Λοιπον...
στην περιοχη που μενω, η Εθνικη τραπεζα εχει 2 ΑΤΜ.
Το ενα δεχεται και καταθεση ενω το αλλο ειναι μονο για αναληψεις.
Τα παλιοτερα χρονια στην Εθνικη γινονταν καταθεση μεσω φακελου.
Τωρα εχουν αντικαταστησει τα μηχανηματα και γινεται απευθειας βαζοντας χαρτονομισματα στο ΑΤΜ, τα μετρα εκεινη τη στιγμη, και την ιδια στιγμη γινεται η καταθεση στο λογαριασμο.
Οταν τα ειχα πρωτοδει, ειχα εντυπωσιαστει αφου δεν χρειαζεται να περιμενεις μεχρι την επομενη εργασιμη μερα, να παει 3μελης επιτροπη να ανοιξει τους φακελους καταθεσεων κλπ
Ομως, τελικα υπαρχει προβλημα, ή τουλαχιστον ψευδονται κι ετσι μου λενε.
Βασικα, το μηχανημα που δεχεται καταθεση, μονιμως δεν μπορει να δεχτει καταθεση.
Στην αρχη τυχαινε να πηγαινω για καταθεση σαββατοκυριακα.
Παω ενα σκ, παω αλλο, παω το παραλο, το μηχανημα εβγαζε μηνυμα οτι δεν μπορει να δεχτει καταθεση χρηματων.
Κι εντωμεταξυ δεν υπαρχει κι επιλογη να καταθεσεις εστω με φακελο.
Στελνω mail στην Εθνικη, και τους λεω εξεταστε να δειτε δεν γινονται καταθεσεις κλπ που σημαινει επιβαρυνεστε σαν τραπεζα στο γκισε, δεν υπαρχει εξυπηρετηση του πελατη κλπ.
Βασικα δουλευω ebanking εθνικη οποτε ηθελα να φορτωνω χρηματα απο το ΑΤΜ.
Η 'εξυπνη' εξυπηρετηση πελατων στα κεντρικα, ουτε που ασχοληθηκε με την καταγγελια μου. Απλα διαβιβασε το email στο υποκαταστημα.
Επειτα, μου τηλεφωνησαν απο το καταστημα, μου ειπαν οτι:
(ακουστε εξησηση...)
βαζουν για καταθεση χαλασμενα χαρτονομισματα οι πελατες, και το μηχανημα μπλοκαρει και δεν μπορει να δεχτει καταθεση.
Οποτε αυτο γινεται σχεδον καθε μερα και αυτοι καθε μερα το ξεμπλοκαρουν.
Δυσκολευομαι να το πιστεψω.
Αν ειναι ετσι παιδια, ας ξαναβαλουν μηχανημα με φακελο.
Αλλα ποσο χαλασμενα χαρτονομισματα βαζουν πια?
Και καθε μερα η ιδια δουλεια?
Και δηλαδη καποιος που θελει να κανει καταθεση, μονο γκισε πια? Επι δεκαετια κατεθετε στην εθνικη μεσω φακελου, οτι ωρα γουσταρα. Τωρα, 10 χρονια μετα θα γυρισω πισω στο γκισε? Αφηστε που δεν μπορω γιατι πρωινα δουλευω...
Γενικως εχω φορτωσει με την Εθνικη με αυτα που συμβαινουν. Και πριν πουμε, αντε γεια, θελω να ακουσω αποψεις, αν το πιστευετε αυτο που λενε, αν εχει συμβει και σε σας, αν νομιζετε μου λενε ψεματα, αν ξερετε κατι περισσοτερο για τα ΑΤΜ κλπ
Εμφάνιση 1-13 από 13
-
09-04-09, 20:48 ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #1
-
09-04-09, 21:10 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #2
Μου θύμισες το ATM δίπλα στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Ηλεκτρικού (δεν εννοώ του Μετρό) στο σταθμό Αττική. Πάνω από ένα χρόνο ήταν χαλασμένο. Έκανες όλη τη διαδικασία και στο τέλος έγραφε ότι δεν μπορεί να σου δώσει χρήματα λόγω βλάβης. Μετά από λίγο καιρό αφαίρεσαν το 2ο που είχαν στα εκδοτήρια του Μετρό στον ίδιο σταθμό, οπότε ο σταθμός έμεινε χωρίς ATM. Άραγε να δουλεύει τώρα...;
Άλλη μία φορά σε ATM στο κατάστημα Εθνικής Τράπεζας της Νέας Ερυθραίας, έβλεπα τους πελάτες να ταλαιπωρούνται περιμένοντας πρώτα στην ουρά του ενός ATM που είχε χαλάσει και δεν έδινε χρήματα και κατόπιν στην ουρά του δεύτερου. Όπως κι εγώ, έτσι κι άλλοι πελάτες, αφού την πατούσαν, πήγαιναν μέσα και ενημέρωναν τον υπάλληλο εργασιών, ο οποίος δήλωνε ότι το γνωρίζει. Επειδή έτυχε να περάσω από εκεί το πρωί και κατόπιν αργά το μεσημέρι, είδα ότι το πρόβλημα δεν είχε λυθεί, με αποτέλεσμα ο κόσμος ταλαιπωρούνταν με διπλή αναμονή. Αναγκάστηκα να ειδοποιήσω των διευθυντή του καταστήματος (το μακρυμάλλη με τις παρδαλές γραβάτες), ο οποίος επιλήφθηκε άμεσα του ζητήματος καλώντας τεχνικό.
Με τα παραπάνω θέλω να πω, ότι αποκτώ την εντύπωση της αδιαφορίας από τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα. Δημόσιο...;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 10-04-09 στις 13:45.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
10-04-09, 09:17 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #3
Περαν της αδιαφοριας, δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι αληθεια ή ψεμματα οσα μου λενε, οτι δεν φταινε αυτοι που συνεχως το μηχανημα δεν δεχεται χρηματα για καταθεση γιατι μπλοκαρει κλπ.
-
10-04-09, 10:37 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #4
τι ακριβως σημαινει "χαλασμενο χαρτονομισμα"????
τους ρωτησες? τι εξηγηση εχουν να δωσουν για αυτο?
δλδ αν ειναι τσαλακωμενο το θεωρουν χαλασμενο? γιατι κατι τετοιο δεν στεκει....
-
10-04-09, 11:24 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #5
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό ή ήταν σε πολλά μηχανήματα της Εθνικής αυτά που δέχονται καταθέσεις χωρίς φάκελο. Πολλές φορές ενώ γίνεται η κατάθεση γίνεται και λάθος πίστωση στο ποσό και ψάχνονται οι καταθέτες να βρουν άκρη. Αυτά τα μηχανήματα αντικατέστησαν κάποια παλαιότερα τις NCR που δέχονταν φάκελο Η διαδικασία αντικατάστασης άρχισε πριν πέντε χρόνια περίπου αν θυμάμαι καλά. Διευθυντής καταστήματος μου είπε ότι τα περισσότερα από αυτά ήταν ελατωματικά κατά την παράδοση τους από την εταιρεία που τα κατασκεύασε.
Κατά την άποψη μου μπορεί να να μην ήταν επαρκής και η εκπαίδευση των Ελλήνων τεχνικών. Έδιναν λάθος τις παραμέτρους στο μηχάνημα, κακή ρύθμηση των dispenser κτλ .Αυτά τα λέω καθώς έναν καιρό είχα ασχοληθεί με το service ΑΤΜ σε μηχανήματα παλαιότερης γενιάς. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται.
Πιθανόν όμως να έχει δίκιο και ο διευθυντής.
Όσο αναφορά τα ATM στον χώρο του Μετρό αυτά ξανα εμφανήστικαν καθώς έγινε νέα σύμβαση μεταξύ της Εθνικής και της Μετρό.
Τώρα το τι παιχνίδια παίζονται από πίσω ουδείς ξέρει.
Θα έπρεπε δηλαδή να βγουν τα ΑΤΜ να γίνει διαγωνισμός και μετά πάλι να ξαναμπούν;
-
10-04-09, 12:18 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #6
Nαι, οτι ειναι πολυ φθαρμενα μου ειπε ο διευθυντης.
Απο την αλλη, εγω οταν καποιες φορες δινω καπως τσαλακωμενα χαρτονομισματα, δεν μου τα δεχεται, τα ξαναβγαζει εξω.
Πως στους αλλους τα δεχεται και μπλοκαρει???
........Auto merged post: cool11 πρόσθεσε 1 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Το θεμα ειναι οτι ενω επι χρονια, εστω και με καθυστερηση μιας μερας, εκανα καταθεσεις στα ΑΤΜ, τωρα πια δεν μπορω.
Και μου εχουν δεθει τα χερια.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cool11 : 10-04-09 στις 12:18. Αιτία: auto merged post
-
11-04-09, 16:18 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #7
Φαντάζομαι πως κάτι άλλο συμβαίνει.
Στην περιοχή μου πριν 2 μήνες έγινε αυτό που περιγράφει ο cool11.
Και είχε 2 ίδια μηχανήματα δίπλα-δίπλα , που και τα 2 έδειχνα να έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Δοκίμασα μέσα σε 10 μέρες 3-4 φορές και τίποτα.
Από τότε δεν έχω ασχοληθεί ξανά και ευτυχώς που υπάρχει και άλλη Εθνική κοντά που δέχεται κατάθεση με φάκελο.
Πιθανόν να υπάρχει περίπτωση να έχουν κόψει αυτόν τον τρόπο κατάθεσης.Η βελτίωση του εαυτού του ανθρώπου είναι μόνο για τους αδύναμους.
Είναι η αυτοκαταστροφή , αυτή που κάνει τη ζωή του ανθρώπου ενδιαφέρουσα.
~ Tyler Durden , Fight Club
Maybe self-improvement isn't the answer.... Maybe self-destruction is the answer.
~ Chuck Palahniuk , Fight Club
-
13-04-09, 09:38 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #8
Όλα τα περίεργα σε αυτή την τράπεζα βρε παιδί.
Στο κατάστημα Θέρμης το ίδιο. Το ένα δουλεύει ενώ το άλλο όχι.
-
30-01-10, 16:37 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #9
Πιστεύω πως το πιο πιθανό είναι λόγω των συνεχόμενων παραπόνων που γίνονταν σε διάφορα καταστήματα κάθε μέρα θα το έψαξαν και θα αποφάσισαν πως για την καλύτερη και πιο αξιόπιστη εξυπηρέτηση των πελατών χωρίς τόσα "κολλήματα" είναι ο παλιός καλός και σίγουρος τρόπος έστω και με μία μέρα καθυστέρηση.Το λέω αυτό επειδή ακόμη και σήμερα εγώ σε πολλά ATM του Πειραιά βλέπω πως γίνεται κατάθεση μόνο με τον "κλασσικό" φάκελο...
-
30-01-10, 17:02 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #10
Βλακειες.
Στα video club που δουλευουν με τετοια μηχανηματα, γιατι δεν υπαρχει σχεδον ποτε προβλημα;
-
30-01-10, 18:01 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #11
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω πως εξακολουθούν να δουλεύουν τέτοια απαρχαιωμένα μηχανήματα ειδικά στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό που ζώ δεν έχω πάει ποτέ σε ταμείο τράπεζας παραμόνο για να ανταλλάξω συνάλλαγμα, όλες οι άλλες διαδικασίες γίνονται σε μηχανήματα. Κατάθεση με απευθείας ενημέρωση λογαριασμού, δηλαδή μπορώ να κάνω κατάθεση σαββάτο και να κάνω ανάληψη κυριακή, χωρίς να έχει μεσολαβήσει δευτέρα, μεταφορές σε τρίτο λογαριασμό, εξαργύρωση επιταγών κατευθείαν στον λογαριασμό μου και στην Ελλάδα ακόμα οι καταθέσεις γίνονται με φάκελο!
-
31-01-10, 00:21 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #12
Συμφωνώ ότι τα ΑΤΜ που δέχονται μόνο φάκελο πρέπει να εξαφανιστούν.
Σχετικά με την άμεση εξαργύρωση επιταγής είμαι σκεπτικός. Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (του Ειρηνικού στην περίπτωσή σου, που είσαι στην Αυστραλία), η ηλεκτρονική εξαργύρωση επιταγής είναι πολύ δημοφιλής στους απατεώνες. Η σύμβαση για την εξαργύρωση επιταγών με ηλεκτρονικό τρόπο λέει ότι μπορείς να την εξαργυρώσεις άμεσα, αλλά αν τελικά η επιταγή αποδειχθεί πλαστή και αυτός που την υπέγραψε εξαφανιστεί (χωρίς φυσικά να αφήσει υπόλοιπο στο λογαριασμό του), τότε η τράπεζα διεκδικεί τα χρήματα από εκείνον που την εξαργύρωσε.
Είναι κλασσικό πλέον, το να πουλάς κάτι και ο αγοραστής να σου στέλνει πλαστή ή ακάλυπτη επιταγή. "Κατά λάθος" σου στέλνει μεγαλύτερο ποσό και σου ζητάει, αφού εξαργυρώσεις την επιταγή, να του επιστρέψεις της διαφορά χρημάτων. Ανυποψίαστος εσύ, παίρνεις τα μετρητά και του επιστρέφεις με κατάθεση (ή άλλο τρόπο, π.χ. western union) το επιπλέον ποσό. Ο αγοραστής γίνεται καπνός, η επιταγή σκάει μετά από μερικές εργάσιμες και η τράπεζα σου λέει "ξέρω ότι δεν είσαι εσύ ο απατεώνας και δε θα σε κυνηγήσω νομικά, αλλά οφείλεις να μου επιστρέψεις τα χρήματα της επιταγής που εξαργύρωσες".
Προσοχή λοιπόν, διότι τα μετρητά (ή ηλεκτρονικά χρήματα) που προκύπτουν από την εξαργύρωση επιταγής, δεν είναι δικά μας, αν δεν εξακριβωθεί η γνησιότητα της επιταγής και πραγματοποιηθεί η κάλυψη του ποσού της από τον λογαριασμό του εκδότη της.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 31-01-10 στις 13:56.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
31-01-10, 06:34 Απάντηση: ΑΤΜ της Εθνικης που δεν δεχονται καταθεση #13
Παρόμοια Θέματα
-
Eρωτήσεις για EθνοCash της Εθνικής
Από johnkall69 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 14-11-11, 22:55 -
Κτηματολόγιο-δεν δέχονται μάλλον διευθύνσεις mail τύπου gmail
Από nmavro73 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 01-07-08, 21:44 -
O αρχιτέκτονας της Νεας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Νεας Λυρικής Σκηνής
Από nm96027 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 29-02-08, 11:07 -
Η γυναίκα που δεν ήθελε τα πόδια της!
Από katafitos στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-07, 19:42 -
Μεγαλειώδης θρίαμβος της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ
Από EvilHawk στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 01-09-06, 13:09
Bookmarks