίπου διορία να δηλώσεις την/τις θεματικές ενότητες της επόμενης χρονιάς και να πληρώσεις το αντίστοιχο αντίτιμο.
Η 1η θεματιή ενότητα είναι απο τις πιο δύσκολες μαζί με την δεύτερη (ΠΛΣ51 - Ψηφιακός σχεδιασμος κλπ), και εσκεμμένα γιατί χρησιμοποιείται ως κρισσάρα για το ποιοί μπορούν να προχωρήσουν. Υπάρχει σχεδόν 50% αποτυχία στην πρώτη θεματική ενότητα, στο δικο μου τμήμα είχαμε 27 άτομα και προχώρησαν οι 14. ΟΙ δύο δεν είχαν εμφανιστεί απο την αρχή, οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν στην πορεία. Οσοι φτάσανε μέχρι τις εξετάσεις κάνοντας όλες τις εργασίες πέρασαν και απο τις γραπτές εξετάσεις.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anon : 22-12-08 στις 14:14.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
22-12-08, 14:03 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #11
-
22-12-08, 14:25 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #12
Η κάθε θεματική ενότητα έχει διάρκεια μια ακαδημαική χρονιά. Κάθε θεματική ενότητα είναι αντίστοιχη με τρία ή περισσότερα μαθήματα του κλασσικού πανεπιστημίου, και γιαυτό έχει και την ανάλογη δυσκολία.
Εαν παίρνεις μια ενότητα τον χρόνο θα χρειαστείς 5+ χρόνια για πτυχία. Με δύο ενότητες τον χρόνο θα χρειαστείς 3+. Και αυτό γιατί η τελευταία ενότητα (διπλωματική), την παίρνεις αφού επιτυχώς έχει περάσει όλες τις προηγούμενες απαραίτητες θεματικές ενότητες, και μάλιστα στην πληροφορική είναι κάπου τον Μάρτη. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της 3ης ακαδημαικής χρονιάς παίρνεις την ενότητα της διπλωματικής και λογικά θα την τελειώσεις την 4η χρονια. Αρα θα χρειαστεις 4 χρόνια, ακόμα και εαν πέρνεις δυο θεματικές ενότητες την χρονιά.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
22-12-08, 14:41 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #13
Τελικα ποσα χρηματα θελεις για το ΕΑΠ....?
-
22-12-08, 14:48 Re: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #14
Να έχετε υπόψη σας ότι το ΕΑΠ είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό από το συμβατικό πανεπιστήμιο καθώς:
Δεν έχεις καθημερινή προσωπική επαφή με το διδάσκοντα.
Δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς
Πρέπει να βρείς υλικό μελέτης (τα βιβλία είναι λίγα λόγια να αγαπιόμαστε)
Ακόμη και το 4,9 δύσκολα γίνεται 5.
Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.
Θέλει κόπο, επιμονή και κουράγιο.Πείτε όχι στα ναρκωτικά.
Δε φτάνουν για όλους!!!
-
22-12-08, 14:49 Απάντηση: Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο #15
aceman, συγχαρητήρια
Όσον αφορά το κόστος
Αν έχω καταλάβει καλά, για να πάρεις πτυχίο χρειάζεσαι 12 Θεματικές Ενότητες (Θ.Ε.), οι 9 υποχρεωτικές και οι 3 είναι επιλογής. Η συμμετοχή για κάθε μια είναι €700, πρέπει να πάρεις καλό βαθμό στις εργασίες ώστε να μπορέσεις να δώσεις εξετάσεις.. ειδάλλως πάλι από την αρχή με €700. Edit: [ Δείτε τι λέει και ο papdoux παραπάνω για επανάληψη εξετάσεων με λιγότερα $$$ ]
Γενικότερα όταν άκουσα το κόστος, εξεπλάγην διότι θεωρούσα ότι επρόκειτο για ένα πολύ συμβολικό ποσό (του στυλ €80/ΘΕ, όχι 700!), ενώ το λιγότερο που φαίνεται να είναι (αν περάσεις με τη 1η σε όλα!) είναι 12x €700 = €8.400. Αλλά και πάλι το κόστος είναι κάτω από το μισό σε σχέση με ιδιωτικό κολλέγιο (σε συνεργασία με ξένο πανεπιστήμιο) και είναι άμεσα αναγνωρισμένο, καθώς και στην ελληνική γλώσσα... οπότε προφανώς άμα δεν κατάφερες να μπεις σε δημόσιο πανεπιστήμιο και σκεφτόσουν για ιδιωτικό, το ανοιχτό πανεπιστήμιο είναι η καλύτερη επιλογή.
Όσον αφορά το χρόνο
Και πάλι αν έχω καταλάβει καλά, αφού χρειάζεσαι 12 θεματικές ενότητες αν παίρνεις 3 ΘΕ το χρόνο το βγάζεις σε 4 χρόνια, με 2 ΘΕ το χρόνο σε 6 χρόνια και με 1 ΘΕ το χρόνο σε 12 χρόνια. Για αρχή προτείνεται να πάρεις μόνο 1 ΘΕ διότι απαιτεί πολύ χρόνο (πχ η πρώτη Θ.Ε. έχει 4 βιβλία συνολικά πάνω από 1200 σελίδες) και μετά βλέπεις.
Γενικότερα, πρέπει να αφιερώσεις ΠΟΛΥ χρόνο και όρεξη... αλλά θεωρώ πως αξίζει πολύ! - Ενώ για μια γεύση, κυκλοφορούν online τα βιβλία συγκεντρωμένα σε διάφορα γαλανά και λευκά sites
ΥΓ: Οι τιμές και οι Θ.Ε. είναι για πτυχίο Πληροφορικής, για άλλες ειδικότητες δε γνωρίζω.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 22-12-08 στις 14:59.
Παρόμοια Θέματα
-
Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πάτρας? ΔΜΥ?
Από sculper στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 30-12-07, 18:10 -
ADSL μόνο με ανοικτό τηλέφωνο
Από feanor123 στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-07, 16:00 -
Συγχρονισμος με το τηλεφωνο ανοικτο
Από coftaras στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 08-03-06, 01:07 -
Ανοικτό λογισμικό και δημόσιο
Από pelasgian στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 74Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-06, 20:36 -
Πληροφορίες για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Από NoYmErOs στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 11-01-06, 07:39
Bookmarks