Σελ. 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 31-45 από 63
    Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Τι σου είπαν από τον εκτελωνισμό;

Το avatar του μέλους diomil
    diomil Guest
    με λιγα λογια μου ειπαν ξεχασετα τα ελληνικα νουμερα!
    μεγαλο προστημο και ..κατασχεση!
    τωρα που ειναι 50% τα τελη ταξινομησης παμε γυρω στα 3χιλ..
    σχετικα με το μπερδεμα των αδελφων, δικαιωμα χρησης εχει εκεινος που τα νουμερα ειναι απο τη χωρα κατοικιας του...
    δηλ, με ξενα νουμερα στην ελλαδα μονο η αδελφη της που μενει μονιμα εξω μπορει για 6 μηνες εδω.
    με ελληνικα ομως μπορει και στο εξωτερικο να τα εχει..
    η ελλαδα ειναι η μονη χωρα που υποχρεωνει την αλλαγη των νουμερων στους αλλοδαπους.. το γιατι ειναι γνωστο!

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Θες να πεις ότι εγώ που πήγα στο εξωτερικό με το αυτοκίνητο του πατέρα μου ήμουνα παράνομος; Και γιατί δεν μου το κατασχέσανε σε 2 μπλόκα που με σταμάτησαν; Αν η αδερφή της μπορεί να το οδηγήσει ΝΟΜΙΜΑ για 6 μήνες εδώ, τότε μπορεί να το οδηγήσει εδώ ΕΠΙΣΗΣ νόμιμα οποιοσδήποτε έχει γραπτή εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη ότι του επιτρέπει να οδηγήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο εξωτερικό. Στην περίπτωσή σου, αν το αγοράσουν δύο άτομα, με πινακίδες εξωτερικού, και μόνιμη κατοικία στο εξωτερικό ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ (όπως είναι η περίπτωσή σου), τότε ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ μπορούν να το έχουν στην Ελλάδα για 6 μήνες. Δεν καταλαβαίνω γιατί το μπλέκεις το πράμα...

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    τότε μπορεί να το οδηγήσει εδώ ΕΠΙΣΗΣ νόμιμα οποιοσδήποτε έχει γραπτή εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη ότι του επιτρέπει να οδηγήσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο εξωτερικό.
    Μην είσαι τόσο σίγουρος.

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Manolis_karas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μην είσαι τόσο σίγουρος.
    Είμαι. Το έχω κάνει.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    Είμαι. Το έχω κάνει.
    και σε σταμάτησε για έλεγχο, κλιμάκιο Τελωνειακών; η ΣΔΟΕ; η το μικτό της Νομαρχίας; γιατί σταμάτησε για έλεγχο συνάδελφο μου, κλιμάκιο τελωνειακών και κυριολεκτικά το πρόστιμο ήταν μεγαλύτερο από την αξία του αυτοκινήτου (μία παλιά Mercedes). Το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα του συζύγου.

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    και σε σταμάτησε για έλεγχο, κλιμάκιο Τελωνειακών; η ΣΔΟΕ; η το μικτό της Νομαρχίας; γιατί σταμάτησε για έλεγχο συνάδελφο μου, κλιμάκιο τελωνειακών και κυριολεκτικά το πρόστιμο ήταν μεγαλύτερο από την αξία του αυτοκινήτου (μία παλιά Mercedes). Το αυτοκίνητο ήταν στο όνομα του συζύγου.
    Με σταμάτησαν 2 φορές για τυπικό μπλόκο. Επίσης πέρασα σύνορα (όχι Ελλάδας, τρίτων χωρών) τουλάχιστον 20 φορές. Ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έδειχνα τη δήλωση (η οποία ήταν στα Ελληνικά!!) και όλα καλά.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    Ήσουν και εσύ κάτοικος εξωτερικού;

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Ήσουν και εσύ κάτοικος εξωτερικού;
    Ναι, έχω πει την ιστορία μου αρκετές σελίδες παραπάνω.

Το avatar του μέλους diomil
    diomil Guest
    παιδια, το γεγονως οτι και οι τροχαιοι εχουν συχνα αγνοια των νομων δεν νομιμοποιει κανεναν..
    επειδη το εψαξα σε νομικο πλαισιο μονος μου και δε στηριχτηκα στα λογια διαφορων εχω να σας πω τα εξης.
    Αυτοκινητο με ξενες πινακιδες μπορεις να κυκλοφορεις μονο αν εισαι μονιμος κατοικος εξωτερικου (με αποδειξη). Τοτε επιτρεπετε και σε συγγενεις 1ου βαθμου, συζυγος τεκνα.
    Αν εισαι αλλοδαπος με μονιμη κατοικια Ελλαδα (αποδεδιγμενα επισης), υπαρχουν καποιοι τροποι να εχεις το αμαξι σου αλλα με ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ πινακιδες.
    Αν καποιος ξενος θελει να φερει αμαξι απο το εξωτερικο ισχυει οτι ισχυει και για τους Ελληνες που θελουν να φερουν αμαξι απο το εξωτερικο.
    Σαφως υπαρχιυν τα παραθυρακια της μετοικεσιας ή της προσωρινης μονιμης κατοικιας εξωτερικου (πχ συμβολαιο εργασιας στη siemens germany για 3-4 χρονια) αλλα ολα αυτα εχουν μικρο χρονικο διαστημα που σου επιτρεπεται να κανεις χρηση δικαιωματος.
    Το μονο παραθυρο που ειναι ανοικτο παντα ειναι ενα και ειναι λιγο...μακαβριο!!
    Ακουστε! ή καλυτερα διαβαστε!
    Λοιπον, αγοραζεις ενα αμαξι στο ονομα καποιου απο την χωρα αγορας, ο οποιος ομως ειναι (κρατηθητε!) ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΟΤΟΣ!!! αυτος με τη σειρα του σου το γραφει στη διαθηκη του εκτος και αν ειναι συγγενης και υπαρχει διαδοχη. Με την διαθηκη ανα χειρας και το ποιστοποιητικο θανατου υπο μαλλοις, αποκτας αγαθο αφορολογητο και αδασμολογητο τουλαχιστον απο χωρες ΕΕ.
    Τωρα σχετικα με τα των αδελφων που λεγαμε πιο πανω η ιστορια εχει ως εξης.
    Αν 2 αδελφια της αλλοδαπης αγορασυν απο κοινου ενα αμαξι και το αδελφι νο1 ας πουμε μενει μονιμα Ελλαδα, τοτε αν το αμαξι εχει Ελληνικες πινακιδες εχει τι δικαιωμα να το κυκλοφορει παντου. Αν εχει τις ξενες πινακιδες τοτε το αδελφι νο1 μπορει να το κυκλοφορει νομιμοτατα οπου στην ευχη θελει εκτος απο την χωρα των πιθικων γνωστη ως μπανανια ή Ελλαδα.
    Το αδελφι νο2 με Ελληνικες πινακιδες κυκλοφορει ανετα Ελλαδα για οσο γουσταρει και γενικως κυκλοφορει σε τριτες χωρες ανετα και κυκλοφορει στη χωρα του (με Ελληνικες πινακιδες παντα) συφωνα με την τοπικη νομοθεσια. Το αδελφι νο2 με πινακιδες ξενες, κυκλοφορει οπου γουσταρει ανετα εκτος της μπανανιας που τυπικα κυκλοφορει μονο 6 μηνες (αλλο που δεν εχουν πως να το ελεγξουν και συνεπως κυκλοφορει και εδω οσο θελει).
    Η ουσια ειναι για οσες και οσους εχουν συζυγο αλλοδαπο, να φροντισουν να μην εχει ο/η συζυγος ΑΦΜ ετσι ωστε να μην αποδεικνυεται η μονιμη παραμονη στη χωρα!
    αυτα!

........Auto merged post: diomil πρόσθεσε 7 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Α!.. να σας πω και το αλλο..
    το 50% στα τελη ταξινομισης ισχυει μονο για αυτοκινητα EURO 3-4. Και επισης, τα αυτοκινουμενα τροχοσπιτα (camper) εχουν εκπτωση στα τελη ταξινομισης 50% ετσι κι΄αλλοιως!
    Δηλαδη ενα αυτοκινουμενο απο την Ευρωπη εχει 50% μειωμενα τελη ταξινομησης και μεχρι τις 7/8/09 εχει και το αλλο πενηντα φτανει ομως να ειναι EURO 3 ή 4.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος diomil : 28-05-09 στις 20:41. Αιτία: auto merged post

Το avatar του μέλους necroarmy
    necroarmy Guest
    ναι,αλλα για την συγκεκριμενη περιπτωση καμια πιο συγκεκριμενη ενημερωση?
    Δηλαδη,θελω να πω,εχω προμηθευτει χαρτι απο το αρμοδιο φορεα οτι το αυτοκινητο παει μια φορα το εξαμηνο στην χωρα αγορας του,και με σταματανε οι μπατσοι,η Σ.Δ.Ο.Ε η οποιαδηποτε αλλη παρομοια υπηρεσια και τους λεω οτι το αμαξι ειναι του κουνιαδου μου ο οποιος εχει ερθει στην ελλαδα διακοπες και το δανηστικα για λιγο!
    Απο τη στιγμη που το αυτοκινητο δεν ειναι στο ονομα μου δεν πιστευω οτι εχουν το δικαιωμα κατασχεσης του οχηματος!
    Ευχαριστω!

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Αν η χώρα προέλευσης του αυτοκινήτου είναι εντός ΕΕ, τους λες ότι το αυτοκίνητο πέρασε τα σύνορα πριν 2 μέρες. Δεν υπάρχει τρόπος να το ελέγξουν. Αρκεί λοιπόν να το οδηγείς νόμιμα. Αν είναι εκτός ΕΕ, είναι πιο πολύπλοκο, δες το λινκ που δημοσιεύτηκε νωρίτερα.

Το avatar του μέλους necroarmy
    necroarmy Guest
    thanx ρε φιλαρακι
    Αλλα οταν λες να το οδηγω νομιμα,τι εννοεις?οχι κατι περισσοτερο απο ο,τι και στα
    αλλα οχηματα φανταζομαι!
    Και απο τη στιγμη που η αλλη χωρα,η Σλοβακια συγκεκριμενα,ειναι στη συνθηκη του Segen,χρειαζεται καπιο εγγραφο οτι μπαινει στα συνορα?κατι τετια ακουσα

Περιοχή
    Νέα Υόρκη
    Downloads
    6
    Uploads
    2
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    600 Mbps down/20 Mbps up
    ISP
    Spectrum
    Για να οδηγείς νόμιμα το αυτοκίνητο κάποιου άλλου στο εξωτερικό, χρειάζεσαι έγγραφη επιβεβαίωση του ιδιοκτήτη ότι σου το επιτρέπει.

Το avatar του μέλους youpie
    youpie Guest
    Γνωρίζει καποιος αν θα μπορώ να οδηγώ νόμιμα αυτοκινητο με ξενες πινακιδες στην Ελλάδα για 6 Μ κάθε χρόνο το οποίο θα είναι ιδιοκτησία της ανήλικης κόρης μου που ζει μόνιμα στο εξωτερικό (Ιταλία) με την πρώην Ιταλίδα σύζυγο μου?

Σελ. 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 12345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-01-09, 11:43
  2. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-08-08, 02:37
  3. Μηνύματα: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-07, 03:38
  4. Γραμμη Adsl στο ονομα μου?
    Από costa στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-11-06, 20:16
  5. Μηνύματα: 2